19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 May 2011

~epy holiday to me, :D~


hollllaa.. Assalamualaikum WBT.. uols! uols! Ome nk bgtau ni.. mulai hari ni hingga la minggu dpn nnt, Ome xde taw.. so, jgn nnt jgn wat2 terkejut berok taw klu uols tgk Ome x update story mory kat entry Ome nih.. bukan ape.. Ome nk war2kn kat uols yg start hari ni Ome akan bercuti.. ekceli plan dari awal hanya mahu cuti 3 hari aje.. tapi seperti yg Ome slalu ckp.. x semestinya ape yg kte rancang, sumenya akn jd spt yg kte plan kan.. mst ade jerk yg xkena ngn planning yg kte dh rancang tu kan.. Oleh itu, Ome terpaksa (ayat xblh blah kan) cuti selama 7 hari mulai dari esok hinggalah 8hb.. wahhh.. mcm cuti nk kawen kan.. x sesuaiii.. hehehe.. ini disbbkn  Ome ade 2 planning utk minggu ni dh minggu dpn.. nk tau kerk ape yg Ome buat selama 7 hari Ome cuti ni? nnt Ome akan update bila blk dari bercuti ok.. apepun, Ome nk uols doakan perjalanan pergi dan pulang kami selamat ye uols... aminn..


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *xdpt nk tgk Nora Eleyna.. uwaaaaaaaaa.. sodehhh! nsb la TV3 blh tgk blk dari tonton.com.. klu x? mmg Ome nangis sambil lyn lagu Berubah dari Ery Putra la jwbnye.. skg ni Ome tgh giler plak dok lyn lagu OST Nora Eleyna.. jgn lupe uols cekedot taw lagu nih.. sgt tacing ok.. laayaaannn.. daaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwww.. weeeeeeeeeee:D

27 May 2011

~nk buat ape ea cuti weekend esk dan lusa?~


holla.. sblm blk Ome nk mengomel kejap kat entry Ome ni.. bkn ape.. nk tgglkn entry ni utk bersawang 2,3 hari rasa kahsian plak kan.. jd, biar Ome mengomel kejap ea.. ekceli xdelah bite sensasi lagi kontroversi pun.. jz nk menyinggah2 entry kali ni untuk story mory aktiviti yang bakal Ome lakukan di hujung minggu ini.. ekceli dlm pale otak ni mcm2 nk Ome buat.. tp xtaw la ape yg dirancang menjadi o x.. esp mlm nih.. rsnye mcm nk pegi fun fair yang kat Presint 4 tuh.. pny la lame fun fair tu berada kat situ.. tp baru skg ade waktu free utk melawat kawasan.. klu jd la kan.. sbb klu dok umah pun bknnye ade siaran tv.. ntah knp la org2 astro nih liat sgt nk psg astro kat umah tuh..aishhh.. smpaikan nk tgk Nora Eleyna  pun terganggu.. menci taw..

jd, esk plak plan nk klung kleng klung kleng kat dapur tuh.. Ome nk masak sbb esk femly Ome nk  mai umah.. depa nk tido kat umah sbb Ome kan pindah umah baru.. jd nk wat solat hajat dan baca yasin together2 agar rumahku syurgaku bertambah aman tanpa diganggu.. ptgnye plak Ome ade appointment untuk servis kereta.. jd, ptgnye tu xde plan lagi..mungkin jgk Ome nk pegi melawat kawasan ke tapak Jom Hebah dan Hari Belia kat Presint 2 tu kn.. atleast klu ptg2 sikit cuaca pun mst sayup2 jerk kan.. x panas.. so, e2 antara aktiviti Ome utk esk..

ahad.. ermmm.. ahad plak Ome xtaw nk wat ape.. tgk keadaan la.. klu femly Ome ajak nk g mn2.. mungkin Ome follow.. yelahhh.. hubs Ome pun bukan ade weekend ni..nsb la ade femly yg temankan Ome kn.. en hubs keje keje n keje.. utk sape? utk Ome.. huhuhu.. nk g tgk wyg Kung Fu Panda 2, Pirates Of Carribean pun kena tggu hingga en hubs x bz.. tp bl entah x bz nye tu pun Ome xtaw.. errmmm.. xpelah en hubs.. i tunggu u ye en hubs.. oklah.. e2 aje story mory utk hari ni.. org kate ape yang dirancang kdg2 xsemua menjadi kan.. jd, e2 hanyalah ape yg dirancang.. semoga ape yg dirancang diberkati Allah hendaknya.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * nk msk ape yerk esk.. errmmm.. daaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwww.. weeeeeeeeee:D

26 May 2011

~Nur Kasih The Movie.. sgt2 tacing!!!~


uwaaaaaaaa.. blh kerk? pembuka kata trus2 menangis.. hahahha.. gara-gara sgt menghayati movie Nur Kasih The Movie la nih.. aiseyyy.. sblm Ome memulakan bicara.. izinkan Ome mengucapkan Salam.. Assalamualaikum & Gud Morning.. halliuuuuuuu.. sihat ka? alhamdulillah.. Ome dh semakin sihat.. batuk2 ni still ade lg.. cuma x seteruk sebelum nih.. walaupun tekak ni rs kering jerk meskipun dh berbotol2 air yg ome telan..tp tetappp jugak rs kering.. jd, sabar adalah jalan terbaik untuk menangani masalah ini.. almaklumlah.. cuaca skg ni sgt2 x menentu.. kejap hujan..kejap panas.. yg plg xthn kalau panas yg membahang tue.. aisey.. xpyh dh nk buat sauna.. mmg rs seolah2 duduk dlm sauna yang panas tuh.. huhuhu.. jimat elektrik nok! :)

ok!! tutup story pasal sihat.. kte trus straight to the point.. rini Ome nk story mory pasal movie yg baru jerk Ome saksikan pada malam tadi.. walaupun hubs Ome muncung sedepa gara-gara Ome x book utk movie Pirates Of Carribean.. Ome tetappp nk p tgk jgk NKTM ni.. POC ni bila2 ms pun blh tgk kan.. hahahaha.. jd, di sbbkn ramai yg memuji dan ade jgk yg mengeji, Ome pegi tgk jgk..book awl2 tuh.. mcm bese.. Ome suka pilih seat yg plg atas skali sebelah hujung..jd klu nk p toilet xpyh nk membuntut kn org2.. hehehe.. 

