19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 December 2009

my new "daughter"

assalamualaikum.. halliuuu..ome anat in the houseee..hehehe.. rsnye mcm dh bertahun2 x update blog nih..bukan ape..xde story yg terbaru laa.. n now, hari nie fara nak citer sikit.. psl my new 'daughter'..wat?new 'daughter'?bl ms pulak fara mengandung..tiba2 dh beranak pulak nie kan..hehehehe..

jeng..jeng..jeng..suprise!!! nak tau ka sape anak jagaan terbaru fara nih..meh kte check it out!!!

my name is bella..this is my mommy!
bella yang noti dan lincah giler!
e2lar bella.. comelkn..hahahah.. kn fara dh kate..suprise!!!xcukup suprise kerk.. hehehehe.. fara amik bella hampir sebulan yang lalu.. mintak kat kawan ofis fara.. bella nie asalnye dari kedah taw..anak jati kedah..hehehehe.. tp bella skg nie x tinggal ngn fara.. mcm misya omar bela adam anak angkatnye tueh.. mcm tue jgk fara..bukan kerana fara bz mcm misya omar, tp sebab keadaan rumah fara yg x mengizinkn.. fara kn dok apartment..so, susah bagi bella nak jejakkan kaki nya kat tanah..jd anta bella kat umah ayah fara.. sbb umah ayah fara umah teres.. fara sebenarnya sedang berusaha mencari rumah teres area putrajaya nih.. tp kebanyakkan rumah sewa kat area putrajaya nih mahal2 belaka.. insyAAllah.. klu dpt rumah sewa teres yang agak murah dan berpatutan, fara ingt nak pindah.. sbb nak jaga bella sendiri..

errrmmm..dat's my new story.. mesti korang tertanya2 kn, knp fara x amik anak angkat jerk..np nak bela kucing.. errmmm..ntahlaa.. fara sendiri xde jawapan tue.. maybe sygnye fara pd haiwan, melebihi manusia kot..lgpun fara takut, fara x adil dalam memberikan kasih dan sayang fara pada suami n anak angkat.. so, biarlah dulu..lgpun x terfikir lagi pun dlm kepala otak fara nih nak amik anak angkat...i mean real punya anak angkat..insyAAllah.. klu Allah bukakan rezeki fara, fara nak timang anak sendiri..e2 lebih baik kn.. klah kengkawan.. next time fara citerkan story baru kat u all k.. salam ceria... salam cahaya.. kegembiraan madu lebah..peace!!! no war!!!! muaxxhhhh...

02 November 2009

cukur jambul anis adryana

salam.. lamenye fara x update citer terbaru kan.. errmm.. bz sgt sejak akhir2 nie.. kelam kabut jgk fara dibuatnya.. mgkn sbb dh nak akhir tahun.. so, keje yg x dpt dibereskan awl tahun terpksa di setelkn sebelum berakhirnya tahun 2009 nie..waahhhh.. pejam celik pejam celik.. xsgka kan.. thn 2009 bakal menjelang tiba.. tggl lagi around 2 month saje akan masuk tahun 2010..waahhh.. diriku semakin meningkat remaja..hihihihi..

ok..kte tutup bab tua2 nih.. sensitif.. huhuhu..kita bukak citer psl majlis cukur jambul anis adryana..sp anis adryana??lohhh.. fara x introduce kerk lagi sp anis adryana nieh..aiseyyy..sory lar.. terlalu bz sgt..smpai x ingt nak introduce keluarga baru aminuddin omar & zaharah ahmad.. cucu tok ibu n tok ayah yang telah selamat dilahirkan pada 26 September 2009 yang lalu.. kira anak kedua pasangan Encik Ashari Bastian & Farah Hayana.. kiranya adik kepada Nur Farhani Batrisyia lerr.. hehehehe..

ok..ok.. introduce sudah.. mari kita masuk citer bab Majlis Cukur Jambul yang telah diadakan pada 31 Oktober yang lalu (hari sabtu ritu laa).. Majlis nie diadakan secara kecil2an.. saudara mara, sahabat handai n jiran tetangga terdekat jerk yg dpt dijemput sebab Majlis nie bukan ditaja oleh fara yerk.. Majlis ini ditaja oleh ibu n ayah anis..hikkhikhik.. ape??? nak tgk pic2 anis???bleh.. nanti fara kepilkan sekali ea.. on dat day hani n anis dh mcm princess dari syurga.. omeee anaaat2.. mcm mama dia jgk.. (mama dorang tue fara lar taw)..huk3..

