19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 June 2011

~ronggeng wif AngelZ + Besday Gurl 25th ~

holla.. Assalamualaikum.. uols sihat? lately ni Ome sgt2 M.A.L.A.S utk update story mory Ome nih.. ntahlah.. klu uols perasan entry Ome sebelum2 ni sgt pendek kn.. x mcm Ome yg slalu.. klu update entry x panjang tu x sah kn..tp lately ni sgt malas. xtaw la knp.. hati ni mmg nk update.. tp tgn ni malas btol nk menaip.. huk3x.. sgt kahsian.. kn..kn..

ekceli d sbbkn R.A.J.I.N  tu dh smpai.. jd Ome nk update sikit psl jimba jimbi d latest Angelz.. nk kate jimba jimbi tu x sgt la kan.. sbb kali ni kami turut mengundang fiancee Alang utk turut serta ronggeng Angelz kali ni.. sempena besday Alang yg ke25 tahun pd 4hb Jun ritu, Angah dan Ome plan utk meraikan adik kami yg manje & kuat majuk tu.. (hihih..klu dia baca ni comfirm muncung sedepa..hehe).. Alhamdulillah.. ape yg kami rancang terlaksana dan berjaya ok.. 


Ok2.. let me explain first k.. seminggu sblm nk berjimba tu, Angah ade call Ome..dia kate dia nk wat suprise event utk alg sempena besday Alang.. almaklumlah.. masa mlm hari pertunangan Alg, kan ritu Ome ade ckp..dia wat suprise party utk Ome n Angah.. so, d sbbkn ritu Ome xdtg n rs bersalah menghantui diri, n kebetulan plak Angah ade idea yg sgt bernas, so, kami decide nk wat kejutan utk alg plak.. so, plannye kami rancang ekceli utk jimba jimbi mcm bese.. tp dia xtaw sebenarnya kami dh berpakat jgk dgn en tunangnye iaitu Iskandar nih.. mula2 tu mmg Ome cuak..takut2 la dia mengamok kat situ kn.. yelahh.. tiba2 dia tgk Is dtg.. tanpa dia ketahui..takut gak dia mengamok.. kami masa tu sgt berserah ajelah..tawakal byk2 pd Allah..mudah2an dia x mengamok.. huk3x.. *cuak ok! 

budak kuat majuk..ngeh3x..

so, utk kejutan pertama tu kami g order dulu mkn kat Pizza Hut.. so, lps jerk order tu, Angah keluar kejap cari ATM dan order kek... n cari Is.. Is dtg asing2 dgn kami.. yelah..klu skali  dtg ngn kami, x suprise dh la kn.. jd, Is dtg asing2.. kami amik port baekk pnye supaya Alg xkn nmpk Is muncul melalui pintu dpn.. masa masuk jerk Pizza tu trus kami masuk dalam sikit n x biarkn Alg duk mengadap pintu.. ngeh3x.. itu kejutan pertama.. mmg waktu Is dtg tu, muka dia sgt terkejut.. yelahh.. mn dia nk expect yg Is pun ade same kn.. mmg masa tu dia tnya kat kami "mcm mn dia ni boleh ade kat sini?".. mmg kami x jwb pape.. yg Ome takut kena marah trus pandang bwh..xpndg dh mrk.. yg Angah plak x taw la situation ape yg dia buat smpai kami pun terkelu.. mmg ms tu pasrah aje.. nsb la dia x mengamok.. sbb Is bukan bw tangan kosong aje ok.. dia siap bw bunge.. wahhh.. sgt romantis kn.. *dik nun.. akakkk ni dh kawen 5 thn, en hubs tu pun xpnh bg bunge tau..jeles akakk nyah.. huk3x..
 alg wif fiancee Iskandar

so, kejutan pertama dh berhasil.. lps kami mencekik after half n hour plak.. kejutan kali ke2 kami berikn utk alg.. hahhh! amikkk.. nk sgt wat kejutan kat org kn.. kali ni ur turn plak laling.. hik3x.. so, kami dh berkomplot dgn staff2 pizza tu.. suh dorg bw kek tu kat meja kami.. tp xdela kami suh dorg nyanyi lagu besday utk Alg kn.. Angah siap pesan kat Ome suh nyanyi kn lagu utk Alg.. tp tiba2 kami dgr dorg ramai2 dok nyanyikan lagu besday tu.. so, Ome mmg terkujat kejap la jgk kn.. trus dua2 terdiam.. n Alg plak jgn tny la kn..dia lg la sgt terkujat.. klu kami ni pun dh terkujat.. apetah lagi org yg di kujatkan.. hehehe.. (kena g kelas tatabasa mcm Lisz gak nih..huk3)..  

