19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 November 2010

~ bandung indonesia - part 3 ~

memandangkan ade ms lg 45 minit sblm fara boleh balik n kebetulan pulak keje pun xbyk spt biasa, jd fara rs boleh la fara menghabiskn story telling fara ke bandung nih.. berbalik pd 28hb tu, slps siangnye penat kami shopping.. malamnye turn kami menjelajah lebih jauh ke bandaraya bandung.. n kali ni kami x naik angkut dh.. Supir kami gito yg bw kami naik van.. bkn ape.. sbb kali ni sume pegi.. rugi la kn dh byr xmo jenjalan.. ms ni la nk tgk keindahan bandaraya bandung.. bandung ni xkira siang kerk mlm mmg sesak.. much better skt dr KL.. huk3.. klu kte org Malaysia ni yg drive kat sn, mmg xjln2 lah.. sbb takut nk bw.. dorg amat2lah selamber badak.. trip mlm tu kami g menjengah cihampelas walk.. act cihampelas walk ni xde la benda2 yg menarik.. cumanye yg menarik perhatian kami ialah kami dpt bergambar ngn sun goku, ultraman taro dan man in black.. iyeee... xpcaye?? haahhh.. layan kan aje la..

u see..u see.. i told u.. konichiwa sun goku.. my name is ome anat.. nice to meet u..
 fire! fire! fire! ngeh3..
                                     helloo!!! dont u ever close to me..i will killed u.. huawaa.. 
yg plg penting.. my mom pun peminat goku taw.. hik3.. chill

haahh.. i told u rite now.. i have seen son goku wif his friends.. ngeh3.. tau enggak kami dtg kesn semata2 nk bergambar dgn mereka.. sbbnye kat cihampelas walk tu xde pun tempat yg menarik.. yg ade sebuah bangunan yg lebih kurang sm ngn bangunan kat Malaysia.. shopping complex... boring ahh.. klu nk g shopping complex kat Malaysia pun ade gak.. tp tetap bw blk sebuah beg berisi perfume.. sbb kat shopping complex ni ade sbuah kedai like Parkson jual perfume orginal.. kebetulan plak mrk tgh wat promosi.. buy 1 free 1.. wlupun jenamanye xpnh dgr sapu gak.. sbb murah banget.. ngeh3..

sblm kami chaw chin chaw balik ke hotel kami g mkn dulu.. n kali ni nk mkn murah2 aje kami mkn KFC aje.. sbbnye mknan yg murah skt ialah fastfood aje.. xlari sgt la harganya ngn Malaysia.. cumanye menu nye kurang menyelerakan berbanding Malaysia.. sbb tu agknye org2 Malaysia ni byk penyakit.. kwang kwang kwang.. zzzzZZZZzzzz..

29hb Oktober 2010

spt biasa sblm bertolak kami sarapan dulu.. n disebabkn hari tu jatuh pd hari jumaat jd kami amik kesempatan utk turun awl ke Pasar Baru.. almaklum la.. smlm xsmpt shopping utk diri sndri kn.. jd slps aje sarapan supir kami pun trus bw kami ke Pasar Baru.. klu tentatif org laen mrk akn pegi pelbagai tempat selain pasar baru.. tp kami? TIDAKKKK!! Ngeh3.. kami pegi jugak pasar baru tu.. wlupun pasar baru tu buka jam 9.30 tp pukul 9 kami dh terpacak kat situ.. wlupun xsemua kedai dh buka tp kami g gak.. sbb bl dh msk tghri mst makin ramai.. mcm smlm.. kami pegi tu org mmg dh bersesak.. nsb la hari biasa.. klu mggu hubby kate lg truk.. n yg bestnya pasar tu dh jd pasar Malaysia.. sbb ramai customer dr Malaysia saje.. ngeh3.. harus okeh.. harus.. sbb e2 tujuan kami ke bandung.. utk shopping di Pasar Baru.. n dis time org2 lelaki pulak yg tpksa menunggu kami dgn wajah yg muram.. kah3.. sbb turn dorg dh hbs.. turn kami pulak kaum2 hawa ni nk shopping.. mcm2 ada.. telekung.. kain sarung.. kain pelekat.. kopiah.. baju kanak2 ... n yg plg penting.. kain utk wat baju kurung/ kebaya.. masyaAAllah.. cantik2.. murah2 banget.. oh lupe.. n yg plg fara suka.. jubah2nye.. dh ler cantik.. murah pulak tu.. beza ngn harga di Malaysia.. xpcaye? spt yg fara ckp sblm2nye uols sndri la g survey.. xtipu.. dats y bl org Malaysia ni bl smpai bandung blh hbs beriban2.. bukan rupiah ok.. klu rupiah xtaw la.. berjuta2 lemon kowt.. ms kami hsb kat sn setengah hari.. mmg puas gilakkk.. akhirnya dpt juga beli jubah seluar, jubah kain dan kain2 utk dibuat baju kurung/ kebaya utk raya tahun dpn.. blh? baru jerk raya lps, dh pk nk buat baju raya thn dpN? ngeh3.. fara.. fara..

