19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 April 2011

~shoppink + teater b.boy = happening gilak!~

holla.. selamat pagi.. tiba2 pg ni ome terlebih rajin plakkan.. nk update story di Korea Selatan ritu.. sbb ape? sbb part yg hari2 terakhir di Korea sgt2 la best.. sbb ape? moh dgr story mory ome k.. ome tau.. klu uols baca entry kali ni uols akan rs terbuak2 utk ke Korea.. sbb ape? hahahaa.. let's we check it out..

ok.. selama 3 hari di Korea.. kami sgt2 puas berjalan.. ke sana ke sini ke sinun.. mcm2 tmpt yg mrk bw.. berbaloi kerk x ome byr? berbaloi sgt2 ok.. seyes! ome rs kn stakat ni travel agent Apple Vacation & Tour ni saje yang sgt2 ome puas hati.. dgn bayarannye.. dgn jadual yang mrk arrange kn utk kami.. sgt2 berbaloi.. klu uols x caye.. jz click aje kat sini. n uols blh bandingkn sendiri dgn tentatif yg agent2 laen berikan.. mmg terbaekkk ok.. sbb ape ome ckp terbaekk? sbb ini kali ke2 trip ome bersama Apple Vacation nih.. sblm ni kami dh pnh smpai di Beijing China.. sgt2 bestt!! n bl ome bandingkn2 dgn tentatif perjalanan agent travel yg laen.. sgt2 la ome puas hati dgn Apple.. * pst..pst.. xmo bg komisyen kerk Apple? dh hbs puji ni.. he3x..

so, hari ke4 kami di Korea Selatan.. errmmm.. kami wat ape ea? kejap2.. biar ome ingt blk ome wat ape ea.. ngeh3x.. asik lupa aje.. ok.. mcm beselah.. seawal jam 7.30 pg kami semua kena berkumpul di lobi hotel utk sama2 berangkat ke restoran utk minum.. n pg tu jgk kami dpt minum di kedai pakistan or india muslim.. ome xbrape nk hengat la plak.. sbb klu minum pg ome sgt2 suka.. sbb mknan yg disediakan sesuai dgn citarasa kami org Malaysia.. sedap wooo.. tp klu sebut aje lunch n dinner.. msg2 dh berkerut muka.. aiseyyy.. mmg talak tahan lor.. mkanan mrk sgt2 tidak sesuai utk kami yg mmg orang Malaysia Asli ni kan.. he3x.. so, first destinasi kami mcm bese.. mstlah bfast dulu.. klu xbfast.. xlarat plak nk jenjalan.. so, kte makan duluuu!!!
 
so, dh kenyang melantak, kami trus berdesupp poiee ke National Ginseng Outlet.. nk tau ape ade kat sini? dh kate Ginseng.. tentu2 ade ginseng kn.. n fyi, ginseng Korea ni x di export ke luar negara ok.. sbb mrk sgt2 menjaga kualiti ginseng yg ditanam oleh mrk.. di sini kami diperkenalkan ttg kebaikan apabila mkn/minum ginseng ni.. uols tau x sbnrny cara tanaman ginseng ni sgt2 complicated.. n nk tggu ginseng ni berkualiti sgt2  la lama. berpuluh2 thn ok.. no wonder la mrk ni sgt2 menitikberatkan ttg kesihatan.. bla.. bla.. n blaa.. mcm2 la yg mrk explain pd kami..tp mcm beselah.. ome bkn suka sgt ginseng nih.. ome try rs yg baby ginseng tu pown dh rs nk muntah.. apetah lagi klu yg dh tua.. tp sbnrny yg baby ginseng tu x effect pape pown klu mkn.. sbb kate pown baby kn.. so, mmg xde kesan lnsg.. kesannye dlm mulut kte ni ialah kte rs pelik.. uols pnh x rs ginseng? ekceli ginseng ni lbh krg mcm tongkat ali.. kacip fatimah lah.. tp ginseng korea ni sgt2 bagus.. dorg kate la kn.. tp ome x beli pown.. sbb sgt2 la mahal ye kwn2.. jd ome xmampu nk beli.. tgk ajelah org2 tua yg beli.. sbb mrk dh tua kn.. so, mrk perlukn suppliment.. tp kat situ bkn saje mrk jual ubat2 ginseng ni.. rupanye mrk jgk mengeluarkan brg2 yg berunsurkan ginseng.. mcm coklat.. cosmetic.. mcm2 la yg ade.. tp ome lbh tertarik utk beli biskut beras mrk.. sgt2 sedap.. ala2 coklat crunchy gitu.. n then ome beli peeling.. peeling nye sgt wangi.. so, klu rs ade kehitam2an kat anggota badan tu, blh la sapu peeling tuh.. n kat muka jgk blh disapu ok.. utk hilangkan sel2 mati.. mmg terbaek..(pica xdok sbb kat situ xblh amik gambar.. gomen mrk xbenarkan.. smpai mcm tu skali dorg protect brg2 dorangkn.. huk3x)

