19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 August 2010

bersonok di hari keluarga TNB Putrajaya

salam..halliuuu..ome anat in the ofis..yeahhhh..hari kedua umat islam berpuasa di bulan ramadhan yang mulia ni..huk3..terlepas lg utk hari kedua fara berpuasa..gara-gara bendera merah..blh plak thn ni fara kena piod awl bln ramadhan..klu kate la kena lg hujung bln ramadhan jgk, mknanye fara kena ganti byk la..huawawaa.. xsukanye..bile nk benti piod utk 9 bln ni kn..xbest la..ganti byk2..nk jgk berpuasa..huk3..

sbnrnya sedih + pilu hati ni.. fara dgr2 ade jgk member2 yg br kawen dh pun berbadan dua..rezeki mereka kn..rezeki fara n hubby?ntahlaaa..besar sungguh dugaan yg Dia berikan pada kami..sp kate fara xsedih?sedih taw..lg2 plk waktu dtg piod ni kn..hati ni menjadi lg layu ditasik madu la kn..mula la bergenang jerk air mata nih..nk meleleh tapi di tahan2 kn je la.. sabar.. sabar.. dan akan terus bersabar.. errmm.. anyway, rini fara sbnrnya nk story telling kat u all ni.. ritu u all jgk beriya nk tau kn.. haahhh! laayan kan aje ye..

cerita ini bermula sebulan yang lalu apabila hubby fara bgtau yg TNB Putrajaya sedang menganjurkan family day utk kakitangan mereka..hubby tny nk bw sp.. fara geleng pale kate xtaw.. yela.. dh mmg kami berdua jerk ade.. lain la klu ade anakkan.. so, tiba2 dlm pale otak ni terfikir nk bw anak buahku.. cik hani tu.. bkn ape.. sbbnye tempat yg TNB nk adakan family day tu plak taman tema air kat Pedas, N9 tu.. jd memandangkan tmpt tu menarik tertarik kau mmg debom, so fara tny kat hubby..blh x nk bw hani..dia pun kate ok..lps tny kat ibu ayah hani ni aka my sister la kn, dia pun kate okeh, so, we're decided la nk bw si hani ni kn.. alih2 lg seminggu nk g tu, hubby ckp dia letak lg nama 2 org.. fara kate nk letak nama sp.. dia ckp dia x letak nm sp2 pun.. tp kn rupa2nya dia dh pk jauh ke seberang laut china selatan nih.. nk tau dlm pale dia  nk letak nama sp? dia kate dia nk letak nama my sister n BIL aka brother in law.. n then dlm senyum2 simpul tu dia kate ape.. atleast bw ibu ayah hani nnt ade org tlg jagakan hani.. ekekekeke.. mmg la hubby fara ni kn.. bab2 jg budak ni mmg malas.. so, mmg comfirm la we all bw keluarga hani plak.. he3.. tiba2 lg 2 hari nk g tu, terasa mcm nk bw my family  fara plak kn.. tny2 kat hubby, kaowtim baek pny, dh bincang2 ngn my family, n then yg comfirm dpt g my ibu, my younger brother muadz ngn aweknye wawa.. ayah xdpt ikut.. sbbnye dia pengerusi kat taman kejiranan baiduri aman tu.. so, dorang ade gotong royong la plak kan.. jd ayah x dpt follow.. yg adik annas pulak dh berjanji ngn aweknye ain, utk pindah2 brg ke umah kuarters.. jd, yg g pun kami la 7 dewasa 2 kanak2.. 

