19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 September 2010

~cabaran telah disahut.. yeahhh.. akhirnya berjaya..~

assalamulaikum.. halliuuuu.. ome anat in the ofiz.. yeahh.. yeahhh.. u see.. u see.. i told u rite.. misi cabaran telah berjaya dilaksanakan.. hak3.. inilah oven yang hubby fara dpt berbulan-bulan yang lepas.. n akhirnya tercapai jua hajat fara utk gunakn khidmat sosial oven ni utk fara.. hak3.. ape? kuih senang ? amboi.. xsyg mulut nih.. ok la.. dr x blaja ape2 lnsg kn.. thn pertama okeh fara wat kuih sndri.. hahhhh? ape? ade org tlg? of coz la.. utk pertama kali fara wat kuih ni mst la perlukan sokongan dan pertolongan org laen.. klu x mcm mn nk blaja kn.. ape? amik pica dari org laen? coiiii.. klu x caye bleh spot check okeh.. oven ni ade kat umah fara.. huk3.. okeh.. okeh.. bg fara story telling dulu k.. n then after dat, klu rs nk comment, plz comment yg membina okeh! bukan menjatuhkan okeh! huk3.. ade fara kesah? he3..

akhirnya buat pertama kali fara berjaya jugak buktikan pd hubby fara yg fara mampu buat kuih taw.. yelahh.. dari raut wajahnye yg tersengih2 mcm kerang busuk waktu dia dpt oven ni, fara dh tau dh dia nk ckp ape.. tp ade fara kesah? ade.. ade.. ade... fara dh sahut pun cabaran hubby fara.. walaupun hny stakat kuih cornflake madu.. alaaa uols nih.. 1st time maaa fara wat kuih.. ok lah kn.. utk pertama kali ni fara dibantu oleh cik ain (aweks adik annas) and Pn. Elly telah pun berjaya menjayakan misi fara.. fara start beli bhn2 ni hr sabtu yg lps.. utk pertama kali fara cuma bakar dan tumbuk jerk kacang almond tu and letak cornflake madu yang dh siap digoreng oleh cik ain dalam paper cup utk dibakar.. e2 utk PERTAMA KALI okeh.. 

TAPIIIII.. slps fara dh tau cara-cara sebenar wat kuih nih, fara menjalankan misi yang kedua plak.. org kate klu x praktik sndiri mn nk tau kan buat kn.. so, ilmu yang tlh dituntut dari cik ain, fara praktikkan sndiri.. ujian praktikal namanye.. he3.. so, fara g beli brg tmbhn utk wat kuih nih dari AIR TANGAN FARA sndri taw.. n yg specialnye fara pny kuih dari dorang wat ni ialah fara letak chocolate chip atas kuih cornflake fara nih.. he3.. kreatif n inovatif.. kih3.. semalam jugak fara bosan2 xtaw nk wat ape, fara pun tgh datang kerajinannye terus la wat ape yg patut spt yang diajar oleh cik ain.. n akhirnya.. berjaya jugak!! satu botol fara dh siap2 anta kat umah ibu fara hari ahad lepas.. yg fara pny sndri fara buat smlm.. so, MISI FARA TELAH BERJAYA!=)

kuih kat ats nih kuih yg dibuat oleh Cik Ain dan Elly yang mn dibantu oleh fara.. kuih yang fara wat sndri smlm x smpt plak fara amik picanye.. dr mlm td nk amik pica tp blh x tahap kemalasan tu membantutkan misi fara nk amik pica kuih fara sndri.. huk3.. ape? xpcaye? xpcaye sudah!!! klu xpcaye nnt dtg umah ea..  korang dtg sndri dan rs okeh! yg psti sedap! hak3.. klah.. chaw chin chawww.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH. peace! dh nk raya? yeahhhh.. lg beberapa jerk lg nk raya.. suke! suke! suke!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...