19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 April 2009

gabai ooo gabai..

assalamualaikum n very gud morning.. hawaau u all today..heheheh.. fara pulak sihat walafiat..cuma hari nie hati fara agak panas dan jiwa fara nie sakit lar sgt rsnye..bukan sebab u all tp sebab situasi ofis nie yang menyakitkan hati..tp hari nie fara tak nak citer bab sakit hati nie, tp fara nak citer cerita yang mengappykan fara hari minggu yang lalu..jeng..jeng..jeng.. korang nak tau ape citernye..meh fara citer dr a hingga z..

hari ahad ritu, fara ngn dak2 ofis fara planning g sungai gabai..sungai gabai???laa..balik2 tempat tue kan fara pegi..mcm takde tempat lain..tp nak buat camne..dh e2 permintaan diorang..terpaksala fara yang menjadi tourist guide (hehehe) yang membawa mereka ke destinasi sg gabai tue.. masa mula2 smpai tue pd jam 10 pagi.. kami pegi seramai 11 orang..yg mn ade bini bw bini..yang mn ade suami bw suami..tp fara sorang aje yg tak bw suami..sbb suami fara standby..so, fara jd bujang sekejap utk hari tue..hehehehe

masa kami smpai aje kat situ, kami tgk dh ramai dh pengunjung yg dtg..baik yang dh berkeluarga ataupun yang single or couple, masing2 ade tujuan yang same.. dh tentu lar bl smpai kat sn kami bercadang mandi kan..dh name tempat pun sungai..dh tentu2 utk mandi.. so, kami pun memanjat lar anak2 tangga tue smpai ke atas..sebelum nie fara pnh citer psl sg gabai kan..tp time tue fara dtg ngn family..so, fara tak panjat anak2 tangga tue..sbb fara dtg ngn family..org tua2 mmg tak sessuaaaiii sgt panjat anak2 tangga sg gabai tue.. sbb kami yang muda2 nie pun rs nak pengsan bl panjat tangga tue..nak tau kerk tinggi mn puncak sg gabai nie..nahhh...lu pikir la sendiri..huhuhuhu...


video

hah..dh saksikan sendiri kan betapa besarnye pengorbanan kami utk smpai ke puncak sg gabai tue..huhuhu.. utk pertama kali fara panjat anak tangga tue kaki, jantung, pinggang, usus n segala anggota badan fara nie rs nak tercabut.. second time pulak fara panjat anak tangga tue pun lebih kurang rs sm, cuma penat nak mampos..tp kali ketiga fara panjat anak tangga tue rs maintain sikit..n fara lar org pertama yang sampai ke puncak, sbb time nie semua kawan2 fara 1st time panjat anak2 tangga sg gabai nie..msg2 fara tgk nak ketawakan pun ade..hahhahaha..amikkk..e2lar perasaan fara bl first time fara panjat..tp bl dh smpai aje kat atas tue, msg2 lega..sbb penantian, penyeksaan kami berbaloi.. air terjun sg gabai mmg maverles.. kurniaan Allah yang hebat giler..cantik n best gilaakk..air sungai yang sejuk giler..pergghh..tak tau lar fara nak citer mcm mn.. yang pasti fara bersyukur... rahmat ilahi..

haaaa.. smpai aje kat atas tue, kami psg khemah..actually, psg khemah tue bukan utk bermalam kat situ, tp hanya utk letak2 brg, or baring2 bg sesape yang tak nak mandi, n utk tukar2 baju.. e2 aje..hehehehe.. kami semua mmg masing2 dh berjanji utk bw makanan msg2..so, b4 kami turun ke sungai, kami siap2kan perut kami..sbb perut kami dh mula menyanyikan lagu fikirlah dr Aizat..huawawawa.. nak tgk keadaan sg gabai kat atas tue???amikk nie..korang mesti terliur lar nak pegi..
bersiap2 utk mamam
kawasan sekeliling sg gabai
awoookkkk..ehh..mcm kenal jerk word tue..hehehe
haaaaa..korang dh tgk sendiri kan mcm mn keadaan sekeliling sg gabai tue.. actually byk lg pic2 waktu kami berendam mcm badak berendam, tp mslhnye pic tue terlalu peribadi.. insyAAllahh..klu ade pic2 yg ok n awooookkk (hehehehe) fara akan attachkan sekali ea.. sebelum fara mengundurkan diri, fara nak bg satu pepatah.. cermin lar diri sendiri sebelum anda mengata org lain..ehhh..ade kena mengena kerk???hheheheh..ape2 ajelar.. yg penting kte enjoy!!!! awwoookkkkk!!!!salam cahaya, salam ceria... kegembiraan madu lebah..peaceee..no war!!!

