19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 April 2011

~Nami Island - Winter Sonata~

annayeosayo ( gud morning).. mianhamnida (sorry) sbbnye ome x update2 story mory ome ke KOREA SELATAN wif hubs ome last week.. ya Allah.. ome sgt2 bersyukur dan sgt2 gembira ok.. ape x nye.. hajat dan impian ome utk melihat kebesaran Allah di negara "kekasih" ome Lee Jun Ki telah tercapai.. ahahahaha.. jgn muntoh ijo lagi ok.. tggu smpai tamat story mory ome ni baru uols dibenarkan muntoh ijo ok.. gagagaga.. lady gaga.. ngeh3

alaa uols nih.. jgn la maghah2 ok.. ome kn dh promise kat uols kn yg ome akn updated.. jgn nnt uols muntoh ijo sudah la.. byk ni story nk ome story mory kat uols.. ok2.. berbalik pada tajuk utama entry ome kali nih.. spt yg uols tau ome berlepas dari KLIA jam 12.10 mlm.. perjalanan dari Malaysia ke Korea mengambil masa selama 6 jam setengah.. setengah jam lambat sikit dari Beijing.. mmg kematu ok vontot ome dok dlm perut kapal terbang tuh.. nk berlari2 dlm tuh, laluan nye sgt2 lah terhad.. jd, tak usah la nk berangan klu nk berlari2 dlm kapal terbang tu ok.. dari awl masuk aje perut kapal terbang tu mmg ome duduk saje kat tmpt yg tlh disediakan... klu bangun dari tmpt duduk pown stakat nk buang air.. nsb tgh mlm.. atleast mmg waktu utk tido.. tp tido2 ayam ajelah yerk.. sbb sekejap2 dorg akn buka lampu sbb time to mkn.. time to mkn.. time to makan.. sbb ape ome sbut time to mkn.. sbb dlm masa 6 jam setengah perjalanan tu FA akn bekalkan kami 2x mkn.. e2 x termasuk cust yg nk mtk air.. yg nk mtk e2.. yg nk mtk ini.. mmg sgt xselesa ok..either ome naik MAS.. leher ni terasa kejang gara2 cara tidur yg sgt2 x best.. *terasa mcm xde tengkuk dh bl rs kejang.. aishhh..

tepat jam 7.30 pg waktu Korea (fyuolsi, waktu korea awl sejam dari Malaysia..Waktu Malasyia pukul 6.30 pg).. smpai saje Korea ome terasa sgt2 la excited.. n bersyukur krn kami sampai dengan selamat.. Alhamdulillah.. trima ksh kat uols coz doakan perjalanan pergi dan pulang ome dgn selamat.. TQVM tau uols.. so, smpai aje kat eapot Incheon, Korea trus kami berkumpul n diperkenalkan ngn our tour guide yg mmg asalnye dari Korea.. nsb blh speaking.. klu x? haremmm.. satu apah pown kami xfhm bhs korea.. n trus kami diberi pluang utk tukar ape yg patut sbbnye dari eapot tu kami trus dibawa ke Nami Island..  sbbnye cuaca time kami sampai tu sekitar 3 - 10 darjah celcius aje ok.. so, uols pk lah.. ape yg harus kami buat & lakukan.. hahahha.. wahhh! ai tau uols excited nk tau psl Nami Island kan.. almaklumlah.. lokasi filem kegilaan ramai.. winter sonata kan.. so, let's we check it out dulu pica2 yg sempat kami amik.. jom! jom! *lupa nk bgtau..nama tour guide tu Jennifer aka Jamilah (katanya sbb dia bw pelancong malaysia.. so kena guna nama Malaysia jgk.. blh?hahahah)