ini lar sy..anis adriyana ashari bastian taw ngn mama saya yg comel mcm sy.hihihi..
ni pulak ibu saya ngn saya
ayah n kakak sayakakak saya yang mentel mcm uli tepung yg digentel2..hihihikk..semestinya saya cik anis adryana yang comel macam upin..hehehehe..
haaahhh!!!comelkn..comelkan anak2 buahku..hihihihihi.. kan fara dh ckp dorang mcm princess dari syurga.. ape x nye.. tok ibu dok belikakn baju dr lovely lace.. tok ibu..tok ibu.. tau lar duit tue byk.. huhuhu..jeles niehh..jeles.. tok ibu belikan baju dorang smpai beratus2 ringgit..hangin jgk lar fara tgk rege baju tue..tp bl di tgk2 blk..worth it sgt2.. sbb budak dua ekoq tue mmg mcm princess.. omeeee anaat... puas ati tok ibu sebab dpt tgk cucu2 kesayangannya pakai dress yg comel sgt2... bl tgk dorang pakai baju tue, fara terasa mcm nak pakai jgk.. tp kan.. ibu fara pnh citer..ms kecik2 dulu fara nie xsuka pakai baju2 camni..fara suka pakai seluar or baju kurung jerk.. bl ibu nak pakaikn jerk baju2 camni, fara mesti menangis2.. suh bukak.. kate panas lar..gatal lar.. padan muke aku!!!huhuhuhu.. bl dh besar..baru tingin nak pakai kan..hahahahha.. sudah terlambat Farah Syuhaidah Aminuddin.. huhuhuhu..

berbalik pada majlis nie, act fara nak tunjukkan sikit video waktu majlis nie diadakan.. tp ntah mcm mn nntah.. video nie x bleh upload pulak..tension mak nyahh.. huhuhu.. act majlis nie di marhabankan dari ibu2 mn fara xpasti..tp marhaban dorang mmg best.. thanks ye kepada kakak2 makcik2 yg menjayakan majlis cukur jambul anis nie.. insyAAllah.. turn fara nanti, fara ingt nak jemput dorang lagi.. hhehhehhee... xde video kita tukar pulak ngn gambar.. bleh kan..bleh kan.. xbleh??eehhhh.. ade fara kesah???hehehehe..

ibu-ibu kakak-kakak marhaban
nampak x princess hani dok menyibuk..hahahaha..
tetamu yang hadirkumpulan marhaban dari putrajayamarhaban..
hah..sekian dulu blog fara utk kali nie.. insyAAllah.. kalau ade umur yang panjang, kte bertemu lagi di blog yang akan datang k.. kalau nak tgk pic2 yg lain, bleh tgk kat face book fara.. cr nick luvurheart ome anat.. kat situ bleh tgk pic2 lain yang lg comel lagi sensasi.. sekian.. wassalam... kegembiraan madu lebah..peace..no war!!!

13 October 2009

elly kawen maaa..

gud morning frenz..hawau u all today?hehehehe.. lame jgk rsnye fara x upload citer terkini lagi sensasi utk u all semua kan.. ishhh... ishhh.. mcm ler ade org nak baca blog aku nihhh..huk3..

bdw, fara xkira.. korang bace kerk x kerk, fara x kira.. fara nak citer jgk.. hari sabtu ritu, fara g kuantan.. tido sn smlm.. fara pegi kuantan sebab kawan baik ofis fara si elly tue.. alaaa.. eleyna yg selalu dok nyibuk ikut fara kemana2 tue (hehehhe..jgn marah elly..xmo marah..) dh kawen.. dia kawen ngn org ganu.. zuhairi.. wlupun majlis kenduri dia simple, but akhirnya semuanya berjalan dengan lancar.. dia dh pun sah menjadi milik org.. haaaahhhaaa.. sp suh u all lambat.. kan dh melepas.. apepun, fara kat sini nak say congratulations.. semoga jodoh kalian bahagian hingga ke akhir hayat.. segala ujian & rintangan yang telah di tetapkan Dia Yang Maha Esa dapatlah kalian tempuhi dengan sabar & tawakal.. ingt senang nak jd bini org niehhh???susah taw.. tanggungjawab semakin hari semakin berat.. tambah2 pulak bl dh beranak pinak.. lg lar bertambah2 tanggungjawab tue.. errrmm.. sebelum fara akhiri blog nie, fara nak sampaikan serangkap pantun.. eceehhh.. sejak bl pandai berpantun pulak niehhh..hukhukhuk..