so, dh kuar dari situ, kami bergegas plak ke Amethyst Outlet.. ome mula2 mmg xtau menatang ape la Amethyst ni kn... yg ome tau ome pnh beli contact lense Amethyst.. so, mmg wondering.. ape la menatang tuh.. nk tny segan.. so, biarlah menjadi tanda tny.. smpai la kami smpai kat tempat yg ingin dituju.. so, bl dh msuk situ, brulah ome tau.. Amethyst ni ialah batu yg berwarna ungu.. laaa.. ok.. hahahah.. no wonder la contact lense ome beli tu warna purple.. sbb Amethyst ni mmg warna purple.. ya ampun.. ome kn mmg gler warna purple.. so, mmg excited gak la tgk segala bentuk cincin, gelang, rantai batu2nye warna purple tuh.. tapiii! hahahah.. harga nye sgt2 la mahal ye kwn2.. kn ome dh kate.. segala mak nenek brg2 kat Korea tu mahal.. apetah lagi klu batu2 mcm tuh.. lg la mahal gler kn.. jd, mmg ome tgk aje.. bkn takat meleleh air liur.. meleleh air hidung segala.. huk3x.. n then harga dlm USD.. lg la xblh blah kan.. nk convert duit Malaysia.. jauh benar la harganya kn.. so, trus simpan ajelah perasaan tuh.. sbb misi kami utk shoping bkn stakat di situ.. hak3x.. byk lagi benda2 menarik yg blh kami beli.. sbb ome ni bkn suka sgt pakai aksesori nih.. mula2 jerk excited.. lps tu kemana2 aje pegi aksesori tuh.. so, xpyh la beli yerk.. huk3x..

so, sblm kami lunch hour destinasi seterusnya ke JM Cosmetic.. hah! yg sini ome sgt2 teruja.. lg2 bl dgr dorg explain psl kecantikan.. so, mmg tujuan ome simpan duit xbeli belah sgt sbb ome nk beli brg2 cosmetic.. hubs ome dh geleng2 pale.. sbb ome beli brg dlm tu saje hampir rm300 - rm400.. hik3x.. nk wat camne b.. terima ajelah kenyataan.. bini mu ini sgt glerkan brg cosmetic.. he3x.. so, yg plg meriah skali tentu la wanita kan.. so, bl nk beli tu kami berpakat.. sbb klu beli byk dpt kurangkn harga.. jd kami yg ladies2 ni berpakat.. he3x.. begitulah cara wanita klu nk berjimat.. berpakat beramai2... ngeh3x.. 

so, selesai di JM Cosmetic kami trus bergegas utk lunch hour.. kali ni lunch hour kami duduk di atas lantai.. mkn ala2 org jepun tuh.. masyaAllah.. klu dh kate mknan korea.. mmg bukan makanan aku.. mmg bukan makanan aku.. hak3x.. jd, hentam sajalah.. ape yg blh dimkn.. ome mkn.. ape yg ome xblh mkn, tolak ke tepi.. tp nsb la ade pakcik ni bw serunding.. mula2 segan gak nk amik.. skali bl dh skali mkn, trus ome amik lagi.. amik.. n amik lagi.. smpai serunding tu hbs ome yg bedal.. blh?kah3x.. gler pny xmalu kn ome.. hik3x.. dh e2 jerk yg sedap dimkn.. yg laen2 tu.. alahhaiiiii.. mkn stakat alas perut jerk okey.. xblh blahhh!

