19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 December 2010

~sy bdk baru blaja..tweet..tweettt~

hari ni tiba2 byk story telling pulak nk story kat uols kn.. tp ade fara kesah? xkesah pown.. he3.. bdw, fara tiba2 tergerak hati nk buat laman sosial yg baru ni.. ehhh.. silap!!! bkn laman sosial ni yg baru.. user ni yg baru.. ngeh3..  dh ramai sgt tny.. xde twitter kerk.. ishhh.. mmg la xde.. sbb sy xpnh buat pown.. xcukup kerk ngn FB yg ade.. dulu friendster.. dh boring friendster tukar pulak FB.. klu dh boring FB kte tukar lg 1,2,3 Tukar!!!! NGEH3.. kte tukar pulak ke twitter kn.. tp ade kerk yg main twitter nih? ishhh.. btol2 ketinggalan kan ome nih.. fara jugak yg expert..ngeh3..


so, kengkawan.. jgn lupa follow me ya.. spt bese.. klu rs xdpt nk chit chat kat FB blh cr fara kat twitter pulak k.. type 'omeanat' or my email syg5586@yahoo.com .. so, jgn lupa.. follow fara di twitter ya.. muaxhhhh.. salam ceria.. salam cahaya.. kegembiraan madu lebah.. peace!!! terimalah pantun dari fara ya:-

SAYA BUDAK BARU GRADUATED (cehh.. tiba2 spekaing jawa)
JURUSAN DSK TRADE DEPARTMENT
  KALAU RASA NAK CARI FRIENDSTER
FOLLOW FARA DI TWITTER

~ are u ready malaysia?? ? mari kte sama2 sebut aummmmm ~


halliuuu.. salam.. ome anat in the ofiz.. seminggu dua ni heboh satu dunia (satu dunia kerk?errMmm) Piala AFF Suzuki bakal berakhir pada hari rabu 29 Dis 2010 ni.. dulu sebelum2 ni, pemain2 bolasepak Malaysia selalu aje dapat makian + cercaan dan mcm2 lg la.. tp xtaw la sjk bl n bagaimana perkara ini boleh berlaku dimana bola sepak kita semakin maju dari segi permainan mereka.. mmg tabik springggg la org katakan.. inilah yg peminat2 bolasepak kita cari.. n memori yg plg diingati fara rs bila start  suku akhir Malaysia Vs Thailand utk penentuan ke separuh akhir. Malaysia tewaskan Thailand n separuh akhir ke akhir apabila Malaysia VS Vietnam .. n Malaysia menang utk ke Akhir.. n finally, utk Akhir pertama ni Malaysia menang 3 - 0 menewaskan Indonesia padahal Indonesia telah tewaskan Malaysia 5-1 dalam perlawanan awal..


u seeee.. fara xtaw ape yg berlaku tp kehangatan kian terasa.. kerk sbb pasangan kembar kita dh xmain? tanpa mereka Malaysia semakin mengganas? apakah?? tetttttt.. lu pk la sendiri.. hak3.. tp sjk akhir2 ni jugak, hubby fara yg mmg 'anti' pemain2 malaysia ni n now dh mula amik tau psl mereka.. u seee pemain2 malaysia.. uols dh bukakan mata semua rakyat malaysia n of coz my hubby toooo!.. tp mcm beselah.. my hubby akn ckp ape taw.. "ala..pemain malaysia xblh terima lebih pujian.. tgk2 esk kecundang.. jatuh tersungkur..".. adehh.. statement mmg xblh blah kn my hubby.. tp act e2lah ade semangat utk pemain2 Malaysia kita bangkit dari kejatuhan.. org kate psykologi utk pemain2 malaysia berjuang bermati-matian (cehhh.. dh mcm berperang pulakkan)..  org kate walaupun kalah, kalah setelah berjuang berhabisan2.. hah!!! dh mcm pengulas sukan dh ni kan..