Pegi ke Kuantan bersama teman
Sesat di jalanan sambil bertanya
Semoga kalian hidupnya aman
Malah sentiasa di cucuri RahmatNYA


salam cahaya..salam ceria.. kegembiraan madu lebah!!!


05 October 2009

dok umah bosan nye..

huk3.. salam.. rini fara dpt MC.. hidung nie asik meleleh jerk.. tekak nie pulak jgn ckp lar..perit.. gara2 demam.. ehhh.. tp bukan krn h1n1 taw.. selisih.. alhamdulillah.. kelmarin hubby bw fara g klinik panel az-zahrah bangi.. hr sabtu tue act dh rs nak demam dh..tp maintain g jenjalan ag.. smpai ke sunway pyramid nun..huk3.. ntah mcm mn, blk jerk dr sunway tue, mlm tue terus badan nie rs seram sejuk.. pdhal dh berbungkus sakan.. tp tetap sejuk.. hubby ajak g klinik..tp fara tetap degil xmo g mlm tue jgk.. esok pagi, terus demam panas.. hubby keje, so, dia suh tunggu smpai dia blk.. n then, tengahari tue dia blk umah, dia ajak g klinik.. doktor pun tnyala sakit ape..kdg2 fara naik heran jgk doktor2 nie kan.. dh tentu lar sakit kn.. tp fara tetap maintain.. fara ckp lar fara demam.. dorang check suhu badan fara..bleh thn lar panas.. n then dorang terus amik darah.. takut2 h1n1 kan.. tp lepas jerk amik darah, alhamdulillah.. doktor kate xde ape2.. cuma demam biasa.. tp e2lar.. fara dikuarantin utk 2 hari nie.. so, bl dh kate dikuarantin, dok umah aje lar jwbnye..huk3.. nsb dua hari jerk, klu dia kate seminggu, x panas punggung fara dok umah nie..sorang2 pulak tue.. klu ade peneman, ok lagi.. bleh gak dimanja2, dibelai2..hehehehe..gatai..

klah.. fara rs mcm nak tido.. tunggu hubby fara blk bw bubur.. tp biasalah..keje dia semakin hari semakin sibuk.. wlupun skg nie dia dh xkena stanby mcm dulu, tp disbbkn org2 bwahan dia dh kena tarik msk bahagian lain, dia pulak tpksa berhempas pulak wat keje.. sabtu ahad keje.. kesiankan.. klah.. fara nak tido jap, sementara tunggu hubby blk.. tata.. salam cahaya..salam ceria..kegembiraan madu lebah.. peace!!! no war!!!

01 October 2009

nk try jd business woman..hehehehe..HERBA PRIMA MARKETING

assalamualaikum kengkawan.. selamat pagi.. dh lame jgk rsnye fara x update citer terbaru kan.. bdw, sebelum e2 fara nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin kepada semua lar kengkawan, sahabat handai, sanak saudara, jiran tetangga yang mengenali fara.. ampun & maaf andai kata ade terlanjur kata, terkasar bahasa, keterlanjuran adab o lain-lain lagi.. ampun & maaf fara pohon dr hujung rambut smpai ke hujung kaki.. halalkan makan minum yerk.. ishhh...ishhh.. sodey lar pulak pepagi nie.. rs nak nangis..huawaaaaaaaaaaaaaa... huk3..

enough..enough.. xpyh nak berlakon lagi.. straight to the point fara..huk3.. oklah..oklah.. bab raya dh pun hbs.. skg nie fara nak citer kat u all psl business terbaru fara.. org kate br nak berjinak2 dengan dunia perniagaan.. hehehehe.. mcm nie lar.. biarlah fara citer dr a hingga z ea.. after dat, klu u all rs u all berminat, jz straigt to call me k..jgn segan silu.. segala pertanyaan berhubung perkara nie saja tau fara layan.. yg soalan2 panas lain mcm melodi tue fara boh layan..okkk.. hehehehe..

