19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 September 2010

~kek batik air tangan cik ome~

halliuuu.. assalamualaikum wbt.. ome anat in the ofis again.. hik3.. slalunye org update blog kat umah.. tp fara? huk3.. almaklum la.. alwayz free.. lg2 sejak jd pool ni kn.. dr membuang masa xtaw nk wat ape.. e2 aje la jln terbaekkkk woookkk.. update blog.. klu x bersawang.. labah2 pun suka.. hik3..

setelah sekian lame..akhirnya prestasi fara ade kemajuan.. dari kuih cornflakes kini fara mencuba2 buat kek.. wowww.. bunyi mcm gempaq giler kn.. fara buat kek? huk3.. sudahhh.. sudahhh.. jgn nk terkejut berok lebih2.. kek yg fara mksudkn pun bukan kek susah mn pun nk buat.. kacang goreng jerk.. (huk3.. bunyi mcm berlagak giler kn).. tp btol.. xtipu.. kek ni senang jerk buat.. xsusah mn pun.. cumanye sedap atau x jerk la.. he3.. akhirnya berjaya jugak fara wat sndiri kek batik biskut marie.. resepi dari kakakku.. he3.. berejam gak dok kat dapur.. mula2 wat dadih.. tp dadih lg kacang almond.. ngeh3.. sbbnye bhnnye dh ade.. hny siap masak atas api jerk.. he3.. instant dadih.. senang sgt.. pastu lps siap kan dadih continue wat kek batik.. kek batik ni mmg favourite fara.. klu dh mkn mmg susah nk benti.. nsb la yg fara buat ni terlebey manis baahh.. huk3.. so, sikit2 jerk la boleh telan utk satu ms.. klu lbh skt takut kena kencing manis plakkan.. hik3..

tp xpe.. utk pertama kali mmg mst ade suwey skt kn.. tp stakat ni msh blh dimkn.. cuma manis.. lps ni kena kurangkan manis yer cik ome.. huk3.. mst u all tertny2 np tiba2 kn fara wat kuih segala bagai nih.. buang tabiat ka?huk3.. bukan.. kelmarin ahad tu fara ade wat open house.. jd disbbkn malas nk order kuih fara wat la sendri.. menambahkan menu yg sedia ade.. org kate menu tambahan..

to kengkawan yg dtg fara nk ucapkan terima kasih.. tp kepada yg xdtg fara mmg nk maghah kat u all.. bl fara xbuat semua dok sibuk tny.. tp dh buat msg2 xdtg.. so, lps ni.. fara dh xmo buat.. klu buat pun 3 thn lps nih.. huk3.. oklah jmp di blog lain yerk.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH! peace! lps ni rs mcm nk blaja wat kek yg GEMPAQ2 plak.. tp jadi kerk?huk3.. tungguuu.. klu fara or ome rajin yerk.. hik3.. muaxhhh..=)
masukkan biskut marie
 gaul kan sehingga sebati
 final touch up.. tekan2 dlm loyang..bekukan dlm peti ais & siap!

24 September 2010

~DETOX FOOT PATCH~

Halliuuu.. ome anat in the house.. hr ni fara nk story telling bout this produk.. im not sure ini produk dr mn but fara beli ni dari sorang ofis lama fara.. Puan Eleyna.. mula2 dia jual kat fara sepasang rm20 xsilap fara.. mahal sgt kn. jd fara wat bodoh la kn.. sbbnye fara rs benda tu mcm xberbaloi sbb mahal sgt.. bukan nk berkira tp kena berbelanja dengan berhemah buat ms ni kerana byk sgt benda yg nk difikirkan.. lg2 plak klu jd next month fara nk berlepas ke Indon.. ckp psl Indon ni fara jd nk marah.. sbbnye fara rs unfair utk org2 Malaysia nih kn.. mcm2 hal la org Indonesia nih.. kte kat sini pny la layan org2 dia dgn baik.. cumanye mgkn ade segelintir la manusia di Malaysia, wat taik kan .. tp fara percaya.. org Malasyia ni bukan jahat sgt spt yg dorang fikirkan.. siap halau ni org Malaysia dari negara dia.. Dorang sedar x org2 dia pny la ramai kat sini.. bekerja dengan bagusnya.. dr kurus kering jd gemok gedempol.. ishhh.. ni yg rs nk marah nih.. tp bl fikir2kn blk perlu kerk kte jd spt mereka? perlu kerk kte bermusuh dgn mereka..? mudah2an Allah berikan petunjuk kepada mereka.. bg fara.. dorang ni xkenang diuntung.. dorang pk mslh rakyat yg mereka hadapi.. yg mslh rakyat malaysia ni?dorang pnh fikir.. bw anak dara org lari ke sn.. pecah masuk rumah org.. bunuh.. rompak.. ade dorang pnh fikir? tp e2la.. dorang mgkn xpnh fikir.. sbb fara dgr dorang ni dibyr sebenarnya utk terus hidup.. blh kerk mcm tu? bg kte mmg xmsk akal.. tp mgkn bg mereka, mereka perlu utk terus hidup.. almaklumla.. taraf hidup sn susahkan.. moga2 Allah memberi jalan .. amin..

