19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 September 2011

~agaiiinnn!~

hari ni masuk2 keje.. tiba2 tingat 2 hari lepas Ome ade beli barang secara online kat ThePoplook.. ini gara2 dok terbaca blog si HARLISZ la ni kn.. dh terpengaruh.. seyes! mula2 tu x berminat sbb baju2 nye mcm kelakar jerk pown.. tiba2 scroll pny scroll ternmpk ade satu blous nih.. aiyooo..finnkkkk nok blous nih.. look like gojes.. bl verangan tu terasa mcm ladies gler bl pakai baju ni kn.. so, terpk2 jgk.. klu aku beli baju ni agk2 muat kerk.. almaklumlah.. badan Ome ni bkn comey mn pun.. adelah secomel panda tu.. kiut jgk kn.. ekekekeke.. bl pk2 blk.. xpe.. kte try beli dulu.. muat x muat lain citer.. agk2 xmuat blh jual kat #maillambung.. ahahaha.. sbb badannye kuwus.. comey gtu.. sjk dia mengamalkn diet yg sgt kronik, badannye sgt la kuwus ok.. jelessss makkk ngn ko nok.. mak xsanggup nk diet mcm ko nok.. aishhh.. mak rs klu mak kuwus mcm ko nok, lg takut en hubs Ome tu nnt.. muahahah *perasan ko ome! weekkss..wekkkss;p

so, nk di jadikan citer.. hari rabu ritu, Ome MC.. sbb keadaan yang sgt la x mengizinkn.. Ome mmg x larat nk p keje..sbb mlm tu Ome smpai tertonggeng2 nk tido.. sakit pny psl kn..so, rabu tu mmg x terdaya nk p keje.. so, Ome amik la cuti..mmg xtingat lansung yg barang akn smpai hari rabu tuh.. n semalam Ome masuk ofis blk.. pagi tu mmg tingat gak..dlm hati kata.. ehhh! barang aku xsmpai lagi la..maybe hari ni smpai kowt.. so, mmg x terpk lnsg nk call pos laju or tnya kat penerima barang/surat  (PAP) ofis nih.. so, senyap la smpai la ke hari nih..pg2 masuk ofis.. rs mcm ade sesuatu.. rs mcm ade benda yg x buat lagi.. pk pny pk.. baru tingat.. ehhh.. barang aku lah.. spatutnya dh smpai 2 hari lepas.. mn barang tu pegi ea..  nsb la barang yg Ome beli ni ade tracking number.. klu x? haraaaammm jadah la kn.. mmg nk kena maki la kn.. call pos laju putrajaya ni.. dorg kate barang dh dihantar..tp PAP ofis ni xmo terima.. agaiinnn!!!! dia wat hal lagiiii.. mmg mendatangkan kemarahan jgk.. bl pk2 blk kn.. Ome rs ofis org lain xpnh lagi wat mcm ni kn.. mmg xhagak2 kn dorg nih.. saje jerk nk mendatangkan kemarahan.. n yg Ome bengang tuh, dia xmo terima sebarang bungkusan peribadi tu tanpa ade hitam putih surat dari org atasan yg mengatakan jangan terima barang berunsurkan peribadi.. suka ati mak apak nenek tiri dia jerk kn.. alasannya sbb byk sgt brg2 peribadi yang smpai kat ofis nih n dia xde masa nk update dlm buku.. dia kata byk lagi keje dia nk kena buat selain kena update brg2 peribadi yg smpai.. uwaaaaaaaaaaa.. besar pangkat ko kan.. *busitt! (astagfiruhalazim.. hari2 jemaat ni asik nk carut jerk kn..aishh)
taraaaaaaaa!!! finnnkk kn blous ni.. hihihi..i luv it!

so, nk xnk kenalah g amik sendiri kat pos laju putrajaya tuh.. menci!!! dari barangan express trus jd lambat! gara2 ade manusia yg mcm ni lah..  xpelah nokkk.. akakkk xkesahhh dahhh.. lps ni akakkk nk beli lagi barang online.. biar smpai kamu nk muntah belelah trima brg online tuh.. uawaawa.. jht gler kn Ome.. huhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *psstt..pssttt.. #apepuntakboleh.. agak2 baju ko same x dgn baju yg aku beli nih..klu same blh la kte wat group mcm korea group tu.. ekekekek..daaaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaauuuu.. WeeeeeEEE:D