tp fara amat kasihan.. dh plan ni xmo tgk wyg dis week gara-gara kehangatan perlawanan nih.. konon2nye xmo la tgk wyg kn.. almaklumlah.. hari rabu kan tiket wyg murah.. so, mmg dh semagat waja la kan.. skali blh pulak fara lupa yg esk mlm fara nk naik belon blk terengganu.. adehhhh.. sodeh x?? huk3.. tp fara xkira!!! apepun fara sebagai salah seorang penggemar sukan, fara nk ucapkan tahniah buat pasukan Malaysia.. we're proud to be Malaysian! apepun, utk final terakhir malam esk, wlupun fara dh get ready nk tgk secara live, tp rupany2 fara silap!!! hati den dh berkobar2 nih.. hopefully sempat jgk la tgk skt nnt.. errrmm.. apepun malaysia.. are u ready???? mari kte sama2 sebut aummmmmmmmmmm.... mari kita baham e2 garuda.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! kpd pemain2 indonesia.. biarlah main secara baik ya.. xmo ganyang2 eh.. xbaekkk.. kita kan serumpun.. sukan sukan jgk.. xkn krn sukan kte nk berperang kn.. so majulah sukan untuk negara.. no lazer lazer.. no acting acting.. no cheating cheating ya..  aummmmmmmmmm.. well done Malaysia..! gud job.. MALAYSIA BOLEH!


27 December 2010

~jimba jimbi wif angelz (i-city) ~

ngantuknye lak aihh mata nih.. adehhh..dehhh.. dehhh.. sbr ye fara.. now is 3.30 ptg.. xlame jerk lg.. blk krg qadaq blk tidur tu ea.. huk3.. ni gara-gara jimba jimbi smlm ni la kan.. huk3.. entry yg sblm ni fara bgtau kan knp perlawanan bola sepak antra msia vs indon smlm menggugat masa kami.. krn ms kami sdg siap2 nk pegi next station tu tiba2 separuh ms kedua msia berusaha utk jaringkn gol.. so lbh kurang half an hour tu, kami xberganjak2 dr rumah angah.. huk3.. mmg membuang masa kat situ.. tp berbaloi sbb kami dpt bersorak sm2 bl msia jaringkn gol.. kah3.. nsb xpegi stadium.. klu pegi stadium xtaw la mcm mn pulak reaksi kami.. hak3..apepun tahniah buat pasukan Malaysia.. 3 - 0 beb.. wa caya la lu org beb!!! (cehh.. waktu menang suka sgt..pujian melambung2 bagaikan boleh dilambung2.. cer klu kalah?adehhh..sodehhh!!!)

nexttt... he3.. tutup cite bola kejap.. fara nk smbg blk story smlm.. errmm.. lps jerk blk dr sunway tu, kami tumpang mandi, solat kat umah angah.. nsb la umah angah dekat2 jerk kat area tu kn.. so, senang.. blh mandi2, tukar2 baju n solat.. legaaa skt.. almaklumlah.. sehari suntuk berjalan dgn baju tu jerk.. agk2 dlm pukul .9.30 baru kami kuar g mkn.. n kali ni fara pulak xdpt hbskn makanan.. sbb ape.. budak 2 org tu order mkn mcm 5 org mkn.. nasi putih 3, tomyam campur, ikan siakap 3 rasa, telur dada, ayam paprik n kailan ikan masin.. agk2 korg mcm mn dorg blh hbskn mknan? huk3.. oooo.. ye x ye kn.. alg mn hbs mkn waktu tghari weols lunch kat tepayanki.. he3.. patut la dia kebuluq.. yg angah pulak nak x nk dia mmg kena hbskn makanan.. almaklumlah.. budak uia.. ade kena mengena kerk ngn budak uia? errmmm... xde..xde.. act angah kate lps ni azam thn baru dia, dia dh xblh mkn mlm.. dia nk diet.. so, mlm tu dia nk mkn puas2.. oooo.. mcm tu.. xpe angah.. along fhm.. awk pun bakal jugak kn akhiri zaman bujang awk..he3..

so, lps jerk kami mkn, ms dh menunjukkan hampir pukul 11.. ya Allah.. masa ni btol2 sedang mengejar kami.. ni blom kami nk main bowling, nk karoke dsb.. baru 2 aktiviti.. tp klu kami jmp mmg xcukup ms.. xtaw la knp.. hik3.. n next station kami ialah ape????.. hehehehe.. pandaiiinyeee.. so, klu sesape yg pnh pegi, mmg btol la kate org2 tu.. mmg cantik sgt2!!!! terpegun fara seketika.. nsb la camera hp cikai.. klu camera yg beribu2 ringgit tu, mmg cantik sgt2.. huh! blh pulak fara terlupa bawa camera digital fara.. adehhhh.. sodehhh!!!!! konon2 dari sunway dh niat xmo guna camera digital sbb nk g icity pny psl.. yelah.. camera tu jerk yg bl mlm terang, jelas n cantik bl amik gambar.. siang tu pakai camera hp aje.. skali blh pulak tgh dok cr2 xjupe.. call hubby dia kate camera tu kat umah.. sudahhh.. mmg ome sengalll.. kwang kwang kwang.. atlast begini jerk la jdnye pic kami..hakahahahah...