hahhh! e2lah serba sikit kejutan utk Alg sempena besday nye yg ke25 thn.. welcome to our club Alg.. kamu dh TUA.. hahaha.. so, lps sesi kujatan terjadi, kami decide nk g main bowling.. tp sgt kahsian.. kami terpaksa menunggu smpai pukul 5 baru free..br kami blh main.. so, krn malas nk tggu lama2, kami blk umah dulu..solat2.. n then keluar balik g Mines.. ronggeng kami x berhenti di sini.. kami beronggeng plak ke Mines utk main bowling.. d sbbkn besday gurl nk main bowling, jd kami turutkn saje permintaan besday girl.. nk tgk wyg pun bukan ade citer best.. so, main bowling pun smpai pukul 7 lbh.. lps hbs games, solat2 n then ingt nk blk trus.. skali hubs kate dia blk lmbt mlm tu.. sbb keje x settle lg.. jd, kami amik kesempatan main games kat dlm area yg ade pelbagai games tu.. ape ke name tmpt tu.. Ome lupa dh.. tp kami buat keputusan nk lawan main bola kerajang aka bola jaring jgk kowt.. mmg berpeluh2 la kami dok main benda alah tu.. sgt2 excited ok.. x hbs tu plak kami dok main racing car.. klu Ome dgn hubs pun klu msuk tmpt games mcm tu, dua benda tu jerk la kami dok slalu main.. mcm kanak2 ribena dh rsnye.. almaklumlah.. ms kecik2 dulu jarang sgt dpt main benda2 alah tu.. so, jd jakun ya ulu skt la kn bl dpt main.. n yg peliknye xpnh bosan pun dok main benda2 alah tu.. huk3x.. klu ade anak agknye anak, mak dgn bapak sm2 naik agknye kn..huk3x..


so, alhamdulillah.. segala yg dirancang berjaya ok! n yg plg penting.. kami dpt dekatkn kasih syg yg baru saje nk dibina oleh kedua pasangan mempelai yg bakal menamatkkn zaman bujang mereka pd bulan 11 nih..insyAAllah.. doakan mereka bersatu hingga ke akhir hayat ye uols.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * En. hubby!! bila nk hadiahkan wife tercinta ni bunga ea? huk3x (blh? mtk mcm tu? hahaha).. daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwwww.. weeeeeeeee :D

tgk markah kat blakang tu..bekas atlit bola jaring nih berjaya jgk kalahkn mrk taw .. 
walaupun bekas atlit ok! hik3x..

21 June 2011

~kisah dongeng VS percaya padaku~

kedua-dua lagu Ome yg Ome dgr tiba2 rs tacing gler.. knp? hahaha.. sensitip la Ome ni kn.. xblh blah.. huk3x.. jom kte same2 mensawan lagu ni ok.. to yatybeckham & liciey.. mcm bese.. sawan berjemaah namanye nih.. hik3x..

 
mana satu uols lagi tacing?


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * cinta itu indah :) .. daaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwwww.. weeeeeeeeeeeee:D

17 June 2011

~massage.. massage.. here i come!~


holla.. tiba2 rini byk sgt benda yg nk di story mory kan kat entry Ome ni kan.. mmg pun uols.. selain dari terkaman rimau Ome tu, Ome nk sharing ngn uols.. yg kelmarin Ome ade beli satu package rawatan dari Milk A Deal.. mula2 dulu Ome x brape nk percaya sgt dgn tawaran2 dari laman sesawang nih.. tapi baru2 ni cik Ain aka awek adik Annas bgtau Ome yg dia ade beli satu pakej rawatan utk facial di salah sebuah salon di Bangi.. so, dia anta la email dari laman sesawang (penggunaan ayat bahasa melayu yg baik..ngeh3x) tu.. mula2 tu musykil jgk.. tp di sbbkn dia dh ade pengalaman n yg menarik nye promotion yg mereka bg tu sgt2 berbaloi.. jd ape salahnye klu Ome mencuba.. ye dak.. so, Ome pun amik kesempatan dengan mengodek2-godek n akhirnya Ome jatuh cinta untuk membeli pakej rawatan dari Milk a Deal nih..