Ome rasa ramai yg dh tgk drama bersiri Nur Kasih di TV3 suatu masa lalu kan.. ade org mmg gler tahap tenuk tahap dewa dan ade jugak yg suam2 kuku yang menonton drama bersiri ini.. ekceli honestly la kan.. Ome x layan sgt Nur Kasih ni waktu ditayangkan kat TV3.. Ome tgk pun bila org dok sebut2 citer ni sgt tacing.. so, di sbbkn Ome ni blh dikatakan minah jiwang.. layaaan kan lah jgk citer ni meskipun Ome tgk citer ni lagi beberapa episod dh nk hbs.. aci x cenggitu? hihihii.. so, mmg drama nye sgt2 menyentuh perasaan sesiapa sahaja yg menonton drama ni..d sbbkn drama ini sgt fofular la kan.. so, produksi dr drama ni pun buatlah kesinambungan dari drama bersiri ini.. and hasilnye??? mmg superb! sbb ape Ome kate superb? sbb air mata Ome ni xdpt nk disekat2 dh.. punyalah Ome keringkan hati ni supaya x menangis.. tetapi akhirnya.. uwaaaaaaa.. sgt tacing ok citer nih.. hubs Ome dh jeling2 mengadap Ome.. dia nk tgk Ome nangis kerk x.. utk kali pertama dia pandang Ome tu, Ome masih blh bertahan.. untuk kali ke2 dia pandang pun Ome masih blh bertahan.. smpai la ade satu part tu bila si Adam ni nk menghembuskan nafas terakhirnya tuh.. yg tu mmg Ome x thn.. seyess ok! klu sesiapa yang pegi tgk filem ni, tp x terasa lansung kesan dihati mereka tu, mmg Ome ckp orang tu xde perasaan ok..for me, jalan citer ni blh buat orang mengenal erti  pengorbanan, kasih sayang dan segala-gala nye lah.. jd ome nk bg thumbs up utk filem yang sgt2 fofular nih lah..

nk tau kerk sinopsis citer nih.. ok2.. biar Ome terangkan sikit aje ok..nnt klu Ome review byk2 x best plak kn uols nk layan citer ni.. kisah ini bermula apabila Isteri Aidil, Alia meninggal dunia kerana kemalangan jalan raya.. Walaupun Aidil sangat terseksa kerana kehilangan isteri tercinta, tetapi Aidil masih bertanggungjawab sebagai bapa tunggal apabila perlu menjaga dua cahaya mata  mereka iaitu Ilyas (Mohd Ilyas Suhaimi) dan Maryam (Mia Nasuha).. Ujian dan dugaan tidak pernah terhenti apabila Adam sekali lagi terpaksa menerima hakikat bahawa anak pertama yang dikandung oleh Nur Amina gugur. Di sebabkan kerana terlalu sedih dengan berita tersebut, mereka menunaikan Umrah dan ziarah di tanah suci Mekah.. tetapi disebalik pemergian mereka itu, sekali lagi dugaan menimpa hidup mereka.. apakah yang berlaku di sebalik pemergian mereka itu? adakah aidil dapat menjalani hidup sebagai bapa tunggal selepas kematian isteri tercintanya? Pengorbanan apakah yang akan dilalui oleh Adam dan Nur Amina?? dapatkan mereka mempertahanakn cinta agung yang tiada tolak bandingnye? klu nk tau kisah selanjutnya.. saksikan filem ini di pawagam2 yg berhampiran dengan anda.. hahahha.. dh mcm pengulas profesional la plak..:D

 dua orang pelakon cilik yang sgt membantu melakonkan watak adik bradik

 jd,klu uols rs uols ade feeling nk saksikan filem ni.. Ome mmg sgt2 suggest uols p tgk filem nih.. sbbnye uols akan rasai setiap penderitaan, setiap elemen percintaan dan setiap kebahagiaan yang nk dipaparkan dalam filem ini.. Bagi Ome filem ni ade mesej yang sangat bagus untuk ditonton oleh setiap lapisan masyarakat.. SELAMAT MENONTON .. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * Terima kasih daun keladi, esok lusa jgn serik beli lagi.. hehehe.. TQVM kepada mak, kakak, abg ipar lisz dan Lisz sendiri yang mn mereka telah membeli baju2 baby dari Cudies Little Manje.. TQVM ye femly Lisz... (rezeki dtg tanpa disedari).. daaaaaaaaaa... cau cin cawwwwwwww.. weeeeeeeee :D

24 May 2011

~my beloved alang dh selamat bertunang~

alhamdulillah.. selesai jua majlis pertunangan adikku Noorazarifah aka Alang yg mn telah bertunang dengan jejaka pilihan hatinya Iskandar pada 22 Mei 2011.. walaupun keadaan agak kacau bilau dgn ketidakhadiran Ome pd mlm sblm dia bertunang tu, krn brg2 hantaran yg baru siap 40% (statistik dari angah..hahaha) tetapi alhamdulillah.. kerana kecekapan angah yg teror bab menghias hantaran ni dan kehebatan angah untuk bertahan sampai pukul 5 pg.. akhirnya membuahkan hasil.. taraaaaa.. hihihihi.. ini ialah hasil dari angah ye uols.. adik Ome yg single mingle nih.. dia dok buat kn hantaran utk org.. tp dia sendri blom naik pelamin ag.. camne? jd klu uols rs ade niat nk cr jodoh.. skali lagi Ome promote.. adik kesayanganku.. Siti Nur Fadhliah aka Angah.. (mmg kena hampuk ngn angah ni nnt..huk3x)..
  
