19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 August 2010

~cacat sementara..ye kerk?huk3..hopefully 4 a while~

oopps..xmo marah.. xmo marah..i know.. i know.. smlm fara kate nk citer dua perkara kn..tp disebabkan rs malas yang menyelubungi diri ni terpksala fara mgkr janji.. opss.. bln2 pose ni xbaik mungkir2 janji.. jgn ikut mcm cara fara k.. okeh.. okeh.. hari ni fara nk story telling kat u all.. tu nampak kat ats tu.. cacat sementara or cacat selama2nye?huk3.. sodih2..=(

ishhh.. relax.. saje nk wat gempaq nih.. act story telling fara ni bermula pada last week fara bersiap sedia untuk masak.. after hubby fara msk tomyam turn fara plak masak.. so, disbbkan ms tu dh agk lewat nk berbuka so, fara kelam kelibut la kan.. fara plan nk wat ikan siakap masak 3 rs.. jd lps jerk goreng ikan siakap tu, fara trus la nk kuarkan lebih2an minyak panas yg ade dlm kuali tu.. skali kn tiba2 utk sendok yg terakhir tu fara xtaw mcm mn fara blh terjirus atas tgn fara.. fara ingt kn fara dh mskkn dlm botol minyak yg dh digunakan tu.. rupanya fara silap.. jd kesannye?huk3.. menggelupur jgk la.. yg hubby plak dia ingt fara kena sikit jerk, dia dr dpn blh perli2 plak.. bkn nk tlg.. alwayz like dat!!!! naik angin gak la fara.. kte dh bersusah pyh dia perli2 plak.. huk3.. lps bubuh ubat yg dibeli waktu ke beijing dulu, ingtkn dh ok la kan.. skali lain plak yg jd..huk3..malas nk ckp lebey2..u all tgk la sendiri pica2 nih..sedih akkkaakkk nyahhh..huk3=(
 hari pertama kena minyak masa.. bajet skt aje la kan..
haah..sekali tgk.. amikk.. hari kedua..
 xblh jd nih.. g klinik.. after operation kecil
 dan yg terkini?sampai bl kah harus begini?huk3
haah.. sedih kan.. huk3.. nsb la dh berlaki.. klu bujang?sp nk kawen ngn akaakkk? huk3.. potong duit hantaran la jwbnye kn.. MA yag kuarkan air dari gelembong tu siap tnya lg.. "Bp minit awk kenakan air nih?".. so, dgn rs confidentnye fara jwb la seminit.. yelaa .. ade org pnh ckp ape klu kena terbakar kerk, panas kerk.. jgn sesekali kenakan kat air.. rupa2nya fara silap.. MA tu ckp ape " Sp ajar awk seminit..15 minit sekurangnye awk kena alirkan kat air tu".. ya Allah.. xpsl2 kena sesi taklimat plak kan.. siap dia ckp np dh teruk br dtg klinik.. lorr.. mn ler nk tau kn.. ingtkn skt aje.. huk3..

e2lah yg berlaku pd ptg di bln ramadhan... atlast hubby fara yg tlg mskkan ikan tu.. dgn bantuan arahan dari madam fara.. huk3.. bkn ikan siakap 3 rs.. jd ikan siakap 4,5 rs.. huawaaa.. nk kate x pandai pegang sudip, dh 4thn kawen..  tp mmg la x nafikan fara jarang2 ke dapur.. tp xde la smpai xpnh msk langsung.. klu kena puasa pertama tu blh diterima lg la logik akalnye.. mslhnye time kena dh puasa ke 9 taw.. huk3.. fara jz anggap mgkn dh nak kena kan.. ade hikmahnye jgk.. hik3.. msk mggu ni seminggu dh fara x msk.. beli aje.. yelaa.. nk msk camne.. tgn ni bkn blh kena air sgt.. nk pegang kuali tu pun x larat.. guna tgn sebelah.. xbiasa.. ehhh.. ni bkn alasan ye.. bkn cobaan.. seyes.. mmg xblh guna tgn kiri ni sgt.. angkat benda2 ringan ni blh la.. huk3..
 sblm kejadian berlaku..huk3..ikan..oh ikan..fobia aku ikan..
ikan yg sdg digoreng..bygkn minyak dlm kuali tu betapa panas..
 ikan yg dh siap! tp di masak oleh hubby jgk..huk3..dh tercedera..menggigil tgn ni waktu kena..
errmmm... Allah nk nguji kot tahap kesabaran fara ni kn.. sabar aje la.. bln2 ramdhan ni kn.. huk3.. salam ceria.. salam cahaya.. salam ramadhan.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! nsb ade sebelah tgn ni lg ni kn.. tgn sebelah kanan plak yg x cedera.. tgn sebelah kanan ni la tgn segala2nya.. semua benda guna tgn ni.. huk3.. alhamdulillah.. klu x, kekok la jwbnye.. because SY BUKAN KIDAL..=)

4 comments:

NUR AIN ZULAIKHA said...

Umak ai!!
Teruk nyer..Sian akak..
Erm..xsempat ain nk ase akak masak g..cmne ni??
biler ain bley buke umah akak??

oMe aNaT said...

haah.. teruk kn.. ee2la.. akak rs dh xblh msk leni.. tggu smpai luka ni btol2 kering.. sbb takut xlalu korang nk mkn..he3.. xpe..xpe..lps raye pun buleh kn..hik3..

Anonymous said...

It is simply magnificent phrase

Joon AreLee said...

Alasan xnk ke dapur la tu....!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...