ok.. hr ni xmo citer psl org Indon.. tp hari ni nk citer psl detox foot patch aka pelekat buang toksin.. pnh dgr x produk ni? ape? xpnh? aduii la u all nih.. u all ni dtg dr planet mn? huk3.. actually pelekat buang toksin ni byk kegunaannya.. nk tau ape fungsinya..? let's we check it out..

SANGAT BAIK UNTUK ORANG YANG MENGALAMI MASALAH:
1)SAKIT LUTUT
2)SAKIT TUMIT
3)LENGUH BADAN
4)MUDAH LETIH
5)JERAWAT
6) DAN BERMACAM-MACAM LAGI

haahhh.. e2lah antara kegunaannya.. fara dpt info dari internet.. almaklum la.. maklumat di hujung jari.. ngeh3..nk tau x mcm mn bentuknye? bagaimana cara memakainya..? jom.. kte laaayaann..

act produk ni ade 2 jenis..  yg ni jenis utk slimming..
 yg ni plak jenis utk buang toksin sahaja..
cara gunanye lekatkan di bawah tapak kaki
 selepas beberapa jam..taraaa.. gelikn.. yg geli tu la penawarnya.. toksin yg telah selamat dikumpulkan..=)

pelekat ni ade 2 jenis.. slimming dan buang toksin.. mula2 kwn fara jual mahal.. fara wat bodoh.. skali ptg tu dia call blk fara.. dia kate klu dia beli byk dia dpt jual dgn harga murah.. bl dia ckp sepasang rm 4 utk toksin n rm5 utk slimming.. zupppp!!! trus fara amik.. ngeh3.. murah kn.. jd fara beli 5 pasang utk buang toksin.. 5 pasang utk slimming.. stakat 2,3 hari fara pakai mmg ade perbezaan.. mlm pertama tu fara pakai yg buang toksin fara rs lena sgt.. smpaikn hubby fara blk dari main futsal pun fara xpasan.. blh?slalunye klu dia blk dr mn2 tgh mlm dari dlm bilik tu ag fara dh blh dgr dia buka pintu utama nk msk tu.. mmg fara akan terjaga dari tidur.. tp sejak gunakan produk ni mmg tidur lena amat.. kdg2 rs mcm takut jgkkn.. yelaa.. klu ade org nk pecah msk fara xsdr susah jgkkn.. tp e2la.. nk sihat kte kena think positif.. so, fara xkesah.. yg pntg fara mmg lena.. badan pun xskt2 mcm selalu.. ringan jerk rs badan.. pg2 klu bangun tido pun sedap jerk.. xcaye? u all try la.. klu nk fara boleh suggest u all call kwn fara nih.. dia mmg ade jual.. ehhh.. lupe nk ckp.. klu buang toksin ni masa pakainya min 4 jam.. max 8 jam.. slimming min 10 jam.. dat's y fara suka pakai mlm2.. slps isya' jerk terus fara pakai.. nk sht.. kena la buat.. xsusah mn pun... lekat jerk kat tapak kaki.. n hasilnye?u all akn rs sendri..

cukup la bercoloteh utk pagi jumaat nih.. nnt ade story telling baru fara story telling kat u all k.. klu nk beli benda alah ni, jz PM inbox FB fara ea.. salam ceria.. salam cahaya.. kegembiraan madu lebah.. peace!!! esok banyak acara nk kena hadir.. nk open house.. nk g berubat.. mcm2 program.. errmmm.. selamat berhujung minggu kengkawan.. muaxhhhh=)

20 September 2010

~married and baby.. relate each other rite~



hallliuuu.. assalamualaikum WBT.. alhamdulillah.. fara msh berada dimuka bumi Allah ini.. wlupun kurang sht msh menghantui diri ini tetapi tetap bersyukur kehadrat yang Maha Esa kerana masih bernafas.. alhamdulillah.. hari ni fara nk story telling bout last week story.. nk tau ape citernye? let's we check it out.. mari..mari..mari...