Ekceli dh lame sgt Ome menunggu saat ni..  ritu Ome pnh kate, dpt jerk gaji bulan ni Ome nk pegi wat massage kat SPA kn.. kebetulan plak Milk A Deal ni ada menawarkan satu pakej utk massage n harganya plak sangat2 murah ok.. so, bincang pny bincang dengan Cik Ain, so kami decide utk amik pakej tu n nnt pegi same2.. walaupun mula2 tu musykil jgk sbb tempat yg kami nk pegi ni area PJ.. Ome ni dh ler buta jalan.. tp bila ingt2 blk, ape gunanye beli GPS mahal-mahal tp x menggunakan kemudahan yang dh ade.. so Ome pun trus la beli tanpa berfikir dengan lamenye.. yg penting GPS ade.. n cik Ain dengan sukarelanye nk teman Ome jgk, n dia pun tingin nk massage2 jgk.. jd kami together2 pun beli la pakej tuh.. yeahhh! xsabar sbnrnye nk pegi massage nih.. badan ni rs mcm dh lunyai.. penat ok.. so, dgn adenya rawatan ni mudah2an badan ni lebih ringan dan otak ni kembali cargas! yahooo.. :D

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *esk nk berjimba jimbi dengan Angelz.. mcm mn x penat badan ni.. tiap2 minggu ade aje program nye kn.. so, massage2.. see u next week.. yahooo! daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwwwwww... weeeeeeeee:D

~terkaman rimau Ome~

Assalamualaikum.. holla.. salam Jumaat uols.. kejap aje kan.. pejam celik pejam celik.. dh pertengahan bulan Jun.. Masa sgt2 jeles dgn kite kn.. ish ish ish.. ape motip? xde motip ape2.. hari -hari Ome berkira-kira.. sampai bila Ome akn meniti hari-hariku di dunia ni? sampai bila kebahagiaan yg Ome temui akn terhenti? bila Tuhan akan menarik hayat ini? sumenye sentiasa berada dalam kepala otak Ome nih.. tp Ome selalu mohon kepada DIA Yang Maha Esa.. sekiranya Ome diberikan peluang untuk terus bernafas di muka pinjaman ini, Ome nk Dia berikan peluang utk Ome merasai kehidupan keluarga yang bahagia disamping suami, anak-anak dan orang-orang yg sgt Ome kasihi.. klu diberi peluang.. kalau tidak.. Ome tetap bersyukur dengan kurniaan yang telah DIA berikan sepanjang Ome hidup selama 25 tahun ni.. Thank you sgt2 ya Allah..thanks a lot.. Alhamdulillah..

ekceli entry hari ni xde kena mengena pun ngn mukadimah nih.. hahaha.. xsalah kn klu kte bermuhasabah diri.. almaklumlah.. hari ni kan hari Jumaat.. hari Penghulu segala hari.. hari yang sgt mulia di sisi Allah.. jd, mari kte sama2 bermuhasabah diri ye uols.. :D  so, entry Ome kali ni berkenaan dgn terkaman rimau dari Ome.. begini story nye uols.. semalam Ome, Liciey dan Yatybeckham hangat gler dok bertweet.. masuk tweet si Liciey ni dlm hp Ome.. bila baca blk, Ome terkedu seketika.. mmg ritu dorg ade ajak Ome tgk citer Rasuk.. ingt dorg main2.. skali btol la.. aishhh.. dorg ni mmg sgt x kenal Ome lagi nih.. mmg dorang ni nk rs terkaman rimau Ome kan.. tny la kat sp2 yg pnh tgk movie citer antu dgn Ome.. klu x de gurisan shorthand kat ats tgn tu, mknanye mrk sgt bernasib baik.. klu ade gurisan trengkas atas tgn or muka mknanye mrk sgt x bernasib baik.. jd dok bertweet dgn dua org budak yg selalu nye #boleh tuju lagu? kat Ome kan.. ajak Ome tgk citer Rasuk.. lakonan Iqram Dinzly dan Fauziah Gous.. agk2 uols, patut kerk Ome g tgk citer tu? patut kerk?patut kerk? aiyarkk.. *sambil mata pandang ke atas.. tangan di kepala.. (bygkn taw:p)


persoalannye skg ni.. ape yg akn berlaku pd budak dua org tu agk2nye? mst bila Ome update entry ni dorang dh xberani ajak Ome kan kan.. tp klu dorg dh bertukar jd #apepunxblh dan #maillambung tu.. Ome rs.. dorg xheran kowt.. ye dak? dorg kn berani mati.. siap nk letak Ome jauh2 ni dari dorang ni.. sgt hampeh kan.. ajak tgk skali.. tp nk letak Ome belah hujung.. dkt dgn dinding..supaya Ome terkam dinding yg ade.. hahahaha.. xpe2x.. kte tggu aje tweet dari mereka.. klu xjd tgk, alhamdulillah.. tp klu jd tgk.. bersiap sedia la ye korang berdua.. terkaman rimau Ome ni memberikan impak yg besar dlm hidup korang nnt.. hahahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!* weii saudari ber2.. x takut kerk ugutan #makcikkaripap ni? ngeh3x.. daaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwww... weEEeeee:D