air terjun sg gabai..nampak tak air terjunnye??pe??tak nampak???
kalau tak nampak maknnyee.......hihihii..
blur la plak..kenal tak minah nie??
wat2 kenal aje lar klu tak kenal ea..
haaahhh.. inilar cik elly..ngn cik farah..ehhhh..
silap..silap..Puan farah..hehehehe..

20 April 2009

sakit2 badan laaa..

halliuuu..ome anat in the house kembali semula.. heheheh..kali nie fara nak citer kat u all kenape fara sakit2 blakang.. jumaat ritu fara dh citerkan fara ade tournament bowling sempena TOURNAMENT PUSPANITA.. blum hsb penat utk ari jumaat ritu, hari sabtunye pulak fara ikut husband fara g HARI KELUARGA TNB Putrajaya & Cyberjaya..Hubby fara kate akan ade BBQ, Sukaneka, Bakar2 Kambing Golek n mcm2 lagi lar..so, kami pun get ready lar pagi sabtu tue.. hari keluarga TNB kali nie diadakan di Cyberjaya.. nsb dekat aje.. disebabkan dekat aje ngn rumah, kteorang kuar lambat sikit.. tp hubby fara kate tak bleh lambat sgt sbb dia AJK..huhuhu..nak tak nak, ikutkn aje lar suamiku...

sampai kat sana aje, fara mmg dh lame kenal ngn staff2 TNB tue terus aje lar bersembang2 ngn diorang sebelum majlis bermula.. mula2 tue nampak mcm boring jugak..yelaa..staff TNB putrajaya nie bukannye ramai sgt pun berbanding TNB2 yang lain.. so, pagi tue nampak mcm kelat sikit..tp lepas aje perasmian bermula, aktiviti pertama diorang mulakan dengan senaman aerobik..nak tgk kerk senam aerobik dorang??jap ea..jap..
video

lepas aje senaman aerobik tue, diorang terus adakan acara sukaneka utk anak2 warga TNB putrajaya nie..mcm2 gelagat..walaupun jarang2 jumpe, tp teramat lar terhibur dengan gelagat2 anak2 TNB Putrajaya nie..lepas tue disebabkan fara tak tau nak buat ape, fara join diorang baling bowling kelapa.. kikiki.. lawak.. rupanye bowling kelapa nie lagi susah dr bowling yg selalu fara main tue.. hubby fara yg konon2nye terer tue pun tak berjaya.. n last sekali kteorang main tarik tali.. walaupun hubby fara kalah (tgk badan lar...hihihi..) tp tak kesah lar..sbb dia menang benda lain..n dia dpt bolot semua hadiah2 tue..heheheh..