ok.. citer ghaye dh  fara selitkan.. hr ni fara nk story telling bout kazen fara yg kawen pada hari sabtu 18 September 2010 yang lalu.. alhamdulillah.. semuanya dh selamat.. kazen fara ni lelaki.. n wife nye org Serdang ni jerk.. jd amat2lah senang fara dari umah ke majlis akad nikahnye.. tp fara xsmpt nk tunggu smpai dorang sanding.. sbbnye fara kena berkejar plak ke Majlis Kahwin Shazila Norbaiti aka Bet.. Bet ni kawan poly fara ms blaja dulu.. jd disebabkan dia dulu pnh hadir ke wedding fara n fara plak waktu ni xbz spt selalu.. n hubby plak xkeje, jd fara turun padang jugak hadir ke majlis dorang.. kira on dat day, fara pegi 2 majlis kawen.. bkn majlis open house ok.. mjls kawen.. he3.. org laen dok sibuk bertandang ke open houze.. kami plak sehari suntuk ke mjls wedding.. he3..

apepun to my kazen iwan and izni dan jugak teman tapi mesra ku bet dan rafi.. fara kat sini mendoakan semoga kalian berbahagia hingga akhir hayat.. semoga perkahwinan yang dibina berkekalan ke akhir hayat jua.. tahniah dari fara dan mijie.. 

alamak.. nmpk blakang pengantin jerk.. sorry la wan & izni.. ;p
blh la kan.. dr xde lnsg pic dorang.. xnmpk pengantin brg hantaran nmpk kn..hik3..

@ majlis kenduri bet wif mak buyong.. xdpt bergambar ngn pengantin.. sbb nk blk awl.. (cahaya amat menyilaukan.. smpai xnmpk muka den.. haduiiii)
bet dan rafi
congratulations to both of u

bila dh selesai majlis.. time to mendapatkan anak.. jarang2 sgt org kawen xmo anak.. tp rsnye semua pasangan yg mendirikan masjid ni comfirm nk anakkan... termasuklah fara.. errmm.. pejam celik pejam celik.. rupa2nya fara dh kawen 4 thn sebulan 1 hari.. he3.. siap ade hari ag ni.. ishhh.. mst kira.. wajib tu.. huk3.. n wlupun relation kami hampir mencecah 5 thn, tp kami akan tetap berusaha.. kami adalah istimewa di sisi Allah.. sbbnye dia berikan ujian ni kepada kami.. fara lebih percaya kepadaNYA apabila smlm fara dpt berita terkini.. kawan hubby fara yg kawen sm thn ngn kami insyAAllah bakal menjadi ibu dan ayah.. isterinya telah pun mengandung.. e2 lg membakar semangat fara untuk terus bersabar bersabar dan bersabar.. janji Allah itu pasti.. 

errmmm.. waiting.. waiting.. n waiting.. insyAAllah.. apepun, skali lg fara nk say congratulations to my kazen and my fren bet.. semoga hidup kalian dirahmati Allah dan cpt2 dpt baby k.. salam ceria.. salam cahaya... KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! akan ku usahakan jua utk mendapatkan anak.. doakan fara berjaya mendapatkan anak dari darah daging kami sendiri ye kengkawan.. muaaxxhhh..=)

 pinjam anak kakak fara.. anis adryana.. he3..

14 September 2010

ghaye oh ghaye;)

alhamdulillah.. setelah 30 hari umat islam seluruh dunia ni berpuasa.. tibalah saat2 yg ditunggu.. SELAMAT HARI RAYA kengkawan.. masa ni la semua kenalan2 berkunjung kerumah sanak saudara.. kengkawan.. org kate ape.. bulan utk bermaaf-maafan.. uishhh.. klu x minta maaf time nih, mmg amat2 lah rugi.. so, dikesempatan ini fara nk ucapakan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua kenalan-kenalan fara x kira la ape bangsa dan agama sekalipun fara nk MINTAK AMPUN DAN MAAF sekiranya selama mengenali diri ini fara sering melakukan kekhilafan.. yang baik itu datangnya dari Allah SWT dan semestinya yang buruk itu datang dari fara sndri.. ok.. maaf pun dh mintak kan.. ape? NK DUIT RAYA? Hellloooo.. cuba check kat anggota bdn tu.. agk2nye bulu tu dh lebat blom.. klu blom meh sini dtg jumpa fara.. biar fara tlg check kan dari atas ke bwh.. he3.. klu comfirm!!! fara bg singgit.. he3..

