19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 March 2011

~xde tajuk!~

1st time ome nk type entry kali ni tiba2 xde idea nk bg tajuk ape kat blog ni.. uols ade idea x? ngeh3.. dikala petang sunyi sepi ini.. ome merasakan bahawasanya minat ome terhadap keje makin la merosot.. dh knp ko ni ome? ada masalah cinta kerk? ohhhh tidakk! bkn mslh cinta.. ini mslh tahap keboringan ome tahap tenuk.. semakin hari semakin bosan.. kdg2 terpikir sejenak dlm pale otak nih.. kn bagus klu xpyh keje.. tp duit masuk aje dlm akaun tuh kn.. tp sp ome nk dpt hak sebegitu? huhuhu.. tapi!!! klu dok umah jgk xbest! laen la klu hubs ome tu ade sentiasa kn.. mmg xboring klu dia ade.. ngeh3.. sbb mmg sentiasa ade projek ngn en hubs klu dia ade bersama ome.. projek ape? aishhh.. wlupown uols x scan pale otak uols tuh, dari luaran ome dh nmpk.. otak uols mmg jingga kan.. muahahaha.. 


so, xpyh nk berjingga-jinggan.. ome mksdkn projek menonton wyg.. e2 projek nye.. yg laen2 tu blakang citer.. aishh uols nih.. xbaik taw.. asik nk melucu jerk.. bak kate cik fareha.. melucu? apakah? confius sejenak ome dikala dia menyatakan bahawa kami (ome n fir) ni melucu apabila kami ber hot chat psl gatai.. apakah??? fenin.. fenin.. *berfikir dan terus berfikir.. errrrrrrmmmmm.. melucu kerk meluncur? tettttttttttt!!!

oklah.. ome pown dh xde idea.. smpai tajuk pown xtaw nk bg tajuk ape utk entry kali ni.. klu uols rajin, blh la bg nama pada tajuk ome kali nih.. klu ome suka ngn tajuk uols bg tu, ome akn bg  gift spesial dari korea utk uols yg bg tajuk yang bernas dan best.. nk x gift dari korea? errmmmmm.. jwp dulu taw! tarikh tamat contest ni? 7hb April 2011.. cpt2! ome tggu jwpn dari uols taw.. hehehe:)

SALAM SAYANG TERAMAT SAYANG.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *nk tgk stakat mn tahap kreatif uols ni.. ermmmmmmmmmmm.. selamat mencuba:).. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww... weeeeeeeeeeeeee:)

30 March 2011

~semakin dekat hari dinanti, semakin cepat getaran hati..apakah???~


Assalamualaikum.. ade org x rini? of coz ade kn.. uols kn sentiasa menemani ome dikala uols kesepian kn.. kira ome ni peneman uols kn..kn.. hehehehe.. i looikkeee.. ok2.. ome nk story telling utk hari ni pny entry.. alaa uols ni.. xlame aje uols blh tgk ome update story telling ni.. sbbnye rsnye klu baca entry2 ome yg lps ome ade bgtau kn yg ome akn smbg blaja.. on dat time ome takut ome bz tahap tenuk, ome x berupaya utk meng 'update' blog ome.. mgkn jgk akn bersawang sawangan.. mst uols rindukan coloteh ome kn.. jd hadapkan ajelah ea uols.. *perasan pny ome!

errmm.. tajuknye mcm pelik skt kn.. tp e2lah hakikatnya.. mcm tajuk org nk kawen.. aishhh.. tidak! ome bkn gemuruh sbb nk kawen la uols.. tp ome gemuruh aka cuak.. cuak sbb ome akn berlepas ke korea pd mlm jumaat ini.. klu xde aral melintang la kan.. mudah2an sumenye berjalan dgn lancar.. ome cuak kowt2 la smpai sn ome terserempak ngn Lee Jun Ki kan.. berangan kata kauuuu ome! hahahaha.. tp mmg xdpt la kan.. sbb setahu ome Lee Jun Ki kn skg ni sedang menjalani latihan army.. so, nk terserempak mcm mn kan.. huhuhu.. *terserempak dlm mimpi dh la ome weiii!

 adehh! raso nk tercabot jantung den nih.. weeeee:)

so, kengkawan ome.. ome mohon pd uols.. doakan ome selamat pergi dan selamat pulang ea.. ome tulis entry kali ni bkn nk menunjuk2 tau.. jauh skali nk takbur.. tidakk! cuma ome teruja n nk berkongsi gembira ome ngn uols.. ome perlukan doa uols.. almaklumlah.. lately ni byk sgt bencana2 yg berlaku dalam dunia ni kn.. n yg terkini dilaporkan suatu hari nnt berkemungkinan besar Malaysia jgk bakal berlaku gempa bumi... Subhanallah.. kejap ea.. kejap taw.. ome tukar topik jap.. nk citer psl blajar geografi waktu skolah2 dolu.. ingt lagi cikgu ome pnh kate.. Malaysia ni bernasib baik krn kedudukan geografi Malaysia ni jauh sgt ngn kedudukan garisan yang menyebabkan gempa bumi.. TAPIII kn.. jgn nk berangan lagi yerk.. sentiasalah kte mohon pd Allah supaya kte dan kerabat2 kte  dijauhi dari malapetaka. *takuitnyeee

oklah.. jmp ome next entry ea.. insyAAllah.. klu ade duit lebih2 tu uols blh claim gift dari korea ea.. klu xde tu, ome mtk ampun mtk maaf dulu yerk.. almaklumlah.. kerabat2 ome ramai gaks tuh.. hehehehe.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *xdpt jumpe Lee Jun Ki dpt jumpe pakwe handsome2 kat korea pown jadilah (klu laki aku baca ni.. matikkkk gue!).. daaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwww... weeeeeeeeeeeee:D

29 March 2011

~hangus terbakar (nyanyian ala2 ziana zain yerk!) RM9.50!!!~

weeeeeeeee..Assalamualaikum uols.. morning.. tau x ape feeling ome pg2 ni? tension + geli geleman.. weeekkk.. ni gara-gara tgk citer gnie in the bottle la mlm smlm nih.. kn ome dh kate.. klu filem ni xbest ome mengomen kaw kaw kn.. so, hari ni ome nk mengomen byk2.. huawaaaaaaaa... hangus terbakar tau dekk non duit mijie (pakai duit dia tgk wyg ni).. hahaha.. ni yg rs nk g karok nyayi lagu anak pak zain nih!.. aishhh. knp rm9.50? knp x RM9 aje kn..  sbb bila beli secara online mrk  akn charge seorang rm0.50.. jd klu RM9.50 x 2 orang = RM19.00.. *incredible hulk!


biar ome story mory dari awl ome jejakkan kaki ome dlm panggung tu ea.. ms ome smpai2 ome tgk GSC Alamanda tu lengang selengang alam.. ms tu ome merasakan bahagia gler sbb xpyh nk bersesak bl msk panggung kn.. so, mmg excited! skali bl msk jerk dlm tuh, blh dikira ngn jari berape org jerk sgt yg ade sdgkn waktu tuh dh 10 minit depa dok tygkn priview filem2 yg akn dimainkan kn.. ms tu klu rs kaki uols tu x busuk, uols blh bersila panggung dalam tuh.. nk angkat kaki kat sofa dpn uols pun blh.. sbbnye mmg xde org nk tgk on dat time.. hahahaha *dlm hati time tu gembira lagi sbb xde org!