video


video

time nie nak balik dh..selepas bolot hadiah..hehehe..
b..cheer up lar..kan dh menang..ooo..hah..kan molek tue senyum..mentang2 bolot hadiah..saat berjaye membolot hadiah..hehehehe..tau lar letih..bluweekk..huhuhu..
e2lar sebabnye fara sakit pinggang, sakit kaki, sakit ketiak n mcm2 lagi lar yg sakit..rs sengal2 giler.. rs mcm kena g wat urutan tradisioal..huhuhu..tp walaupun kami sakit2 badan, fara rs amatlah gembira..kerana fara dapat meluangkn masa bersama hubby fara..yelaa.. u all sendiri tau kan hubby fara nie kejenye mcm mn kan...so, bl dpt jerk peluang bersama dia, fara pun grab aje lar.. fara attackan sekali pic2 kami waktu sukaneka tue berlangsung.. n for u all info, hubby fara amatlah bertuah hari tue..bukan aje bini dia nie berjaya utk mendapatkan tempat pertama bagi kategori tarik tali wanita (tgk badan i pulekk), tp hubby fara berjaya meneka kacang dalam botol.. total kacang tue actually 845 biji..tp hubby fara berjaya meneka 844 biji..wahh.terer..terer..suamiku mmg terer..n dia berjaya bw pulang hadiah..walaupun hadiah tak menang kereta, tp tak kesahlar..yg penting hari tue kami appy giler...haaaa..penatnye..sakitnye..semuanye ade..next time fara nak citer psl selection rowing pulak..klu fara berjaya dlm selection tue, fara citer..klu tak, tak pyh citerla ea..hehehehe..salam cahaya..salam ceria..kegembiraan madu lebahhh..muaaxhhh... peacee!!!no warr...


tournament bowling PUSPANITA jpm

selamat pagi.. ome anat disini..hehehhe..hye kengkawan..amacam ari nie?sihat ker tak?fara rini sihat, cuma sakit2 badan..nak tau kenapa..???huhuhu..last week punya psl lar nie.. sbb tue lar fara sakit2 badan.. minggu lepas sibuk training bowling.. bcoz jumaat lepas fara ade tournament bowling PUSPANITA jpm.. pergghh.. penattt.. tak relax langsung.. bertungkus lumus nie berlatih..tp sygnye kalah jugak... sbb bl training markah tak serupa dengan waktu tournament..maybe nerves giler agaknye..huhuhu.. sedihkan..fara n 3 org lagi pegawai pejabat fara mewakili pejabat kami.. huhuhu.. nak tgk gambar? jap ea..jap ea..fara attachkan sekali pic waktu we all kat tournment bowling tue..

wif org kuat yang berganding bahu utk menang..hahaha..
puan marya in the house.. hardcore beb..
pozing sebelum lawan
kan fara dh kate..ke mana aje fara pegi mesti dia ade.. cheerleaders kami..elly.. walaupun dia tak main, tp dia sanggup cuti utk beri sokongan kepada kami..
huawawa..terharunyee.. geng2 yg berjaya menambat hati juri tp tak menang jugekkk..huhuhu..
hah..e2lar yg berlaku pada fara pada hari jumaat minggu lepas.. penat beb.. bersusah payah fara pegi training..tp bl hari tournament rs worst sgt.. tensen..score menjadi bl nak final game..time tue msg2 semuanye 100+++.. b4 dat blh ditgk markah2 kami teruk sgt..tp fara tak sempat nak amik pic score coz tension memikirkan kenape lar hari tue permainan kami tak menjadi..takde rezeki kot kan..huhuhuhu..apepun, salam cahaya..salam ceria.. kegembiraan madu lebah..peaceee..no war!!!

15 April 2009

BENCI tapi CINTA???

video

Benarkan ku 'tuk berbicara...

Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

14 April 2009

tangkap ketam???best wooo.. part 2

gud morning kengkawan..assalamualaikum.. ome anat in the house kembali.. haargghh..legaa.. bos dh kuar.. ade appointment kat luar..huh!lega bl dpt relax sekejap..hehehehe..klu tak rs mcm lipas kudung..kejap ke sana..kejap ke sini..lepas tue clumsy tak tentu psl..camne???dh nasib..jd kuli jerk..huhuhu..

anyway, hari nie fara nak sambung citer psl holiday last friday until sunday ritu..so, korang dh tgk kan ape kesudahan ketam2 tue..hohoho.. fara tak terasa sikit pun nak makan ketam tue.. sbb fara geli.. keluarga hubby fara makan lar ketam tue..sbb diorang dh biase..hehehehe..

