19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 July 2011

~kisah duka DSK B 2004/2006 (PSIS)~

(maaf atas pic yg blur)

haaaaaaaaaaaahhhhhh!!! rini nk bw uols mengimbau kembali kenangan2 Ome sewaktu Ome belajar di Politeknik dulu.. aishhh..bukan senang tau Ome nk mengimbau sejarah2 yg telah berlalu tue.. fuiyoooo.. mcm2 sejarah la yg berlaku dlm hidup Ome sepanjang Ome hidup 25 tahun 2 bulan 2 minggu dan 6 hari ni.. n dh tentulah kenangan di Poly jgk ialah kenangan terindah yang x mungkin Ome dpt lupakan melainkan Ome lupa ingatan.. **TQ Allah kerana berikan aku sebuah kenangan yang terindah**

Ome ingt lagi ms mula2 Ome melangkah kedalam Poly tuh.. ya Allah.. uols tau x Poly Ome ni sgt terceruk kat hujung dunia tuh.. ms Ome mula2 nk daftar masuk Poly tuh, mmg Ome "sakit ati" btol lah.. almaklumlah.. org bandar nk msk kampung.. serius! dari Pekan Sabak Bernam nk masuk ke dalam Poly tu amik masa lebih kurang setengah jam.. e2 xkira dari KL nk ke Sabak Bernam tu...dh ler jalan nk kesana tu blh thn gak jauhnye.. siap ade satu jln ni mcm ular.. bygkanlah.. betapa ulu nye la Poly Ome tuh.. bila dh masuk situ, dari asrama nk ke kuliah tu blh thn jgk la nk berjalan.. e2 sbb ms kat Poly dulu Ome kurus.. muahaha.. hari2 kami kena menapak nk ke kuliah..yg plg xthn tu, Pejabat Perdagangan tu plak tingkat 4.. fuiiiyooo.. mmg sgt azab la kn.. mmg hari2 dok mengomel.. stp kali nk ke Pejabat Perdagangan tu, setiap kali tu jgk kami sume ni membebel.. pelik jgk knp course kami ni jerk ofisnye plg tinggi.. Ya Allah... hari2 kami kena panjat anak2 tangga.. nk anta assingment..nk jumpe lecturer.. nk amik result.. mmg azabb.. hahaha **semputtttt**

Semester 1 tu, mula2lah detik2 Ome sbg seorang pelajar.. everything Ome buat sendiri..klu kat umah ibu masak..ibu basuh baju..ibu e2..ibu ini..tp bl dh sambung blaja.. duk plak berjauhan dgn keluarga.. everything Ome kena buat sendiri.. org kate ape.. BERDIKARI.. hu3x.. basuh baju guna tangan.. mula2 tu mmg rs nk jerk beli washing machine tu letak kat bilik tu kn.. tp lame2 bl dh hari2 kena nagadap benda yang sm, lame2 jd syoookk uols.. klu uols xpnh rs, uols mmg dikalangan org yg rugi jgk la..  bl uols dh berjauhan ngn femly uols baru uols tau ape makna bl dekat bau taik, bl jauh sgt merindui.. so, mmg Ome x nafikan Ome sgt rindu2kn femly Ome.. tp d sbbkn ade misi yang perlu diselesaikan, Ome cekalkan hati.. kuatkan azam.. utk genggam segulung Diploma utk ibu dan ayah Ome yg tlh bersusah payah membesarkn anak yg sgt comel nih.. hahaha **SEMANGAT!!!**

Kalau uols nk tau.. sepanjang Ome melanjutkan pelajaran di Poly, pelbagai kisah duka kami lalui bersama-sama.. alhamdulillah.. Ome dpt kawan2 yg sentiasa memberikan semangat dan dorongan antara satu sm laen.. kami x busuk2 hati mcm situasi kat ofis.. n budak2 kelas Ome adalah kawan2 terbaik.. Ome masih ingt lagi mcm mn si Nor Hafizah Sabri akak Fifi ni blh dajalkn kami.. e2lah Fifi.. walaupun dia Ketua Kelas yang baik, tp dia tetap nakal ok.. mcm mn dia boleh panjang akal kenakan kami pun xtaw la.. uols bygnkanlah kumbang hitam yang terbang tu mmg banyak gler kat Poly tuh.. almaklulmah.. Poly tu dkt ngn ladang kelapa sawit.. si Fifi ni blh plak dok takutkn kami ngn menatang tuh.. n Ome? slh sorg mangsa ok.. hari2 kena buat larian pecut sbb takut dgn kumbang durjana tuh.. pnh skali tu Ome xsempat nk lari.. terkepung dek bilik yang xde pintu nk keluar.. mmg terpekik terlolong la OMe kn.. sjk tu Ome kuatkan kaki ni agar blh lari sepantas kilat supaya x kena mcm tu lagi.. hahaha.. Uishhh.. ape xnye.. suara Ome yg merdu ni blh jd suara Ella gara2 Fifi ni dok baling kumbang tu kat Ome taw.. Ome ni nmpk aje gagah perkasa.. tp Ome sgt geli ok ngn menatang2 sbegitu.. tp nsb la Ome ni bekas pelari pecut.. hahaha.. Fifi ni mmg xlarat ar klu Ome lari kn.. tp kesian plak ngn bdak2 laen.. yg sentiasa menjadi mangsa rakusan ialah yatybeckham aka #maillambung nih.. mmg xdpt nk tlg la kn kawan.. sp suh ko x jd atlit mcm aku.. skg ni baru ko jd atlit dh terlmbt la kn.. hahaha **terbayang wajah yatybeckham ketakutan berlari sambil menjerit2 meminta bantuan.. ngeh3x**