hah! ai tau.. uols excited.. sbb ai lagi excited taw.. hahahhaa.. so, mmg kawasan sekitar tu sgt2 la besar ok..dh kate nama pown pulau nami kan... so, mmg dari darat nk ke pulau tu kena naik kapal.. n kapal ni sgt besar ok dan boleh masuk ngn ramai org.. ekceli dari darat nk ke pulau tu amik masa 5 minit saje.. so, kami diberi masa hampir 3 jam berada di Nami Island tu.. n Nami Island tu sgt2 besar ok kwsannye.. mmg jgn harap la En Hubs ome tu nk berjalan sekeliling tu kn.. kami jalan agk2 kat tmpt menarik aje.. yg laen2 tu.. kami tgk aje dari jauh.. ngeh3.. rugi kan.. patutnye bl dh smpai pusing la satu kawasan tu kn.. tp krn kaki ni dh rs nk tercabut, mmg kami jalan ala2 kadar aje ok.. e2pown baru smpai pulau nami tu dh bp puluh2 pica yg kami amik.. smpai hubs ome kate.. cukup2lah tu.. ade lagi tmpt2 menarik nk pegi.. hahahah.. *patah kaki.. adehhh..

ehhh.. lupa ome nk kongsi info kat uols.. uols tau x.. sblm smpai ke pulau tu, kami diberi peluang jgk merasa jagung rebus kat situ.. uols tau.. sebatang jagung rebus kat situ klu convert duit kte rm6 ok.. yg ome waktu tu sgt tamak n sgt2 excited pown trus beli smpai 3 batang.. pdhal nk mkn ngn hubs aje kan.. ms tu x terpk lnsg yg jagung tu sgt2 la mahal.. bl hubs kate sebatang jagung tu berharga hampir rm6 trus ome terkelu.. kah3.. nk kate sedap sgt xdelah kn.. bak kate bet, heaven lagi rs jagung rebus kat batu burok terengganu.. aisey.. nk wat camne bet.. trima ajelah kenyataan.. *tepuk kepala ajelah..

selain dari jagung yg mahal, ome nk story telling kat uols.. di sbbkn kami lunch kat Nami Island.. kat situ, kami berhenti di sebuah kedai makan.. satu2nye kedai makan korea yg halal.. xpsti setakat mn kehalalanye kn, dh kate negara org kn.. so, kte harus yakin.. n ome merasa teruja sbb dpt mencuba makanan korea.. first menu org korea yg kami dpt mkn ialah nasi kimchi.. nasi kimchi ni di mkn bersama-sama dgn sup fish cake.. klu uols pnh tgk dlm drama2 korea sblm nih, sblm mkn nasi kimchi tu, mrk akan goncang2 dulu bekas tuh kn.. mcm tu jgk nasi yg kami mkn tuh.. tp ome x ikut pown cr korea.. sbbnye sblm dorg explain utk goncang2kn nasi tu, ome dh buka dulu tutup bekas tuh.. jd, d sbbkn malas, nk tutup blk (panas ok bekas tu) ome mkn aje cara melayu.. spt bese.. stakat nk alas perut ajelah ome mkn.. sbbnye ome rs mcm kurang skt nk lalu mkn.. hahahahha.. *fhm2 sudahhhh...

errmm.. ape lagik ea story yg ome nk kongsi ngn uols.. kejap ea.. ome tgh ingt2 blk ape yg ome buat kat situ.. hahahah.. baru seminggu aje blk malaysia dh x ingt kn.. nsb ade pica2 yg blh dijadikan memori.. errmm.. ome rs xde ape sgt kowt yg nk diceritakan kat Nami.. sbbnye ome excited amik pica2 aje.. cumanye kat situ kebetulan ade event UNESCO.. so, mmg mcm2 maskot2 mcm superman, batman, rabbit n mcm2 lagi la yg ade on dat day.. kebetulan time ome pegi tu hari sabtu.. hari minggu kan.. ekceli mrk sm jgk ngn kte.. sabtu ahad ialah hari cuti.. so, hari tu mmg ade event.. sonok ok.. bl ome tgk dorg pegang bendera Malaysia n bendera dari negara-negara lain.. rs bangga sgt2.. n jgn xtaw kat tiang2 atas kapal tu ade bendera Malaysia.. *TQ Korea:)