cer tgk kat blakang tu ade ape?cer teka..ngeh3..


dh penat berjalan n mata pun dh mengantuk, rupa2nya tgk jam n xsdr jam dh menunjukkan pukul 12.30.. adehhhh.. mcm mn blh xsdr dri ni kn.. trus pecut anta angah blk umah n kami berpisah kat umah angah.. peluk cium muaxxh muaxhh.. buka gps blk n berdesupppp blk putrajaya.. pegi lalu lebuhraya elite + guthrie.. blk lalu lebuhraya plus.. gara2 guna GPS.. kah3.. ntah mn2 dia bg panduan.. tiba2 kuar kat mid valley.. kah3.. nsb dari mid valley tu dh tau jln.. hentam kan aje.. asalkn smpai umah dgn selamat.. alhamdulillah.. tepat pukul 1.45 smpai la fara di rumah.. mata ni dh kuyu2 ayam.. hr ni nk keje.. pukul 6.40 bgn gosok baju hubby.. letih tp gembira.. thank you to angelz krn memakbulkn doa along utk penuhi impian yg dh lame disimpan.. n thanks to my hubby krn memberi kepercayaan kpd isterinya ini utk menjalankan misi + visi angelz.. ehhh.. ape misi + visi angelz?ngeh3... salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! next aktiviti is  berkelah bersama angelz famly.. wat pod luck.. n kte mkn bersama-sama!!! insyAAllah.. 29hb jan 2011 ye angelz.. daaaaaaa... jumpe di sana.. di sanaaaa....

~berjimba jimbi wif angelz (ice skating)~


assalamualaikum.. hr ni fara nk story telling kat uols bout our dreamz come truth for last nite.. our? ehhh.. xkowt.. maybe fara sorg jerk kowt.. yg mengimpikan utk bermain ice skate di sunway pyramid.. aiseehhh.. xcaya? ek eleyy.. ada bran ka? fara dh teror taw main.. xpyh dh nk amik kelas kat situ.. hny 2 jam.. blasah bg pandai.. ngeh3.. tp lps tu azab la.. berdenyut2 kaki nih.. adehh.. tp ade fara kesah? xkesah pown.. yg penting fara puas.. nk tau kisah selanjutnya.. let's we check it out.. yeahhh..

yesterday fara n angelz berkumpul lg.. tp kali ni kurang adik kami sorang tu.. sp lg klu bkn achu kn.. almaklumlah.. org baru mendirikan masjid.. nk x nk kenalah terima hakikat kn.. msg2 ade tggjwb msg2.. lg2 pulak br kawen.. lg laaaaa byk tanggungjwb.. ngeh3.. so, d sbbkn achu pun xde.. so, kami ber3 aje lah yg berjimba.. ikut planningnye abg long nk join skali.. tiba2 last minit dia bgtau dia xmo pegi.. maybe sbb dia takut dia terkontang kanting sorg2 agknye.. e2 yg dia xmo pegi.. so, dgn berpandukan GPS yg sedia ada (nsb la ade benda alah ni.. klu x, nahas la.. mmg comfirm xjupe jln!)trus meluncur laju kerumah adikku angah di bukit jelutong shah alam.. sbbnye kami decide nk kumpul dulu br g sm2..senang..1 keta..mcm 1 malaysia jgk..jimat!he3..

so,d sbbkn dh kate kena berkumpul.. janji org putih pukul 11 dh ade kat sunway.. tp d sbbkn janji org thailand, jam thailand, jadi dr pukul 11 tukar ke pukul 1 br smpai sunway.. adehhh.. pny la jarak jauh masa tu kn.. mmg timing forward la bl nk blk ke tmpt asal msg2 kn.. asalnye dari pukul 11 pegi n blk lbh kurang pukul 10.. atlast di sbbkn kesuntukan masa di tmbh pulak perlawanan bola sepak antara malaysia vs indonesia pulak smlm, mmg la timing tu dh lari sgt2.. huk3.. hah!!! ade kena mengena ngn perlawanan smlm kerk? ishhh.. sp kate xde.. next entry fara ceciter kat uols ea.. tp skg ni fara nk ceciter dulu kat uols ape yg kami wat kat sunway..

