19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 August 2011

~iftar wif Angelz w/out achu~

holla.. salam uols.. uols sihat? wahhh.. dh masuk puasa ke24 la uols..serius.. cepat benar Ome rs masa ni berlalu kn.. next week dh buleh raye.. yahooo! n tahun ni giliran kampung Hubs Ome plak.. last year Ome beraya di KL wif my luv patzi kan.. so, dis year Ome beraya di kampung hubs di Terengganu plak.. spt biasa.. bagi pasangan suami isteri spt Ome ni kenala saling bertolak ansur.. so, no cheating2 ok.. hehe :).. wat la muka seposen kerk, muka 1 sen kerk.. perjanjian tetap perjanjian.. tp xkesah lah.. beraya belah mn dulu pun lbh kurang sm jerk.. pasangan mcm kami ni xblh la nk selfish kn.. :)

ok..skg ni Ome xmo story psl raya dulu..Ome nk story mory psl iftar utk minggu ke3 ni.. alhamdulillah.. tiap2 minggu mmg Ome akn berbuka dgn kawan2..either kawan2 hubs Ome mahupun kawan Ome, mmg tiap2 minggu full house..samada Ome yg pergi umah mrk or Ome yg masak.. sumenye mmg mkn beramai2..almaklumlah..nk mkn ramai2 waktu hujung2 mggu jerkla..klu hari2 bese buka pose ngn hubs and adik lelaki Ome tu je la.. e2pun klu dia xblk umah ibu..klu x,berbuka ber2 ajelah kn..tp nsb la jgk sometimes ade jgk insan2 yg nk belanja kami mkn..so, org kate ape.. rezki jgn ditolak bala jgn di cari.. huhu.. klu berbuka ramai2 mmg best kn.. e2 yg bl dpt berbuka ramai2 Ome suka sgt.. 

n minggu ke3 tu turn Angelz plak berbuka dgn Ome n hubs.. tapi berbuka kali ni kami nk buat lain dari yang lain.. di sbbkn kebetulan masa tgh dok ralit tgk promotion dari MYDeal & MilkAdeAl  ritu, Ome rs nk try la mkn buffet dgn depa nih.. n depa pown mmg dari awl dok bg idea nk buka pose kat hotel or restoran yang mensajikan menu buffet kan.. tp nk cr buffet ni sumenye mahal2 belaka kn.. klu x RM80++ bukan harga hotel la kn.. tp e2lah..nsb dan rezki menyebelahi kami.. d sbbkn ade menu buffet yg murah iaitu RM55 sekepala,so dorg pun stuju n Ome pun beli la voucher dari MYDeal.. for me, either MyDeal or MilkAdeal nih..dua2 sgt bagus.. bkn pertama kali Ome beli voucher2 ni dgn depa..sblm2 ni pun ade jerk.. Ome beli voucher SPA la.. voucher facial la.. voucher kek aiskrim lah.. hahaha.. tp stakat ni Ome sgt berpuas ati dengan pembelian voucher nih.. serius! xrugi pon.. n yg plg penting.. jual beli ni sah.. dan x menipu.. e2 yg sgt PENTING!!!

Kami buka puasa kat Maytower Hotel KL.. klu uols tau hotel ni dkt dgn Masjid Jamek Jalan Tar tu .. mmg sgttt best la klu g shopinkkk.. tp Ome xsempat pown nk g shopink kat situ..Ome pegi sana pun semata2 nk berbuka puasa dgn Angelz.. sbb masa x mengizinkan.. hubs Ome keje.. so, mmg ptg baru la blh kami bergerak ke KL tu.. tp nsb la Ome xpegi shopinkk.. Ome smpai ptg tu pun manusia dh bersesak2 mcm nk g haji..aiyooo.. sgt xthn ok.. n nsb la kami ni dh buat perancangan yg baekkk pnye.. mn ade kami naik keta.. rela kami naik ERL + Star LRT tu.. xkose ok nk hadapkn jem yang ntahapehape tu.. mmg smpai hotel tu, trus kami bergerak ke meja mkn yg telah disediakn.. oh ye.. sblm dtg, kena wat booking dulu ye uols..jgn main pakai redah aje.. slp haribulan nnt kena mkn atas lantai.. hehe.. Ome dh buat tempahan seminggu awl dari hari yg we ols g tu..  sbb takut buat tempahan lmbt, full book plakkan..so, better la tempah awl.. ye dak?