sblm ome hbskn story ni ome nk tmbh story kat myeondong markat.. xslh ome la kn.. ome xhengat.. sbbnye nama market nye lbh kurg sm.. lps aje kami kuar dari Nami Island tu, kami diberi peluang utk melihat kawasan sekitar Myeondeong Market kat area mn ome dh lupa.. hahahah.. tp yg ome tau dari Nami Island ke market dlm setengah jam.. kat situ xde ape pown.. cuma ome beli satu bantal nih.. mcm kat Malaysia xde bantal kan.. tp nk wat camne.. dh terpegang n terminat ngn bantal tuh.. kecik aje.. xbesar mn.. tp bantal tu comel.. tapi bl convert ngn duit malaysia mcm bese.. hahahha.. terdiam seketika.. xbeli.. takut nnt balik Malaysia terngiang2 kn.. jd, beli aje.. souvenir diri sndri org kate.. hahaha.. utk makluman uols jgk, dari Nami Island nk balik ke Seoul tu amik masa lebih kurang 2 jam setengah ok.. jd mmg perjalanan tu penat sgt.. so, nk smpai ke Seoul balik tuh, mmg kami sume tido aje.. dh kate penat xhilang lagi kn.. mmg tido aje.. dh tu ape lagik kami nk buat.. hahahaha.. so, utk 1st day aktiviti di Korea sudah tamat.. smpai hotel check in n trus mandi2 n siap2 nk tido.. sbbnye waktu pukul 7 mlm tu mmg dh gelap gulita.. pg2 esk plak pukul 5 pg waktu malaysia kami dh kena get ready bersiap2 utk wat aktiviti laen plak..  *adehhh! liat gler nk bgn tau x!


oklah.. cukuplah kowt ome story psl Nami island nih.. sbb rsnye dh terlalu panjang la entry kali nih.. ni baru story Nami Island.. ade lagi byk tmpt2 menarik yg ome nk story kat uols nih.. ome takut sblm hbs lg, uols bkn takat muntoh ijo.. takut muntoh merah pulakkan.. jd, ome tinggalkan story ni kat sini k.. nnt ome update plak story kami ke tmpt2 laen.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *miss korea sgt2!.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwww.. weeeeeeeeeeeee:)

4 comments:

Babyone a.k.a Fa said...

waa.. ome cpt la smbg cite kt korea nie..xsaba nk bace lg..adoi..huhu..
bestnyer... nk kumpul duit la g plak pas nie.. insyallah..

oMe aNaT aMiNuddiN said...

hahhaha.. sabar beb.. sabar.. aku saje nk bg korg rs teruja yg amat sgt.. pdhal xhengat aktivit..kena tgk blk ape yg kami buat kat sn.. n nama2 tmpt byk yg xbrape nk hengat kn.. kah3..

eKa said...

jalan2...tiba2 nampak blog awk ni...sgt teringin nak pg korea...tp saya tak mampu.eheheh...awk g dgn agent ke...kalu tak keberatan leh tak share website agensi ni, tak pun bg tau bape pakej awk ...

diarihidupeka@gmail.com

oMe aNaT aMiNuddiN said...

thanks eka..coz sudi jgk menjengah2 entry nih..anyway, kami pegi ngn travel agent.. nama travel agent ni Apple Vacation & Tour.. sbb ape kami pilih agent ni?sbb kami sgt berpuas hati dgn jadual, service dan segala mak nenek la yg agent ni bg.. klu eka nk tau lbh lanjut eka search jerk kat google..mst jmp..insyAAllah.. eka kumpul aje duit.. bl dh smpai seru.. cpt2 book & terbanglah kesana dgn gembira.. ekceli Ome mmg tingin lg nk kesana..klu murah rezki, panjang umor, Ome nk kesn lg..seyes! Ome suka Korea!!! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...