smpai jerk kat sunway, kami lost.. sbbnye sunway tu besar sgt.. fara? aishhhh.. jgn la tny.. klu dtg sorg2 kat situ, mmg comfirm!! blurr.. ngeh3.. nsb la ade adikku yg 2 org tu.. dpt la bantu2 ape yg ptut.. cr maybank saja dh dkt setengah jam.. camne timing x forward.. e2 baru cr maybank nk amik duit, blum lg tmbh nk cr kedai mkn.. mmg sengal btol dh rs time tu.. nk g mkn kat restoran thai thai tu rs mcm x confident.. takut pisang berbuah dua kali mcm mkn kat friday's tu kn.. dua org rm80.. ape kejadahnye kn.. ingt aku ni ank org kaya.. huwawaaa.. nk mkn kat secret recipe, ramai org.. penuh.. atlast dh xtaw nk mkn ape, nmpak tepayaki trus msk.. n kat situ jerk yg msh ade kekosongan utk duduk n mkn..

eceli, first time kami mkn kat situ.. bak kate angah.. biar kte cr kedai mkn yg kte xpnh cuba lg mknan tu.. order pny order.. skali si alg xblh mkn.. sbbnye kicap tu masin sangat.. sudah! nsb la angah order laen skt dr kami.. ade sambal skt kat ikan kembungnye tuh.. tp fara xkesah pown.. sbbnye fara mmg penggemar mknan2 jepun nih.. so, org kate perut ni dh blh trima.. time tu pulak lapaq nk gilak.. smpai jerk makanan, trus zup zap zup zap.. habis..ngeh3.. yg dua org tu pulak slowly jerk mkn.. sbb ape? lu pk la sndri!!! hak3.. (xsedap la tu kn.. sp suh nk cuba mkn.. hik3)..

Mr. Teppayanki.. hubby fara pun xblh nk g mkn kat sini.. xsdp katanya..he3..
 muka org lapaq.. kebulur dari pg xmkn..ngeh3..
 dis is my choice.. salmon.. uji kaji dari tgk lismawati mkn ritu..dia kate sedap sgt.. xdela sedap mn pown.. tp suka sgt ngn supnye..sodappp..
                                                                  
alg pny menu..ngeh3..
                   
angah pny choice plak.. ikan kembung aje.. tp sedap la dari alg pny..hak3..

                         seee.. alg pny xhbs.. tp yg fara pny hbs.. e2 namanye kebuluq...
harga blh thn gak lah.. tp ok lagi.. rm72.30 utk 3 org mkn.. so, mmg rs ok berbanding mkn kat T.G.I Friday's ritu.. adehhh.. rs mcm nk terberak dgr harganye.. kih3.. nsb xterberak kat situ gak.. huh! lps jerk mkn, time to exercise.. hak3.. saat2 yg ditunggu tlh pun tiba..yeahhaaahh.. itulah impian yg xterlaksana.. mmg dari sekolah dulu, fara tingin sangat nk main mainan tu.. tp dulu sekolah2 mn ade duit.. bl dh keje, masa pulak x mengizinkan.. hubby pulak bkn jenis yg suka benda alah cenggitu.. nsb la ade adik2 yg sengal lg bengal.. so, dorg layankn jugak pale along dorg yg sengal bengal ni gak..ngeh3.. n dis time angah pulak byr.. sbb dia kate gaji pertama kena blanje adik badik.. so, dia blanje main ice skate.. sorg rm23 ok!!! normally ponw rm20.. tp d sbbkn smlm kami pegi waktu public holiday + cuti sekolah harga ponw naik la kn.. so, d sbbkn angah yg blanje, so, mmg fara peruntukan btol2 rm23 tu utk main sepuas2nye..hahahahha.. e2 xcampur lg harga stokin + glove.. nsb la fara ade glove waktu g beijing dulu.. so, angah byr satu jerk la utk dia.. yg alg, dia pakai fara pny glove.. fara pkai glove hubby fara..hehehe.. stockin pulak kami dh siap2 prepared bw dari umah.. e2 namanye penjimatan berkali ganda..he3..