orait.. mcm nie citer nye.. baru2 nie, fara terbaca paper.. act dh lame dh pun org dok kate produk nie bgs..tp xpnh pun terlintas di fikiran fara nie nak cuba.. tiba2 one day tue, fara terbaca paper.. u all pnh dgr x HERBA PRIMA MARKETING.. ishhh.. bukan HERBA HERBS tue lar.. xde kena mengena pun.. HPM nie adalah keluaran o produknye original di usahakan oleh syarikat bumiputera Dr. Rozmey.. hah!!! klu ckp Dr. Rozmey mesti u all pnh dgr kan.. tipu lar klu x pnh dgr.. org nie popular.. smpaikan dh masuk dlm tv pun.. lgpun produk2 yg dihasilkn telah pun di war2kn dlm setiap magazine dan surat khbar kat Malaysia nie.. tipu taw klu kate xknl..

memandangkan korang pun dh tau serba sedikit psl produk nie, ini yg fara nak jelaskan sedikit sebanyak lagi tentang produk nie.. errrmm.. bg fara produk nie mmg bgs.. fara dh cuba pun produk nie, n fara rs produk nie agak berkesan jgk pd fara.. ooppsss.. mesti korang msh lagi tercengang2 kan, produk ape lar yg fara dok jual nie.. orait.. mcm nie.. Dr. Rozmey telah kuarkan beberapa produk. Antaranya produk yg plg popular ialah JusMate5.. Produk ni mmg skg nie tengah laris mcm goreng pisang panas lar.. sbb produk nie sesuai sgt bg insan2 yg merasakan dirinya gemok/besar.. Malah produk nie juga sesuai utk wanita-wanita yang mengalami masalah haid yang tidak teratur.. insyAAllah.. dgn ade produk ini, masalah tersebut dapat di selesaikan.. selain dr tue, antara produk yang popular juga seperti DR-11 utk masalah kulit, Gain 5 bagi insan2 yang merasakan badannye terlalu kurus dan mcm2 lagi lar produk lain yang bleh didapati..

klu u all nk dptkn maklumat lbh terperinci, u all bleh terus layari laman web www.herbaprima.com.my .. dlm laman web nie mcm2 yg u all bleh dptkan maklumat lanjut.. n sekiranya masih lagi tidak pasti dan tidak yakin, u all bleh terus hubungi fara di talian 016-2853095.. ok!!!

malas lar nak citer lebih.. korang rasai dulu ape yg fara rasai, br puas ati.. apepun, doakan semoga business fara nie berjaya yerk.. salam cahaya.. salam ceria.. dari sp lg klu bukan kegembiraan madu lebah.. mesti u all tertanya2 kan, ape makna di sebalik kegembiraan madu lebah.. act maksud disbalik nya ialah nama fara iaitu FARAH SYUHAIDAH .. FARAH bermaksud KEGEMBIRAAN SYUHAIDAH bermaksud MADU LEBAH.. Hheheheheh.. klah.. peace!!! no war!!!!taaaaataaa...

10 September 2009

Ku Percaya Ada Cinta

KU PERCAYA ADA CINTA
Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya…pasti
Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui
Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Tidak sia-sia aku diuji..
Ada hikmah yang pasti..
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

08 September 2009

~koir daaa~

halliuuu.. ome anat sekali lagi.. hik3.. dh alang2 tgh free nie, baek update ape yg patut.. bos tgh meeting.. ini lar msnye menghabiskan waktu yang ade..hehehehe.. huawawa.. bestnyeee.. td fara citer psl buke pose kan.. tp citer nie xde kena mengena pun ngn buka pose or puasa.. huk3.. jgn risau.. fara dh x tunjukkan dh gambar2 yg enak2 nie.. dont wory k.. yg td tue saje nak tgk ketahanan , kesabaran yg terpaksa korang lalui.. hehehehe.. dpt pahala taw..


errmm.. fara rs hari tue fara de sebutkan psl koir..alaa..koir..xkn tak tau koir tue ape?ape lar u all nie.. huk3.. xkesah lar u all tau ker x koir tue ape.. yg penting fara nak citer jgk.. psl koir nie.. hik3..

