19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 August 2011

~iftar wif my luv patzi~

its friday! its friday!! its friday uols!!! waaaahhh.. manyak epy la lu amoi.. mood laye lu sudah mali meh? huhuhu.. ekceli kn uols.. mood raye Ome thn ni xdtg2 lgi.. Ome pown xtaw la knp la mood raye tu xmari.. tapi mood nk cuti seminggu tu yg overshadow uols.. ntahlaa.. bknnye xpnh raye sblm2 ni.. dh hdp 25 thn uols.. tp Ome rskn thn ni la mood raya tu susah nk sampai.. Ome dh seru dah.. dtglah mood raya..dtglah mood raya.. dtglah mood raya.. tp tetappp dia xmo dtg.. jd nk wat camne? ermmm.. maybe sbb xsmpai kampung lgi kowt kn.. Ome rs klu smpai kampung hubs Ome nnt, insyAAllah.. mst bertukar trus kn kn kn.. *alasan! sbnrnye jasad kat sini..hati dh kat kmpg.. hihihi ;p

yeess! kelmarin Ome telling kat uols kn yg Ome nk story mory psl iftar wif my luv patzi.. uols tau kn sp my luv patzi tu? yeessszaa.. my luv patzi tu sudah semestinye keluarga Ome.. ayah, ibu, kakak, abg ipar, adik2 dan anak2 buah Ome yg bijak tapi nakal tuh.. n sudah semestinya..my luv hubby pun wajib la tersenarai kn.. so, smlm ialah turn ayahanda tershinta Ome plak blanje kami anak beranak mkn kat luar.. ekceli hari 1st pose tu kakak Ome dh buat mkn2 dh kat umah dia.. so, turn Ome plak hari minggu pertama pose tu Ome masak nasi ayam khas utk femly Ome saje.. tp waktu tu femly kakak Ome xde..sbb ade kematian belah abg ipar Ome..so, mrk xdpt dtg.. d sbbkn xdpt rs nikmat berbuka puasa satu femly tu lg, Ome decided blanje my luv patzi berbuka di Restoran Telaga Buruk di Bandar Baru Bangi.. time tu Ome blanje plak.. almaklumlah..gaji dpt sebulan skali.. so, kdg2 klu kte berbelanja utk keluarga pahalanya berlipat kali ganda kn..so, inilah masa nya nk membuat amal kebajikan..selain tu dpt mengeratkan lagi kasih syg antara kami.. hidup hny skali uols.. xtaw esok lusa klu Allah nk tarik nyawa salah seorang ahli keluarga Ome..time tu mmg dh terlambt la kn..so, slagi mrk masih bersama.. selagi tu la Ome akn berbakti utk ibu dan ayah Ome.. *ayah ibu.. ALA (nama manje dirumah ye uols.. hihi) sayaaangg ibu ayah :)

oh yee.. smlm jgk kami berbuka puasa skali lagi.. sblm berakhirnya Ramadhan ni.. semalam turn ayah Ome blanje.. kami check in di Medan Ikan Bakar Tasik Idaman.. uols pnh pegi? klu yg pnh pegi tu, uols tau la kat mn kn.. mn yg xpnh pegi tu.. pegilah layaaan masakan di sana ea.. bg Ome makanan kat sn oklah.. tp jgn terkejut plak bila membayar nnt ye..Ome rs la kn mahal jgk la mkn kat situ.. walaupun ini bkn kali pertama mkn kat situ, sbb sblm2 ni pnh jgk mkn kat situ.. ntahlah.. maybe tempat makan tu selesa kowt..dat's y ayah Ome suka mkn kat situ.. tp bg Ome.. maybe klu ade pilihan lain, Ome akn mkn kat tmpt lain..tp sbb ayah yg nk blanje.mn buleh nk memilih kn.. so, kenalah bertindak mengikut arahan.. huhu.. ohhh!!! smlm kami xmkn nasi tau uols.. sume dok order western food.. chicken chop & lamb chop.. sblm2 ni mkn nasi putih + ikan bakar + lauk pauk.. tapi kali ni kami nk tukar menu.. boring la uols..sblm pose asyik mkn nasi aje.. so, msg2 decide tukar menu.. jd omputih skejap.. tp lps tu msg2 x kenyang.. hahaha.. patan muke..nk sgt mkn ala2 western la konon kan.. ayah jgk yg kenyang.. sbb ayah sorg aje pilih nasi goreng.. kami sume pilih western food.. hahhahaha.. 





 kureng kick ar western food depa nih

so, hari ni last keje.. ahad ni Ome balik Terengganu.. spt yg Ome story telling kat uols sblm ni, thn ni turn Terengganu ye uols.. kui3x.. so, sebelum Ome terlmbt Ome nk ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri buat semua teman2 Ome.. sekiranya Ome ade terkasar bahasa, terguris hati uols, ter ape la kn.. yg buat uols panas ati, benci ngn Ome.. Ome mohon keampunan dari hujung rambut sampai hujung tumit kaki ni ye uols.. halalkan makan minum Ome selama ni.. so 0-0 ea uols.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * mana yang pandu untuk pulang berhari raya tu, pandu dengan selamat..ingatlah orang tersayang ok! daaaaaaaa.. caaaauuu ciiinnnn caaaauuu.. WeeeDD :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...