19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 March 2009

berkelah bersama keluarga tercinta

salam u all.. hawau u all today?hopefully u all sihat2 aje.. fara?penat sikit..coz hari minggu fara di isi dengan aktiviti yg amat menyeronokkan..nsb hari nie bos fara takde.. kurang lar siki tekanan keje tue..hehehe.. sabtu 28 mac tue fara dh bgtau kan fara pegi wedding di melaka..belum hbs penat lelah hari sabtu, hari ahad turn utk bergumbira dengan keluarga fara.. nak tau mn destinasi kami..tgk lar pic kat bwh nie..huhuhuhu..

nie lar destinasi kami..air terjun sg gabai
sibuk aje budak tecik nie ikut..hehehehe..kawasan perkelahan sg gabai
fara pegi sg gabai nie actually tujuan utama keluarga fara utk survey2 resort kat daerah hulu langat nie..kami akan adakan hari keluarga seperti jugak hari keluarga thn lps..hari keluarga nie mmg wajib kami adakan sbb nak lebih dekat lg silaturahim antara kami saudara mara. Keluarga nie dh tentu keluarga Encik Aminuddin & adik beradiknya.. lgpun opah ngn atok dh lame meninggal.. inilah saje cara kami agar tiada jurang antara kami. hari keluarga ini diberi nama Hari Keluarga Omar dan Saodah..sempena nama atok ngn opah kami.. last year we all buat kat Resort Tanjung Malim.. fara tak sempat nak kongsi citer tue ngn u all..klu ade masa ti, fara kongsi ngn u all k.. n dis year insyAAllah..we all akan adakan Hari Keluarga nie..pada pertengahan bulan 6.. e2 yg pegi survey2 Resort2 yg ade..n we all tertarik ngn Resort kat Nur Lembah Pangsun di Bt 19 Hulu Langat.. alamakk..sory..kat Resort nie fara terlupa nak amik pic..klu tak bleh kongsi pic ngn korang semua but dont wory..klu btol jadi thn nie we all nak buat kat Nur Lembah Pangsun nie, akan fara selitkan pic2 waktu Hari Keluarga kami nie nanti..ok.. ok..kte sambung citer.. lps jerk discuss ngn staff kat Resort tue, terus kteorang g cr tempat perkelahan..dh alang2 smpai kat hulu langat, fara pun bawa lar family fara n family keluarga pak Ngah ke sg gabai.. wlupun tempat rekreasi nie kena byr sekepala sorang rm1 tp puas ati lar coz tempat nie mmg cantik bangat...air terjun nie mmg marveless...ummmphhhh... u all jgn tak tau... fara rs ini lar air terjun yg terbaik yg fara rs , sgt2 lar best... tp disebabkan fara malas nak berjalan naik smpai ke atas, fara hnya bleh attachkan pic fara sebelum fara bw family fara p sg gabai nie..waktu nie, fara g ngn kawan2 fara.. amacam???
antara pic2 yg fara ade sebelum fara bw family fara pulak
misti korang rs nak pegi kan..bestt gilaakkk
hah..e2lar antara pic2 Air Terjun Sg gabai..tak byk lar..sbb ms tue kteorang tak sempat amik gambar sbb syokk sgt mandi di bwh air terjun..huhuhuh..so, kte sambung percutian waktu fara bw family fara.. disebabkan ibu ayah, pak ngah, mak ngah fara yg dh berumur, n kakak fara yg dh prengnant anak kedua, kteorang pun hanya berkelah di bawah.. wlupun hanya berkelah di bwh,tp tak kesah lar..yg penting budak tecik sorang nie melampau2.. wlupun dia batuk ngn selsema tp ade hati nak mandi sungai tue lame2 .. hah...tgk lar sendiri gelagat budak tecik nie..

hah..nak kate ape..bergumbira dia ngn tok ayah nye
enough..enough..naik2..nanti demam
hehehe..e2lar dia..Nur Farhani Batrisyia.. sampaikan waktu nak tukarkan dia baju mandi tue, dia lempang muke fara..mama dia..sampai hati hani pukul muke mama..tak nk kawan hani..huhuhu.. dia pukul muke fara sbb dia xcited nak g mandi sungai tue.. dia tak nak pakai bj mandi.. dia nak terus g mandi..ape lagi..peekkk..sekali kena lempang daaaa...huhuhu..nasib anak org..klu anak aku??huhuhuhu..lu pk lar sendiri..hehehehe..
my family n family Pak Ngah
menenangkan hati yg lara
berkelah..bestttt
misti u all tertnya2 mn pic fara kan..dh tentu lar takde..sbb fara tak amik gambar time nie..hehehehe..terlupe pulak nak amik pic sendiri coz sibuk berbual2 ngn keluarga..almaklumlar..jarang2 bertemu..time nie lar nak berborak..hihihi..anyway, dua hari tue mmg masa fara terluang jua akhirnya..yelaa..hubby kte org TNB..org TNB nie kena keje tak kira cuti or tak.. hanya keluarga dan kawan2 lar pengubat fara waktu fara kesunyiaan..thanks a lot pd family & kengkawan yg mengisi masa fara dengan aktiviti yang best..to hubby fara, it's ok b.. hari minggu lain turn abg pulak..hehehehe..salam cahaya..salam ceria..kegembiraan madu lebah..muaaaaxhhhh...

