19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 July 2011

~every week yang sgt bz~

holla.. Assalamualaikum.. hawau uols? lame dh x guna word tu.. hawau? noti kn Ome nih.. klu sehari xkenakan org, mmg bukan Ome namanye.. he3x.. maap..maap.. klu ade yg tacing xblh di bw bergurau tu, Ome mintak maap byk2 ye.. lumrah.. stp manusia tu pelbagai ragam.. ade yg jns epy go lucky, ade yg jns asik nk tersentap jerk kejenye.. ade plak yg jns blurr.. e2 lumrah alam..xblh nk slhkn depa.. sbb tu kelebihan dan kekurangan masing2.. btol x uols? Allah dh jadikan manusia ni sebaik2 alam.. sgt special.. so, thanks a lot to Allah **alhamdulillah**

so, rini Ome x taw nk mulakan citer yg mn.. sbb Ome rs dlm beberapa minggu ni Ome sgt la bz.. klu dulu Ome asik nk mengomen boring la.. ape la.. tp skg ni xtaw la knp kn.. stp mggu jerk mmg Ome x melekat kat umah.. ade jerk programnye.. xpyh citer bln lps pny program.. rsnye Ome dh story telling kat uols kn.. so, utk bln ni awl bln Julai yg lalu, Ome bercuti bersama-sama femly terchinta Ome.. Ome pergi Langkawi.. e2 pun Ome dh story mory kat entry Ome kn.. so, minggu ke2 plak Ome pergi melawat makcik Ome yang kurang sihat.. kami sekeluarga menjenguk makcik Ome tinggal kat area Ijok sana nun.. dh dkt sgt ngn poly Ome kat Sabak Bernam tu.. klu ikutkn rindu mmg nk jerk pegi tgk poly Ome tuh.. tp sbb MALAS yg mcm tenuk ni, jd abaikan jerla perasaan rindu yang bersarang dlm hati nih.. dekat x dkt jgk la.. ade la dlm 1 jam lbh jgk lagi dari Ijok tu klu nk poly lame Ome tuh.. bile dok joyah ngn budak2 poly Ome, dorg teringatkan kembali zaman di poly dulu, mcm2 perasaan yg timbul.. citer psl kerepek yg we ols slalu beli kat corner poly tu pun terkeluar..zmn kena geget ngn charlie.. fuiyooo..mcm2 suka duka selama kat sn.. huhuhu **ehhhh..dh knp nk story mory psl poly plak?apakah???cettt**

so, minggu ke3 plak, hari sabtu minggu lepas Ome g Library KL.. tujuannye utk mencari bahan rujukan utk assingment pertama Ome sbg seorang pelajar.. n group Ome nk buat discussion skt utk assingment pertama ni..so, Ome dgn confident nye drive la bersendirian coz ptgnye plak dh set ngn kwn2 poly utk berpeluk cium..coz dh lame sgt x berjumpa kn.. yg kelakarnye Ome ingt Dewan Budaya dan Pustaka tu adalah Perpustakaan Negara.. Nmpk sgt mmg Ome ni buta KL kn.. kui3x.. d sbbkn xbw GPS (konon2 expert la kn..padahalll?? mongakkss) tpksalah bertanya org yang pandai dgn jln KL nih.. bygknlah dari DBP tu mmg Ome blank.. xtaw nk ke Perpustakaan Negara tu camne.. blur gler.. trus call org dan bertanya itu dan ini..alhamdulillah.. Ome smpai jgk Perpustakaan Negara.. hahaha.. selesai misi di Library, moh ler kte berjimba plak ye.. so, lps aje discussion dgn group Ome, Ome berdesup poie ke Mid Valley.. dari Perpustakaan tu plak satu hal.. xtaw jalan nk ke Mid.. tpksa jgk cari GPS (call kwn) tny mcm mn nk ke Mid dr Library tu.. sudahnye "GPS" tu pun xblh pakai.. "GPS" tu xtaw..blh?hahaha.. dgn niat dan tekad ntah mcm mn tiba2 menjadi cerdik pandai, smpai jgk Ome di Mid Valley..mmg taram setaram taramnye.. nsb la x sesat barat kn.. main pakai redah ajeee.. dlm 3 jam jgk la dok tersadai kat Macdonals Mid Valley tu.. dok pot pet pot pet..walaupun yg dtg xde pun sebahagian dari budak2 kelas lame, tp tetap meriah.. klu x gelak kasi pecah satu Macdonald tu bukan Ome la yerk.. **maap ye..Ome mmg suka gelak mcm kak Ponti..hehehe**

Settle hari sabtu, ahadnye plak Ome berjalan-jalan di Floria Putrajaya.. wif En. Hubs.. ini pun kebetulan plak En. Hubs x keje n  dia kate dia nk blanje femly Ome mkn ayam kampung kat Cyberjaya tu..call ibondaku, bgtau tunggu kat mn2, set masa.. tapiii.. mcm bese..janji melayu kn.. janji pukul 11.30 tggu kat POJ.. ibondaku call kate depa baru smpai Floria..xsempat pun nk jalan2 lagi.. pdhal kami ms tu odw dh kuar umah.. tp sbb pk Ibonda kn (anak durhaka plak nnt) so, bg la peluang ibondaku dan ayahandaku berjalan2 dlm 45 minit gtu.. sbb lps tu Ome dh  buat appointment.. so, mmg sgt rushing..  mmg masa sgt cemburu dgn Ome.. tapi disbbkn Ome pun xpnh smpai pun lg Floria Putrajaya ni sdgkn dh dkt seminggu lbh event tu tersadai kat Presint 2 ni, so, Ome pun amik kesempatan la jgk kn..Lps mkn kat ayam kampung tu, truslah Ome ke tempat yg nk dituju..  En. Hubs last minit dia bgtau dia x keje.. mmg stress jgk la kn..bkn senang nk bergumbira sbb dia xkeje.. Ome plak dh buat appointment awl2.. so, xblh la mungkir janji..kenalah jgk pegi menepati janji.. lps jerk dh menepati janji, trus berdosupp balik umah **inilah rutin hidupku**
 kwn2 yg senget!
 orked wif ibunye *mcm anak dara xibu die..cett!*
 yeahhh.. machelin wif chece Ome..ngeh3x..chece?? hellooo.. *perasan!*
 Orked takut ajamma zub..ngeh3x..

so, dis week stakat ni xde ape2 planning.. klu ikutkn mggu ni free and easy.. huh! sgt lega ok.. tp xtaw la plak last minit kn..minggu ni ingt nk rest kat umah lyn dvd Korea yg xhbs2 lagi tuh..bygknlah DVD tu Ome beli dlm 2 bln yg lps.. tp xhbs2 pun lagi citer Korea tu..nmpk sgt mmg Ome bz kn..klu x, xpyh tggu seminggu.. 2  hari mmg habis satu citer.. dlm satu citer tu ade 16 - 17 episod.. hahaha.. mmg dari pagi slaluny bl dh lyn citer Korea tu, susah nk benti..benti utk mkn dan solat.. kdg2 mandi sekali sehari aje.. sgt teruk kn.. hahahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *tingat zmn kat poly dulu.. start giler kn citer Korea bl tgk Winter Sonata..bygknlah pukul 4,5 pagi org dh tido..tp Ome blh g layan citer tu smpai hbs.. mmg mata merah menyala la.. xtido + menangis.. gler kn..hahaha* daaaaa.. cau cin cawwwww.. weeeeeeee:D 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...