19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 August 2011

~iftar wif my luv patzi~

its friday! its friday!! its friday uols!!! waaaahhh.. manyak epy la lu amoi.. mood laye lu sudah mali meh? huhuhu.. ekceli kn uols.. mood raye Ome thn ni xdtg2 lgi.. Ome pown xtaw la knp la mood raye tu xmari.. tapi mood nk cuti seminggu tu yg overshadow uols.. ntahlaa.. bknnye xpnh raye sblm2 ni.. dh hdp 25 thn uols.. tp Ome rskn thn ni la mood raya tu susah nk sampai.. Ome dh seru dah.. dtglah mood raya..dtglah mood raya.. dtglah mood raya.. tp tetappp dia xmo dtg.. jd nk wat camne? ermmm.. maybe sbb xsmpai kampung lgi kowt kn.. Ome rs klu smpai kampung hubs Ome nnt, insyAAllah.. mst bertukar trus kn kn kn.. *alasan! sbnrnye jasad kat sini..hati dh kat kmpg.. hihihi ;p

yeess! kelmarin Ome telling kat uols kn yg Ome nk story mory psl iftar wif my luv patzi.. uols tau kn sp my luv patzi tu? yeessszaa.. my luv patzi tu sudah semestinye keluarga Ome.. ayah, ibu, kakak, abg ipar, adik2 dan anak2 buah Ome yg bijak tapi nakal tuh.. n sudah semestinya..my luv hubby pun wajib la tersenarai kn.. so, smlm ialah turn ayahanda tershinta Ome plak blanje kami anak beranak mkn kat luar.. ekceli hari 1st pose tu kakak Ome dh buat mkn2 dh kat umah dia.. so, turn Ome plak hari minggu pertama pose tu Ome masak nasi ayam khas utk femly Ome saje.. tp waktu tu femly kakak Ome xde..sbb ade kematian belah abg ipar Ome..so, mrk xdpt dtg.. d sbbkn xdpt rs nikmat berbuka puasa satu femly tu lg, Ome decided blanje my luv patzi berbuka di Restoran Telaga Buruk di Bandar Baru Bangi.. time tu Ome blanje plak.. almaklumlah..gaji dpt sebulan skali.. so, kdg2 klu kte berbelanja utk keluarga pahalanya berlipat kali ganda kn..so, inilah masa nya nk membuat amal kebajikan..selain tu dpt mengeratkan lagi kasih syg antara kami.. hidup hny skali uols.. xtaw esok lusa klu Allah nk tarik nyawa salah seorang ahli keluarga Ome..time tu mmg dh terlambt la kn..so, slagi mrk masih bersama.. selagi tu la Ome akn berbakti utk ibu dan ayah Ome.. *ayah ibu.. ALA (nama manje dirumah ye uols.. hihi) sayaaangg ibu ayah :)

oh yee.. smlm jgk kami berbuka puasa skali lagi.. sblm berakhirnya Ramadhan ni.. semalam turn ayah Ome blanje.. kami check in di Medan Ikan Bakar Tasik Idaman.. uols pnh pegi? klu yg pnh pegi tu, uols tau la kat mn kn.. mn yg xpnh pegi tu.. pegilah layaaan masakan di sana ea.. bg Ome makanan kat sn oklah.. tp jgn terkejut plak bila membayar nnt ye..Ome rs la kn mahal jgk la mkn kat situ.. walaupun ini bkn kali pertama mkn kat situ, sbb sblm2 ni pnh jgk mkn kat situ.. ntahlah.. maybe tempat makan tu selesa kowt..dat's y ayah Ome suka mkn kat situ.. tp bg Ome.. maybe klu ade pilihan lain, Ome akn mkn kat tmpt lain..tp sbb ayah yg nk blanje.mn buleh nk memilih kn.. so, kenalah bertindak mengikut arahan.. huhu.. ohhh!!! smlm kami xmkn nasi tau uols.. sume dok order western food.. chicken chop & lamb chop.. sblm2 ni mkn nasi putih + ikan bakar + lauk pauk.. tapi kali ni kami nk tukar menu.. boring la uols..sblm pose asyik mkn nasi aje.. so, msg2 decide tukar menu.. jd omputih skejap.. tp lps tu msg2 x kenyang.. hahaha.. patan muke..nk sgt mkn ala2 western la konon kan.. ayah jgk yg kenyang.. sbb ayah sorg aje pilih nasi goreng.. kami sume pilih western food.. hahhahaha.. 





 kureng kick ar western food depa nih

so, hari ni last keje.. ahad ni Ome balik Terengganu.. spt yg Ome story telling kat uols sblm ni, thn ni turn Terengganu ye uols.. kui3x.. so, sebelum Ome terlmbt Ome nk ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri buat semua teman2 Ome.. sekiranya Ome ade terkasar bahasa, terguris hati uols, ter ape la kn.. yg buat uols panas ati, benci ngn Ome.. Ome mohon keampunan dari hujung rambut sampai hujung tumit kaki ni ye uols.. halalkan makan minum Ome selama ni.. so 0-0 ea uols.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * mana yang pandu untuk pulang berhari raya tu, pandu dengan selamat..ingatlah orang tersayang ok! daaaaaaaa.. caaaauuu ciiinnnn caaaauuu.. WeeeDD :D

24 August 2011

~iftar wif Angelz w/out achu~

holla.. salam uols.. uols sihat? wahhh.. dh masuk puasa ke24 la uols..serius.. cepat benar Ome rs masa ni berlalu kn.. next week dh buleh raye.. yahooo! n tahun ni giliran kampung Hubs Ome plak.. last year Ome beraya di KL wif my luv patzi kan.. so, dis year Ome beraya di kampung hubs di Terengganu plak.. spt biasa.. bagi pasangan suami isteri spt Ome ni kenala saling bertolak ansur.. so, no cheating2 ok.. hehe :).. wat la muka seposen kerk, muka 1 sen kerk.. perjanjian tetap perjanjian.. tp xkesah lah.. beraya belah mn dulu pun lbh kurang sm jerk.. pasangan mcm kami ni xblh la nk selfish kn.. :)

ok..skg ni Ome xmo story psl raya dulu..Ome nk story mory psl iftar utk minggu ke3 ni.. alhamdulillah.. tiap2 minggu mmg Ome akn berbuka dgn kawan2..either kawan2 hubs Ome mahupun kawan Ome, mmg tiap2 minggu full house..samada Ome yg pergi umah mrk or Ome yg masak.. sumenye mmg mkn beramai2..almaklumlah..nk mkn ramai2 waktu hujung2 mggu jerkla..klu hari2 bese buka pose ngn hubs and adik lelaki Ome tu je la.. e2pun klu dia xblk umah ibu..klu x,berbuka ber2 ajelah kn..tp nsb la jgk sometimes ade jgk insan2 yg nk belanja kami mkn..so, org kate ape.. rezki jgn ditolak bala jgn di cari.. huhu.. klu berbuka ramai2 mmg best kn.. e2 yg bl dpt berbuka ramai2 Ome suka sgt.. 

