19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 April 2011

~2nd day di Korea Selatan - Next Chapter lagikkk~

hollla.. meh ome sambung lagi ye story mory td.. d sbbkn ade lagi 2 tempat yang harus kami tuju n nk di story mory kn kat sini, ome pendekkan ajelah mukadimah utk kali ni k.. so, lps kami mkn dan solat kami dibawa utk shopping.. n kali ni kami dibawa shopping ke sebuah mall yg sgt2 besar dan padat dgn manusia.. aisey.. kebetulan jatuh pada hari ahad.. sume org cuti.. jd mmg ramai tahap tenuk la kan mall tuh.. n kami di bawa utk melihat souvenir utk sahabat handai sekiranya ingin membeli souvenir utk sahabat handai.. tour guide kami trus bw kami ke kedai yang menjual souvenir.. n jgn xcaye taw.. rupanye tokey kedai n promoter2 kedai tu blh ckp bhs melayu.. tp bhs melayu indonesia.. hehehe.. xkesahlah.. asalkn diaorg xckp bhs korea sudah.. fenin pulak nnt ome nk ingt satu2 word dlm drama korea tuh kn.. aiseyy.. sygnye xblaja bhs korea sblm g korea ni kn.. klu ckp bhs korea comfirm ome blh dpt brg2 dgn lagi murah.. sbbnye klu mokcik2 yg jual kat market tepi2 jalan tuh, mrk sgt2 tidak tahu berbhs inggeris.. jd, mmg bercakap spt ayam dan itik la kan.. tapi!!! lagi bgs dari china.. sbbnye atleast bg remaja2 korea di sn, mrk pandai jgk berbhs inggeris meskipun mrk sgt2 bangga dgn bhs negara mrk spt Jepun.. kira blh la klu nk berckp ngn mrk.. tp klu cina? aiseyy.. smpai kn ome xtaw nk ckp camne supaya mrk blh fhm.. klu benda senang2 nk guna bhs isyarat xpe lagi kn.. mslhnye ade sesetengah benda tu susah nk gunakan bhs isyarat supaya dorg fhm.. mmg sakit jiwa.. no wonder la Malaysia ni sgt2 suruh kte pandai berbhs inggeris.. sbb tanpa bhs inggeris, mmg sgt2 kahsian.. 

ome xingt la ape nama Mall tu.. sbb nama2 tmpt shopping yg mrk bw lbh kurang sama.. xcaye? u see.. Namdaemun, Dongdaemun, Myeongdong,Chuncheon Myeongdong..mmg sume tmpt2 shopping ni dorg bw.. tp tmpt2 ni berlainan jns.. ade yg jns dlm Mall mcm MidValley tuh.. ade yg mcm China Street kat KL tuh.. tp msg2 ade keunikan dan harga yg berbeza2.. spt yg ome story kat uols entry sblm ni kn.. mmg ome nk fitaam ok tgk harga brg2 souvenir kat Mall nih.. sbb tour guide kate kat situ aje klu souvenir yang plg murah.. sbb kat tmpt laen susah dh nk dpt harga mcm tu.. tp mmg btol pown.. klu beza pown xbeza byk mn.. tapi tetap mahal dik nunn! bygkanlah klu kte beli brg kat bandung utk souvenir2 ni xsmpai pown rm100.. tp utk souvenir saje kami hbskn hampir rm300 - rm500.. souvenir hny spt keychain, t-shirt, magnet fridge.. bygkanlah.. e2 ome amik sikit2 aje taw.. bl convert2 blk duit Mesia.. perghhh.. tp d sbbkn kte ni mgkn sekali seumur hidup nk smpai situ, beli jgk lah.. sbb tu ome kate, ome xblh nk bg sume souvenir tuh pd kwn2 ome.. yg mn ome jmp awl2 tuh, dpt lah.. yg mn terlmbt jmp ome tuh, mmg ome mtk maaf dulu yerk.. insyAAllah.. doa2kn ome cpt2 kaye.. atleast mn yg xdpt souvenir dr ome tuh, ome dpt pegi lagi Korea, blh la belikan uols pny plak souvenir kn.. hehehe (alasan nk pegi korea lg tuh.. hik3x)..
 my hubs yg bosan menunggu
 dkt area mall utk shopping souvenir
 kami!
so, kat situ kami hanya diberi masa lbh kurang sejam setengah.. tp kami beli belah xsmpai sejam pown.. sbb sgt2 la mahal.. ome rs xberbaloi.. sbb klu kat Malaysia pown bkn xde baju2 berjenama ni kan.. lg byk pilihan.. so, mmg baju2 branded ni ome x tgk langsung.. bg ome klu stakat nk baju brand kat pavillion kat KLCC kat MID melambak2.. so, beli ape yg perlu sahaja.. lgpown lps kami shopping souvenir tuh, kami perlu dinner plak.. sbbnye slps dinner kami akan di bawa untuk menaiki Han River Cruise.. nk tau ade ape kat Han River Cruise? let's we check it out dulu pica2 ni k..
 u see.. kami berselubung sehabis baik supaya xsejuk.. tp tetap sejukkk!
hah! dh dpt tangkap x ape yg ade? pandaiii.. dh kate Cruise mst la ade kapal kan.. tp kapalnye bkn la mcm kapal yg berlayar jauh2 tuh.. bukan.. kapal ni mcm kapal yg ade kat Putrajaya.. klu uols pnh naik cruise putrajaya, lebih kurang mcm tu la.. klu uols nk tau, selama 9 thn ome stay Putrajaya ni, skali habok pown ome xpnh naik Cruise Tasik Putrajaya tuh.. hahahaha.. mmg peel manusia cenggitu kerk ea? klu benda kat tmpt sendri xpnh nk amik port.. hehehe.. so, dlm cruise tu kami dibawa belayar selama sejam.. so, sblm pukul 7.30 kami perlu berada di jeti supaya kami boleh Q utk menaiki kapal.. ms kami smpai tu, kami tgk org dh Q panjang ok.. dh mcm ular sawa.. huk3.. nsb x terlmbt kn.. tp waktu mlm sejuknye smpai ke tulang.. hbs sgala kain2 yg ade perlu di lilit.. mmg sejuk glerz.. msg2 menggigil menunggu kapal tiba.. ome rs ade la dlm 15 minit kami terkaku di situ.. sbb sejuk sgt2.. tp ome heran bin ajaib.. warga korea ni x rs sejuk kerk.. pakai skirt/seluar sependek2 alam.. nk jerk ome mtk petua.. hak3.. n ome sgt2 terkejut ok.. klu yg couple2 tu selambak (selambe + badak) buat aksi 18sg kat dpn kami.. dh rs mcm berada di Amerika.. hak3.. aishhh.. terbeliak kejap biji mata.. sbb dpt menjamu selera.. kenyang glerz.. hik3x..  agknye e2lah petua mrk.. sbb tu mrk rs hot! ngeh3x..

