19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 December 2010

~berjimba jimbi wif angelz (ice skating)~


assalamualaikum.. hr ni fara nk story telling kat uols bout our dreamz come truth for last nite.. our? ehhh.. xkowt.. maybe fara sorg jerk kowt.. yg mengimpikan utk bermain ice skate di sunway pyramid.. aiseehhh.. xcaya? ek eleyy.. ada bran ka? fara dh teror taw main.. xpyh dh nk amik kelas kat situ.. hny 2 jam.. blasah bg pandai.. ngeh3.. tp lps tu azab la.. berdenyut2 kaki nih.. adehh.. tp ade fara kesah? xkesah pown.. yg penting fara puas.. nk tau kisah selanjutnya.. let's we check it out.. yeahhh..

yesterday fara n angelz berkumpul lg.. tp kali ni kurang adik kami sorang tu.. sp lg klu bkn achu kn.. almaklumlah.. org baru mendirikan masjid.. nk x nk kenalah terima hakikat kn.. msg2 ade tggjwb msg2.. lg2 pulak br kawen.. lg laaaaa byk tanggungjwb.. ngeh3.. so, d sbbkn achu pun xde.. so, kami ber3 aje lah yg berjimba.. ikut planningnye abg long nk join skali.. tiba2 last minit dia bgtau dia xmo pegi.. maybe sbb dia takut dia terkontang kanting sorg2 agknye.. e2 yg dia xmo pegi.. so, dgn berpandukan GPS yg sedia ada (nsb la ade benda alah ni.. klu x, nahas la.. mmg comfirm xjupe jln!)trus meluncur laju kerumah adikku angah di bukit jelutong shah alam.. sbbnye kami decide nk kumpul dulu br g sm2..senang..1 keta..mcm 1 malaysia jgk..jimat!he3..

so,d sbbkn dh kate kena berkumpul.. janji org putih pukul 11 dh ade kat sunway.. tp d sbbkn janji org thailand, jam thailand, jadi dr pukul 11 tukar ke pukul 1 br smpai sunway.. adehhh.. pny la jarak jauh masa tu kn.. mmg timing forward la bl nk blk ke tmpt asal msg2 kn.. asalnye dari pukul 11 pegi n blk lbh kurang pukul 10.. atlast di sbbkn kesuntukan masa di tmbh pulak perlawanan bola sepak antara malaysia vs indonesia pulak smlm, mmg la timing tu dh lari sgt2.. huk3.. hah!!! ade kena mengena ngn perlawanan smlm kerk? ishhh.. sp kate xde.. next entry fara ceciter kat uols ea.. tp skg ni fara nk ceciter dulu kat uols ape yg kami wat kat sunway..

smpai jerk kat sunway, kami lost.. sbbnye sunway tu besar sgt.. fara? aishhhh.. jgn la tny.. klu dtg sorg2 kat situ, mmg comfirm!! blurr.. ngeh3.. nsb la ade adikku yg 2 org tu.. dpt la bantu2 ape yg ptut.. cr maybank saja dh dkt setengah jam.. camne timing x forward.. e2 baru cr maybank nk amik duit, blum lg tmbh nk cr kedai mkn.. mmg sengal btol dh rs time tu.. nk g mkn kat restoran thai thai tu rs mcm x confident.. takut pisang berbuah dua kali mcm mkn kat friday's tu kn.. dua org rm80.. ape kejadahnye kn.. ingt aku ni ank org kaya.. huwawaaa.. nk mkn kat secret recipe, ramai org.. penuh.. atlast dh xtaw nk mkn ape, nmpak tepayaki trus msk.. n kat situ jerk yg msh ade kekosongan utk duduk n mkn..

eceli, first time kami mkn kat situ.. bak kate angah.. biar kte cr kedai mkn yg kte xpnh cuba lg mknan tu.. order pny order.. skali si alg xblh mkn.. sbbnye kicap tu masin sangat.. sudah! nsb la angah order laen skt dr kami.. ade sambal skt kat ikan kembungnye tuh.. tp fara xkesah pown.. sbbnye fara mmg penggemar mknan2 jepun nih.. so, org kate perut ni dh blh trima.. time tu pulak lapaq nk gilak.. smpai jerk makanan, trus zup zap zup zap.. habis..ngeh3.. yg dua org tu pulak slowly jerk mkn.. sbb ape? lu pk la sndri!!! hak3.. (xsedap la tu kn.. sp suh nk cuba mkn.. hik3)..

Mr. Teppayanki.. hubby fara pun xblh nk g mkn kat sini.. xsdp katanya..he3..
 muka org lapaq.. kebulur dari pg xmkn..ngeh3..
 dis is my choice.. salmon.. uji kaji dari tgk lismawati mkn ritu..dia kate sedap sgt.. xdela sedap mn pown.. tp suka sgt ngn supnye..sodappp..
                                                                  
alg pny menu..ngeh3..
                   
angah pny choice plak.. ikan kembung aje.. tp sedap la dari alg pny..hak3..