16 June 2011

~ish..ish..ish.. kahsian..~

ishh..ishh.. isshhh.. kahsian.. kahsian sgt2.. muda-muda lagi dh gila.. agkny2 knp ea gila nye sampai mcm tu? xpelahhh.. dh nasib dia gila.. Allah lebih menyayangi dirinya..


ape motip? tiba2 rini Ome wat entry mcm ni? hahaha.. saje jerk.. slalunye entry Ome kn panjang2 belaka.. rini nk short cut sikit.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * tingat plak kat citer Tan Sri P. Ramlee.. aytnye berbunyi mcm ni "kecik2 xnak mampos.. dh besar menyusahkan org".. hahahaha.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwww.. weeeeeeeeeee:D 

p/s : cerita ini tiada kena mengena antara yang masih hidup atau yang telah mati :D

15 June 2011

~orientasi di USM Penang~


holla.. Assalamualaikum.. dek krn Ome bosan di kala petang yg sunyi sepi ni.. baik Ome update entry Ome kali ni kan.. errmm.. kebetulan plak bos takde hari ni.. hoiyee.. hehehe.. bersenang lenang ye kau Omeee.. xtaw esk dia mai ofis nnt dh mcm lipas kudung plak..pdn muke kauuu.. hahaha.. (bermonolog dgn diri sendiri namanye ni ye uols)..

so, Ome dh story mory kat uols kan.. yg Ome cuti seminggu lebih tu jgk kerana bukan saje Ome bercuti bersama-sama kawan hubs Ome ke Vietnam, tapi Ome jugak cuti kerana Ome perlu menghadiri Orientasi di USM.. e2 yg Ome bgtau sebelum2 ni.. Ome mmg x sangka yg rezeki tu dtg bergolek.. Ome dpt sambung study ni pun bukan salah satu aktiviti tahunan Ome.. sbb tu Ome terpksa amik cuti direct seminggu..  nsb la keje ngn government.. cuti byk.. klu keje dgn agensi swasta.. blh blahhh tau nk cuti2 suka suki ati mak apak camni.. huk3x.. n nsb la dpt bos yg sgt memahami.. aishh.. sp x segan kn klu br setengah thn dh mtk cuti lebih dr 15 hari.. segan woooo.. tp nk wat camne.. tiket flight dh bayar.. orientasi ni plak wajib.. nk x nk haruslah berkorban.. kan..kan.. *gumbira dpt cutiii!!!

so, slame 6 hari Ome berada di Penang byk jgk tmpt yg Ome pegi..  almaklumlah.. PJJ (Penang Jalan-Jalan).. ngeh3x.. org kate jauh perjalanan luas pemandangan kn.. sgt kesian x.. beijing dh pnh pegi.. korea selatan pun dh pnh smpai.. bandung vietnam pun dh dpt jejakkan kaki nih.. tp Penang? hahaha.. tipu la klu kate xpnh kn..penahhh.... tp ms tu g semata2 teman kwn jumpa bf.. n then blk.. so, xsmpt pun nk berjalan-jalan kat area Penang tu.. bile org kate batu feringgi pun wat bedek aje.. xpnh smpai la katakan.. sgt kahsian.. tapiii skg ni klu org tny psl Penang.. blh dh jwb skt2.. walaupun x khatam hbs Penang tu lagi, tp kira berjaya jgk jejakkan kaki ni di Batu Feringgi.. Queensbay.. Gurney.. Padang Kota.. hahaha.. best wo.. best... dpt mkn char kuey teow.. pasemboQ.. nasi KandaQ.. ABC Penang(mcm kat sini xde ABC kn.. hahaha).. next time nk pegi Penang kali ni nk pegi Bukit Bendera.. n jenjalan sampai lebam.. sbbnye ritu xsempat nk tawaf satu Penang tu.. sgt rushing ok.. lgpun dh name Orientasi.. mmg xsempat nk kasi khatam e2 Pulau Pinang.. :D

oklah... e2 aje kowt Ome nk story telling kat uols psl Orientasi nih.. alhamdulillah.. orientasi di sana berjalan dgn lancar.. wahhh.. bdn ni sbnrny sgt penat.. ermm.. Ome ade beli package massage dari Milk a Deal taw.. waaaweeeee.. xsbr nk pegi massage2 nok.. i need someone to picit2 my body nih.. rs dh lunyai ni nok.. walaaa.. mst sgt heaven kn.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * plg xsuka klu org gila mengganggu ketenteraman hidupku.. i hate it!!! so, pls watch out.. daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwww.. weeeeeeeeeeee:D 