nk tempah hantaran blh cr adik saye nih ea.. :)



siapa jejaka yang bertuah ni? dialah seorang lelaki yang berasal dari Perak ye uols.. oklah tue.. blh geng ngn achu.. sbb sorang lagi adikku Siti Masturah Zakaria aka Achu berkahwin dengan orang Batu Gajah Perak.. so, alang n achu.. insyAAllah.. dh blh jd geng.. so, angah.. tolong cr org terengganu ok.. baru blh geng dgn along.. klu nk cr orang Perak pun no hal lah.. tp nnt along xde geng ar.. x aci la klu cenggitu kan.. angah geng la ngn along... cari orang Terengganu Ok!!! blh mcm tu? hihihi).. *orang2 Terengganu.. meh la masuk minang adik saya nih.. hehehehe..

 alg wif en tunang

Seperti biasa.. kami hanya akan cukup korum bila ade majlis-majlis sebegini aje ye uols.. sbbnye.. adik Ome yg si Achu ni, lately ni sgt susah untuk kuar ber empat2 an ngn kami.. almaklumlah.. org tgh preggy.. so, xblh nk byk2 berjalan.. takut nnt terberanak di tgh jalan.. sp susah.. akakkk jugak yg susah dik non..tp xkesah la.. yg penting kami dpt bersama-sama di majlis bersejarah ni kan.. kan.. 

ANGELZ.. from left to right ALONG, ALANG, ACHU & ANGAH

so,lps jerk hbs majlis.. turn alg nk bergambar di luar dgn tunangnye.. di sbbkn sy syg kat adik sy ni, walaupun hakikatnye penat berpindah masih terasa.. ku gagahkan diri ini jgk utk turut serta aka teman dia bergambar.. mmg la org kate.. menunggu tu sebenarnya sgt2 bosan... di tambah plak diri ini yang semamangnye mengantok tahap dewa, oleh itu kami mengambil keputusan untuk turut serta bergambar.. tapi bukan dgn mereka.. kami guna cara kami sendiri.. n hasilnyeee... taraaaaaaa..*ada bakat jd photographer x?ngeh3x..
ayu sungguh bini org ni kan..hik3x..

 aksi spontan kami:)





hampir sejam menunggu.. n aksi mereka belum pun menunjukkan nk tamat, Ome terpaksalah meminta diri untuk berundur.. ini kerana.. Ome sgt penat dan mengantok.. nak drive blk Putrajaya sekurangnye ambil masa sejam jgk dari Kundang tu kan.. angah pesan kat Ome.. dia suh mkn gula2 utk hilangkan rs mengantok.. alhamdulillah.. Ome berjaya jgk tiba dengan selamat di rumah jam 6.45 ptg.. *TQ angah atas nasihat yang diberikan.. hehehe :D

 along wif angah.. meh pakat minang adik saye ni.. single.. available.. :D

cooopp! sbnrnye alg marah kat Ome.. sbb Ome xmuncul pd mlm sebelum dia bertunang.. ekceli Ome janji nk tido umah nenek dia di mlm majlis sebelum tunangnye tu kn.. skali Ome terpaksa batalkan niat yang dh plan dari awal tu sbbnye kepenatan yang melampau pindah rumah teres tu.. n yg plg dia sedih sbbnye Ome xdtg coz dia wat suprise party pd malam tuh..rupanye dia dh tempah kek utk kami iaitu Ome (5/5), Angah (17/5) dan Zool (Achu bapa saudara nye) yang mana besday kami jatuh pada bulan yang sama.. so, sgt2 mengecewakan dia.. *e2lah.. wat suprise2 ag.. tgk.. sp nk suprise kan sp nih.. sp yg terkono??? wakenabeb.. huk3x..  (jgn marah na.. along mmg penat cyg..huhuhu.. )..

 wif alg.. sory sory (yanyian versi korea along tujukan untukmu laling..he3x)

sekian saje utk entry kali nih.. semoga hubungan kalian dirahmati Allah SWT.. jaga diri..hiasi peribadi.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * nnt awk kawen insyAAllah.. along tido umah awk k.. tp along xmo janji.. cuma along blh kate.. klu tiada aral melintang, along tido umah awak ok.. jgn marah2 ye cyg.. muaaaaaaahhh.. cyg awk!!! hihihih.. daaaaaaaaa.. cau cin cawwwwww.. weeeeeeeee:D

23 May 2011

~pindah umah la plak~

haliuuu... hawau uols today? Ome? aiyarkk.. jgn la tny.. setelah seminggu berhempas pulas, Ome terpaksa menyerah kalah jgk.. antibodi x cukup kuat or Ome yg terlalu penat.. xtaw la.. yg pasti last week ialah minggu yg sgt azab.. bygkanlah ea.. hari isnin ritu, Ome br dpt surat dari Bahagian Pengurusan Hartanah (BPH).. depa suh amik surat yang mana Ome dapat tawaran untuk duduk kat umah teres.. sblm ni Ome dok apartment.. kuarters kerajaan.. jd mmg la sgt excited kan... almaklumlah.. setelah setahun lebih Ome apply, akhirnya kami dpt juga duduk umah kerajaan jenis teres..

pepatah menyatakan.. bersusah-susah dahulu bersenang bersenang kemudian.. mmg the whole week tu Ome sgt2 penat! dh mcm lipas kudung.. kesana kesinun.. pegi settle air.. api.. mcm2 la yg kena buat nk msuk umah ni kan.. blom lagi bab mengemas umah masuk.. pegi settle air api pon dh rs nk fitaaaam.. plak tu g basuh umah lagi.. bl hari nk pindah tu walaupun keje2 angkat barang berat ni org laki..tp yg rs penatnye smpai ke Ome nih.. nsb la Ome upah dua org pekerja maid per hour tu kan.. utk settlekan ape yg patut.. utk bantu Ome mengemas2 rumah tuh.. klu dorg xde la kan.. mmg matikkk gue.. kebetulan plak femly pown ade dtg membantu.. perghhh.. mmg wa tarak tahan loo.. penatnye la hai pindah umah ni kan..

tp alhamdulillah.. segalanya selesai.. urusan perpindahan ke rumah baru telah pun berjaya diselesaikan.. mmg rs nk demam pun ade.. nampak aje barang2 tu sikit.. tapi hakikatnyaa.. byk giler tuuu.. baru 5 thn kawen.. blom anak ade 5 org kan.. aiyarkkk.. mmg sgt penat! so, skg ni hny nk settle kn utk gas, aircond, astro dan Unifi.. lps tu berehhh! jz nk kemas2 umah supaya nmpk comey ye uols.. jgn nnt org dtg org kate nmpk mcm tempat kucing nk beranak.. heheheh.. sgt x sesuaiii taw uols.. 