okkk.. citer ketam dh hbs.. skg nie fara nak sambung citer ape yg kteorang buat pulak malam sabtu ritu.. kononnye nak tgk wyg midnite..sbb takut function bakar2 ayam, ikan, sotong, udang tue hbs lambat..e2 yg kami beli tiket midnite..tp rupa2nya around 9 malam semua keluarga2 hubby fara kebanyakkannye nak balik..sebab ahad diorang keje n anak2 bersekolah..alamak..kteorang lupe pulak..tak ingt yang terengganu keje n sekolah hari ahad..nak tak nak, kteorang pun mengangkat lar punggung utk pulang jugak..yelaa.. klu dok situ lelame pun bukan ade ape pun lagi..kteorang pun balik jugak..kteorang g tido umah elly kat bandar mahkota 2 kuantan.. malam tue fara n hubby tumpang tido umah elly.. hehehehe.. memandangkan jam masih terlalu awal, fara, mak elly n elly dok layan Akademi Fantasia.. sampai persembahan Aril, terus kteorang siap2 keluar..waktu tue jam menunjukan pukul 10.30 mlm.. tau ape kteorang buat aktiviti selepas tue??hihihi..kteorang g sambung main bowling kat Mega Mall Kuantan.. disebabkan pagi sebelumnya kami tak dapat main, so, tak nak rs kempunnan, kteorang g lar main kat situ..masalah kali nie mula timbul.. mmg kami semua dpt main bowling, tp kami tak bw bola sendiri..lane bowling tue dh cukup baeekkk.. maslhnye houseball pulak yang sengal..semuanya tak kena ngn tangan kami.. huhuhu.. nak tau mcm mn keadaan muka kteorang malam tue.. dh ler penat.. campur pulak mengantuk..pastu bola pulak tak best..huhuhu.. lu pk lar sendiri..tp ingat..jangan salahkan ibu mengandung taw..huhuhu..

muke toye..ngantuk + penat + tensen..huhuhu
orang yang paling semangat main bowling..suamiku..hohohoo..
keadaan sekeling memaksa utk bermain..huawawa..buat-buat appy sebab kalah..hihihi..pandang camera la b..tau lar dh menang.. menyampah..
hah..e2 baru muke2 toye kami.. nak tgk ape kesudahan dengan markah2 kami..huawawa..lu pikir la sendiri ...
hehehehe.. tensen kan..
nak buat camno.. terima aje lar suratan takdir..huhuhu..
hah..e2lar yang berlaku 2 setengah hari minggu lalu..walaupun penat tapi fara memang appy giler.. almaklumlar..dh lame sgt tak bercuti mcm nie..lame kerk?hehehehe.. apepun, salam cahaya, salam ceria..dari kegembiraan madu lebah... peacee!!!!

13 April 2009

tangkap ketam???best wooo.. part 1

assalamualaikum wbt n very good morning.. halliuu..hallliuuu..ome anat in the house..hwawawaa... hari nie fara ade citer best utk u all semua.. fara nak citer psl cuti hujung minggu fara last friday until yesterday..best giilaakkk..

hari jumaat petang, fara amik keje half day jerk..coz lepas jerk fara training bowling kat alamanda ngn ofismate fara, fara n elly bergegas balik ke rumah fara untuk catch up husband fara pulak..fara ngn husband balik kemaman..elly pulak menumpang balik kuantan..malam pertama kami balik kemaman kami pegi makan..husband fara blanje mama n family (kakak ipar fara)..kebetulan pulak adik ipar fara si hashim n his new wife (pengantin baru) pun ade..so, kteorang g makan2 kat area2 kedai umah kakak ipar fara kat kemaman..ikut hati, fara kena diet..tp memandangkan fara dh berada jauh dari Putrajaya, niat fara terbantut..coz sampai aje kemaman fara "terpaksa" makan nie..huawawaa..pdhal tak tahan tgk makanan sedap2 dihidang dpn mate..hihihi.. fara takde lar pic utk malam tue..sbb makan tak ingt dunia..hehehhe..tp jgn risau..fara ade citer lg best.. hari sabtu adalah hari yg paling memenatkan kteorang..nak tau ape kteorang buat?let's check out..