so, shopink lagi!!! n kali ni ome xshopink byk pown.. sbb duit dh hbs.. he3x.. kami tgk2 kiri kanan aje.. lgpown brg yg dijual lebih kurang same jerk.. harganye pown same jerk.. so, mmg bab2 shopink kat Korea ni ome xsuggest sgt.. xmcam kat Bandung kn.. wahh2!!.. bl shoping mst tingat kat Bandung.. sbb kat situ aje kte blh shopink x hengat dunia.. gler.. gler.. rs mcm xmo blk ms g bandung dulu.. huk3x.. dh kate pown wanita alias ladies.. so, mmg mintak maaf ye pd warga lelaki..mmg kami dilahirkan sebegitu rupa.. layan kan aje.. he3x..

so, lps shopink kami trus bergegas ke satu tempat ni yg dinamakan Sanchoom Show..ape itu Sachoom Show??? klu Malaysia ni ibarat Istana Budaya.. artis2 akan membuat persembahan secara live di atas pentas.. begitu jgk SS ni.. tp kami agk lucky sbb SS ni ialah teater yg berkaitan dgn BBoys or dkt sini lbh kpd Break Down/ Hoppers dan seangkatan dgnnye.. serius ok!!! ome sgt2 excited gler dpt tgk teater ni.. dari awl dh keluar lelaki tanpa pakaian yg bertopeng dgn badan 8 packs.. huk3x.. e2 yg ome kata waktu tu rs mcm x sdr diri.. kih3x.. serius!! sgt hebat ok.. teater ini mengisahkan seorang lelaki yang tidak tahu menari tetapi akhirnya berjaya menari kerana ingin menambat hati kekasihnye yg sgt menyukai lelaki yg pandai menari.. so, jln citer ni ade ikthibar yg blh dijadikan pengajaran.. bukan sahaja pelakon2nye yg sgt cantik dan tampan, tp sexy2 banget yg kwn2.. part yg plg ome rs terkedu seketika apabila ade scene 18sg.. ya ampun.. persembahan tarian tiang pulak.. yg perempuannye xhengat ok! mmg segala mala nmpk.. dh la kami ni dok barisan kedua hadapan.. so, bygkn waktu tu.. x terjegil biji mata hubs ome yg sepet tu? tiba2 mata sepet tu bertukar menjadi mata bulat? x heran ke namanye tuh? he3x.. n part best jgk bl slps persembahan tu, kami dibenarkan utk mengambil gambar bersama mrk.. walaaa.. hancem2 banget.. rs mcm nk simpan dlm beg bw blk Malaysia.. blh gtu? hik3x.. 

so, slps aje kami puas mencuci mata kami trus berdesupp balik hotel.. sbbnye misi kami x berhenti di situ lagi.. krn kami yg ladies ni diberikan peluang utk melihat brooch2 yg dibawa oleh pembekal dari korea ni ok! dia sanggup dtg hotel utk berikan peluang kpd kami melihat brooch2 yg sgt cantik.. n ade la beberapa biji ome amik utk dijadikan souvenir kepada org2 yg baik dgn ome.. ehh uols.. klu uosl xdpt tu bkn x bermakna uols xbaik taw.. cumanye nk beli byk2 mmg xmampu la kn.. ome beli skt2 aje.. jgn marah ea uols.. akn dtg klu ome jejakkan kaki ome ni lagi ke Korea, ome belikan utk uols pulak ea.. so, doa2kn ome dpt g sn lagi.. he3x..

so, mlm2 terakhir tu ome mmg terpaksa berjaga lewat mlm skt.. sbb pg2 esknye kami sume dh kena pack2 barang utk pulang ke tanah air kami.. rs sedih mula menyelubungi.. tp rs rindu Malaysia tetap ade.. so, mlm tu ome tido agk lmbt jgk la sbb nk kemas2 brg kn.. hubs ome? hahaha.. ZZzzzzzzzzzzzzZZZZZZZ.. blh? x sesuaii kn.. tgglkn bini dia sorg2 mengemas brg.. huk3x.. salam sayang teramat syg.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * sedih taw tgglkn Korea.. bl la nk p sn lagik nih..huk3x..  ehhh! baru ome pasan.. dlm entry kali ni byk sgt penggunaan perkataan "so".. he3x.. ampun ya klu BM sy sgt truk.. he3x..  daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwww.. weeeeeeeeeeeeeeeee:(

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...