19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 March 2011

~review World Invasion : battle LA ~

morning uols.. alhamdulillah.. ome ceria kembali.. setelah beberapa hari ni ome "sakit" ati.. gara2 manusia yang ome blh kategorikan sbg pesakit "jiwa".. huhuhu.. bila  ome ingt aje blk dia, mst ome rs nk lempang laju2 jerk org tuh.. nsb la ome hny seketika shj kwn dgnnye.. klu berthn2? mau gilakkk aku dibuatnya.. btol la naluri hati ome mengatakan pd mulanya bila dia add ome as friend, hati ome terdetik "JANGAN KAWAN NGN MANUSIA NI"... tp ome degil.. tetap jgk berkawan.. yelahh.. niat di hati ome baik.. tp e2lah.. naluri pertama tu tidak menipu sebenarnya.. jd e2 adalah pengajaran utk ome supaya lbh ati keras pasni.. mgkn sbb dia ingt ome layan aje karenah gler dia tuh, sbb tu dia naik tocang kn..hah! amik ko..sblm ome warning dia ag, ome mmg dh lame nk block dia.. tp dipendamkn saje niat ini krn tujuan kte berkawan utk memperkukuhkan silaturahim sesama muslim.. tapi!!! dia tetap jgk cr psl kn.. yg plg xthn ade kerk dia kate ome ni penyebab dia gadoh ngn bf dia.. busitt!!!  mmg patut la ome hangin tahap tenuk kn.. sbb ome dh warning.. klu xsuka kwn ngn ome, block aje ome kn..tp dia xmo.. atlast ome sndiri g block dia.. PADAN MUKE KAU!* sekolah bertingkat-tingkat tapi bodoh mengalahkan tenuk!
weeeeeee:)... title entry laen.. mukadimah laen kn.. haahaha.. hadapkan ajelah ea uols.. bkn ape.. sbbnye ome masih geram lg ngn manusia tuh.. ok2.. ome berbalik pd title entry ni.. kali ni ome nk story mory review movie yg ome tgk smlm ngn hubby kat GSC Alamanda petang smlm.. mst uols pelik.. slalu ome pegi mlm rabu.. tp smlm ome pegi ptgkn.. sbbnye smlm ome cuti.. ome n hubby amik cuti bcoz femly mertua ome yg br pulang dari umrah nk pulang ke kuala terengganu.. mrk smpai sini pd hari selasa ptg.. n then tidur umah ome smlm n pg2 esknye hantar mrk kembali ke KLIA utk penerbangan balik ke Kuala Terengganu.. alhamdulillah.. sumenye selamat..

anak buah ome yang dpt g umrah bersama femlyny..
baru 7 thn ni.. untungkan.. kecik2 ag dh dpt melihat kebesaran Allah
so, berbalik pd movie ni, di sini ome sertakan sinopsis dari filem ni utk tatapan uols.. mn la tau uols tingin nk tgk movie ni kan..

"For years, there have been documented cases of UFO sightings around the world—Buenos Aires, Seoul, France, Germany, China. But in 2011, what were once just sightings will become a terrifying reality when Earth is attacked by unknown forces. As people everywhere watch the world's great cities fall, Los Angeles becomes the last stand for mankind in a battle no one expected. It's up to a Marine staff sergeant (Aaron Eckhart) and his new platoon to draw a line in the sand as they take on an enemy unlike any they've ever encountered before."

Hah! e2lah sikit sinopsis yg ome kopipes aje dari laman2 sawang yg ade.. nk translit dlm bhs melayu ome malas.. jd, pandai2 uols la nk fhm kn sinopsis ni ea.. klu x, cr aje dlm kamus.. N kalau xfhm jgk, uols sndri la g hadap movie ni kat panggung2 yg berhampiran uols ea.. sbbnye ome rs x rugi pown tgk movie ni.. dlm ms 2 jam tu mmg padat dgn aksi2 perang yg mn kte sume pown tau kn mcm mn askar2 Amerika Syarikat ni berperang.. klu mrk dikerah utk berperang, mmg mrk akn gunakan keringat sehingga titisan yang terakhir utk berjuang demi bangsa, agama dan negara tercinta mrk.. 

so, for me ome bg 4 bintang.. walaupown setiap filem kte akn tahu, endingnye hero akan menang tp bg filem ni kekurangannye terletak pd ending movie nih..  so, kte xtaw atlast hero nye mati atau x sbbnye movie ni mcm xhbs..  nk tau maksud di sblk kata2 ome nih, uols g jerk layan filem ni.. mmg dari awl, LA ni diserang sampai la LA tu jd padang jarak padang terkukur mmg penuh dgn aksi suspen.. so, x rugi pown klu uols tgk.. ok!

sekian.. review "pendek" dari ome.. ngeh3.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!* one week to go! xsbrnyeee.. berangan2 mn la tau terserempak dgn Lee Jun Ki kan.. hahahaha.. cau cin cawwwwwwwww.. daaaaaa... weeeeeeee:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...