19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 July 2011

~photoshoot wif Angelz~

holla.. salam ahad uols.. amacam? esk sume umat islam di dunia ni akan berpuasa.. kerana esk di jangka bermulanye bulan Ramadhan..bile dh masuk bulan Ramadhan jd sume umat manusia yang beragama islam perlulah menjalani rukun islam yang telah ditetapkan.. so, mcm mn persiapan uols sempena menyambut Ramadhan ni? dh menyucikan diri? dh bersiap sedia untuk solat tarawih? huhuhu.. Ome sgt excited ni nk berpuasa. almaklumlah.. dlm bln pose ni la segala amalan baik yang kte lakukan akan di lipat kali gandakan.. so, insyAAllah.. Ome akn berusaha untuk top up balik pahala2 Ome yang mana selama beberapa bulan ni rsnye dh byk sgt dosa yang Ome lakukan.. baik secara kte sedar mahupun tidak sedar, rsnye bulan ni bulan yang patut kte sume berlumba2 utk mendaptkn pahala dari NYA kn.. so, selamat berjuang ye uols : *diet time jgk!*

ooo..cukup utk mukadimah entry kali nih.. hehehe.. ekceli Ome nk story mory ngn uols yang semalam Angelz buat outdoor photoshoot.. ini sempena ANGELZ DAY yang ke 11 tahun.. uols tau kn yg Ome pnh story kat uols yg Ome ade 3 org BFF.. so, sempena persahabatan kami yg ke 11 tahun ni, kami xmo celebrate dgn party tapi kami sambut dgn mengadakan outdoor photoshoot di sekitar Putrajaya nih.. ya Allah.. uols tau x rupa2nye buat outdoor photoshoot ni sgt penattt!! dh ler Ome dgn pakai kasut high heels nye lagi kan.. mmg rs nk tercabot kaki ni dibuatnye.. dari pagi sampai nk menjelang ke magharib dok bergambar sakan.. mmg puas ati la kali ni pny event..  turun bukit panjat bukit.. ade la 2,3 tempat yg kami pegi untuk photographer ni dapat memuaskan hati kami agar gambar2 tu menarik + shantek.. aiyarkkk.. penat ok! tapi kami sgt puas ati n have fun.. yg penting kami dpt berkumpul.. almaklumlah..slh sorg BFF Ome ni dh mengandung.. so, kami klu kuar mst x cukup korum.. so, d sbbkn event ni bkn slalu blh dilakukan, so, kami sgt excited ye uols.. rs mcm retis la plak bile slh satu tempat photoshoot kami tu di Pizza Hut Alamanda.. aiyarkkk.. sume org pandang kami mcm kami retis.. sajelah tu nk cari publisiti murahan kan kan.. ngeh3x..  *penattt gilakkk! tapi berbaloi-baloiiii :)*

oklah.. Ome nk rehat lagi dan lagi dan lagi.. kaki ni rs nk tercabot sbnrnye dok photoshoot smlm.. fuiyooooo.. klu xshantek jgk la pica2 tu xtaw la nk kate.. dh mcm2 pose yg kami buat.. smpaikn Ome xde idea dh nk wat pose ape..last2 pose gile yg Ome buat.. almaklumlah.. akakk bkn model nok..huhuhu.. buat masa ni Ome akn upload dulu pica2 yg hny gunakan camera hp.. e2pun 2,3 keping jerk sbb bl dh ade pica yg lbh canggih, malas plak nk kuarkn pica hp.. hahhaha.. pica2 yg gunakan khidmat photographer DNA Pixel ni x siap lagi.. nnt klu dh siap Ome tepekkn utk uols k.. mana la tau uols tgk hasil keje DNA Pixel ni uols rs nk amik photographer ni sbg photographer uols utk adakan event uols sendiri kn.. for me.. photographer ni terbaekkk.. bukan nk promote sbb kwn sendiri.. tp mmg photographer ni akan berikan 100% kerjasama kat uols klu uols perlukan khidmat nye.. sbb tu kami kena bersusah payah skt agar pica2 kami nnt mantoppp!  dan yg plg penting caj yg dia berikan sgt2 berpatutan.. xcaye.. let's take a look 1st ya.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! **klu rs2 nk amik model..blh la call2 Ome ye uols.. Ome x charge mahal2.. sejam rm50 aje.. ngeh3x.. xblh blahhh! wekkks.. wekksss.. ** daaaaaaaaa... cau cin cawwwwwwwwwww... weeeeeeeeeeeeee :D

29 July 2011

~Im Falling In Love With This Song~

Uols rase sesuaii x..dari pagi td Ome dok pasang lagu Fareast Menanti Di Alam Barzakh ni aje.. mmg sgt syahdu..lg2 plak pasang di hari Jumaat.. terasa begitu mulia skali.. tapi apakan daya.. Ome hanya manusia biasa.. alah tegal bisa dot dot dot (ape daaa.. xingt peribahasa.. mslhnye klu peribahasa ni sesuai dgn mslh ni xpe la kn).. skali blh plak nk blk umah tghari ni, Ome terdengar lagu Siti Nurhaliza yang baru ni..xtaw la baru sgt kerk x kn..tp yg psti lagu ni Ome xpnh dgr lagi.. so, #maillambung & #apepuntakboleh.. jom!!! zaman jahilliah korang xpnh nye berkurangan kn..jom!!! ritu rs mcm berada di Club Thailand.. Club Korea kn.. hari ni kte layan Club Malaysia.. ngeh3x..  kte layan lagu terbaru ni yokkk.. laaayaaaannn :)


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH..peace yoo! *rentak thailand dah..rentak korea dh.. ni rentak Malaysia la weiii..rentak Malaysia!!! Malaysia boleh!!! auuummmmmmmmmmmm...  (semangat bola xhbs lagi..huk3x) daaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeeee :D..

~2 in 1 = Macam2 Story Mory Ome~

Salam Jumaat uols.. pejam celik pejam celik rupa2nya seluruh umat islam di dunia bakal menyambut Ramadhan Al Mubarak.. wah3x.. alhamdulillah.. kejap jerk kn..rsnye mcm baru semalam jerk kte berpuasa..kte beraya.. tup tup dh msk bln Ramadhan blk.. ya Allah.. knp rs mcm sekejap jerk ea masa ni berlalu?ms kecik2 dulu..rs lambat sgt nk besar.. tp bile dh besar, terasa cpt sgt masa ni berlalu.. n now im 25 years old uols.. dh setengah abad di berikan nafas utk terus menjadi khalifah di bumi Allah nih.. sgt bersyukur ok.. Alhamdulillah.. so, bila tiba musim Ramadhan.. bkn sahaja bln Ramadhan ni Ome nk mencari pahala berlipat kali ganda, tp Ome jgk nk cuba kurangkan berat badan yg semakin berlemak nih.. aishhh.. xtaw la nk kate ape.. so, bln pose ni harap la kan misi dan visi Ome berjaya.. huhuhu **aja-aja hwaiting!!!**

