19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 February 2011

~jom jengah blog bisnes kakak ome~

assalamualaikum.. holllaa.. maghah ag kerk? alalalala.. jgn la maghah.. ome saje nk wat gempaQ smlm.. klu x uols mst x pay attention kan.. huuuhu.. ok2.. hari ni jgn maghah2 lagi k.. hari ni ome nk straigth to the point dgn uols jerk.. fyouli, ome dh cuba buat blog utk bisnes nih.. n buat ms ni barang xde lagi.. hehehe.. yg ade blog aje.. ome jz nk war2kn insyAAllah klu tiada aral melintang start next week ome akn update segala bentuk pakaian kanak2 tu pd uols k..  uols klu rajin2 nnt jengah2 la blog bisnes nih yerk.. xsalah kn klu jd followers.. mn la tau kengkawan uols berkenan tgk pakaian kanak2 nih kn.. so, rajin2knlah tgn tu untuk menekan punat "click here " utk melawat blog www.cudieslittlemanje.blogspot.com ini.


insyAAllah.. ome akan update sekiranya ade segala information yg blh uols hendap2 k.. oklah.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! semangat sedang berkobar-kobar untuk membantu kakak ome buat bisnes.. doakan kejayaan kami ye kengkawan.. daaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuuuu:D

23 February 2011

~pst.. pstt.. ade cite hangat nih.. mai la pakat dgr~


pstt.. psttt.. meh ar sini.. ome ade story telling nk bgtau uols nih.. meh arrr.. mehhh arrr.. dgr la nih.. tp jgn terpelanjat taw... ome seyes nih.. uols nk taw x? ok.. ni yg ome cyg uols lbh nih.. muaxhh.. ekceli ome nk bgtau.. ome n kakak ome akn buat bisnes kecil2an.. pada para ibu2 mama2 ayah2 papa2.. ome akn perkenalkan bisnes baju kanak2 utk tatapan uols.. so, klu uols rajin tu kn, uols blh ar nnt tgk2 blog bisnes kami nih yerk.. nnt ape2hal ome roger kat uols balik k.. [mst dlm hati uols menyumpah2 ome kn.. ahahha.. ;) ]

weeee.. e2 sajo utk hari ni.. hari ni ome xmarah2 sgt mcm smlm.. smlm ome lupa nk story telling kat uols.. yg ome pg2 nk menyirap ngn pengguna jalan raya nih.. dia ingt ome ni gurl, ome xtaw la peraturan kan.. helloooo... jgn ingt awk tu lelaki awk tu bagus sgt.. dh tentu2 slh awk.. pls la.. jgn ego ok.. klu slh tu admit.. jgn control2 macho kat sblh awek tu sdgkn diri tu hancoooss ok.. aishhh.. mmg smlm ome rs nk siku2 pale otak mamat tu.. nsb la tahap kesabaran ome ni masih ade had nye.. *aishhh ome nih.. asik nk bertumbuk ngn org jerk kejenye.. aishhhh..  

oklah.. cau cin cauuuu.. nk guna trade mark baru lah.. Hihihii.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! klu ome dh siap buat blog bisnes nnt uols jgn lupa jengah2 blog bisnes kami ni yerk.. cau cin cauuuuuuu.. :D

22 February 2011

~hahahah.. usaha tangga kejayaan yerk~

hahahha.. usaha tangga kejayaan ok! nk tau contoh org berjaya? hah! mcm ni lah.. berjaya mengubah 'mengupgrade' blog ome! yabedabeduuuuuuu... *mcm baru menang award plakkan.. biolnye dak ome nih!


sekian.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! appy!!!


~ome sedang menaiktaraf blog ome ni~

holla.. assalamualaikum wbt.. hari ni ome msh fenin.. xde pulak org yg nk bantu ome.. huhuhu.. kahsian kn.. tp xpela.. usaha tangga kejayaan.. ome nk buat muka xmalu dgn tny kengkawan yg laen pulak.. ahahaha.. *ome yg sengal!