mlmnye plak kami kuar jugak.. kali ni kami g cr stall yg jual mknan malaysia.. nk jugak cr mknan org2 Malaysia kn.. bersyukur lah.. makanan kat Malaysia jugak yg sedap..huk3.. stall ni lebih kurang mcm foodcourt jugak.. tp viewnye nice.. kat situ dpt la kami mkn roti canai instant.. lupa plak catch up pica time embak tu dok kibar2kn roti tu.. ehh.. bukan kibar.. lebih kepada tepuk2 roti canai tu..hik3.. klakar pun ade.. tp yg penting sedap.. dan halal.. Malaysian food jugak yg sedap la.. + ngn teh tarik pulak.. layaan aje.. ZzzzZZZzzz

menantikan makanan yg lambat tiba.. huk2.. perut dh berkoroncong..


30hb Okt 2010

Tibalah saat2 yg dinantikan.. hari terakhir sblm kami balik tu, kami singgah lagi Pasar Baru.. mcm yg fara kate sblm ni.. org laen pegi pasar baru tu skali jerk.. kami pegi berkali.. kebetulan pulak Pasar Baru tu dkt jerk ngn hotel yg kami menginap tu.. hny 5 minit jerk dr hotel tu.. ape lagik.. malas nk susahkn supir kami g jalan kaki aje.. kesian kat supir.. sbbnye ade satu malam kami di cihampelas walk, dia smpai tertido menunggu kami.. nk dkt sejam gak la kami menunggu dia amik kami.. padan muke kami.. sp suh lmbt sgt.. ngeh3.. tp kami xslhkn dia.. gito baik.. cumanye e2lah.. maybe dia kepenatan time tu.. apepun kami berterima kasih pd supir kami tu.. dia sentiasa bersabar dan menanti kami sehingga kami tiba di airport.. huk3.. haaahh!!! berbalik pd citer td ni, disbbkn waktu flight kami pukul 8.30 mlm, pg2 lps sarapan spt biasa.. kami trus terjah pasar baru.. kali ni lbh awl.. 8.30 kami tercacak kat pasar baru.. kah3.. wlupun msh awl ade jugak kedai2 yg dh buke.. e2 yg kami suka sgt tu.. rupany2 bl kemas2 beg mlm tu, ade lg sesetgh brg yg fara lupa nk beli.. jd, kami pegi la blk pasar baru.. nk dekat 3 jam jugak la kami dok situ.. he3.. agk2 dh sume brg dh dibeli, kami trus blk ke hotel.. kami check out pukul 12.. n then amik2 pica sblm kami pulang ke Jakarta untuk naik pesawat kami kembali ke Malaysia.. alhamdulillah.. tepat 11.30 mlm kami tiba di LCCT Sepang.. huk3.. trip yg memenatkan tp kami amat2 gembira.. apepun, kami amat2 berterima kasih pd rakyat Indonesia krn memberi peluang kpd kami utk merasai suasana di sn.. wlupun 5 hari tu sekejap sgt tp bersyukur krn dpt melihat keindahan bandaraya jakarta & bandung.. terima kasih indonesia..

salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! no war.. no war.. no war.. 

yg plg penting.. uniknye Teh kat sini dlm botol.. namenye Teh Botol.. agk pahit skt.. tp msh sedap.. n fruit tea ni jugak sedap banget..
van ini la yang menjadi pengangkutan kami 5 hari 4 malam..
pegi 1 balik.. balik berbeg2.. boleh? kah3..
abadikn kenangan sblm pulang ketanah air
tanda kegembiraan.. terima kasih Indonesia


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...