29 September 2011

~I NeeD a DocTor~

huhu.. senggugut kali ni btol2x menguji kesabaran.. bermula dgn dtg sedikit agak lewat bln ni.. n then bila dtg sakit perutnye hanya Tuhan jerk yg tau.. tidur malam sampai tertonggeng2 menahan sakit.. sampai terpaksa amik MC gara2 sakit yang melampau..pdhal bln2 lain tu xde la seteruk bulan nih.. di tambah pulak dgn kepala sakit nyut nyut.. rs nk fitaaam pun ade kn.. huawaaaaaaaaaa.. angin dlm perut ni seperti wat halilintar.. waahhh.. mmg sgt2 menguji kesabaran nih kn.. ehhh.. kebetulan #maillambung request lagu.. I need a doctor.. pnh dgr x? xpnh? meh sini kte pakat dgr ramai2 nak.. tiba2 Ome fall in luv jgk dgn lagu nih.. trus wat msg ringtone.. xjd nk wat caller in ringtone.. sbb tukar dgn lagu secret.. so, skg ni lagu secret wat ringtone hp.. utk lagu i need a doctor ni Ome wat massage ringtone hp.. aci x? x aci??? ade Ome kesahhh? mmg xkesahhh pun.. huhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *secret dari #apeputakboleh.. I need a Doctor dari #maillambung.. pdn muke korg..lagu ni dh jd milik hp aku..ngeh3x.. daaaaaaaaaaaaa.. Cau Cin Caaauuuu.. WEeeeeeEEee:D

jom kte layaan kedua2 lagu ni!


i need a doctor VS secret :)


26 September 2011

~ome ngidam cheese tart~

 tahniah kpd mr. Google kerana biarkan Ome lbh sawan ngidam bl tgk pica ini.. aduuuiiii..sedihh!

jeng jeng jeng.. haaahhh! mst uols terkujat seketika kan..bl baca title kat ats tuh..uols x ckp pun Ome blh nmpk tulisan kat dahi uols tu betapa uols akn terkujat bl membaca entry nih.. Ome tauuu.. dlm kepala otak uols tu x laen x bkn mst tertny2.. Ome ni preggy kerk.. smpai mengidam bagai nih kan.. taraaaaaaaaa! jawapannya adalah tidak tepat! hahaha.. xdelah.. Ome ngidam mkn cheese tart sbb hari tu bff  Ome, angah bw coklat cheese tart.. empunya diri yg buat cheese tart tu dh blk moroscow.. sedih kn.. rs mcm nk suh org tu blk sini buat cheese tart semata2 utk Ome.. tapi apakan daya.. mmg taaaakkk la kn.. 

org kata..usaha tangga kejayaan.. sbb tingin sgt nk mkn cheese tart Ome pun try la search tenet.. mana la tau ade org yg blh terima tempahan kn.. ekceli xdela nk order byk..mkn pun utk sorg diri.. haruslah setakat 50 biji (makkk aihh ko Ome..ni bkn mkn utk sorg diri nih.. mmg lari diettt!).. hahaha.. tp mmg seyes uols.. Ome tingin nk mkn.. so, cr pny cr adelah Ome jmp sorg kakak nih.. dia blh buatkn n amik tempahan.. sygnye dia dok seremban.. aishhh.. bl ms plak la Ome nk ke Seremban tu kan.. so cr la lagi.. cr pny cr, jmp la ade sorg pembuat cheese tart.. sygnye bl call, suami dia kate dia br lps bersalin.. adehhh.. mmg taaaakkk dpt la kn.. trus diri sendri terasa frust gler.. huaaaaaaaa.. nk cheese tart..nk cheese tart.. sp blh wat kn cheese tart utk Ome? Ome nk mix cheese tart.. klu blh nk blueberry..nk coklat.. nk strawberry.. uwaaaaaaaa.. terasa kelazatan cheese yg Ome mkn ritu.. huhu.. *sawan cheese tart menular sudahhh!