                         seee.. alg pny xhbs.. tp yg fara pny hbs.. e2 namanye kebuluq...
harga blh thn gak lah.. tp ok lagi.. rm72.30 utk 3 org mkn.. so, mmg rs ok berbanding mkn kat T.G.I Friday's ritu.. adehhh.. rs mcm nk terberak dgr harganye.. kih3.. nsb xterberak kat situ gak.. huh! lps jerk mkn, time to exercise.. hak3.. saat2 yg ditunggu tlh pun tiba..yeahhaaahh.. itulah impian yg xterlaksana.. mmg dari sekolah dulu, fara tingin sangat nk main mainan tu.. tp dulu sekolah2 mn ade duit.. bl dh keje, masa pulak x mengizinkan.. hubby pulak bkn jenis yg suka benda alah cenggitu.. nsb la ade adik2 yg sengal lg bengal.. so, dorg layankn jugak pale along dorg yg sengal bengal ni gak..ngeh3.. n dis time angah pulak byr.. sbb dia kate gaji pertama kena blanje adik badik.. so, dia blanje main ice skate.. sorg rm23 ok!!! normally ponw rm20.. tp d sbbkn smlm kami pegi waktu public holiday + cuti sekolah harga ponw naik la kn.. so, d sbbkn angah yg blanje, so, mmg fara peruntukan btol2 rm23 tu utk main sepuas2nye..hahahahha.. e2 xcampur lg harga stokin + glove.. nsb la fara ade glove waktu g beijing dulu.. so, angah byr satu jerk la utk dia.. yg alg, dia pakai fara pny glove.. fara pkai glove hubby fara..hehehe.. stockin pulak kami dh siap2 prepared bw dari umah.. e2 namanye penjimatan berkali ganda..he3..

mula2 tu mmg cuak gilak.. almaklumlah.. xpnh main.. mmg berpaut gak mula2 kat tepi2 tu.. uishhh.. mmg seyes.. cuak gilakkkk.. tp di sbbkn ade semangat yg tiggi, n kebetulan pulak ice skate ni mainnye basic mcm main roller blade, so, org kate ade jgk la pengalaman kn, n alhamdulilllah.. kami berjaya utk tidak berpaut pd tepi2 dinding tu..hak3.. berjay!!! berjaya!!! berjaya!!! e2pun setelah 2 round kami berpaut kat dinding.. tp ntah mcm mn tiba2 xtaw nk break, trus booooppp.. kelepekkk.. jatuh.. aduhhh.. malu pown ade.. sbbnye sblm2 ni tgk org main comfirm bantai gelak kow2.. hah!!! skrg ni rasakn la pulak org gelakkan kte blk kn..ngeh3.. tp e2 xmematahkan semangat fara.. skali jatuh xbererti jatuh utk slama2nya kn.. (ecehhh.. dh mcm nk berperang semangat nih..hik3).. atlast kteorg pulak yg kena mengajar sorang budak nih.. hahahah.. kesian tgk budak nih.. lelaki.. tp mukanye cuak mengalahkn budak2 kecik yg br blaja main ice skate tu.. mmg seyes kelakar.. mmg nk tergelak pown ada.. hik3.. u see.. kami dh blh jd pengajar taw.. cuma kami xde skill nk kebelakang2 n berpusing2 jerk.. klu x mmg amik keje part time dh kat situ.. (pdhal nk break pown xpandai2 ag..kah3)..





kami msk dlm tu dlm pukul 3.30.. n kami kuar dari stu nk dkt pukul 6.. sbbnye dlm 25 minit mcm tu mereka mtk stop skejap nk service.. almaklumlah.. hari smlm mmg ramai gler manusia.. so, lantai ais tu kejap jerk dh berair.. n sp2 yg terjatuh harap maaf lah.. mmg basah lencun.. kwang kwang kwang.. dh ler xbw seluar spare.. lu pk la sndiri.. jln ponw dh segan2.. nnt org ingt kencing dlm suar pulakkan.. hadapkn aje lah.. mmg rm23 tu berbaloi.. slagi kaki ni xkrem mmg selagi tu la xmo kuar.. aishhh... sp kate main ni xberpeluh.. huh!!! berpeluh taw.. mmg exercise btol.. wlupun dlm tu sejuk, tp badan ni panas gler.. berpeluh2.. huh!!! best.. mmg best!!! xrugi ponw.. pegila klu uols ade ms terluang.. serius.. for me klu ade ms terluang lg, fara nk peruntukan sebulan skali g sn.. serius!! best sgt2!!!

so, d sbbkn kami keluar dari sn pun dh dkt pukul 6, angah plak nk mencari brg2 utk blaja dia kat MPH.. singgah sn singgah sini, beli baju sama2 kat Padini.. (Year n Sale..wowwwee..).. n trus berdezuppp blk kerumah angah.. next station? ngeh3.. e2 next chapter ea fara story telling kat uols.. yg pasti shari suntuk dok kat sunway tu rs sekejap jerk.. masa ni mcm mengejar pulak kte.. xrs langsung lame bertapa dlm tueh.. mmg smlm ialah hari exercise kaki.. adehhh.. lenguh..lenguh gilak..


salam ceria.. salam cayaha.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! next chapter is about ape ea? errrrmm.. mcm best jerk kat dari pica bwh ni.. i will let uols know k.. tungguuuuuu..:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...