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH... * xmo dh pindah utk  5 thn ni.. nk kasi relaxx dulu.. huk3x.. PENATTT!!! daaaaaaaaa.. cau cin cawwwww.. weeeeeeeee:D

19 May 2011

we won the 1st prize! hahahah :D

haliiuuu.. Assalamualaikum.. apa habaQ? ada baekk ka? ome kureng sht.. sakit tekak la plak lately nih.. tp xpa.. sbb lately ni jgk Ome dpt berita gembira.. so, sgt berbaloi walaupun sakit tekak.. hehehe.. mula2 skali Ome dpt rumah kuarters teres yang mana setelah setahun setengah Ome apply.. akhirnya Ome dpt jgk umah kuarters teres tu.. jd, dis week! walaupun Ome dh mcm lipas kudung.. kesana kesinun dok settlekan ape yg patut.. dis saturday insyAAllah.. Ome akan pindah umah.. bukan ape.. sbb lagi dua minggu Ome akan bizi dengan pelbagai agenda.. so, mmg xde masa dh.. nk x nk minggu ni jgk Ome kena pindah umah..*take a breath dulu!!!

n then smlm.. hubs Ome ade games persahabatan bowling antara ofisnye dgn PjH.. so, yg organize games tu PjH.. yg org TNB ni hanya diperlukan menghantar wakil.. mula2 Ome malas nk ikut hubs tgk dia g main kan.. sbb dok fenin mikir psl rumah yg perlu dikemas2.. tapi!!! ntah mcm mn Ome tukar fikiran.. Ome malas nk fenin2 dok pk psl pindah umah ni, Ome ikut hubs p tgk dia main bowling.. tiba2 dorg ajak gantikan org.. mula tu hubs Ome xbg.. Ome pown xtaw knp.. maybe dia segan kowt.. yelah.. Ome ni sp.. bukan staf TNB pown.. skali dorg pujuk camne ntah, hubs bg green light utk main.. Ome x pk pon psl hadiahnye.. yg Ome nk kan gift yg dorg bg klu daftar main.. dpt sehelai t-shirt , beg kasut adidas & buku.. ok kan..kan.. ape lagik.. Ome bedal la main.. pdhal bukan training sgt pown.. main blasah aje.. skali bila dorg umumkan tempat pertama kategori wanita, nama Ome disebut.. Ome terperanjat jgk.. sbb x sangka kan.. yg buatkan kwn2 hubs Ome lagi hangin bila hubs Ome pown dpt tempat pertama jgk.. org laen sume berangkot2 hadiah.. yg kami x berangkot2 sbb kami dpt voucher parkson.. so, suka hati kami la nk beli ape kat parkson tu kn.. hadiah2 pemenang lain dh ditentukan.. ade yg dpt rice cooker.. ade yg dpt coffee maker.. mcm2 la barang elektrik yg ditaja oleh organizer.. jd agak2 klu kami yg pemenang no 1 ni, dpt voucher bp RM ea? heehehhe.. adalahhh.. biarlah rahsia.. yg pasti dgn voucher tu kami nk shopink baju utk raye!!! jimat dh kat situ.. hihihihi..yeahhhh.. alhamdulillah ya Allah.. :D


rezeki itu di tangan Allah.. Allah kurangkan rezeki kite kat tempat ni dia bagi kte rezeki kat tempat tu plak.. jd fair n square rite.. so, segala ketentuan yang telah DIA takdirkan untuk kte sume ni, ada hikmah di sebalikNYA.. ingt ye uols.. rezeki itu di tangan Allah.. klu kte selalu ingat DIA.. insyAAllah.. DIA akan selalu mengingati kita.. fikir2kn dan selamat beramal ye uols.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace yo! * next 2 weeks lagi.. Ome cuti seminggu wooo.. yess!! mcm2 nk kena hadap plok pasni.. moga Allah berikan kekuatan untuk Ome menghadapi liku2 sbg student plak.. huk3x.. daaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeeeeeeeee :D

16 May 2011

epy teacher's day to all my cikgu :D

halliuuu.. hello my friend.. ade sht ka? ome sht2 saje.. heavennn.. hr ni g ofis ramai yg bercuti.. tmsk la bos Ome.. sgt2 heaven kn.. he3x.. e2lah cara cuti yg baik.. bl org laen cuti.. ome keje.. bl Ome keje.. org laen cuti.. bgs kn.. kan.. hik3x... pdhal sebenarnya Ome kena keep it cuti utk thn ni.. sbbnye? sbb Ome kn nk continue study kn.. so, hujung bln ni dua mggu turut2 Ome cuti.. dh mcm org nk kawen kn.. kena simpan2 cuti.. mencii! huk3x.. tp xkesahlah..pengorbanan itu penting ye uols.. jd jgn byk cerewet! hadapkan ajelah uols.. he3x..


selamaat pagi cikgu (versi upin ipin)..ehhh.. uols tau rini hari ape? hari ape??? hari isnin? mmg la hari isnin uols nih.. tp uols tau x hr ni ialah hari spesial day utk sume guru2 di dunia nih.. xtaw? ape yg uols tau? tau mkn aje kn.. sgt2 x sesuaii tau uols nih.. klu uols xtaw meh sini ome story telling kat uols.. fyi, hari ni ialah hari guru.. so, mari kte sume ucapkan SELAMAT HARI GURU untuk guru-guru yang telah banyak mengajar kte segala ilmu-ilmu baik ilmu dunia mahupun akhirat.. samada guru -guru tu secara lansung mmg guru or guru-guru yg bkn secara langsung pown Ome nk wish jgk.. sbb tanpa mereka.. sape la kte ni kan uols.. dan pengalaman itu jgk adalah salah satu guru yg terbaik utk kte sume.. supaya menjadi lebih matang dlm meneruskan kehidupan.. btol x? btol x? btol3x (upin ipin).. *sgt2 suka tgk upin ipin..hik3x..

