19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 October 2011

~KAMEK URANG KAYO2 DI SARAWAK TOK~

holla uols.. selamat pagi.. uargghhh.. 5 hari berturut2 dpt cuti uols.. jgn ingat Ome muslim Ome x raye Deepavali.. kata 1 Malaysia kn.. tp Ome bkn raya ziarah menziarahi, tp Ome and Angelz makan angin di Sarawak Bumi Kenyalang.. kami bukan ber4.. tp ber3 sajo.. yg mama org tu, xdpt pegi sbb baru habis pantang ye uols.. tp xkesahlah.. kami fhm situasinya kn.. femly 1st.. so, no hurt feelink.. hehehe.. hahhh!!! selalunya kami berjimba dkt2 area semenanjung ni jerk kn.. tp kali ni kami ke seberang laut plak.. obesi jgk tu.. msk Sarawak pun kena ade pas permit ok.. sgttt la 1 Malaysia..huhu..


 budak x cukup ketinggian..ngeh3x.. :)

selama 3 hari 2 malam kami di Sarawak.. mmg have fun habes la org kata.. actually, dis is my 2nd time to Sarawak.. tp 1st time sampai Sarawak.. Ome mmg slalu ckp kat org2 semenanjung yg Sarawak x best.. sbb ape.. sbb Ome xpegi tempat2 menarik rupanya.. hahaha.. sory la org2 Sarawak.. kamek salah sangka tek.. kamek ingat Sarawak sik ada pappa.. sik caiya tek Sarawak sgtt bestt! huhuhu.. bkn ape tau uols.. kali ni Ome pegi dgn Angelz.. n sblm kami berangkat ke Sarawak, kami dh book dgn travel agent kat sana utk bw kamek urang kayo2 di Sarawak.. fuiyooo.. bercampur baur bhs Ome kn.. sgttt la 1 Malaysia ok.. 

 haruslah bergambar dengan kucing2 batu yg ade kat sekitar Kuching tu kn ;)

kamek urang kayo2 di Taman Semenggoh Orang Utan.. wahhh.. mmg sgt teruja.. dpt jmp orang utan.. selalu tgk dlm tv jerk.. tp kali ni dpt tgk secara live lagikk (kesian kn..ahahha).. mmg nk pegang orang utan taaaaaaaaakk dpt la kn.. sbb tour guide kami kata orang utan situ sgt garang..suka ngamok..suka cederakan org.. huhuhu.. jd, mmg Ome tgk dari jarak 20 meter jgk la.. takut wooo..skali dia libas dgn tamparan hebatnya..x ke lauttt peginya nnt.. hehehe.. 



 orang utan yg sgt kiuut!
 kembar alg.. hihihi.. (sory!!!)

ehhh..lupe plak nk perkenalkan tour guide kami di sana.. taraaaaaaaa.. nama tour guide kami ni EN. ALFIE.. mmg asal orang Sarawak tek.. kaum Iban lagi.. mcm2 ilmu yg kami dpt dari En. Alfie.. yg xthn tu dia jgk ngajar bhs bukan2 kat budak 2 orang tu k.. mmg sengal..  dh tu siap kenakan Ome lagi..mmg sgt mendatangkan kemarahan.. ade kerk dia ajar makna kanji.. dh budak2 dua org tu panggil Ome Kanji.. mmg sengettt la kn.. huhuhu..

memperkenalkan!!! MR. Alfie Anak (aiyarkk..xingt nama ayahnye..maafkan kamek tek)


lps g lawat kembar alang (nk bg nama pd Orang Utan ni kena byr RM100 Ribu ye uols), trus kami ke Culture Village.. kat sini mmg lg sgt teruja la kn.. sbb Ome mmg suka belajar budaya2 nih.. lg2 budaya yang Ome xpnh tau selama nih.. kat KAMPUNG BUDAYA nih.. ade persembahan dari kaum2 yg ada di Sarawak nih..antaranya tarian dari kaum Iban, Bidayuh, Panen, Orang Ulu' dan macam2 lagi lah.. n kat sini jgk ade disediakan rumah2 lama kaum2 Sarawak nih.. antaranya rumah panjang la kn.. mmg sgtt teruja tau uols.. 











 ketaQ lutut ok turun tangga nih.. aiyoo.. pakai tumit rendah jerk tuh.. tangga sgt scary ok!

wahhhh.. panjang nye citer hari ke2 ni kn.. blum masuk hari ke3 nih.. utk hari ke3 nnt Ome update k.. sbb nmpk mcm panjang sgt dh nih.. ni qada' blk story mory yg pendek2 sblm ni la kn.. ngeh3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * bley dikatakan party bujang terakhir utk alang yg akan mendirikn masjid pada 12 November 2011 nih.. lg 2 mggu jerk uols.. adik saya ni akn jd milik orang.. bley kerk Angelz berjimba lagi mcm ni lps nih? kte tunggu dan lihat.. huhuhu.. daaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaauuuu.. weeeeeeeEEEeeee :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...