bila smpai jerk kat sn dari awl pintu gerbang tu lg si hani ni dh xcited giler.. sbbnye mmg dia pantang nampak air.. mmg xrugi bw dia sbb dari pagi kteorang smpai jerk sn, dia punya xcited smpai nk terjun dlm air tanpa tukar baju renang.. ya Ampun.. nsb la pemikiran hubby fara ni agk tajam jgk kn..nsb gak la bw ibu ayah dia.. huk3.. bygkn la dari pagi smpai nk blk baru la dia naik.. lps tu bl nk habis merengek2 nk balik.. sbbnye? PENAT!!! hak3.. so, dlm waktu dok landing2 yg si muadz ngn wawa ni dh berganjak ke tmpt TNB Putrajaya ni wat sukaneka.. sukaneka ni bukan utk kanak2 jerk taw.. tp utk org dewasa skali.. hak3.. ms ni la keriangan terpancar pd setiap org.. hahahahah.. bl teringat balik, mmg terngiang2 la keadaan dorang.. supporting habis.. mula2 acara yg kteorang main semua kalah.. tp slps bekerjasama dlm acara berkumpulan dpt la jgk pulang hamper tmpt kedua..hik3.. 

tp yg kurang bestnye thn ni hubby fara kurang luck la plak..sbbnye cabutan bertuah thn ni dia hny dpt gelas.. klu gelas tu mmg berlambak2 dh kat umah tu.. huk3.. TAPI syukur harus ade okeh! HARUS..he3.. apepun, korang layankan aje la pica2 yg sempat kami amik nih ye..
pozing lu sblm msk..
besar kn beg goodies ni..tp ape ade dlmnye?let's we check it out..=p
 taraaa... he3.. jajan rupanye..
sexy gurl on dat day..
adik hani, anis=)
same aje adik badik..pantang nmpk air..bdk2 zaman skg..bkn takut pun..
my hubby and me
haaahhh.. best kn..best kn.. odw nak balik ke rumah, kami jumpa sebuah kedai nih.. nmpk meriah ok.. kakak fara jgk pnh ckp kedai ni pnh msk majalah 3 x silap fara.. dia kate kedai ni menawarkan cendol percuma utk sesiapa saje yg nk tambah.."CENDOL TAMBAH PERCUMA" "BARLI TAMBAH PERCUMA".. pendek kata, kte byr sekali aje, tp klu nk tambah, percuma okeh.. so, klu korang harus k tertarik dgn banner yg dorang dok gantung.. jd msk2 tgk2 org dok mkn cendol.. tp yg menarik perhatian fara bknnye cendol blh tambah.. tp ade sorang lelaki ni yg fara blh kategorikan sebagai pakcik jgk la.. fara rs dia ni bekas askar pencen.. so, agknye la kn dia bersara awl jd dia buka perniagaan dgn menjual cendol ni la.. org N9 plak.. bl bercakap longhat N9 nye mmg baekk pny pekat la..  tp fara xterpikir plak nk amik video.. cuma nye fara smpt amik gambar pakcik ni jerk.. bkn fara tertarik sbb kehenseman pakcik nih k.. tp fara tertarik cara dia bercakap psl malaysia nih.. fara rs ape jerk psl malaysia ni dia taw. i mean sejarah malaysia nih.. bl dia tnya we all dari mn kami ckp la kami dari putrajaya.. trus dia olah dari a hingga z psl putrajaya nih.. tanpa henti okeh.. n then bl dh hbs, baru dia stop.. e2pun sekejap jerk..  pastu dia g pulak kat meja lain.. ntah ape2 la yg pakcik ni dok smpai kn pd customer nye smpai kteorang senyum jerk xtaw nk ckp camne.. geli hati pun ade.. tabik spring okehhh.. HARUS.. huk3..
 pakcik baju oren ni la
 mmg tabik springgg la pakcik!!
oklah.. nnt kte berjumpa lg dlm story telling fara yg lain k.. selamat berpuasa kengkawan.. jgn ponteng2 puasa k.. salam ceria.. salam cahaya.. kegembiraan madu lebah.. peace!!! ghaye ni korang pakai baju ghaya tema ape?fara pakai sedondon ngn hubby colour pink okeh! pink.. hak3.. termakbul gak hajat nk tgk hubby pakai baju melayu warna pink..huk3..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...