pd mula jalan citer tu mmg ade part2 yg menggelikan.. lebih2 lg part bila dat guy berpelukan dgn guy yg sorg lg tuh.. ms tu rs nk muntoh ijo.. aishhhh. geli geliman dh segala bulu2 yg ade kat badan nih.. tp sekejap jerk part2 yg menggelikan tuh.. dlm half n hour pertama tu blh gak duk diam ag.. walaupown rs nk muntoh ijo, tp msh lagi tertarik ngn jalan citernya.. part yg plg xsenonoh atas ranjang tu ok.. aishhh.. no wonder la 18SG.. x sesuaiii utk anak2 melihat reaksi sebegitu ye uols.. huhuhu

tp lps aje melepasi half n hour tu, vontot ni dh kebas2.. sbbnye ekon dlm panggung tu mmg sejuk tahap tapir.. ke kiri xblh thn.. ke kanan lg la xblh thn.. sabar ajelah.. ms tu klu ikut hati mmg nk aje kuar dari panggung tuh.. dh ler jln citernye lembap.. kate pown pelakon baru kn.. mmg very xbest.. mmg nmpk sgt xpandai berlakon.. bab ranjang tu jerk nampak real.. yg laen??? haremmm.. slps sejam pertama hubs ome mmg xblh nk duk diam dh.. dh ler xbest kn.. sejuk pulak tuh.. nsb la we ols ni dok plg tepi skali.. kejap2 dia kuar masuk panggung tuh.. dia kate dia xthn sbb sejuk sgt2.. plak tu citer xbest.. lg la dia wat sesuka ati dia kn.. tp ome x berganjak pown.. sbb ome nk tau kesudahan citer nih.. walaupown hakikatnye dh berpuluh2 kali ome menguap-nguap tanda mengantok tahap tenuk..
tapi!!! jln citer ni sebenarnya ade ikhtibar yang boleh kte jadikan sbg pengajaran.. walaupown jalan citer filem ni lembap yg amat sgt.. tp sedikit sebanyak kte sbg hamba Allah di muka bumi ni blh jadikan filem ni sebagai ikhtibar utk kte bersama.. sbb ape? sbb filem ini adaptasi dari story sebenar.. so, bl ome fikirkn kembali mmg ome kesian sgt ngn dat guy tu.. kahsian ok!tp suh ko g buang anu ko tuh??? aishhh.. e2 lah org kate.. cinta itu butA... krn cinta sanggup binasakan hidup sendiri... aishhh.. selisih.. mtk2 la kte dijauhi dari melakukan perkara2 terkutuk tu... aishhh.. mcm mn dia blh terfikir buang anu dia tuh ea.. aishhh *geleng2 pale

so, kengkawan ome.. klu uols berminat.. pergilah menonton filem ni k.. for me, ome bg 2 setengah bintang aje.. satu bintang sbb pelakon2 pembantunye hebat2 spt Ogy Ahmad Daud, Diana Danielle & Normah Damanhuri.. satu bintang lagi sbb pelakon2 utamanya dpt jgk buat ome rs nk muntoh ijo ngn aksi ranjang mrk itu.. Bluwekkkk.. !! setengah bintangnye lagi sbbnye filem ni lebih baik skt dari filem 2 Alam.. hehehehe...

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * lps ni xmo ag tgk filem melayu .. tiket mahal! buang duit taw!!!!  daaaaaaaaaaaa... cau cin cawwwwwwwwwwww.. weeeeeeeeeeee:D

28 March 2011

~dalam botol!~

tiba2 hari ni terlebih rajin tahap tenuk kan.. jd, di sbbkn rajin tu sudah mariii! mari!!! mari!! n tangannye gatai2 nk  menaip (almaklumlah..exam blaja dulu dpt A++) entry utk hari nih, jd ome nk story mory skt.. pasalnye hari ni ome bengang sbb ome nk book movie 'dalam botol' utk hari rabu nih.. tapiii!!! tidak adooo ye kengkawan.. ome pown heran bin ajaib sbbnye utk hari rabu aje x adoo... blh kerk cenggitu? knp GSC Alamanda x tayangkan pd hari rabu cite nih? xdpt la ome tgk tiket wyg murah?huhuhu *kedek tahap tenuk ome!
tp disebabkan tahap keinginan yang amat terserlah nk tgk sgt citer nih.. jd ome xkira.. mahal skt pown xpelah... hadapkan ajelah uols.. nk wat camne.. sokonglah filem2 melayu ye uols.. huuhuhu.. TAPIII!!! klu filem ni xsedap??? tgk laa... ome mengomen byk2.. yelah.. xsuka tau klu tgk filem yg xbest tapi tiket mahal! membazir ok!!  klu x tgk pulak, rs rugi.. almaklumlah.. citer ni laen dari yg laen.. pelakon plak tu mmg ome xkenal.. tp tetap nk g tgk taw.. u see.. panas x citer? panas x? hehehehe

antara babak panas dalam filem "DALAM BOTOL".. EUUUWWWW..

mlm ni ome g tgk.. esk ome story mory filem ni kat uols k.. dont wory babe.. klu filem xbest ome akan sejujur-jujurnya comment kat sini.. tp klu filem ni best.. ome akan suggest uols pegi taw.. dont wory babe.. dont wory.. Muahahahha *gelak jahat!

SALAM SAYANG TERAMAT SAYANG.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH! peace! * jarang-jarang sgt ok filem melayu berunsurkan 18SG.. teruk kerk filerm ni? tungguuuuuuuuuuuu.. esk ome komen byk2.. xsedap nnt ome komen byk2 kat sini.. huhuhu.. bak kate bet "gnie in the bottle".. apakah???  hoi! tu gnie.. ni jenit.. ngeh3.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwww.. weeeeeeeeee:D

~MERLIN SEASON 3 TAMAT DAAHHHH!~


huhuhu.. sedey.. sedey.. tapi perlu sedey ka? aishhh.. xpelu.. xpelu.. sbbnye Merlin akan kembali lagik.. cumanye xtaw bila pulak.. aishhh.. semalam tamatlah sudah Merlin Season 3.. klu uols nk tau.. ome mmg penggila citer Merlin ni.. dari musim pertama sampai la masuk musim 3 yg baru jerk tamat smlm.. huhuhu.. nk tau ape yg dikatakan gler? sbbnye smlm ome mmg xlarat.. penat tahap tenuk.. almaklumlah.. sehari suntuk mmg ome xde kat umah.. ome g maen ice skating kat Sunway ngn kwn ome yg turun dari Ipoh.. dia nk rs mcm mn main ice skate tuh.. kebetulan ome plak nk cari kasut kat al-ikhsan, yg mmg dari beberapa hari lps ome mencari-cari dari bangi sampai ke kajang sampai ke Alamanda n x jumpe2 jgk, so, ome decide g Sunway.. n alhamdulillah.. dpt jgk kasut yg ome nk.. mcm bese.. di sbbkn ome ni penggila kasut Nike xkesahla kasut jog kerk, kasut futsal kerk, kasut jalan2 kerk.. mmg nike la yg akn menjadi pujaan hati.. hehehe..