mula2 tu mmg cuak gilak.. almaklumlah.. xpnh main.. mmg berpaut gak mula2 kat tepi2 tu.. uishhh.. mmg seyes.. cuak gilakkkk.. tp di sbbkn ade semangat yg tiggi, n kebetulan pulak ice skate ni mainnye basic mcm main roller blade, so, org kate ade jgk la pengalaman kn, n alhamdulilllah.. kami berjaya utk tidak berpaut pd tepi2 dinding tu..hak3.. berjay!!! berjaya!!! berjaya!!! e2pun setelah 2 round kami berpaut kat dinding.. tp ntah mcm mn tiba2 xtaw nk break, trus booooppp.. kelepekkk.. jatuh.. aduhhh.. malu pown ade.. sbbnye sblm2 ni tgk org main comfirm bantai gelak kow2.. hah!!! skrg ni rasakn la pulak org gelakkan kte blk kn..ngeh3.. tp e2 xmematahkan semangat fara.. skali jatuh xbererti jatuh utk slama2nya kn.. (ecehhh.. dh mcm nk berperang semangat nih..hik3).. atlast kteorg pulak yg kena mengajar sorang budak nih.. hahahah.. kesian tgk budak nih.. lelaki.. tp mukanye cuak mengalahkn budak2 kecik yg br blaja main ice skate tu.. mmg seyes kelakar.. mmg nk tergelak pown ada.. hik3.. u see.. kami dh blh jd pengajar taw.. cuma kami xde skill nk kebelakang2 n berpusing2 jerk.. klu x mmg amik keje part time dh kat situ.. (pdhal nk break pown xpandai2 ag..kah3)..





kami msk dlm tu dlm pukul 3.30.. n kami kuar dari stu nk dkt pukul 6.. sbbnye dlm 25 minit mcm tu mereka mtk stop skejap nk service.. almaklumlah.. hari smlm mmg ramai gler manusia.. so, lantai ais tu kejap jerk dh berair.. n sp2 yg terjatuh harap maaf lah.. mmg basah lencun.. kwang kwang kwang.. dh ler xbw seluar spare.. lu pk la sndiri.. jln ponw dh segan2.. nnt org ingt kencing dlm suar pulakkan.. hadapkn aje lah.. mmg rm23 tu berbaloi.. slagi kaki ni xkrem mmg selagi tu la xmo kuar.. aishhh... sp kate main ni xberpeluh.. huh!!! berpeluh taw.. mmg exercise btol.. wlupun dlm tu sejuk, tp badan ni panas gler.. berpeluh2.. huh!!! best.. mmg best!!! xrugi ponw.. pegila klu uols ade ms terluang.. serius.. for me klu ade ms terluang lg, fara nk peruntukan sebulan skali g sn.. serius!! best sgt2!!!

so, d sbbkn kami keluar dari sn pun dh dkt pukul 6, angah plak nk mencari brg2 utk blaja dia kat MPH.. singgah sn singgah sini, beli baju sama2 kat Padini.. (Year n Sale..wowwwee..).. n trus berdezuppp blk kerumah angah.. next station? ngeh3.. e2 next chapter ea fara story telling kat uols.. yg pasti shari suntuk dok kat sunway tu rs sekejap jerk.. masa ni mcm mengejar pulak kte.. xrs langsung lame bertapa dlm tueh.. mmg smlm ialah hari exercise kaki.. adehhh.. lenguh..lenguh gilak..


salam ceria.. salam cayaha.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! next chapter is about ape ea? errrrmm.. mcm best jerk kat dari pica bwh ni.. i will let uols know k.. tungguuuuuu..:)

24 December 2010

~gurlp.. salah org la pulak..adehhh.. sodeh!~

pnh x uols dgr, kdg2 kte xpnh terfikir pun utk mengingati seseorg itu.. kdg2 xsengaja pown.. tiba2 benda tu dtg sendri tanpa kte fikir kn.. agk2 uols knp perkara ini terjadi? adakah disbbkn kte rindukan seseorg itu? or org tu yg rindukan kte? aisehhh.. fara mmg xde jawapan pd persoalan ini.. so, fara anggap ini adalah ketentuan dari ilahi.. so, entry kali ni.. fara nk cite psl seseorang yg dh lame sgt fara xjupe.. adalah kowt nk dkt setengah thn.. (cehhh.. ingt dh berkurun2 kn).. tp seyes.. bg fara dh agk lama jgk la fara x berhubung dgn dia.. xtaw samada dia msh hidup ataupun telah tiada.. apapun, fara doakan dari jauh semoga dia bahagia disamping org2 yg menyayangi dirinya..

