19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 November 2011

~Teater Badai Semalam~

Holla.. selamat pagi uols.. uols sihat? beberapa hari lps Ome tade kat ofis.. dua hari berturut2 last week Ome kursus kat PICC, Putrajaya nih.. almaklumlah.. dh hujung2 thn ni.. haruslah kena g kursus utk cukupkan 7 hari setahun.. n alhamdulillah.. mmg cukup2 dh Ome berkursus utk tahun ni.. so, nnt xdelah kena bg alasan kenapa x hadir 7 hari setahun plakkan.. so, sgt gumbira.. yeahhh!!!


oppss.. jgn jeles ye bl baca tittle kali nih.. ye! Ome dpt tgk teater di Istana Budaya KL.. finally!!! hehehe.. ekceli, first time sbnrnye Ome tgk teater nih uols.. hahaha..  klu pnh pun, kat Korea.. sgt kesian kn..mmg extreme excited ok! sanggup tu berhempas pulas cr jgk tiket last2 minit.. kn bagus klu nk blaja jgk ade semangat mcm ni kn.. never give up! hohoho.. tp mmg sgt excited uols.. n Ome dpt duduk barisan ke4 hall pertama.. lg la excited kn.. Ome g ngn adik Ome, Angah and Bf dia.. opsss.. uols dh terlmbat..e2lah.. masa dia free dulu uols tamo roger2 Ome.. dh melepas dh kn.. Angah dh ade bf uols.. Ome sgt bahagia bl tgk dia ade bf.. sbb terpancar dari wajah dia yg dia sgt bahagia skg nih.. (ehhh.. skg ni nk story psl teater kerk psl angah ni?hahaha)


ok.. kte balik pd story asal k.. Ome tgk teater Badai Semalam.. pelakon2nya Erra Fazira, Aaron Aziz, Fizz Fairus, Umie Aida, Emelda Rosmila dan ramai lagi la.. tp yg sgt menghiburkan dlm story nih Emelda Rosmila.. sgt kelakar Ok.. n of course la Erra Fazira yang paling gojes kn.. ya ampun.. mcm barbie doll ok muka dia.. tp Ome pelik.. np Erra nmpk sgt kecil ea.. kerk sbb stage tu sgt besar dan tinggi.. so, nmpk Erra ni rendah dan kecik aje.. Ome tgk pinggang dia Ome rs pinggang dia 24 - 26 cm jerk kowt.. kecikkkk sgttt.. ish3x.. dh ler gojes, menawan, shantek, cumil.. segala2nya lah.. no wonder bley jd ratu cantik Malaysia kn.. beruntung Tengku Emran.. mmg Erra sgt2 shantek.. Oooo.. sp yg minat dgn Aaron Aziz? Ome x brape suka Aaron Aziz.. for me Aaron bese2 jerk.. Ome excited nk tgk teater ni sbb ade Erra..  n adik Ome si Angah tu minat giler dgn Aaron Aziz.. tp lps tgk Aaron Aziz, dia trus x minat.. sbb ape? tettttttt.. hahahah.. dia kata Aaron Aziz xnmpk pon tough mcm dlm tv.. bese2 jerk.. hahaha.. kelakar plak bl dia ckp cenggitu.. tp seyes! mmg taaaakkk la ensem mn kn.. sbb Ome dh "jatuh cinta'' dgn Ady Putra.. hahaha..bg Ome Addy Putra mmg "unik".. klu uols xpcaye, cuba uols follow twitter Ady Putra.. n bg Ome dia bley bawa sume karakter.. x kira watak baik kerk jahat kerk, dia bley bw.. n Ome start falling in luv dgn Ady Putra dalam citer Chinta.. Ady berlakon dgn Fasha Sandha waktu tu.. seyes! mmg start dari situ Ome suka dgn lakonan Ady Putra.. n skg ni Ady Putra berlakon dlm #TentangDhia setiap hari isnin - khamis jam 7 - 8 mlm di slot akasia di tv3.. wargghhh.. siap promote nih.. xbley blahhh.. hehehe;)