 bckp psl kenyang, ini ialah salah satu mknan yg mrk sediakan utk kami.. ome mmg xhengat nama mknan ni.. tp satu2 mknan korea yg ome rs sedap.. serius.. mmg sedap.. yg ome ingt nama dpn mkn ni G.. ade sp tau x ape nama makanan ni? daging yg telah diperam dan dimasak kat situ jgk.. kira mmg fresh ok..
selama sejam melayari Han River tu, kami disajikan ( disajikan??? apakah?? hahaha.. ayat xblh blahkan) dgn pertunjukkan silap mata.. mmg teruja ok.. n yg plg syokk dpt bergambar.. sbb sgt2 la cantik pemandangan seoul di waktu malam.. tp kami xblh berdiri lame2 kat luar kapal tuh.. sbb cuaca sgt2 la sejuk ok.. nk tekan button camera pown menggigil.. shacking..  n yg plg ome excited sblm kami stop di jeti ome nmpk bangunan yg ade dlm drama MY GIRL.. alaa.. bangunan yang dorg blh teropong melalui tingkat 16 xslp ome.. aishhh.. dh lame xtgk drama tu.. mmg xhengat ok.. ape ea nama bangunan tu.. 63 city? ye kerk.. hahaha.. nama aje tgk berulang2 x.. tp tetap xblh nk ingt.. memori ome sgt2 lah terukkan.. aishhh.. btol la kate hubs ome.. byk sgt mkn semut.. huk3x..
.
inilah bangunan yg ome kate yg ade dlm drama MY GIRL tuh.. drama yg plg ome suka sgt2.. xtaw knp tp pelakon lelaki dan wanitanye sgt2 kelakar.. n di sbbkn filem ni ome knl bf ome nih.. sp??? pandai.. of coz Lee Jun Ki..hik3x.. *gatai!
so, selesai sudah utk aktiviti kami utk hari kedua di Korea.. he3x.. ni baru story hari ke2.. ade lagi 3 hari kami di Korea ye sahabat2 ome.. amacam? ade rs nk muntoh ijo x? blom lagikk? ok2.. next chapter nnt ome story mory kat uols k.. ape plak yg kami buat pada hari ke3.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!* hari ketiga ome lagi teruja.. sbb ape? wait yaaa.. daaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weEEeeeeeeeeeee:)

* ome lupa nk tnjuk kat uols entry sblm ni yg mn kat Korea ade satu2nye masjid ..cantik dan sgt2 besar masjid ni dari luar.. tp sgt frust bl tgk tempat utk wanita solat.. kocik sajo.. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...