19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 June 2011

~ronggeng wif AngelZ + Besday Gurl 25th ~

holla.. Assalamualaikum.. uols sihat? lately ni Ome sgt2 M.A.L.A.S utk update story mory Ome nih.. ntahlah.. klu uols perasan entry Ome sebelum2 ni sgt pendek kn.. x mcm Ome yg slalu.. klu update entry x panjang tu x sah kn..tp lately ni sgt malas. xtaw la knp.. hati ni mmg nk update.. tp tgn ni malas btol nk menaip.. huk3x.. sgt kahsian.. kn..kn..

ekceli d sbbkn R.A.J.I.N  tu dh smpai.. jd Ome nk update sikit psl jimba jimbi d latest Angelz.. nk kate jimba jimbi tu x sgt la kan.. sbb kali ni kami turut mengundang fiancee Alang utk turut serta ronggeng Angelz kali ni.. sempena besday Alang yg ke25 tahun pd 4hb Jun ritu, Angah dan Ome plan utk meraikan adik kami yg manje & kuat majuk tu.. (hihih..klu dia baca ni comfirm muncung sedepa..hehe).. Alhamdulillah.. ape yg kami rancang terlaksana dan berjaya ok.. 


Ok2.. let me explain first k.. seminggu sblm nk berjimba tu, Angah ade call Ome..dia kate dia nk wat suprise event utk alg sempena besday Alang.. almaklumlah.. masa mlm hari pertunangan Alg, kan ritu Ome ade ckp..dia wat suprise party utk Ome n Angah.. so, d sbbkn ritu Ome xdtg n rs bersalah menghantui diri, n kebetulan plak Angah ade idea yg sgt bernas, so, kami decide nk wat kejutan utk alg plak.. so, plannye kami rancang ekceli utk jimba jimbi mcm bese.. tp dia xtaw sebenarnya kami dh berpakat jgk dgn en tunangnye iaitu Iskandar nih.. mula2 tu mmg Ome cuak..takut2 la dia mengamok kat situ kn.. yelahh.. tiba2 dia tgk Is dtg.. tanpa dia ketahui..takut gak dia mengamok.. kami masa tu sgt berserah ajelah..tawakal byk2 pd Allah..mudah2an dia x mengamok.. huk3x.. *cuak ok! 

budak kuat majuk..ngeh3x..

so, utk kejutan pertama tu kami g order dulu mkn kat Pizza Hut.. so, lps jerk order tu, Angah keluar kejap cari ATM dan order kek... n cari Is.. Is dtg asing2 dgn kami.. yelah..klu skali  dtg ngn kami, x suprise dh la kn.. jd, Is dtg asing2.. kami amik port baekk pnye supaya Alg xkn nmpk Is muncul melalui pintu dpn.. masa masuk jerk Pizza tu trus kami masuk dalam sikit n x biarkn Alg duk mengadap pintu.. ngeh3x.. itu kejutan pertama.. mmg waktu Is dtg tu, muka dia sgt terkejut.. yelahh.. mn dia nk expect yg Is pun ade same kn.. mmg masa tu dia tnya kat kami "mcm mn dia ni boleh ade kat sini?".. mmg kami x jwb pape.. yg Ome takut kena marah trus pandang bwh..xpndg dh mrk.. yg Angah plak x taw la situation ape yg dia buat smpai kami pun terkelu.. mmg ms tu pasrah aje.. nsb la dia x mengamok.. sbb Is bukan bw tangan kosong aje ok.. dia siap bw bunge.. wahhh.. sgt romantis kn.. *dik nun.. akakkk ni dh kawen 5 thn, en hubs tu pun xpnh bg bunge tau..jeles akakk nyah.. huk3x..
 alg wif fiancee Iskandar

so, kejutan pertama dh berhasil.. lps kami mencekik after half n hour plak.. kejutan kali ke2 kami berikn utk alg.. hahhh! amikkk.. nk sgt wat kejutan kat org kn.. kali ni ur turn plak laling.. hik3x.. so, kami dh berkomplot dgn staff2 pizza tu.. suh dorg bw kek tu kat meja kami.. tp xdela kami suh dorg nyanyi lagu besday utk Alg kn.. Angah siap pesan kat Ome suh nyanyi kn lagu utk Alg.. tp tiba2 kami dgr dorg ramai2 dok nyanyikan lagu besday tu.. so, Ome mmg terkujat kejap la jgk kn.. trus dua2 terdiam.. n Alg plak jgn tny la kn..dia lg la sgt terkujat.. klu kami ni pun dh terkujat.. apetah lagi org yg di kujatkan.. hehehe.. (kena g kelas tatabasa mcm Lisz gak nih..huk3)..  

hahhh! e2lah serba sikit kejutan utk Alg sempena besday nye yg ke25 thn.. welcome to our club Alg.. kamu dh TUA.. hahaha.. so, lps sesi kujatan terjadi, kami decide nk g main bowling.. tp sgt kahsian.. kami terpaksa menunggu smpai pukul 5 baru free..br kami blh main.. so, krn malas nk tggu lama2, kami blk umah dulu..solat2.. n then keluar balik g Mines.. ronggeng kami x berhenti di sini.. kami beronggeng plak ke Mines utk main bowling.. d sbbkn besday gurl nk main bowling, jd kami turutkn saje permintaan besday girl.. nk tgk wyg pun bukan ade citer best.. so, main bowling pun smpai pukul 7 lbh.. lps hbs games, solat2 n then ingt nk blk trus.. skali hubs kate dia blk lmbt mlm tu.. sbb keje x settle lg.. jd, kami amik kesempatan main games kat dlm area yg ade pelbagai games tu.. ape ke name tmpt tu.. Ome lupa dh.. tp kami buat keputusan nk lawan main bola kerajang aka bola jaring jgk kowt.. mmg berpeluh2 la kami dok main benda alah tu.. sgt2 excited ok.. x hbs tu plak kami dok main racing car.. klu Ome dgn hubs pun klu msuk tmpt games mcm tu, dua benda tu jerk la kami dok slalu main.. mcm kanak2 ribena dh rsnye.. almaklumlah.. ms kecik2 dulu jarang sgt dpt main benda2 alah tu.. so, jd jakun ya ulu skt la kn bl dpt main.. n yg peliknye xpnh bosan pun dok main benda2 alah tu.. huk3x.. klu ade anak agknye anak, mak dgn bapak sm2 naik agknye kn..huk3x..


so, alhamdulillah.. segala yg dirancang berjaya ok! n yg plg penting.. kami dpt dekatkn kasih syg yg baru saje nk dibina oleh kedua pasangan mempelai yg bakal menamatkkn zaman bujang mereka pd bulan 11 nih..insyAAllah.. doakan mereka bersatu hingga ke akhir hayat ye uols.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * En. hubby!! bila nk hadiahkan wife tercinta ni bunga ea? huk3x (blh? mtk mcm tu? hahaha).. daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwwww.. weeeeeeeee :D

tgk markah kat blakang tu..bekas atlit bola jaring nih berjaya jgk kalahkn mrk taw .. 
walaupun bekas atlit ok! hik3x..

4 comments:

NUR AIN ZULAIKHA said...

mmg tiap2 mgu akak berjimba jimbi..huhu~

sabtu ni nk g SPA..pastu nk g mane?balik tido?hehe~

oMe aNaT aMiNuddiN said...

lps kte wat SPA kte balik umah tidoooo.. hehehe..

NUR AIN ZULAIKHA said...

bagus..besh nyer..hahaha

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...