n minggu ke3 tu turn Angelz plak berbuka dgn Ome n hubs.. tapi berbuka kali ni kami nk buat lain dari yang lain.. di sbbkn kebetulan masa tgh dok ralit tgk promotion dari MYDeal & MilkAdeAl  ritu, Ome rs nk try la mkn buffet dgn depa nih.. n depa pown mmg dari awl dok bg idea nk buka pose kat hotel or restoran yang mensajikan menu buffet kan.. tp nk cr buffet ni sumenye mahal2 belaka kn.. klu x RM80++ bukan harga hotel la kn.. tp e2lah..nsb dan rezki menyebelahi kami.. d sbbkn ade menu buffet yg murah iaitu RM55 sekepala,so dorg pun stuju n Ome pun beli la voucher dari MYDeal.. for me, either MyDeal or MilkAdeal nih..dua2 sgt bagus.. bkn pertama kali Ome beli voucher2 ni dgn depa..sblm2 ni pun ade jerk.. Ome beli voucher SPA la.. voucher facial la.. voucher kek aiskrim lah.. hahaha.. tp stakat ni Ome sgt berpuas ati dengan pembelian voucher nih.. serius! xrugi pon.. n yg plg penting.. jual beli ni sah.. dan x menipu.. e2 yg sgt PENTING!!!

Kami buka puasa kat Maytower Hotel KL.. klu uols tau hotel ni dkt dgn Masjid Jamek Jalan Tar tu .. mmg sgttt best la klu g shopinkkk.. tp Ome xsempat pown nk g shopink kat situ..Ome pegi sana pun semata2 nk berbuka puasa dgn Angelz.. sbb masa x mengizinkan.. hubs Ome keje.. so, mmg ptg baru la blh kami bergerak ke KL tu.. tp nsb la Ome xpegi shopinkk.. Ome smpai ptg tu pun manusia dh bersesak2 mcm nk g haji..aiyooo.. sgt xthn ok.. n nsb la kami ni dh buat perancangan yg baekkk pnye.. mn ade kami naik keta.. rela kami naik ERL + Star LRT tu.. xkose ok nk hadapkn jem yang ntahapehape tu.. mmg smpai hotel tu, trus kami bergerak ke meja mkn yg telah disediakn.. oh ye.. sblm dtg, kena wat booking dulu ye uols..jgn main pakai redah aje.. slp haribulan nnt kena mkn atas lantai.. hehe.. Ome dh buat tempahan seminggu awl dari hari yg we ols g tu..  sbb takut buat tempahan lmbt, full book plakkan..so, better la tempah awl.. ye dak?

uishhh.. jgn la tny mkn ape.. mcm2 ada.. dh nama pun buffet kn.. slagi x kembung perut, mmg slagi tu la kami dok letak punggung kami ni ats kusi tuh.. hehehe.. tp Ome xkn amik nasi klu mkn buffet.. sbb bl mkn buffet ni mcm2 ada kn.. so, klu Ome amik nasi comfirm la kn lps tu Ome xkn usik ape2 dah.. so, nk selamat better amik yg ringan2 n blh sumbat sikit2 dlm perut nih.. barulah x rs rugi kn.. hahaha.. n yg plg best otak-otak.. klu kat luar tu beli 10 batang pun xcukup kn utk Ome sorang.. kat situ blh dikatakan byk jgk la Ome bedal..lg2 alg la kn.. almaklumlah.. org xde gigi..(mmg matik aku).. ms p ni baru seminggu dia simenkn gigi dia.. dia kn pakai bracelet kn.. so, doctor xbg dia mkn makanan yg keras2..either nasi pun xblh..sgt rugi kn.. so, dia la yg plg byk mkn otak-otak..benda2 laen tu dia usik jgk..tp dlm kuantiti yang sikit..kesiannn.. laen kali nk g wat gigi tu, biarlah lps raye ye awk.. hihihi..

moh kte layan pica2 yg akn buat uuols meleleh air liuq.. hihii.. haruslah wajib kn sesi photoshoot :)










errmmmm.. sodakawallahulazim.. hehehe.. lps mkn moh ler kte bergerak pulang ye.. shopinkkk? idak la saye.. angah & alg ajak jgk g SOGO.. tp sy dh berjanji pd diri ini.. selagai trauma dan fobia Ome ni x hilang, Ome xkn pnh sesekali pijak lantai SOGO tu ye uols.. huhu.. sejarah x mungkin berulang..takuttt wooo.. kebetulan plak ms kejadian tu mcm ni la keadaan nya.. nk raya.. hbs duit Ome kena kebas.. stress ok.. so, katakan XNKKKK pada SOGO.. eiihhh.. org dok kata sogo e2 sogo ini..murah sana..murah sini.. ehhh.. jgn harap la Ome nk jejakkan lagi kaki ni ke SOGO tu.. huhuhu.. (fobia gler)

so, lps dh berpolok cium ngn Angelz.. kami pun berjalan mengikut destinasi masing2.. n ms nk blk tu, mmg Ome lalu deretan kedai2 yg jual baju2 raya tu.. so, Ome usya2 gtu jerk la kn.. Ome ni kain ela utk dibuat baju raya tu mmg byk.. ckp jerk kain dari mn.. kain ela yg Ome beli kat Bandung thn lps tu pun ade lagi x berjahit2.. kain ela yg Ome beli kat Vietnam baru2 ni pun ade.. tp e2lah.. x berjahit.. xkn Ome nk jd mcm sami buddha tu  g lilitkn kain tu kat badan ni plak kn.. so, nk xnk kenalah cari sepasang baju kurung untuk dijadikn baju raya.. n nsb la ade satu kedai ni..btol2 kedai yg terakhir sblm Ome naik train tu, Ome berkenan dgn baju tuh.. so, rembat la sepasang kan.. n tema raya kali ni warna ceklat ye uols.. :)

so, persiapan raya uols camne? dh beli kerk blom? Ome? alhamdulillah.. stakat ni sumenye dh selesai.. tggl nk amik baju raya hubs kat tailor.. u see.. Ome ni mithali jgk kn..baju raya hubs g tempah.. baju sndiri x bertempah2.. kui3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *sbb ape Ome tempah baju hubs Ome ni?.. sbb Hubs Ome ni sgt cerewet..dia xsuka baju yg ready made tu..dia kate xbest.. so, kenalah korban kn diri.. Ome ni bg jerk baju ape pun asalkn selesa Ome blasah aje.. sob sob.. baju raya tahun ni xbyk mcm thn lps.. huhu.. pdn muke utk diri sendiri! huhu.. daaaaaaaaa.. caaauuu ciiinnnn caaawwww ... weeEEeee :D

psttt..psttt.. next entry Ome nk story mory iftar wif my luv patzi.. ehhh.. jgn ingt Ome berbuka puasa dgn kawan2 aje.. my luv patzi tu jgk sebahagian hidup Ome ye uols.. nnt Ome story mory kat uols next entry k.. daaaaaaa...