di sbbkn ome penat tahap tenuk ditambah plak kebetulan ome uzur n senggugut yg agk teruk, dr pukul 8 tu ome dh tido.. dlm hati.. "aishhh.. nk tgk merlin.. nk tgk merlin.." dh la mlm td, merlin last episod.. so, mmg niat dlm hati aje nk bgn jgk tgk Merlin.. dlm pukul 10.30 tepat ome xtaw la ape yg mengejutkan ome.. ome tgk jam.. ehhh.. dh pukul 10.30 la.. trus melompat dari katil n mengadap tv.. ngeh3.. nsb la dpt tido kejap.. ome klu senggugut mmg ome emo tahap tapir.. (tapir plak jd mangsa!).. mmg xblh nk bgn.. perut ni rs nk ditendang2.. tp e2lah... penangan Merlin pny psl, mmg ome terjaga jgk.. n nsb la waktu bangkit tu mmg dh kurang skt rs sakit.. klu x??? haremmmm.. comfirm sambung tido blk.. sbb pe'el ome mmg cenggitu.. tp lps dpt tido sekejap, alhamdulillah.. sakit tu hilang.. setiap bulan ok! sbb tu ome xsuka uzur.. sbb bl uzur ome akan sakit perut.. bl sakit perut org2 sekiling ome akn rasa.. ms tu muncung mmg sedepa la kn.. hik3.. (nasibla chinta chanduriku..dpt bini bl uzur emo.. bl uzur sakit!)



ermmm.. bila ea season 4 kembali lagiK? xsabor nk tgk next chapter pulak..errmmm.. ape yg akan berlaku kpd MerliN? wait n see.. hopefully cpt2 la TV3 kuarkan next episode Merlin.. x sabar okey akakkk.. hehehe.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! suka tgk muka Merlin yang bodoh2 alang.. tp amat2 la cute.. kn.. kn.. daaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeeeee:D

~alhamdulillah.. USM menerima diri ini seadanya~

Alhamdulillah... bersyukur sangat2 ome kepada Allah SWT.. setelah setahun lebih ome mencuba cuba dan terus mencuba akhirnya doa ome di panjatkan Allah SWT.. dari UPM ke UKM n akhirnya USM menerima diri ini seadanya.. masa ini ome mmg rs nk melompat2 kegembiraan.. ini kerana niat dihati untuk meneruskan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi akhirnya tercapai jua.. bayangkanlah dari thn 2009 ome cuba apply continue study di UPM.. tapi hampa krn UPM kate jam mata kredit ome blaja x cukup.. ok fine! ome try call UKM, n jwpn pada mulanya yg ome terima mengembirakan.. ome try jgk submit utk continue study di UKM.. tp bile kptsn keluar, jwpn yg ome terima tetap hampa.. n kali ni ome xtaw knp mrk menolak ome sedangkan ome rs CGPA ome xdelah teruk.. 3.55.. truk kerk uols? aishhh.. tp ome tetap x putus asa.. n last year, seorang sahabat ome sarankan ome apply USM coz yurannya yang berpatutan.. n alhamdulillah.. hari jumaat yang lalu ome mendapat berita gembira mengatakan yang ome berjaya untuk sambung belajar.. bayangkan lah uols, setelah sekian lama menanti saat ini percubaan yang ketiga baru berjaya.. Alhamdulillah:)!!!
Ekceli dalam hati ini, bukan saje ome berdebar.. tp mcm2 perasaan yg wujud.. kdg2 bl terlalu fikirkan kembali yg ome bakal belajar semula setelah 5 thn meninggalkan dunia pembelajaran hati ini berkata "boleh kerk aku sambung belajar balik"? "boleh kerk aku habiskan pengajian aku tu nanti?" "mcm mn dengan life baru aku tu nanti?".. "mcm mn dgn rumahtanggaku ini?".. TAPIII berkat sokongan dari kawan2 ome, n ome percaya Qada' n Qadar yang Allah telah tentukan dalam hidup ome, ome kena positif.. btol x uols? sbb umur ome pown masih muda.. ome rs byk lagi perkara yg perlu ome tempuhi utk menjadi manusia yang berguna utk agama, bangsa dan negara kan.. smpai bila ome nk duduk di takuk yg lama kan.. jd ome tekad! bak kate kakak sepupu ome,  "Dear OMe....when there is a needed....sure there is a way....go girl..." n bila tingat balik yg kakak sepupu ome tu dh beranak pinak dan umurnya ome rs hampir 40thn tetapi dia tetap sambung belajar ye uols.. so, patut x ome rs segan? klu dia blh.. xkn ome xmampu kn.. so, ome akan berusaha utk mencapai cita-cita ome yg tergendala 5 thn lalu..

masa ome study dulu.. ome mmg berangan-angan, lps jerk ome tamatkan blaja, ome nk kawen, ome nk ade anak.. n lps ome ade anak ome nk continue study blk.. tp btol la org kate.. xsume impian yang kte angankan akan tercapai kn.. xsume yang kita harapkan akn terlaksana.. ape yg kte plan xkn sm dgn ape yg kte harapkan.. jd ome tekad! apepun yang akan berlaku.. ome harus kuat.. sbb itulah impian ome.. utk kebaikan masa dpn ome.. who know's rite.. masa dpn seseorang terletak pada keyakinan diri masing-masing kn.. jd ome kena kuat utk hadapi segala yang mendatang.. n alhamdulillah.. ome dpt sokongan kuat dari suami chinta chanduri ome itu.. sp lg klu bkn hubs ome kn En. Tarmizi Abdullah.. n femly ome, ibu, ayah pown berikan sokongan.. so, klu ade sokongan.. ade restu dari suami, ome rs skg ni ome hanya perlu move forward kn.. xmo dh pandang2 blakang.. 

4 years.. nmpk lame kn.. tp smpai skg ome masih xpecaya.. perkahwinan yang dibina pada thn 2006 sudah smpai ke thn ke 5.. u see.. kejap jerk rs kn.. pejam celik pejam celik.. walaupun dlm 5 thn ni pelbagai dugaan dan pengorbanan yang harus kami tempuhi.. tp alhamdulillah.. ome bersyukur kpd DIA krn DIA mengetahui ape yang terbaik utk kami.. mmg ome bersyukur sgt2 kpd DIA YANG MAHA ESA.. n insyAAllah.. ome akn cuba habiskan pelajaran ome.. bak kate kwn ome "KEEP STRONG UNTiL THE END".. * perghhh.. cuak pulak aku bila mendengarnye rynn!huhuhu

So uols.. doa2kn ome berjaya harungi suka duka sebagai pelajar ye.. doa2kn ome berjaya ye uols.. doa2kn ome kuat dan tabah hadapi 4 thn ni ye uols. pls.. pray for me.. !!! SALAM SAYANG TERAMAT SAYANG.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*OME! CHAIYOK! CHAIYOK! U CAN DO IT! daaaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeeeeee:)

25 March 2011

~gumuknye kauuu!~

 BLOG INI DI KOPIPES DARI "BLOG CARCA MERBA"




Inilah Lu Hao. Budak lelaki yang baru berusia 3 tahun tapi berat badannya sudah mencecah 59.87 kilogram. 5 kali lebih berat daripada kanak-kanak sebaya dengannya.