14 June 2011

~Percutian kami di Vietnam~

holla.. Assalamualaikum.. halliuu uols.. uols camne rini? Ome? dari pagi td Ome dilanda gegaran otak.. first skali kepala ni sakit sgt bila diketahui bahawa ade sesetengah area lembah Klang ni turut terasa gegaran akibat gempa bumi yg berskala 5. ++ di negara jiran.. so, Malaysia juga terasa tempiasnye kerana kedudukan negara yg sgt dekat dgn negara jiran.. alhamdulillah.. nsb tiada kemalangan jiwa yg berlaku..sumenye terkawal.. tapi bile menjelang jerk waktu nk blk.. skali lagi kepala otak Ome ni berlipat kali  ganda sakit.. gara-gara seseorang yang telah menyakitkan hati Ome.  Ini mengakibat kn jantung Ome berdetak dgn laju.. n oksigen dlm pale otak ni x berfungsi dengan baik.. tapi slps dpt mengadap dia yg Maha Esa dan mintak petunjuk dari Dia.. akhirnya Ome berjaya jugak melupakan kesakitan otak dan hati ini.. jalhamdulillah.. jd, Ome lupakan aje ape yg telah berlaku pd ptg td.. klu ikut hati Ome yg gila ni, mmg Ome smash blk budak nih.. tp Ome malas nk lyn.. nnt klu Ome layan, Ome takut Ome yg jd gila mcm dia.. jd, better Ome buat bedek aje.. yg penting.. klu x settle hal ni kat sini, Ome janji.. Ome akan tuntut di akhirat kelak.. jz see u there my "dear".. may Allah bless u.. no worry.. people will know u who u ar.. jz wait n see.. that's my promise!

aishhh.. suwey aje kn.. org baru nk feeling citer psl kegumbiraan kat uols, tiba2 Ome terpaksa plak mengadap benda bangang nih.. so, tutup citer psl dia.. Ome nk story mory kat uols psl percutian Ome baru-baru ni.. wahh!!! jgn terkujat lagi.. hehehe.. tahun ni Ome dh amik cuti lebih dari 15 hari.. gler kn.. mcm org kawen.. tp ini bukan cobaan.. btol.. plan yg di atur bertukar menjadi spt yg x diharapkan.. sumenye rezki dari Dia.. tiba2 Ome dpt duduk rumah teres.. lps tu Ome dpt mkn angin skali lagi ke luar negara.. iaitu Vietnam.. bukan ape.. ekceli plan nk g Vietnam ni xde pun dlm senarai aktiviti tahunan Ome..ntah mcm mn tiba2 kwn hubs Ome ajak g Vietnam.. mcm g Bandung thn lps.. kami pakai redah aje.. gunakn perkhidmatan tambang murah Airasia.. dua org pegi blk br Rm6++.. jd sgt murah kn.. so, Ome book la ngn hubs Ome.. kebetulan ade lagi satu pasangan suami isteri kwn hubs Ome jgk yg nk turut serta.. jd, kami 3 couple ni tempah la penerbangan pd hari yg sm.. walaupun sekejap aje kami berada di sana.. tp byk syokk maa.. ekceli kami pegi ni seramai 6 org.. kami stay di sana 3 hari 2 mlm.. kejap kan.. huk3x.. mmg! insyAAllah.. klu xde aral melintang, mmg nk repeat blk g sn.. xpuas maaa.. n xdpt nk pergi melawat byk tempat.. sgt rushing ok.. tp yg psti pemergian kami selama 3 hari tu sgt had fun.. Ome nk citer details pun xde yg menarik sgt.. sbbnye pica utk kali ni pergi pun x brape nk byk mcm trip sebelum2 ni.. almaklumlah.. byk tmpt yg xpegi.. cuma kami berkesempatan melawat bandar Ho Chi Minh dari pagi smpai petang.. n waktu mlmnye plak kami shopinkk.. Hotel yg kami menginap tu namanye BOSS HOTEL.. sgt murah ok.. klu convert duit Malaysia satu malam baru RM90.. bilik superior room plak tu.. ade dua katil queen saiz.. heavennnn.. hahahah :D

