19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 July 2009

trip to sabah ler pullekkk..(part 3)

haliiuuu..ome anat in the houzee..huh!msk hr nie dh 3 hari fara dok bcite psl trip ke sabah nie kan..nak wat camno..kate 3 hari g sabah..jd 3 hari jgk br citer hbs..hik3.. (pdhal..malas jerk nk update smpai ke hbs citer..huk3).. errmm.. smlm fara dh citer kan.. mcm mn keadaannya yg x terkawal disebabkan geli giler ngn ikan2 kelah tue.. masyAAllah.. korang x menikmati keadaan masa tue..jgn gelak2.. g rs dulu.. br taw betapa hebatnya tempat tue..huk3.. yg fara xbleh lupa smpai skg nie, ayah fara pun dok nyakat fara.. dia dh tau fara geli + takut, dia dok baling2 makanan2 ikan tue kat fara.. melompat2 lar ikan tue kegembiraan..iayyyaaakkk..

tp hari nie fara nk smbung pulak citer.. hari yg sm pun fara xhbs lg citer..inikan pulak hari ketiga..heheheh..jgn marah..jangan marah..kan fara dh kate..citer nie terlalu panjang utk dinikmati hidangannya..ehh...ade kena mengena kerk?mcm makanan pulak..ape2 aje lar..ok..ok..kte sambung citer kte.. lepas aje bilas2 badan (dh ler xbw sabun).. mmg badan bau ikan..eiiii.. tp tetap maintain.. g jgk jenjalan lagi..wlupun badan dh bau ikan kelah..hak3..peduli ape org nak kate.. ape guna bw perfume..blasah aje perfume satu botol ..hak3.. we all meneruskan perjalanan ke British Memorial.. Salah satu tempat di mn ribuan askar2 British bersemadi di tempat nie.. kira citer zaman sejarah lar nie.. nak msk nie pun kena byr taw.. sorang rm2.. wlupun byr, we all tetap jgk msk..sbb nak lihat pemandangan tempat nie..mmg xrugi lar.. sbb wlupun tempat nie kecik, tp pelbagai kisah yg dpt diambil iktibar.. n tempat nie di jaga dengan penuh kasih syg..xcaye..??hah!!! layan jerk la pic2 kami nie..tempat nie pun bersih dan cantik..rs mcm taman bunga pun ade jgk..
hah..den cakap x cayo..cantikkan..terutama bl fara dok kat situ..lagi bertamabah2 cantik tempat tue..hak2...
nie lar.. garden british..memorial utk askar2 British yang berjuang pada zaman peperangan ke2
uit..np muke sebekk tue kak..xkn sedih pullekkktiba2 kami ternampak dua ekor binatang yang comel..iiiii.. rs nak bw balikindah sungguh pemandangan disini.. we will back sabah..waiting for us..heheheh..
Perjalanan diteruskan pulak ke Puncak Gunung Berapi..ehhh.. Puncak Gunung Berapi pulak..Puncak Gunung Kinabalu.. melalut dh fara nie.. nie namanye ngatok..heheheh.. destinasi terakhir kami sebelum pulang ke hotel.. huh!ms nie jam dh menunjukkan lebih kurang pukul 4.30 pm..bygkn dr pagi kami keluar, pukul 4 lebih br nak ke Gunung Kinabalu..jeng..jeng..jeng.. tp jgn risau..kami ke sana bukan utk mendaki.. tp utk hanya menikmati pemandangan ciptAAn Tuhan yang Maha Hebat..xcaye lagi???laaa..malas nak xckp lebih2.. laaayaan aje lar pic nie..for ur info, msk ke kaki gunung nie pun kena byr..huawawa... g sabah nie btol2 byk hbskan duit taw.. klu rs kekurangan duit utk berjalan ke Sabah nie, kumpul duit byk2 dulu taw..br puas ati bl g berjalan..huhuhuhu..