thn ni fara appy sgt2! sbbnye thn ni turn fara utk beraya disamping keluarga fara.. n thn ni fara dpt beraya di kampung ayah fara di Kerling, Selangor.. dan jgk pd hari raya kedua fara dpt balik ke kampung ibu fara di Muar Johor..  mmg rutin tahunan klu balik raya sebelah fara mst kena blk kedua2 kampung ibu dan ayah.. so, thn ni kami xdpt blk terengganu.. krn start smlm lg hubby fara dh kena kerja @ standby.. almaklum la.. org TNB.. keje kena ikut giliran.. n kebetulan plak hubby fara kena kerja raya ke4.. so, terpaksala batalkan niat nk beraya di terengganu thn ni.. insyAAllah.. klu umur panjang, thn dpn giliran terengganu pulak.. insyAAllah..

thn ni hubby and fara tema colour kami warna pink.. he3.. setelah sekian lamanye fara nk tgk hubby fara pakai baju melayu warna pink.. n akhirnya thn ni tercapai jugak hajatnye.. n yg plg penting.. fara xpksa okeh.. dia sndri g beli kain utk dibuat baju melayu warna pink.. kebetulan bln 6 ritu dia g bandung.. jd di sbbkn dia sndri mmg xbeli lg kain utk dibuat baju melayu.. so, dia sndri g beli kain nye utk dibuat baju melayu.. n of coz jugak dia sndri pilih kain utk fara wat baju kurung utk beraya thn nih.. n akhirnya.. jdlah sepasang baju melayu dan baju kurung pahang utk kami berdua utk raya pertama hari tu.. he3..

taraaa.. kain dari bandung.. santek x? santek x?he3..
wif our nieces
comelnye la hai.. anak sapa la nih kan:)
hani & anis wif tok ibu, tok ayah, ibu dan ayah
haahh.. tiba2 plak kan anis dan hani ni sedondon colour baju dorang ngn kami kn... kih3.. nk wat camne.. thn ni kakak fara nk bg kami merasa ade anak.. he3.. wlupun hajat x tercapai lg thn ni, tp dpt la jugak berpeluang merasa mcm dorang ni anak kami kn.. yeahhh.. thank u la ibu hani dan anis.. mama amat2lah appreciated.. he3.. hari pertama beraya tu kami sekeluarga trus g beraya di kampung sebelah ayah fara di Kerling, Selangor.. rupanya2 cucu cicit Omar dan Saodah ni dh besar rupanye.. bygkn la sekali pegi umah saudara mara smpai 14 buah keta.. ramai ker x tu? smpai kena perli ngn tuan rumah la.. siap suh kami bw satu bas.. huk3.. nk wat camne.. dh namanye keluarga ayah fara ade 8 org adik badik.. campur anak2.. campur cucu.. campur cicit mana xbesar keluarganya.. huk3..
haaah.. ramai x ramai x? sekali masuk umah penuh jerk ruang tamu rumah org.. nsb la stp rumah yg kami pegi tu boleh dikatakan agk besar jgk ruang tamu rumah dorang.. klu x? lu pk la sndri.. berdiri di luar rumah la jwbnye.. esp kat pada kaum adam yg muda belia nih.. he3.. dh kate raya kn.. tunjuk2 muka, makan kuih raya seketul dua.. pastu angkat kaki.. yg bestnya stp kali nk balik, pakcik fara mst akan selawat.. tanda utk berangkat pulang.. he3.. mmg rutin tahunan.. best!!! time ni la dpt jmpa sepupu sepapat yg jarang2 sgt dpt jumpa.. almaklum la.. msg2 dh besar.. dh ade haluan hidup sndiri.. yg mn makin sihat mmg sihat walafiat.. yg mn x berubah2 tu kurus mcm hubby fara, mcm tu la jugak dorang.. he3..

hari raya kedua plak pg2 lg kami dh bersiap sedia.. nk balik Muar, Johor.. yeahh.. spt bese, sblm smpai ke kampung, mst wajib singgah di rumah awek adik fara si Annas di Pedas, N9.. rsnye dh 2,3 x jugak la setiap kali raya mst dtg umah awek adik fara nih.. rumah cik Nur Ain Zulaikha.. time ksh la Cik Ain ea.. setiap thn sambut kami dgn makanan yg sedap2.. cuma thn ni dia xbuat muffin kesukaan fara.. xpo cik ain.. xpo.. den tunggu jerk ekau punyo muffin.. xdapek kek kampung, den tunggu jerk muffin ekau kat putrajaya nih yo.. hik3.. mcm bese sblm berangkat blk wajib amik gambar dulu..
ayah dan adik cik ain..
semestinya sure heboh dari family fara.. he3..
budak tecik ni bergaya di tepi jendela.. ala2 model gtu..he3.

