19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 December 2011

~coloteh di hari Rabu~

salam.. hye uols.. mood Ome hari ni ok2 sajo.. alhamdulillah.. sakit perut masih menyerang.. tapi x la sakit mcm minggu lps.. rs nk guling2 di buatnya.. mcm biskut.. sekejap datang.. sekejap lagi hilang.. so, dh mcm biskut kn.. oh ye.. alhamdulillah jgk sbb salah satu esaimen Ome yg pelu di hantar sblm 31 Disember ni dah hampir siap! hoyeahhh.. tp xbley nk hoyeahh sgt.. sbb ade lagi 3,4 esaimen yg sdg menanti.. aiyarkk! fitaaaaaaaaamm.. tp utk esaimen yg kena submit dlm masa terdekat nih.. dh bley tarik nafas dalam2.. fuhhhh... 


oh ye.. utk minggu ni Ome dh start masak ye uols.. uols bygkn la dh bape bln agk2nye Ome gantung periuk umah tu? hah! pandaiii.. ade kowt 6bln ++ .. hahaha.. normally ome n hubs mkn kat luar sajo.. bkn ape tau uols.. bl duk berdua nih klu masak tu rs x berbaloi.. mknnye sikit sajo.. jd byk lauk pauk yg di masak tu dibuang begitu saje.. ckp la kat putrajaya/bangi, mn tempat mkn yg kteorg xpegi lagi.. esp dlm putrajaya ni la kn.. mmg hari2 la kteorg bertapa kat kedai2 mkn nih.. tapi lately nih hubs dan Ome sndri pun dh merungut2.. sbb hari2 mkn benda yg hampir sama.. sgt boring dan sgt bosan.. atlast we ols buat keputusan utk masak minggu nih.. n yg bestnya siap bley recycle bw g ofis lagi esoknye utk dijadikan sarapan.. jimat kn.. hehehe :)) tp bl dh msk, Ome terpaksa berkejaran balik awal.. klu dulu 5.30 tu pun jarang sgt la nk kuar ofis lagi.. tp klu skg ni 5.00 tu dh bley tutup komputer.. n klu bley pukul 5.00 tpt nk thumb print.. sbb ape? gara-gara drama tentang Dhia ye uols.. hahaha.. nk x nk, blk2 umah, pecut2 trus masak n bersiap sedia dpn tv utk menanti kekasih jiwaku ke udara di tv3.. hehe :))

 bukti ok Ome masak.. nk kata sedap tu xdelah tapi stakat ni org yg mkn masakan Ome xmati lagi..
kira ok la kn? hahaha

oh ye.. bercakap psl drama ni.. smlm ialah babak yg rs mengundang kontroversi kepada org2 kampung DHIA.. pocong DHIA hidup kembali.. aiyarkkk.. tiba2 smlm kn bley la plak drama ni ade scene hantu yg tgh bertenggek atas kayu bumbung umah.. ms tu dh ler hubs Ome xblk lg.. cilakak sungguh! tiba2 ade scene rasukan ablasa..  mmg meremang bulu ketiak Ome dibuatnya.. nsb la lps tu trus berfikiran positif.. dlm hati.. hanya tuhan jerk yg tau.. n yg plg kelakar skali part org kampung terkujat tgk Dhia dari baring trus duduk dan mata terbiak.. bygkn la Dhia dh kena kapan waktu tu.. aiyooo..sebijik mcm pocong.. trus kepala terngiang yg bkn2.. serammm nihh.. n apa lagik? TL Twitter pun penuh dgn pelbagai ulasan dan paling xbley blah dari TL mira.. mmg penakut gler mak budak tu.. ade satu scene tu, camera baru tunjuk kaki ustaz bl nk masuk rumah Dhia, trus dia tukar channel..pastu dia dh xtgk citer tu.. tp suh kteorg g hapdate scene yg sterusnya..bley mcm tu?? mmg gler penakut! haha

 bygknla Dhia yg dalam keadaan cenggini duduk dan mata terbeliak.. scary kan? kan?

sgt kelakar kn mak budak tuh.. so, hari ni xtaw la scene ape plak.. tp mmg dr pukul 7 - 10 mlm ialah hari meroyan Ome di twitter.. dari tentang Dhia sampai drama Cinta Elysa.. mmg sgt menyakitkan hati.. n plg Ome xbley blah plak smlm Ome tgk 1 million money drop.. uols pnh tgk? Ome xtaw la samada org yg masuk tu mmg btol2 kurang pandai atau kurang bijak.. bygknlah soalan2 nye sgt simple tp bl menjawab mcm **&^#@! serius! lg sgt menyakitkn hati kn.. ade satu soalan tu berbunyi "Diantara tasik2 berikut, yang manakah tasik di negeri Perak?".. n jwpn2 yg diberikan ialah Kenyir, Temenggong, Chini dan Titiwangsa. n menjadikn Ome sgt bengkek tu bley plak dia g letak duit tu atas jawapan Titiwangsa.. n Tasik Kenyir ni dia tau dh ni kat Terengganu.. tetap p letak duit tu atas jwpn  Kenyir.. klu uols rs nk pukul x org yg menjawab tu? tentu2 lah slh kn.. mmg Ome hangen gler.. atlast Ome malas nk tgk, Ome tutup..hahaha..patutla si #maillambung tu suka memekak2 kat twitter psl org2 yg jwp nih.. mmg hangen di watnya.. mmg dorg ni saje ea amik org yg kurang pintar mcm tu utk join contest nih? confius ok.. kerk sbb dorg cuak..e2 yg balun jerk jawab.. aishhh...

hah!! kn dh panjang lebar coloteh moteh Ome hari ni kn.. ehhh.. hr ni Ome x g tgk wayang lah.. nk tgk Puss In Boots tapi kn ms  Ome nk book seat, Ome tgk seat fav Ome dh diambil org.. trus xde mood nk beli tiket.. jdnye, marilah kte duduk dirumah saje ye.. hehe.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *bos dh g meeting..hopefully biarlah meeting tu lame sikit sbb pukul 5 nk cabot blk trus.. nk msk ape ea rini? ayam paprik ajelah.. simple! daaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaauuu.. WeeeeeeeEEeee :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...