19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 July 2010

futsal..oh futsal..

salam..ome anat yg sentiasa comel bagaikan bayi comel..ekekkekekek..geli la plak..bl dok angkat bakul sendiri ni kan..tp ade aku kesah?xkesah pun..he3..errmmm..sbnrynya hari ni mood fara amatlah tidak gembira..hubby yg tiada disisi dikala daku kesedihan..huawaaa..nk nangis..nk nangis..tp kena tunggu hubby blk dari audit..hubby wat keje kat kedah..kini aku kesepian..masalah yang tidak jemu2 dtg menghampiri diriku..ohhhh..tuhan..knpkah Engkau menguji aku sedemikian rupa..huk3..(alamakkk..terlebey sudahhh baaahh!!)..

daaah..malas nk citer panjang2..yg fara tau rini fara xmo lg citer2 sedih nih..wat skt ati..nk citer2 sedih tunggu hubby blk..dgn dia jerk fara dpt menangis dgn sepuas2nya..wlupun dia tgk jerk..tp xkesahlaa..yg pengting bl fara nangis hubby bg habuan..ekekeke..e2la sebenarnya yg fara nk..hik3..=p..haaahhh..haaaahhhh..jgn nk pk bkn2 ea..noti btol..bkn habuan yang tu..ni btol habuan nih..bkn ape..hubby fara ni jns klu fara ade mslh..nangis punya nangis pnya nangis..dia akn cuba buat sesuatu yang mengembirakan..tgk laa..on dat time dia akn cuba belikan aje ape yg fara nk..kih kih kih..jht btol anak pakcik aminudddin nih..anak sp nih?babab skt bdk noti nih..he3..

citer sedih kte tinggalkan dulu utk seketika okeh..(bleh tunggu2 plak kn)..hik3..skg ni nk citer cerita sedih jgk nih..tp citer sedih ni bkn fara aje yg merasai..tp kawan2 fara jgk merasai kesedihan ni..huk3..cuba baca tajuk kat ats tu..haahhh..dh tau la knp kn?huk3..

Citernya bermula sebegini..hik..mcm buat cerita dongeng kn..x...x..ini bukan cobaaannn..huk3..ok..ok..kte serius k..panjang btol mukadimah kali nih..hik3..laaayaan kn aje org tgh berperang dgn emosi ni k..huk3..ok..ok..nk citer la nih..sabar la..sabar k..he3..

mcm ni la..pada hari sabtu yg lps 24hb Julai yang lalu..JPM tempat keje fara ni ade menganjurkan perlawanan futsal di antara jabatan..mmg tiap2 tahun sbnrnya dorang mengadakan pertandingan ni..xsilap fara pertandingan ini diadakan kerana ingin mencari2 bakat2 terpendam org pompuan nih..utk di bawa ke pertandingan antara kementerian plak..ishhh..sp kate kami yg wanita ni xpandai main bola?see the leg la..he3..

jd, setelah hampir 3 mggu berhempas pulas training ngn team fara nih..kami di pertemukan dgn jabatan dari SPA, JAWI (mcm xcayae jerk kn JAWI anta pemain futsal..he) & LPKP..huk3..malas la nk citer lebih2..sbb citer ni pun agk menyedihkan..huaaaaaaaawaaaaaaaaaa..ni yg nk nangis nih..huk3..malas nk citer lebih2..tp yg pasti kami tewas..1 seri 2 kalah..huk3..tp xkesahla..yg pntg kami enjoy on dat day..n kami terima byk pengalaman yang berharga..ms ni lah kami terima pelbagai dugaan..mcm2 ujian..tp kami terima dgn sabar..n kerana futsal jgk berkemungkinan besar fara.......huawaaa..xmo citer..xmo citer..nnt nk nangis lgi..xmo..xmo..

apepun, korang layan kn aje la pic2 kami ni ea..

 suami yang sering memberikan sokongan..dpt kasut baru taw..he3..=)

seriusnye muka suamiku ini..yg isterinya plak senyum smpai dh xnmpk mata dh..aduiii laa..
Wajah-wajah kesedihan slps tamat perlawanan


tp slps tu kami happy kembali..ekekeek..ni la team sengal..
budak ni la yg menyebabkan kami kalah..dia rembat bola ke gol sendri..almaklum la..xpnh main futsal..slalu main chess jerk..inilah bdk nama ELEYNA..ingt taw..namanye ELEYNA..kih3..kami rembat jerk dia sbb dia ade semangat bermain..ekekek..
ni plak mak org..anak sorang taw..

ini plak coach kami..yg dtg lewat..blh??

Antara yg injured..ade jgk yg smpai pengsan..

budak ni plak..main 2 kali terus kaki injured..blh?dh ler kapten..kapten miraie..
e2lah antara citer2 dan pica2 yg ade ..layaan kn aje la ye..ape pun..semangat kesukanan e2 penting ok!!!!salam ceria..salam cahaya..kegembiraan madu lebah..peace!!!!!ole..ole..ole..kami kalah..tp kami gembira..he3..muaxxhhhhh..