klu uols yg terbaca entry Ome nih kasihanilah Ome.. klu uols tau sp2 yg blh wat cheese tart.. let me know ya.. mmg tingin nk mkn cheese tart uols.. klu Ome preggy nih, comfirm anak Ome mengeces.. tau dak mengeces tu ape? xtaw? klu x tau, uols carilah dlm kamus ea.. xpun search jerk dlm tenet.. maklumat sentiasa di hujung jari anda.. ngeh3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *tolong Ome.. bantu Ome.. Ome nk makan.. cheese tart sedap.. huawawaa.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cawwww... WEEeeeEEee :p

~Muhammad Adam Musyid Bin Syaiharani ~

Selamat Pagi uols.. Monday bluesss? haha.. same same wif Ome la uols.. aishh.. Ome xtaw la knp hari ni Ome sgt mengantok.. dr umah nk ke tmpt keje pun rs mcm berbatu2 jauh nye..pdhal bape KM jerk.. bl lampu isyarat merah aje amik kesempatan dgn tutup mata.. bl smpai ofis ape lagi kn.. pasang dulu komputer siap2 n then ZzzzzzZZ dpn komputer.. bl bos msuk kepala yg mula mengadap bilik bos berpaling plak sblh yg satu lagi.. konon2 xmo bg kantoi la kn..nsb la bos sgt memahami.. tp yg xbestnye bile org keluar masuk bilik ni + telefon berdering2.. so nk x nk kenalah jwb..menganggu konsentrasi btol kn.. n now mata ni masih lg rs nk dipejam2.. mcm ada gam gtu kn.. tp kenalah bersabar smpai lunch hour nnt.. sbb lunch hour nnt br blh g surau n tidoo...  lamenye rs lagi.. pdhal lagi 2 jam jerk.. sabar ye Ome.. huhu :(

sementara nk lengah2kn masa ni Ome nk story mory skt dgn uols.. uols tau kn yg Ome ade bff.. kami gelar diri kami ANGELZ (kami ni comel ala2 bidadari gtu kn..wekkss :p).. mereka ni ibarat adik2 Ome dh.. n slh sorg bff Ome iaitu Achu telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada 31 Ogos yg lalu.. klu uols perasan tarikh tu kn hari Merdeka.. so, budak tecik ni sgt spesial ok! sbb dia anak merdeka! ingt senang nk dpt tarikh2 keramat mcm ni.. apepun, nama yg diberikan pada bayi lelaki sulung ini ialah MUHAMMAD ADAM MURSYID BIN SYAIRAHANI.. panjangkan nama budak tecik nih.. aishhh.. anak2 zmn skg nih..klu nama tak 3 perkataan, x sah bkn.. harus wajib org kata kn.. klu uols msh ingt lagi Ome pnh story  psl Achu yg dh selamat diijakabulkan pada bln 12 thn lps n thn ni plak dia selamat menimang cahaya pertama.. u see.. rezki Allah kn.. xsampai setahun dh dpt baby.. nenek moyang kte pnh kata  e2 di namakna bunting pelamin.. gerekkk kaaannnn.. :)

sabtu lps utk pertama kalinya, Ome dpt jmp Adam face to face.. eiiii.. gerammm! rs nk geget geget.. walaupun Adam x montel tapi sbb dia baby kn.. aishhh.. mmg mendatangkan kegemaran la pada Ome kn.. klu ikut hati nk picit2.. nk peluk2.. nk gomol2.. tp sbb Adam masih berumur 25 hari (msh dlm pantang ye mak nye) so, xjdlah nk aniaya anak org kn.. hihihii.. apepun, Adam sgt chomelll! eeeeee..gerammnyee!!! ngap! ngap! 

 mama Adam, mama Ome & mummy Alia wif Adam!
 oppss.. umie noora jerk xde dlm ni sbb umi kursus kawen..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ya Allah Ya Tuhanku..Ku Memohon KepadaMU.. Lindungilah Kami Dari Api Neraka JahanamMu.. daaaaaaaaaaa.. Cau Cin Caaauuu.. Weeeeeeee:D

