19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 July 2011

~Annual Holiday Femly Ome (part 2)~

holla.. gler pny malas Ome ni.. malas dh tahap tenuk.. blh kerk x continue story mory.. nk bg entry ni bersawang br nk update kerk Omeeee oiiittt.. ya ampun.. tp seyes ok! lately ni Ome sgt malas nk mengupdate bite terkni lagi sensasi.. ade jerk yg menghalang.. aishhh.. Omeee ooiitt.. wake up! jgn malas2.. **cargas**

continue dari story mory yg lalu.. utk hari pertama di Langkawi, kami trus check in hotel.. fyuolsi, kami book hotel ni dari awl thn lagi.. sbb nye takut nnt bl smpai sn kami x dpt bilik kn.. murah aje bilik ni.. semalam rm77..so, dua mlm baru rm154.. deluxe room.. quite gud.. xdelah bajet sgt kn..HOLIDAY VILLA  LANGKAWI.. sbb kami ni anak beranak keje gomen, so, msg2 gunakan kelebihan yg ade utk dptkn harga gomen staff.. weeee.. sgt berbaloi ok.. lgpun bkn nk duk terperap dlm bilik aje kn.. mmg trip kali ni kami xdok dlm bilik sgt..dok dlm blik tu semata2 nk tido, mandi2 dan rehat utk lepaskn penat jerk k.. mmg sharian kami dok berjalan dari pagi smpai la mlm.. **baloi..memang berbaloi**

ptg lps jerk kami check in, trus kami berendek di Pekan Kuah.. misi pertama kami utk shopinkkk ceklattt.. ya ampun.. msk Ismail Group pny kedai ade mcm2 cekelat.. ape lagikkk.. trus amik bakul, n memborong sakan.. fuiyooo.. byk jgk la berhabis. cekelat saje berhbs dlm rm250.. hahaha..gler kn.. blh kena kencing manis klu Ome dok tibai cekelat tu sorg2.. aishh..mn blh cenggitu.. ade la jgk yg Ome belikn utk kawan-kawan Ome.. yg mn xdpt tu.. bkn Ome xingt kat uols.. ingat..uols sentiasa dlm ingtan Ome.. tp xkn nk beli utk sume kn..kn.. alaa.. stakat cekelat Langkawi.. uols pun blh g la kn..kn.. *sdpkn hati uols yg sentap ngn Ome**

sblm kami dinner, ibu Ome yg sememangnye excited nk shopink, sibuk dok mencari Idaman Suri.. klu uols nk tau, klu nk dptkn pinggan mangkuk yg maveles + tip top blh la dtg kat Idaman Suri nih.. mmg shantek2 la pinggan mangkuk kat sini.. Ome beli sudu+ senduk+ pisau utk keperluan Ome sahaja.. xskose ok nk angkut pinggan mangkuk yg berat2 tu.. bohhh laayaann.. hahaha..  lps setengah hari suntuk kami dok shopink n lps aje dinner trus kami blk hotel.. uols tau x.. rupanye mkn tghari klu kte amik lauk pauk mcm nasi putih + lauk2 tu kn utk kami sekeluarga kena hampir rm100.. mahal gler la.. rs mcm mkn kepala gajah.. so, d sbbkn tghari kami dh terkono, kami mkn goreng2 aje mlm tu.. uols tau x klu kami mkn goreng2 baru rm5+.. xsmpai pun rm60.. sedih kn.. ish3x.. **melayu ngn melayu pun nk kenakn gak kerk? #apepuntakboleh!**

esk2 paginye plak kami ade misi.. misi kami sgt mencabar ok.. kami sekeluarga pnh la dtg Langkawi ni.. tp xpnh pulak g pantai2.. either nk mandi skalipun xpnh..keje kami bl smpai Langkawi ni shopinkkkk! tp kali ni x.. kami dpt buat Island Hoping k.. mmg niat Ome dari KL lagi nk g Tasik Dayang Bunting nih.. n kakak Ome la sgt excited.. dia suh Ome amik dan minum air tasik tuh..dia kate ape.. USAHA..waaaa.. azab jgk la nk minum air tasik tuh..so, keje menempah2 ni mmg keje Ome.. transport kat sn pun Ome yg book.. so, bile smpai aje sn mmg senang dh..xpyh nk pk2 nk belek2 nk naik ape.. nk wat ape..mmg dari KL ome dh rncg sebahagian dari jadual kami kat sn.. Ome tmph speed boat.. sebuah speed boat ni muat la utk 11 org dewasa.. 2 kanak2.. rm250 aje..kami booking utk kami sekeluarga.. xde campur2 ngn org laen.. Ome kate sgt adventure tu sbb kebetulan pg tu hujan.. plak tu naik speed boat.. mmg dup dap dup dap jgk jantung nih.. takut wooo.. plak tu speed tu boat tu mcm nk terbalik bl dipukul ombak.. tp mmg sgt best.. dh lame xbuat aktiviti mencabar mcm tu.. so, d sbbkn trip kami ni ade dua org budak kecik tu, jd dua org budak kecik tu diapit oleh kami di tgh2.. so, mmg jgn harap la kami nk bg dorg bersenang lenang atas bot tu kn.. dok diam2 ye budak dua org tuh.. ngeh3x.. **masa ni dpt la tgk 2 org budak tu diam jerk membisu.. tau pun takut kn budak2**