20 July 2010

giler mkn manggo ice..hik3..

haaaaahhh haaahhh..dh terliur lah tue..hik3..sedapkan..sedapkan..skg ni fara xtaw la knp fara skg ade tebiat baru..sejak akhir2 nih fara asik tingat kat manggo ais ni jerk..act mangga ais ni dh lame dijual kat Alamanda tu..tp br skg fara perasan yg dessert ni mmg enak, lazat, disukai fara...he3..tebiat ni bermula bl satu hari tu time fara dok lepak2 mkn kat foodcourt RASA Alamanda tu, fara tnmpk seorang budak cina ni dok mkn benda alah nih..ingtkn lps blk dr tu hilang terus perasaan excited tu..tp semakin hari semakin terusik hati ni nk g mkn..n last week si Elly blanje plak fara mkn benda alah nih..terus Fara jatuh cinta untuk terus menikmati benda alah nih..malas nk ckp lebey2..u all sndri tgk la fara layan manggo ais ni camne..huk3..ingt tenghari ni launch hour nk g berlari jap ke sn..huk3..manggo ice..wait 4 me yaaa..

 my Baby teman Fara g mkn ice manggo..tp dia xbrape suka benda2 manis ni..jd dia mkn cendol bese jerk..hampeh kn..=p
 walaweee..kelazatan nikmat sebenar terasa..huk3..
layaan..wat muka bohsan..xsdp la tue..huk3..
 Salam Cahaya..Salam Ceria.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH..peace!!!nk satu ice manggo!!!!


18 July 2010

dinner wif my love patzi=)


salam..halliuuu..ome anat in the houzee..huk3..rehat utk seketika setelah tiga hari berturut2 berusaha untuk memantapkan fitnessku ini sempena pertandigan futsal JPM yg bakal  ditempuhi on 24th Julai nih..he3..pandai kerk maiN?errmmm..see the leg la..huk3..anywy, rini xmo citer psl futsal..sbb nk citer lg citer best dr futsal..n xsangka plak rupa2nya blog ku ini telah ade peminat setia..he3..time aceh to cik WAWA krn sudi jenguk2 ini blog..time aceh..time aceh..bl bersedia nk jd adik ipar?muadz tu beriya sgt tu nk msk minang nih..he3..(dgn kepala berpusing2 mcm gasing memikirkan ape yg aku ngh merepek nih..huk3)..


Okeh..okeh..berbalik pd citer yg nk fara cite ni kn..last nite my ibu Puan Zaharah bt. Ahmad dgn rs bangganya fara nk umumkan..my Ibu br2 ni dpt APC..ape tu APC?ish..ish..ish..xpe..xpe..let's me explain kn..i tau..u all bkn org gomen..he3..APC tu kn Anugerah Perkhidmatan Cemerlang..ade fhm syg?huk3..My Ibu semestinya yg terbaekkk woookk..klu x mcm mn dia blh dpt APC kn..so, sempena ibu dpt APC dia pun turun padang blanje kami makan malam kat PERANTAU Kajang nu..huk3..jauhhh..dr Sepang turun ke Kajang..ade hadiah kerk bl dpt APC tu? ishhh..sdh semestinya bl dpt APC tntu la ade habuannya..nk tau ape habuannya?xpyh la u all tau..shhttt..he3..sp blh dpt ibu sebaik nih?he3..tp  i tau..ibu2 kat luar sn tu..mmg baek..e2 sbb anak2 syg sgt kat ibu2 diluar sn..sp yg xsyg ibu?..e2 mmg bukan anak ibu..tp anak babun..huk3..
 babun pun syg familynye taw
 ini lah anak ibu dan ayah..e2 cucu tok ibu dan tok ayah..;p
apo laie bdk tecik ni buat ea?

ermm..sodappp..almaklumlahh..dh hujung2 bln nih..dpt plak ibu blanje mkn besar..amboi..sedapnye la hai..terasa nikmatnye spt disukai ramai..he3..mcm2 yg di order..xsgka nih ibu siap tulis ats kertas awl2 nk mkn ape..hik3..lupa plak nk click sekeping..klu xblh tunjuk buktik..tp xpe..bukti2 nyata ade..laayaan kn aje pica2 ni ea..antra menu mlm td ialah siakap 3 rasa, siakap stim, tomyam campur, sup ekor, kangkung goreng belacan, kailan ikan masin, telur dadar, kerabu mangga, sotong celup tepung n udang celup tepung..haahh..dh terliur la tu..lap balik air liur tu..buruk benar dh nengok tu..he3..
bukti tok ibu blanje mkn..=)ni br sebahagian..
rs nye itu jerk la kot citer utk part nih..ade kerk yg tertinggal lagi ea?rsnye dh xde...xpe..xpe..klu ade citer sensasi lg nnti fara tambah2 k..apepun, selamat berhujung minggu..excited gler skg ni training utk futsal..klu ade masa fara akn update dari semasa ke semasa mcm mn we all fitness k..rs mcm nk tercabut pinggang nih..huk3..doakan kami berjaya ye..salam ceria..salam cahaya..kegembiraan madu lebah..peace!!!time kasih ibu..time kasih my love patzi..=) 