23 September 2011

~Get an Irresistible Full Body Massage + Body Scrub + Facial Brightening Treatment + Sauna + Foot Spa~

wahhhh..bkn main panjang lagi tittle utk hari nih kn.. x hagak2 ko Ome.. dh knp? sawan? hahaha... wat eva.. ko ade? xde kn.. jz shut up ur mouth!!! hahaha.. xde2x.. jgn emo2 uols.. hr ni kn hari jumaat.. so, x elok emo2 d hari jumaat kn.. Ome ni emo2 apesal? dh nk monopos? huhu.. ekceli hari ni kn uols..Ome nk share dgn uols.. nk tau x ape yg Ome nk share kn kat sini? jom! cekedott!


hah!!! nmpk x? nmpk x? hahaha.. yezzaa.. ini ialah salah satu cara utk memanjakan diri anda.. n kebetulan bln 10 yang bakal menjelang tiba ni ialah hari jadi ibu Ome.. so, last year kakak ome ade la buka mulut.. dia kata ape kata thn dpn kte tukar hadiah ibu ni dgn berikan sesuatu yang lain..contohnye mcm pakej yg mcm ni.. buat sauna.. massage..  so, kebetulan smlm Ome dpt notification email dari DealMates ni.. n Ome trus terpk..hah!  besday ibu dh nk menjelang tiba la.. trus la Ome capai hp n call my sista nih.. n dia pun bersetuju nk share dgn Ome dan adik badik yang lain utk belikan pakej nih.. mst uols kate..elehhh..kedek la Ome nih.. benda bukan mahal sgt pun.. stakat rm48.. helllooo... 1 sen tu pun duit jgk tau..lgpun bkn Ome nk berkira.. atleast klu dorg sumbangkan sedikit daripada harga pakej ni boleh dikira duit depa tau.. kira hadiah ni hasil daripada colletion kami adik badik.. ok wat.. lgpun klu beli pakej mahal2 pun, klu ade pakej yg murah..y not kn.. so, ade peluang kte grab it.. n ibu pun rsnye epy kowt dpt hadiah dari anak2nye..btol x.. mmg kami dh plan nk wat dr yg laen.. sbb tiap2 thn bg kek.. bosan la uols.. maybe kek tetap beli sbb ayah pny besday pun jatuh pd bln yg sm.. so, klu nk belikn utk ayah pakej ni mcm xsesuaii.. either pakej ni utk lelaki & perempuan, tapi rsnye mcm xsesuai kowt.. takut nnt ibu jeling2 manje.. hahh! x ke naya ayah Ome kn.. so, kte elakkan.. kte belikn hadiah laen utk ayah.. maybe DEALMATES ni akn keluarkan pakej yg sesuai utk ayah Ome plak nnt kn..so, kte tgguuuu.. klu xde, xpe.. nnt kte pk lain plak ape yg nk dibeli utk ayah kn uols..

so, d sbbkn nnt xde sape nk bwkn ibu Ome.. so, Ome ngn kakak Ome pun beli la jgk deal nih.. deal ni xterhad utk sorg jerk ye uols..klu uols nk beli 10 pun blh..no heart feeling ok.. huhu.. n ini jgk slh satu cara mengambil kesempatan utk diri jgk memanjakan diri.. bagus kn Ome.. mmg terbaekk dari ladang lah.. stakat ni Ome pcaya dgn jualan2 mcm ni uols..ingt x besday kek ank buah anis baru2 nih.. yg heaven gler tuh.. yg tu pun voucher tu Ome beli dari dealmates nih.. mmg berbaloi uols.. klu uols x caye.. take a look this DEALMATES n uols dpt rskn diri betapa uols jimaatt gler kat situ.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * sblm ni pnh jgk beli voucher kat MILKADEAL n MYDEAL.. yg tu pun sgt bagus.. n Ome puas ati la sbb klu uols compare dgn harga sebenar mmg uols xkn rasa rugi lansung.. alah membeli mudah memakai.. AXION (ye kerk iklan ni)..hahaha.. daaaaaaaaaaaa.. caauuu cinnn cawwwwwww.. WeeeeeeEEeee :)