bercakap psl guru.. mst uols tingat zaman2 nakal uols time skolah dulu kn.. Ome? aishhh.. Ome dulu baik ok.. Ome la murid yg plg mengikut kata guru.. x pecaye? xcaye sudahh.. btoolll..  (baikkk la sgt ko Ome!) .hahahah... Ome slalu ponteng klu ade subjek Sejarah.. ms form 5 dulu.. hahahah.. nakal kan.. kan.. hik3x.. mmg  Ome pnh cite.. Ome xsuka subjek Sejarah.. klu ade 2 period subjek sejarah tu, comfirm arh.. Ome bgtau Ibu yg Ome migrain.. hahahaha.. noti x? eleeeyy.. sikit jerk noti Ome tuh.. xbyk pown.. yg laen2 keje noti tu, Ome xbrani nk buat.. sbb guru kat umah (ibu ayah) Ome sgt2 menjaga kami.. nk kate straight sgt tu xdelah kan.. kdg2 dorg sporting.. tp mrk sgt2 menjaga adab, hormat menghormati, syg menyayangi.. e2 yg slalu mereka titik beratkan.. so, Ome sgt2 bahagia dilahirkan dalam keluarga Aminuddin & Zaharah.. i luv them so much..

so, utk sume guru-guruku dari Sekolah Tadika Kemas (1991), Sekolah Agama At-Taufiqiah (1992- 1996), Sek. Ren. Jalan Peel Cheras (1993 - 1996), Sek. Ren. Kepong (FRIM) (1997 - 1998), SMK. Kepong (1999 - 2001), SMK. Jalan Bukit Kajang (2002), SMK Putrajaya 1 (2002 - 2003) dan Politeknik Sultan Idris Shah Sabak Bernam (2004 - 2006).. SELAMAT HARI GURU.. TERIMA KASIH CIKGU :D.. Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * ms kecik2 dulu cita2 nk jd cikgu.. tp niat tidak kesampaian.. tp mn tau dpt jd pensyarah kan.. aminn.. mudah2an berpeluang utk menjadi seorang pendidik suatu masa nanti.. daaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwwwwww.. weeeeeeeeeee :D






10 May 2011

~BERIBU SESALAN :D~

Lately ni Ome asyik dgr lagu tacing aje.. ade yg tny.. knp Ome? ada masalah ka? cer cite.. cer cite.. hahaha.. sgt tidak sesuaii dgn pertanyaan sebegitu taw.. actually xde la nk tacing sbb ape pun kn.. cumanye kebetulan aje.. Ome sgt2 layan lagu2 jiwang.. dari satu lagu ke satu lagu.. e2 yg hati ade taman tue.. bak kate jambu "muka cute hati legend".. ade kena mengena ka lagu2 tu dgn OMe?  hahaha.. shhhhttt.. P & C. bdw, uols tau x ape itu P & C.. xtaw buka blk kamus dictionary dewan bahasa dan pustaka jilid 301 (4) muka surat 505 .. hihihi.. (suka2 ati nenek jiran sblh umah aku jerk kan).. nnt uols jmp la mkna P & C tue..


last 2 weeks Ome tacing dgr lagu DADALI iaitu lagu Saat Aku Mencintaimu.. n disweek plak Ome kena penyakit sindrom yang mana datangnye dari liciey dan yatybeckham.. hahahaha.. layaaannn.. sbb kami ber3 dh terkena virus ostopiorosis dek kerana lagu nyanyian dari Jac, Shila & Ning iaitu tajuknye Beribu Sesalan.. yg ni mmg Ome tacing habis.. so, mari kte laaayaan ajelah lagu ni k.. huk3.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace yo! * hari ni besday anak buah Ome, si hani tuh.. Ome nk wish kat Hani, "epy besday to hani.. epy besday to hani.. epy besday to hani ucuk.. epy besday to youuu".. so, hani.. semoga menjadi anak yg solehah.. sentiasa di panjangkan umur.. dimurahkan rezki dan dilindungi Allah SWT.. nnt mama belikan hani hadiah k.. tp tggu hujung bln ar.. bln ni mama sengkek.. hehehe.. daaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeeeeeeeee:D


Beribu Sesalan – Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila
Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri
Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri
Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Beribu sesalanku

09 May 2011

~epy mother's day to my beloved ibu - Puan Zaharah Ahmad~

selamat hari ibu.. selamat hari ibu.. selamat hari ibu to Puan Zaharah Ahmad.. Selamat hari ibuuuu (nyanyi ala2 sambut besday ye).. hehehe.. ok x? ok x? nyanyian sumbang mahram dari ome.. (sumbang mahram otak ko ome!)hehe.. ohh ye.. Assalamualaikum uols.. apa habaQ? Ome? alhamdulillah.. sihat alhamdulillah.. syukran ya Allah.. syukran.. hari ni Ome masih bernafas di muka bumi Allah ni.. n yg bestnye la kan.. smlm Ome berkesempatan celebrate Hari Ibu bersama Ibu tercinta Ome.. Puan Zaharah bt. Ahmad.. TQVM ya Allah.. kerana memberi kesempatan kepada adik badik kami utk menyambut Hari Ibu yang jatuh pada setiap minggu ke2 hari Ahad pada bulan Mei.. huhuhu.. nsb la Ome blom dikurniakan anak.. klu x, mst Ome skali sambut hari Ibu ni kan.. + besday Ome jatuh pada bln Mei.. mst sgt sonok kan.. kan.. bila la agknye peluang Ome untuk sambut hari Ibu ni yerk..