Difahamkan, Lu Hao ketika dilahirkan adalah bayi yang normal dengan berat 2.6kg. Tetapi apabila mula membesar, selera makannya menjadi-jadi. Setakat 3 mangkuk nasi tu, selamber jer Lu Hao boleh habiskan. Selera makannya lebih tinggi dari ibubapanya.

Walaupun ibubapanya memperuntukkan masa untuk Lu Hao bersenam, tetapi tindakan itu hanya menambahkan lagi kelaparan Lu Hao.

Jawapan dari 3 orang doktor yang merawatnya pun bercanggah. Ada yang kata disebabkan tumor, ada yang kata takde tumor pun, budak normal.

subhanallah.. ome terkedu melihat tahap kebesaran budak ini.. weeeeeeeeee:D.. berat 59kg tu ialah berat ome thn lps ok.. ms umur ome 24 thn.. aishhh.. mcm mn la budak ni nk membesar dgn sihat yerk.. cuba bg ubat kurus skt kat dia blh x?huhuhu.. SALAM SAYANG TERAMAT SAYANG.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! tp budak ini sgt comelll!

24 March 2011

~review World Invasion : battle LA ~

morning uols.. alhamdulillah.. ome ceria kembali.. setelah beberapa hari ni ome "sakit" ati.. gara2 manusia yang ome blh kategorikan sbg pesakit "jiwa".. huhuhu.. bila  ome ingt aje blk dia, mst ome rs nk lempang laju2 jerk org tuh.. nsb la ome hny seketika shj kwn dgnnye.. klu berthn2? mau gilakkk aku dibuatnya.. btol la naluri hati ome mengatakan pd mulanya bila dia add ome as friend, hati ome terdetik "JANGAN KAWAN NGN MANUSIA NI"... tp ome degil.. tetap jgk berkawan.. yelahh.. niat di hati ome baik.. tp e2lah.. naluri pertama tu tidak menipu sebenarnya.. jd e2 adalah pengajaran utk ome supaya lbh ati keras pasni.. mgkn sbb dia ingt ome layan aje karenah gler dia tuh, sbb tu dia naik tocang kn..hah! amik ko..sblm ome warning dia ag, ome mmg dh lame nk block dia.. tp dipendamkn saje niat ini krn tujuan kte berkawan utk memperkukuhkan silaturahim sesama muslim.. tapi!!! dia tetap jgk cr psl kn.. yg plg xthn ade kerk dia kate ome ni penyebab dia gadoh ngn bf dia.. busitt!!!  mmg patut la ome hangin tahap tenuk kn.. sbb ome dh warning.. klu xsuka kwn ngn ome, block aje ome kn..tp dia xmo.. atlast ome sndiri g block dia.. PADAN MUKE KAU!* sekolah bertingkat-tingkat tapi bodoh mengalahkan tenuk!
weeeeeee:)... title entry laen.. mukadimah laen kn.. haahaha.. hadapkan ajelah ea uols.. bkn ape.. sbbnye ome masih geram lg ngn manusia tuh.. ok2.. ome berbalik pd title entry ni.. kali ni ome nk story mory review movie yg ome tgk smlm ngn hubby kat GSC Alamanda petang smlm.. mst uols pelik.. slalu ome pegi mlm rabu.. tp smlm ome pegi ptgkn.. sbbnye smlm ome cuti.. ome n hubby amik cuti bcoz femly mertua ome yg br pulang dari umrah nk pulang ke kuala terengganu.. mrk smpai sini pd hari selasa ptg.. n then tidur umah ome smlm n pg2 esknye hantar mrk kembali ke KLIA utk penerbangan balik ke Kuala Terengganu.. alhamdulillah.. sumenye selamat..

anak buah ome yang dpt g umrah bersama femlyny..
baru 7 thn ni.. untungkan.. kecik2 ag dh dpt melihat kebesaran Allah
so, berbalik pd movie ni, di sini ome sertakan sinopsis dari filem ni utk tatapan uols.. mn la tau uols tingin nk tgk movie ni kan..

"For years, there have been documented cases of UFO sightings around the world—Buenos Aires, Seoul, France, Germany, China. But in 2011, what were once just sightings will become a terrifying reality when Earth is attacked by unknown forces. As people everywhere watch the world's great cities fall, Los Angeles becomes the last stand for mankind in a battle no one expected. It's up to a Marine staff sergeant (Aaron Eckhart) and his new platoon to draw a line in the sand as they take on an enemy unlike any they've ever encountered before."

Hah! e2lah sikit sinopsis yg ome kopipes aje dari laman2 sawang yg ade.. nk translit dlm bhs melayu ome malas.. jd, pandai2 uols la nk fhm kn sinopsis ni ea.. klu x, cr aje dlm kamus.. N kalau xfhm jgk, uols sndri la g hadap movie ni kat panggung2 yg berhampiran uols ea.. sbbnye ome rs x rugi pown tgk movie ni.. dlm ms 2 jam tu mmg padat dgn aksi2 perang yg mn kte sume pown tau kn mcm mn askar2 Amerika Syarikat ni berperang.. klu mrk dikerah utk berperang, mmg mrk akn gunakan keringat sehingga titisan yang terakhir utk berjuang demi bangsa, agama dan negara tercinta mrk.. 

so, for me ome bg 4 bintang.. walaupown setiap filem kte akn tahu, endingnye hero akan menang tp bg filem ni kekurangannye terletak pd ending movie nih..  so, kte xtaw atlast hero nye mati atau x sbbnye movie ni mcm xhbs..  nk tau maksud di sblk kata2 ome nih, uols g jerk layan filem ni.. mmg dari awl, LA ni diserang sampai la LA tu jd padang jarak padang terkukur mmg penuh dgn aksi suspen.. so, x rugi pown klu uols tgk.. ok!

sekian.. review "pendek" dari ome.. ngeh3.. salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!* one week to go! xsbrnyeee.. berangan2 mn la tau terserempak dgn Lee Jun Ki kan.. hahahaha.. cau cin cawwwwwwwww.. daaaaaa... weeeeeeee:)

22 March 2011

~PENENANG HATI~

Assalamualaikum uols.. alhamdulillah.. hari ni ome dh kembali tenang.. ekceli klu ome marah mmg ome btol2 marah.. tp ome bkn jenis yg suka marah x tentu psl.. ome marah bl org buat tahikk jerk ngn ome.. yg tu mmg maaflah kan.. n alhamdulillah.. ome dpt sokongan penuh dari kawan2 baik ome slps ome ceritakan satu persatu pd kwn ome.. lega hati ni taw bila kte dpt ceritakan kesengsaraan sakit hati kte pada kengkawan yg percaya pada kita.. serius.. alhamdulillah.. ome kena tenang.. ome kena kuat.. beselah.. manusia.. mn blh tgk kte gembira kan..