19 August 2011

~epy anniversary 5th years~

holla.. Assalamualaikum Wbt.. cpt kn masa berlalu..mlm ni dh start 10 mlm terakhir..org kate 10 mlm terakhir ni klu kte minta ape jerk pd DIA dgn seikhlas hati DIA akan memakbulkan doa hambaNYA rite.. so, mlm ni sempena aniversary Ome n hubs yg ke 5 thn.. Ome mohon sgt pd DIA yang Maha Esa.. dengan rasa rendah dirinya Ome mohon kepada Allah SWT agar rumahtangga yang Ome bina bersama hubs selama 5 thn ni akan kekal hingga ke akhir hayat kami.. Semoga Allah memelihara hubungan kami.. Semoga di bukakan pintu rezki yang melimpah ruah.. Semoga Allah memberikan kami hajat yang satu ini (Anak).. n last but no least Ome mohon kepada DIA yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang agar perkahwinan ini dirahmati dan diberkatiNYA.. aminnnn.. :)

kejap jerk kn.. selama 5 thn ni.. pelbagai dugaan/ranjau yang kami lalui.. suka sedih gembira kami hadapi bersama-sama.. n alhamdulillah.. Ome bersyukur kepada DIA kerana Dia menemukan Ome dengan seorang insan yang sgt2 baik.. yang sgt2 bertanggungjawab.. yang sgt2 bersabar dengan Ome.. btol la org kate.. jodoh pertama ialah jodoh terbaik utk kte.. n Ome berharap semoga jodoh ini berkekalan hingga akhir nyawa..

Oklah.. sebelum Ome ca alif bot dari entry ni, Ome nk share sikit video yang dibuat khas dari my beloved Alg iaitu Noorazarifah Mohd Nor,  yang mn video ini amat2 bermakna utk Ome dan Hubs.. we're so apprecited laling.. thanks a lot..  stay tune tau uols.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *uols..doakan Ome bahagia bersama En. Hubs Ome ye.. aminnnn :) daaaaaaaaa.. cau cin cawwwwww... weeeEEEee :D

video ni wat Ome tacing uols.. meleleh air hidung nih menahan air mata..huhu.. :p

18 August 2011

~bichoo~

holla.. Salam Ramadhan yang ke18 uols.. pose x hari ni?alhamdulillah... Ome masih diberikan kekuatan untuk menempuh Ramadhan yang penuh barakah ni.. n alhamdulillah jgk.. Ome diberikan kesihatan yang baik sepajang bln yang mulia.. klu sakit perut dan loya2 tu jgk adalah pkra biasa bl berpuasa.. beselah tu kn.. angin sepoi2 bhs bertandang bl xdpt mkn.. lg2 plak Ome jns berpenyakit gastrik dan migrain.. so, kenalah kuat! ye dak.. tp hari ni tiba2 Ome rs tekak ni mula rs kering.. ala2 mcm nk sakit tekak aje kan.. aishh.. Ome rs mcm dh jd rutin tahunan plak.. setahun tu mst sekali dua la wajib hadir kesakitan tekak nih.. seyes! klu dh mula sakit tekak, sgt la rocker suara Ome ni uols..smpai satu tahap kte sbg secretary ni plak selalu kena jwb panggilan kn.. so, sume org bajet Ome ni lelaki.. aiyooo.. Ome dh cuba uols..sehabis baik nk control suara ni ala2 ayu gtu kn.. tp maaf la ye.. tetapppp xblhhhh! so, nk x nk.. kena la hadappp jgk ye uols.. sexy kerk x suara Ome? aishhh.. sexy gler uols.. Ome takut uols tergoda jerk.. ngeh3x..

ooo.. sjk kelmarin Ome dok pasang lagu hindustan.. kte switch sekejap dari Korean ke Hindustani.. bolehhh??? hehe.. di bln2 Ramadhan yang mulia nih plak tiba2 rs nk melayan perasaan dgn lagu2 hindustan..haha.. ellooo.. kate 1 Malaysia.. sume Ome layan uols.. wahhh3.. terasa berada di awang2an uols.. mula la teringat kembali sejarah yang x mungkin berulang tu kn.. huhuhu.. ehhh! sekejap2.. Ome nk tny uols nih.. ade sesiapa yang pernah tgk citer hindustan yang tajuknye Bichoo tu x? pelakonnye Bobby Deol & Rani Mukerjie.. wah3x.. dh lame sbnrnye Ome cr blk drama ni uols.. aiyoo.. jgn tny la knp.. Ome pun xtaw knp dlm byk2 filem hindustan yg Ome pnh layan + dok giler suatu masa dulu.. drama ni yg menjadi kegilaan Ome.. hah! ape gelak2.. geget kang! huhu.. klu uols ade or maybe uols tau kat mn ade drama ni dijual..plss..plsss.. let me know ya.. seyes! smpai kedai DVD kat KL Ome g cr citer nih..tappiii tetappp xjmp.. stp kali Ome tny kat kedai DVD tu, org tu mst ckp xde stock.. dorg x restock lg drama tuh..menci taw.. bl kte cr, e2 yg xjumpe..cuba klu xmo pun..mst ade jerk kte jmp kn.. so, klu uols jmp or mmg uols ade koleksi simpanan, roger2 la Ome yerk.. seriuss! Ome mmg sedang sgt cari drama nih.. ok! thank you uols :)

meh kte layan antara lagu2 yg Ome suka dgr dlm drama Bichoo nih.. hahahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *knp ea bl tgk citer hindustan kena sediakan tisu.. plak tu filem hindustan wajib 3 jam.. huhu.. laaayaannn.. daaaaaaaaaaa.. cauu cinnnn cawwwwwww... weeeeeEE;D

jom!! lyn hindustani.. hihiihi :)

16 August 2011

~semangat + finkkkk~

hollla.. morning uols.. jgn x caye ok! pukul 7 pagi lg Ome dh terpacak dalam ofis nih.. setahun skali wat cenggini.. best jgk.. klu bln Ramadhan mmg boleh sgt la buat kn..lps sahur td trus Ome mandi2 n siap2 nk  g keje.. e2 yg awl gilak.. tp cuba klu hari bkn bln Ramadhan.. jgn harapp ye.. pukul 7.30 barulah terhegeh2 nk kuar umah.. almaklumlah.. masuk pukul 8..so, blh jerk klu nk terhegeh2 kn.. rumah pun sekangkang monyet jerk dari ofis.. so, xde mslh.. tp mslh utama plak kena gak kuar awl sbb ofis ni kekurangan parking.. sgt x sesuaii kn.. g keje pun nk kena byr parking.. aishhh.. bl la nk kaye klu asik la kena kuarkan duit dgn benda2 yg x spatutnye kn.. dah ler sejam rm1.. klu 10 jam dok ofis, x rm10 sehari.. klu 22 hari g keje x rm10 sebulan x jd rm220.00? gler kn.. xkose nk lyn.. jd  nk xnk kena la kuar awl umah semata-mata nk cop parking.. menci ok!