dh smpai di kaki gunung.. sejukk giler.. ms nie pulak br lepas hujan..ya Ampun..
sweater ku tlh diambil org..cuba teka sp pakai sweater pink fara tue..hah!cr lar sendiri..malas nak ckp..huh!tp akhirnya dpt kembali sweater..kena wat muke kesian dulu..br dpt balik..hehehehe..ayah aje xde time nie..mn ntah ayah nie kan..hubby ku pulak ditugaskan utk amik pic kami..hehehehe..sorry b..pic b next time.heheheh..bukti sejuk giler..lu pikirla sendiri..toilet kat situ, airnya bleh beku..xthn..
Perjalanan diteruskan ke rumah kawan hubby fara.. kebetulan kawan hubby fara yg dulunya Sekolah satu sekolah di kampung kat terengganu tue, dok kat Sabah.. beselahh.. keje kat sn.. so, mmg kteorang pun dh bgtau dorang yg we all nak serbu rumah dorang..hehehehe..disebabkan terlalu lapar, bl smpai aje rumah kawan hubby fara tue, terus dorang hidangkan makan malam.. msg2 ms tue mmg kebulur tahap gaban, terus redah aje bl tuan rumah ajak mkn..hak3.. terima kasih adi n nora..sbb sponsor makan malam kami..hihihihi.. pic x disertakan sbb ms tue x terpikir utk amik gambar sbb lapar n kekenyangan..hehehehe.. senang citer malas nak amik gambar..huk3..

esoknye, lepas bfast, kami kuar sendri.. pg tue en awang xdtg..sbb kami sendiri dh maklumkan pada dia yang kami hanya mahu berjalan sendiri ke Pasar Philiphine..so, kteorang pun berjalan la melihat brg2 yg sungguh cantik dan comel.. dpt lar beli souvenier sikit2 utk kawan2 di semenanjung..ape???nak cenderahati jgk??laaa.. np xbgtau awl2..maaflah.. disebabkan duit kami pun limit, xbyk lar yg dibeli..kami byk berjalan.. hehehehe.. pukul 1 kami check out hotel.. En Awang seperti biasa menunggu kami.. for ur info, klu nak g sabah, berjalan2 kat sn, perlukan bantuan pengangkutan, maklumkan pada fara k.. En. Awang sedia membantu.. lgpun charge yg dia amik mmg terlalu murah berbanding teksi2 / tourist guide yg lain.. xpcye??/ xpcye sudahhh.. apepun, kenangan di Sabah , kami sekeluarga xkn lupakan.. insyAAllah.. kami akan kembali sabah.. tungguuuuuu.. huk3.. bl lar kami akan smpai lagi kan.. En. Awang bw kami ke tempat makan dekat dgn airport..ape ke namanye.. lupe lar pulak nama tempat tue.. tempat tue btol2 sebelah laut...s mpai sn kami tgk laut.. masyaAllah.. besar sungguh ombaknye.. mmg takut lar klu nak mandi.. ni fara attachkan sekali video laut yg sedang bergelora.. sbb mgkn nak hujan.. ms dok order makan2 tue, tiba2 hujan lebat meggilaaa.. masyAAllah.. Ayah fara kate, dia nampak org still mandi kat laut tue. dengan RElaxnye.. masyAAllah.. klu fara, dh lame cabut.. takuttt... tiba2 teringat tsunami.. nauzubillah.. sapepun, Sabah mmg bestt laa... jumpe dilain blog.. salam cahaya.. salam ceriaa..kegembiraan madu lebah..muaxhhhhh...peacee!!! no war!!!

video


video

14 July 2009

trip to sabah ler pullekkk..(part 2)

