19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 September 2011

~vacum~

hollaa.. selamat pagi uols.. rini Ome sgt2 malas nk bangun pagi.. mata ni rs mcm spt di gam2.. dua tiga kali alarm tu bunyi.. Ome snooze kn blk.. atlast almost 7 am br la Ome bgn.. e2 pun melangkah ke bilik air dgn malas glernyee.. adehhh.. nk kate tido lmbt.. pukul 11 dh msk bilik.. aduii la.. knp la mata ni wat hal rini.. ni blom bfast lagi.. klu bfast di tmbh plak n.lemak? mmg silap hari bln.. Ome bentang shawl bawah meja nih.. Ome tido.. ZzzzzZzz.. syokknye klu dpt buat mcm tu kn.. huhu..

spt bese story telling Ome mmg akn melalut aka kelautttt.. tgk la tittle tu.. xde kena mengena pun sbnrny dgn opening story nih dan tittle nih kn..hehehe.. ok2x.. berbalik pd tittle di atas ni uols rs ape yg sedang Ome pk kan? ce teka..ce teka.. hari ni Ome nk bg pop kuiz kat uols.. so, klu uols tau ape yg Ome pk kn.. uols mmg bijaakkk.. kte minummm duluuuu.. hehehe :)

3,2,1.. tetttt.. hbs dh masa.. mmg uols ni bijaakk la.. pandaiii.. mcm2 tau jerk ape yg kepala Ome ni dok pk kn kn.. errrmmm.. niat d hati mau beli ini menatang.. VACUM!  Letih la uols... sejak dok pindah umah teres 2 tingkat nih, Ome rs mcm nk fitam bile dok bersihkan rumah tu.. e2 nsb 2 mggu skali Ome sapu..klu dtg malasnye menggila kn.. sebulan skali pun blum tentu.. tp pk mata ni berat memandang berat lagi bahu memikul digagahkan jgk la menyapu rumah tu.. e2 blum kena mop lantai lagi.. adehhh.. mmg berpeluh mcm berlari atas treadmill uols.. uishhh.. fenattt!!! so, bile di pk2kn kembali.. Ome rs Ome patut ade sebuah mesin nih.. uols tau kn vacum ni utk ape.. hahhh! pandai pun.. vacum ni kejenye utk menyedut segala kekotoran di dlm rumah.. n yg plg Ome xthn.. sawang labah2 dan rambut2 yg gugur.. aduii.. ni lg satu mslh.. Ome xfhm btol.. knp la labah2 tu suka sgt wat sarang dlm umah Ome tuh.. penat tau nk mengenjet2 kaki nih dok sapu sarang2 tu.. lg2 plak klu sarang tu kat siling rumah.. sampai dok krem la kaki nih.. dgn rambut gugur kami laki bini.. klu dikumpul2 kn Ome rs blh buat rambut palsu.. menci tauuu..  e2 yg sdg berkira2 ni uols.. nk beli vacum tp xtaw jns yg mcm mn yang elok dan bagusss..

last weekend ritu ade la Ome g jenjalan kat Courts Mammort dan SenQ kat The Mines.. belek pny belek vacum tu mmg ade yg dh berkenan.. tp bile di buat kunci kira-kira (pengiraan hariaan) so, tpksalah batalkan hasrat..almaklumlah.. baru balik raya.. so, byk duit yg perlu digunakan.. kebetulan plak bln ni jgk kena servis keta.. major plak tu servisnye.. lagi harussslah kena berjimat kn.. silap hari bln Ome takut uols terserempak dgn Ome kat tepi jln2 tu dgn pegang bekas tin.. aishhh.. nauzubillah la kn.. ish3x.. jd, sblm pkra tu berlaku, baiklah kte  buat kunci kira-kira.. n klu rezeki lebih bln dpn, kte tangguhkn pembelian vakum nih ke bln hadapan.. tapiii.. klu uols rs uols nk belikan utk Ome sbg hadiah, ape slhnye kn..kn.. hahahhaa..

 nk beli jns yg kecik2 jerk mcm nih..senang nk angkut turun naik..
pergghhh.. kurang sikit mengantok bile dpt menceceh kat sini uols.. ekceli story mory rini xdelah menarik mn kn.. tp sbb nk hilangkn sikit rs mengantok nih, terpaksalah menceceh bukan2 kat entry ni.. oklah.. Ome nk bfast jap.. lapar la plak.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *bile la nk start ganti puasa nih weiii.. En. Hubs masuk hari ni dh 3 hari dia puasa 6.. syabas En. Hubs.. truskn perjuangan anda.. lps ni giliran adinda plak ye kekanda.. kekanda jalan dulu.. hehehe.. daaaaaaaaa... cauuuu cinnnn cauuuuu.. weeeeEEEee :D

6 comments:

HarLisz said...

ni knp ada lee young sang sebelah ni? knp letak gambar dia ni..beruang na na marah ni taw..

oMe aNaT aMiNuddiN said...

muahaha.. sbb stakat ni hny ade LELAKI YANG MENGJENGKELKAN ni jerk.. LAAAA.. beruang na na nih.. jgn la marah2.. nnt klu ade Lelaki kacak yang mengiurkan (LEE JUN KI) nnt omeanat yang kiut miut ni tukar la.. hihihi.. :0

HarLisz said...

oh nanti ada citer baru protect the boss, klu ada yg hensem kasi cepat tukar ok. haahaha

oMe aNaT aMiNuddiN said...

kira okla ni aku ltk lee young sang.. klu aku letak siwon krg aku takut bukan beruang na na jerk yg marah.. nnt panda lisz plak tampo aku laju2.. ngeh3x.. a'ah.. lps ni ade citer baru..preview nmpk mcm best..kelakar..tp xtaw la.. jom kte tgkkk mggu dpn.. hehehe :)

p/s: ko psg beyond ea kat umah?

HarLisz said...

ko letak siwon mmg blog ko hangus kot..haha mcm ne ntah aku nk bakar blog ko ni..haha

tp jgn lupa weekend secret garden nok. Isnin dpn start tgk citer baru

klu xde beyond celah mana nak tgk 393 tu

oMe aNaT aMiNuddiN said...

ahahah.. sbb tu xbrani nk letak siwon.. ekekek.. secret garden ahad ni 1st eps kn? hbsla kerajinan blaja aku.. haaattoooiii.. ahad ni jgk fantaghiro..aiyarkkk.. huhuhu..e2lah..pndai astro kn.. nsb la en hubs aku tuh dh tergila kn citer korea mcm aku..ngeh3x.. dia support aku tgk cite korea.. mmg terbaekkk..hihii:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...