19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 November 2010

~selamat kembali ke Malaysia!!!~

Assalamualaikum WBT.. halliuuu.. sebelum berakhirnya tahun 2010 ni ramai yang buat revolusi.. wlupun hakikatnya tahun 2011 bakal menjelang lg 2 bln.. bkn azam baru tp ini lebih kepada revolusi ke arah yang positif.. ade sp2 yg tlh wat revolusi? baik kerk kurang baik? tepuk dada tny selera.. yg psti!! fara dh pun revolusikn diri fara.. huk3.. selepas bercuti sakan ritu, akhirnya fara ditugaskan untuk menjaga bos kat KeTTHA ni.. ade yg tau kn fara dh xkeje kat ofis lama.. sejarah xmungkin berulang.. he3..

tp hari ni fara xmo citer psl bos baru.. mcm beselah.. mukadimah mst panjang.. pdhal story telling kali ni xde kena mengena pun ngn revolusi.. ngeh3.. hr ni fara nk story telling bout our family vacation pd minggu lps.. 26 Okt - 30 Okt 2010.. walaweee.. xsangka hajat kami utk melancong ke luar negara bersama ibu, ayah, kakak, BIL, my 2 younger brother n 2 niece akhirnya terlaksana.. stlh 6 bulan menanti dan menempah tiket ke sana, alhmadulillah.. segala perancangan yang telah diaturkan dipermudahkan Allah.. aminyarabolalamin..

tau enggak kami pergi ke mana? he3.. kali ni vacation family kami pergi ke Bandung Indonesia.. huk3.. walaupun sebelum tiba waktu nye pelbagai ujian dan rintangan yang perlu kami tempuhi, tp alhamdulillah.. akhirnya dpt jua kami terbang ke negara jiran untuk menikmati keindahan ciptaan Allah SWT.. org kate jauh perjalanan luas pemandangan.. ya btol!!! wlupun ini kali ke2 fara n hubby pergi ke luar negara.. tp situasinye berbeda.. ecehhh.. dh pandai ckp loghat sn nih.. he3..  nk tau kisah selanjutnya? let's we check out.. oppss.. lupa nk maklumkn jua.. trip kali ni bkn family fara aje yg pegi.. spatutnya ramai.. tp ade segelintir kwn2 fara yg xdpt pergi krn urusan peribadi msg2.. tp yg menemani ialah family Akma.. thanks coz  follow this trip.. it is amazing trip.. i really luv this trip.. besttt.. syiook..=)

26hb Okt 2010

flight kami berlepas ialah pd pukul 5.25 ptg.. destinasi kami ialah ke Lapangan Terbang Sokoerna Hatta, Jakarta. sbb flight waktu ni jerk yg murah.. wlpun ptg kami cuti jgk on dat day.. sbb xmo terkejar2 kn.. tepat pukul 6.25 ptg waktu tempatan (indonesia) kami tiba di sn.. mst uols pelikkan.. knp penerbangan mengambil masa sejam aje? hehehe.. bkn.. bkn..  act penerbangan ini mengambil masa selama 2 jam. waktu indonesia xsm ngn kte.. dorg lewat sejam dr kte.. contohnye klu jam kte 5.25 ptg jam mrk kat sn 4.25 ptg.. jd, sbb tu kami smpai kat sn 6.25 ptg.. wlupun jam baru menunjukkan 6.25 ptg tp kat sn dh gelap.. mcm kat sabah jgk.. so, i thought dh pukul 8 or 9 mlm kat sn.. tp rupany2 mmg mcm tu.. e2 namanye kebesaran Allah SWT kn.. u see.. betapa besar kuasaNYA kn.. pelajaran pertama... waktu yg xsm.. he3..
kami xtrus ke Bandung.. tp kami stay kat Hotel Studio One Jakarta.. hotelnye kecik aje.. tp xkesah la.. asalkn dpt bermalam sudah.. yg penting.. dpt tido & beristirehat... e2 yg plg penting.. harga smlm waktu kami g ni br rp220 ribu. rs mcm mahal aje kn.. tp bl di convert jd duit malaysia br rm80 smlm.. giler.. murah tahap babun.. huk3..

waktu ni baru tiba di Jakarta.. u see.. gelap kn cuaca kat luar tu..
ini la hotel studio one yg kami menginap utk 1 mlm.. walaupun muat2 utk dua org aje tp ok la.. dat's y murah..tp selesa.. nama pun kat bandar jakarta..