hah!! rini Ome nk tayang headphone yg Ome beli 2 bln lps.. tp baru skg nk guna.. hahaha.. selama ni dok terperuk dlm bilik tu.. smpai la pg td dok sibuk2 nk g keje..ternampak headphone finnkkk nih.. trus amik n bw g keje.. semangat gler hari ni.. xmo bg mata ni ngntok, trus pasang lagu2 korea yg tgh Ome dok giler dgr ni kan.. aiyoo.. mula la tergedik2 bdn ni kn.. nsb xde org lagi dlm ofis ni..bl bersendirian dlm bilik ni, so nk gedix mcm mn pun xde org nmpk kn.. hahaha.. sgt best guna headphone ni uols.. rs nye mcm xde la kuat sgt pasang volume headphone ni kn..skali bl clearner dtg n tnya nk lap meja kerk x buka la headphone ni..skali dgr2 kuat gler rupanye volume headphone nih.. sampai org yg x letak headphone ni kat telinge pun blh dgr.. tp rsnye td dh perlahankn dh.. aiyook.. patutla rs nk terkinja2.. overdose rupanye.. muahahaha..shomel x headphone ni? kerk Ome yg omeeee anattt bile pakai headphone pinkkk ni?hahaha.. *wekkkss..muntoh ijooo*

mensawan kn diri.. hihi :)

pst..pst..bos dh smpai dh.. nk wat tagging utk kad raya bos jap ea.. nnt kte sambung story mory lg.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *bl bos dh smpai xdpt kinjakan badan, dpt kinjakan kaki kat bawah meja ni pun dh cukup uols..feelinkkk.. wooot wooot (0_0) daaaaaaaaaaaaa.. cau cin caaawwwww... weeEEeee :p

12 August 2011

~kajima.. sarangae~

holla.. Salam Jumaat uols.. alhamdulillah.. hari ni masuk hari ke12 umat islam berpuasa.. uols puasa x? Ome? alhamdulillah.. insyAAllah.. klu tiada aral melintang berpuasa la Ome utk hari ke6.. ngeh3x.. almaklum la.. 6 hari bendera merah berkibar2 dgn megahnye..nk x xnk, kenalah ganti yerk uols.. uols ingt x story telling smlm? alaaaa.. smlm kn Ome mtk tlg hubs belikan makanan kat bazar Ramadhan kn.. blk tu mmg hubs bertindak mengikut arahan.. beli juadah utk berbuka spt yg Ome idam2kn.. tapi sayangnye bila Ome berbuka dgn makanan yg dibeli tu, Ome rs kelauuttt rs mskan tu.. esp laksam.. dh ler laksam tu menu utama kn.. nsb la Ome ade mtk beli kuih onde2 ngn murtabak ayam tu kn.. atlast Ome bedal kuih onde2 tuh smpai hbs.. dpt la telan 6 biji kuih onde2 yg comey tuh.. n then murtabak ayam Ome mkn setengah.. kuahnye murtabak tu ya ampun.. sgt la xbest.. jd Ome mkn cenggitu aje.. lg sdp! nsb la kenyang jgk kn..tp lps solat isya' perut Ome kruk krak kruk krak.. trus turun ke dapur masak magiee! hahaha.. jd smlm Ome mkn magie kari.. air tgn ini sndri jgk la sedapp kn.. (sp nk puji diri klu x diri sndri kn..kte angkat bakul skt..hehe)

hah! pg ni Ome nk story telling.. Yg mana kenal Ome nih, mmg tau la kn Ome sgt suka dgn drama2 Korea nih.. obses sgt dgn drama Korea ni smpai lah Ome dpt jejakkan kaki Ome ni di Korea pd bln April yg lps.. n lately ni bkn Ome suka tgk drama aje.. lagu2 Korea ni pun mmg  dh menjadi kegilaan Ome.. org kate ape.. dh mcm kena sampok pun ye gak.. dok la layan channel 393 kat Astro tuh.. stp kali buka tv, mmg channnel tu yg Ome buka dulu..nk tgk klu2 ade drama yg best2 kn or lagu2 yg best2 kn.. n smlm dok boring2 xtaw nk wat ape.. drama Lie To Me pun dh habis, Ome layan concert sempena melawat Korea yg tlh diadakan di Pulau Jeju... copp! Jeju Ome xsmpai lg.. tingin gak nk ke sn.. tp mahal sgt la.. tgk la akn dtg kan.. klu rezki lbh, tingin jgk nk smpai Jeju.. seyes! mmg Ome nk ke Korea lg.. n kali ni klu nk ke Korea lg, Ome nk ke Pulau Jeju plak.. orang kate Pulau Jeju ni best.. klu x best, xkn satu dunia nk anugerahkan Pulau Jeju ni sbg salah satu dari tujuh keajaiban kn.. so, i think mst ade sesuatu yang menarik di Pulau Jeju ni.. i hope so, satu hari nnt Ome dpt jejakkan kaki ni ke Pulau Jeju plak kn :)

Adelah satu lagu yang Ome suka sgt dgr.. tajuk lagu ni Intution dari CNBlue.. Ome jarang2 sgt tgk penyanyi Korea yang band.. Ome pnh tgk pun FT Island.. tp group tu Ome xbrape la suka pun.. n group band yang Ome suka sgt skg ni group CNBlue..lagu2 diaorg pun best2 jgk.. antara lagu2 yg Ome suka yg tu la.. Intution.. mula2 xfhm jgk ape la makna di sebalik lagu tuh kn.. tiba2 smlm ms konsert tu, group ni nyanyi lagu ni siap dgn sari kata Bhs Melayu lagi..e2 yg Ome suka tgk channel 393 nih..bkn drama aje ada sarikata.. lagu pun ade sarikata.. mmg superb la channel nih :).. uols nk dgr x lagu nih? uols lyn k lagu nih.. best.. Ome x tipu.. hehehe..

