19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 July 2011

~Annual Holiday Femly Ome (Final)~

holla uols.. maap ya.. baru hari ni nk continue story mory holiday ni.. so, Ome xmo menceceh panjang2 lagi... biar Ome sambung story mory holiday ni k.. so, lps aje kami wat aktiviti mencabar.. kami trus berdosuppp cari tempat utk mkn tghari..perut ni krok krak krookk krak.. ya Allah..sgt lapar ok.. so, bl nmpk satu kedai mkn, kami trus melahap dgn laparnye.. ms tu mmg msg2 x toleh kiri kanan dh..rs mcm pelarian yg xmkn 10 hari..lapor nok.. kebetulan kami masuk ni makanan2 nye ala2 thailand.. mmg sgt maveles la kn.. so, mmg harganye pun sgt maveles.. Ome rs klu kat Langkawi mmg style mkn lauk pauk ni mmg mahal kowt.. n mkn tghari tu jgk mmg mahal..RM92 xslp Ome.. huhuhu.. sgt kelakar ok.. tp sbb mkn, malas ar nk berkira2 kn.. mkn ajelah.. klu xmkn lapar.. ye dak.. so, sblm kami bergerak ke destinasi strusnye iaitu Underwater world, kami singgah dulu ke Gunung Mat Cincang.. ekceli, Ome dh pnh naik dh cabble car kat Langkawi nih.. bg Ome klu uols dtg Langkawi, pegi la naik cable car nih.. mmg takut + cuak sume ade..tp bl uols dh ade kat ats tu, uols sgt teruja dan akn mengucap syukur krn melihat kebesaran Allah.. seyes! sgt shantek.. femly Ome ni ade jerk sebenarnya x pnh naik lg cable car nih.. tp disbbkn kakak Ome nk bw anak2 dia msk Underwater World so, kami kena la decide samada nk naik cable car or masuk Underwater World nih.. 

fuiyooo.. nk msk dua2 tmpt mmg xdpt la kn.. tiket utk sorg bkn murah..blh thn gak regenye..nk x nk kenala pilih.. so, kakak Ome mmg nk sgt bw anak2 dia msk UW nih.. so, xkesah la.. yg laen2 pun follow aje.. kat cable car tu, dorg tgk dari bwh aje.. sbb kakak Ome takut nk bw dua org budak tecik tu memandangkan kat atas tu mcm xselamat utk bw budak2 kn.. so, trus la kami ke UW nih.. kat dlm tu mcm2 kami dpt tgk spesies hidupan air yg sgt comel dan shantek.. n yg plg Ome teruja bl nmpk pingu..alahaiii..knp la pingu ni comel sgt kn.. rs mcm nk bw blk bela sekor kat umah.. tp nk letak mn? pingu kn nk kena sejuk slalu kn.. jd kte letak dlm peti ais.. ngeh3x..

so, lps aje dh penat seharian berjalan kami blk hotel dulu utk mandi manda dan berehat.. lps maghrib tu kami keluar blk.. utk ke Pekan Kuah.. d sbbkn shopink x hengat dunia, msg2 beli beg tarik.. kn beg tarik klu kat Langkawi sgt murah kn.. kebetulan mmg Ome n hubs tgh cari beg tarik yg jenis blh tarik tepi tu kn, so, kami beli la satu.. mmg wajib beli ok..sbb blk tu, mmg beg xmuat nk letak brg2 yg dh dibeli tuh.. bygknlah utk cekelat saje satu beg.. so, yg laen2 tu nk campak mn kn.. n bl smpai kat Ismail Group tu jgk, Ome beli lagi cekelat.. gler pny tamak kn Ome.. uish3x.. mau x tamak..klu tgk cekelat byk gler.. so, ape lagikk? angkut! bw blk la kan.. yahooo!!!


bile dh beli brg byk, Ome ngn hubs berkira2 cukup kerk x muatan beg kami ni..almaklumlah.. beli muatan beg  25kg.. mula2 niat xmo beli..skali bl dh smpai sn.. niat tu menjadi kenangan yerk.. ms check in beg tu, beg kami dh terlebeyyy sudahhh bah.. lebih 5 kg.. Hubs Ome plak dh cuak.. tp d sbbkn Ome ni cerdik akal skt kn, Ome suh Hubs Ome buka beg sandang yg dia bw tu n kebetulan plak beg tu xbyk brg.. Ome amik skt baju2 yg dlm beg satu lagi tu, n Ome letak dlm beg sandang Hubs Ome.. n alhamdulillah.. akhirnya cukup2 jgk muatan beg tuh utk 25kg.. hahaha.. penjimatan yg bijak kan.. so, lps aje kami check out hotel, kami trus gerak ke Makam Mahsuri coz kakak Ome nk bw adik iparnye melawat Makam Mahsuri.. so, pg2 lps aje check out, cr tmpt mkn n trus berdosup poie Makam Mahsuri..d sbbkn Ome dh pnh masuk, jd Ome malas nk msuk lagi.. Ome, Ibu dan Hubs Ome berjalan2 kat luar Makam tuh jerk ..nsb kebetulan ade gerai2 baju yg jual kat situ kn..so, cuci mata lagi la..dpt la jgk rembat sehelai seluar..blh pakai kat umah.. sbb seluar tu agak sheksi klu nk pakai kat luar rumah..jd, kte pakai dlm umah saje ye.. hehehe..






Ome blik by flight.. femly Ome dtg ngn keta..so, blk dgn keta jgk la kn.. mmg kesian jgk tgk depa.. tp rupa2ny dorg lg berseronok..siap pegi Padang BesaQ ok.. yg xthn tu siap call bgtau Ome dorg kat Padang BesaQ.. ms dorg kat Padang BesaQ tu Ome dh smpai umah..siap blh relax..landing2 rehat..dorg dok bershopink sakan lagi.. sgt melampau kn.. tp mmg trip kali ni sgt besstttt.. mudah2an thn dpn Allah berikan peluang dan ruang utk kami sekeluarga ke Pulau Redang plak..walaupun Ome dh smpai sn 2x, tp setiap percutian tu berlainan kenangan nye kn.. so, next year blh simpan duit dari skg.. sbb kami nk berendam dlm air plak.. yeahhh.... salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! **ya Allah.. aku bersyukur atas nikmat dan kurniaan yang telah KAU berikan pada kami.. Terima kasih YA ALLAH ** daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwww.. weeeeeeeeeee :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...