wEdiNg sTaff KpkK vs ngiDam??

sabtu lepas 28 mac 2009 adalah hari bersejarah bagi staff kpkk nie..sbb pd tarikh tersebut dia akhirnya bergelar isteri kepada seorang juruteknik tnb kat melaka..empunya nama nie bernama Mardiana Binti Abu Hassan..kira hubby kak mardiana nie satu kapal lar ngn hubby fara..cuma hubby kak mar nie keje kat melaka..lain2 negeri.. actually fara pegi rombongan ngn pegawai2 dr ofis fara.. we all naik coaster..tak ramai sgt yg pegi by coaster coz coaster nie muat2 utk 25 org..the other rest, p sendiri ngn keluarga masing2..mcm fara nie mmg kena g ngn coaster coz yg arrange kan naik coaster nie fara.. so, kebetulan hubby fara pun time tue keje (standby), fara pun dengan rela hati naik coaster..wlupun perjalanan memakan masa coz coaster nie gerakannye seakan kura2, tp fara berserah.. sbb nasib kat melaka.. klu dibuatnye weding tue kat perlis, tak ke naya punggung fara yg lebar nie..hik3..mari fara tunjukkan sikit pic2 waktu bertolak n smpai kat rumah pengantin ea..
antara staff cgso yg menghadiri weding kak mardiana
posing b4 bertolak ke melaka
ape?nak tgk pic pengantin?hehehe..jgn lar marah syg..kejap..fara nak citer pulak..sampai jerk kat rumah pengantin, we all terus g serbu bilik pengantin..hihihi..time tue kak mar tgh siap2 nak bersanding.. mmg cantik sgt time tue coz we all smpai2 jam 1 petang..mmg ms tue diorang tgh ready utk bersanding.. we all pun amik lar gambar utk mengabadikan kenangan manis bersama-sama ngan pengantin..mmg berseri2 kak mar time nie..almaklumlar..darah manis lagi..hik3.. comel sungguh..

nie lar dia.. Puan Mardiana Binti Abu Hassan..cantikkan..sowi.. u all dh terlambat..
elly amik berkat..hihihi..
opppss!!Puan Farah bukan amik berkat utk kawen lagi..tp saje nak menyibukkan diri..amik berkat moga kami berdua dpt baby cpt2..hehehehee..tak bleh klu tak amik berdua..kamikan twin tak serupa..hik3..
congratulations kak mar..semoga sentiasa diberkati Allah opppss..misti korang tertnya2..mn pengantin lelakinye..dh kate we all smpai2 terus terjah pengantin..waktu tue pulak mereka nie blum bersanding lagi lar..jd yg ade hanya pengantin perempuan..time depa nie sanding we all pun terus g mencekik..hihihi..dh tak heran dh pada pengantin..sbb masa tue perut kami dh menyanyikan lagu jangan kau pergi dari farawahida..hihihi..

ehhh...u ingt tak..blog sebelum nie fara nak citer kat u all psl ngidam?jeng..jeng..jeng..u all jangan terkejut taw..actually fara tak mengandung pun lg..tp fara nak share ngn u all about ngidam nie..u all tau tak, ms kteorang smpai jerk kat rumah pengantin, kteorang ternampak pokok. pokok nie special sgt sbb... u all tgk lar sendiri.. bak kate nabil.. lu pk lar sendiri...
hah..dh nampak kan ape yg we all nampak..hihihi..siap ade tangan org buat peace..
tgk...fara dh kate.. u all misti dh meleleh air liur tgk buah mangga epal nie kan.. i tell u... bukan takat org ngandung, org tak ngandung pun bleh ngidam tau tgk buah nie tersangkut2 kat pokok tue (baekkk punyee).. bukan tinggi sgt pun klu stakat nak petik2 tue..tp fikir2 balik buah org, tak baik ambil kalau tak minta kebenaran, jd kteorang tgk aje lar..tp kan jgn tak tau.. b4 we all balik, kak mardiah dengan muke tak berapa nak malu, mintak kat salah sorang pakcik2 kat situ..n diorang tlg petikkan..ape lg..puan marya yg mmg dr mula ngidam nak mkn buah tue terus tersenyum dengan lebarnye..pakcik tue petik 3 biji jerk..we all ade around 20 org..camne??ape lagi..fara, pn marya, n kak mar terus amik buah tue bw balik..kami rs hari tue kami amat bertuah sekali kerana menerima gift khas dari penduduk kampung kak Mardiana..heheheh..terima kasih org kampung tengah kuala sg baru melaka..hihihi..