salam kengkawan..hawau u all 2dy?heheheh..smlm fara xsmpt nak update balik story trip to sabah nie..sorry ye..story tergendala..hik3.. ok..ok..kte smbung balik citer kte smlm.. lepas aje we all berlepas dr Jambatan Tamparuli tue, perjalanan seterusnya adalah ke satu tempat nie..fara xhengat lar nama tempat nie..tp tempat nie jual macam2 brg2 tradisional dr sabah.. esp t-shirt, barangan tradisional, n paling penting, gelang2 pearl dan kristal..terbuntang jgk lar biji mata tengok brg2 kat situ.. walllawee... cun sgt2..huk3.. setelah sejam dok membelek2 barang2 kat situ, perjalanan di teruskan ke hot spring dekat Ranau..huh!!!!memang cantik btol kebesaran Tuhan nie..xpecaye?hah!!!u layan lar sendiri pic2 nie.. mmg cun sgt2.. air terjun kat hot spring mmg cantik..lg cantik dr air terjun kat semenanjung..siap ade jambatan gantung lagi...
dh smpai kat hot spring..Selamat Datang..
nak jgk bergambar..citt!!
cantikkan..air terjun kat sini
dgn sp lg klu bukan suamiku..
3 dara pingintan..dara kerk??huawawa..
bukan stakat daun kering yg byk, 'sotong2 kering', 'udang2 kering' pun byk masa kat hot spring nie...mmg cuci mata lar bg manusia yang bernama lelaki nie yang dipanggil kaum2 adam..hehehehe..fhm2 sendiri lar kan..dh kate tempat mandi..bukan stakat air terjun jerk yg ade, kolam mandi air panas pun disediakan..so, bg kami org semenanjung nie, mmg salute hbs lar kat dorang nie..cayaalaaa.. disebabkan pic2 yg diambil agak sensored, so, kteorang tpksa cut mn2 yg pelu..hehehehehe..ingt x, blog sblum nie fara tunjukkan kaki2 org yg tengah rendam dlm air..nie lar tempatnya..Kolam Air Panas Ranau..best woooo.. panaz giler..rs mcm bleh msk telur setengah masak..hehehehehe..pd kaki2 yg buruk spt2 kami nie, bleh lar mencuba kehebatan air panas nie..xcaye???layaaannn...
Kat sini lar kami merendamkan kaki..
hah..amikkk..td pozing sakan..paanazzz!!!
nie sorang ag budak poyo..hehehehe..
mesti u all tertnya2 kan..knp kami xmandi..huhuhu..mmg niat dihati nak mandi..tp memikirkan air yg kami rendam kaki nie pun dh terasa kehangatannya...apatah lagi klu kami rendamkan seluruh badan..blh cair satu badan lar fara..hohhooho..lgpun tujuan utama kami utk mandi bukan disini..tp disanaa..disanaa..hehehehe..errrmmm... nk tau kerk kami di bawa kemana selepas tue??nahhh...layaan ajer laa video n pic nie...disini lar bermula detik2 kecemasan..sblm fara citer..korang layan lar dulu pic2 nie.. huhuhuhu..

video

peace!!!no body no wat happen to me..huk3..
ooo..bergumbira yeaa..
selambe jerk kan mak bapak aku nie..eeiii..this is my ibu n ayah..adikku..eiiii yaaakkk..geliii..
hah!!! baru korang nak pecaya kan..e2lar korang nie..klu xde bukti xnk pecaye..tp tlg lar mempercayai diriku..huhuhuhu..dh rs mcm buat drama swasta pulak..tp e2 lar hakikatnya kawan2.. lepas aje kteorang g hot spring tue..we all msk lar tema taman air nie..bl dgr En. Awang kate massage fish, terngiang2 di kepala we all..ingtkn massage fish tue mcm kat spa2 kat semenanjung nie..rupa2nya..haahhhhhh..amikkk ko...ikan2 dia besar2 giler.. plak tue dlm kolam.. bl kte pegang jerk mknan ikan tue, ikan2 terus menerpa kat kami..klu mcm snorkeling kat Pulau Redang pun x adventure mcm nie taw...fara mula2 msk tue, mmg muke nie pucat lesi.. darah nie rs nak tersembur2 kuar tgk ikan2 nie menjalar ke badan2 adik2 fara, hubby fara.. xnk msk dh byr..bygkn lar sorang 10 jerk..mandi tue pulak diberi ms 15 minit aje.. mmg 5 minit tue satu penyeksaan.. ibu, elly dh panggil2 i msk..dorang kate rugi klu xmasuk.. fara pun dengan rs confidentnye jalan sikit2 dlm sungai tue..tutup mata sbb takut tgk ikan2 tue..tiba2 ntah mcm mn fara tersadung batu..mmg unbalance lar org kate...blurppppp...mcm nangka daaa..ikan2 terus lari.. hahahahaha.. tp bl fara dh stabil dpt berdiri tegak, ikan2 terus menerpa fara..apa lagi..menggigil fara dlam kolam tue..nsb fara xbuka baju..fara tgk adik2 fara hbs kena sedut ngn ikan2 tue.. merah2 mcm kena love bite...hik3..noti sungguh ikan2 nie..tp yg fara heran tue xpnh fara jmpe ikan yg sejinak nie.. xpyh pggl2..letak jerk makanan ikan biasa tue kedalam tapak tangan, sambil kedua tangan menutup ke dada, ikan2 tue terus serbu..org tue kate sbb bau makanan ikan yg kat tangan kte tue lar ikan2 dtg serbu kte..dh mcm ikan pirana pun ade fara rs...takut2..tp lame2 dok dlm tue best jgk..mmg ikan kelah nie gatal jgk.. bukan punggung fara jerk yg disondol2 nye.. klu fara masukkan badan fara ke takat dada terus dia sondol2 "nasi lemak" fara pulak..haahahah..sengal punya ikan..noti!hehehehehe..