Smlm Ome MC.. Ome g cabot gigi geraham yg dh berlubang akibat gigi geraham Ome ni kembar.. satu dpn..satu lagi belah belakang..klu kembar siam xpelah.. so, xde lubang yang memisahkan gigi ni..tp d sbbkn gigi ni hanya kembar seiras, jd ade lah renggang aka lubang di tgh2 gigi2 kembar nih.. jd d sbbkn terjadinye hakisan disbbkn makan/minum, lame2 renggangan tu menjadi lubang yg sgt besar dan dalam.. ini mengkakibatkan gigi yg sebelah dpn Ome ni perlu dicabot.. mula2 syg jgk nk cabot kn.. tp bile di pkir2kn blk, doktor kate klu x cabot, blh menyebabkan rosak pd gusi.. So, dari bertmbh teruk, baiklah Ome ambil keputusan untuk cabot aje gigi tu kn.. fuiyooo..lame gler dh x cabot gigi ni kn.. Ome jns klu sakit cabot gigi ni blh thn..mmg dari kecik lagi xtaw la mcm mn dpt keberanian serupa harimau ni kn.. mmg xpnh nangis klu cabot gigi.. klu adik bradik Ome yg laen.. esp kakak Ome tuh.. klu sakit ape pun sikit2 nk nangis.. ngade2 ok..  (matik aku klu dia baca blog nih..kwang3x)..adik bongsu Ome plak jns xblh mkn ubat yg pil.. sgt kelakar ok.. pnh Ome tgk dia nk mkn ubat tu, mcm budak kecik..dia g rendam pil tu dlm air, n then baru mkn.. e2 pun sgt azabb tgk dia mkn ubat2 tuh.. hahaha.. sgt kelakar kn dorg nih.. seyes uols.. dh lame x cabot ni rs sakit tu tetap ade.. lg2 nk cabot plak gigi geraham.. baekk pny rakus doktor tu dok hogah2 kepala Ome.. susahhh tu nk cabot gigi geraham ni.. 2,3x kali dia tukar peralatan dia nk cabot gigi Ome nih.. agknye susah sgt..dia amik yg plg besar pny tmpt cabot gigi tuh..skali bl cabot aje Ome jengah2 tmpt peralatan tu..tgk gigi Ome yg dh selamat di cabot.. mak ngaihhh..agk panjang jgk uols..patut la susah sgt nk tarik.. huhuhu.. yg pntg!!! Ome x nangis tau uols.. **KAN BEST KLU HATI NI KERING MCM DULU**

so, lps cabot gigi tu, Ome ke Hospital Putrajaya plak.. nk tgk anak buah yg ke berapa ntah la (anak2 kwn Ome) dh pun selamat di lahirkan di dunia yang fana nih.. welcome to the world Dhia Medina.. sgt cute kn nama nye.. Tahniah pasangan Bet & Din.. Semoga kehadiran anak ini menambahkan lagi kasih sayang berdua.. Uols ni.. jgn la tny bile turn Ome.. Ome mmg xtaw.. klu Ome ni ade kuasa kn uols.. klu dgn petik jari ni boleh dpt anak.. alangkah bahagianye la dunia ni kn.. tp e2 semua mustahil la uols.. spt yg Ome bgtau sblm ni.. rezki e2 di tangan DIA.. klu rs2 DIA nk bg.. Alhamdulillah.. tp klu mmg takdir Ome, Ome terima QadaQ Qadar dari DIA... Sape yg xnk anak bile dh berkahwin..sp yg xnk bahagia seperti orang laen.. kan..kan.. bersyukur ajelah dgn nikmat yang tlh di takdirkn..  **KUNFAYAKUN**


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace yooo! *sempena bln Ramadhan yang bakal menjelma ni Ome mohon sejuta kemaafan dari hujung rambut hingga hujung tumit kaki ni sekiranya Ome melakukan kekhilafan terhadap uols k.. Ome manusia biasa yang tidak lekang dari membuat kesilapan.. Maaf Maaf Maaf * daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeeee:D

25 July 2011

~kisah duka DSK B 2004/2006 (PSIS)~

(maaf atas pic yg blur)

haaaaaaaaaaaahhhhhh!!! rini nk bw uols mengimbau kembali kenangan2 Ome sewaktu Ome belajar di Politeknik dulu.. aishhh..bukan senang tau Ome nk mengimbau sejarah2 yg telah berlalu tue.. fuiyoooo.. mcm2 sejarah la yg berlaku dlm hidup Ome sepanjang Ome hidup 25 tahun 2 bulan 2 minggu dan 6 hari ni.. n dh tentulah kenangan di Poly jgk ialah kenangan terindah yang x mungkin Ome dpt lupakan melainkan Ome lupa ingatan.. **TQ Allah kerana berikan aku sebuah kenangan yang terindah**

Ome ingt lagi ms mula2 Ome melangkah kedalam Poly tuh.. ya Allah.. uols tau x Poly Ome ni sgt terceruk kat hujung dunia tuh.. ms Ome mula2 nk daftar masuk Poly tuh, mmg Ome "sakit ati" btol lah.. almaklumlah.. org bandar nk msk kampung.. serius! dari Pekan Sabak Bernam nk masuk ke dalam Poly tu amik masa lebih kurang setengah jam.. e2 xkira dari KL nk ke Sabak Bernam tu...dh ler jalan nk kesana tu blh thn gak jauhnye.. siap ade satu jln ni mcm ular.. bygkanlah.. betapa ulu nye la Poly Ome tuh.. bila dh masuk situ, dari asrama nk ke kuliah tu blh thn jgk la nk berjalan.. e2 sbb ms kat Poly dulu Ome kurus.. muahaha.. hari2 kami kena menapak nk ke kuliah..yg plg xthn tu, Pejabat Perdagangan tu plak tingkat 4.. fuiiiyooo.. mmg sgt azab la kn.. mmg hari2 dok mengomel.. stp kali nk ke Pejabat Perdagangan tu, setiap kali tu jgk kami sume ni membebel.. pelik jgk knp course kami ni jerk ofisnye plg tinggi.. Ya Allah... hari2 kami kena panjat anak2 tangga.. nk anta assingment..nk jumpe lecturer.. nk amik result.. mmg azabb.. hahaha **semputtttt**

Semester 1 tu, mula2lah detik2 Ome sbg seorang pelajar.. everything Ome buat sendiri..klu kat umah ibu masak..ibu basuh baju..ibu e2..ibu ini..tp bl dh sambung blaja.. duk plak berjauhan dgn keluarga.. everything Ome kena buat sendiri.. org kate ape.. BERDIKARI.. hu3x.. basuh baju guna tangan.. mula2 tu mmg rs nk jerk beli washing machine tu letak kat bilik tu kn.. tp lame2 bl dh hari2 kena nagadap benda yang sm, lame2 jd syoookk uols.. klu uols xpnh rs, uols mmg dikalangan org yg rugi jgk la..  bl uols dh berjauhan ngn femly uols baru uols tau ape makna bl dekat bau taik, bl jauh sgt merindui.. so, mmg Ome x nafikan Ome sgt rindu2kn femly Ome.. tp d sbbkn ade misi yang perlu diselesaikan, Ome cekalkan hati.. kuatkan azam.. utk genggam segulung Diploma utk ibu dan ayah Ome yg tlh bersusah payah membesarkn anak yg sgt comel nih.. hahaha **SEMANGAT!!!**