miss pychologist bgtau ome:-
"sense of insecurity ni sbnrnya normal terjadi pada pasangan yg tak sah. Tak sah dari segi x kawin lg..yelaa dat gurl hanya taraf gf. gf okeh!!!!!! so die akan rs insecure pada semua kwn perempuan bf dia sbbnya dia rs kawan2 perempuan bf die tu lebih byk tahu psl bf dia dari diri dia sendiri. so dats y die cuba selongkar sume kwn pompuan yg mana rapat ngn bf dia. dia nak tau sbnrnye hal bf dia dgn cara berkawan baik dengan sume kwn bf dia n dlm ms sama x suka ngn kwn2 perempuan bf dia tu"
from Mrs HL
"ko gelakkan je org mcm ni kan.. klu ko buat2 endah tak endah dia sure bengang sebab dia saja nk attention dr ko.. haha .. dia xde keja lain la tu..terdesak sgt ke dia .. yg si dot (nama dirahsiakan) pun satu, mulut tu bole tak bertempat"
jd ome nk bgtau kat sini skali lagi.. bl ome bgtau yg uols ni kwn ome.. tlg la.. jgn lah wat sesuatu yang diluar jangkaan.. pk la dulu.. ade otak guna! ade akal pakai! buat ape skolah tinggi2 tp otak tahap tenuk kn? so, dari ome blh jd kwn uols, jgn jadikan ome musuh uols kn.. sbb bila ome dh anggap uols kwn, ome akan jaga persahabatan ome tuh.. ome syg sgt ngn kwn2 ome.. so, bila ome buat baik.. jgn lah hapuskan kebaikan ome tu pd uols k.. to Ms Pychologist & Mrs HL,terima kasih byk2 coz mendengar rintihan hati ome.. nsb la dorg ni ade.. klu x?? rasukan ablasa bakal berulang.. bak kate tomok.. SEJARAH MUNGKIN BERULANG.. ngeh3.. SALAM SAYANG TERAMAT SAYANG.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!* pepatah melayu mengatakan buat baik berpada-pada.. buat jahat jgn sesekali.. buat baik salah.. buat jahat tentu2 lagi slh kn.. ermmmmmm.. ADE AKU KESAH?????

21 March 2011

AKU BENCI KAUUUU BUSITTT!

argghhhh.. knp aku dipersalahkan atas kesalahan orang lain? knp aku? knp aku? ati panas!!!! bomba! bomba! tolong la simbah air kat aku skg ni.. aku rs mcm nk bunuh aje! tolong la.. tolongla!!!! wat the hell! slame ni aku diam.. aku senyap.. aku ingat ko baik.. ternyata.. ko la musuh dlm selimut aku!!!! ko ingt ko pny marah aje? aku punya marah??? klu ikutkn hati dari dulu lagi aku xpatut kawan ngn kau.. xpatut!!! sumpah! demi Allah.. klu aku diberi pilihan.. aku xmau kawan dgn kau.. tp!!!! wat the busitttt!!!!! ko tau marah ko.. marah aku ni??? sp yg blh thn??? fyi, aku mmg dh lame bersabar dgn sikap kau.. aku cuba berbaik dgn kau.. walau pown mcm2 yg kau buat slame nih.. pnh aku marah? pnh aku ungkit? tp !!! aku cuba jernihkan keadaan.. tp kau??? bila aku niat baik.. ko perlekeh2kn aku.. aku pon ade tahap sabar.. xkn aku nk kenah hadap ngn karenah bodoh kau tuhhh.. ko ingt aku hadap sgt nk kwn ngn kau.. pls la... aku bukan tempat utk kau marah2.. klu nk marah sgt, marahlah org yg kau sakit ati.. np nk marah2 aku? slame ni ade aku ganggu  hidup kau??? ape dosa aku pd kauuu? apa yg aku buat kat kau sampai aku pulak yg jd mangsa??? so.. dont wory.. mulai hari ni.. saat ni jgk!!! kau dan aku.. bukan musuh.. bukan kawan.. bukan sesiapa pown bg aku.. sumpah!!!! aku xmau kwn dgn kau lagik.. aku xsuka! aku xsuka!!!!  dh lame aku xstress cenggini.. so, ko dh buat aku stress blk!!!  aku warning ni!!! klu ko jmp aku kat luar.. jgn cuba2 pnh tegur aku lagi.. aku ckp serius! klu ko cuba tegur aku.. aku ludah kat muka ko.. aku dh kate.. klu nk berkawan.. berkawan.. jgn jd musuh aku.. sbb klu ko jadi musuh aku.. harapan utk jd kwn aku semula hanya tinggal harapan.. mmg aku blh maafkan kau.. tp utk jd kawan aku???/ NEVER!!!!!!!! busitttt!!!! Terima kasih wat aku marah.. sbb mmg dh lame aku nk jauhi dari hidup ko!!!!!! $#@@$%%^^^^^^% *

~bila kte di TAG maknanya kte di diingati.. bila dingati tandanya orang syg kte:)~

Assalamualaikum WBT dan Salam 1 Malaysia uols.. hawau uols hari ni? ome??? ome sihat2 sajo.. almaklumlah.. dua hari dpt bercuti.. sabtu mmg ome x dok umah dari pg smpai ke mlm.. hari ahad la hari ome dpt beristirehat bersama hubby! mst uols terkesima kan.. hubby ome x keje kerk? klu uols terkesima ome pulak excited tahap tenukkk! weeeeeee.. susah taw nk tgk hubby ome dpt cuti.. so, bila dia kate dia cuti ahad tu melompat2 kegembiraan ome.. ngeh3.. *ngade!

so, mukadimah tlh ome coretkan.. e2 mukadimah ome.. tp mukadimah ni xde kena mengena ngn story utk entry kali nih.. muahahaha.. ok2! berbalik pada tajuk asal entry kali ni.. ome nk mtk ampun maaf dulu pd Lin's Corner yg mana telah menge'TAG' ome pada hari jumaat yang lalu.. tetapi misi n visi ini dapat diselesaikan pada hari ini.. hehehe.. ampun ya Puan Lin.. sabtu ahad hari saya xbuka tenet.. sy mmg xsempat nk buka tenet.. sy buka laen.. teeeeetttt.. ngeh3..

so, mari kte selesaikan misi n visi Lin's Corner k.. orang kate klu kte di 'TAG' itu bererti orang tu mengingati kte.. ingat tanda sayang.. btol x LIN??? weeeeeee:).. perasan dowh ome ni! xmo byk2 coloteh.. let's we check it out..*berdobar pulak ati den ni:)


1.Kau rasa kau Hot?
- HOT?? aishhh.. word yg ome xblh dgr.. menyebabkan ome rs nk hentak kwn perempuan ome ni.. gara-gara kenaikan berat ome yg mencanak2 lah dia kate ome nampak HOT! jd! ome bangkang! TIDAKKK!!!