Ome xmo citer byk2 la.. ekceli mood nk menulis tu x mendatang la plak.. almaklumlah.. dua kali gegaran otak melanda hari nih.. trus mcm henk gtu kn.. Ome jz sertakan pica Ome sewaktu kat sana.. uols layan ajelah ea..  ehhh.. lupe nk bgtau.. pemergian Ome kesana ni jgk ialah salah satu impian untuk melawat kampung arwah Pak Tok Ome.. walaupun arwah Pak Tok dh xde.. tapi Ome tidak melupakan salah silah keturunan Pak Tok Ome ok.. yeee.. Ome mengaku.. Ome ialah cucu Vietnam.. n sy sgt bangga ade atok dari Vietnam.. so, Im Malaynam.. hehehe.. :D

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * suwey btol la.. buat mood aku hilang mcm tu jerk rini.. argghhh.. sabar Ome.. sabar!! go gurl! go gurl!!! buat sakit jiwa jerk layang org gila mcm tu.. sabar taw.. sabar.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwww.. weeeeeeeee :D





~dulu dadali kini alyah & nera.. kahsian~

kwang3x.. sgt kahsian ok.. dulu DADALI yg jd mangsa kekejaman Ome.. blh dikatakan bila sampai aje ofis, Dadali akan mendendangkan lagu nye utk Ome.. dan kini tiba pulak giliran Alyah dan Nera AF9.. bila kaki ni dpt je jejakkan ke dalam carpet ofis nih.. first skali yg Ome buat.. dok choose lagu.. n laayaannn lagu2 depa nih.. so, maaflah cik Alyah dan cik Nera ea.. uols plak yg jd mangsa kekejaman Ome.. uols x kesah kan.. hari2 Ome dok pasang lagu uols.. uols lagi suka kan? kan? hhahahha.. tp bukan Ome aje taw.. Yatybeckham dan Harlisz pun dh tersampok dek sawan Ome nih.. tp xblh blah tau dorg nih.. ingt Ome ni kaunter lagu.. bak kate Jambu.. blh mintak lagu?? # apepun tak boleh.. huhuhu.. krn syg kpd mrk ber2 ni.. layankan aje.. bukan susah pun.. jz download.. n send la kat budak dua org tu.. tp lambat dgn cpt la.. klu dorg bernasib baik n kebetulan plak Ome ade lagu2 yg dorg nk tu.. cpt la dorg dpt.. tp klu lagu tu xde dlm koleksi lagu-lagu kesayangan Ome, n kebetulan plak Ome tgh bz tahap tenuk + ayam belanda.. Ome mtk maaf awl2 la ea.. lambatttttt la jwbnye dpt.. hihihihi..



salam sayang.. teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * lagu fav harlisz someone like you by Adele.. tp lagu tu x menusuk kalbu Ome.. rs nk tido dgr lagu tu adelah.. hihihii.. daaaaaaaaa.. cau cin cawwwww.. weeeeeeeeeee:D

13 June 2011

~selamat bertunang adikku~

holla.. skg ni rs malas menghantui diri ini.. nk update blog ttg pemergian Ome seminggu yg lps pun Ome malas..blh x nk skip dulu story mory tue.. sbb Ome dpt permintaan dari awek adik Ome, Cik Ain yg mahukan Ome update story mory kisah pertunangan adik Ome yg Muadz tu.. xpe kan..kan.. Ome skip ea story mory vacation Ome tuh.. later, Ome story kat uols k.. :D

klu uols nk tau start dari pertengahan bulan Mei tu smpai la minggu ni Ome mmg x melekat kat umah.. stp weekend ade jerk program yg Ome perlu selesaikan.. bermula dgn perpindahan kerumah baru, vacation Ome ngn kwn2 hubs Ome, Orientasi dan blk aje dari tu, minggu lps yg baru aje ni, adik Ome yg namanye Muhammad Muad'z bin Aminuddin tu plak bertunang.. serius ok.. sgt penat! tp e2lah pengorbanan namanye.. kan..kan.. klu x Ome asik bising bosan dok umah.. bosan dok umah.. skali amikkk kooo.. stp mggu ade jerk program.. mmg sgt penat ok.. rs nk pegi buat body massage.. aishh.. Ome rs dpt jerk gaji bln ni, Ome nk g buat SPA.. wallaaa.. mst sgt heaven kn.. huk3x..