e2lah dia beraya utk thn 2010 nih.. fara bersyukur kehadratNYA kerana dgn izinNYA fara masih lg dpt beraya bersama keluarga fara.. thanks GOD!.. apepun, raya thn ni meninggalkan seribu kenangan manis utk kami sekeluarga.. sekali lg fara nk ucapkan Selamat Hari Raya kepada seluruh umat islam.. salam cahaya.. salam ceria.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! klu nk tgk album raya fara boleh layari laman facebook fara okeh.. apepun, selamat bergembira kengkawan.. muaxxhhh..=)


08 September 2010

~jejak kasih BCFC~

pejam celik.. pejam celik.. rupa2nya dh 28 hari umat islam seluruh dunia ni dh berpuasa kan.. tggl lagi 2 hari to go nk raya dh.. mst semua org bergembira menantikan saat tu.. n jgn kita lupa ade jugak sbnrnya yg sedang meratapi kesedihan sempena nk raya nih.. harapan fara moga2 raya kali ni meninggalkan seribu kenangan manis buat kami sekeluarga.. amin.. mudah2an termakbul doa fara.. TAPIIII sedih skali.. sygnye fara dh pun 'raya' dulu dari uols k.. hak3.. nk wat mcm mn.. misi tersirat fara utk menambahkan ahli keluarga fara masih belum tercapai.. misi wat kuih raya dh berjaya.. misi utk wat anak? huawaawawawawa.. he3.. ape nk buat? mkn lotiii lorrr.. (pnh x dgr iklan ni?..ikut intonansi iklan tu k=p)..

wat eva it is, fara xkn menyerah kalah.. fara tau Allah nk uji tahap ujian dan dugaan kepada kami.. insyAAllah.. berikan fara sokongan ye kengkawan.. bdw, story telling fara yg kedua utk hari nih? errmm.. JEJAK KASIH BCFC TEAM? he3.. mst uols tertny2 BCFC  team tu ape? errmm.. nk citer gak kerk? nk? errmm.. klah.. biar fara story telling kat uols .. tp skt aje la..yg laen RAHSIA KERAJAAN.. he3..

mst uols tertny2 mn la fara dpt nama BCFC team nih.. story ni bermula apabila 'kami' nih berjaya menendang keluar coach futsal kami.. hak3.. e2 yg terjadinya BUANG COACH FUTSAL CLUB.. he3.. ehhh.. nama tu bukan we ols tau yg bg.. ade la segelintir manusia ni yg suka sgt memporak perandakan aka mengempaqkan lagi kontroversi yang melanda.. jd nk dijadikan citer dan menutup mulut2 manusia ni, we're glad to hear about our name team.. ingt kami kesah? XKESAH PUN LAAAA..

berbalik pd story telling ni td, slps hampir sebln tidak berjumpa kerana msg2 dh bw haluan masing2.. lg2 pulak dh nk raya nih kan.. jd kebetulan plak KAPTEN MIRA baru balik dari oversea okeh.. KUCHING SARAWAk.. over the sea jugak tu kn.. =) jd fara ditugaskn utk mengambil mira di LCCT pd mlm kelmarin.. so, dh alang2 mmg mira nk stay semalam kat umah fara, jd we're decided utk berjumpa kat RESTORAN HAJI TAPAH PRESINT 15 PUTRAJAYA nih.. yg mn bw suami ditemani suami msg2.. suami fara? errrmm.. klu pkul 8.30 kat umah tu, tv yg tgk dia, klu 12.00 tgh malam plak nnt mamak tu yg tgk dia.. so, moral of the story? he3.. lu pk la sendri! hik3..

dari pukul 12 smpai pukul 2 kteorg lepak kat situ smbil minum dan mkn.. konon2nye nk bersahur la kan.. he3.. mcm2 ragam.. mcm2 story baru yg kteorang bualkan.. especially story mory mira.. almaklum la.. si kaptem mirae ni bekerja di wad org gila kat sarawak tu.. terkekek-kekek aku ketawa dgr story mory dia.. best! best! fara rs mcm nk wat trip ke sarawak utk geng2 BCFC nih.. g melawat mira keje kat sn.. he3.. almaklum la.. tgk orang 'mental' kat sini menyakitkan hati.. baek melawat org mental kat sn yg x ggu dan menyakitkan hati org laen kn.. on dat nite jugak we all ditemani oleh Encik Hanafi bin Musa.. hanafi nih jgk dh ialah salah sorang staf kat ofis lama fara nih.. dan dia jugak dh ditransfer kat tmpt baru.. kiranya dia lg lama la dicampak dari kami.. he3..=p