2.Upload picture kau dari pc?
- Upload pica ea? ade jerk.. klu pc ni x penuh dgn gambar, bukan pc ome la namanye ea.. ngeh3.. so, ome pilih yang nih.. pic dari nurkilan ome sendiri k.. cun x? cun ? muahahaha:)


3.Cerita pasal gambar tersebut
- Gambar ni diambil waktu ome sekeluarga bercuti ke Bandung Indonesia.. Ekceli e2lah percutian keluarga kami yang pertama ke luar negara.. ome appy sgt2! sbb org2 yg ome sayang berada di sekeliling ome on dat time.. meriahhhhh ok! habis bandung tu kami jelajah.. weeeeeeee:)

4.Kali terakhir makan ayam
- Ayam? errmm.. hari sabtu ritu.. habis diet ome! dh seminggu ome x sentuh nasi.. tiba2 ibu ome blh pulak wat soto.. soto kn guna nasi impit.. ome mmg pantang klu ibu ome wat soto nasi impit tuh, mmg ome xhengat yg ome tgh on diet!huawaaaaaaa.. so, dlm soto tu wajib ade ayam k.. baru mabeles! hahahaha.. *diet blk hari ni!

5.Lagu terakhir yang didengar
- Yank dari Wali Band.. hahaha..

6.Apa yang kau buat selain menyelesaikan tag ini
- Breakfast roti.. ngn minum air nescafe.. walaweee.. dasatttt.. hik3..

7.Nickname lain selain ini
- nick name laen? mcm2 adooo.. klu kat umah ome bahasakan diri ngn ibu ayah ome 'ALA'.. klu ngn sedara mara ome bahasakan diri ome "SUE" (mcm geli x?ngeh).. sbb ape taw.. sbb nama dpn ome ialah Farah Syuhaidah... nama dpn kakak ome pown FARAH.. Farah Hayana.. e2 yg mcm2 nick ade tuh.. teror x? teror x? of cos.. hik3

8.Tag lagi 8 orang ..
- 8 orang kah? kejap2.. ome check dlm ome pny list friend.. ade bp orang ea.. sape yang terkena??? ngeh3..

- Farah Hayana (kakakku)
- Cetot
- Ain Zulaikha
- Lis
- Yati
- Maney
- Baby
- Ila

ok! berehhhh.. so mn2 kengkawan yg dh terkenaaa tu.. buat jgn xbuat.. buat jgn xbuat.. heheheh..  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *pd yg x terkena tuh.. bukan ome x ingt.. bukan ome xsyg.. ome syg uols.. tp dh benda alah ni nk 8 org aje.. so, itu rules nye kn.. ome kena la follow kn.. tp klu uols rajin.. buat aje.. xde sape nk maghah ea.. yg ome tag ni pown blom tentu lagi dorg nk buat.. buat tau uols.. daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwwww.. Weeeeeeeeeeeeee:D

18 March 2011

~rasukan ablasa!grrrr~


holla uols.. hari jumaat ialah hari yang mulia kan.. tp hari ni ome merasakan seperti mau berlaku rasukan ablasa pown ye gak nih.. ni sume gara-gara tenet yang semakin hari semakin menyesakkan nafas dan jiwa ome.. dikala ome nk type blog ni ntah brape juta kali dh ni tenet ni kejap ok kejap biol.. kejap biol..kejap ok.. aishhh.. cer bgtau ome, patutkah ome terasa seperti nk wat hamukan ablasa?huhuhu.. tp ome tau.. hari jumaat yang mulia ni ome tidak patut berbuat demikian kan.. so, bila kte rasa nk mengamok, cepat2 zikir ye uols.. * ada gaya seorang ustazah x uols?muahahaha:)

so, spt bese.. hari jumaat ialah hari yang patut kte bergumbira.. krn bl smpai aje hari jumaat, e2 menandakan cuti weekend akan bermula.. muahahahaha *gelak jahat.. haruslah ok gumbira! sbbnye time ni kte sume dpt berehat dengan gumbiranya.. n mn yg dh berkahwin dan beranak pinak tu blh la berjalan kesana kesinun.. ehhh! uols kalau rajin pegi lah sabtu n ahad ni kat Presint 2 Putrajaya ni.. ade belon panas.. ome thn lps dpt la merasa kehangatan kat situ.. mcm2 belon ade.. eh!! ome bkn mksdkn belon yg kecik2 tu taw.. ini belon yg blh org naik.. mcm syiokkk.. tp stakat ni ome xberpeluang lagi rs naik menatang tuh.. dgr2 katanya thn lps tiket sold out.. jd, terima ajelah kenyataan yerk.. n last year ome g ngn hubby.. n thn ni mcm xpegi aje.. almaklumlah.. suami chenta chanduri ku e2 keje, keje n keje.. kdg2 ome yg naik letih tgk dia keje.. apetah dia yg kena keje.. mcm mn nk dumokkn.. keje kuat sgt.. kahsiannn.. *geleng2 pale

klu ome pegi, nnt ome update kat uols k.. tp klu xde story ttg belon ni e2 tandanya ome xpegi yerk uols..huhuhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!* 2 weeks to go.. xsabar nye nk naik belon ke tanah tumpahnya negara Lee Jun Ki.. Lee Jun Ki!!! wait for me ya.. (berangan kata kauuu!).. daaaaaaaaaaaaaa... cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeee:D

