19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 April 2011

~review red riding hood~

Haliuuuu.. ome anat kembali lagikk yoo.. ecehh! tiba2 tukar tagline kan.. hik3x.. glor la ome nih.. xde keje kn.. yezza! ome xdok keje lening.. so, mmg bersenang lenang seketika.. e2 yg terpk nk update story telling ome nih.. uols tau x, hampir sbln ome xtgk wyg.. yeeee.. ome xtipu.. tgk la last ome update story telling psl review movie tu bl kn.. hah! skali bl dh dpt tgk wyg.. laen plak yg jdnye.. almaklumlah.. akhir2 ni ome suka tidor awl.. n smlm wyg yg ome tgk tu start pukul 9.30 nok.. n hbs dkt2 pukul 12 mlm.. aishhh.. lame dh x berjaga mlm.. skali skala berjaga mlm mmg pg2 esknye pale jd weng.. tgk ajelah ms g Ipoh ritu.. mmg weng kejap la pale ome.. n pg td ome bangun pukul 7.15 ye uols.. gara2 bateri hp ome "padam".. trus ome xbgn2.. tgk2 aje kat luar tingkap dh terang benderang.. mmg melompat trus dari katil.. mandi2.. siap2 g keje.. nsb la hubs ome hantar.. so, xpyh nk pening pale nk cr tmpt letak keta kn.. u know wat? nk g keje pown kena byr parking.. klu nk parking free kena dtg awl.. b4 7.30.. klu lmbt skt dr tuh.. harapan hancur berkecai utk dpt parking free.. free x free sgt la kn.. tmpt parking tu letak btol2 kat bahu jalan.. klu kena sagat keta mmg nanges la jgk.. tp nk wat camne.. sehari rm10.. klu sebulan hagak2 uols bp RM? aishhh.. nk x nk kena la sacrifice.. dtg awl ok!!! jd pekerja yg berdedikasi dan punctual! uwaaaaaaa.. *xsuka!!!

hahahah.. dh nama pon entry ome.. kdg2 mukadimah xde kena mengena lnsg ngn story yg nk di story mory kn kat entry ni kan.. sukaaa akakk nokk.. hik3x.. oklah.. ome tau uols x sbr nk tau sinopsis filem yg ome baru tgk last nite kn.. sp yg dh baca sinopsis nih? cer angkat tangan mcm awok nih.. he3x.. tiba2 tingat kat Usop Wilcha.. mmg filem HKLBR tu meninggalkn kesan yg dlm kpd peminat2 filem tuh.. i looikkee tooo lah.. huk3x.. x rugi pown.. sgt2 best movie tuh.. mmg klu org tgh frustrated.. tgk movie tu blh wat kte x ingt pown psl kekecewaan yg melanda diri.. seyes!!! mmg terbaekk dari ladang.. 


oppss.. dh terkeluar story laen kn.. hak3x.. aishhh.. ome mmg.. xblh nk flash back flash back.. mst tangan ni laju jerk nk menaip.. hik3x.. ok2.. let we cekedot.. story RED RIDING HOOD ni story berkisarkan tentang ape ea.. errrrrrmm..  (sinopsis ini ome amik sedikit dari gua.com.. kredit to gua.com.. sy kopipes skt ea review nih.. sbb xtaw nk mulakan dari mn.. he3x..)..


"Secara keseluruhan, RRH merupakan sebuah filem yang dipenuhi dengan persoalan sehingga membuatkan penonton tidak sabar-sabar ingin tahu kesudahannya. RRH mengisahkan tentang Valerie, seorang gadis cantik yang sering menjadi perhatian jejaka di kampungnya, Daggerhorn. Valerie mencintai Peter dan dia merancang untuk hidup bersama jejaka yang dikenalinya sejak dari kecil itu. Namun, hubungan cinta ini terhalang apabila ibu bapa Valerie memutuskan supaya Valerie berkahwin dengan Henry, seorang jejaka yang punya wang dan berada. Valerie menganggap perkahwinan yang bakal berlangsung nanti seperti majlis menjual dirinya kepada orang asing dan dia merancang untuk melarikan diri bersama Peter. Bagaimanapun, segalanya berubah apabila kakak Valerie mati dibunuh oleh serigala jadian yang sudah lama mengancam keselamatan penduduk kampung. Dalam kekalutan penduduk kampung memburu makhluk jadian ini, Valerie dilanda masalah setelah dia dilihat berbual dengan serigala ini. Perbuatan Valerie itu menyebabkan dia dituduh sebagai perempuan sihir dan dia dijadikan umpan bagi membunuh serigala jadian itu.


so, ome xmo citer pengakhiran story nih.. klu uols nk tau sp serigala jadian di sebalik story nih.. uols cekedot sendiri k.. saje nk bg uols panas ati.. hik3x.. tp for me, citer ni msh xblh nk kalahkn my fav movie "TWILIGHT".. huk3x.. mmg filem tu wat akakkk jatoh cinta nokkk ngn EDWARD.. kih3x.. fitaaaaaammm.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * mggu dpn rsnye nk tgk movie "THOR" n hari Khamis plak nk tgk "FAST N FURIOUS".. yg ni xblh nk tgk rabu.. sbb mmg dh tau jln story ni mst superb.. daaaaaaaaaaaa... cau cin cawwwwwww.. weeeeeeeeeee :) .. lupa plak.. ome bg 3 setengah bintang utk story nih k.. 

2 comments:

Anonymous said...

Pangsa mengesankan, saya hanya diberi ini ke rekan yang sedang melakukan analisa sedikit tentang hal ini. Dan dia sebenarnya membeli saya sarapan karena aku menemukan untuknya .. tersenyum. Jadi biarkan aku reword bahwa: thnx untuk mengobati! Tapi ya Thnkx untuk menghabiskan waktu untuk membahas ini, saya merasa kuat tentang hal itu dan cinta membaca lebih lanjut tentang topik ini. Jika mungkin, karena Anda menjadi keahlian, bisakah kau memperbarui blog Anda dengan lebih rinci? Hal ini sangat berguna bagi saya. Big thumb up untuk posting blog!

oMe aNaT aMiNuddiN said...

TQ en/cik anon.. tp i xbrape nk fhm ape yg u nk sebenarnye ea? anyway, TQVM ye coz mengomen blog nih.. TQ sgt2:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...