apepun, sebenarnya kami semua gembira ditempat baru.. sp kate kami x gembira? mula2 tu mmg sedih la jugakkan.. tp ade hikmah disebaliknya.. Allah itu maha adil.. e2 janji Allah.. errmmm.. oklah kowt citernye stakat hr nih.. fara rs fara nk membuang kejap ape yg patut.. huk3.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA KAWAN2KU.. MAAF ZAHIR DAN BATIN.. halalkan makan dan minum fara.. maaf klu terkasar bahasa, tecubit dimana-mana, tertumbuk, tersepak, tertepuk di anggota dan segala2nya lah.. Maaf ye =).. lupe nk story jugak.. pica yg terakhir tu ialah hadiah dari k.hana.. omeeee aaanattt.. thanks k.hana.. hadiah dari mira dh dpt.. tp fara xsmpt pun nk amik pica.. nnt kte berjumpa lg fara akn hadiahkn kat korang hadiah yerk.. babai BCFC team.. syg kamo smuaa!

~cabaran telah disahut.. yeahhh.. akhirnya berjaya..~

assalamulaikum.. halliuuuu.. ome anat in the ofiz.. yeahh.. yeahhh.. u see.. u see.. i told u rite.. misi cabaran telah berjaya dilaksanakan.. hak3.. inilah oven yang hubby fara dpt berbulan-bulan yang lepas.. n akhirnya tercapai jua hajat fara utk gunakn khidmat sosial oven ni utk fara.. hak3.. ape? kuih senang ? amboi.. xsyg mulut nih.. ok la.. dr x blaja ape2 lnsg kn.. thn pertama okeh fara wat kuih sndri.. hahhhh? ape? ade org tlg? of coz la.. utk pertama kali fara wat kuih ni mst la perlukan sokongan dan pertolongan org laen.. klu x mcm mn nk blaja kn.. ape? amik pica dari org laen? coiiii.. klu x caye bleh spot check okeh.. oven ni ade kat umah fara.. huk3.. okeh.. okeh.. bg fara story telling dulu k.. n then after dat, klu rs nk comment, plz comment yg membina okeh! bukan menjatuhkan okeh! huk3.. ade fara kesah? he3..

akhirnya buat pertama kali fara berjaya jugak buktikan pd hubby fara yg fara mampu buat kuih taw.. yelahh.. dari raut wajahnye yg tersengih2 mcm kerang busuk waktu dia dpt oven ni, fara dh tau dh dia nk ckp ape.. tp ade fara kesah? ade.. ade.. ade... fara dh sahut pun cabaran hubby fara.. walaupun hny stakat kuih cornflake madu.. alaaa uols nih.. 1st time maaa fara wat kuih.. ok lah kn.. utk pertama kali ni fara dibantu oleh cik ain (aweks adik annas) and Pn. Elly telah pun berjaya menjayakan misi fara.. fara start beli bhn2 ni hr sabtu yg lps.. utk pertama kali fara cuma bakar dan tumbuk jerk kacang almond tu and letak cornflake madu yang dh siap digoreng oleh cik ain dalam paper cup utk dibakar.. e2 utk PERTAMA KALI okeh.. 

TAPIIIII.. slps fara dh tau cara-cara sebenar wat kuih nih, fara menjalankan misi yang kedua plak.. org kate klu x praktik sndiri mn nk tau kan buat kn.. so, ilmu yang tlh dituntut dari cik ain, fara praktikkan sndiri.. ujian praktikal namanye.. he3.. so, fara g beli brg tmbhn utk wat kuih nih dari AIR TANGAN FARA sndri taw.. n yg specialnye fara pny kuih dari dorang wat ni ialah fara letak chocolate chip atas kuih cornflake fara nih.. he3.. kreatif n inovatif.. kih3.. semalam jugak fara bosan2 xtaw nk wat ape, fara pun tgh datang kerajinannye terus la wat ape yg patut spt yang diajar oleh cik ain.. n akhirnya.. berjaya jugak!! satu botol fara dh siap2 anta kat umah ibu fara hari ahad lepas.. yg fara pny sndri fara buat smlm.. so, MISI FARA TELAH BERJAYA!=)

kuih kat ats nih kuih yg dibuat oleh Cik Ain dan Elly yang mn dibantu oleh fara.. kuih yang fara wat sndri smlm x smpt plak fara amik picanye.. dr mlm td nk amik pica tp blh x tahap kemalasan tu membantutkan misi fara nk amik pica kuih fara sndri.. huk3.. ape? xpcaye? xpcaye sudah!!! klu xpcaye nnt dtg umah ea..  korang dtg sndri dan rs okeh! yg psti sedap! hak3.. klah.. chaw chin chawww.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH. peace! dh nk raya? yeahhhh.. lg beberapa jerk lg nk raya.. suke! suke! suke!

