19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 March 2011

~alhamdulillah.. USM menerima diri ini seadanya~

Alhamdulillah... bersyukur sangat2 ome kepada Allah SWT.. setelah setahun lebih ome mencuba cuba dan terus mencuba akhirnya doa ome di panjatkan Allah SWT.. dari UPM ke UKM n akhirnya USM menerima diri ini seadanya.. masa ini ome mmg rs nk melompat2 kegembiraan.. ini kerana niat dihati untuk meneruskan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi akhirnya tercapai jua.. bayangkanlah dari thn 2009 ome cuba apply continue study di UPM.. tapi hampa krn UPM kate jam mata kredit ome blaja x cukup.. ok fine! ome try call UKM, n jwpn pada mulanya yg ome terima mengembirakan.. ome try jgk submit utk continue study di UKM.. tp bile kptsn keluar, jwpn yg ome terima tetap hampa.. n kali ni ome xtaw knp mrk menolak ome sedangkan ome rs CGPA ome xdelah teruk.. 3.55.. truk kerk uols? aishhh.. tp ome tetap x putus asa.. n last year, seorang sahabat ome sarankan ome apply USM coz yurannya yang berpatutan.. n alhamdulillah.. hari jumaat yang lalu ome mendapat berita gembira mengatakan yang ome berjaya untuk sambung belajar.. bayangkan lah uols, setelah sekian lama menanti saat ini percubaan yang ketiga baru berjaya.. Alhamdulillah:)!!!
Ekceli dalam hati ini, bukan saje ome berdebar.. tp mcm2 perasaan yg wujud.. kdg2 bl terlalu fikirkan kembali yg ome bakal belajar semula setelah 5 thn meninggalkan dunia pembelajaran hati ini berkata "boleh kerk aku sambung belajar balik"? "boleh kerk aku habiskan pengajian aku tu nanti?" "mcm mn dengan life baru aku tu nanti?".. "mcm mn dgn rumahtanggaku ini?".. TAPIII berkat sokongan dari kawan2 ome, n ome percaya Qada' n Qadar yang Allah telah tentukan dalam hidup ome, ome kena positif.. btol x uols? sbb umur ome pown masih muda.. ome rs byk lagi perkara yg perlu ome tempuhi utk menjadi manusia yang berguna utk agama, bangsa dan negara kan.. smpai bila ome nk duduk di takuk yg lama kan.. jd ome tekad! bak kate kakak sepupu ome,  "Dear OMe....when there is a needed....sure there is a way....go girl..." n bila tingat balik yg kakak sepupu ome tu dh beranak pinak dan umurnya ome rs hampir 40thn tetapi dia tetap sambung belajar ye uols.. so, patut x ome rs segan? klu dia blh.. xkn ome xmampu kn.. so, ome akan berusaha utk mencapai cita-cita ome yg tergendala 5 thn lalu..

masa ome study dulu.. ome mmg berangan-angan, lps jerk ome tamatkan blaja, ome nk kawen, ome nk ade anak.. n lps ome ade anak ome nk continue study blk.. tp btol la org kate.. xsume impian yang kte angankan akan tercapai kn.. xsume yang kita harapkan akn terlaksana.. ape yg kte plan xkn sm dgn ape yg kte harapkan.. jd ome tekad! apepun yang akan berlaku.. ome harus kuat.. sbb itulah impian ome.. utk kebaikan masa dpn ome.. who know's rite.. masa dpn seseorang terletak pada keyakinan diri masing-masing kn.. jd ome kena kuat utk hadapi segala yang mendatang.. n alhamdulillah.. ome dpt sokongan kuat dari suami chinta chanduri ome itu.. sp lg klu bkn hubs ome kn En. Tarmizi Abdullah.. n femly ome, ibu, ayah pown berikan sokongan.. so, klu ade sokongan.. ade restu dari suami, ome rs skg ni ome hanya perlu move forward kn.. xmo dh pandang2 blakang.. 

4 years.. nmpk lame kn.. tp smpai skg ome masih xpecaya.. perkahwinan yang dibina pada thn 2006 sudah smpai ke thn ke 5.. u see.. kejap jerk rs kn.. pejam celik pejam celik.. walaupun dlm 5 thn ni pelbagai dugaan dan pengorbanan yang harus kami tempuhi.. tp alhamdulillah.. ome bersyukur kpd DIA krn DIA mengetahui ape yang terbaik utk kami.. mmg ome bersyukur sgt2 kpd DIA YANG MAHA ESA.. n insyAAllah.. ome akn cuba habiskan pelajaran ome.. bak kate kwn ome "KEEP STRONG UNTiL THE END".. * perghhh.. cuak pulak aku bila mendengarnye rynn!huhuhu

So uols.. doa2kn ome berjaya harungi suka duka sebagai pelajar ye.. doa2kn ome berjaya ye uols.. doa2kn ome kuat dan tabah hadapi 4 thn ni ye uols. pls.. pray for me.. !!! SALAM SAYANG TERAMAT SAYANG.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*OME! CHAIYOK! CHAIYOK! U CAN DO IT! daaaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeeeeee:)

1 comment:

JuneAreLee said...

Finally... We ols dgn satu impian... Smg kamu adalah smgt kejayaan kita nnt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...