Jarang skali kte tgk 1 group tu comel2 kn.. tp group ni sumenye comel2 uols.. hamster! i loiikee.. hihihi.. (gatai sungguh ank pakcik Aminuddin ni kn).. uols lyn la ea lagu nih.. lagu ni sgt best! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *kajima means jangan pergi.. sarangae rsnye sume tau kowt.. means saya cinta padamu.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwww.. weeeee:D

11 August 2011

~menu Ramadhan ke 11~

ape kes? slalu org update blog menu juadah berbuka bila lps mkn kan..tp kali ni Ome nk wat lain dari yang lain..  almaklumlah..setelah 6 hari bendera merah berkibar2 dgn megahnye, jadi bendera putih kembali utk meneruskan perjuangan.. yeahh! alhamdulillah.. cukup la 6 hari.. xlarat Ome nk mengganti nye nnt.. uols yg bakal melalui fasa2 bendera merah tu.. Ome ucapkan selamat mengganti ye.. hihihihi.. **buat pose 6 trus la nnt**

minggu ni Ome xmasak.. sbb hubs Ome standby.. so, adik Ome plak balik umah parents Ome kat Salak Tinggi.. Ome plak bendera merah.. klu masak pun, comfirm la xhbs.. jd, dr membazir x tentu psl, baiklah Ome beli.. ye dak? hari ni Ome dh start pose blk.. jd dari td la Ome dok pikir ape la yg Ome nk mkn bile bersendirian kn.. kebetulan Hubs Ome call.. dok joyah ngn dia.. bla..bla... blaa.. n tiba2 dia kate dia blk la umah kejap utk buka sm2 ngn Ome.. yeahhhahhh.. selesai satu mslh..  ade org nk teman Ome berbuka uols.. tapiii tiba2 dtg plak satu mslh lagi.. nk mkn ape? errmm.. setelah di post di dada2 muka buku Ome, n ade la beberapa org yg bg cadangan.. antaranya menu yg boleh Ome pilih utk berbuka spt laksam, mee bandung, lempeng + sarding, cekodot + sambal tong belimbing (1st time dgr menu nih), dan ade jgk yg suh mkn kurma ngn air jerk (comfirm! kurus kering Ome pasni).. huk3x.. time ksh la kpd yg sudi meluang2kn ms tu pk kn menu utk Ome berbuka rini.. n hasilnye... inilah antara2 menu yg Ome mtk Hubs tlg belikan kat Bazaar Ramadhan nnt.. sbbnye ofis Hubs dekat dgn bazar.. Ome malas nk tempuh jem kat Bazar Ramadhan tuh.. ramai org nok.. lgpun Ome ade hal sikit nk g beli brg kat supermarket.. Oleh itu, tpksalah nyusahkan hubby utk kesekian kalinya lagi.. hehehe.. cyg b! thank ye b..

taraaaaaaaaaaaa!!!!
laksam! yummy!!!
 air kelapa!!! wallaaa...
 onde-onde.. luv it!!
 murtabak ayam .. heavennnn!!!
hahaha.. e2 antara menu yg Ome mtk En. Hubs tolong belikan.. kih3x.. mst uols kate ni mkn kerk atau dok mencekik? kui3x.. suka ati uols nk ckp ape pun.. ade Ome kesahhh? Ome xkira! Ome nk mkn jgk.. Ome nk mkn jgk!!  Ome tau uosl dh terliur kn.. klu uols terliur apatah lagi empunya diri yg terasa nk mkn ni kan.. kih3x..  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *lari diet kamu Ome.. patan mute! huk3x.. ade 3 jam setengah jerk lagi sblm waktu buka.. yahooo!!! daaaaaaaaaaa... cau cin cawwwwwwwww... weeeeeeee :D

09 August 2011

~thumbs up for DNA Pixelworks~

Alhamdulillah.. hari ni Ome dapat album dari photographer yang telah menjalankan tanggungjawabnya.. setelah 2 minggu menanti.. akhirnya hasil kerja DNA Pixelworks dah pun selesai..seperti yang dijanjikan Ome nk tepek sikit hasil kerja DNA Pixelworks ni.. Ome berpuas hati dgn hasil kerja yang telah di amanahkan.. thumbs up for  DNA Pixelworks.. kerana anda sgt amanah menjalankan tangunggjawab dan anda memenuhi kehendak client anda.. klu ade kesilapan sikit tu beselah.. dh nama pun manusia.. nobody perfect ye uols.. but!!! Ome sukeee dgn pica2 yg kami amik 2 hari sblm pose ritu.. yeahhh!!! 

album kawen Ome pun x mcm ni uols.. huk3x..
hahhhh..hahhhh!! jgn nk gelak2kn Ome yee... mmg la Ome bkn retis.. bkn model.. tp Ome appy! sbb Ome dpt mencapap di dpn camera dan peralatan2 yg canggih.. xsangka nok peralatan depa ni boleh beli sebiji kancil... aiyooo.. sgt takuttt maaa.. so, sgt2 berbaloi ok dgn harga yang ditawarkn kepada kami.. klu uols rasa2 nk try cuba test power.. blh la layari facebook  DNA Pixelworks o klik laman web depa (sini) jerk k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *tunggu lg 25 thn klu panjang umur nk amik gambar mcm ni lg.. blh kerk? kwang3x.. daaaaaaaaa... cau cin cawwwww.. weeeeeeeeeee:D

~Bonus!~


Assalamualaikum uols.. selamattt pagiii! ecehhh.. hari ni mn yg penjawat2 awam seluruh Malaysia ni nmpkny tersenyum2 kambing kn..kn.. uols perasan x? Ome perasannn.. sbbnye slh sorg nye tu semestinye la Ome kn.. hihihi.. Ome sukeee uols.. sgt suke!!! alhamdulillah uols.. rezki Allah di bln Ramadhan yang mulia nih.. kami dibentangkan rezki yang boleh dikatakan baik bagi setiap penjawat awam di Malaysia ni.. klu uols nk tau la kn semalam PM (Perdana Menteri) umumkan bahawa semua penjawat2 awam akan diberikan bonus separuh gaji ataupun minima RM500 manakala bagi golongan yang telah pun pencen diberikan intensif RM500.. alhamdulillah.. walaupun nmpk kecil tp ianya amat bermakna uols.. lagi2 kami yg berpendapatan rendah ni.. walaupun Ome ni xde bebanan yg besar utk ditanggung buat masa ni, tp sedikit sebanyak dapat bantu meringankan beban Ome.. almaklumlah.. masuk rumah baru.. uissshh.. bkn la Ome nk menunjuk uols.. klu xdpt bonus ni pun Ome kena jgk beli langsir baru.. klu uols p umah Ome, uols akan perasan langsir yg Ome pakai skg ni mcm langsir tu pakai skirt.. pendekkk!!! mmg dri luar akan nampak kaki kami yg dlm umah ni lah.. so, nk x nk, kenalah buat langsir baru..sbb langsir Ome yg Ome pakai skg ni langsir umah lama.. org kate x secocok! x ngam gtu kn.. so, haruslah buat langsir baru.. btol x uols? xkn nk biarkan langsir tu pendek mcm tu.. xshantek la uols.. 