so, dlm ms 3 jam tu kami di bawa ke 3 buah pulau.. Tasik Dayang Bunting, Pulau Helang & Pulau Beras Basah.. kat TAsik DAyang Bunting ni kami diberi masa selama sejam untuk melihat keindahan panaroma di pulau nih.. yg xthn tu, ya ampun.. byk btol monyet yg sgt jinak..bkn dia takut ngn kte..kte yg takut ngn dia.. rupanya bl smpai situ, jgn pegang ape pun kat tgn.. esp yg berplastik.. slumber badak aje monyet ni p tarik beg plastik pengunjung tuh..sbb dia ingt dlm tu ade mknan.. sgt busuk ati taw monyet2 tu.. pencuri mknan.. ms kami smpai tu, mmg cuak jgk..takut di apa2kn kami kn.. tp yg kelakarnye ade sorg pakcik ni dia berseloroh ngn monyet nih.. dia ckp ape.. "hah! aku xbw ape..aku bw diri aku jerk ngn dua biji telur".. apakah??? sgt sengal kn pakcik nih.. kteorg yg dgr ni ketawa terbahak2 jerk.. ya ampun.. mcm mn pakcik tu boleh dpt idea sebegitu.. hahahah.. smpai sn Ome xmandi pun.. pdhal bw aje baju spare..leceh la.. nk kena tukar2 baju.. OMe ngn hubs kena la minum air tasik tuh..kebetulan adik Ome yg dua org tu mandi manda kat situ.. Ome suh dia amik air kat belah hujung2 yg org xmandi manda kat situ.. asihhh.. xkose la eh nk minum air yg bekas org mandi.. ya ampun.. tp kn uols.. mmg pelik ok.. pdhal kawasan situ kn dikelilingi dgn laut kn..laut kn masin..tp knp air tu jd tawar? uols pelik x? hahhh!! odw nk blk ke jeti tu.. tgh dok jln2.. tiba2 Ome dpt rs.. ade benda berat menarik beg Ome.. Ome ms tu mmg xpk ape dahh.. sekuat ati Ome menjerit.. agk2 uols tau x ape? lahanat pny monyet.. ade kerk dia cuba nk copet beg yg Ome sangkut kat leher tuh.. dia tarik sekuat ati dia taw.. ms tu mmg Ome cuak gler.. aishhh..mmg sgt viadap taw monyet tuh.. nsb la dlm beberapa second lps tu dia lpskn.. klu x? hahaha.. fhm2 ajelah.. huhuhu **azab ok nk minum air tasik tuh..smpai nk terbelahak Ome dibuatnye.. USAHA! aiyarkkkkk**

di Pulau Helang kami tgk pemandu yg bw speed tu baling daging ketengah2 laut.. n tiba2 dtg sekumpulan helang dok sambar2 daging2 yg pemandu2 tu bg..nsb la helang tu x p sambar kami yg dlm boat ni kn.. cuak jgk.. tp mmg sgt terpegun..selama ni xpnh tgk lagi helang2 yg byk gler berterbangan atas pale boat tuh.. mmg sgt teruja ok.. kesian kn..umur dh separuh abad baru dpt tgk helang yg byk sebegitu.. hahaha.. n last skali b4 kami mendarat ialah pulau beras basah..kat sini pun byk gler monyet..d sbbkn kami dh lapar sbb bfast pg kami hny mkn roti, so, kami keluarkn la mknan yg dibw.. tgh dok mkn2 tiba2 ade la sekor monyet ni nyusup msuk bwh kusi.. mcm bese nk curi mknan kami..nsb la Ome perasan.. lari Ome bw mknan tu jauh2.. nsb la x dikejarnye.. sbb ade owner yg jual mkanan ringan kat situ dok keluarkan lastik yg sgt besar.. berkeliaran monyet2 tu lari.. hahaha.. pdn muke.. aishhh.. cuakk ok.. klu di curi aje mknan tu xpe lg..ni klu dia dia cakar kerk.. gigit kerk.. aishhh.. satu keje plak..
ade yg MC sebulan.. MC lg xpe..takut nnt ade yg fobia nk dtg Langkawi..lagi masakkk kn.. **monyet yg sgt noti ok**

 wif anis ucuk yg xhbs2 dgn "milonye"
 wif ma love patzi
 shopinkkk time!!
 cinta hatiku.. ma ibu ayah tercinta
 rendam kaki aje kat tasik dyg bunting
 huhuhu..minum air tasik dyg bunting :D
 tasik dayang bunting!

fuiyooo.. panjang kn story mory Ome.. kn Ome dh kate.. story Ome mmg suka byk menceceh.. dh nama pun Omeee Anaattt kn.. hahaha.. oklah.. next program Ome story kat entry laen k.. bile? ntahlaaa.. tgk la klu Ome rajin ea..byk benda nk di abadikan dlm blog ni.. tp kahsian.. tahap kemalasan yg tinggi menyebabkn Ome xdpt nk update secepat yg mgkn..uols sabar k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *klu uols nk tau shopink ialah terapi yang baik utk wanita.. sbb tu wanita suka shopinkkk.. hahahahah..  daaaaaaaaaaaaa cau cin cawwwwwwwwww... weeeeeeeeeeeeee: D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...