so, smlm kn.. hubs Ome keje.. jd Ome aje yg drive sendiri g umah Ibu Ome kat Salak Tinggi tu.. pg2 lg Ome hantar hubs pegi keje.. trus berdosupp poie umah kakak Ome.. sbb kami nk sharing is caring belikan sesuatu utk Ibu Ome.. lps pk pny pk, n mengikut kemampuan kami.. kami hanya mampu utk belikan ibu kami sebiji kek.. huhuhu.. nk belikn brg2 utk Ibu.. sume benda ibu Ome ade.. nk belikan emas berlian.. xmampu plak kami kn.. so, sbg tanda ingatan kami utk ibu tercinta, sebiji kek ajelah yg dpt kami berikan utk ibu.. so, mmg dari pg tu Ome x wish pape pun kat ibu.. sbb OMe nk SUPRISEE!! utk ibu ome kan.. hehehe.. noti kan.. saje nk bg ibu tertny2.. mn anak aku yg sorg nih.. knp dia x wish pown kn.. pdhal Ome dgn kakak Ome dh plan ni nk g beli sesuatu khas utk ibu tercinta kami tuh..

jd, bl dh belikan ibu kek, trus blk umah ibu.. n wish kat ibu..  berseri2 muka ibu bl nmpk kami.. esp Ome la kn.. almaklumlah.. duduk jauh.. jauh tu.. Ome stay kat Putrajaya.. Ibu stay kat Salak Tinggi.. jauh tuu.. hehehe.. bg ibu Ome la kan.. Putrajaya dgn Salak Tinggi tu jauh ok.. so, stp mggu mst dia nk tgk muka anak dia yg omeee anaat ni.. klu x pi jenguk dia, mst dia terasa hati.. hohoho.. sgt2 tacing kn ibuku ini.. dh ler ritu dia majuk ngn Ome.. sbb Ome x pi jenguk dia.. huk3x.. xblh ok.. syurga itu dibawah telapak kaki ibu.. Ome sgt2 sensitip klu Ibu ome tacing2 ngn Ome.. x bau syurga kau nokk.. jd, jgn sekali2 kecikkan hati ibu uols tau..

jgn xtaw ok..  Ome, Kakak dan Ibu berganding bahu masak utk hari Ibu nih.. nk kate special sgt tu x la kn.. tp mcm bese.. klu nk rs hari tu laen skt dari makan bese, kami masak rendang together2.. wahh! akak dh pandai msk rendang nok.. hihihi.. ibu ajar.. ome buat.. so, ok lah kan.. atleast ome blh blaja kan.. kan.. hah! nk perli la tuh.. xmo.. xmo.. xbaekkk taw.. ome pandai.. cuma kdg2 tu lupa.. hahahaha.. apepun, smlm kami anak beranak makan bersama-sama.. walaupun kedua2 menatu bekerja mencari rezki utk anak2 dan bini, tp kami tetap mengingati si suami.. hehehe.. 

epy belated besday to me
epy mother's day to ibuku tercinta
epy becoming besday to my niece hani:D



e2 aje kowt utk entry kali ni.. apepun, Ome sgt2 bersyukur dikurniakan femly yg begitu sporting dan sentiasa mengingati hari2 bersejarah sebegini.. e2lah yg mengeratkan lagi kasih sayang kami apabila ada hari2 bersejarah seperti ni..so, ome sgt2 bersyukur kepada Allah SWT.. dikurniakan seorang ibu, seorang ayah, seorang kakak dan 2 org adik lelaki... dan bertambah berseri lagi apabila dikurniakan seorang suami, seorang abg ipar dan dua puteri iaitu anak buah Ome, Hani dan Anis.. Syukran ya Allah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * oppps.. tidak dilupakan.. epy mother day to my beloved mother in law.. Puan Halimah @ Ramlah.. Terima kasih kepada kedua-dua ibuku yang telah menyinari hidup kami (ome dan hubs) . . daaaaaa.. cau cin cawwwwww.. weeeeeeeeeee:D

07 May 2011

~Thor VS Fast Furious 5~

halliuu.. ome anat in the houze.. jrg2 sgt kn ome update story mory Ome kat umah.. n hr ni d sbbkn Ome pny ms yg sgt terluang, Ome nk update review story yg Ome n hubs baru jerk cekedot tgk kat cinema GSC Alamanda pd hari rabu dan jumaat yg baru jerk lps nih.. hahaha.. balas dendam.. ritu kn ome kate dh hmpir sbln ome x tgk wyg kn.. jd kebetulan plak ade movie yg best.. ape lagikk.. kte layaann:D


firstly Ome nk review blk movie Thor yg ome tgk pd hari rabu..mcm bese.. klu hari rabu kan tiket murah.. RM6 sajo.. jd Ome amik kesempatan di kala tiket murah ni dgn tgk 3D.. ape?? uols xcaye?? btoll.. Ome tgk 3D.. buat pertama kalinye ye uols.. hahah.. gelak.. gelakkn Ome yerk.. wat eva!! Ome x kesyahhh.. yg pntg Ome dh pnh tgk.. uols pnh? pnh? huk3..so, satu tiket tu harganya RM8.. mahal Rm2 dari yg bese.. Ome pown x caye jgk.. utk pertama kalinye Ome tgk movie 3D nih..  hahahah.. papepun, mmg sgt2 walaaa.. mmg terbaekk ok.. dh kate 1st time kn.. so, mmg jakun skt la dpt tgk 3D.. errmm.. nk story kerk jln citer ni? Ome rs jln story ni bese2 aje.. kisah pahlawan dongeng yg sgt digemari oleh hubs Ome.. tau la hubs Ome tu kn.. klu story berkaitan pahlawan/ super hero dongeng tu mmg fav dia.. so, Ome layankan ajelah.. tp klu bercakap psl 3D tu.. mmg ome nk bg thumbs up! terbaik ok.. cuma Ome xblh lame sgt focus dgn cermin mata 3D tue.. ome jd fenin lalat.. tp mmg xrugi la lyn 3D nih.. klu skali skala lyn, not bad.. so, kredit jgk utk Thor 3D ni.. Ome bg 3 1/2 bintang utk movie ni.. klu uols mmg suka dgn aksi super hero jz like batman, superman, spider man.. blh la uols ke pawagam2 yg berhampiran dgn uols k.. Selamat Menonton :)