09 July 2010

KENAPA BELLA PERLU CIUM JACOB?PERLU KERK?ERRMMM..=?


halliuu...assalamualaikum WBT..he3..HATI  ini gumbira sbb smlm dpt tgk TWILIGHT ECLIPSE kat Alamanda..huk3..filem yang memang ditunggu-tunggu dari tahun lepas..dan kali ini adalah kesinambungan dari TWILIGTH SAGA..kn ritu fara ade ckp kn yg fara mmg excited dan sgt2 teruja utk tonton filem ini kn..n akhirnya smlm, i, my hubby, mira dan elly (member ofis) with her husband pegi la tgk citer nih..hak3..siap g beli tiket dari hari ahad lagi..yg the other plak dorang beli hari isnin..jdnye seat mmg jauh2 skt dr we all la kan..sp suh beli lambat..hak3 (ketawa jahat nih)..tp yg psti tiket dorang pun xjauh mn..5 barisan dari kami jerk..he3..;p
 yeahhh..dok barisan atas skali..ni la tmpt fav fara..wlupun tepi xtgh tp xperlu menyusahkan org bl nk g toilet..he3..

Scene romantik dimana Edward melamar Bella..rs mcm di awang2an time nih..hik3..;p

okeh..berbalik pd citer nih td..sbnrnya fara rs xpuas lagi la tgk citer nih..nk tau kenapa?let's we check it out..
1)   Filem ini best ke EA? 


Of coz la fara akan ckp citer ni mmg best..sbbnye filem ini adalah film "keterujaan" @ fanatik la..Fara dh layan citer nih dr part 1 lg..

2)   Kenapa nk pergi tgk lagi?kira 2nd time ?  

     a) Sbb smlm jiran kami yg dok sebelah tu dok bw anaknye skali tgk citer nih..dh ler xbelikn budak2 tu tiket,dok beriba plak atas mak ayah deme..aduii laa..mengganggu konsentrasi btol..plak tu budak tu agk bising gak mulut nye..tny e2 ini kat mak ayahnye..almaklum la..pompuan..alhamdulillah pompuan..klu jantan..x menyinga aku..aduiii..kacauuuu!! 

     b) ni satu lagi nasihat fara..klu nk g tgk wyg..JANGAN SESEKALI BAWA ORANG MENGANTUK..lg2 plak klu fav film kte kn..lg baek g tgk sorang2..lg aman..he3..ini adalah pengalaman keberapa ntah fara xtaw la..tp yg plg terasa waktu filem LBS..n now filem Twilight ni pun dia buat peel yg sm...cuba klu p tgk filem fav dia.. ishhhh..mata yg sepet tu pun blh jd bulat mcm kajol taw..tensi..tensi..hahhh..mesti tertanya2 sp la gerangan empunya badan tu kn..sp lg klu bkn my hubby la..aduiii laa..dr awl citer tu start dia blh menguap..menguap dan terus menguap..aduiii laa..menggangu konsentrasi btol la..dh ler kanak2 riang tu mengganggu..tambah2 plak ngn my hubby yg suka menguap dari mula msk smpai nk habis citer tu.. aduii..aduiii..potong stim btol la. 

3)    Bilakah waktu yang paling baik untuk menonton filem ini sekali lg?

Filem ini akan fara tgk skali lg pd minggu hadapan..hari apa?of coz la hari rabu..ha3..disebabkan citer ni fara tgk utk 2nd time, jd kte g tgk bl tiket menjadi murah sdkt dari hr biasa..he3..bak kate iklan KFC xsilap fara..JOM JIMAT!!!hak3..(ketawa terguling2=)

4)   Tp kenapa citer nih Bella kena cium Jacob?


Haaahhh..citer ni mmg best sgt..tp yg xbest ye bl Bella cium Jacob..cium mulut plak tu..dh tu dpn2 si Edward plak..hanginnn gler fara dibuatnya..sengal btolll..dia ingt Edward tu kayu berdiri dpn dia..aduii la..mesti u all tertny2, ape kes plak si Bella ni g cium Jacob..Edward xmarah plak..haahhh..ni yg saje psyco u all g tgk..hahahahha..laaayaaan kn aje...=p

5)   Bilakah next Twilight akn dtg?

huh!!!1,2, dan 3 dh settle..fara dgr film ini berkisar dari novel..n novel tu ade 5 chapter..fara xpsti 5 chapter or 4 chapter..sbb fara xsuka membaca..jd fara akn tggu jerk filem ini..sbb fara xde ms nk membaca2 nih..klu dulu skolah2 rajin gak la baca novel..tp skg nih, bukan fara baca buku..buku yg akn baca fara..hak3..zzzZZZZzzz..fhm2 sudaaaahhh...
 
Kesimpulannya kat sini kan kengkawan..klu nk tgk biarlah pergi dgn org yg btol2 excited nk tgk wyg..pastikan yg jiran yg dok sblh kte tu xbw anak?mcm mn nk pstikn xbw anak?haaahh..lu org pk la sendiri...hik3.. salam ceria.. salam cahaya.. kegembiraan madu lebah..peace!!!! EDWARD CULLEN.. i luv u laaa..huk3..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...