isnin ritu, 07 sept 2009 ialah perhimpunan JPM.. kira perhimpunan nie mmg akan diadakan setiap bulan utk kami dari Jabatan Perdana Menteri nie.. setiap penjawat awam perlu menghadiri perhimpunan ini dan telah dibahagikan setiap jabatan utk berdiri kat stage bangunan jpm tue utk perhimpunan nie.. n dis is the month, Pejabat KPKK perlu menyanyi lagu kebangsaan.. koir tue mcm menyanyi jgk lar.. tp koir nie lebih bersopan santun dr menyanyi..hik3.. malas lar nak citer lebih2.. u all jerk lar tgk pic2 nie.. comel x fara time nie?hik3.. perasaan giler.. memuji diri sendiri..hik3..
cahaya memantulkan wajah ku terus bertukar menjadi cerah..hik3..
comelnye..anak sapa lar nie?hik3..
pozing lu sebelum nyanyi..hik3
wanita penggerak kemajuan taw
penyangak2 yg segak..hik3barisan pemuda yang berjaya..ye kerk?berjaya???us..
hah!!! e2 lar yg berlaku pd hari tue.. muke2 org gembira di bln ramadhan.. sbb dpt glamor kejap.. hik3.. tp fara xdpt lar pic bersama PM tue.. sbb dok atas stage kan.. waktu nie semua org x dibenarkan mengambil gambar.. kecuali wartawan2 yg terlibat sahaja.. errmm.. xpyh lar ea fara bgtau orgnye mcm mn.. tp mmg hamster lar..ehhh..hamster pulak..handsome..sorry PM.. tersasul..heheheh..apepun, salam cahaya..salam ceria..kegembiraan madu lebah..peace!!! no war!!!

berbuka puasa bersama family

salam kengkawan..hawau u all today?feeling good?hehhehee.. errmmm... tup tap tup tap.. jam berdetik.. wahhhh... xsangka kan.. masuk hari nie hari ke 18 kte berpuasa di Bulan Ramadhan yang mulia nie kan.. wahhh.. tinggal lagi beberapa hari jerk lagi kte akn berhari raya.. yahooo.. eehhh.. tp sedih jgk laa.. sbb terpaksa meninggalkan bulan yg mulia nie.. errmm..

fara nak citer nie.. minggu lepas hubby fara blanje family fara.. sempena berbuka puasa bersama keluarga nie.. cuma keluarga kami x complete lar.. sbb abg yan xde..adik annas pun xde.. tp mcm biasala.. mmg e2 rutin tahunan kami.. berbuka diluar bersama keluarga adalah perkara wajib.. sekali sekala.. nak dijadikan citer, kawan hubby fara ade buka satu restoran kat seksyen 7 bangi.. so, we all decide g mkn kat situ.. kawan2 hubby fara kate makanan2 kat situ sedap.. walaupun sebenarnya on dat day fara x bleh pose sbb "lampu merah", tp tetap datang meriahkan waktu berbuka..hik3..sibuk jerk kan.. tp klu fara xde, hubby fara xkn g sendiri2 punya lar g mkn ngn family fara.. sbb ape, ntahlaa.. dh dia mmg semulajadi mcm tue.. hehehehe..

Restoran Telaga Buruk..wahhh.. namanye agak klasik.. nak tau ape kami makan?hehehehe.. di waktu pagi2 nie mmg akan terasa kelazatannye..x caye??u all layan jerk la pic nie..

rezeki utk hari tue..wahhh.. mcm sedapkan..
ikan stim tiga rasa x salah fara la..eheheh..lupe pullekk..
ayam black paper.. mmg sedap sgt2..ikan siakap stim asam pedas baba nyonya..walawee..nie mmg fara x tipu..sedap bangat!ini pulak steam boat..yummy!! lagi sedap dr johny.. esp bcoz kat sini jerk fara rs dia sediakakn dua jenis sup..
sup & tom yam.. mmg lazat berkrim disukai ramai..hehehehe..
hah!! amacam? sedapkan.. tp mmg puas ati lar.. makan kat kedai tue.. fara xdpt pape ea promote kedai nie.. tp mmg masakan nye agak sedap dan berpatutan.. so, klu yg mn dekat2 dgn bangi tue, bleh lar try makan kedai tue taw..heheheheh..hah!nak jgk sertakan pic budak tecik nie.. org laen yg pose, dia yg paling sibuk sekali yg beriya benar nak mkn.. heheheh..sp lagi klu bukan anak buah mama nie.. Cik Nur Farhani Batrisyia.. uishhh.. hani dumok..hani dumok.. huk3..

pose dulu sblm balik..tp laki aku x reti nk bergambar..suka buat muke blur..nyampah..huk3..
tok ibu n tok ayah ngn hani laa
lepas masing2 kekenyangan..nie lar budak dumok yg kekenyangan..huk3
poze budak dumok slps makan..hik3
finally.. dh kenyang.. balik lar.. xkn nak buat rumah pulak kat restoran tue kan.. hehehehe.. bergghhh.. alhamdulillah.. hik3.. salam ceria..salam cahaya.. kegembiraan madu lebah..peace!!! no war!!!