 

and ome skg ni sedang menaiktaraf blog ome ni.. ome tgk blogger2 yg laen sumenye cantik2 belaka.. omeee anaat tgk blog mereka.. terasa jeles diri ni.. n terasa bongok pown ade.. sbb xpandai2.. hahahhaa.. sp ea yg blh tlg ome nih... errrmmm.. *ome tgh buat muka kesian nih.. tlg la ome pls... huhuhu.. 


sekian.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! ade sesiapa yg baik hati x blh tlg ome.. n citer smlm pown xhbs lagi.. hari ni mtk tlg citer laen pulak.. adehhh! sodeeehhh!

21 February 2011

~ok! ome dh fenin.. help ome plz~

halliuu.. assalamualaikum wbt.. ptg2 mcm ni ome dh start fenin ok.. bkn sbb fenin ganti pose.. tp ome fenin nk create blog bisnes utk kakak ome.. ome sebagai selaku adik dan menyokong kerjaya kakak ome, haruslah bertanggungjawab utk membantu kakak ome create blog.. dari td ome tekan punat kat nuffnang tu, tp msh jgk kesengalan melanda.. aishh... nk buat camne nih? ade sp2 yg blh tolong ome selesaikan masalah ni x?
ok! ome ingt nk create blog bisnes kakak ome tu melalui nuffnang.. tp ome xpandai.. yg ome confius tu nuffnang ni ekceli ape functionnye ea? hahahaha.. almaklumlah.. ome bkn budak celik IT.. stakat blog2 cenggini ome blh la buat.. TAPIII.. yg nuffnang ni mmg ome xpandai.. blh x explain kat ome, nuffnang ni ape bezanye ngn blogger yg laen? so, klu kengkawan blh tlg ome selesaikan masalah nih, tlg bantu ome ea.. plzzz.. ome perlukan bantuan sbb pale ome mmg dh fenin memikiokn masalah ini..

salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! kakak ome nk buka bisnes jual pakaian kanak-kanak.. nnt bila dh get ready uols jgn lupa jengah2 taw.. daaaaaaaaaaaaaaa..

18 February 2011

~ku MerIntiH aKu MeNanGis~

hollaa.. salam jumaat.. pejam celik pejam celik.. dh 7 mggu di thn baru 2011 kte meniti  perjalanan hidup dari sehari ke sehari sebagai hambaNYA kn.. begitu jugak ome.. bermacam2 dugaan yg menimpa.. tp ome tetap tabah dan teruskan perjuangan utk kehidupan ome yang bahagia.. TAPI!!! ade jerk dugaan yg menimpa.. ya Tuhan.. berikanlah ome kekuatan.. dalam menempuh hari-hari yang mendatang.. berikanlah ketabahan kepada ome sebagai hambaMU yang hina ini.. ku memohon ya Allah.. hanya diriMU tempat ku merintih.. tempat ku mengadu.. tempatku memohon.. bahagiakan hidupku bersama insan-insan yang sentiasa menyayangi diriku ini.. 

sekian.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. *sy ade sorg jerk lelaki dalam hidup sy dan dialah kawan.. dialah sahabat.. dialah suami terchintaku.. TARMIZI BIN ABDULLAH.. waahuallam..

16 February 2011

~ubat stress - tgk wyg jom!~

holla.. assalamualaikum.. spt bese.. hari rabu ialah hari utk hilangkan stress.. n baru2 ni mcm2 pkra yg membuatkan ome stress.. stress dgn berat yg naik dari hari ke hari.. stress dgn org.. stress dgn diri sendri.. n mcm2 la nk di stress kn.. *xde keje ome ni.. nk stress pekejadahnye kn!

