19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 January 2011

~selamat tinggal 2010 selamat datang 2011~

Assalamualaikum cekguuu!!! eh eh eh.. dh knp ome ari ni? tiba2 sebut nama cekgu pulak nih.. opsss.. salah..salah.. entry hari ni xde kena mengena ngn cikgu ye.. tp entry kali ni fara nk story telling kat uols psl thn baru..

gud bye 2010 and welcome 2011.. errrmm..pejam celik pejam celik rupanya kte ni dh msk thn 2011.. mcm xpcaye jerk kn.. fara rs baru bln 2 ritu fara operate fibroid.. baru bln 3 ritu fara berjaya jejakkan kaki fara ke Beijing China.. baru bln 5 tu fara sambut besday fara ngn family fara kat secret recipe.. baru bln 8 tu fara ditukarkan dari pejabat lame kerk pejabat baru.. n mcm2 lg la.. tiba2 kte sume dh msk thn 2011? aiseyy.. cptnye ms berlalu kn..

fara terkenang waktu zmn sekolah dulu.. hah! ini baru de kena mengena ngn cikgu.. tp fara xmo cite psl cikgu..fara nk citer kat uols waktu zaman skolah dulu fara slalu rs skolah ni lame sgt.. klu nk g skolah tu liat bebenar.. ntah knp bl fara dh melalui zmn skolah tu tiba2 hati ni terdetik rindukan zmn skolah.. n pg td ms fara odw nk g ofis, fara tgk byk giler keta tersadai tepi2 skolah tu.. yelah kn..hari ni hari pertama persekolahan.. adik2 kte ni dh mula menjalani kehidupan sebagai sorg pelajar setelah lame beristirehat.. sebulan lbh tu dorg cuti.. adik2.. blaja elok2 taw..jgn jd mcm kak fara ni.. bl dh kuar dr alam persekolahan baru la rs rindu nk blaja lg.. tp kak fara xmenyesal taw.. sbbnye alhamdulillah..wlupun blajar x setinggi mn tapi org kate dpt jugak la pegang segulung diploma..e2 sume harapan dan doa dari ibu dan ayah kak fara.. so, apepown yg adik2 buat kat luar sn, ingatlah ibu dan ayah tersyg yerk.. n insyAAllah.. klu diberi peluang lagi, rsnye mcm nk continue study ke peringkat ijazah pulak.. errmm.. insyAAllah..

story telling psl thn baru ni, sume org akn ckp psl azam baru.. n x terkecuali jgk fara kn.. ikutkn azam baru fara stp 4 thn ni xberubah byk pown..mcm bese sume org nk jd lebih baik daripada sblm2nye kn..mcm tu jgk fara.. tp azam 4 thn lps ni msh lg tidak dimakbulkan Allah SWT.. mungkin Allah nk uji sejauh mana fara blh bersabar kn.. xtaw la smpai mn tahap kesabaran fara.. tp alhamdulillah.. fara msh mampu bersabar..cumanye kdg2 terlintas di fikiran ni agk2nye apa salah, dosa dan sebagainya yg fara tlh lakukan smpai Allah nk uji fara sebegini...fara kn manusia.. manusia biasa yg ade perasaan..so, sume tu mmg sentiasa berada di akal fikiran fara nih.. ramai yg kata sabar adalah jalan yg terbaik.. errmm.. klu ckp psl sabar ni, slama 4 thn ni fara rs org yg byk bersabar dgn fara ialah hubby fara sndri.. tny la kat hubby fara bagaimana dia tahan sabar selama 4 thn ni.. mcm2 ragam.. mcm2 karenah.. almaklumlah.. perempuan.. klu salah sikit nangis.. klu toching skt nangis.. huk3.. tp slame 4 thn ni mmg fara n hubby terima qada' dan qadar ini.. mgkn dh suratan takdir inilah jln yg terbaik buat kami.. kte sbg manusia hamba kepadaNYA nk x nk redha adalah penyelesian terbaik.. kan..kan.. kan.. ibu fara pown pnh ckp "xpe.. thn ke5 insyAAllah ade lah tu".. mgkn doa ibu adalah mustajab kn.. masin mulut ibu.. sbbnye ms ibu fara nk dptkn fara pown 5 thn lps kakak fara dilahirkan barulah fara muncul dlm dunia fana nih.. ibu kate mcm2 jgk la dia buat utk dptkn fara.. n alhamdulillah.. lps tu berderet.. klu ikutkn adik badik kami 6 org.. tp d sbbkn yg 2 tu lg jangka hayatnye xlama mrk meninggal dlm perut ibu lg.. so, cukuplah kami adik badik 2 lelaki 2 perempuan..

huh! panjang lebar pulak story telling kali ni kn.. hik3..lama jgk fara cuti last week.. jd jari jemari ni mmg ringan sgt nk type ape yg terbuku di hati nih.. he3.. hah! fara rs belum terlambat lg fara nk ucapkan selamat tahun baru kepada sume kengkawan fara.. fara harap di thn baru ni, sume kwn2 fara success dlm kehidupan sebagai hambaNYA.. n semoga impian dan harapan yang masih x terlaksana dimakbulkan Allah jua..

SELAMAT TAHUN BARU 2011.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! "baby..thn ni baby kuar ea dari perut mama ni.. mama n papa nk lihat sgt baby muncul dlm hdp kami.. jgn buat mama n papa tertunggu2 yer syg.. muaxhhh.."

1 comment:

Ahliah Zuhairi said...

Assalamualaikum wbt...

Jom kite same2 usaha dapatkan baby ek hihi..

Sebagai manusia, kita memang kena banyak sabar. tapi sebelum kita mempersoalkan mengapa hajat kita tak tercapai, kita kena lah banyakkan beristighfar. Cuba kenang balik kat mana kurangnya kita dalam melaksanakan SEMUA dan SEGALA perintah Allah swt? Adakah kita dah sedaya upaya (sehabis nyawa) memenuhi segala TUNTUTANNYA? Betulkah cara kita BERSOLAT selama ini? Betulkah cara kita menutup AURAT selama ini? Diterimakah PUASA kita selama ini?Berapa banyakkah yang telah kita lakukan dalam MENGINGATI Allah swt sehingga kita sentiasa berharap Allah swt akan sentiasa MENGINGATI kita? muhasabah lah diri dalam mengharap redha Allah swt. Mungkin terlalu banyak silap yang kita buat (sedar mahupun di luar kesedaran) selama ini sehingga Allah swt menanggguhkan seketika rezeki buat kita.

Kalau kita dah buat SEMUANYA sehabis baik, maka kita teruskan lah bersabar...Percayalah Allah swt tu MAHA BIJAKSANA dalam mengarur hidup setiap hamba2Nya...

USAHA lah di atas jalan Allah swt kemudian berdoa dan bertawakallah kepadaNya..itulah sebaik-baik tawakal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...