pn mary (tunjuk peace) coz dia perlukan keamanan kerana terlalu ngidam..help her..huhhhuhu
hihihii..kami lar yg paling bertuah tue..yuuummyyyy
naik jerk atas coaster, semua dok marah kami..hihihii.. nak wat camne..dh kami yg paling bertuah..kikiki..insyAAllah..bulan depan kami pregnant..kan puan marya..but for kak mar..jgn ngandung bln dpn, tunggu u kawen dulu taw..hehehehe.. balik tue kami sgt lar gumbira..nak tgk ape kesudahan buah mangga epal nie..hehehehehe...
mcm kenal aje kan buah nie..
ini lar hasilnye apabila dpt buah mangga
bismillahirahmanirahim..ngappp..nganga mulut tue luas sikit..nak jugak??
alaa..sory lar.. dh terhabiskan..im sorry (versi amir raja lawak..hehehhe)Sekian dulu utk blog kali nie..next blog fara nak citer psl berkelah..huh..syoookk giler... masa2 terluang utk keluarga fara pulak.. pada Puan Mardiana Binti Abu Hassan & Encik Hairuddin, semoga kalian bahagia sehingga anak cucu cicit & ke Akhir hayat.. tempuhi lar alam rumahtangga nie dengan aman dan damai..lidah lagi tergigit.. ini kte manusia biasa.. semoga berbahagia sentiasa... sekian..salam cahaya..salam ceria..kegembiraan madu lebah..muaaxxhhh..

nak share pic masa dinner tnb putrajaya & cyberjaya

salam semuaa.. hari nie bos fara takde kat ofis.Dia ade bengkel ict kat melaka.so, seketika fara ade masa terluang nie, fara br teringat.yg fara rs fara nak kongsi citer menarik.errrmm.. bulan feb lalu tak silap fara, fara menghadiri dinner TNB Putrajaya & Cyberjaya anjuran pejabat hubby fara.ms hubby fara ckp yg dia dh byr utk dinner tu, fara terfikir2 nak pakai ape lar waktu dinner tue..bygkn hubby fara maklumkan pada fara last minute.seminggu sebelum dinner tue berlangsung.fuuuuhh!!smpai fara kena cuti cr baju utk dinner tue..pk punya pk, jalan pnya jalan shoping baju, akhirnya fara dpt jugak baju utk dinner tue..huh!!!selepas berejam2, msk satu kedai ke satu kedai, akhirnya jumpa jugak baju yg fara rs fara nak cuba pakai.. dh ler dinner tue bertema..merah hitam..so, lg lar fara pening pale.. masuk kedai nie, sesuai dh tp bajunye mahal sgt..masuk kedai nie, dh cantik dh, tp takde saiz..but last sekali b4 nak balik tue, fara msk kedai faveret fara nie.. tak sangka pulak kat kedai feveret fara nie ade baju yg fara rs mcm sesuaaaii n harga pun tak berapa nak mahal..below rm100..kesian hubby fara..kopak gara2 bini dia yg suka yg bergaya nie..heheheh.. so, fara try lar baju nie..fara dh dpt idea mcm mn nak padankan baju nie..bajet fara lebih kurang rm200.. kasut, baju, etc.. murahkan..org laen kuar duit beribu2 fara kuar duit rm200 jerk..hihihi..nie namanye perancangan bajet yg baik..hahahaha..
so, malam tue fara follow lar hubby fara g dinner..ms g dinner tue, fara sebenarnya malu jugak..yelaa..takut terover..ha'ah lar..prasangka fara tak silap..fara tgk, makcik2, pakcik2 yg dtg semuanya sempoi2 belaka..huh!malu jugak..tp ditebalkan ajelar muke nie..huhuhu.. kami naik lar ke dalam dewan makan dimana acara berlangsung..tp pipi merah nie hanya merah seketika..sbb nasib fara baik..rupanya bukan fara jerk yg bergaya malam tue, tp ade ramai jugak remaja2 yg dewasa lbh kurang baye2 fara, bergaye sakan..so, takdelar rs malu nak mati..hehehehe..
nak tgk pic fara masa dinner tue???heheheh..jgn terkejut taw.. fara pun tak sangka fara bleh pakai camni.. lain pulak rs.. bygkn time blaja kat poly dulu pun, dinner untuk pelajar diploma sains kesetiausahaan pun fara tak pakai mcm nie..sbb kami tak dibenarkan over dose..hihihihi..tp disebabkan kali nie dinner luar, so, fara blasah aje.. padankan ape yg rs padan..jeng..jeng..jeng...

so, mcm mana?k ker ko?heheheh
hubby fara pulak, fara tak sempat nak cr pakaian yg grand2 utk dia..yelaa..dia pun bgtau fara last minit..cuma fara belikan dia kasut hitam..e2 pun dia tak pakai..sedihkan..sbb dia lupe nak pakai..hohoho..dia pakai kasut keje dia tue..hampe aje fara time tue..bini bergaye bagai nak giler..hubby sempoi aje..huhuhu..

ni lar hubby i..semppppoiiii..