02 September 2010

~memory of black eagle/BCFC team... ade aku kesah?~

he3.. hr ni byk benda fara nk story telling.. almaklum la.. tgh rajin thp cipan nih.. n tgh update pica2 yg lps yg mn fara pnh amik suatu ketika dulu.. n ade jgk pica2 yg sempat diambil tetapi x smpt pun nk di update dlm story telling fara.. but.. skrg ni fara nk story telling bout our memories at dot dot dot dot .. he3.. sorang-sorang dari our group dah mencari haluan masing-masing.. akibat dari kes yg lalu, smua team black eagle/ BCFC team ditukarkan aka dipindahkan dari ofis nih.. errmm.. nk wat camne.. kami kan jahat.. yg 'baik2' jerk blh tggl kat situ.. yg jht2 mcm kami?  hehehe.. lu pk la sendiri.. life must be go on.. wlupun hubungan akrab kami hanya setakat beberapa bulan sahaja, tp kami tetap bersyukur.. ade yg ditukarkan ke Sarawak.. ade yg ditukarkan di KL dan ada juga diantara kami ditukarkan di putrajaya ni.. antaranya fara la.. he3..

fyi, sedikit pun fara xrs menyesal bl ditukarkan.. sbb mmg dari dulu lg fara nk mtk tukar... sbbnye fara rs ini adalah jalan terbaik. sedih mmg sedih.. sedih sbb terpaksa berjauhan dgn kwn-kwn..  mmg selesa berkawan dgn mereka.. tp apakan daya..  hny krn ade sebahagian hati2 busuk menyebabkan fara terpaksa amik jalan keluar.. fara ni sp? hny kuli batak.. so, redha aje la.. what goes around comes around.. dunia ni spt bola.. jgn terkejut bl suatu hari nnt org yg dizalimi ni berada di atas dan org yg 'baik2' ni tersembam jatuh ke tanah.. Allah itu Maha Adil..  fara percaya pada keadilan Allah..

dah.. fara xmo sedih2.. skg ni fara nk tunjuk pica2 we all yg pnh bergumbira dan sedih bersama-sama suatu ketika dulu.. to all my friends.. insyAAllah.. semoga ikatan ukhwah yang terjalin antara kita berkekalan untuk selama-lamanya.. amin..

salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! tiba2 dgr lagu dari S.Jibeng ni jd sedih + sayu plak.. aduiii.. sayonara kengkawan.. syg kamu semua!

~tudung ayunar.. cantik x?he3..~


alhamdulillah.. bertemu kita lg story telling fara kedua utk hari ni.. hik3;).. hr ni mcm2 nk fara story kn kat uols.. bkn ape.. time ni la fara rajin utk update d latest story bout me.. klu nk cr kerajinan ni? huk3.. ade jerk halangan nye.. esp klu kat umah.. mmg la jarang2 sgt rajinnye.. sbb bl fara smpai or jejak kan kaki fara kat umah, mcm2 fara nk buat.. antaranya fevret fara berada di atas katil empuk ku.. keja la jgk tu kn.. ahaks.. 

haahh.. nmpk x pic kat ats tu? comel kn bdk yg pakai selendang hijau nih.. kih3.. terasa keayuan ku menyerlah... he3.. perasaaan dowh.. anak sp nih? huk3.. ok.. sbnrny fara bkn nk citer psl kecomelan fara bl pakai selendang nih.. cumanye fara nk story telling psl tudung baru nih.. zmn skrg ni mcm2 tudung yg org jual kat luar tu.. n tudung ayunar ni jgk salah satu tudung yg agk baru jgk di pasaran.. detik2 pemakaian tudung ni bermula apabila seorang pegawai di ofis fara bernama Puan Marya memperkenalkan tudung ni pd fara.. dia siap tnjukkan lg fara laman web ayunar nih..  n taraaa.. dia tnjukkan pic ms dia cuba pakai tudung nih.. sbbnye Pn Marya ni bkn jenis org yg gemar pakai tudung2 sedemikian rupa termasuk lah fara.. tp bl tgk Pn Marya pakai tudung nih fara jd berkenan plak.. sbb tudung ni pun bkn melekap btol2 kat kepala.. klu uols tgk btol anak tudung nih, kat hujung nye tu mcm ade bucu skt.. kira org2 spt fara yg agk chubby ni blh la mencuba utk test power anak tudung nih.. klu uols nk tau maklumat lanjut ttg anak tudung ni, blh la layari laman web www.ayunar.biz.. kat situ mcm2 jenis anak tudung, selendang, acessories yg uols blh pilih n klu rs2 nk order blh trus hubungi ayun.. ayun ni la pengasas yang memperkenalkn anak tudung ni di pasaran.. cantik orgnye.. manis.. xcaye? g la jenguk2 laman web nye yer.. (ayun.. akak dh promote.. blh la tumpang share skt.. hik3)

insyAAllah.. akn fara pakai inner ni diwaktu hari raya nnt.. tggukan kemuculan fara yg comel di hari raya nih yerk.. hik3.. Salam Cahaya.. Salam Ceria.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! insyAAllah.. sume yg pakai anak tudung dan selendang ni mst nmpk ayu mcm fara.. e2 sbb nama anak tudung ni ayunar.. he3..=)