uishhh.. jgn la tny mkn ape.. mcm2 ada.. dh nama pun buffet kn.. slagi x kembung perut, mmg slagi tu la kami dok letak punggung kami ni ats kusi tuh.. hehehe.. tp Ome xkn amik nasi klu mkn buffet.. sbb bl mkn buffet ni mcm2 ada kn.. so, klu Ome amik nasi comfirm la kn lps tu Ome xkn usik ape2 dah.. so, nk selamat better amik yg ringan2 n blh sumbat sikit2 dlm perut nih.. barulah x rs rugi kn.. hahaha.. n yg plg best otak-otak.. klu kat luar tu beli 10 batang pun xcukup kn utk Ome sorang.. kat situ blh dikatakan byk jgk la Ome bedal..lg2 alg la kn.. almaklumlah.. org xde gigi..(mmg matik aku).. ms p ni baru seminggu dia simenkn gigi dia.. dia kn pakai bracelet kn.. so, doctor xbg dia mkn makanan yg keras2..either nasi pun xblh..sgt rugi kn.. so, dia la yg plg byk mkn otak-otak..benda2 laen tu dia usik jgk..tp dlm kuantiti yang sikit..kesiannn.. laen kali nk g wat gigi tu, biarlah lps raye ye awk.. hihihi..

moh kte layan pica2 yg akn buat uuols meleleh air liuq.. hihii.. haruslah wajib kn sesi photoshoot :)










errmmmm.. sodakawallahulazim.. hehehe.. lps mkn moh ler kte bergerak pulang ye.. shopinkkk? idak la saye.. angah & alg ajak jgk g SOGO.. tp sy dh berjanji pd diri ini.. selagai trauma dan fobia Ome ni x hilang, Ome xkn pnh sesekali pijak lantai SOGO tu ye uols.. huhu.. sejarah x mungkin berulang..takuttt wooo.. kebetulan plak ms kejadian tu mcm ni la keadaan nya.. nk raya.. hbs duit Ome kena kebas.. stress ok.. so, katakan XNKKKK pada SOGO.. eiihhh.. org dok kata sogo e2 sogo ini..murah sana..murah sini.. ehhh.. jgn harap la Ome nk jejakkan lagi kaki ni ke SOGO tu.. huhuhu.. (fobia gler)

so, lps dh berpolok cium ngn Angelz.. kami pun berjalan mengikut destinasi masing2.. n ms nk blk tu, mmg Ome lalu deretan kedai2 yg jual baju2 raya tu.. so, Ome usya2 gtu jerk la kn.. Ome ni kain ela utk dibuat baju raya tu mmg byk.. ckp jerk kain dari mn.. kain ela yg Ome beli kat Bandung thn lps tu pun ade lagi x berjahit2.. kain ela yg Ome beli kat Vietnam baru2 ni pun ade.. tp e2lah.. x berjahit.. xkn Ome nk jd mcm sami buddha tu  g lilitkn kain tu kat badan ni plak kn.. so, nk xnk kenalah cari sepasang baju kurung untuk dijadikn baju raya.. n nsb la ade satu kedai ni..btol2 kedai yg terakhir sblm Ome naik train tu, Ome berkenan dgn baju tuh.. so, rembat la sepasang kan.. n tema raya kali ni warna ceklat ye uols.. :)

so, persiapan raya uols camne? dh beli kerk blom? Ome? alhamdulillah.. stakat ni sumenye dh selesai.. tggl nk amik baju raya hubs kat tailor.. u see.. Ome ni mithali jgk kn..baju raya hubs g tempah.. baju sndiri x bertempah2.. kui3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *sbb ape Ome tempah baju hubs Ome ni?.. sbb Hubs Ome ni sgt cerewet..dia xsuka baju yg ready made tu..dia kate xbest.. so, kenalah korban kn diri.. Ome ni bg jerk baju ape pun asalkn selesa Ome blasah aje.. sob sob.. baju raya tahun ni xbyk mcm thn lps.. huhu.. pdn muke utk diri sendiri! huhu.. daaaaaaaaa.. caaauuu ciiinnnn caaawwww ... weeEEeee :D

psttt..psttt.. next entry Ome nk story mory iftar wif my luv patzi.. ehhh.. jgn ingt Ome berbuka puasa dgn kawan2 aje.. my luv patzi tu jgk sebahagian hidup Ome ye uols.. nnt Ome story mory kat uols next entry k.. daaaaaaa...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...