02 September 2009

hAri KebanGsaaN 2009

salam.. fara nak sambung semula citer waktu hari kebangsaan 31 ogos ritu.. memandangkan fara kena keje hari tue, tugas we on dat day, dh pelu edarkan jalur gemilang lg..tp kteorang di bahagi2kan tugas untuk menjaga dan mengawal beribu2 rakyat malaysia tue..bygkn lar.. kami hanya seramai 10 hingga 15 orang jerk (tp much better dari hari raptai ritu) dtg untuk jalankan tugas.. huhuhu.. for ur info.. nsb fara pegi.. sbb hari nie fara dpt tau, bos fara sendiri mintak pegawai yg tidak hadir it's means yg 30 orang x dtg tue, beri tunjuk sebab kenapa x dtg..klu x, tindakan akan diambil ..huh!selamat fara pegi.. klu x, xpsl2 kena sound ngn bos sendiri..huhuhu..

act on dat day, tugas kami x byk mn.. konon kawal org, atlast kami yg terkawal.. huk3.. bygkn lar beribu2 manusia time tue..nak kawal mcm mn.. mcm2 pe'el yg fara tgk.. hik3..kelakar pun ade.. tp yg plg best..disbbkn kteorang ade pas 'petugas' nasib kami dibenarkan masuk smpai kat blakang stage VVIP.. malas lar nak citer lebih2..korang sendiri lar tgk pic n video2 nie.. ape2pun fara nak ucapkan Selamat Hari Kebangsaan kepada semua rakyat Malaysia..semoga perpaduan yang kte semaikan selama ini, berkekalan sehingga akhir hayat.. Merdeka..merdeka..merdeka.. salam cahaya..salam ceria.. kegembiraan madu lebh..peace!!! no war!!!

budak2 maktab..konon nak jd cikgu..tp perangai sekor2 mcm kanak2 ribena..huh!
beselar..muke wanted..hik3
3 dara..eh silap..2 jerk dara ag..huk3..
ms nie agong dh nak balik..amik gambar ngn abg polis..hehehehe
team merdeka..dato' jo (kanan sekali atas), en nik (bos elly sebelah dato') n my bos hj hamid (sebelah en nik)
team hari kebangsaan
merdeka!

rAptAi hAri kEbanGsaaN

selamat pagi kengkawan..assalamualaikum.. amacam pose tahun nie?alhamdulillah.. bersyukur kepada Yang Maha Esa kerana Dia masih memberikan nyawa kepada kte semua untuk menikmati keindahan berpuasa di bulan yang mulia nie..pejam celik..pejam celik.. xsangka kan.. dh 12 hari kte berpuasa..huhuhu..maknanya kte ade lagi 18 hari jerk lagi sebelum menjelangnya raya..waahhh.. xsabar sebenarnya menunggu kedatangan syawal nie.. tp sedih jgk sbb terpksa meninggalkan bulan ramadhan yang mulia nie.. bulan yang boleh melipat kali gandakan pahala kte semua..semoga amalan kte diterima olehNYA..amin..