hari sabtu (11 April 2009)

disebabkan mama (kakak ipar fara) keje, n anak2 dia jugak bersekolah sebab ganti utk raye, so, kteorang plan g kuantan.. g amik elly.. we all plan nak g main bowling kat mega mall kuantan.. so, kteorang terus g umah elly.. sampai aje umah elly terus kteorang g Mega Mall Kuantan..kerana semangat giler nak main bowling, kteorang siap bw bola bowling sendiri lagi taw.. mmg berat giler bola bowling tue, kteorang sanggup mengangkut dr keta ke tempat bowling tue..bleh tahan lar jauhnye nak tempat bowling tue..huhuhu..tp sayang..smpai aje kat situ, staff bowling tue kate kena tunggu pukul 1 baru bleh main..so, kteorang pun amatlah kecewa..pegi lar beli tiket wayang utk midnite..hehehehe..takde keje kan.. beli tiket wyg queen langkasuka..tgk midnite tue..pukul 12.45 pagi.. bukan 12.45 tengahari k.. misti korang tertanya2 ape kejadahnye pulak g beli tiket utk tengah2 malam.. nak tau kenape???nanti fara sambung citer dulu..

lepas aje beli tiket wyg, kteorang ternampak kedai salon gunting rambut..hehehehe.. mmg dr Putrajaya lagi faran ngn elly nak g salon, nak wat treatment rambut kononnye.. tp tak tercapai2 hajat di hati..sebab byk sgt program..so, aktiviti utk ke salon pun tergendala..so, peluang dh ade dpn mata..disebabkan lambat lagi nak main bowling, kteorang pun msk lar kedai salon rambut tue.. abg fara?heheheh.. fara pun suh dia gunting rambut n buat lar ape yg patut.. nak tau ape kesudahan wajah kami berdua???hehehehe...

rambut sebelum bertukar wajah..heheheh

rambut yang terbaru..amacam?ok tak?hihihi..
hah..e2lar perubahan yang berlaku pada kami berdua..hihihi.. lepas tue aktiviti kami bukan berhenti setakat kat situ aje..kteorang pun pegi lar makan..lepas makan ingt nak g balik tempat bowling tue main, tp tiba2 staff bowling tue ckp pukul 3 ade tournament.. kteorang tgk jam 2.30 petang.. so, nak salahkan sp?jgn salahkan ibu mengandung k..huhuhu..kteorang pun pegi lar tukar tempat..main kat mega mall Parkson..tp bukan bangunan yang sama..semangat giler nak main bowling, cr jalan jugak nie nak main.. nsb kteorang baik, walaupun g shoping complex kat Parkson n kat situ jugak ade tournament, tp kteorang dpt main jugak kat situ..sbb tournament kat situ, tak guna sepenuhnya lane bowling..tp kteorang kurang puas hati, sebab markah agaklar teruk.. tak lar nak salahkan lane or tangan kteorang..sbb kteorang sebenarnya budak baru belajar..kalau salah tolong tunjukkan..huhuhuhu.. tp ingt..jgn salahkan ibu mengandung..

pukul 5 petang terus kteorang berkejar ke beserah kuantan.. tau ape kteorang buat kat sana.. family mama, pok lang n family, hashim n wife, mok dah n family n family mok ha semuanya dh menunggu kami..kami lambat smpai..sebab g main bowling..hehehhee..ooo..lupe la pulak ..misti korang tertanya2 sp lar yg fara sebut2 tadi..semuanya tue actually sebahagian adik beradik husband fara..adik beradik husband fara nie semuanya ade 12 orang..husband fara nie anak ke 7 daripada 12 org tue.. e2 baru sebahagian taw..ade lagi yang tak datang tue..so, aktivit seternya fara tak g pun mandi..fara malas nak mandi...hsuband fara aje yg tukar baju..sbb dia yg beriya2 benar nak g tangkap ketam..disebabkan rambut baru kuar salon, malas nak mandi laut..hihihihi..

