19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 June 2011

~Percutian kami di Vietnam~

holla.. Assalamualaikum.. halliuu uols.. uols camne rini? Ome? dari pagi td Ome dilanda gegaran otak.. first skali kepala ni sakit sgt bila diketahui bahawa ade sesetengah area lembah Klang ni turut terasa gegaran akibat gempa bumi yg berskala 5. ++ di negara jiran.. so, Malaysia juga terasa tempiasnye kerana kedudukan negara yg sgt dekat dgn negara jiran.. alhamdulillah.. nsb tiada kemalangan jiwa yg berlaku..sumenye terkawal.. tapi bile menjelang jerk waktu nk blk.. skali lagi kepala otak Ome ni berlipat kali  ganda sakit.. gara-gara seseorang yang telah menyakitkan hati Ome.  Ini mengakibat kn jantung Ome berdetak dgn laju.. n oksigen dlm pale otak ni x berfungsi dengan baik.. tapi slps dpt mengadap dia yg Maha Esa dan mintak petunjuk dari Dia.. akhirnya Ome berjaya jugak melupakan kesakitan otak dan hati ini.. jalhamdulillah.. jd, Ome lupakan aje ape yg telah berlaku pd ptg td.. klu ikut hati Ome yg gila ni, mmg Ome smash blk budak nih.. tp Ome malas nk lyn.. nnt klu Ome layan, Ome takut Ome yg jd gila mcm dia.. jd, better Ome buat bedek aje.. yg penting.. klu x settle hal ni kat sini, Ome janji.. Ome akan tuntut di akhirat kelak.. jz see u there my "dear".. may Allah bless u.. no worry.. people will know u who u ar.. jz wait n see.. that's my promise!

aishhh.. suwey aje kn.. org baru nk feeling citer psl kegumbiraan kat uols, tiba2 Ome terpaksa plak mengadap benda bangang nih.. so, tutup citer psl dia.. Ome nk story mory kat uols psl percutian Ome baru-baru ni.. wahh!!! jgn terkujat lagi.. hehehe.. tahun ni Ome dh amik cuti lebih dari 15 hari.. gler kn.. mcm org kawen.. tp ini bukan cobaan.. btol.. plan yg di atur bertukar menjadi spt yg x diharapkan.. sumenye rezki dari Dia.. tiba2 Ome dpt duduk rumah teres.. lps tu Ome dpt mkn angin skali lagi ke luar negara.. iaitu Vietnam.. bukan ape.. ekceli plan nk g Vietnam ni xde pun dlm senarai aktiviti tahunan Ome..ntah mcm mn tiba2 kwn hubs Ome ajak g Vietnam.. mcm g Bandung thn lps.. kami pakai redah aje.. gunakn perkhidmatan tambang murah Airasia.. dua org pegi blk br Rm6++.. jd sgt murah kn.. so, Ome book la ngn hubs Ome.. kebetulan ade lagi satu pasangan suami isteri kwn hubs Ome jgk yg nk turut serta.. jd, kami 3 couple ni tempah la penerbangan pd hari yg sm.. walaupun sekejap aje kami berada di sana.. tp byk syokk maa.. ekceli kami pegi ni seramai 6 org.. kami stay di sana 3 hari 2 mlm.. kejap kan.. huk3x.. mmg! insyAAllah.. klu xde aral melintang, mmg nk repeat blk g sn.. xpuas maaa.. n xdpt nk pergi melawat byk tempat.. sgt rushing ok.. tp yg psti pemergian kami selama 3 hari tu sgt had fun.. Ome nk citer details pun xde yg menarik sgt.. sbbnye pica utk kali ni pergi pun x brape nk byk mcm trip sebelum2 ni.. almaklumlah.. byk tmpt yg xpegi.. cuma kami berkesempatan melawat bandar Ho Chi Minh dari pagi smpai petang.. n waktu mlmnye plak kami shopinkk.. Hotel yg kami menginap tu namanye BOSS HOTEL.. sgt murah ok.. klu convert duit Malaysia satu malam baru RM90.. bilik superior room plak tu.. ade dua katil queen saiz.. heavennnn.. hahahah :D

Ome xmo citer byk2 la.. ekceli mood nk menulis tu x mendatang la plak.. almaklumlah.. dua kali gegaran otak melanda hari nih.. trus mcm henk gtu kn.. Ome jz sertakan pica Ome sewaktu kat sana.. uols layan ajelah ea..  ehhh.. lupe nk bgtau.. pemergian Ome kesana ni jgk ialah salah satu impian untuk melawat kampung arwah Pak Tok Ome.. walaupun arwah Pak Tok dh xde.. tapi Ome tidak melupakan salah silah keturunan Pak Tok Ome ok.. yeee.. Ome mengaku.. Ome ialah cucu Vietnam.. n sy sgt bangga ade atok dari Vietnam.. so, Im Malaynam.. hehehe.. :D

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * suwey btol la.. buat mood aku hilang mcm tu jerk rini.. argghhh.. sabar Ome.. sabar!! go gurl! go gurl!!! buat sakit jiwa jerk layang org gila mcm tu.. sabar taw.. sabar.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwww.. weeeeeeeee :D





3 comments:

NUR AIN ZULAIKHA said...

ape motip amik gmbr ngan mak saleh tu?

oMe aNaT aMiNuddiN said...

ntahla abg mijie tue.. dia kan high taste.. nk amik gambar dgn minah salleh tu jerk.. kebetulan dorg pun join rombongan melawat bandar masa tu.. e2 yg dia gatai nk amik gambar dgn minah salleh nih..heheheh:D

Babyone a.k.a Fa said...

ala..review tak abis.. tak detail.. urm..hehe.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...