ehhh.. terlebey sudah bah..hehehehe.. act hari nie fara nak kongsi citer.. hari sabtu n isnin ritu, org laen semua dok berhibur sbb cuti, fara pulak ditugaskan untuk menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat malaysia..waahhh..semangat patriotikk nie.. huk3.. jeles jgk sbb semua org sedap bercuti, fara dikerahkan tenaga utk bekerja..yang penting ikhlas.. nie jgk salah satu amalan yang boleh melipat kali gandakan pahala taw.. so, fara pun amik peluang dengan mengerjakan amal jariah sempena menyambut hari kemerdekaan malaysia yang ke52..
bygkn ea pukul 6.15 pg sesudah subuh kami mulakan tugas. seramai 40 org sepatutnya yang hadir untuk menjalankan tanggungjawab nie..tp disebabkan waktu nie minggu cuti persekolahan, cuti pulak agak lame, ramai yang ambil kesempatan untuk pulang ke kampung.. jd yang dtg utk bekerja hanya seramai 8 orang..huk3.. perjalanan kami hanya mengambil masa selama 45 minit untuk tiba di Parlimen KL..
setibanya kami disana, kat sn penuh dengan rakyat malaysia yang bersemangat patriotisme beratur di sepanjang kiri dan kanan jalan..bl coaster kami melalui mereka, rs mcm VVIP pun ade jgk..dorang bersemangat mcm xpose..huk3.. tugas utama kami on dat day, ialah dikerahkan tenaga untuk memberikan bendera kecil dan besar sepanjang mereka berdiri di kiri dan kanan jalan..bygkn lar hanya 8 org nie jerk yg turun padang untuk memberikan jalur gemilang tue pada beribu2 rakyat malaysia nie..huk3..tp alhamdulillah.. kami berjaya edarkan sebelum majlis raptai bermula..mmg kelam kabut jgk lar.. macam2 ragam yang xdpt fara lupakan sampai ke hari nie..btol lar org kate..rupanya nak handle budak sekolah lebih senang berbanding org2 tua yang x sedar diri nie..huk3..bukan nak mengata..tp org2 tua nie ingt dorang nie bijak sgt..semua perkara yang mereka buat tue betul..pdhal menyusahkan orang laen..terutama petugas2 mcm kami nie..huk3..
apepun, hari raptai tue mmg lar amat memenatkan..tp jgn risau..fara x buke pun pose taw..huh! memang bulan pose nie terpaksa lar menahan kesabaran.. sabar sbb berpuasa dan sabar dengan karenah2 manusia..huhuhu.. apepun, kenangan ketika disana tidak akan dilupakan..esp kepada pakcik yang marah2 tue.. fara maafkan jerla..tp fara akan tuntut di akhirat nanti..(nampak sgt marah giler ngn pak cik tue kan)..huhuhukkk..

errrm...citer nie belum berakhir taw.. ini baru hari raptai kebangsaan..hari penuh hari kebangsaan akan fara citerkan kemudian.. sbb nak get ready utk koir..koir???heheheh..citer tue nanti fara bgtau kemudian k.. tp yg mebuatkan fara tersengih sampai ke hari nie ialah abg2 askar.. dalam keta tue muke abg tue masam mencuka..bl fara pegi dekat sikit kat dorang nak amik gambar, barulah dorang senyum sikit..gatai kan abg2 askar nie..heheheh..yg xtahan tue.. fara siap tnya ag dia.."pandai buat peace x?" abg askar tue mengangguk.. pastu fara suh dia wat peace...dia pun dengan selabanya wat peace kat fara..kerana comel fara pun amik lar pic abg askar tue..xpecaye???heheheh.. ehhh.. lupe pulak.. fara kan suka motor2 besar nie taw.. kebetulan.. ms tue ade motor2 polis yg besar tue.. fara pun ape lagi.. snap sekeping dua kat motor besar tue.. rs mcm nak rembat..tp takut kena saman fara pun jz amik jerla gambar.. utk dibuat kenangan.. huk3..sebelum berpisah fara kepilkan sekali pic waktu raptai hari kebangsaan tue k.. apepun, jgn noti2 dibulan ramadhan nie taw.. byk2kn lar amal jariah ye.. pose..jgn x pose.. salam cahaya..salam ceria..kegembiraan madu lebah..peace!!! no war!!!


nie lar abg askar yg buat peace tue..comelkan..hik3
xdpt motor amik gambar pun jd lar..heheheh
nie lar team yang bertungkus lumus membantu edar jalur gemilang..chaiiyookkknak wat camne..dh kate keje kat bhgn keselamatan..ramai lelaki dr pompuan ea..thanks kengkawan

19 August 2009

appy annivesary syg

assalamualaikum.. hallliuuu.. ome anat in the houzeee.. hik3.. hah?appy annivesary???ape nie?ape nie?sp punya annivesary nie?huhuhu.. pejam celik.. pejam celik.. xsangka kan.. rupanye thn nie adalah tahun ke3 perkahwinan kami.. sp kami tue???jeng jeng jeng..hehehehe.. semestinya lah fara n hubby..mr tarmizi abdullah.. errrmmm.. xsangka.. selama 3 thn nie, pelbagai rintangan, dugaan, ranjau, pahit, manis dan segala2nya yang kami lalui bersama, alhamdulillah.. dapat kami hadapi dengan tenang meskipun berat untuk kami hadapinya.. percayalaah.. bukan mudah kami layari bahtera nie.. kadang2 ade pasangnye.. kadang2 ade surutnya.. especially waktu kami mula2 diijabkabulkan.. huh! masa tue masing2 baru nak kenali hati budi masing2 kan.. masyAAllah.. hanya Tuhan jerk yg tahu.. tp e2 adalah lumrah alam rumahtangga.. biasala tue.. lidah lagi tergigit.. inikan kte makluk Allah..