Kalau uols nk tau.. sepanjang Ome melanjutkan pelajaran di Poly, pelbagai kisah duka kami lalui bersama-sama.. alhamdulillah.. Ome dpt kawan2 yg sentiasa memberikan semangat dan dorongan antara satu sm laen.. kami x busuk2 hati mcm situasi kat ofis.. n budak2 kelas Ome adalah kawan2 terbaik.. Ome masih ingt lagi mcm mn si Nor Hafizah Sabri akak Fifi ni blh dajalkn kami.. e2lah Fifi.. walaupun dia Ketua Kelas yang baik, tp dia tetap nakal ok.. mcm mn dia boleh panjang akal kenakan kami pun xtaw la.. uols bygnkanlah kumbang hitam yang terbang tu mmg banyak gler kat Poly tuh.. almaklulmah.. Poly tu dkt ngn ladang kelapa sawit.. si Fifi ni blh plak dok takutkn kami ngn menatang tuh.. n Ome? slh sorg mangsa ok.. hari2 kena buat larian pecut sbb takut dgn kumbang durjana tuh.. pnh skali tu Ome xsempat nk lari.. terkepung dek bilik yang xde pintu nk keluar.. mmg terpekik terlolong la OMe kn.. sjk tu Ome kuatkan kaki ni agar blh lari sepantas kilat supaya x kena mcm tu lagi.. hahaha.. Uishhh.. ape xnye.. suara Ome yg merdu ni blh jd suara Ella gara2 Fifi ni dok baling kumbang tu kat Ome taw.. Ome ni nmpk aje gagah perkasa.. tp Ome sgt geli ok ngn menatang2 sbegitu.. tp nsb la Ome ni bekas pelari pecut.. hahaha.. Fifi ni mmg xlarat ar klu Ome lari kn.. tp kesian plak ngn bdak2 laen.. yg sentiasa menjadi mangsa rakusan ialah yatybeckham aka #maillambung nih.. mmg xdpt nk tlg la kn kawan.. sp suh ko x jd atlit mcm aku.. skg ni baru ko jd atlit dh terlmbt la kn.. hahaha **terbayang wajah yatybeckham ketakutan berlari sambil menjerit2 meminta bantuan.. ngeh3x**


xcukup dgn kumbang tu plak.. kenangan kami di gigit charlie.. uols pnh dgr x ade satu binatang ni namanye charlie.. seyes uols..klu uols kena sengat ngn charlie ni mmg uols menyesalll! Ome ingt lagi Ome pnh gigit ngn Charlie nih.. sakittt glerr..menatang ni mmg sgt kejam ok.. warna menatang ni oren hitam.. Ome xtaw nama sebenar menatang ini.. 1st time Ome jmp menatang ni kat Poly Ome.. kteorg mmg sgt fobia dgn menatang nih.. klu dh kena sengat ngn menatang nih mmg korg akn sgt trauma ok.. n  yg xthn tu, klu xsakit xpe.. ini sakit x hengat pny la.. nsb la Ome kena sekali  aje.. yg si budak noti Fifi nih, dia pnh kena byk kali jgk la.. pnh skali tu dia kena btol2 tepi bawah mata die.. lps tu yg kelakar dia pegi kelas dgn sebelah mata ditutup dgn kapas.. dh mcm lanun.. hahaha.. agknye sbb penangan charlie ni e2 yg dia jd sgt noty tu uols.. hahaha **CHARLIE YG DURJANA**


N kenangan yang best skali bl kami dpt buat rombongan ke Langkawi.. ms ni kami collect duit sbb kami nk bw lecturer kami yg baek2 ngn kami tu ikut kami tanpa kami kenakan sebarang bayaran utk depa..depa cuma bw duit utk shopink jerk kat sn.. baik kn kami.. hihihi.. ms ni lg sgt best.. dh nama pun perempuan kn..tempat plak mmg tmpt shopink.. lg haru biru la dibuatnye kn.. teringat mcm mn kami berlarii2 kat tepi pantai.. mcm mana kami mcm kanak2 ribena .. kami main tarik2 upih kelapa tuh.. ya Allah.. sgt2 best waktu tu ok.. tp ade jgk yang xbest,  ade antara 2,3 org kwn2 Ome dpt "hadiah" dari Langkawi.. Ome xtaw mcm mn dorg blh kena gigit ngn Obor2.. blk dari Langkawi tu, mmg truk la kaki2 dorg..kesian gak tgk.. seminggu gak la kawan Ome tu dpt MC.. huk3x  **KAKI NUR MASTURAH YANG PUTIH GEBU ITU DICACATI DGN SENGATAN OBOR2.. ADE KESAN LAGI X MIMI?HUK3X**

Uishhh.. bile tingat blk kenangan di Poly tu, mcm2 yg nk di story mory kn kat sini uols.. bila tingat kenangan tu, mmg tersenyum sorg2 la Ome.. mmg byk sgt kisah suka duka kami uols.. Ome rs mcm nk patah blk jerk masa.. tp mmg Ome tau.. masa xkn berpatah balik rite.. Ome akan sematkan kenangan kami bersama-sama hingga ke akhirnya.. ecehhh.. geli la plakkan.. hahaha... E2 blom kisah kami kena wat assingment.. xkuar mkn semata2 nk siapkan keje harian yg lecturer bg.. uishh.. mcm2 jgk uols kisah pahit kami sepanjang blaja kat sana.. tp Ome tetap akn simpan kenangan ini.. kerana kenangan ini tidak dijual dimana2.. carilah kat Pasar Malam ke.. kat Mydeen kerk.. kat Mid Valley yg besar tu pun.. xde nye jual kenangan2 nih.. so, bila kte dpt sesuatu kenangan tu, mengucaplah syukur ye uols.. sbb krn kenangan, hidup kte akn lebih bermakna.. SALAM SAYANG TERMAT SAYANG.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. paece! *Alhamdulillah.. berkat doa insan2 yg menyayangi Ome  akhirnya Ome berjaya untuk genggam segulung Diploma.. Alhamdulillah.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin caww... weeeeeeeeeee:D