so, hari sabtu tu jgk ialah besday adik Ome tuh.. mmg kteorg plan supaya mrk ditunangkan pd tarikh besday adik Ome nih..kebetulan 11 Jun tu jatuh pd hari sabtu.. mmg molek sgt dh tu kan.. alhamdulillah.. segala yg dirancang berjalan dgn lancar.. dh nama pun adik lelaki kan.. so, kami xperlu sibuk2 nk pk kan lauk2 utk di mkn.. sbb pihak perempuan yg akn menyediakan.. kami cuma hantar rombongan meminang dan sekaligus trus bertunang.. tema pada hari itu ialah pic.. nk tgk kerk bakal adik ipar Ome? blh.. nahh.. Ome attachkan skali pica bakal adik ipar Ome ni k.. nama sebenarnye Ome xbrape nk sure.. takut salah eja plak kn.. tp kami sekeluarga pgglnye Cik Wawa.. amacam? Omee Anaat x mcm Ome?ngeh3x.. *fitaamm


alhamdulillah.. selama 6 tahun mereka menyulam kasih, syg dan cinta dan kini mereka di ikat dengan tali pertunangan.. semoga impian mereka berdua untuk hidup semati dimakbulkan Allah SWT.. klu nk tau, Cik Wawa ni setia bercinta dgn adik Ome ni dh lame.. sblm adik Ome ni pnh jatuh sakit lagi. bukan sakit biasa..tp sakit dari makhluk halus.. klu uols tgk la penderitaan adik Ome dulu, uols xkn percaya yg kini adik Ome tu segemok skg nih (ngeh3x.. matik aku klu dia tau nih).. bygkanlah klu smpai masuk ICU x kritikal ka? tp alhamdulillah.. berkat doa ibu ayah, adik bradik, ahli keluarga, sanak saudara, sahabat handai dan sume org yg perhatin dgn sakit adik Ome nih, akhirnya dia sembuh.. n kini dia dh pun menginjak ke alam dewasa yang membolehkan dia membina masjid bersama Cik Wawa.. semoga jodoh mereka kekal sehingga akhir hayat.. epy e-day Muad'z & Wawa :D

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * tlupe plk nk story.. sblm kami meminang Cik Wawa, kami celebrate dulu besday boy.. sponsor kek tentu la dari Ome, Kakak Ome, Adik Lelaki Ome, Annas dan Ibu Ome sndri..hehehe :D.. sharing is caring.. waaalaaa..  daaaaaaaaa.. cau cin cawwwwww.. weeeeeeeeeeee:D
besday boy + bakal pengantin

10 June 2011

~KL Gangster.. terbaik wa cakap lu bro~

holllaa.. Assalamualaikum WBT.. wahhh.. dh bersawang rupanya entry Ome nih.. hye uols.. apa habaQ? weeeeehooooooo.. jgn x caye ok.. dh seminggu lebih Ome bercuti.. bercuti dari bekerja.. bercuti dari mengupdate entry Ome nih.. org kate ape..sumenye bercuti lah.. bila bercuti otak Ome pun trus menjadi cargas! yeahhh.. sgt2 gumbira ok..klu x gembira bukan cuti namanye kn.. ape la uols nih.. hehehe:D
tapi sebelum tu Ome xmo story mory psl pemergian Ome selama beberapa hari ni. tapi Ome nk review sikit filem gangster yang mana Ome p tgk last nite.. ehhhh.. jgn terkujat plak.. yeee.. jgn x caye ye.. Ome p layan movie KL Gangster yang tgh hangat di pasaran skg nih.. wahhh.. mcm x caye aje kan.. dh ler movie Melayu.. plak tu tgk pd hari Khamis mlm Jumaat.. dh tu bukan g ngn en hubs Ome.. tp g layaan movie tu sorang2.. wahhhh.. kelas kau Ome.. walaupun xpnh2 Ome buat mcm tu.. tp Ome sgt puas hati ok.. walaupun Ome layan movie ni sorg2 mlm td.. tp Ome sgt puas hati dengan lakonan dan jalan citer filem nih.. seyes! filem ni sgt besttt.. bak kate Zizan, shialll laa.. puuittt!! hehehe.. nk tau ape yg Ome maksudkn.. uols layan la filem ni di pawagam2 berhampiran dgn uols k.. *rs mcm nk p tgk skali lagi.. sp nk join Ome? angkat kaki..!!! :D

untuk review kali ni Ome xmo review jalan citer di sebalik filem nih.. tapi Ome lebih berminat dan tertarik untuk review siapa pelakon dalam filem ni.. let's we cekedot:D

