19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 June 2011

~KL Gangster.. terbaik wa cakap lu bro~

holllaa.. Assalamualaikum WBT.. wahhh.. dh bersawang rupanya entry Ome nih.. hye uols.. apa habaQ? weeeeehooooooo.. jgn x caye ok.. dh seminggu lebih Ome bercuti.. bercuti dari bekerja.. bercuti dari mengupdate entry Ome nih.. org kate ape..sumenye bercuti lah.. bila bercuti otak Ome pun trus menjadi cargas! yeahhh.. sgt2 gumbira ok..klu x gembira bukan cuti namanye kn.. ape la uols nih.. hehehe:D
tapi sebelum tu Ome xmo story mory psl pemergian Ome selama beberapa hari ni. tapi Ome nk review sikit filem gangster yang mana Ome p tgk last nite.. ehhhh.. jgn terkujat plak.. yeee.. jgn x caye ye.. Ome p layan movie KL Gangster yang tgh hangat di pasaran skg nih.. wahhh.. mcm x caye aje kan.. dh ler movie Melayu.. plak tu tgk pd hari Khamis mlm Jumaat.. dh tu bukan g ngn en hubs Ome.. tp g layaan movie tu sorang2.. wahhhh.. kelas kau Ome.. walaupun xpnh2 Ome buat mcm tu.. tp Ome sgt puas hati ok.. walaupun Ome layan movie ni sorg2 mlm td.. tp Ome sgt puas hati dengan lakonan dan jalan citer filem nih.. seyes! filem ni sgt besttt.. bak kate Zizan, shialll laa.. puuittt!! hehehe.. nk tau ape yg Ome maksudkn.. uols layan la filem ni di pawagam2 berhampiran dgn uols k.. *rs mcm nk p tgk skali lagi.. sp nk join Ome? angkat kaki..!!! :D

untuk review kali ni Ome xmo review jalan citer di sebalik filem nih.. tapi Ome lebih berminat dan tertarik untuk review siapa pelakon dalam filem ni.. let's we cekedot:D

Aaron Aziz (Malek)
Malek ialah abang kepada Jai dan Zeti. Malek ialah bekas banduan yang telah dtikam dari belakang oleh Shark yang menyebabkan Malek meringkuk di dalam penjara selama 5 tahun atas tuduhan perompakan bersenjata.. Dalam filem ini Aaron Aziz sgt cool. Sape yg mmg gilakan Aaron Aziz ni, uols rsnye lg giler kowt ngn Aaron slps tgk filem nih..

Adi Putra yang sgt mencairkan hatiku dlm citer nih.. sgt shukee! :D
Adi Putra (Jai)
Jai ialah adik kepada Malek dan abg kepada Zeti. Jai ialah seorang lelaki yang panas baran. Dia sanggup melakukan apa sahaja demi duit walaupun dia terpaksa mengorbankan keluarganya untuk kepentingan dirinya sendiri. Walaupun Adi Putra sgt jahat dlm filem ni, tapi Ome tetap 'jatuh cinta' dengan Adi Putra.Aksi yang xdpt Ome lupakan bila Jai dan Malek bertumbukan untuk part terakhir.. sgt tacing lol..

Syamsul Yusof (Shark)
Shark ialah anak tiri kepada King. Kerana tidak puas hati dan berdendam dengan Malek, Shark telah menikam Malek sehingga Malek meringkuk dalam penjara. Meskipun Malek telah dibebaskan dari penjara, perasaan hasad dengki dalam diri Shark masih begitu mendalam. Untuk menjatuhkan Malek, Shark memperalatkan Jai untuk membunuh Malek. lakonan Syamsul Yusof dalam filem ni sgt bagus. Dia melakonkan watak seorang gangster yang sgt kejam. 

Zizan Raja Lawak (Fadil)
Seperti biasa dalam sesebuah filem, seganas mana pun filem tu, mst ade watak komedi kan. n watak komedi itu telah dibawakan oleh Zizan Raja Lawak. Zizan diberikan watak sebagai Fadil. Fadil ialah kawan baik kepada Malek. Fadil membantu Malek selepas Malek di bebaskan dari penjara.Pelbagai aksi menarik yang dibawakan oleh Zizan. Filem ini turut menyelitkan aksi2 komedi dari Zizan yang sememangnye sume org tahu pelakon komedi yang berasal dari Terengganu ni sgt berbakat. nk tau ape yang berlaku kepada Zizan di akhir penceritaan ni?uols pegi tgk k.. sgt tacing.. huk3x.. n part yang paling Ome xblh lupakan Zizan bila dia suka sgt sebut "shiaall la.. puittt".. hehehe.. 

Zeti (Sheera Iskandar)
Pelakon tambahan iaitu lakonan Sheera Iskandar dimana Sheera membawakan watak sebagai adik kepada Malek dan Jai yang mana sejak Malek di penjarakan, keluarga mereka menjadi kucar kacir. Zeti dirogol oleh musuh2 Malek menyebabkan Zeti menjadi sangat liar. Untuk menampung kos hidup dia dan ibunya, Zeti terpaksa menjual dadah. Kalau ikutkan penonton x taw ape yg berlaku sterusnye pada Zeti kerana jalan citer untuk watak Zeti ni, mcm tergantung. Tapi yang pasti klu nk tgk Sheera seksi blh  saksikan Sheera dlm filem ni.. Ome rasa xpnh lagi Ome tgk Sheera seksi dlm filem2 dia sebelum nih.. kerk Ome ni yg terlalu kuno sgt ea.. ermmm.. ntahlah.. 

Selain dari pelakon hebat di atas ada ramai lagi pelakon-pelakon hebat yang membawakan watak mereka dengan baik.. antaranya Sufi Jekan (Ajib), Ridzwan Hashim (King), Adam Corrie Lee (Dragon) dan lain - lain lagi.. Jadi klu uols rasa nk p tgk filem ni, p jerk tgk.. sbb bg Ome filem ni ade mesej yang tersendiri yang mana blh di jadikan ikhtibar. thumbs up for KL GANSTER!! Ome bagi 4 setengah bintang utk filem nih..  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * sgt suka dengan Adi Putra.. waahhh.. badannye berketul-ketul mcm kuih ketul.. hihihi.. daaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeeee:D

2 comments:

NUR AIN ZULAIKHA said...

apesal tak ajak saye g malam tadi???gediks tau! =p

oMe aNaT aMiNuddiN said...

nk ajak camne.. seat akak pun 5 dari dpn.. satu2nye seat yg tggl.. kwang3x.. e2 yg g tgk sorg2.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...