27hb Okt 2010

pagi2 nye kami bertolak ke Bandung.. lps bfast dlm pukul 7.30 kami trus g ke sn.. xmo dh tggu lama.. sbb satu jerk kelemahan bandaraya jakarta ni selalu aje macet.. u know macet? macet ialah bhs indonesia yg bererti sesak aka jem.. fuiyoo. tarak thn la klu fara keje kat sini.. alwayz ok.. fara sndri penat tgk inikan plak org yg drive tu.. lg teruk dr KL.. kat KL ni pun fara sboleh2nya xmo drive ini kn plak kat Jakarta nih.. huk3.. tp fara silap la.. rupanya bkn jakarta aje yg asik jem.. rupanya kat bandung pun sm.. aduiii.. dorg amat2lah selamba.. klu tgk dorg berimpit2 antara keta ngn keta lain tu dlm beberapa sentimeter aje.. takuittt.. n then satu pelajaran yg fara dpt kat indonesia ni klu mcm motor tu terlanggar kereta or kereta tu terlanggar motor kerk, dorg blh wat slamber jerk.. i means slagi org tu xcedera teruk, dorg bleh blah aje mcm tu.. lain mcm kte klu keta lain langgar skt keta kte, dh siap turun keta dh mtk byran.. paling2 pun sound tepek.. tp dorg xmcm tu.. wat bodoh aje.. mcm xde ape2 berlaku.. adakah mmg dorg sebegitu?hohoho.. klu xpecaya klu uols ade kesempatan ke sn, uols tgk la sndri..

kami smpai di bandung dlm jam 11 pg.. jauh jugak dari bandar jakarta nk ke bandung nih.. penat dok dlm van tu.. mgkn sbb bandar jakarta jem kn.. e2 yg amik ms skt nk smpai ke bandung.. bl jejak jerk tayar van tu msk kota bandung fara bertambah2 la xcited.. huawawa.. nk tgk dan saksikan sndri btol ke ape yg org2 malaysia ni slalu katakan bl ke bandung.. MURAH!.. huhuhu.. sblm kami check in hotel di bandung kami dibawa bersiar2 dulu di sekitar FOS kat bandung.. fara xtaw ape nama tmpt tu.. yg pasti ade kedai yg jual kemeja lelaki, t-shirt branded, baju kanak2 yg comel2 bangat dll .. mmg stp kali g satu kedai ke satu kedai mst beli pny la.. xkesahla sehelai pun fara beli.. ngeh3..

slps dh puas membeli belah dan singgah mkn kami trus check in.. bygkn la dr pukul 11 kami tiba di bandung ptg nye dlm pukul 5 baru kami check in hotel.. kah3.. btol2 shopping nih.. ni blom g pasar baru.. hak3.. hotel yg kami menginap di Bandung ialah Guntur Hotel.. Hotel kami ni mmg btol2 selesa.. harga pun murah.. rp220 ribu utk semalam.. ms kami menginap ni hari weekdays.. so, murah skt berbanding hari minggu.. klu weekend pun xbyk beza.. rp270 ribu saje.. murahkn.. hotel ni lebih besar keluasan biliknye.. mcm xpecaya aje.. klu bilik sebesar tu kat malaysia mahu jgk rm150 semalam.. tp kat sn..? x.. murah bangat.. n kami amik pakej trus.. utk penginapan & pengangkutan.. rm330 seorang.. hah!!! uols pnh dgr tmpt shopping plg menarik dan murah kat bandung ape? nk tau kerk? haahhh.. jwpannya PASAR BARU.. nk tau ape citer di pasar baru? jeng jeng jeng.. fara akn story telling di muka baru.. sbb citer ni amatlah panjang..almaklumla... 5hari 4 mlm.. mau x enjoy bila dpt cuti.. ngeh3..
 hotel yg kami menginap di Bandung.. nice view
salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! uols klu ade kesempatan fara suggest g Bandung.. besttttt!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...