tp mcm beselah.. ubat ome bl stress??? malam ni mau dating dgn hubby.. tgk wyg.. citer ape? citer the green hornet.. org laen dh hadap tgk dr awl.. ome baru nk g tgk.. sbb ape??? sbb ome xrs nk tgk sblm ni.. tp d sbbkn hubby ome nk tgk sgt, jd layankan ajelah.. xtaw la besh kerk x.. tp yg ome dgr2 la kn citer tu beshh jgk.. ye kerk? xpela.. hadapkan aje lah... mlm ni ome g tgk sndri k.. 

c yaa.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! sgt2 merindukan zaman kanak2 dulu.. bila kanak2 xpnh fikir pown ttg stress... xtaw p0wn ape makna stress kan.. kan.

14 February 2011

~aku dan tudung express~

Assalamualaikum.. Di sbbkn Lynn tagged ome.. ome ingat nak try test tgggookk jgk.. hehehe..

syarat-syarat contest aku dan tudung express

1) 1st skali make sure follow blog ni dulu k..

2) Then, buat en3 yg bertajuk "aku dan tudung express"

3) Attach pica bersama tudung (spt gambar di bwh.. ome kn..kn..kn..*pengsan!)

4) Tag 3 orang kawan2 kamu..
    * lis
    * nur ain zulaikha
    * farah hayana

5) Tinggalkan link anda di corner sini 

tarikh tutup contest ini ialah 28hb Februari 2011 ini..

siap! hehehehe..  so, kengkawan.. jom kte follow contest ni.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! saje suka-suka.. gud luck ome anat aminuddin;)

~cinta hakiki~

coretan hari ini?

salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! GEMBIRA HIDUP ini kerana Allah SWT sentiasa berada bersamaku..

11 February 2011

~gler edit or edit gler?ngeh3~

aishhh.. gara-gara kutu mati ome xtaw dh nk buat ape.. jd, ome dpt idea.. ngeh3.. talk to hand! n hasilnye???.. let's we check it out!


lepas tu.. berhenti kejap.. dok sibuk2 edit tu ternampak satu notification.. sketch your photo tajuknye.. n dapat idea lagikkkk.. ngeh3..



hahahaha.. hasil nurkilan ome la ni.. xcaye pulak.. skg ni ome tgh menggila dok edit pica2 simpanan ome.. so, kat sini ome nk tny.. ni namanye gler edit or edit gler? heheheh.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! ade kerk yg nk suh ome edit pica?klu ade blh gaks ome bukak bisnes nih.. sekeping pica dua posennn.. ngeh3.. daaaaaaaaaa..

10 February 2011

~jiwang karat ptg2 yg sunyi sepi ini~


hayati.. setiap bait2 lagu nih ye.. mmg tacing habis la wa ckp lu beb.. klu x tacing jgk, lu mmg ati keras la derrr.. aishhh... sob..sob..sob..*mknanye sedih la tu dol

Mendung berarak
Dalam hidupku
Tak siapa tahu
Derita kalbu
Tiap jelmaan
Malam dan siang
Airmataku bagaikan hujan
* Usahlah diri ini dibezakan
Usahlah diri ini disisihkan
Kita semua
Di pentas dunia
Yang sama
** Ku sedar diri serba kekurangan
Meratap dan mencari perlindungan
Darimu insan
Ku gantung setinggi harapan
*** Pada mereka yang membantu
Redhakanlah aku
Setiap budi yang diberi
Ku bawa ke mati
**** Terima kasih
Padamu teman
Selamat tinggal
Aku ucapkan
Di malam sunyi
Yang memisahkan
Airmataku
Bagaikan hujan

dh dgr? dh hayati? ape lagikkk? boohhh aje la.. huk3.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! salah satu lagu yg dinyanyikan oleh ferry dlm drama BUKAN INI PINTAKU.. rupanye lagu Siti Musliha.. ape citer ea ngn dia skg.. hopefully Siti Musliha berada dalam keadaan sihat walafiat disamping insan2 yg sentiasa menyanygi dirinya.. ;)

