19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 May 2011

~trip big femly arwah Omar & Saodah~

Assalamualaikum.. kembali lagik ome utk entry yg ke2 utk hari ini.. hari ni special day ome kn.. so, hadiah utk uols ome persembahkan entry2 ome utk hari ni.. hahahaha.. aci kan.. korg yg dpt hadiah dari ome.. bkn uols nk bg hadiah kat ome.. x sesuaiii taw uols nih.. tp xpe.. ome x kesyahhh.. sbb ome sgt suka upload entry ome.. klu uols tgk bln mei ni baru ni la ome update story mory utk tatapan uols.. so, bg can la ome nk mengarang story kan.. hahaha.. 

sebelum ome nk start story mory ome, ome nk mintak sesuatu dari uols blh? klu blh sblm uols baca next story ni, ome nk uols sedekahkan al-fatihah utk arwah  atok dan nenek ome yg telah kembali kerahmatullah beberapa thn yg lalu.. atleast, bl uols sedekah sdkt al-fatihah utk atok nenek Ome, mst atok nenek ome sgt2 berbangga ngn ome sbb ome ade ramai shbt2 yg baik hati yg sedang mendoakan keamanan mrk di sana.. blh kan? kan.. al-fatihah..

amin.. amin.. TQVM ye uols.. TQ sgt2 atas doa uols tu.. mudah2an roh atok dan nenek ome sejahtera lah disana.. berbalik pd story mory kali ni.. ome nk story.. trip big femly ome sebelah ayah yg mn anak, menantu, cucu, cicit omar dan saodah ni telah dijalankan di Cameron Highlands.. slalunye tiap2 thn, we ols akn buat hari keluarga Omar & Saodah ni.. tp dh 2 thn, kami x buat.. sbbnye kekangan masa dan keadaan yang x membenarkan kami utk berhimpun sesama kami.. jd, d sbbkn peluang utk berhimpun tu ade lagik.. jd yg mn blh follow tu, follow la keluarga mak ngah dan pak ngah ome ke majlis tunang anak terunanya.. last chapter ome ade story kn psl anak pakngah n makngah ome yg bertunang dgn org Sg. Siput Perak.. so, dh alg2 dokek bonar dgn Cameron, jd kami sekeluarga ambil keputusan utk bercuti di Cameron Highlands.. ade la 8 buah keta yg follow.. e2 baru sebahagian ok yg pegi.. ade lagi beberapa bahagian anak, menantu, cucu yg xdpt nk follow.. tp xkesyahhh laaa.. yg pntg sebahagiannye dpt berhimpun dgn gembiranya..

so, lps aje kami selesai urusan mjls tunang tu, kami terus berdosupp poiee naik Cameron.. kami mendaki bukuit-bukuit dan gunuing gunuing dari Simpang Pulai.. alhamdulillah.. jln kat situ, much better dari jalan dari Kampar.. so, mmg kami sgt2 excited.. dari kaki bukuit tu hubs ome blh tny.. cukup x minyak? bl ome pandang aje minyak, trus ome beristigfar.. dlm hati..positif thinking! cukup.. insyAAllah.. ade lagi dlm lingkungan 77km blh pegi minyak tu.. panjat pny panjat bukuit2 tuh.. nk dkt smpai are Brinchang, trus jd 0 Km.. ya Ampun.. bijakk.. bijakk.. pdhal beberapa kali kami benti kat stesyen minyak, xde pulak hubs ome ni nk pegi mengisi minyak tu kan.. mmg sgt bijak.. hahahah.. tp nsb la keta skg ni ade tank utk reserve minyak kan.. ms tu sgt2 la berdoa jgn la keta tu mati tgh jalan.. klu x, malu nokkk.. maluuu.. tiba2 dok ralit dgn minyak, mencari stesen pam minyak, blh pulak jem x hengat! jem nye plak tu dh nk smpai area Brinchang.. sbb kat area tu aje ade stesen pam minyak.. kiri kanan dh gelap gulita.. tepon adik ome bgtau yg keta kami dh kehabisan minyak.. atleast bl bgtau awl, dia alert la kn keta kami ade kerk x follow kat blakang.. gler ko nokkk.. blh plak area situ xde line.. mmg sgt2 menguji kesabaran..  adventure x adventure x trip kami? hahahah.. mmg sgt2 langsi.. tgh dlm kesibukan tu plak, blh jem menggila.. perghhh.. mmg ms tu dada dup dap dup dap.. hny tuhan jerk yg tau betapa panasnye ome waktu tu sdgkn waktu tu cuaca sejuk.. panas ati ngn hubs ome pown ye gak.. sabar ajelah..ade kerk dh smpai kat kaki bukit nk mendaki tu baru dia tny cukup x minyak.. mmg hangin gak la ome time tu kn.. hahahaha..