errmmm.. Ome rs bonus setengah gaji yg kerajaan bagi tu cukup2 jerk kowt utk buat langsir.. pdhal baju raya Ome thn ni pun xbuat lagi.. kesian kan.. tp Ome xkesah sgt psl baju raya.. sbbnye Ome ade En Hubs yg akan membantu Ome utk membeli keperluan raya.. hahahah.. e2lah gunanya hubby  uols.. klu waktu2 terdesak nih, salah satu nye kte blh minta bantuan..org kate emergency case.. hahhh! mcm ni la keadaan nya kn.. huhu.. e2 blum termasuk lagi nk ketepikan duit raya ibu ayah.. duit raya utk anak2 buah.. duit raya utk anak2 kawan.. fuiyoo.. kopak acikk ehhh.. kopakk.. dgn kuih raya yg di tempah.. kerepek2.. aduiiii.. byk jgk yg nk di fikirkan ni uols.. camne nih? uhuhuhuu..

wat eva pun setiap masalah pasti ade jalan penyelesaiannya.. gunalah kan duit yang diberikan dgn bijaksana ye uols.. org kate berbelanja dgn berkhemah (pandai ni nasihatkn org..diri sendiri?huk3).. apepun, sebelum kte beraya ni spt biasa marilah kte sm2 mencari pahala di bln Ramadhan yang mulia nih..jgn ingt nk raya jerk uols.. kejarkan dulu pahala yg kte xdpt nk cr selama beberapa bln sblm Ramadhan.. insyAAllah.. semoga Ramadhan kali ni kte sume diberkati Allah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *tahun ni raya turn Terengganu uols! hehehe.. inilah salah satu rutin tahunan.. beraya mengikut giliran ye uols.. daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwwww.. weeeeeee :D

08 August 2011

~AKU SAYANG LELAKI INI~

Aku syg lelaki ini.. e2 ungkapan utk entry Ome kali ni.. lately ni dia asyik tnya Ome jerk.. syg abg x? syg abg x? lps tu dia usya muka Ome yg cumil ni.. mcm la selama ni dia xpnh tgk muka Ome ni kan.. lps tu siap usap2 lagi dahi Ome (rs diri ini begitu berharga).. hihihi.. tipu klu Ome kate x suka kn..  Ome sggttt suka uols.. sukeee! (gedix ok).. almaklumlah.. susah ok nk tgk dia mcm tu.. sp LELAKI INI? cuba teka..cuba teka? hahhhh! pandai pun.. tentulah Hubs bucuk Ome yg terchenta tu kn.. lately sgt romantis.. i loiikee.. (B, sjk bl jd sgt romantis nih?hehehe)

ape motip Ome tulis entry psl lelaki ini? nk menunjuk kat uols kebahagiaan kami ni kerk? nk cari publisiti murahan ka? aaiiishhh.. tidak sama sekali.. tidak uols.. bukan..bukan.. bukan uols.. bkn nk menunjuk.. apetah lagi nk membanggakan diri.. tapi Ome nk luah kat sini kerana seminggu lagi, insyaAllah, cukup seminggu Ome dan Hubs Ome akn sambut ulangtahun perkahwinan kami yang ke5.. fuiyooo.. jgn ckp la uols.. ade x ujian/dugaan selama 5 thn ni? huhu.. klu uols nk tau, pelbagai ujian/dugaan yang kami lalui sepanjang 5 thn ni uols.. serius!!! sgt tradis..tragik..n segalanya.. sume berlaku dlm hidup kami berdua.. alhamdulillah.. Ome bersyukur dan redha atas ketentuan DIA Yang Maha Esa.. n Ome sgt2 bersyukur kepada Allah SWT kerana menemukn Ome dgn En. Hubs Ome bersatu sebagai suami dan isteri.. dan kini.. Ome sgt menghargai En. Hubs Ome nih.. n hari ni Ome buat pengakuan ye En. Hubs.. klu x blh dikatakan hari2 dia akn tnya OMe.. syg abg x? syg abg x? abg handsome x? (soalan ni plg xblh blah kn).. so, ini jawapannye ye LELAKI INI..  Yeeee.. ORG SAYANG ABG.. SYG SGT2.. ABG HANDSOME.. KACAK.. tapi xblh lawan Lee Jun Ki la.. hihihihi.. 

 inilah LELALI INI uols.. kacak kan..lg2 klu dia buat muka serius.. sgttt kacakkk! wekkkkk :D

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! **TERIMA KASIH EN TARMIZI ABDULLAH KERANA MENJADI SUAMI SAYA..** Daaaaa.. Cau cin Cawwwww.. weeeeeeeEE :D

jom! karokk lagu Lelaki Ini by Anuar Zain

04 August 2011

~pos laju oooo pos laju~

baru hari ke4 pose.. dh rs nk marah2.. aiyooo.. kemon Ome.. kemon.. tp mmg Ome nk rs panas ati jgk.. stress taw..stress.. hari ni xde mukadimah2.. Ome trus nk story mory kat uols.. Ome nk lps kn tensi jap.. uols baca tau smpai hbs.. huawaaaaaaawaaa... *ni yg rs nk cengeng nih*

ekceli kecik jerk pny hal.. tp Ome bengang gak la.. mcm ni citernye uols.. Ome kn bgtau yg uols skg ni Ome suka sgt beli brg secara online.. bile beli brg secara online dh tentu2 brg tu akn di pos kn oleh tuan kedai yg Ome beli brg tu kn.. so, bile nk dihntr ke Ome, Ome suka bg alamat ofis sbb bile anta kat umah, xde sp yg blh tlg pick up kn brg tu sbb nobody kat umah Ome.. so, yg menjadikan halangan barang nk smpai tu bkn mslh terletak pd tuan kedai atau pos laju nih.. tp halangan nye bile pegawai ofis ni yang spatutnye terima sebarang surat menyurat/ bungkusan dan lain-lain tapi xmo terima bungkusan2 yang dia rasakan bungkusan tu personal.. alasannye sbb sblm ni dia pnh kena blame sbb brg x smpai.. n dia kate brg2 personal yg smpai mmg terlalu banyak.. jd dia xblh nk buat ape2.. hellloo.. e2 pun nk berkira kerk? omaigod!! akakkk stress nokk.. akakk stress! logik x uols? perlu kerk dia nk protes pd sume org sedangkan salah tu berpunca dari org yg salah tulis alamat tuh.. 

hanya nota ini menjadi warkah terakhir.. sob sob (cuttt!!!hebat gler lakonan ko Ome)

yg plg menyebalkn hati ni bila dia dh mengadu ngn bos.. so, bos pun ckp xblh nk buat ape2.. fine!!! akakk pasrahh nokk.. akakkk pasrahhh je laaaaa.. (tiba2 hari ni byk word akakk & nokk  kn..tanda marah!!!).. nk wat camne.. dh bos pun ckp cenggitu..redhaaaa ajelah kn.. aisshhh.. bulan2 pose ni plak nk mendatangkan kemarahan kn.. sabar Ome.. sabar.. pose nih.. xbaekk marah2 Ome.. sabar ye..sabar.. argghhhh.. malas layan! Ome nk siap2 blk umah! Ome malas nk pk dh.. esk nk mtk en hubs tlg amikkan.. e2pun klu en hubs free.. huhuhu.. sob sob sob.. pilu ati nih oitt.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! **notis pemberitahuan sajo yg ditinggalkan.. pos laju dh x laju spt biasa.. huhuhuk.. daaaaaaaaaaaa... cau cin cawwwwwwwwwww... weeeeeekkkkkkkkk :( (1st time taw guna tanda sedih nih)