 barisan2 artis Badai Semalam

Nak tahu kerk jalan citer Badai Semalam ni? siapa pnh baca novel Badai Semalam? ekceli, Ome rs Ome xpnh pun baca novel Badai Semalam nih.. n Ome mmg xtau lnsg jalan citer nih.. bagi Ome klu suh diberi bintang dari 1 - 5, Ome bagi 3 setengah bintang.. ekceli jln citer ni x la menarik sgt.. sbb jln citer ni sgt slow.. yg menjadikan story ni menarik bl ade aksi dari Emelda Rosmila yang sgt menghiburkn.. n off coz la Erra penyebab utama kenapa Ome nk pegi tgk teater nih kn.. n kebetulan first time Ome tgk teater.. e2 yg sgt excited.. haahh! Jasmin Hamid pun ade dlm story ni uols.. Dia berlakon sbg  perempuan gebret yg sgt la gedix.. mmg sdkt sbnyk ade unsur2 18sx.. x sesuai di tonton oleh kanak2.. huhu.. klu uols nk tau, lps hbs teater ni, artis2 ni kn akn keluar dari panggung dan penonton bley bersalaman dan mengambil gambar.. tapi ms sgt singkat.. hny 20 minit jerk uols.. ms Ome kuar panggung tu, berderet2 manusia dh beratur sbb nk amik signature artis.. so, Ome malas nk tggu lame2 kat situ, Ome balik jerk lah.. tp sempat bergambar dgn banner2 yg ade jerk.. hehehe.. 

 yup.. inilah bf Angah.. cumil kn? hehe :)
 xdpt bergambar org real ni pun mcm real kn.. hehe :)
 extreme excited!!! hihihi ;)

xslp Ome, ms Ome g tgk teater ni rupany2 Fara Fauzana pun tgk jgk.. tp Ome xterserempak plak FF.. maybe dia dok kat seat VIP kowt.. yg harga tiket RM300.. mn Ome tau? ape lagik.. Twitter la kn.. kat situ jerkla dorg akn update dari semasa ke semasa hal ehwal dorg.. lps ni klu ade teater laen yg best2 lagi, Ome nk g tgk jgk la.. mmg agk jauh sikit dari Putrajaya nih, tp best wooo.. mmg dorg berlakon real ok.. dpn mata.. xdelah mcm kat tv tuh.. e2 yg tiket lg mahal dari biasa.. huhuhu.. n nk tgk teater ni mcm2 peraturan yg pihak IB letak ye uols.. uols bkn tgk wyg ok.. yg mn bley wat suka2 ati.. nk amik gambar, nk rekod pun x dibenarkn.. tapi berbeza plak klu kat korea. Klu uols nk rekod and amik gambar bley..tp xbley ade flash.. e2 jerk rules nye... salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *bl la Ady Putra nk berlakon teater plak kn.. klu btol ade, Ome nk jd orang pertama yang beli tiket.. huhuhu.. daaaaaaaaaaa... cau cin caaaaaaaaauuu.. weeeeeeeeeeeeEEEeeee  :D

2 comments:

angah said...

along terpancar ke kt muka nih?
hadoiii...kena tutup muka lah pasni..i dont know...rasa mcm belajar bercinta balik je dah tua2 ni...hahaa

yes my dear along..i am happy for all of us now..moga kebahagiaan kita semua berkekalan...

along perasan x? setiap perkahwinan among us mesti ada satu perkara manis selain perkahwinan tu sendiri kan??
cthnye ms along kawin..kami semua dtg n achu yg liat tu pun dtg gak wlau dia lmbt..n dia putus ngn akmal...hehe
achu kawin lak...along n alang bertemu balik..n pastu xlama...along matchkan jodoh alang ngn is..
and ms wedding alang..as u know kan..cumei dtg balik kt angah..n being super dooper loving,caring n serius kt angah..

semuanya ada hikmah kan along? mesti ada perkara baik berlaku tiap majlis kita kan??

Subhanallah!!Allahuakbar!!
Kita semua ada dlm keredhaan and keberkatan Allah swt selama ni...
Love korang sgt2!!

oMe aNaT aMiNuddiN said...

angah:

klu awk nk tau along xpnh tgk awk jiwang karat mcm ritu.. rs mcm geli ketiak bulu along jap.. hahaha.. tp bl di pk2kn blk yg awk sgt bahagia, along mmg tumpang bahagia jgk.. serius ok! sgt mengelikn bulu2 ketiak nih.. hahaha.. sbb along xpnh tgk skali pun yg awk ni pun kategori jiwang sbnrnye.. ekekeke..

yups.. kita sume ni dlm keredhaan dan keberkatan Allah.. ape yg DIA plan utk kte sume ade hikmah disebaliknya.. Along sgt2 bersyukur sbb DIA kurniakan along kawan, sahabat, adik yang baik utk along kongsi hidup along selain dari femly dan suami along sndri.. serius! memori dengan korg ialah memori yg paling indah dlm hidup along.. along harap sgt kebahagiaan yg kte kecapi hari ni akn lebih bermakna dan bahagia..insyAAllah.. Allahuakhabar!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...