tapi alhamdulillah.. doa kami di makbulkan.. cuak gler akakk nokk..nsb sempat smpai kat stesen petronas kat area Brinchang tu.. yg ome hangin tu d sbbkn psr mlm kat kwsn tanah tinggi tu, penyebab jem mcm nk gler.. lps siap2 isi minyak beli mknan utk dinner trus check in homestay yg kakak ome dh booking.. yg laen2 pown ikut blk homestay jgk.. sbb msg2 dh penat thp tenuk.. almaklumlah.. perjalanan dari pagi smpai ke mlm.. mau x penat kn.. ooo.. lupa ome nk story.. kami cuti sempena labour day.. kn labour day jatuh pd hari ahad kn.. so hari isnin tu cuti.. dat's y kami pegi Cameron on dat time.. tapi yg ku sangka panas sehingga petang rupanya hujan ditengahari.. uwaaaaaaaa... menci nok.. menci! keesokkan harinye.. kami cdg nk ke Brinchang.. sbb kat area2 situ la byk benda yg blh cuci mata kan.. skali harapan tggl harapan nok.. sedih akakkk.. uols tau x sepanjang hny beberapa KM nk smpai situ, jem kat situ mmg x hengat dunia.. ms tu mcm2 aksi dh ome kuarkan.. jd hasilnye sebegini.. frust akak nok.. frust.. huk3x..











e2lah hasilnye bl utk sekian kalinye.. namanye syiokkkk sendrii!!! hahahah dh beberapa kali ome dtg Cameron.. inilah holiday yg sgt x best.. bygkn kuar pg pukul 10 balik homestay pukul 3 ptg.. hny beberapa KM aje dari homestay yg kami nginap kat area Tanah Rata tu.. dua tiga tmpt aje yg kami sempat pegi.. lps tu msg2 kebosanan! trus balik homestay.. sbb msg2 xde mood bl tgk jem kat Cameron yg sgt x disukai.. huaaaaaaaaaaaa.. dgn hujan renyai2.. kelaparan menanti dlm kereta utk smpai di homestay blk.. blk2 trus mencekik dan tidoooo.. huk3x.. tapiii! mlm tu kami kuar jgk g Pekan Tanah Rata.. cekedot barang2 yg berminat utk di bawa balik ke KL.. sbb xpuas ati pny psl waktu siangnye kami gerak gak g area2 Tanah Rata..hahahhaa.. n ome dpt la sehelai baju lengan panjang dan sweater yg sgt2 cute.. lgpown murah plak tu.. ome rembat gak la.. weeeee.. nsb la ade sweater nih.. terubat jgk hati ni bl dpt beli sweater cute mute ni.. nk tgk kerk? alamak.. ome x amik plak pica sweater ni.. nnt bl ome free ome amik pica ni ome tepek kat sini yerk.. lalalllalala 

so, hari isnin tu trus kami kuar awl.. mulanye nk blk trus KL.. tp owner homestay tu kate jln dh x jem mcm smlm.. jd kami amik kpstan naik jgk ke Brinchang utk shoppink di saat akhir.. alhamdulillah.. tp femly ome ajelah pegi.. big femly2 ome yg laen ade yg dh gerak blk KL pg2 bute.. sbb mrk sgt frust dan takut klu jem odw nk blk KL.. huhuhu.. kesian kat mak2 sdara ome yg laen tuh.. mmg x sesuaii kn.. punah harapan nk bercuti dgn gembiranye mrk.. huk3x.. n alhamdulillah jgk.. sepanjang perjalanan nk blk KL tu, kami x hadapi jem yg sgt truk.. cuma nk keluar dari tol Kampar tu agak sesak skt sbb tol tu hny buka satu lorong aje.. mau x jem kn.. nk slhkn sp? slhkn plus.. hahahhaa..

so, kami smpai umah tepat pukul 5 ptg.. lps hantar ibu ayah blk umah kat Sepang, trus blk Putrajaya.. alhamdulillah.. walaupown trip kali ni xbest spt trip2 sblm nih, tp kami tetap epy.. sbbnye kami dpt berhimpun stlh sekian lamenye x berhimpun spt nih... salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * xpe.. xpe.. bln 7 ni kami nk g Pulau Langkawi.. repeat blk trip yg kureng best nih.. hohohoho.. tp destinasi kami yg berlainan... see yaaaa.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeeeee:D









No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...