03 August 2011

~Thanks Hot FM~

Almost 1 hour lagi (ms sdg update entry nih).. n then Ome nk cau cin cawwwww.. seperti biasa.. bulan Ramadhan yang mulia nih.. Ome harus masak!!! hah!! jgn nk gelak guling2 plak.. ape? ingt Ome xpandai kerk masak? helloooo.. see the hand la.. ingt x story tahun lps? yg tgn Ome kena minyak panas.. gara2 excited yg melampau nk masak.. ntah mcm mn tgh tuang minyak masak dlm botol, tiba2 Ome tercurahkan minyak panas atas tgn Ome yg satu lagi nih.. perghhh.. meleleh gak la air mata tengok tgnku yg comel ni.. sjk kes tu mn Ome pegang kuali ngn periuk belanga.. sumenye Ome gantung wat perhiasan dalaman..ngeh3x.. trauma pny psl kn.. kesian kn hubs Ome..dpt wife cenggini.. huk3x.. tapiiii! Ome tekankn di sini.. thn ni bln Ramadhan kembali lagikk.. Ome dh mula masak ok! trauma tetap trauma.. tp kewajipan tetap kewajipan kn.. tipu la klu Ome kate dlm setahun ni Ome xmsk kan..masak tu masak la jgk.. tp skali skala.. he3x :)

hah! uols dh baca kn title Ome nih.. ekceli dh lame jgk la Ome xpnh dpt ape2 hadiah dari Hot FM.. rezeki d bln Ramadhan kn.. thn lps Ome dpt join Hot FM berniaga bersama-sama mereka.. 2 thn lps Ome dpt hadiah berupa duit dr Hot FM.. n thn ni jgk, skali lagi pintu rezki Ome dibukakan skali lagi untuk Ome.. Sblm2 ni Hot FM mmg pnh la anta email kat Ome.. tp bl buka xde citer pun yg menarik (sbb x menang kn).. tiba2 td, ms tgh baca email, depa dok ucap tahniah.. suh senyum.. takesima jgk la Ome kn.. mula2 tu mcm xcaye jgk..baca la balik dari atas sampai bawah.. xcaye lagik.. baca lagi dari atas smpai bawah.. ha'ah la.. Ome menang la uols.. Ome menang!!! (excited mcm dpt hadiah keta kn).. hahahaha.. sgt2 terharu atas rezki yg DIA berikan.. btol la org kate.. rezeki tu di tgn Allah.. jgn la risau.. prinsip Ome satu aje.. klu kte sumbangkan duit gaji bulanan kte pd ibu ayah, walaupun xbyk.. tapi bg Ome.. rezki utk ibu ayah sgt2 la  penting.. insyAAllah, Allah akn berikan rezki utk kte.. so, mmg Ome sgt2 bersyukur.. Terima Kasih Allah.. Terima Kasih Hot FM :D

 email ni la yg buat Ome juling mata..hehehe :)

oklah.. nk get ready utk balik.. balik ni nk masak keli goreng belada + telur asin + sayur.. simple menu jgk utk hari ni.. yeahh! yg pntg ape? kenyang!! hoyeahhh.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*kena tggu 1 - 3 bln.. baru hadiah sampai..xpelah..mgkn waktu tu tgh desperate nk guna hadiah nih.. thanks again HOT FM! daaaaaaaaaaaaa... cau cin cawwwwwwwwwww... weeeeeeeeeee :D

02 August 2011

~shopink online hobi terkini :D~

holla uols.. Assalamualaikum.. so, hari ni dh msk 2nd day puasa.. amacam? masih lagi teruskan perjuangan x?Alhamdulillah..stakat ni Ome mampu lagi meneruskan perjuangan yang dituntut dalam Islam ni.. n stakat ni blom lagi Ome skip di sbbkn keuzuran yang semangnye akan terjadi setiap bulan kepada golongan2 wanita seperti Ome ni kan.. Ome doa sgt mudah2an tahun ni puasa Ome cukup sebulan..tingin sgt nk rs puasa cukup sebulan.. tapi Ome tau.. klu x preggy mahupun monopos mana nye nk harapan tu nk terjadi kan.. so, xpelah.. yg penting Ome dpt berpuasa dlm keadaan sihat.. mudah2an Allah berikan kekuatan pada Ome sihat tubuh badan.. aminnn :D 

hah!! rini Ome nk story mory ngn uols.. terkini Ome ade hobi baru taw.. Ome perasan lately ni, Ome suka sgt beli brg secara online.. btol uols.. Ome ni pantang tau klu ade offer2 nih.. Ome sbnrnye xsuka berasak2 di tempat Shoping Mall yang ramai org semata-mata nk dptkn sale.. melainkan ms g jenjalan tu kebetulan mmg ade sale.. baru la pegi masuk dan beli.. tp klu org ramai berasak-asak, xkose Ome eah.. serius! dulu pnh la skali dua Ome pegi Sogo KL tuh.. sejak kejadian menyanyat hati tu, Ome xpnh lagi jejakkan kaki Ome ni ke sana.. sumpah!! kejadian tu menyebabkn Ome trauma.. fobia nk pijak kaki ni ke dalam Sogo tuh.. cukup2lah tu sekali jerk kejadian tu berlaku.. Uols tau knp Ome trauma? sbb beg duit Ome kena curi.. habis duit, cincin tunang/risik, duit raye ibu ayah (time tu nk raye) lesap.. Ome rs ada la dlm 1K (nilai emas waktu tu k) jgk .. mmg gigit jari Ome.. menangis-nangis mcm kanak-kanak ribena.. nsb la dpt hubs yg jns cool jerk.. dia ckp bkn rezki Ome.. mmg la bkn rezki Ome..tp klu smpai cincin tunang/risik pun hilang, sp yg xnangis kn.. kenangan tu... ade sentimental value taw.. Ome ckp serius ea.. manusia yg curi tu mmg Ome xkn halalkan setiap ape yg dia ambil..x pe.. kte tggu kat akhirat nnt.. Ome nk tgk manusia mn yg kejam sgt tu kn.. 

