19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 September 2011

~GARA - GARA AIRASIA~

holla uols.. dua tiga hari ni Ome dh start puasa ganti tau.. alhamdulillah..klu masuk hari ni dh 3 hari Ome dpt gantikn puasa..aishhh.. jgn ckplah.. hari pertama puasa mcm budak2 kecik yang baru pandai nk blaja puasa.. kus smngt.. laparnye lain mcm.. seyes! truk lg ms puasa sbln ritu..ish3x.. ni gara2 mkn x hengat dunia la kn slama 3 mggu nih..so, bl nk ganti blk mmg rs liat benar.. aishhh.. tp msk hari ke2 ni rs ok skt..xdelah rs mcm hari pertama.. hubs pun ckp mcm kanak2 riang.. siap bgtau kat hubs ni rs mcm nk demam sbb puasa..ekekeke.. truk kn..ish..ish.. x sesuaiii.. tp utk hari ke2 plak, much better.. n Ome jd xrs sgt puasa ni sbb Ome try membizikan diri.. Ome bantu adik Ome si alg nk kawen bln 11 nih.. so, d sbbkn dia telah buat bajet yg slh utk majlis wed nye tuh, jd Ome sbg kakaknye haruslah membantu kn.. uishhh.. uols bygkn lah..majlis kawen Ome dulu klu 10K tu rs dari A - Z blh dpt dari mak andam kowt.. tp dia pny pakej yg dia amik dr mak andam tu Ome rs mcm x worth it.. gler la.. bl Ome try amik kat org tu  n sikit kat org ni..dia blh save byk uols.. n now sdg mencari2 pakej andaman plak utk dia.. adehhh.. rs mcm kakak tu nk dajalkn dia pun ade.. ishh3x.. ape?? ingt adik Ome tu anak Dato"? Ank Tan Sri? either tarikh lahir dia sm dgn Sultan..tp dia bkn anak Sultan.. mmg Ome dh sumpah seranah dh..klu ikut nk sumpah kakak tu jd batu belah batu bertangkup... boleh? huawawa... jhtkn Ome.. huhu :p

hah! ni lagi satu.. mmg hari ni agk hangen jgk la dgn AIRASIA nih.. tp xdelah hangen sgt.. sbbnye dpt jgk tiket murah yg di idamkn.. rsnye rmai kowt yg tahu skg ni Airasia tgh wat promotion 0 fare utk destinasi yang terpilih..antaranya langkawi, Kota Kinabalu, Kuching n ade jgk sesetengah negara yang mana kaki melancong mcm Ome nih..blh la lawat website Airasia..tp!! Ome bgtau awl2.. klu nk buka jgn buka skg..klu uols bukak skg blum tentu blk ofis ni uols dpt tempah tiket murah tuh.. aishhh.. Ome ni dgr petua dari seorang sahabat Ome..antara petua2 yg dia bg utk book tiket murah ini dgn bangun sebelum subuh.. aishhh.. gara2 nk tiket murah, sanggup ni kunci jam uols.. pukul 5 Ome dh terpacak hadapkn lappy kat umah tu.. uols pakai la UNIFI kerk.. ape kerk..laju mcm mn pun line berokband uols tu..xkn dpt pny la submit..klu dpt masuk n dpt pilih2 tarikh, comfirm lps tu hang.. n yg plg x thn bl last skali step utk bayar tiba2 hang.. dia suh submit smule.. aarrhhhgghh.. mmg tu mendatangkn kemarahan la kn.. tp e2lah.. alhamdulillah.. nsb menyebelahi Ome jgk..meskipun smpai pukul 6 Ome dok tggu, waiting list waiting list.. akhirnya Ome dpt jgk tiket murah ke Tawau.. e2pun slps gunakan tenet kat ofis nih.. n kebetulan ms tu mmg line tenet free kowt..org rmai pun xdtg lg ofis..mmg mengambil kesempatan la kn..


knp pilih Tawau? ermm.. ekceli Ome pilih Tawau sbb abg ipar Ome org Lahad Datu.. so, plan nk ke kampung hubs kakak Ome tu dh lama di pendam.. kira ibu ayah Ome nk jumpa n merasa la duk di kampung besannye kat Lahad Datu nun kan.. n maybe sbb niat tu baik, so Allah bukakan jalan.. seyes uols.. nk book plak tu utk sefemly.. 11 org sumenye.. max book hny utk 9 org..jd utk Ome n Hubs Ome booking lps setlekn femly Ome pny flight.. mmg xsm masa dan tarikh dgn dorg uols..sedih jgk la.. tp xkesahlah..beza sehari jerk dgn depa.. dorg pegi jumaat Ome pegi Sabtu..mcm tu la lbh kurg..yg psti destinasi tetap sama.. TAWAU! yeahhh.. seyes ok! lps jerk setle flight kami ke Tawau tu, Ome try nk search destinasi lain.. trus line jd hawauuu! smpai la ke ptg ni uols.. stress.. dari waiting list waiting room trus jd bisikk buzz..bisik buzz.. hahaha.. tp pk Ome dpt jgk tiket murah, so, xdela hangen sgtt.. hangen skt jerk.. n rupanye ade jgk org kate xblh nk msk langsung..  ish3x.. maaf lah #apepuntakboleh.. anda terlmbt.. e2lah..lain kali active kn blk fb anda ya.. berduka lara dia bl dia xblh nk msk lnsg website Airasia.. ngeh3x.. apepun, mudah2an semoga impian dan harapan ibu ayah tercapai.. insyaAllah.. flight tu bln 10 thn dpn (ade setahun lbh lagi wei)...lmbt lagiii.. hihihi.. tp xcitednye blh thn.. hihihi.. apepun, TQVM Airasia.. :)

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *sesi berjimat cermat! kena kumpul duit dulu maaa.. baru la boleh enjoy!!! daaaaaaaa.. cau cin cawww.. weeeeeeeee:)

3 comments:

eKa said...

syioknya dia...eka pun lama gila dok lam waiting room

oMe aNaT aMiNuddiN said...

hihihi.. gagahkn diri eka.. klu x hampehhh.. terkenangkn ibu ayah yg dh plan lame kn.. sangguppp.. hahaha.. apepun, selamat mencuba.. pst..pst.. nk g mn tu? hehe..sibuk jerk kn Ome nih :)

Nor Hafizah Sabri said...

yup... terbaek... hahhaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...