19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 October 2011

~KAMEK URANG KAYO2 DI SARAWAK TOK (part 2)~

ok.. meh kte sambung story mory kamek urang di Sarawak.. almaklumlah.. dh nama pegi 3 hari 2 malam.. byk kesah yg nk di story mory kn ye uols.. hehehe.. tapi Ome xmo story byk2 dh.. jz nk tepek pica2 yg sempat kami amik sewaktu 3 hari 2 malam di sana.. klu ikutkn ade la dlm 500 keping jgk.. klu pic kurang dari 500 keping tu bkn Angelz namanye uols.. kami ni mmg dari kecik gler gambar.. asik nk mencapap jerk klu dpn kamera tu kn.. ini pun dh kurang2 jgk la.. klu x dulu.. pantang nampak.. ngeh3x.. jom! kte cekedot pica2 hari terakhir di Kuching.. laaayaaannn..


 muzium kucing! cute kn kamek.. hihih :)



 2 jenis makanan Sarawak yang Ome xpandaii nk makan.. aiyarkk!
Laksa Sarawak & Mee Kolok


 our tour guide yang pasan kacak tek.. hihihi ;)
kami odw nk naik belon time nih :)

ooo..lupa plak.. mlm terakhir b4 nk blk tu, kami kayo2 di sekitar WaterFront.. naik sampan 50 sen uols.. mmg sgt scary.. walaupun perjalan nk ke seberang tu amik masa xsmpai 5 minit.. tp scary tu tetap ade.. uols pun tau kan setiap sungai Sarawak mst ade buaya.. aishhh.. Ome sgt seriau mengenangkn klu2 la buaya tiba2 muncul.. skali dia libas dgn ekor dia.. x arwah dibuatnye? tp alhamdulillah.. nothing bad happen berlaku.. seingat Ome la kn.. hari terakhir tu kami dibawa bersiar2 disekitar bandaraya Kuching.. antara tempat2 yg Alfie bawa kami Muzium Kucing (mmg khas utk pameran kucing), Muzium Kuching (Muzium yang biasa tu), Satok (beli ikan terubuk masin), WaterFront, Kilang Pasu dan lain-lain lagi la.. tp xingat nama2 tempat tuh tek.. hihihi.. 
Hari ke2 tu, Alfie bw kami ke kedai Kek Lapis Sarawak Dayang Salhah.. so, klu dh smpai Kuching, klu x beli kek Sarawak tu, mcm x lengkap la org kata kan.. klu uols nk ke Sarawak.. Uols bley layari laman web ni.. (jz click here) .. alhamdulillah.. kali ni Ome sgt berpuas hati dgn service yg  kitak berikan.. thanks to our tour guide.. well done! kamek urang sgt epy tek.. n thanks a lot to my frenz.. Mr. Nicholas Tan from Borneo Exploration coz memberikan perkhidmatan dan arrange kn tour guide yg baik utk kami.. thanks a lot.. mmg budak pasan kacak tu sgtt baik tek.. insyaAllah.. panjang umur murah rezki, kamek urang jumpa kitak lagi ya.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * next vacation Angelz!!! sgt teruja nih.. simpan duit ye Angelz.. daaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaauuu.. WeeeEEEEeee :D.. LOL ^_^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...