balik aje dari beserah, kteorang g umah mok ha..umah mok ha nie dekat aje ngn pantai beserah..memandangkan malam tue kami ade buat bakar2 ikan, bakar2 sotong, bakar2 udang, so, e2 yg kteorang wat keputusan tgk wyg midnite..huhuhuhu.. mmg hari tue, kami makan tak ingt.konon nak berdiet..huhuhu.. nak tak nak kena makan jugak..klu tak misti teringat makanan tue smpai balik putrajaya..huh!! bergggghhh..konyang giler den..tak tau nak kate mcm mn..ehhh..lupe pulak..korang tau ape yg terjadi pd ketam yg diorang tangkap tue?hah..amik...tgk..

video

pakar basuh ketam dilakukan oleh adik ipar ku..yeoh..
ketam nie namanye ketam ragi
hah..dh tgk kan ketam ragi nie.. walaupun mama masak mcm mn pun ketam nie..fara tak terasa langsung nak makan..sbb ketam nie bukan mcm ketam yg selalu kte makan yg besar2 tue..ketam nie kecik jerk.. fara geli tgk ketam nie sbb muke ketam nie garang sgt..tp nie bukan ketam batu tau..nie ketam ragi..ketam nie halal dimakan..
ketam ragi sweet sour
huhuhu.. sebenarnya byk lagi fara nak citer kat korang..nanti ade masa fara sambung k.sebab bos fara ajak kuar g bank.. errmm..mcm nie lar nsb PA.. bukan setakat jd Pembantu Khas utk wat keje2 ofis k, fara kena jadi pemandu jugak..huhuhu..nasib badan..nanti fara sambung k..tungggu..

10 April 2009

ulang tahun sape nie ea???

assalamualaikum n very good morning to all my dear friend..how do u do?hopefully u all semua sihat2 belaka..bdw, minggu nie fara sgt2 la bz..almaklumlar.this week fara ade kursus bahasa inggeris kat pejabat fara nie..so, 3 hari masuk kursus, keje dalam ofis pun semakin lar banyak..nasib baik hari nie bos ade meeting besar..so, relax lar sikit..disebabkan relax sikit nie lar fara nak share ngn u all gambar2 ulang tahun hari jd seseorang..nak tau sp???let's check it out..
eja betul2..sp?sp??
hah..kenal tak?tp yang mana satu befday boy nie??
ya betull!!hari nie hari jadi hj ab. hamid
laa...korang tak kenal ye sp haji hamid nie..ehehehe..klu tak diperkenalkan mcm mana u all nak tau kan..bdw, haji ab hamid nie lar bos fara yang paling fara salute.. bcoz haji hamid nie mcm ayah fara jugak.. hari nie hari jadi dia yg ke5++++..hehehhee..apepun haji, kami warga pejabat KPKK mengucapkan selamat hari lahir..semoga ayahanda angkatku ini akan sentiasa dipanjangkan umur malah dimurahkan rezeki...May Allah bless u haji.. errmm..fara attachkan sekali semua pic2 yang sempat kami amik waktu raikan befday boy nie..befday boy kerk?huhuhu... salam cahaya..salam ceria..kegembiraan madu lebah..peace!!!

rakan2 seperjuangan yang membantu fara
dr kiri sis laila (pa KPKK), elly (pa tkp (o) & akma (asisstance sis laila)
maikk aihhh..ceria sungguh mukaku..mcm befday aku pulakk..huawawa
dua orang budak senget..hihihi..nie lar bos2 n PA2 yg comel..hihiihi
dr kiri Haji Sulaiman (Pengarah KFRD), Haji Hamid (my bos),Sis Laila, Elly n me
Selamat Ulangtahun Haji Ab. Hamid Bin Mohamad Hanipah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...