19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 December 2010

~berjimba wif angelz~


alhamdulillah.. segalanye telah selesai.. sebelah pihak perempuan dh setle dr 2 mggu lps ag.. n last weekend ialah minggu utk enjoyyyy wif angelz.. he3.. berbaloi baloi.. mmg xrugi pun g ipoh last weekend.. mmg masa kami terluang dgn segala aktviti.. hik3.. dh kate berjimba.. of coz la mmg sakan dok berjalan.. starting dr hari mlm jumaat alg dtg rumah fara.. adik fara yg ke3.. bermlm dirumah fara bcoz esk pg2nye kami nk gerak awl ke perak.. klu dh kate pompuan mmg pompuan jgk la kan.. almaklumlah.. dh lame xbjmpa..mcm2 ceciter yg kuar.. huk3.. smpai tido pukul 4.30 pg.. selagi kepala ni xbergoyang slagi tu la dok menjoyah..huk3..

esknye pg2 pukul 8.30 pg trus kami berdesupp poie ke kampar.. tmpt persinggahan kami yg p1, kami smpai di rumah kakak ipar fara.. fara dh cite kn chapter yg lps kami g sn buat ape sume.. n mst uols ternanti2 sp la gerangan budak tu.. hik3.. yg tu last chapter br fara story telling kat uols k.. fara xsabo nk story telling kat uols bout our dear younger sister achu sambut menantu di BATU GAJAH perak.. n yg plg menarik ape yg angelz buat sementara tggu wedding dorg esknye..he3..

so, mlm lps maghrib dari umah kakak ipar fara tu, kami trus pakai GPS lg menuju ke rumah tumpangan yg disediakan abg chu aka syah utk kami bermalam di Batu Gajah.. mula2 tu ingt dekat la kn..skali bl buka jerk GPS blh tahan gak jauhnye..ade gak la dlm 54km ag dari umah kakak ipar fara tu..sdgkn dlm perjalanan ke rumah kakak ipar tu byk btol signage ke Batu Gajah..ingtkn dh dekat2 sgt la ngn homestay yg abg chu tempah utk family achu.. skali blh pulak tersalah jangka...trus lps jerk solat maghrib berdesupp poieenye kami ke Batu Gajah.. nsb la ade GPS.. xsesat.. alhamdulillah.. urusan dipermudahkan Allah.. almaklumlah.. jalan kampung..mn la ade lampu2 jalan.. mmg gelap gulita.. huk3.. 

smpai jerk kami di homestay batu gajah tu, trus kami siap2 nk kuar.. tp dis time my hubby xikut..sbbnye dia penat drive..dia xmo ikut..dia kate nk tido.. atlast yg kuar kami ber5.. fara, alg, angah, kimi n ina (adik2 achu).. tujuan utama kami ialah tgk wyg..n citernye?ngeh3.. HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH.. yeahhh..e2lah filem yg ditggu2 kami.. kami trus berdesup poie ke ipoh prade.. yA Allah.. gelap gulita sungguh jalan nk kesana.. hny tuhan jerk yg tau betapa berdesup poiee fara drive keta tu..ms tu beristigfar byk2 jerk la.. huk3.. dgn speck mata xpakai..bgs giler kn.. mmg redah kasi pecah aje..he3.. smpai2 jerk kat sn dorg trus book tiket pukul 12.00 mlm.. walaweee.. mmg btol2 cr nahas.. xsdr tu nk blk nnt nk guna jln yg sm.. ngeh3..

ms dok tggu tu ms ade la dlm 1 jam lg..trus pegi dataran ipoh.. di sbbkn angah n ina belum mkn kami teman mrk g mkn.. kat situ gerai2nye hny gunakan lori kecik tu.. n kebanyakkannye jual char keow teow penang..wlupun hakikatnya kami di ipoh perak.. kate 1 malaysia.. kat mn2 aje blh jumpe kn.. xmo pk pnjg2 trus dok n amik order n zup zap zup zap.. makaaannn.. mmg sedap.. perut fara time tu nsb la dh kenyang.. klu x, mmg dua pinggan kowt fara mkn..ngeh3..


sedap sungguh char kew teow ni..
 


ting ting ting... jam dh menunjukkan pukul  12.00 mlm.. u see.. giler x giler kami ni wat keje giler.. pukul 12.00 tgh mlm tgk cite hantu.. ngeeee.. tp filem ni mmg fara suggest uols pegi tgk.. ya Allah.. dari kami msk jerk panggung tu smpai nk hbs citer tu mmg kelakar nak mati.. klu blh terguling2 kat situ, mmg fara guling2 dh kat situ.. dlm 5 popcorn tu fara bg kat uols 4 setengah popcorn.. mmg best gilakkk.. rs nk terburai dh perut ni menahan ketawa.. mmg cite ni xmsk akal, tp mmg have fun giler2.. abg mamat khalid mmg talented.. no wonder org ramai pertikaikan bl dia xmenang anugerah br2 nih..huk3.. so, klu nk tonton wyg dis time fara suggest korg g tgk HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH yerk.. mmg seraaammm.. n yg penting.. kelakar nk gilaaa!!!huk3..

hbs jerk tgk wyg, trus nk blk batu gajah blk.. tp masa tu jam dh menunjukkan pukul 2.. ngeh3.. ms tu msg2 senyap sunyi jerk dlm keta.. dh xmo bercakap.. sbb jalan mmg amat2 lengang n sunyi..tanpa pulak xde kereta lalu lalang.. klu ade sebuah dua.. yg fara la menjadi mangsa.. bw keta dh mcm org baru blaja bw keta.. kedepan jerk kepala nih.. sbb xnmpk.. so, moral of story, tlg pakai speck mata yer klu dh tau rabun!!!!he3..

alhamdulillah..tepat pukul 3 kami smpai umah.. ngeh3.. pukul 4 fara dh xthn..sbbnye dh 2 mlm berturut2 tido lmbt kn.. atlast.. fara yg terbang ke syurga dulu.. zzzzzzzzZZzzzz.. ape lg.. tidoooo.. ngeh3..  next chapter fara sambung lg k.. ape yg berlaku pd hr esknye??? tgguuu.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...