apepun, hari ini hari bahagia kami berdua.. mgkn fara akan amik half day.. n maybe kteorang nak buat sesuatu spesial.. special kerk?heheheh.. ade idea x nak buat ape? nak g bercuti, cuti dibekukan.. (gara2 asik cuti jerk kejenye..hehehe) errmm.. apepun, doakan kebahagiaan rumahtangga kami bahagia hingga akhir hayat kami berdua ye.. dan dikurniakan cahaya mata yang soleh dan solehah.. amin..
klah.. nak sambung wat keje.. sbb kena berehkan keje sebelum balik.. nanti keje x bereh, xbleh balik..hehehehe.. salam ceria.. salam cahaya.. kegembiraan madu lebah.. peace!!! no war!!!

p/s : sebelum terlupa .. fara nak attachkan sekali pic kami 3 thn lalu.. huhuhu.. kenangan terindah yang tidak akan dilupakan..

19/08/2006
setelah diijabkabulkan..
wajah ceria sebelum diijabkabulkan..make-up..perlu kerk?hehehehe..hari bahagia seorang wanita

18 August 2009

xde keje nie vs bulan pose???

hallliuuu..assalamualaikum wbt.. hi kengkawan..bertemu jua lg kte kan..alhamdulillah.. syukur kepada Allah kerna memanjatkan lagi umurku ini..alhamdulillah.. terima kasih YA Allah..sebab kau masih memberikan oksigen utk aku terus bernafas di muka bumiMu ini..

huh!hampir beberapa hari jerk lagi bulan ramadhan dijangka tiba..bl dh kate bulan ramadhan dh tentu2 kte sebagai umat Islam wajib menunaikan rukun islam yang ke4 nie kan..ape lagi klu bukan berpuasa dibulan RAmadhan..heheheh.. bulan yg di tunggu2 oleh umat manusia nie..sbb ms nie lar klu kte buat amal jariah, pahala kte dilipat kali gandakan.. hopefully, segala amal jariah yang kte lakukan mendapat keredhaan dari Dia Yang Maha Esa.. errrmmm..cukuplah tazkirah di pagi selasa nie ea..heheheheh..

act, fara nak citer psl minggu lepas.. dh kate title nye "xde keje nie"..so, fara mmg nak citer perkara yang fara buat last week.. mcm nie citernye.. minggu lepas fara teman elly g wat facial.. tp fara xbuat pun facial tue..so, disbbkan bosan menunggu dia yang berjam2 tue, fara pun mencari idea..ingt mula2 tue nak g mkn jerk..tiba2 ternampak satu kedai nie.. hehehehe..ape lagi.. fara pun pegi lar masuk kedai nie.. deal punya deal..fara pun buat lar keje nie..nak taw fara buat ape???hehehehe..tgkk lar sendiri pic nie..cuba teka..ape nie???hik3..
comelnye..jari anak sapa lar nie?
heheheh..jangan mara ye..
hah!comel kan!nie lar yg berlaku bl xde keje..heheheh..org laen yg nak kawen, aku pulak yg sibuk2 "mekanikkan" diri..hehehhee.. first time beb..g manicure kuku..nsb xbuat padicure sekali.. hehehheeh.. tp mmg comel lar kuku bl wat treatment..manusia nie.. no wonder yg buruk bleh jd cantik..bl diri sendiri menjaga kebersihan diri.. xpecaye??? klu rs diri tue xbrape nak lawa or macho..g lar memanjakan diri..comfirm..nampak cantik..tp klu nak cantik..biarlah dalam pun cantik ye..jgn luar jerk nampak cantik..dalaM?masyaAAllah..semak mata memandang..hehehehe..

apepun, sempena nak menyambut bulan ramadhan nie..xsalah kan bagi ucapan.. fara nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan.. semoga bulan ramadhan ini kte semua di rahmati dan diberkati NYA.. semoga kte semua sentiasa umat nabi yang terbaik di dunia mahupun di akhirat.. semoga amal yg kte lakukan, mendapat keberkatan DariNYA..amin.. walaupun belum nak raye lgi, tp fara nak minta maaf jugak..dari hujng rambut sampai ke hujung kaki bagi sesiapa yang merasakan yang fara dh buat kesilapan terhadapnya..samada fara sengaja atau tidak, fara mohon ampun dan maaf.halalkan makan minum fara.. salam ceria..salam cahaya..kegembiraan madu lebah..peace!!!no war!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...