berbalik pd story telling kali ni.. fara xsure knp n bagaimana ianya berlaku.. last nite fara n hubby g dating kat alamanda.. tiba2 hati ini terasa bebenar nk mkn kfc.. alaa.. menu baru zinger burger tu.. yg klu dlm iklan sp2 yg mkn burger tu, siap keta tu terenjut2 la kan mcm ade spring.. di sbbkn fara ni cpt sgt terpengaruh dgn segala iklan2 di tibi tu, so, trus tekadkn hati pegi ke Alamanda.. n mmg smpai jerk kat sn.. mak aihhh.. pnyla panjang org beratur kn.. tp krn berkat kesabaran yg tggi, fara harungi jgk liku2 kepayahan ni taw (mcm la susah benar nk dpt mkn kn.. sengal btol ome ni)..



tiba2 tgh dok beratur, smbil memilih2 n tgk2 klu ade yg berkenan di hati ni, tiba2 terpandang pada seorang mamat nih.. dari segi kerendahan, gayanya, caranya.. mmg segedebak sejibik mcm mamat yg fara kenal suatu ketika dulu.. so, di sbbkn teruja dh lame xjmpa.. ingt nk tegur la kan.. skali.. adehhhh.. bl tgk kawan nye kat sblh tu.. mmg fara comfirm!!!! huk3..



hahahaha.. sekali negro la.. adehhh.. sodehhh.. nsb fara xpegi tegur.. klu x.. y miss? may i know u? adehhh..mst kemaluan fara terserlah lah time tu kn.. so, moral of d story.. plsz... dont judge a book by it's cover.. ehhh.. ade kena mengena ka? aahhh.. lantakkn aje.. yg penting fara berjaya tidak memalukan diri sendiri.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! kdg2 kte xsdr.. sebenarnya kte rindukan seseorang.. tp xbermakna rindu itu cinta atau sayang kn.. so, tepuk dada.. tny selera.. yg pasti.. sy mmg rindukan dia.. krn dia pnh menjadi kwn baik sy.. terima kasih for being my bestfriend.. to hubby... dont jeles2 yerk.. i tetap lap u..he3.. muaxhhh.. daaa...

23 December 2010

~updated movie @ tron~


seperti yang dijanjikan hari ni fara nk updated movie tron yg baru fara tgk wif hubby last nite.. n maybe uols sdia mklum hr rabu ialah hr yg plg fara suka.. bcoz of y? sbbnye hari rabu ialah hari jimat.. he3.. sbb hari rabu klu nk tgk wyg hny byr rm6.. so, xkesah la cite tu best kerk x, fara rs hr rabu jerk yg sesuwaiii utk tgk wyg lebih2 lg klu kte dr awl dh blh agak citer tu best kerk x kn.. esp filem melayu lah.. huk3.. bukan nk under estimated filem melayu nih, tp mmg 80% citer2 melayu ni mengarut.. so, xberbaloi bl ditonton.. dr kte sakit ati xtntu psl, baik xpyh tgk trus lah org kate kn..

n cite ni tron ni pun fara blh katakan cite bosan.. sesuwai utk kanak2 kowt.. bg fara jln citernye suam2 kuku jerk.. nk kate hebat sgt xpun.. klu suh fara bg 5 popcorn fara bg 3 popcorn aje.. sbbnye cite bergenre begini mmg kte dh tau penamatnye.. sudahnye fara menguap dari awal smapi nk ke hbs citer nih.. hehehehe.. (menggantikan hubby.. br tau perasaan hubby bl dia bosan tgk filem yg dia xsuka..ngeh3)..

klu ade yg nk bw anak2 pegi tgk fara suggest la uols blh bw anak2 uuols tgk cite nih.. nk kate berat sgt pun x citer ni..blh la takat2 nk lyn bodo2 gtu kn.. errrmm.. ahad ni nk kuar ngn angelz.. tp xtaw nk tgk cite ape.. klu tgk cite mengarut2 nnt rs rugiii pulakkan.. ( aikk.. kedeknye la hai ome ni kan.. adehhh.. mengalahkn org dh beranak 10.. huk3)..

eceli, bkn nye kedek.. cuma kte kena jimat.. sbb skg ni sgala mak nenek mahal.. eeeee.. rs mcm nk dok kampung jerk.. taraf hidup x tinggi mcm kat bandar nih.. huk3.. (eleyy.. mcm la pnh tggl kat kmpg kn.. br kawen ngn org kampung dh byk bunyikn ome nih..huk3)..

errmm.. dh melalut pulak dh.. ok2.. fara xmo komen dh lah.. nnt org maghah..huk3.. apepun, salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! satu2nye cite melayu yg amat menggeli hati tinge,mulut, mata n sume anggota badan lah org kate.. hehehe.. sy suka tgk cite HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH.. ade jgk yg repeat movie ni nnt.. ngeh3..