17 March 2011

~credit to Hikayat Merong Mahawangsa~

haliuuu.. ome anat kembali lagi disini.. di sini.. disiniiiiiiiiiii.. ecehhh.. pg2 ni feel amat gumbira pulakkan.. almaklumlah.. baru lps mkn bfast roti sardin goreng.. ada kena mengena ka? hehehe.. xde.. xde.. ekceli pg yg hening ni (hening?apakah?) ome nk review blk filem epik yg menjadi perbualan hangat kat Malaysia nih.. ape x nye.. satu2 filem melayu yang memakan 8 juta utk kos nye taw.. gler kata kauuuu.. 8 juta weiii.. mmg tabik springggg la kan kat KRU yg mn berani matikkk ok utk menelan blanje wat filem sebegitu.. tabiikk spring satuuuu!!!
klu dulu waktu sekolah, sejarah lah subjek yg fara plg x suka!!! bygkn lah setiap mggu kalau ade subjek ni yg memakan masa hampir 2 jam mmg comfirm hari tu fara xhadir ke sekolah.. alasan stp kali xmo g skolah bgtau kat ibu ome ialah ome sakit kepala.. migrain dtg menyerang!(matikkk aku klu ibu aku baca nih!terbongkar sudahhhh rahsia yg aku tutup slame nih..huhuhu).. so, mmg stp mggu klu ade subjek ni hampir 2 jam, mmg ome xkn dtg skolah.. nsb la waktu tu ibu ome xbyk tny.. sbb dia mmg tau anak dia ade migrain.. blh kerk nk amik kesempatan mcm tu?ahhahaha.. TAPIII! ome mmg banggala kn sbb sejarah ome waktu SPM dulu ome blh dpt "B" ok.. ome adaa.. uols ade??? xde kn.. alaaa.. plg2 bagus pown mst uols dpt "C" kn.. hahahaha.. xblh blah kn ome nih.. suka2 ati jerk kate uols.. tp btol kan?kn? sejarah uols mmg hancur kn.. kn?ngeh3..
sbb ape ome ungkit psl citer sejarah? sbb filem ni ade kena mengena ngn sejarah masa lalu.. n ome rs klu x slh ome la kn, subjek sejarah dulu pown ade menceritakan psl merong mahawangsa ni kn.. cuma xdela sedetail nye kn.. seyes ok! ms ome nk tgk filem ni, ome xbaca ape2 pown psl filem nih.. yg ome tau pelakon2nye jerk.. story ni mmg xtaw lansung.. so, mmg ome berserah aje.. klu filem ni mmg ome xfhm.. hadapkan ajelah.. plg2 busuk pown ome tido or kuar aje dari panggung.. tapi ternyata ome silap! kira oklah ome blh memahami sedikit sebanyak jalan citer ni dari awal hingga akhir.. n ome xtaw knp ade segelintir yg xsuka filem ni.. bg ome, ome rs bangga kerana anak bangsa melayu kte turut membuktikan kte mampu menghasilkan sebuah filem epik yang bagus.. cumanye ade la sebahagian kecil part2 dlm filem itu, yg blh di perbaiki utk masa akan dtg.. so, credit utk filem ni!!! ome xmo story kat uols psl jalan citer filem nih, tp ome lebih tertarik utk story kat uols psl pelakon2 filem nih.. let' we check it out k :)
Stephen Rahman 
  • mmg sesuaii sgt pegang watak sbg merong.. mgkn krn bahasa inggeris nye yg baik & bahasa melayu nye yg cukup bagus.. sesuwaiii sgt2!
  • mmg machooo gler dowh.. ngn badanye yg berketul2 mcm kuih ketul .. weeeeeeee:)*gugup hati nih..ngeh3..
  • pelakon yg sgt2 berbakat.. raut wajahnye yg hamster.. menjadikan filem ni sedap mata memandang sedap lagi pemandangannye yg melihat... apakah??? ngeh3..*suka taw wat peribahasa sendiri ome nih.
Ummi Nazeera
  • mcm xbrape nk menjadi jerk sbb bahasa bakunye kureng.. klu ummi aida tu mmg ome taw dia mmg pandai menggunakan bhs melayu baku.. tp maybe sbb ummi aida sudah berusia. jd mcm xsesuai la kn bw watak EMBOK..  maybe klu letak maya karin pown sesuaiii kn.. ape kate survey???hik3
  • tp lakonan umi nazeera xdelah mengecewakan pown.. mgkn sbb ummi ni mcm keanak2kan.. jd sesuawai la kowt ngn watak EMBOK tuh..
Khir Rahman
  • ome suka ngn watak jahat "kamawas" dlm filem ni.. mmg ome nk bg tabikkk springgg satuuuu jgkkkk lah.. 
  • wlupown khir ni jarang2 berlakon, tp bg ome dlm filem ni wataknye mmg sgt2 membantu ok.. untuk anugerah festival malaysia nnt fara suggest Khir blh menang bagi kategori Pembantu Lelaki terbaik kowt.. 
  • Credit utk Khir Rahman jugakkks!
Jing Lu (Puteri China), Gavin Stenhouse(Putera Rom) & Craig Fong (Laksamana China)
  • Ketiga-tiga pelakon ni amat berbakat dan masing membawakan watak masing-masing dengan cemerlang, gemilang dan terbilang.. hahahhaa..
  • walaupun mereka ni xpnh ome tgk dan lihat mrk berlakon, tp utk pertama kalinye mereka dlm filem ni, ome 'jatuh cinta' ok.. 
  • Credit skali lagi utk ketiga2 pelakon asing nih..
so, uols.. ape lagi.. jgn lepaskan peluang uols taw g tonton filem ni.. bg ome, biarlah org kate filem ni bosan kerk.. mutu nye kurang baik kerk.. e2la.. inilah.. tp for me.. filem ni bagus.. seharusnya bangsa Melayu berbangga kerana anak Melayu (KRU) juga berbakat utk membawakan filem ni ke mata dunia.. ome rs xslh klu filem ni di bawa ke luar negara.. mmg x dinafikan adelah sedikit cacat celanya dlm filem ni, tp bg ome filem HMM ni setanding dgn filem2 luar negara.. sp kate filem luar negara tu bagus sgt? aishhh.. klu di fikir2kn blk kn, ome pnh tgk filem luar negara yg bodoh dan sengal.. ome rs ome blh duk dlm pnggung tu xsmpai 10 minit.. dh ler tiket tu waktu tu rm10.. mmg rs membazir sgt2 la kn.. ome xingt citer ape sbb ome bengang thp tenuk  coz citer tu mmg xbest lansung!menyesal gak la tgk..

cuma ome kelakar bl selalu kte tgk dlm filem luar berunsurkan pahlawan2 ni, org2nye amat2 tegap kn.. tp pahlawan2 melayu kte ni amat2lah sedih skali.. kebanyakkan blh ome katekan kurus2 kering.. yg tang tu mmg ome nk ketawa.. tp mmg sharusnye sesuaii la kn sbb org2 dulu kn xcukup mkn.. so, dr segi logik akalnye mmg sesuai pown pahlawan2 melayu yg berjuang berhabisan2 tu sumenye kurus2 belaka.. hahahaha.. n ade antaranya pahlawan2 tu menampilkan JEHAN MISKIN ok.. weeeee.. ntah mcm mn blh tersesat sorg pahlawan dlm tuh.. n ome xtaw knp Jehan pown nmpk kurus dlm filem tu.. bkn Jehan pown badanye berketul2? errmm.. musykil.. musykil.. *sambil garu2 kepala

wah2.. panjang lebar rini kan story mory ome.. weeeeee:) (hadapkan ajelah ea)..  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! kata-kata Kamawas yg msh terngiang2 dlm pale ome , "SEDANGKAN EMPANGAN SUDAH PECAH.. MASAKAN AIRNYA BOLEH DITAHAN-TAHAN".. (weeeeeee.. xblh blah.. nk tau apakah? pegi lah tgk yer.. hahahah) cau cin cawwwwwwwwww... daaaaaaaaaaaaaaaaa... weeeeeeeeeeeeeeee:D (xrugi duit akak taw tgk filem ni!)
 

16 March 2011

~weiii!nak maghah kerk nk suka ni?~

halliiuuu.. entry kali ni ade tajuk.. hehehe.. slps beberapa jam menelek2 blogger org, tiba2 idea dtg mencurah2 bagaikan ladang di gandum.. aishhh.. btol kerk ome sebut nih.. blasah aje..ngeh3.. tapiiii!!! ome btol2 xtaw nk rs ape.. meh sini pakat dgr.. meh sini..

story mory ini bermula apabila lately ni ramai yg berterus terang ngn ome.. depa kat ome semakin 'comel'.. aishhh.. antara ayat-ayat pedaz yg ome terima antaranya :-
  • farah.. knp makin berisi?
  • farah.. sedapnye.. pejal (statement xblh blah!tp dari sorg wanita yerk.. klu lelaki mmg akn dpt sepakan penalti la dari ome)
  • farah.. wat happen?(dlm hati..apakah????)
ayat dari adik ome plak :-
  • weiii! ko dh gemuk.. hahahhaha.. dia ketawa terbahak-bahak..
  • weiiii! asal perut ko buncit.. ko ngndung kerk.. ahhahaha.. gler pny buncit perut ko.. (ms ni menahan amarah sambil tersenyum simpul.. dlm ati.. grrrrrr!!! *&^%^****)
time ni masih ade tahap kesabaran ag.. tp rs nk bertukar dh sebenarnya.. "incredible hulk"! bertukarrr!!!