e2lar citernya pada hari tersebut..mmg lawak giler la..nasib u all xtgk ape yg berlaku pd fara..klu x comfirm u all gelak sakan lar.. huhuhu...lepas tue kteorang beralih pulak ke sabah tea.. beli uncang teh sabah..sambil menikmati pemandang kehijauan teh..walawee..teh dia mmg btol kow.. pahitnye hanya Tuhan yang taw..huk3.. tp mmg sodappp..time nie xsmpt nak amik gambar..sbb terkedu dgn kejadian yang baru berlaku.. geli giler ngn ikan2 tue..iiiyaakkkk..

hah!!!!jam dh menunjukkan pukul 12 tengahari..mcm biasalaa.. time2 mcm nie fara kena take a rest..heheheh..ok kengkawan.. bertemu kte dilain blog.. ade lg part 3 story trip to sabah nie yg blum lg hbs..almaklumlar ..3 hari..mcm2 citer nak dikongsi bersama..apepun..salam cahaya..salam ceriaa..kegembiraan madu lebah..peace!!! no war!!! muaaxhhh...




13 July 2009

trip to sabah ler pullekkk..(part 1)

hah!!!jgn ternganga k..mmg tahun nie thn fara nak pegi bercuti..almaklumlar..bz dengan keje..sekali sekala dpt bercuti..mmg tenang setenangnye..huawawa...errrmmm.. mmg percutian ke KOTA KINABALU sabah nie jgk xkn fara n family lupakan..mmg kami berjalan sakan... kami pegi 09 julai 2009 (khamis) yang lalu..berangkat ke KK around 11 am..naik air asia..ikutkan flight kami pg pukul 9.30am..tp biasa laaa..Air Asia..always like dat.. delayed smpai pukul 11 pg.. nsb dia send msg awal2 pg..takdelar kami terkejar2.. klu x, mmg hangin satu badan jgk lar..so, kami smpai KK around 1.30 petang..perjalanan mengambil ms selama 2 jam 30 minit..mmg boring tahap cipan lar dok dlm kapal terbang tue lame2.. tp nsb MP4 penyelamatnye..hehehehe..
nie lar satu2 pic yg sempat diambil bukti menggunakan penerbangan Air Asia..hihihi..
ha!!!mungkin u all tertanya2..knp ade budak blakang i tue kan..kate percutian keluarga..tp knp dia pun ade sm???hahahahaha..biasala kami..kembar siam.. kn i dh ckp..ke mn i pegi..dia mesti ade..kemana dia pegi..i jarang2 ade..hehehhehe..saje jerk meramai2kan jemaah..(huawaa..terlebey sudah)..lgpun thn nie dia dh nak mengakhiri zaman bujangnye..so, i bg can kat dia utk tunjukkan bakat jd gadis remaja ribena...hehehehe.. family i pun bukannye smua ikut.. i rs tanpa dia, suasana xsemeriah spt biasa..u tau aje lar elly nie..dh ler sengal, weng pulak tue..hehehehe..(tak mo marah..tak mo marah elly..)hehehehe...