22 December 2010

~jodoh ajal maut di tgn DiA~

Uols percaya x ajal maut di tgn DIA? WAJIB ok.. wajib uols percaya semua yang berlaku dlm hidup kte ni ade kena mengena ngn ketentuan yang telah DIA coretkn atas kita.. baik atau buruk sesuatu tu kte mst percaya atas ketentuanNYA.. cumanya kita sebagai hambaNYA kena redha atas kehendakNYA.. sbb yang baik itu dtg dari DIA.. n yg buruk tu dari kte sendri.. knp hr ni fara bercakap psl takdir? sbb selama fara hidup 24 thn 7 bulan 2 minggu dan 3 hari ni dan alhamdulillah.. di saat fara coretkn segala isi hati ini fara msh lg diberikan oksigen utk fara trus bernafas dimuka bumi Allah SWT.. alhamdulillah..:)

errmm.. fara nk bgtau kepada sume kengkawan fara.. past is past... yg dh lama tu kte biarkan berkubur dengan aman ya.. bkn ape.. klu e2 dh tertulis takdirnya, kita doakanlah semoga yang terbaek akan dirahmati olehNYA.. jgnla tnya fara.. fara xterkejut kerk? ishhh.. honestly sblm uols tahu lg, fara dh tau.. mau x terkejut.. np fara terkejut? biarlah rahsia.. hanya Dia dan sesetengah jerk yg tau knp fara terkejut..esp lis dan fifi.. mrk jerk yg tlh selami hati ini.. bak kate kakak fara, dh basi..(pandai la ko na)..

apepun, doakanlah yang terbaik utk mereka ya.. utk pasangan yang bakal mendirikan masjid untuk mengikat lagi kasih syg antara adam dan hawa, untuk memperbanyakkan lagi ummat Nabi Muhammad SAW.. fara ucapakan Selamat Pengantin Baru.. kalau fara xdpt pegi any invitation yg dh pun invite fara n hubby fara nk say sorry sgt2 n fara ucapkan terima kasih byk2.. bg fara.. fara amat menghargainya.. cuma kalau fara xdpt pegi tue, mknanye adelah kekangan yg xdpt fara hindarkn.. tp insyAAllah.. klu fara dpt hadir, fara akn hadir bersama hubby fara..

kepada yang telah pun mendirikan rumahtangga tu, semoga ikatan yg dibina kekal hingga ke syurga.. semoga kalian sentiasa dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki hendaknya.. semoga kasih syg dicurah kekal ke akhirnya.. salam kasih.. salam sayang.. dari fara n hubby.. SELAMAT PENGANTIN BARU.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! “Ya Allah Kau kurniakan kepada kami pendamping yang terbaik, pernikahan yang berkah, rumahtangga yang sakinah, keturunan yang soleh dan solehah.”

14 December 2010

~last chapter for weekend~

hureeeyy... akhirnya kte bertemu utk last chapter for   last weekend.. msh ternanti2 siapakah gerangan budak yg fara bgtau ritu? msh tertunggu2 budak mn?alaaa.. dh xingt kerk?cuba uols refresh blk, budak yg fara mskd kn tu.. xingt? mehhh kte layan ini pica...






 
yeahhh.. ini la kanak-kanak ribena yg kte cari... ngeh3.. budak bandar bl msk kampung beginilah jdnye.. excited namanye..smpaikn dia kate kambing panjat pokok.. mn ade kambing panjat pokok.. bidaah btol budak nihhh.. ngeh3.. (ade jugak ni kena siku lipat ni nnt..hahahah)..salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!!mau pigi layan itu citer putera katak..mari..mari..

 budak bandar ni namanye Noora.. msh single lg... (jgn maghah ye alg..along siap promote lg nih..hik3)