~cite sodeh yang mengalir air mata ome..huawaaa..~


assalamualaikum.. tau x dua hari berturut2 ni, ome tgk drama sodeh.. bkn takat bergenang air mata.. tp siap mengalir2 air mata ni mcm sakit benar la rupanye kn.. alkisahnye kelmarin hubby ome dh start standby..jd di sbbkn ome xde keje nk buat, ome tgk la tv n dok diam2 kat umah tu kn.. kelmarin ome layan drama hindustan kat zee saluran astro.  kisah hubungan ayah dan anak lelaki yang sgt2 manja dan dididik oleh ayahnye shggkn dia xpndai berdikari smpai la dia kahwin.. bila ayah dia dpt tau yg dia akn mati, ayah dia berazam utk ubah dia menjadi lelaki yang bertanggungjawab.. so, dlm kisah tu mcm2 konflik yg blaku di mn ayah dia tpksa maki hamun dia utk dia berubah..mmg tacing habis lah..ome xingt ape tajuk citernye sbb panjang berjela.. tau la citer hindustan kn..

yg semalam pulak citer melayu.. saluran astro oasis.. citer ni lg sedih.. lg2 pulak klu rashid sibir pengarahnye kn.. citer ni tajuknye bukan ini pintaku.. pernah kenal x sp pelakon utama ni.. FERRY KARISMA.. xknl? alaa... ferry ni mula2 muncul dulu waktu AF3 dulu xsilap ome.. waktunye dia ditugaskn utk mengenakan kefli yg pd ms tu ingtkn dato' ct yg dtg.. bl dia tgk dpn mata dia, dia terkejut besar bl tgk ferry.. knp? hahahah.. sbb ferry ni ialah lelaki yang lembut.. ome xpasti dia ni "adik2" or ape kn.. tp ome rs dia lembut aje kn.. dia ni ialah jurusolek bagi arahan2 RAshid Sibir.. di sbbkn dia ni sorg yg unik, dia telah diberi peluang utk berlakon dibawah arahan Rashid Sibir. lakonan pertama dia ialah D'Debab.. pnh tgk x? hah!e2lah pertama kali dia muncul dlm drama2 di astro ria dan jgn xtaw segala lagu2 yg terkandung dlm drama tu dinyanyikan sndri oleh Ferry ni taw.. klu kte xtgk orgnye, dgr lagu tu kte akn ckp penyanyi tu perempuan.. sbbnye suara dia yang unik gler ni merdu seakan2 dato' ct.. xcaye? carilah tajuk lagu "BUKAN INI PINTAKU"..  serius.. best gler lagu tuh.. mmg hati ome tersentap ok! dlm drama BUKAN INI PINTAKU tu dia bawakan watak sebagai lelaki lembut yang selalu dibuli oleh mahat lakonan Que Haidar.. klu kate Que mmg uols tau la kan bertapa mantapnye lakonan dia.. mmg tabik springg la.. mmg patut dia dpt pelakon lelaki terbaik.. for me, jalan citer tu biasa aje.. tp di sbbkn pelakonnye yg hebat2 spt Q, Azizah Mahzan (watak mak Mahat yg overshadow dan busuk hati), Fauziah Nawi (mak farid) n Ferry Karisma sbg Farid menjadikan drama tu mempunyai mesej yang blh dijadikan pengajaran utk sume masyarakat di dunia nih.
inilah ferry karisma.. jgn xpcaye taw
so, klu ade ulangan citer nih, fara suggest uols tgk k. layaan kan aje.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!dgr katenye dia bakal kuarkan almbum xlama lagikk? i loooikkkeee:)

