19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 September 2010

~jejak kasih BCFC~

pejam celik.. pejam celik.. rupa2nya dh 28 hari umat islam seluruh dunia ni dh berpuasa kan.. tggl lagi 2 hari to go nk raya dh.. mst semua org bergembira menantikan saat tu.. n jgn kita lupa ade jugak sbnrnya yg sedang meratapi kesedihan sempena nk raya nih.. harapan fara moga2 raya kali ni meninggalkan seribu kenangan manis buat kami sekeluarga.. amin.. mudah2an termakbul doa fara.. TAPIIII sedih skali.. sygnye fara dh pun 'raya' dulu dari uols k.. hak3.. nk wat mcm mn.. misi tersirat fara utk menambahkan ahli keluarga fara masih belum tercapai.. misi wat kuih raya dh berjaya.. misi utk wat anak? huawaawawawawa.. he3.. ape nk buat? mkn lotiii lorrr.. (pnh x dgr iklan ni?..ikut intonansi iklan tu k=p)..

wat eva it is, fara xkn menyerah kalah.. fara tau Allah nk uji tahap ujian dan dugaan kepada kami.. insyAAllah.. berikan fara sokongan ye kengkawan.. bdw, story telling fara yg kedua utk hari nih? errmm.. JEJAK KASIH BCFC TEAM? he3.. mst uols tertny2 BCFC  team tu ape? errmm.. nk citer gak kerk? nk? errmm.. klah.. biar fara story telling kat uols .. tp skt aje la..yg laen RAHSIA KERAJAAN.. he3..

mst uols tertny2 mn la fara dpt nama BCFC team nih.. story ni bermula apabila 'kami' nih berjaya menendang keluar coach futsal kami.. hak3.. e2 yg terjadinya BUANG COACH FUTSAL CLUB.. he3.. ehhh.. nama tu bukan we ols tau yg bg.. ade la segelintir manusia ni yg suka sgt memporak perandakan aka mengempaqkan lagi kontroversi yang melanda.. jd nk dijadikan citer dan menutup mulut2 manusia ni, we're glad to hear about our name team.. ingt kami kesah? XKESAH PUN LAAAA..

berbalik pd story telling ni td, slps hampir sebln tidak berjumpa kerana msg2 dh bw haluan masing2.. lg2 pulak dh nk raya nih kan.. jd kebetulan plak KAPTEN MIRA baru balik dari oversea okeh.. KUCHING SARAWAk.. over the sea jugak tu kn.. =) jd fara ditugaskn utk mengambil mira di LCCT pd mlm kelmarin.. so, dh alang2 mmg mira nk stay semalam kat umah fara, jd we're decided utk berjumpa kat RESTORAN HAJI TAPAH PRESINT 15 PUTRAJAYA nih.. yg mn bw suami ditemani suami msg2.. suami fara? errrmm.. klu pkul 8.30 kat umah tu, tv yg tgk dia, klu 12.00 tgh malam plak nnt mamak tu yg tgk dia.. so, moral of the story? he3.. lu pk la sendri! hik3..

dari pukul 12 smpai pukul 2 kteorg lepak kat situ smbil minum dan mkn.. konon2nye nk bersahur la kan.. he3.. mcm2 ragam.. mcm2 story baru yg kteorang bualkan.. especially story mory mira.. almaklum la.. si kaptem mirae ni bekerja di wad org gila kat sarawak tu.. terkekek-kekek aku ketawa dgr story mory dia.. best! best! fara rs mcm nk wat trip ke sarawak utk geng2 BCFC nih.. g melawat mira keje kat sn.. he3.. almaklum la.. tgk orang 'mental' kat sini menyakitkan hati.. baek melawat org mental kat sn yg x ggu dan menyakitkan hati org laen kn.. on dat nite jugak we all ditemani oleh Encik Hanafi bin Musa.. hanafi nih jgk dh ialah salah sorang staf kat ofis lama fara nih.. dan dia jugak dh ditransfer kat tmpt baru.. kiranya dia lg lama la dicampak dari kami.. he3..=p

apepun, sebenarnya kami semua gembira ditempat baru.. sp kate kami x gembira? mula2 tu mmg sedih la jugakkan.. tp ade hikmah disebaliknya.. Allah itu maha adil.. e2 janji Allah.. errmmm.. oklah kowt citernye stakat hr nih.. fara rs fara nk membuang kejap ape yg patut.. huk3.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA KAWAN2KU.. MAAF ZAHIR DAN BATIN.. halalkan makan dan minum fara.. maaf klu terkasar bahasa, tecubit dimana-mana, tertumbuk, tersepak, tertepuk di anggota dan segala2nya lah.. Maaf ye =).. lupe nk story jugak.. pica yg terakhir tu ialah hadiah dari k.hana.. omeeee aaanattt.. thanks k.hana.. hadiah dari mira dh dpt.. tp fara xsmpt pun nk amik pica.. nnt kte berjumpa lg fara akn hadiahkn kat korang hadiah yerk.. babai BCFC team.. syg kamo smuaa!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...