21 September 2011

~GARA - GARA AIRASIA~

holla uols.. dua tiga hari ni Ome dh start puasa ganti tau.. alhamdulillah..klu masuk hari ni dh 3 hari Ome dpt gantikn puasa..aishhh.. jgn ckplah.. hari pertama puasa mcm budak2 kecik yang baru pandai nk blaja puasa.. kus smngt.. laparnye lain mcm.. seyes! truk lg ms puasa sbln ritu..ish3x.. ni gara2 mkn x hengat dunia la kn slama 3 mggu nih..so, bl nk ganti blk mmg rs liat benar.. aishhh.. tp msk hari ke2 ni rs ok skt..xdelah rs mcm hari pertama.. hubs pun ckp mcm kanak2 riang.. siap bgtau kat hubs ni rs mcm nk demam sbb puasa..ekekeke.. truk kn..ish..ish.. x sesuaiii.. tp utk hari ke2 plak, much better.. n Ome jd xrs sgt puasa ni sbb Ome try membizikan diri.. Ome bantu adik Ome si alg nk kawen bln 11 nih.. so, d sbbkn dia telah buat bajet yg slh utk majlis wed nye tuh, jd Ome sbg kakaknye haruslah membantu kn.. uishhh.. uols bygkn lah..majlis kawen Ome dulu klu 10K tu rs dari A - Z blh dpt dari mak andam kowt.. tp dia pny pakej yg dia amik dr mak andam tu Ome rs mcm x worth it.. gler la.. bl Ome try amik kat org tu  n sikit kat org ni..dia blh save byk uols.. n now sdg mencari2 pakej andaman plak utk dia.. adehhh.. rs mcm kakak tu nk dajalkn dia pun ade.. ishh3x.. ape?? ingt adik Ome tu anak Dato"? Ank Tan Sri? either tarikh lahir dia sm dgn Sultan..tp dia bkn anak Sultan.. mmg Ome dh sumpah seranah dh..klu ikut nk sumpah kakak tu jd batu belah batu bertangkup... boleh? huawawa... jhtkn Ome.. huhu :p

hah! ni lagi satu.. mmg hari ni agk hangen jgk la dgn AIRASIA nih.. tp xdelah hangen sgt.. sbbnye dpt jgk tiket murah yg di idamkn.. rsnye rmai kowt yg tahu skg ni Airasia tgh wat promotion 0 fare utk destinasi yang terpilih..antaranya langkawi, Kota Kinabalu, Kuching n ade jgk sesetengah negara yang mana kaki melancong mcm Ome nih..blh la lawat website Airasia..tp!! Ome bgtau awl2.. klu nk buka jgn buka skg..klu uols bukak skg blum tentu blk ofis ni uols dpt tempah tiket murah tuh.. aishhh.. Ome ni dgr petua dari seorang sahabat Ome..antara petua2 yg dia bg utk book tiket murah ini dgn bangun sebelum subuh.. aishhh.. gara2 nk tiket murah, sanggup ni kunci jam uols.. pukul 5 Ome dh terpacak hadapkn lappy kat umah tu.. uols pakai la UNIFI kerk.. ape kerk..laju mcm mn pun line berokband uols tu..xkn dpt pny la submit..klu dpt masuk n dpt pilih2 tarikh, comfirm lps tu hang.. n yg plg x thn bl last skali step utk bayar tiba2 hang.. dia suh submit smule.. aarrhhhgghh.. mmg tu mendatangkn kemarahan la kn.. tp e2lah.. alhamdulillah.. nsb menyebelahi Ome jgk..meskipun smpai pukul 6 Ome dok tggu, waiting list waiting list.. akhirnya Ome dpt jgk tiket murah ke Tawau.. e2pun slps gunakan tenet kat ofis nih.. n kebetulan ms tu mmg line tenet free kowt..org rmai pun xdtg lg ofis..mmg mengambil kesempatan la kn..