tapi yg 2nd movie ni plak, ome nk thumbs up lagi lagi dan lagi la kn.. sbb mmg sgt terbaekkk.. Ome lupa la yg jumaat mlm sabtu ade MaharajaLawak kn.. nsb la x rugi terlepas tgk MaharajaLawak tu.. sbb ape? sbb movie Fast Furious 5 ni mmg sgt2 superb! n mlm jumaat tiket harganya normal ye uols.. kn Ome dh kate.. klu movie2 yg superb ni mmg Ome xkesyahh tgk hari bese.. xpyh nk tggu2 tiket murah.. mmg Ome dh jangka jalan citernye mst terbaekkkk lah.. nk tau kerk story ni psl ape? alahaiii.. klu bab review ni mmg ome xpndai nk berceloteh panjang2.. xpyh la Ome story ea.. uols p la sendri tgk.. seyes uols! mmg citer ni superb! x rugi la.. klu x masakan satu panggung tu penuh dgn manusia.. seat dlm panggung tu pown mmg xde yg 0.. dua hall plak tu dorg buka.. so, tepuk dada tny selera.. barulah suprise kn.. klu Ome story kat sini dh x suprise lagi.. btol x? btol x? (alasan malas berciter).. hahahah.. so, thumbs up for FF5.. n klu uols nk tau la kan.. Ome x suka lelaki botak.. seyes!!! tp Vin Diesel tlh membuka mataku.. bahawasanya ada jgk lelaki botak yg hensem dan macho.. + dgn badannye yg berketul2 mcm kuih ketul tu kn.. mmg akakk suka nokk.. superb! hahaha.. tp akak bgtau awl2 ye adik2 yg berumur 18 thn ke bawah tu.. jgn harap adik2 blh pegi tonton movie ni.. sbb sgt2 tidak sesuaiii adik2 yg berumur 18 thn ke bawah tu nk menyaksikan keseksian, keganasan, ke ape lagi.. sume ade lah dlrm filem ni.. huh! walaaa.. terjojol jgk la biji mata adik2 nanti.. x baekkk na.. jd adik2 hbskn dulu UPSR, PMR dan SPM tu dulu yerk.. lps tu klu nk tonton filem ni, blh dh.. bkn ape.. takut nnt pelajaran yg adik2 terganggu.. dh penat2 blajar kat skolah tiba2 x ingt.. so, dh susah nk pass exam.. ye dak.. huk3x.. so, utk filem ni ome bg 5 bintang !!! wink wink (^ ^)

oklah uols.. dh nk maghrib.. Ome nk mandi manda dlu.. mn la hubs Ome ni kan.. org keje 8-9 jam.. dia keje berejam2.. ermmm.. sabor ajelah.. sumenye utk sape??? utk Ome jgk.. so, jgn terkejut la klu tgk hubs Ome dari dulu badannye maintain k.. tp Ome plak yg mcm hulk hogen.. kwang3x.. *sdg berusaha menurunkan berat badan mcm hubs Ome.. ok x ? ok x? huk3x.. daaaaaaaaa.. cau cin cawwwww.. weeeeeeeeeee:D

05 May 2011

~trip big femly arwah Omar & Saodah~

Assalamualaikum.. kembali lagik ome utk entry yg ke2 utk hari ini.. hari ni special day ome kn.. so, hadiah utk uols ome persembahkan entry2 ome utk hari ni.. hahahaha.. aci kan.. korg yg dpt hadiah dari ome.. bkn uols nk bg hadiah kat ome.. x sesuaiii taw uols nih.. tp xpe.. ome x kesyahhh.. sbb ome sgt suka upload entry ome.. klu uols tgk bln mei ni baru ni la ome update story mory utk tatapan uols.. so, bg can la ome nk mengarang story kan.. hahaha.. 

sebelum ome nk start story mory ome, ome nk mintak sesuatu dari uols blh? klu blh sblm uols baca next story ni, ome nk uols sedekahkan al-fatihah utk arwah  atok dan nenek ome yg telah kembali kerahmatullah beberapa thn yg lalu.. atleast, bl uols sedekah sdkt al-fatihah utk atok nenek Ome, mst atok nenek ome sgt2 berbangga ngn ome sbb ome ade ramai shbt2 yg baik hati yg sedang mendoakan keamanan mrk di sana.. blh kan? kan.. al-fatihah..

amin.. amin.. TQVM ye uols.. TQ sgt2 atas doa uols tu.. mudah2an roh atok dan nenek ome sejahtera lah disana.. berbalik pd story mory kali ni.. ome nk story.. trip big femly ome sebelah ayah yg mn anak, menantu, cucu, cicit omar dan saodah ni telah dijalankan di Cameron Highlands.. slalunye tiap2 thn, we ols akn buat hari keluarga Omar & Saodah ni.. tp dh 2 thn, kami x buat.. sbbnye kekangan masa dan keadaan yang x membenarkan kami utk berhimpun sesama kami.. jd, d sbbkn peluang utk berhimpun tu ade lagik.. jd yg mn blh follow tu, follow la keluarga mak ngah dan pak ngah ome ke majlis tunang anak terunanya.. last chapter ome ade story kn psl anak pakngah n makngah ome yg bertunang dgn org Sg. Siput Perak.. so, dh alg2 dokek bonar dgn Cameron, jd kami sekeluarga ambil keputusan utk bercuti di Cameron Highlands.. ade la 8 buah keta yg follow.. e2 baru sebahagian ok yg pegi.. ade lagi beberapa bahagian anak, menantu, cucu yg xdpt nk follow.. tp xkesyahhh laaa.. yg pntg sebahagiannye dpt berhimpun dgn gembiranya..