~DSK B.. Aku Sangat2 Rindukan Korang!~

Assalamualaikum WBT.. holla uols.. hari ni Ome nk mengenang kembali zaman2 waktu Ome blaja di Politeknik Sultan Idris Syah Sabak Bernam Selangor.. Ya Allah..tiba2 kn hari ni budak2 DSK B Ome yang dulunya sume tu satu kelas telah upload mcm2 gambar dlm FB Group DSB B.. Group ni mmg privacy utk kami2 sajo.. Maaf lah yerk.. sbb dlm page ni ade pelbagai kisah2 kami.. baik buruk kisah kami hanya kami jerk yg blh tahu.. sbb dlm ni jgk ade pica2 yg tidak boleh ditonton oleh org ramai.. *harap maaf*

Hari tu si Lisz aka #apepuntakboleh ade bgtau yg dia sgt merindui geng2 brutal..geng2 brutal tu tentulah salah sorg tu Ome kn.. hahahah.. brutal kerk?aishhh..jgn la tny brutal kerk x.. meh test tengookkkk.. he3x.. so, bile mrk dh upload pica2 ni dlm group FB ni, Ome nk kongsi pica2 yg mn Ome select n boleh dijadikan tontontan umum utk uols.. n entry kali ni jgk utk Lisz coz dia kate ritu dia sgt rindukan waktu belajar kat poli ni dulu.. si Lisz ni nk kate ketinggalan zaman, rsnye xmgkn la kowt kn.. Ome pun xtaw la kenapa dia g detele FB dia yg lame tuh.. *p/s utk HARLISZ : kak, klu ko nk tau update psl kami, ko buka blk FB ko tu ye..kat situ, kami sentiasa update berita kami dari semasa ke semasa n yg pntg ko blh melepaskn rindu ko kat situ..best kak.. xcaye ko buka blk FB ko tuh ea..ikatan ukhwah xbaik ditinggalkan :D*

waktu belajar dulu uols.. mmg Ome bgtau kat uols la kan.. mmg stresssss! mn ade org study x pressure. kan.. ya ampun.. mcm2 suka duka yg kami harungi selama belajar taw.. tapi btol la org kate.. stress blaja x sama dgn stress bile kte dh bekerja.. btolll!!! Ome sokong sgt2.. rupanya stress keje ni lagi suck dari stress blaja tau uols.. stress keje ni berkaitan dgn manusia.. ade jerk politik dlm pejabat kn.. g la mn2.. mmg e2 yg berlaku..tp stress blaja dulu, walau mcm mana kami stress, tp bl kenang blk pica2 yg sempat diabadikan dlm hidup kami, mmg mcm2 perasaan yg wujud..tp yg penting.. kami satu kelas mmg sepakat.. Ome xtipu..mmg kami ade puak2.. geng2 kami sendiri..tp bila ade seorang Ketua yg sgt baik, bertanggungjawab kira sume perkara baik tu mmg ade pd dia iaitu kawan brutal Ome jgk NUR HAFIZAH SABRI, sume masalah dpt diatasi.. seyes! sp xsuka dgn Pijat.. kami dulu pggl dia Pijat..tp lps msg2 dh melangkah ke alam dewasa ni, Ome trus pggl dia FIFI.. comel kn..kn... *bab tukar2 nama ni mmg Ome suka..nmpk lebih ayu kan kan.. hahahaha *

oklah.. Ome xmo ceceh2 byk..uols tgk la wajah2 suci murni kami waktu belajar dulu.. klu uols tgk Ome xbyk beza kowt.. akakkk maintainnn nokk.. tapi akakkk tambah comel kn..kn uols? hahaha.. xblh blahhhh Ome nih.. nk memendam perasaan jerk kn.. salam sayang teramat saynag.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *kebanyakkan dari mrk ni dh berkahwin.. n ade yg dh beranak 3 ok.. jgn xpecaya.. Ome ni kawen awl..tp rezki lambat..klu x mmg dh beranak pinah Ome ni taw uols* daaaaaaaaaa..... cau cin cawwwwwwwwww.. weeeeeeeeee:D

 Lisz sgt focus! hahaha
 geng2 brutal..brutal kn muka kami :D
dari kiri Idora, Zub, Ome, Yana (sgt rindu kamu), Lisz, Fifi

OME RINDUUUUUUUUUUUU ZAMAN2 GILER DIPLOMA SAINS KESETIAUSAHAAN (DSK B) LA UOLS :D

21 July 2011

~every week yang sgt bz~

holla.. Assalamualaikum.. hawau uols? lame dh x guna word tu.. hawau? noti kn Ome nih.. klu sehari xkenakan org, mmg bukan Ome namanye.. he3x.. maap..maap.. klu ade yg tacing xblh di bw bergurau tu, Ome mintak maap byk2 ye.. lumrah.. stp manusia tu pelbagai ragam.. ade yg jns epy go lucky, ade yg jns asik nk tersentap jerk kejenye.. ade plak yg jns blurr.. e2 lumrah alam..xblh nk slhkn depa.. sbb tu kelebihan dan kekurangan masing2.. btol x uols? Allah dh jadikan manusia ni sebaik2 alam.. sgt special.. so, thanks a lot to Allah **alhamdulillah**

so, rini Ome x taw nk mulakan citer yg mn.. sbb Ome rs dlm beberapa minggu ni Ome sgt la bz.. klu dulu Ome asik nk mengomen boring la.. ape la.. tp skg ni xtaw la knp kn.. stp mggu jerk mmg Ome x melekat kat umah.. ade jerk programnye.. xpyh citer bln lps pny program.. rsnye Ome dh story telling kat uols kn.. so, utk bln ni awl bln Julai yg lalu, Ome bercuti bersama-sama femly terchinta Ome.. Ome pergi Langkawi.. e2 pun Ome dh story mory kat entry Ome kn.. so, minggu ke2 plak Ome pergi melawat makcik Ome yang kurang sihat.. kami sekeluarga menjenguk makcik Ome tinggal kat area Ijok sana nun.. dh dkt sgt ngn poly Ome kat Sabak Bernam tu.. klu ikutkn rindu mmg nk jerk pegi tgk poly Ome tuh.. tp sbb MALAS yg mcm tenuk ni, jd abaikan jerla perasaan rindu yang bersarang dlm hati nih.. dekat x dkt jgk la.. ade la dlm 1 jam lbh jgk lagi dari Ijok tu klu nk poly lame Ome tuh.. bile dok joyah ngn budak2 poly Ome, dorg teringatkan kembali zaman di poly dulu, mcm2 perasaan yg timbul.. citer psl kerepek yg we ols slalu beli kat corner poly tu pun terkeluar..zmn kena geget ngn charlie.. fuiyooo..mcm2 suka duka selama kat sn.. huhuhu **ehhhh..dh knp nk story mory psl poly plak?apakah???cettt**