En. Tarmizi Abdullah..
Tapi i tak kesah semua tue..sbb u all jgn terkejut..walaupun hubby i tak dpt bergaye sakan mcm i, tp we all menang untuk pasangan terbaik..hehehehe..lepas tue u all tau, ape dia ckp kat kawan2 dia bl turun dr amik hadiah kat stage, dia ckp " mau tak menang klu bajet dh kuar rm200 utk dinner nie"..hohoho..malu fara.. tapi fara tak kesah..yg penting, fara gembira sbb fara dpt bergaye utk kali pertama n fara berjaya..tq TNB coz anjurkan dinner nie..walaupun dinner nie tak berprestij mcm dinner syarikat lain, tp fara dpt pengalaman yang menarik utk dikongsi kepada kawan2 fara..


pasangan secocok kerk?hihihi..

thank you
nie lar kembar fara..fasyu..hihihi..
my lovely hubby..thanks ye b..sbb bagi bajet utk dinner nie..hehehehe..
padan kerk?tak kesah lar..asalkan kami juara pasangan secocok..hik3
sebelum fara habiskan ayat2 terakhir utk dinner nie, fara terasa fara kehilangan hubby fara..fara toleh kiri kanan dia takde..ingtkn dia g toilet..rupa2nya..huhuhu.. fara nak share kat u all perangai hubby fara nie..u all klu tgk n kenal dia, u all akan nampak dia nie mcm pendiam nak mati..tpkan u all jgn terkejut bl fara attach kan sekali pic2 dia n kawan2 dia time dinner tue..org dok sibuk kat dpn, diorang wat aksi gempaq kat blakang..u all tafsir lar sendiri..fara pun tak kenal btol ker nie hubby fara yg fara kenal n kawen 3 thn lalu..astagfirullahalazim..hehehehe...

fara pun confius..mn hubby fara ea??
oh god!my hubby..wat's rong wif u??
kasanova2 yg merosakkan laki gue..ya ampun..

b..bw mengucap b..
masyAAllah..pls give me back my hubby..
hah!u all misti tak pecaye kan..my hubby dh bertukar menjadi kanak2 riang time dinner tue.. fara mmg terhibur sungguh ngn karenah hubby fara time dinner tue..tue blum fara rekod time makan..mcm2 pe'el yg dia buat..ade kerk dia mintak kat waiter tue makanan2 yg dia suka jerk..pdhal makanan2 tue dikeluarkan ikut turn..hahahhaa..ape???nak tgk aksi hubby fara lg?ade..nak tgk??jap ea..jap..

kawan2 hubby fara
sabar ye syg..bawa bertenang..cooll..lailahailaAllah..
huh..cukup2lar tue.. nak terberak fara tgk aksi2 hubby fara nie..hihihihi...anyway, last but not least, fara nak tunjuk kawan2 hubby fara n their couple..

abg shaami & his wife

abg dillah & his wife alsohaji @ hisanuddin wif his wife kak shidaabg fitri n also his wife kak masni
misti korang tertanya2kan mn lar anak2 diorang nie..takde sorang pun kanak2 time dinner nie..4 u all info, diorang mmg saje tak benarkan anak2 diorang coz dinner nie utk ibu bapa sahaja..kanak2 not allowed..jd time nie lar ibu2, ayah2 dpt tinggalkan anak utk seketika utk enjoy!!!hehehehe.. klah.. fara rs cukuplar takat nie..next blog fara nak citer kat u all psl ngidam..jeng..jeng..nak tau ker story nie??nantikan next blog fara k.. b4 fara akhiri blog nie fara kepilkan beberapa pic time dinner nie..salam cahaya..salam ceria..dr kegembiraan madu lebah..muaaxhhhh...


nie lar GM TNB Putrajaya & Cyberjaya (laki2)..sporting giler..masa nie bos hubby fara tgh wat persembahan utk group diorang..dr bahagian khidmat pengurusan

nie pulak time hubby fara wat persembahan ngn group bhgn projek..bukan fara jerk yg tutup tinge, tp fara jugak kena tutup mata..hihihihi..no no no..my hubby totally different dat day..b..b..noti sungguh..
ruang legar dinner
antara staff2 tnb Putrajaya & Cyberjaya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...