so, lps aje kami selesai urusan mjls tunang tu, kami terus berdosupp poiee naik Cameron.. kami mendaki bukuit-bukuit dan gunuing gunuing dari Simpang Pulai.. alhamdulillah.. jln kat situ, much better dari jalan dari Kampar.. so, mmg kami sgt2 excited.. dari kaki bukuit tu hubs ome blh tny.. cukup x minyak? bl ome pandang aje minyak, trus ome beristigfar.. dlm hati..positif thinking! cukup.. insyAAllah.. ade lagi dlm lingkungan 77km blh pegi minyak tu.. panjat pny panjat bukuit2 tuh.. nk dkt smpai are Brinchang, trus jd 0 Km.. ya Ampun.. bijakk.. bijakk.. pdhal beberapa kali kami benti kat stesyen minyak, xde pulak hubs ome ni nk pegi mengisi minyak tu kan.. mmg sgt bijak.. hahahah.. tp nsb la keta skg ni ade tank utk reserve minyak kan.. ms tu sgt2 la berdoa jgn la keta tu mati tgh jalan.. klu x, malu nokkk.. maluuu.. tiba2 dok ralit dgn minyak, mencari stesen pam minyak, blh pulak jem x hengat! jem nye plak tu dh nk smpai area Brinchang.. sbb kat area tu aje ade stesen pam minyak.. kiri kanan dh gelap gulita.. tepon adik ome bgtau yg keta kami dh kehabisan minyak.. atleast bl bgtau awl, dia alert la kn keta kami ade kerk x follow kat blakang.. gler ko nokkk.. blh plak area situ xde line.. mmg sgt2 menguji kesabaran..  adventure x adventure x trip kami? hahahah.. mmg sgt2 langsi.. tgh dlm kesibukan tu plak, blh jem menggila.. perghhh.. mmg ms tu dada dup dap dup dap.. hny tuhan jerk yg tau betapa panasnye ome waktu tu sdgkn waktu tu cuaca sejuk.. panas ati ngn hubs ome pown ye gak.. sabar ajelah..ade kerk dh smpai kat kaki bukit nk mendaki tu baru dia tny cukup x minyak.. mmg hangin gak la ome time tu kn.. hahahaha..

tapi alhamdulillah.. doa kami di makbulkan.. cuak gler akakk nokk..nsb sempat smpai kat stesen petronas kat area Brinchang tu.. yg ome hangin tu d sbbkn psr mlm kat kwsn tanah tinggi tu, penyebab jem mcm nk gler.. lps siap2 isi minyak beli mknan utk dinner trus check in homestay yg kakak ome dh booking.. yg laen2 pown ikut blk homestay jgk.. sbb msg2 dh penat thp tenuk.. almaklumlah.. perjalanan dari pagi smpai ke mlm.. mau x penat kn.. ooo.. lupa ome nk story.. kami cuti sempena labour day.. kn labour day jatuh pd hari ahad kn.. so hari isnin tu cuti.. dat's y kami pegi Cameron on dat time.. tapi yg ku sangka panas sehingga petang rupanya hujan ditengahari.. uwaaaaaaaa... menci nok.. menci! keesokkan harinye.. kami cdg nk ke Brinchang.. sbb kat area2 situ la byk benda yg blh cuci mata kan.. skali harapan tggl harapan nok.. sedih akakkk.. uols tau x sepanjang hny beberapa KM nk smpai situ, jem kat situ mmg x hengat dunia.. ms tu mcm2 aksi dh ome kuarkan.. jd hasilnye sebegini.. frust akak nok.. frust.. huk3x..











e2lah hasilnye bl utk sekian kalinye.. namanye syiokkkk sendrii!!! hahahah dh beberapa kali ome dtg Cameron.. inilah holiday yg sgt x best.. bygkn kuar pg pukul 10 balik homestay pukul 3 ptg.. hny beberapa KM aje dari homestay yg kami nginap kat area Tanah Rata tu.. dua tiga tmpt aje yg kami sempat pegi.. lps tu msg2 kebosanan! trus balik homestay.. sbb msg2 xde mood bl tgk jem kat Cameron yg sgt x disukai.. huaaaaaaaaaaaa.. dgn hujan renyai2.. kelaparan menanti dlm kereta utk smpai di homestay blk.. blk2 trus mencekik dan tidoooo.. huk3x.. tapiii! mlm tu kami kuar jgk g Pekan Tanah Rata.. cekedot barang2 yg berminat utk di bawa balik ke KL.. sbb xpuas ati pny psl waktu siangnye kami gerak gak g area2 Tanah Rata..hahahhaa.. n ome dpt la sehelai baju lengan panjang dan sweater yg sgt2 cute.. lgpown murah plak tu.. ome rembat gak la.. weeeee.. nsb la ade sweater nih.. terubat jgk hati ni bl dpt beli sweater cute mute ni.. nk tgk kerk? alamak.. ome x amik plak pica sweater ni.. nnt bl ome free ome amik pica ni ome tepek kat sini yerk.. lalalllalala 

so, hari isnin tu trus kami kuar awl.. mulanye nk blk trus KL.. tp owner homestay tu kate jln dh x jem mcm smlm.. jd kami amik kpstan naik jgk ke Brinchang utk shoppink di saat akhir.. alhamdulillah.. tp femly ome ajelah pegi.. big femly2 ome yg laen ade yg dh gerak blk KL pg2 bute.. sbb mrk sgt frust dan takut klu jem odw nk blk KL.. huhuhu.. kesian kat mak2 sdara ome yg laen tuh.. mmg x sesuaii kn.. punah harapan nk bercuti dgn gembiranye mrk.. huk3x.. n alhamdulillah jgk.. sepanjang perjalanan nk blk KL tu, kami x hadapi jem yg sgt truk.. cuma nk keluar dari tol Kampar tu agak sesak skt sbb tol tu hny buka satu lorong aje.. mau x jem kn.. nk slhkn sp? slhkn plus.. hahahhaa..

so, kami smpai umah tepat pukul 5 ptg.. lps hantar ibu ayah blk umah kat Sepang, trus blk Putrajaya.. alhamdulillah.. walaupown trip kali ni xbest spt trip2 sblm nih, tp kami tetap epy.. sbbnye kami dpt berhimpun stlh sekian lamenye x berhimpun spt nih... salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * xpe.. xpe.. bln 7 ni kami nk g Pulau Langkawi.. repeat blk trip yg kureng best nih.. hohohoho.. tp destinasi kami yg berlainan... see yaaaa.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeeeee:D









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...