knp pilih Tawau? ermm.. ekceli Ome pilih Tawau sbb abg ipar Ome org Lahad Datu.. so, plan nk ke kampung hubs kakak Ome tu dh lama di pendam.. kira ibu ayah Ome nk jumpa n merasa la duk di kampung besannye kat Lahad Datu nun kan.. n maybe sbb niat tu baik, so Allah bukakan jalan.. seyes uols.. nk book plak tu utk sefemly.. 11 org sumenye.. max book hny utk 9 org..jd utk Ome n Hubs Ome booking lps setlekn femly Ome pny flight.. mmg xsm masa dan tarikh dgn dorg uols..sedih jgk la.. tp xkesahlah..beza sehari jerk dgn depa.. dorg pegi jumaat Ome pegi Sabtu..mcm tu la lbh kurg..yg psti destinasi tetap sama.. TAWAU! yeahhh.. seyes ok! lps jerk setle flight kami ke Tawau tu, Ome try nk search destinasi lain.. trus line jd hawauuu! smpai la ke ptg ni uols.. stress.. dari waiting list waiting room trus jd bisikk buzz..bisik buzz.. hahaha.. tp pk Ome dpt jgk tiket murah, so, xdela hangen sgtt.. hangen skt jerk.. n rupanye ade jgk org kate xblh nk msk langsung..  ish3x.. maaf lah #apepuntakboleh.. anda terlmbt.. e2lah..lain kali active kn blk fb anda ya.. berduka lara dia bl dia xblh nk msk lnsg website Airasia.. ngeh3x.. apepun, mudah2an semoga impian dan harapan ibu ayah tercapai.. insyaAllah.. flight tu bln 10 thn dpn (ade setahun lbh lagi wei)...lmbt lagiii.. hihihi.. tp xcitednye blh thn.. hihihi.. apepun, TQVM Airasia.. :)

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *sesi berjimat cermat! kena kumpul duit dulu maaa.. baru la boleh enjoy!!! daaaaaaaa.. cau cin cawww.. weeeeeeeee:)

20 September 2011

~open house~

hollaa.. haiii uollss.. winduuu Ome kerk? hihihi.. lame benar kn Ome x update story mory dlm blog comel Ome nih.. aishhh.. maafla uols.. lately ni Ome xde mood nk update sebarang bentuk story mory.. plus Ome xde story mory yg menarik tertarik kau mmg deboomm utk di story kn kat sini.. so, org kata "diam itu lebih baik dari berkata-kata".. tau x mkna peribahasa ni? xtaw.. hahhh! elok benar la tu klu uols masuk balik skolah.. mcm Ome.. dh mula balik ke skolah or dlm bhs inggerisnye berbunyi back to school.. yeah3x.. dh msk 2 bln Ome start stdy uols.. setakat ni alhamdulillah.. masih blh tangani stress assignment yg dtg.. hopefully stress yg dtg ni x struk stress bile dikecam, dikecemuk mcm retis2 tuh.. wahhhh.. curlasss kauuu mariaa (uols tgk citer nih? Ome pun xpnh tgk).. hehehe :)

ehhh.. dh melalut.. ok.. kte stop story psl Maria.. sbb Maria xde kena mengena pun dalam ini story.. ok! ehhh.. sblm Ome story psl Open house.. Ome nk tnya.. agk2 uols dh bp KG uols naik gara2 g open house? ngeh3x.. soklan cepugangsa tu Ome bagi.. ape??? maintain.. nmpk benar nipunyee.. ape idaknye.. klu dh nama Open House comfirm2 uols akn mkn kn.. atleast mst naik skt kn.. so, mcm tu jgk la Ome.. Ome xmauuuu timbanggg berattt! sbb mst naik nye la berat badan nih.. sbb tu mulai smlm Ome dh start puasa ganti.. ekekekek.. almaklumlah.. 3 minggu berturut2 asyik melantakk jerk kejenye kn.. so, kenalah reduce kn berat yg sedia berat ni atleast Ome dpt kekalkan berat ideal.. susahh oooo.. ade org tu mkn mcm mn sekalipun berat dia tetap x naik..maintain.. mcm hubs Ome.. huhuhu..kdg2 terpk.. agknye org mcm ni bela jin kerk? bkn dia yg mkn.. jin yg mkn.. e2 yg dia kurus keding mcm cicak kobeng kn.. kuduttt.. 