so, minggu ke3 plak, hari sabtu minggu lepas Ome g Library KL.. tujuannye utk mencari bahan rujukan utk assingment pertama Ome sbg seorang pelajar.. n group Ome nk buat discussion skt utk assingment pertama ni..so, Ome dgn confident nye drive la bersendirian coz ptgnye plak dh set ngn kwn2 poly utk berpeluk cium..coz dh lame sgt x berjumpa kn.. yg kelakarnye Ome ingt Dewan Budaya dan Pustaka tu adalah Perpustakaan Negara.. Nmpk sgt mmg Ome ni buta KL kn.. kui3x.. d sbbkn xbw GPS (konon2 expert la kn..padahalll?? mongakkss) tpksalah bertanya org yang pandai dgn jln KL nih.. bygknlah dari DBP tu mmg Ome blank.. xtaw nk ke Perpustakaan Negara tu camne.. blur gler.. trus call org dan bertanya itu dan ini..alhamdulillah.. Ome smpai jgk Perpustakaan Negara.. hahaha.. selesai misi di Library, moh ler kte berjimba plak ye.. so, lps aje discussion dgn group Ome, Ome berdesup poie ke Mid Valley.. dari Perpustakaan tu plak satu hal.. xtaw jalan nk ke Mid.. tpksa jgk cari GPS (call kwn) tny mcm mn nk ke Mid dr Library tu.. sudahnye "GPS" tu pun xblh pakai.. "GPS" tu xtaw..blh?hahaha.. dgn niat dan tekad ntah mcm mn tiba2 menjadi cerdik pandai, smpai jgk Ome di Mid Valley..mmg taram setaram taramnye.. nsb la x sesat barat kn.. main pakai redah ajeee.. dlm 3 jam jgk la dok tersadai kat Macdonals Mid Valley tu.. dok pot pet pot pet..walaupun yg dtg xde pun sebahagian dari budak2 kelas lame, tp tetap meriah.. klu x gelak kasi pecah satu Macdonald tu bukan Ome la yerk.. **maap ye..Ome mmg suka gelak mcm kak Ponti..hehehe**

Settle hari sabtu, ahadnye plak Ome berjalan-jalan di Floria Putrajaya.. wif En. Hubs.. ini pun kebetulan plak En. Hubs x keje n  dia kate dia nk blanje femly Ome mkn ayam kampung kat Cyberjaya tu..call ibondaku, bgtau tunggu kat mn2, set masa.. tapiii.. mcm bese..janji melayu kn.. janji pukul 11.30 tggu kat POJ.. ibondaku call kate depa baru smpai Floria..xsempat pun nk jalan2 lagi.. pdhal kami ms tu odw dh kuar umah.. tp sbb pk Ibonda kn (anak durhaka plak nnt) so, bg la peluang ibondaku dan ayahandaku berjalan2 dlm 45 minit gtu.. sbb lps tu Ome dh  buat appointment.. so, mmg sgt rushing..  mmg masa sgt cemburu dgn Ome.. tapi disbbkn Ome pun xpnh smpai pun lg Floria Putrajaya ni sdgkn dh dkt seminggu lbh event tu tersadai kat Presint 2 ni, so, Ome pun amik kesempatan la jgk kn..Lps mkn kat ayam kampung tu, truslah Ome ke tempat yg nk dituju..  En. Hubs last minit dia bgtau dia x keje.. mmg stress jgk la kn..bkn senang nk bergumbira sbb dia xkeje.. Ome plak dh buat appointment awl2.. so, xblh la mungkir janji..kenalah jgk pegi menepati janji.. lps jerk dh menepati janji, trus berdosupp balik umah **inilah rutin hidupku**
 kwn2 yg senget!
 orked wif ibunye *mcm anak dara xibu die..cett!*
 yeahhh.. machelin wif chece Ome..ngeh3x..chece?? hellooo.. *perasan!*
 Orked takut ajamma zub..ngeh3x..

so, dis week stakat ni xde ape2 planning.. klu ikutkn mggu ni free and easy.. huh! sgt lega ok.. tp xtaw la plak last minit kn..minggu ni ingt nk rest kat umah lyn dvd Korea yg xhbs2 lagi tuh..bygknlah DVD tu Ome beli dlm 2 bln yg lps.. tp xhbs2 pun lagi citer Korea tu..nmpk sgt mmg Ome bz kn..klu x, xpyh tggu seminggu.. 2  hari mmg habis satu citer.. dlm satu citer tu ade 16 - 17 episod.. hahaha.. mmg dari pagi slaluny bl dh lyn citer Korea tu, susah nk benti..benti utk mkn dan solat.. kdg2 mandi sekali sehari aje.. sgt teruk kn.. hahahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *tingat zmn kat poly dulu.. start giler kn citer Korea bl tgk Winter Sonata..bygknlah pukul 4,5 pagi org dh tido..tp Ome blh g layan citer tu smpai hbs.. mmg mata merah menyala la.. xtido + menangis.. gler kn..hahaha* daaaaa.. cau cin cawwwww.. weeeeeeee:D 

20 July 2011

~Annual Holiday Femly Ome (Final)~

holla uols.. maap ya.. baru hari ni nk continue story mory holiday ni.. so, Ome xmo menceceh panjang2 lagi... biar Ome sambung story mory holiday ni k.. so, lps aje kami wat aktiviti mencabar.. kami trus berdosuppp cari tempat utk mkn tghari..perut ni krok krak krookk krak.. ya Allah..sgt lapar ok.. so, bl nmpk satu kedai mkn, kami trus melahap dgn laparnye.. ms tu mmg msg2 x toleh kiri kanan dh..rs mcm pelarian yg xmkn 10 hari..lapor nok.. kebetulan kami masuk ni makanan2 nye ala2 thailand.. mmg sgt maveles la kn.. so, mmg harganye pun sgt maveles.. Ome rs klu kat Langkawi mmg style mkn lauk pauk ni mmg mahal kowt.. n mkn tghari tu jgk mmg mahal..RM92 xslp Ome.. huhuhu.. sgt kelakar ok.. tp sbb mkn, malas ar nk berkira2 kn.. mkn ajelah.. klu xmkn lapar.. ye dak.. so, sblm kami bergerak ke destinasi strusnye iaitu Underwater world, kami singgah dulu ke Gunung Mat Cincang.. ekceli, Ome dh pnh naik dh cabble car kat Langkawi nih.. bg Ome klu uols dtg Langkawi, pegi la naik cable car nih.. mmg takut + cuak sume ade..tp bl uols dh ade kat ats tu, uols sgt teruja dan akn mengucap syukur krn melihat kebesaran Allah.. seyes! sgt shantek.. femly Ome ni ade jerk sebenarnya x pnh naik lg cable car nih.. tp disbbkn kakak Ome nk bw anak2 dia msk Underwater World so, kami kena la decide samada nk naik cable car or masuk Underwater World nih.. 