09 February 2011

~xde cite menarik laaa~

rsnye zaman skg ni sume org dh ade online dairy dorg sndri kn.. dh kate maklumat di hujung jari.. begitu jgk ngn ome.. setiap hari mengadap benda yg sama.. x FB.. yahoo.. xpown klu bosan2 sgt.. dok tgk laman web airasia.. kowt2 la ade flight promo kn.. tp mmg ome suka sgt ngn laman web airasia nih.. hehehe.. sbbnye ome suka berjalan.. xkesah la jauh kerk dekat yg penting ome dpt berjalan.. sampai satu tahap.. ome rs bosan gler dh ngn tenet nih.. balik2 benda yg sm.. blk2 benda yg sm.. tp bl xbuka rs rindu pulak.. sbb kat sini jerk ome blh dpt maklumat.. xkisah la dari sesiapun.. nk tau story terbaru ttg kengkawan sume dari FB.. so, mmg maklumat di hujung jari ni amat2 berguna utk kte kn.. sebosan mcm mn pown, inilah yg slalu kte cr kn..


n entry ni jgk.. slh satu teknologi maklumat yang amat berguna utk org2 mcm ome ni nk luahkan perasaan dorg.. ade org2 setiap minit.. setiap saat.. ape yg blaku dlm hidup dorg, dorg suka luahkan kat sini.. tp mcm ome.. klu rs perlu jerk ome akan update story.. sbbnye ome malas.. sbb tu tajuk story telling kte hari ni xde cite menarik.. ngeh3..


oklah.. e2 jerk yg ome nk bgtau sbnrnye... sbb ome bosan.. nk tggu hubby blk nih.. sbb dia standby kat ofis kn.. beginilah nasib isteri TNB.. huhuhu.. tp sy tetap gembira.. sbb bila time dpt berjalan, hubby sy yg support sumenye.. hahahaha.. sy suka! sy suka! salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! xsbr nk terbang ke korea.. nk jumpe LEE JUN KI;)

08 February 2011

~VOTE OME n HUBBY FOR TERIMA KASIH CINTA BY HOT FM~

assalamualaikum wbt.. helloo kengkawan.. amcam? wahhhh.. ade yg 10 hari bercuti sakan.. org laen yg raya.. kte pulak yg beriiya cuti kn.. tp xkesahla.. kate 1 malaysia.. masa ni la nk cuti kn.. sbbnye cuti raya thn ni btol2 jatuh pada hari khamis dan jumaat.. kebetulan pulak, warga wilayah pulak cuti pada 1hb feb.. so, amik jerk 2 hari cuti rehat dh dpt seminggu kn.. so, ape lagikk.. cuti.. cutii.. jgn x cutiii.. yahooo...
so, dh puas cuti x? xpuas ag? klu xpuas ag amik jerk la cuti tanpa gaji.. hehehee.. tp bl dh cuti mst uols bosan pulak dok umah kn.. so, bersyukur la semasa ade keje ni ea.. aikk.. panjang pulak mukadimah kali nih.. ok.. habis bab cuti.. skg ni ome nk cite psl TERIMA KASIH CINTA.. tau x terima kasih cinta ni ape? act terima kasih cinta ni ialah teater yang bakal dipentaskan x lame jerk lagik.. n then bulan lps hot fm ade buat contest utk pendengar2 hot fm.. n kebetulan pulak masa tu ome xde keje.. boring.. ternampak contest ni.. masa anta contest ni xterpk ape2 pown.. suka suki aje.. skali tiba2 kn.. jeng jeng jeng..

bila dok scroll page fb ni dari atas kebwh.. tiba2 ternampak pica ni.. aikk.. mcm kenal aje.. ni bkn pica aku ngn hubby aku..? bila baca btol2 .. oooiccc.. baru tingat.. lupa ingatan pulak kejap kn.. yg ome pnh anta contest nih.. so kengkawan, sahabat, adik badik, kaum kerabat , teman tapi mesra n sume yang mengenali or tidak mengenali ome skalipun, jgn lupa taw! klu rs suka 'like' la page ome nih.. *jz click jerk link "like"..


salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! undian anda amat dihargai.. TQVM :) *dh rs mcm nk menang award la pulak.. heheheh..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...