lepas tue pulak, smpai jerk kat Lapangan Terbang KK, kami terus diambil oleh En. Awang cina..dia nie kawan ayah fara yg keje kat JAS Sabah..dia pemandu kat sn.. tp dia wat keje part time jd tourist guide..dia tau we all nk dtg, dia pun amik cuti selama dua hari utk bw kami jenjalan kat sabah..agak murah berbanding teksi2 yg lain..En. Awang nie amik kos utk 3 hari tue hanya rm650 jerk taw..semua tempat dia bw..smpai kan ke kundansang..taw x perjalanan ke kundansang tue mengambil masa selama lebih kurang 2 jam ke 2 jam setengah..huh!!! mmg kami tido jerk dlm van..smpai jerk tmpat yg dituju, terus bangun..tgk2 dh smpai..bgn jerk..tgk2 dh smpai..hak3..percutian yg terindah btol..

hari pertama tue en awang bw kami jenjalan di sekitar Kota Kinabalu jerk. dr pukul 3.30 tue smpai ke pukul 10 mlm br kami balik hotel balik..hahahah..pertama sekali dia bw kami ke Muzium Sabah..walaupun Muzium Sabah tue x sehebat Muzium KL, tp rupa2nya byk info yg we all dpt..dh rs mcm bercuti sambil blajar la pulak.tingat zaman kanak2 ribena dolu2..hehehehe..
pondok zaman tok kadok..nice kan..
wif hubbyku
selepas tue berjalan pulak kat Menara Yayasan ape ntah yg tingginye xdelar setinggi Menara KL..tp tinggi lar jgk..bygkn Menara KL tue pun i xpnh smpai..tp i dh smpai dulu kat Menara tempat org lain dulu..huawawawa..tp i xdpt nak kepilkn pic tue..sebab menara tue terlalu tinggi..i punya camera dh 5.2 megapixel..tp xmuat2 jugak..so, nak xnk padamkan aje lar hasrat utk amik pic tue..huhuhuhu..lepas aje g jenjalan kat sekitar sabah, turun bukit naik bukit sampai kami ke tempat yg paling fara idam2kn sekali..mula2 tue plan nak makan kat Kampung Nelayan..tp disebabkan dorang kate kat Kmpg Nelayan tue mahal nak meninggal, tukar plan makan kat seafood kat SALUT..eja btol3..SALUT ye adik2..hehehehe.. ms tue pilih lar nak makan ape pun..mmg btol2 fara makan malam tue.. disebabkan xcited tgk udang2 , sotong, ikan2 dihidangkan di atas meja, terus kulupkan hasrat utk mengambil sekeping dua gambar..alamakkk!!! xde can nak dajalkan korang..huk3..tp mmg lar sedap giler.. hbs jerk mkn, tengok atas meja ade lar saki baki makanana, terus jerla snap sekeping..dh xlarat nak mengangkat tangan.. huawawawa...
hah!u all jerk lar yg tafsir sendri ape yg berlaku pd kami pas mkn..hehehehe..
pic nie diambil sebelum makan..maintain..lepas mkn..lu pikirla sendiri..hehheheee
e2 baru citer hari pertama..nak tau ape yg berlaku pada hari kedua????hahhhhhh..mari..mari..mari..huhuhuhu..hari kedua lagi lar teramat mencabar..bukan takat kaki gunung yg diredah..tp lebih dr tue..huawawawa...mummmyyy..takuttt!!! fara bgn jerk pg pukul 5.30 am..awlkan..almaklum lar..sabah waktu dorang lebih awl sejam dr semenanjung..so, solat subuh klu 5.30 tue mcm pukul 6.30 kat semenanjung..nak x nak kena tukar timing daaa.. ikut timing kat Sabah.. tp bl waktu tido masih lg sama.. sbb dh xbiasa..heheheheh..pukul 7.30 lepas aje bfast kami terus menuju puncak ke kundansang..spt yg fara bgtau sblm2 nie, perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 jam lebih jerk ke sana..tp dh kate berjalan kan.. setiap destinasi nak menuju ke Kundansang tue, kami benti..utk melihat keindahan Sabah.. mmg Sabah best baahhh... aku suka bah..sukaa..hehehehe..
dengan family..kekna jerk xde..sbb dia pregnant..
wif my hubby..mcm kenal jerk sweater yg dia paki tue..dh mcm kupu2 lar b..heheheh
alamakk...nampak perut lar pullek..ish..ish..nie lar jambatan tamparuli..alaaa..lagu yg marsya nanyi dlm af tue..
hah!!!e2 baru satu setengah hari kat sabah..act byk lagi sebenarnya fara nak citer psl percutian ke sabah nie..tp memandangkan jam dh menunjukkan pukul 12, fara ingt nak rest sekejap..lepas tue nak g kuar makan utk tengahari..hehehehehe..jgn marah..jgn marah..fara tau korang mmg xcited nak tau ape kesudahan citer di Sabah nie kan.. tungggu... tp mmg tak rugi lar trip ke Sabah nie..flight yg kami amik pun bukan mahal sgt pun..Rm160 seorang pegi dan balik taw..berbaloi lar...
eh..kaki burk sp pulak nie..??
nie ape pulak nie..kecoh2..anak sape lar nie..
eh..eh..ape yg berlaku nie..kaki buruk sp pulak nie..n ape yg berlaku nie..mcm kenal jerk binatang dlm sungai tue..piranaa???oh no...nak tau kesudahan citer trip ke sabah nie..??tunggu..lepas nie mmg mcm perkara lawak yg berlaku..tunggu...episod trip ke Sabah Part 2..apepun..salam cahaya..salam ceriaa... kegembiraan madu lebah..peace!!!! no war!!!