~'keluarga' baru Encik Aminuddin dan Puan Zaharah~


haliiuuu.. assalamualaikum WBT.. hawau uols 2dy? fara? errmm.. fara rs mcm kurang sht skt.. pg td nk bgn sahur tiba2 tekak ni rs sakit plak.. mslhnye klu tekak jerk sakit xpe.. tp mslhnye smpai telinge pun msk campur nk sakit jugak.. aduiii.. ujian di bln ramadhan.. lps satu satu anggota bdn ni nk sakit.. sabar aje.. bl dugaan atau ujian berlaku kte perlu la menyebut innalillahilaihirojiun.. btol kerk? fara rs btol dh.. huk3.. klu slh ampun la.. almalumlah.. sy bdk baru blaja.. huk3..


wat eva it is, hari ni fara nk mulakan story telling fara psl ahli keluarga baru Encik Aminuddin dan Puan Zaharah.. he3.. mst uols terkejut.. sp plak ahli baru keluarga A & Z ni kan.. he3.. oh no no.. bkn.. bkn.. kakak fara x ngndung lg, fara? fara lagi la jauh.. ntah bl rezeki utk menimang cahayamata.. kedua2 adik fara pun blom tunang inikan plak nk kawen.. teka la.. teka laa.. he3.. fara tau uols malas nk teka-teki ni kn.. almaklumla bln2 pose.. otak xberfungsi dgn baik.. he3.. 

okehla.. fara pun xmo berteka teki lg ngn uols.. fara persembahkan keluarga baru A & Z.. he3..
hahaha.. terkejut kan.. terkejut kan.. he3..  inilah dia iki dan iko.. yg putih gebu tu namanye iko.. sbbnye jantan.. yg ade tompok2 skt tu namanye iki.. kedua2nya anak kepada Bella.. sp bella?lor.. xingt kerk?meh fara refresh ingtan uols blk sp bella nih ea..
haahhhh.. ini la bella.. kucing fara.. kucing yg fara hny sempat bela slama 3 bulan.. lps tu fara anta  umah ibu dan ayah.. sbbnye lps operation ritu, fara xberkemampuan dari segi tenaga utk menjaga bella.. lgpun rumah apartment fara skg ni x mengizinkan fara utk membela bella.. jd disebabkan umah ibu dan ayah fara ni rumah teres dan besar, dan agk mudah utk bella keluar masuk dan pijak tanah, jd fara pun buat keputusan utk menyerahkan kerumah kebajikan ibu dan ayah fara di salak tinggi.. hak3.. nsb la ayah fara, adik2 fara dan anak2 buah fara mmg sukakan kucing.. jd xde mslh pd mereka.. cumanye mslh berlaku apabila ibu fara yg dr dulu mmg xbrape nk suka kucing nih.. huk3.. ampun ye bu.. terima lah bella seadanya.. hik3..=p

berbalik pd story telling nih td, bella telah melahirkan iki dan iko sebulan yg lps.. klu tny hari lahir iki dan iko tny kat adik bongsu fara.. hak3.. sbbnye ms Bella ni lahirkan iki dan iko adik fara si Annas tu yg membidankan Bella.. ekekeke.. fyi, adik fara ni mmg sukakan haiwan.. xkesah la ape jenis haiwan sekalipun dia mmg dr kecik sukakan haiwan.. nk kenal kerk adik yg mn?he3.. hencem.. hitam manis.. tnya cik ain (awek adik annas) ni.. hencem kerk hamster cik ain? hik3..

e2lah story telling fara for 2dy..  hny mahu kenalkan kucing kesayangan kami.. Salam Ceria.. Salam Cahaya.. Selamat Menyambut Hari Raya.. eee.. xsgka.. pejam celik pejam celik.. dh 23 mggu kte berpuasa.. tggl lg 7 hari jerk nk raya.. mudah2an semuanya berjalan dgn lancar.. amin.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! thn ni beraya di rumah keluarga Aminuddin dan Zaharah Ahmad.. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...