hah! kn dh kuar story zmn silam.. hihihi.. ok2.. berbalik pd hobi baru Ome nih.. Ome tepekkan sikit ea barang2 ape yg Ome dh sempat membeli belah.. ekceli Ome xtaw la samada barang2 online ni lagi murah dari pasaran kerk x.. Ome beli pun sbb Ome xjmpa barang2 yg Ome nk tu kat luar..jd dh alg2 org jual..xpyh plak Ome nk g cari.. baik Ome beli aje kan.. Antara barang-barang yang Ome sempat shopink online seperti max dress, detox foot patch, n yg terbaru Ome beli make up pallete.. hahaha.. xblh thn kn.. aishhh.. klu ikut nafsu segala mak nenek nk di beli nye.. mmg gian gler uols bl tgk barang-barang online nih.. e2 xtermasuk Ome selalu beli tiket wayng online.. beli top up (kredit) nset.. huhu.. ape nk wat uols..dh nama pun wanita..ladies.. always like dat kn.. n now tgh berkira-kira lg ni nk beli baju raye sbb uols tau x kain Ome utk raye thn ni x hntr lg pun kat tailor.. blh? comfirm klu Ome anta skg ni, tailor xmo amik kan.. nk x nk kenalah beli yg ready made kn.. xpasti xsamada nk beli on9 or beli kat kedai..tp Ome mcm berkenan gak tgk yg dlm online pny nih..tp mahal sgt la uols.. beratus2 tu.. ish..ishh..ish.. *geleng2 pale*

Ini antara brg2 yg Ome beli secara online.. gian uols.. seyes!!! mcm hisap dadah la plak gian-gian ni kn.. klu uols rs tingin nk cuba hobi baru ni.. ape slhnye.. jz sediakan duit jerk la uols.. Ome rs dh byk jgk la Ome berhabis utk shopink online nih.. shopink online ni jgk salah satu terapi stress taw.. x caye? try dulu..baru taw.. hahahhaa.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *ade la skali Ome tertipu dgn tuan kedarat nih.. sumpah! Ome xkn senang2 lupakan tuan kedai online ni.. dia tipu Ome bulat2.. lps dia tipu trus dia hilang diri..Ome call dpt..tp xpnh berangkat.. so, kpd manusia yang kejam tuh.. kte jmp  kat akhirat kelak.. e2 janji Ome k..bukan xmo maafkan..maaf tetap maaf.. tapi hutang tetap hutang.. see u there.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwwwwwww.. weeeee  :D

01 August 2011

~1st Ramadhan~

holla.. Assalamualaikum WBT.. so, stakat ni uols camne? sahur x pagi? ehhh slh..slh..soalan pertama Ome seharusnye bertanya.. uols bangun pagi x? sebelum subuh uols kena wake up ok..klu slps subuh dh xguna.. sbb sebelum subuh uols kena bangun untuk bersahur.. tau kn makna bersahur uols? aishhh.. klu x taw makna bersahur tu meh sini jumpa Ome.. Ome bg tarbiah di bulan Ramadhan yang mulia ni.. atleast blh jgk melipat kali gandakan pahala Ome bila Ome tarbiah skt uols ni kn..kn.. hihihi.. **Alhamdulillah.. dpt jgk bersahur bersama En. Hubs**

so, as usual.. selama hampir 5 thn Ome kawen nih.. dh msk 5 kerk 6 kali  (blh x, Ome x ingt? hahaha) Ome berpuasa bersama hubs ucuk Ome tuh..dan selama beberapa kali menjelang Ramadhan ni.. Ome xpnh lagi bersahur dgn makan nasi.. pdhal masa dok ngn femly Ome dulu, stp hari Ramadhan jerk wajib ibu hidangkan nasi dan lauk.. atleast lauk mst la ade satu or dua.. tapi sjk kawen, mana pnh lagi Ome bersahur dgn nasi.. tp yg ajaib nye Ome dan hubs mampu berpuasa dgn segelas minuman panas/roti/ nugget.. e2 shj yg Ome dan hubs mkn.. so, sjk kawen dgn hubs Ome nih, mmg xpnh lg jmp nasi utk bersahur.. sbb ape tau uols.. sbb hubs Ome jns xblh mkn pagi.. dulu ms mula2 kawen, Ome pnh la bgn awl2 pagi masak nasi & lauk utk kami.. skali bile hubs tgk aje lauk2 tu,dia pandang lauk tu dgn muke sememeh.. dia kate lps ni xpyh dh masak utk sahur.. sbb dia mmg xblh telan nasi pagi2 dinihari.. so, nk xnk kena la bertindak mengikut arahan kn.. sjk tu mn Ome x pnh mkn nasi bl bersahur.. so, kami mkn simple2 sajo.. mcm roti.. biskut.. nugget.. jz utk mengalas perut.. sgt simple kn my hubs.. **ingat!!! bangun jam 5 pagi ye uols bkn jam 6.30 pagi.. e2 bukan sahur..e2 santapan pagi.. huk3x**

ade lagi bp jam ea nk buka?ecehhh.. helllo Ome Anatt!! pagi sgt lagi nih.. blh kerk dh berkira-kira nk berbuka?macam kanak2 ribena kn.. hahahah.. wat eva it is.. hari ni ingt nk masak ajelah..skali rezki dtg bergolek..org kate rezki jgn ditolak..musuh jgn dicari kan.. my blood Sis ajak dtg berbuka dirumahnye..coz hari ni dia cotiii.. so, dia nk msk special sempena 1st day berpuasa nih.. wahhh.. gerekkk seyyy.. i loiikke.. dia kate dia nk msk laksa or soto.. Ome kate masak soto la.. sbb Ome mmg antu soto.. hihihi.. siap request lagi nih..mtk dia masakkan nasi seput dua utk hubs Ome..almaklumlah.. sahur dh ler dia xmkn nasi kan..so, waktu berbuka tu la kena suapkan dia nasi.. klu x, dik non oit.. badan hubs Ome yg kiut miut tu bertambah kiut ok.. huhuhu.. klu akakkk ni laen la..klu sehari xmkn nasi pun akakkkk xkesahhh nok..yg pntg akakkk kenyang.. e2 sudah memadai.. Ome sgt simple sajo.. so, no wory la kat uols yg terasa nk blanje Ome mkn suatu hari nnt.. hehehe.. **This is bez bro**

Jadi.. sekali lagi sebelum Ome menutup tirai entry kali ni.. Ome mohon seribu sejuta berbilion-bilion kemaafan kepada insan-insan yang mengenali diri ini.. Org kate sebelum beribadah kte kena menyucikan diri kte kn.. supaya ibadah-ibadah yang kte lakukan insyAAllah akan mendapat keberkatan dari DIA yang Maha Esa.. so, dgn rendah dirinye Ome nk mohon kemaafan dari hujung rambut hingga hujung tumit kaki Ome ni.. sekiranya selama uols kenal Ome, Ome ade terlanjur kata, terkasar bahasa, tergurau bukan tempatnye.. so, maafkan Ome uols.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!**SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAQ.. AHLANWASAHLAN** daaaaaa... cau cin cawwwww... weeeeeeeeeeee :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...