fuiyooo.. nk msk dua2 tmpt mmg xdpt la kn.. tiket utk sorg bkn murah..blh thn gak regenye..nk x nk kenala pilih.. so, kakak Ome mmg nk sgt bw anak2 dia msk UW nih.. so, xkesah la.. yg laen2 pun follow aje.. kat cable car tu, dorg tgk dari bwh aje.. sbb kakak Ome takut nk bw dua org budak tecik tu memandangkan kat atas tu mcm xselamat utk bw budak2 kn.. so, trus la kami ke UW nih.. kat dlm tu mcm2 kami dpt tgk spesies hidupan air yg sgt comel dan shantek.. n yg plg Ome teruja bl nmpk pingu..alahaiii..knp la pingu ni comel sgt kn.. rs mcm nk bw blk bela sekor kat umah.. tp nk letak mn? pingu kn nk kena sejuk slalu kn.. jd kte letak dlm peti ais.. ngeh3x..

so, lps aje dh penat seharian berjalan kami blk hotel dulu utk mandi manda dan berehat.. lps maghrib tu kami keluar blk.. utk ke Pekan Kuah.. d sbbkn shopink x hengat dunia, msg2 beli beg tarik.. kn beg tarik klu kat Langkawi sgt murah kn.. kebetulan mmg Ome n hubs tgh cari beg tarik yg jenis blh tarik tepi tu kn, so, kami beli la satu.. mmg wajib beli ok..sbb blk tu, mmg beg xmuat nk letak brg2 yg dh dibeli tuh.. bygknlah utk cekelat saje satu beg.. so, yg laen2 tu nk campak mn kn.. n bl smpai kat Ismail Group tu jgk, Ome beli lagi cekelat.. gler pny tamak kn Ome.. uish3x.. mau x tamak..klu tgk cekelat byk gler.. so, ape lagikk? angkut! bw blk la kan.. yahooo!!!


bile dh beli brg byk, Ome ngn hubs berkira2 cukup kerk x muatan beg kami ni..almaklumlah.. beli muatan beg  25kg.. mula2 niat xmo beli..skali bl dh smpai sn.. niat tu menjadi kenangan yerk.. ms check in beg tu, beg kami dh terlebeyyy sudahhh bah.. lebih 5 kg.. Hubs Ome plak dh cuak.. tp d sbbkn Ome ni cerdik akal skt kn, Ome suh Hubs Ome buka beg sandang yg dia bw tu n kebetulan plak beg tu xbyk brg.. Ome amik skt baju2 yg dlm beg satu lagi tu, n Ome letak dlm beg sandang Hubs Ome.. n alhamdulillah.. akhirnya cukup2 jgk muatan beg tuh utk 25kg.. hahaha.. penjimatan yg bijak kan.. so, lps aje kami check out hotel, kami trus gerak ke Makam Mahsuri coz kakak Ome nk bw adik iparnye melawat Makam Mahsuri.. so, pg2 lps aje check out, cr tmpt mkn n trus berdosup poie Makam Mahsuri..d sbbkn Ome dh pnh masuk, jd Ome malas nk msuk lagi.. Ome, Ibu dan Hubs Ome berjalan2 kat luar Makam tuh jerk ..nsb kebetulan ade gerai2 baju yg jual kat situ kn..so, cuci mata lagi la..dpt la jgk rembat sehelai seluar..blh pakai kat umah.. sbb seluar tu agak sheksi klu nk pakai kat luar rumah..jd, kte pakai dlm umah saje ye.. hehehe..






Ome blik by flight.. femly Ome dtg ngn keta..so, blk dgn keta jgk la kn.. mmg kesian jgk tgk depa.. tp rupa2ny dorg lg berseronok..siap pegi Padang BesaQ ok.. yg xthn tu siap call bgtau Ome dorg kat Padang BesaQ.. ms dorg kat Padang BesaQ tu Ome dh smpai umah..siap blh relax..landing2 rehat..dorg dok bershopink sakan lagi.. sgt melampau kn.. tp mmg trip kali ni sgt besstttt.. mudah2an thn dpn Allah berikan peluang dan ruang utk kami sekeluarga ke Pulau Redang plak..walaupun Ome dh smpai sn 2x, tp setiap percutian tu berlainan kenangan nye kn.. so, next year blh simpan duit dari skg.. sbb kami nk berendam dlm air plak.. yeahhh.... salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! **ya Allah.. aku bersyukur atas nikmat dan kurniaan yang telah KAU berikan pada kami.. Terima kasih YA ALLAH ** daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwww.. weeeeeeeeeee :D

18 July 2011

~Annual Holiday Femly Ome (part 2)~

holla.. gler pny malas Ome ni.. malas dh tahap tenuk.. blh kerk x continue story mory.. nk bg entry ni bersawang br nk update kerk Omeeee oiiittt.. ya ampun.. tp seyes ok! lately ni Ome sgt malas nk mengupdate bite terkni lagi sensasi.. ade jerk yg menghalang.. aishhh.. Omeee ooiitt.. wake up! jgn malas2.. **cargas**

continue dari story mory yg lalu.. utk hari pertama di Langkawi, kami trus check in hotel.. fyuolsi, kami book hotel ni dari awl thn lagi.. sbb nye takut nnt bl smpai sn kami x dpt bilik kn.. murah aje bilik ni.. semalam rm77..so, dua mlm baru rm154.. deluxe room.. quite gud.. xdelah bajet sgt kn..HOLIDAY VILLA  LANGKAWI.. sbb kami ni anak beranak keje gomen, so, msg2 gunakan kelebihan yg ade utk dptkn harga gomen staff.. weeee.. sgt berbaloi ok.. lgpun bkn nk duk terperap dlm bilik aje kn.. mmg trip kali ni kami xdok dlm bilik sgt..dok dlm blik tu semata2 nk tido, mandi2 dan rehat utk lepaskn penat jerk k.. mmg sharian kami dok berjalan dari pagi smpai la mlm.. **baloi..memang berbaloi**

ptg lps jerk kami check in, trus kami berendek di Pekan Kuah.. misi pertama kami utk shopinkkk ceklattt.. ya ampun.. msk Ismail Group pny kedai ade mcm2 cekelat.. ape lagikkk.. trus amik bakul, n memborong sakan.. fuiyooo.. byk jgk la berhabis. cekelat saje berhbs dlm rm250.. hahaha..gler kn.. blh kena kencing manis klu Ome dok tibai cekelat tu sorg2.. aishh..mn blh cenggitu.. ade la jgk yg Ome belikn utk kawan-kawan Ome.. yg mn xdpt tu.. bkn Ome xingt kat uols.. ingat..uols sentiasa dlm ingtan Ome.. tp xkn nk beli utk sume kn..kn.. alaa.. stakat cekelat Langkawi.. uols pun blh g la kn..kn.. *sdpkn hati uols yg sentap ngn Ome**