Aaron Aziz (Malek)
Malek ialah abang kepada Jai dan Zeti. Malek ialah bekas banduan yang telah dtikam dari belakang oleh Shark yang menyebabkan Malek meringkuk di dalam penjara selama 5 tahun atas tuduhan perompakan bersenjata.. Dalam filem ini Aaron Aziz sgt cool. Sape yg mmg gilakan Aaron Aziz ni, uols rsnye lg giler kowt ngn Aaron slps tgk filem nih..

Adi Putra yang sgt mencairkan hatiku dlm citer nih.. sgt shukee! :D
Adi Putra (Jai)
Jai ialah adik kepada Malek dan abg kepada Zeti. Jai ialah seorang lelaki yang panas baran. Dia sanggup melakukan apa sahaja demi duit walaupun dia terpaksa mengorbankan keluarganya untuk kepentingan dirinya sendiri. Walaupun Adi Putra sgt jahat dlm filem ni, tapi Ome tetap 'jatuh cinta' dengan Adi Putra.Aksi yang xdpt Ome lupakan bila Jai dan Malek bertumbukan untuk part terakhir.. sgt tacing lol..

Syamsul Yusof (Shark)
Shark ialah anak tiri kepada King. Kerana tidak puas hati dan berdendam dengan Malek, Shark telah menikam Malek sehingga Malek meringkuk dalam penjara. Meskipun Malek telah dibebaskan dari penjara, perasaan hasad dengki dalam diri Shark masih begitu mendalam. Untuk menjatuhkan Malek, Shark memperalatkan Jai untuk membunuh Malek. lakonan Syamsul Yusof dalam filem ni sgt bagus. Dia melakonkan watak seorang gangster yang sgt kejam. 

Zizan Raja Lawak (Fadil)
Seperti biasa dalam sesebuah filem, seganas mana pun filem tu, mst ade watak komedi kan. n watak komedi itu telah dibawakan oleh Zizan Raja Lawak. Zizan diberikan watak sebagai Fadil. Fadil ialah kawan baik kepada Malek. Fadil membantu Malek selepas Malek di bebaskan dari penjara.Pelbagai aksi menarik yang dibawakan oleh Zizan. Filem ini turut menyelitkan aksi2 komedi dari Zizan yang sememangnye sume org tahu pelakon komedi yang berasal dari Terengganu ni sgt berbakat. nk tau ape yang berlaku kepada Zizan di akhir penceritaan ni?uols pegi tgk k.. sgt tacing.. huk3x.. n part yang paling Ome xblh lupakan Zizan bila dia suka sgt sebut "shiaall la.. puittt".. hehehe.. 

Zeti (Sheera Iskandar)
Pelakon tambahan iaitu lakonan Sheera Iskandar dimana Sheera membawakan watak sebagai adik kepada Malek dan Jai yang mana sejak Malek di penjarakan, keluarga mereka menjadi kucar kacir. Zeti dirogol oleh musuh2 Malek menyebabkan Zeti menjadi sangat liar. Untuk menampung kos hidup dia dan ibunya, Zeti terpaksa menjual dadah. Kalau ikutkan penonton x taw ape yg berlaku sterusnye pada Zeti kerana jalan citer untuk watak Zeti ni, mcm tergantung. Tapi yang pasti klu nk tgk Sheera seksi blh  saksikan Sheera dlm filem ni.. Ome rasa xpnh lagi Ome tgk Sheera seksi dlm filem2 dia sebelum nih.. kerk Ome ni yg terlalu kuno sgt ea.. ermmm.. ntahlah.. 

Selain dari pelakon hebat di atas ada ramai lagi pelakon-pelakon hebat yang membawakan watak mereka dengan baik.. antaranya Sufi Jekan (Ajib), Ridzwan Hashim (King), Adam Corrie Lee (Dragon) dan lain - lain lagi.. Jadi klu uols rasa nk p tgk filem ni, p jerk tgk.. sbb bg Ome filem ni ade mesej yang tersendiri yang mana blh di jadikan ikhtibar. thumbs up for KL GANSTER!! Ome bagi 4 setengah bintang utk filem nih..  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * sgt suka dengan Adi Putra.. waahhh.. badannye berketul-ketul mcm kuih ketul.. hihihi.. daaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeeee:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...