~ berjimba wif angelz - part 2 ~

chapter 2 will be continue.. ok.. berbalik pd story telling yg lps last skali kami buat pd mlm tu ialah tgk wyg filem HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH kn.. so, bgn jerk pg2 tu, trus fara ckp ngn dorg.. " jom kte g bfast mcdonald".. ngeh3.. dsbbkn pg tu teramat2 sejuk, kteorg trus basuh muka n gosok gigi jerk..hik3.. ngn muka sememeh, jenjalan ber3, g mkn mcdonald.. blh? bolehhh ok.. sbbnye mmg dari 2 mggu lps fara g cr bfast mcdonald pg tp xjmp.. stp kali pegi org mcd tu kate dorg xjual bfast mcd coz dorg xbuka 24 jam.. dr KL smpai ke ipoh br jumpe.. ooo.. mcm tu ka.. dulu xde pulak mcm tu.. g mn2 mcd ade jerk bfast pg tu.. ape2 ntah kan dorg ni.. n yg plg xthn rupa2nye harga mcd tu pun dh berubah.. ooo.. mentang2 ramai dh dok gila mkn mcd bfast tu, trus dorg dh naikkan harga.. 2x ganda pulak tu dr yg dulu.. n harga bfast pg tu same pulak tu ngn harga utk launch hour..mcm yg kte order set2 utk slps pukul 11 tu.. x sesuwaaiii okeh.. nsb fara mmg tingin nk mkn.. klu x i boikot u mcdonald!!! huk3..
 muka teruja dpt mkn mcd..he3.

d sbbkn pkul 12 kami nk kena bersiap-siap, lps mkn trus caboooottt.. blk ke homestay blk.. blk jerk homestay ingt nk mandi.. skali blh pulak tuala tertinggal kat umah kakak ipar.. adeehhh.. satu hal pulak nk g cr tuala mandi.. nsb la ade supermarket yg dkt2 kat situ.. so, kteorg ber4 n kali ni wif my hubby (bgn2 bsh muka jugak..xmandiii. he3) trus g beli..kebtulan pulak adik si achu nk suh angah cr kasut tutup utk wedding nih trus la kami cpt2 angkat vontot nk cabut ke sn.. dlm half n hour nsb la jumpe sume tu kn.. trus blk2 homestay blk, mandi2 n bersiap2.. adehhh.. dh rs mcm pecut 100m dh nih.. pukul 12.30 achu call bgtau dia dh odw.. adeh.. mmg letih.. siap2 cpt truss turun n siap!!!! he3.. 

masa turun dr homestay tu nampak dr jauh ade sebuah keta vios decorate keta mcm keta pengantin cina.. dlm hati ni "ehhh.. ade org kawen jugak la".. skali tgk keta vios tu u-turn n btol2 benti dpn homestay kami.. n bl tingkap tu dibuka rupany2 adik aku si achu rupanya..ngeh3.. ape daa.. dh mcm cina kawen.. tp yg xthn bl separuh dr muka di ditutup ala-ala arabian gtu..but it's look very nice..






ms kami smpai tu mmg panas terik.. adaehhh..hbs tanggal make up.. huk3.. lps selesai bersanding, tepuk tawar, amik2 gambar, mkn2 .. time to go back.. balik KL sudahhh.. sbb konon2nye pk esk nk keje kn..hi3.. tp sblm blk tu blh pulak tiba2 air mata ni mencurah2 terjun bagaikan susu yg mengalir si ladang gandum.. (ape yg aku merepek ni..huk3).. ntah knp ms tgk jerk achu sanding tu jz rs shacking & verbes.. mcm aku pulak yg kawen pulakkan.. tiba2 nk blk tu ntah knp.. touching terlebey sudahhh.. mmg trus hbs tanggal sgala make up.. selama 4 thn fara kawen, baru fara tau perasaan dorg bl dorg tgk fara kawen dulu.. ooo.. mcm ni perasaan nye..huk3..


selesai majlis, trus blk homestay, siap2 tukar uniform.. sbbnye si angah N alang ni plan nk maen bowling pulak.. so harus tukar uniform..he3.. pkl 3.30 ptg trus gerak dr ipoh..berdesuppp blk KL.. n sblm smpai umah, singgah dulu kat mines.. d sbbkn si alang n angah ni mengidam nk main bowling, so layankn aje lah.. n hubby pun ckp "jgn nangis sudah klu kalah".. ecehhh.. statement xblh blah.. hubby sp tu la kn..hik3.. smpai2 jerk mines trus g mkn dulu.. pas mkn trus g bowling.. main 2 games sorg.. n tiba ms utk pulang dan angah n alang terpaksa pulangkn alongnye blk kepada En. Tarmizi yerk.. huawaaaaaaaa.. time to be single the end..huk3..






begitulah story telling kali nih.. panjang kn.. almaklumlah.. klu xpnjg bkn ome anat pny blog namenye..he3.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! along akn merindui saat2 manis bersama korang angelz.. to achu n abg chu.. semoga kekal abadi hingga ke syurga.. to alg & angah, semoga bertemu cinta yang abadi spt achu.. n to my hubby.. ill alwayz be ur side.. luv u bebeh.. daaaaaaaa;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...