tapiiii!!!! n yang plg ome xtahan skali.. ayat dari hubby ome.. slame ni bkn main dia senyap sepi jerk kan.. xpnh pulak dia ckp ape2.. xpnh pulak mengomen.. ome gemok kerk.. ome kurus kerk.. same aje bg dia.. tp smlm kata2nya amat menyesakkan nafas ome.. dia blh ckp ape taw bl dia dgr adik ome ckp perut ome buncit.. "ntah yang nih.. pegilah check.. ntah2 mengandung ker.. mn tau" (smbl senyum2 kambing).. apakah?? weiiii.. org baru lps uzur nih.. tang mn pulak nk ngndung nih.. aishhhh..

kesimpulannye nih seharusnya ome nk marah kerk nk suka ni? arghhhh.. ome xblh terima kenyataan..! dlm masa xsmpai setahun berat ome naik mencanak2 taw.. aishhhh.. sedihhh!!!! jd.. ome nekad!!! ome kena diet blk! ome kena g gym blk! ome kena workout blk! huawaaaaaaaaa.. :'''( klu hubby badan mcm anol susah nak eja tuh, xdela terasa sgt kn.. i kena maintain nokkkk.. ini pown dh terlebih2 nokkk.. mcm mn akakkkkk x stress nokkk.. so, cer cite.. cer cite.. aishhh... 

xoxo..

salam sayang teramat syg.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! ome bukan xbersyukur.. ome  bukannye nk kurus sgt.. xmo gemok sgt.. ome cuma nk berat ideal ome blk jerk!!!ok!

15 March 2011

~story mory yg dh berkurun~

halliuu... ome anat in the house.. yeayyhh.. yeahhh..  saat ni ome nk coretkan.. kisah yg dh berkurun.. tp ome xmo coret byk2.. ome jz nk share ngn uols pica 3 mggu lps kowt.. xpasti.. xingt.. klu uols tau rsnye event ni dlm hujung bln 2 ritu or awl  bln 3 ritu.. WOW! PUTRAJAYA.. tau dak? tau dak? xtaw? xtaw layan ajelah pica nih yerk.. on dat time ome g jenjalan wif my femly.. hubby? errmm.. mcm beselah.. keje.. keje.. keje.. cari nafkah.. utk sp? utk ome jgk lah.. ngeh3.. laaayaaan jerk yerk..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!dis week event belon panas pulak.. errmmm.. nk pegi kerk xmo ea.. errrrrmmmmmmmmmm.. hubbyku keje jgkkkk!!!

~story mory yg xde tajuk~

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia uols.. hahaha.. tiba2 hari ni jd skema sgt kn.. ape kes??? buang tabiat ka ome oiiitt.. hehehe.. xde.. xde.. hari ni ome bukan buang tabiat.. tp saje nk membuang masa kat entry kali ni.. almaklumlah.. mata ni pg2 lagi dh mengantok tahap tenuk.. tenuk lagi la yg menjadi mangsa kn.. maaflah tenuk yerk.. mmg ome dh serasi asik nk menyebut kaum kerabat tenuk aje.. tenuk spatutnya appy sbb ome selalu gak ade hati nk sebut haiwan yg bernama tenuk kn.. (dh melalut smpai ke laut dh nih)..

ok.. hr ni entry ni xde tajuk yg spesifik.. sbb nye ome nk story mcm2 yg ade dlm benak kepala otak ome ni.. first skali ome nk story psl gempa bumi & tsunami di Jepun.. rsnye2 uols sume dh tau kn bencana alam di Jepun yg meragut byk nyawa.. jd ome nk ucapkan salam takziah ome kepada sume penduduk di Jepun.. wluponw pd dahulu kala mereka pnh menjajah negara tercinta kita nih.. tp sebagai manusia biasa kte seharusnya ade perasaan perikemanusiaan kpd manusia jgk kn.. bl ome dgr aje kisah mrk, ome rs sayu sgt hati nih.. bygnkanlah kte dlm situasi mrk.. ape yg harus kte lakukan? n ome rs e2 adalah satu peringatan kepada kte umat manusia ni supaya kembali ke pangkal jalan.. ambil iktibar dari sesuatu yang berlaku.. e2 pelajaran pertama yang ome dpt dari bencana tersebut.. (mcm penceramah pulakkan)


yg keduanya pulak ome nk ucapkan tahniah kepada Dato' Lee Chong Wei yang mn telah merangkul anugerah dan mengekalkan kejuaraan nya dua x berturut2 ,klu ome xslh kn.. rsnye btol dh 2x dia rangkul anugerah tu).. n ome mmg xsangka sbb ome ingt seperti bese dia akan kalah dgn LIN DAN.. almaklumlah.. LIN DAN musuh tradisi Dato' Lee Chong Wei..  yg ome bengang tu bl ome tgk perlawanan antara mereka, mst Dato' LCW kalah.. e2 yg ome bengang tuh.. xdpt nk tgk muka kekalahan LIN DAN kn sbb ome mmg emo btol tgk LIN DAN tuh.. dia pnya blagak mcm tahikkk.. tp e2lah.. ome mmg tabikk spring la kn kat Dato' LCW.. n kpd pemain beregu kte Tan-Koo.. xpelah.. sbb mrk dh buat yg terbaik.. mmg ome emo jgk waktu dorg lawan dgn pemain2 denmark tu kn.. hahaha.. tp mrk tetap tewas.. nk wat camne.. kalah menang adat pertandingan kn.. yg pasti ome nk jgk ucap tahniah sbb memberikan permainan yang sengit.. tabikkk spring satuuu!!!


yg ketiganye pulak ome dari ritu lagi ome rs mcm nk jerk block org nih.. bkn ape.. hati ome ni meronta-ronta untuk berbuat demikian.. pdhal dia xbersalah pown dlm hidup ome kn.. jd nk x nk ome kena bertahan.. bertahan.. dan terus bertahan.. nk kate ome xsuka dia.. dia xbersalah pown pd ome.. tp e2lah.. y? y? y? knp ome perlu block dia sedangkan ome bkn nye xsuka dia? y? y?.. aishhh.. ya Tuhan.. berikanlah kekuatan pada ome yerk.. ome keliru dgn perasaan ome.. kdg2 ome rs sgt2 kuat.. n kdg2 ome rs down sgt2.. jd ya Tuhan.. ome pohon ya.. berikanlah kekuatan kepada ome yerk.. krn hanya KAU yang mampu berikan kekuatan e2 kepada ome untuk terus bertahan.. bertahan.. dan terus bertahan.. (tiba2 rs nk nangis dgr lagu HATI YANG KAU SAKITI dari rossa ni.. huawaaaaaaaaa:( n tiba2 keluar pulak dh lagu Puaskah dari Wali Band  ni.. aishhh.. mmg meleleh la air hidung nih..huk3)


ok2.. cukup utk story mory hari ni... air hidung dh meleleh.. karang story byk2 lg hujan turun dgn selebat2nya pulakkan.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *gembira dalam duka.. pnh dgr x? hahahaha.. jiwang karatnyeeeee.. daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwww.. weeeeeeeee:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...