sblm kami dinner, ibu Ome yg sememangnye excited nk shopink, sibuk dok mencari Idaman Suri.. klu uols nk tau, klu nk dptkn pinggan mangkuk yg maveles + tip top blh la dtg kat Idaman Suri nih.. mmg shantek2 la pinggan mangkuk kat sini.. Ome beli sudu+ senduk+ pisau utk keperluan Ome sahaja.. xskose ok nk angkut pinggan mangkuk yg berat2 tu.. bohhh laayaann.. hahaha..  lps setengah hari suntuk kami dok shopink n lps aje dinner trus kami blk hotel.. uols tau x.. rupanye mkn tghari klu kte amik lauk pauk mcm nasi putih + lauk2 tu kn utk kami sekeluarga kena hampir rm100.. mahal gler la.. rs mcm mkn kepala gajah.. so, d sbbkn tghari kami dh terkono, kami mkn goreng2 aje mlm tu.. uols tau x klu kami mkn goreng2 baru rm5+.. xsmpai pun rm60.. sedih kn.. ish3x.. **melayu ngn melayu pun nk kenakn gak kerk? #apepuntakboleh!**

esk2 paginye plak kami ade misi.. misi kami sgt mencabar ok.. kami sekeluarga pnh la dtg Langkawi ni.. tp xpnh pulak g pantai2.. either nk mandi skalipun xpnh..keje kami bl smpai Langkawi ni shopinkkkk! tp kali ni x.. kami dpt buat Island Hoping k.. mmg niat Ome dari KL lagi nk g Tasik Dayang Bunting nih.. n kakak Ome la sgt excited.. dia suh Ome amik dan minum air tasik tuh..dia kate ape.. USAHA..waaaa.. azab jgk la nk minum air tasik tuh..so, keje menempah2 ni mmg keje Ome.. transport kat sn pun Ome yg book.. so, bile smpai aje sn mmg senang dh..xpyh nk pk2 nk belek2 nk naik ape.. nk wat ape..mmg dari KL ome dh rncg sebahagian dari jadual kami kat sn.. Ome tmph speed boat.. sebuah speed boat ni muat la utk 11 org dewasa.. 2 kanak2.. rm250 aje..kami booking utk kami sekeluarga.. xde campur2 ngn org laen.. Ome kate sgt adventure tu sbb kebetulan pg tu hujan.. plak tu naik speed boat.. mmg dup dap dup dap jgk jantung nih.. takut wooo.. plak tu speed tu boat tu mcm nk terbalik bl dipukul ombak.. tp mmg sgt best.. dh lame xbuat aktiviti mencabar mcm tu.. so, d sbbkn trip kami ni ade dua org budak kecik tu, jd dua org budak kecik tu diapit oleh kami di tgh2.. so, mmg jgn harap la kami nk bg dorg bersenang lenang atas bot tu kn.. dok diam2 ye budak dua org tuh.. ngeh3x.. **masa ni dpt la tgk 2 org budak tu diam jerk membisu.. tau pun takut kn budak2**

so, dlm ms 3 jam tu kami di bawa ke 3 buah pulau.. Tasik Dayang Bunting, Pulau Helang & Pulau Beras Basah.. kat TAsik DAyang Bunting ni kami diberi masa selama sejam untuk melihat keindahan panaroma di pulau nih.. yg xthn tu, ya ampun.. byk btol monyet yg sgt jinak..bkn dia takut ngn kte..kte yg takut ngn dia.. rupanya bl smpai situ, jgn pegang ape pun kat tgn.. esp yg berplastik.. slumber badak aje monyet ni p tarik beg plastik pengunjung tuh..sbb dia ingt dlm tu ade mknan.. sgt busuk ati taw monyet2 tu.. pencuri mknan.. ms kami smpai tu, mmg cuak jgk..takut di apa2kn kami kn.. tp yg kelakarnye ade sorg pakcik ni dia berseloroh ngn monyet nih.. dia ckp ape.. "hah! aku xbw ape..aku bw diri aku jerk ngn dua biji telur".. apakah??? sgt sengal kn pakcik nih.. kteorg yg dgr ni ketawa terbahak2 jerk.. ya ampun.. mcm mn pakcik tu boleh dpt idea sebegitu.. hahahah.. smpai sn Ome xmandi pun.. pdhal bw aje baju spare..leceh la.. nk kena tukar2 baju.. OMe ngn hubs kena la minum air tasik tuh..kebetulan adik Ome yg dua org tu mandi manda kat situ.. Ome suh dia amik air kat belah hujung2 yg org xmandi manda kat situ.. asihhh.. xkose la eh nk minum air yg bekas org mandi.. ya ampun.. tp kn uols.. mmg pelik ok.. pdhal kawasan situ kn dikelilingi dgn laut kn..laut kn masin..tp knp air tu jd tawar? uols pelik x? hahhh!! odw nk blk ke jeti tu.. tgh dok jln2.. tiba2 Ome dpt rs.. ade benda berat menarik beg Ome.. Ome ms tu mmg xpk ape dahh.. sekuat ati Ome menjerit.. agk2 uols tau x ape? lahanat pny monyet.. ade kerk dia cuba nk copet beg yg Ome sangkut kat leher tuh.. dia tarik sekuat ati dia taw.. ms tu mmg Ome cuak gler.. aishhh..mmg sgt viadap taw monyet tuh.. nsb la dlm beberapa second lps tu dia lpskn.. klu x? hahaha.. fhm2 ajelah.. huhuhu **azab ok nk minum air tasik tuh..smpai nk terbelahak Ome dibuatnye.. USAHA! aiyarkkkkk**

di Pulau Helang kami tgk pemandu yg bw speed tu baling daging ketengah2 laut.. n tiba2 dtg sekumpulan helang dok sambar2 daging2 yg pemandu2 tu bg..nsb la helang tu x p sambar kami yg dlm boat ni kn.. cuak jgk.. tp mmg sgt terpegun..selama ni xpnh tgk lagi helang2 yg byk gler berterbangan atas pale boat tuh.. mmg sgt teruja ok.. kesian kn..umur dh separuh abad baru dpt tgk helang yg byk sebegitu.. hahaha.. n last skali b4 kami mendarat ialah pulau beras basah..kat sini pun byk gler monyet..d sbbkn kami dh lapar sbb bfast pg kami hny mkn roti, so, kami keluarkn la mknan yg dibw.. tgh dok mkn2 tiba2 ade la sekor monyet ni nyusup msuk bwh kusi.. mcm bese nk curi mknan kami..nsb la Ome perasan.. lari Ome bw mknan tu jauh2.. nsb la x dikejarnye.. sbb ade owner yg jual mkanan ringan kat situ dok keluarkan lastik yg sgt besar.. berkeliaran monyet2 tu lari.. hahaha.. pdn muke.. aishhh.. cuakk ok.. klu di curi aje mknan tu xpe lg..ni klu dia dia cakar kerk.. gigit kerk.. aishhh.. satu keje plak..
ade yg MC sebulan.. MC lg xpe..takut nnt ade yg fobia nk dtg Langkawi..lagi masakkk kn.. **monyet yg sgt noti ok**

 wif anis ucuk yg xhbs2 dgn "milonye"
 wif ma love patzi
 shopinkkk time!!
 cinta hatiku.. ma ibu ayah tercinta
 rendam kaki aje kat tasik dyg bunting
 huhuhu..minum air tasik dyg bunting :D
 tasik dayang bunting!