xcukup dgn kumbang tu plak.. kenangan kami di gigit charlie.. uols pnh dgr x ade satu binatang ni namanye charlie.. seyes uols..klu uols kena sengat ngn charlie ni mmg uols menyesalll! Ome ingt lagi Ome pnh gigit ngn Charlie nih.. sakittt glerr..menatang ni mmg sgt kejam ok.. warna menatang ni oren hitam.. Ome xtaw nama sebenar menatang ini.. 1st time Ome jmp menatang ni kat Poly Ome.. kteorg mmg sgt fobia dgn menatang nih.. klu dh kena sengat ngn menatang nih mmg korg akn sgt trauma ok.. n  yg xthn tu, klu xsakit xpe.. ini sakit x hengat pny la.. nsb la Ome kena sekali  aje.. yg si budak noti Fifi nih, dia pnh kena byk kali jgk la.. pnh skali tu dia kena btol2 tepi bawah mata die.. lps tu yg kelakar dia pegi kelas dgn sebelah mata ditutup dgn kapas.. dh mcm lanun.. hahaha.. agknye sbb penangan charlie ni e2 yg dia jd sgt noty tu uols.. hahaha **CHARLIE YG DURJANA**


N kenangan yang best skali bl kami dpt buat rombongan ke Langkawi.. ms ni kami collect duit sbb kami nk bw lecturer kami yg baek2 ngn kami tu ikut kami tanpa kami kenakan sebarang bayaran utk depa..depa cuma bw duit utk shopink jerk kat sn.. baik kn kami.. hihihi.. ms ni lg sgt best.. dh nama pun perempuan kn..tempat plak mmg tmpt shopink.. lg haru biru la dibuatnye kn.. teringat mcm mn kami berlarii2 kat tepi pantai.. mcm mana kami mcm kanak2 ribena .. kami main tarik2 upih kelapa tuh.. ya Allah.. sgt2 best waktu tu ok.. tp ade jgk yang xbest,  ade antara 2,3 org kwn2 Ome dpt "hadiah" dari Langkawi.. Ome xtaw mcm mn dorg blh kena gigit ngn Obor2.. blk dari Langkawi tu, mmg truk la kaki2 dorg..kesian gak tgk.. seminggu gak la kawan Ome tu dpt MC.. huk3x  **KAKI NUR MASTURAH YANG PUTIH GEBU ITU DICACATI DGN SENGATAN OBOR2.. ADE KESAN LAGI X MIMI?HUK3X**

Uishhh.. bile tingat blk kenangan di Poly tu, mcm2 yg nk di story mory kn kat sini uols.. bila tingat kenangan tu, mmg tersenyum sorg2 la Ome.. mmg byk sgt kisah suka duka kami uols.. Ome rs mcm nk patah blk jerk masa.. tp mmg Ome tau.. masa xkn berpatah balik rite.. Ome akan sematkan kenangan kami bersama-sama hingga ke akhirnya.. ecehhh.. geli la plakkan.. hahaha... E2 blom kisah kami kena wat assingment.. xkuar mkn semata2 nk siapkan keje harian yg lecturer bg.. uishh.. mcm2 jgk uols kisah pahit kami sepanjang blaja kat sana.. tp Ome tetap akn simpan kenangan ini.. kerana kenangan ini tidak dijual dimana2.. carilah kat Pasar Malam ke.. kat Mydeen kerk.. kat Mid Valley yg besar tu pun.. xde nye jual kenangan2 nih.. so, bila kte dpt sesuatu kenangan tu, mengucaplah syukur ye uols.. sbb krn kenangan, hidup kte akn lebih bermakna.. SALAM SAYANG TERMAT SAYANG.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. paece! *Alhamdulillah.. berkat doa insan2 yg menyayangi Ome  akhirnya Ome berjaya untuk genggam segulung Diploma.. Alhamdulillah.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin caww... weeeeeeeeeee:D


2 comments:

Nor Hafizah Sabri said...

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!! sangat!!!! rindu... huhuhu...
kumbang, charlie... larian... tawa... gelak... nangis.. kene pulau...huhuhu...sume nye rindu!!!! nak main bola jaring....

Nor Hafizah Sabri said...

huhuhuhu... rindu... gelak... tawa...tangisan... larian.. .segalanya!!!! rindu yang amat.. .rase nak nangis pun ade... huhuhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...