puLau RedAng..Bestt GiiLLaKK(pArt 3)

salam..selamat pagiii kengkawan.. huhuhuhu.. mesti u all dh bosan baca blog i yg xhbs2 nak citer psl Pulau Redang kan.. ishhh..sabar..sabar.. act rini fara nak citer psl lain pulak..tp sblm fara melangkah story yg d latest, fara nak attachkan sikit lagi pic2 waktu di Pulau Redang hari tue.. disebabkan korang msh lg tidak pecaye dgn 'kehebatan' keindahan pulau redang nie, so, fara nak lar bersungguh2 ajak korang pegi Pulau Redang nie..bukan sbb area nie dkt ngn kampung hubby taw..tp sememangnya Pulau Redang mmglar Pulau yang amat tercantik sekali stakat nie yg fara penah smpai..ape?masih xpecaye lagi???hah!!! layan lar video n pic2 nie klu xpecaye..malas dh nak bertekak ngn u all..huk3..
pozing baekk punya..rs mcm pozing utk msk majalah..hehehe..
nie atas dek bot..dekat laguna beach resort..area2 snorkeling utk tgk baby shark..
love..no war!depan tempat makan resort kamiselamat tinggal wisanaa..i luv it!
ermmm..rs2 cukuplar stakat nie..nanti u all muntah hijau pulak dok tgk title yg sm..hehehhe..apepun, seperti biasa..salam cahaya..salam ceria..kegembiraan madu lebah..peace!!! no war!!!

* pstt..pstt...jgn lupe taw.. g melancong ke Pulau Redang..huawawa...best gilaakkk!!!

02 July 2009

puLau RedAng..Bestt GiiLLaKK(pArt 2)

hari nie baru teringat..act ade beberapa keping pic n video time g redang ritu yg fara nak kongsi ngn u all semua.. first skali fara nak kongsi video time on d way nak balik dr snorkeling.. ms nie msg2 dh penat bcoz setengah hari dok tengah pantai..rs mcm dh jd org pantai..huk3.. pemandangan atas bot time nie mmg cantik betol..Pulau Redang..mmg best.. klu korang xpnh smpai lagi pulau nie, fara suggest kat u all semua..atleast pegi lar sekali seumur hidup korang..xpcye?hah!layan lar sendiri video nie..
video

cantikkan..i tell u..mmg cantik sgt.. n then fara nk share ngn korang.. video yg plg fara xkn lupakan..hubby fara wat kejutan..xsgka pulak selama 3 thn kteorang knl, i xtaw dia ade bakat terpendam..hehehehe..layaan aje lar video nie k..jeng..jeng..jeng..


video

haha..mesti korang xpcye kan..tp e2lar realitinya..suamiku pandai memanjat pokok kelapak..huawaawa..klah..dh nak balik..lepas nie nak g senam aerobik pulak.. lps tue nak g berbuka pose ngn elly skali.. ooppss!!! pic kan..nanti fara kepilkan di lain blog k..xsmpat lar..salam cahaya..salam ceria..kegembiraan madu lebah..peace!!!no war!!babyee..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...