fuiyooo.. panjang kn story mory Ome.. kn Ome dh kate.. story Ome mmg suka byk menceceh.. dh nama pun Omeee Anaattt kn.. hahaha.. oklah.. next program Ome story kat entry laen k.. bile? ntahlaaa.. tgk la klu Ome rajin ea..byk benda nk di abadikan dlm blog ni.. tp kahsian.. tahap kemalasan yg tinggi menyebabkn Ome xdpt nk update secepat yg mgkn..uols sabar k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *klu uols nk tau shopink ialah terapi yang baik utk wanita.. sbb tu wanita suka shopinkkk.. hahahahah..  daaaaaaaaaaaaa cau cin cawwwwwwwwww... weeeeeeeeeeeeee: D

15 July 2011

~Annual Holiday Femly Ome~


hooolllaaa.. Assalamualaikum.. hyeee uolss.. sehatttt x??? alhamduillah.. rini Ome baik2 saje.. cuma telinga ni aje yg kdg2 sakit.. Ome rs ni penangan sbb korek telinga kelmarin la nih.. maybe terlanggar sikit gegendang telinga Ome ni.. so, rsnye mcm nyut nyut..tp ade sorg Ustaz ni pnh berkata bahawasanya sekiranya kita sakit.. jgn pernah merungut.. tapi kte mengucapkan Alhamdulillah.. insyAAllah.. Allah akan berikan kte ganjaran pahala.. jd! Ome xmo merungut.. Ome nk say Alhamdulillah.. **baekkknye dak ni..anak sp?? hihihi**

seperti tahun2 yg terdahulu.. seperti biasa jugak lah.. tahun ni alhamdulillah skali lagi Ome nk ucap syukur kpd DIA yang Maha ESA.. sbb skali lagi DIA berikan peluang pd kami satu keluarga untuk bercuti bersama-sama. Alhamdulillah.. tahun ni jgk, hasrat kami tercapai jua.. n yg bestnye tahun ni kami dpt pergi dua tempat utk holiday.. awl tahun ritu Ome ade story mory kat uols kn yg kami ke Cameron Highlands.. kebetulan sepupu Ome bertunang.. jd dh alg2 smpai tu, kami bercuti trus.. tapi yg xbestnye percutian kami terganggu dek kerana jem yg sgt truk di Cameron Highlands.. jd, nsb la kami mmg dh plan jgk thn ni nk ke Langkawi.. jd, alhamdulillah.. hajat kami tercapai jua utk kami holiday bersama ibu ayah tercinta di pulau yang menyembunyikan pelbagai lagenda iaitu Langkawi.. **misi utama berbulan madu kali ke??? hahaha.. xtaw.. dh byk kali hanimun ni.. tapi tetappp.. xpe2x.. bukan rezki Ome lg**
so, plannye dari awl tahun lps lagi Ome dh book tiket flight ke Langkawi nih ngn hubs Ome.. Ome book sbb ms tu Airasia tgh wat promosi tiket kerk Langkawi ni murah gler..bygknlah dua org pegi dan balik termasuk cukai tanpa beg RM34 utk dua org.. ms tu pk jgk.. klu xpegi pun xla ralat sgt kn..so, mmg booking aje.. tapi xsangka plak.. parents Ome nk follow skali.. so, Ome lagi suka..sbb lagi ramai lagi meriah percutian ni kn.. tp femly Ome x pegi by airflight.. dorg naik keta n smpai kat Jeti Perlis dorg tukar naik feri.. mula2 nk gak cr tiket flight yg murah2 utk depa..tp tggu pny tggu rupa2nya dh xde dh promotion.. so, malam jumaat tu pukul 12 dari Sepang depa dok travel smpai ke Jeti Kuala Perlis.. mmg sgt adventure kn dorg.. yg kami plak flight tenghari hari sabtu.. so, kami terbanglah ke Pulau Lagenda yang diberikan nama Pulau Langkawi.. nk tau kami buat ape kat sana?? spt yg Ome janjikan percutian ni agk panjang utk di story mory kn.. jd Ome story kat page lain k.. uols tggu taw.. SALAM SAYANG TERAMAT SAYANG.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peacae!!! *naik flight 1 jam dh smpai..tp klu travel ngn keta amik masa berjam2.. aduayaiii.. Ome blh rs kepenatan dorg taw..* daaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwww... weeeeeeee:D

08 July 2011

~kursus ke2 untuk tahun 2011~

halliuuuu.. Assalamualaikum WBT uols.. lame gler x jumpa uols kn.. Ome tau.. Uols rindukan Ome kn..kn.. xpyh tipu la.. uols kn mmg suka Ome menceceh membebel kn.. mmg saje jerk Ome biarkan entry ni bersawang supaya uols sentiasa rindukan Ome.. hihihihi (xblh blahhh kau Ome! perasan!)

so, sepanjang Ome x update entry ni, ade x dikalangan uols yang nk tau sgt ape perkembangan terbaru Ome? mstla uols nk tau kn.. klu uols nk tau, last week jadual harian Ome mmg sgt padat ok.. hari Isnin dan Jumaat aje Ome keje.. 3 hari lg Ome xkeje sbb Ome ade kursus teambuilding di Klana Jaya Resort, Seremban.. alhamdulillah.. untuk sepanjang pertengahan tahun 2011 ni, Ome dh dpt laksanakan misi kerajaan untuk menghadiri kursus 7 hari setahun.. jd skg ni Ome dh dpt kumpulkan 5 hari kursus.. skg ni tggl nk cr lg 2 hari jerk lg.. lps tu Ome dh lps.. yeahhh!!!

nk citer ape ye psl kursus ni? ermmm.. Ome pun xtaw nk story ape..sbb consultant yg anjurkn kursus ni pun org yg sm.. aktiviti yg dijalankn pun lebih kurang sm dgn aktiviti tahun lps teambuilding yg Ome pegi kat Bukit Merah Lake Town Resort.. so, Ome rs kte skip aje story mory ni..tp kte cekedot pica sepanjang aktiviti diadakan..nk x?nk x? Ome tau.. uols mmg malas kn nk baca2 ni.. almaklumlah..hari ni hari jumaat.. penat keje mlm td yerk uols.. tetttttttttt.. ngeh3x..

salam ceria.. salam cahaya.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * nnt Ome update story mory percutian femly Aminuddin & Zaharah k.. sgt beshhhh.. kenangan indah yg xdpt Ome lupakan.. naik speed boat dlm keadaan hujan renyai2.. wallaaaa.. sgt adventure ok.. daaaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeeee:D






























#terhibur kn dengan pica2 nih.. xpyh nk kena baca panjang2 lebar kn entry kali ni... xpe..lps ni Ome bg uols baca panjang2 lebar plak.. next entry plsssssssssss.. ngeh3x..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...