2 mggu lps Ome ade wat open house.. n open house ni pun sempena masuk umah baru yang baru jerk kami pindah pada bln 5 ritu.. dh alg2 nk raya kn.. so, Ome tangguhkn ketika wat Open house Raya baru2 nih.. alhamdulillah.. tahun ni Ome appy.. sbb kebanyakan kwn2 Ome dtg.. x mcm thn lps..blh di kira dgn jari bp kerat aje yg dtg.. mmg sakit jiwa jgk la kn.. so, kwn2.. klu uols dtg mcm ni lg, next insyAAllah, panjang umur, murah rezki, Ome buat lagi ea Open House ni.. n yg plg penting.. makanan yg disediakan x membazir.. cukup n ade la lebihan2 tu Ome tapau bg ibu ayah bw blk.. biar depa yg setlekan.. yg ptng kat umah Ome clean n clear.. sbb lps tu klu Ome simpan dlm fridge blum tntu lagi kami nk mkn.. comfirm!! lps tu blh masuk dlm tong sampah.. syuhhhhhhhhhh... buang!

tapi sygnye xsempat pun nk berphotoshoot on dat day.. sbb sibuk melayan tetamu yang dtg.. klu ade sekeping dua..e2pun kebetulan member dari poly dtg dlm 5,6 orang n kami amik gambar dpn umah.. e2pun msg2 dh nk blk baru sibuk nk keluarkan camera canggih masing (canggih kerk?bak kata rynn, camera blh masuk air tu.. canggih kn.. hebat x camera dia? lps tu rosakk..  jahanamm.. ekekeekeke).. Thanks a lot kepada teman2 yang hadir memeriahkan majlis rumah terbuka Ome tu yerk.. kehadiran uols sgt2 Ome hargai.. luv uols la.. n uols yg xdpt hadir n x terima jemputan dari Ome tuh.. jgn la terasa hati.. insyAAllah.. klu Ome dh kaya lebih skt, Ome ajak uols dtg ye.. ms tu mmg open canopy trus.. hihihi.. muahhh :)

 Haruslah ade sesi menjoyah kn :)

n last week plak umah ibu Ome wat open house plus sambut besday anak buah Ome, Anis Adryana yang ke 2 tahun.. ekceli hari jadi dia 26 Sept ni.. tp d sbbkn kebetulan nk buat open house so ibu anis ni pun tumpang la sekaki..trus jadikan hari tu hari utk sambut besday ank nye jgk.. 2 mggu berturut2 open house.. mmg heavennn giler la kn bl dpt mkn.. hihihi.. n sehari sblm open house dirumah ibu Ome, hari Malaysia kn cuti umum kn.. kebetulan hari tu penuh dgn undangan rumah terbuka.. uishhh.. lg la heaveenn.. smpai mlm.. keluar umah pukul 3 balik umah nk dkt pukul 11 mlm.. u see.. heavenn gler kn.. mmg blk tu mata dh layu di tasik madu la kn..ape xnye.. maaaaakan jerk.. bl kenyang perut pun senang.. e2lah namanye manusia.. hihihi...
 besday gurl.. anis bucukk!
 the happy femly at home :)
 anis wif mama Ome n mama yani n her cousin jana
 heaven ice cream cake... aishh..terngiang2 kelazatan cake ni.. mmg heaveeenn!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *epy giler bl dpt jmp kwn2 poly.. mmg klu dpt berkumpul lagi ramai mst lagi heavennn..almaklumlah..kwn2 Ome blh dikatakan senget2 belaka.. aiishh..jgn la uols pelik knp Ome senget sbb Ome dpt kwn segent2.. huhuhu.. daaaaaaaaaaaaaa.. caaauuuu ciiiiinnnn caaaaauuuu.. weeeeeeeEEEee :D

08 September 2011

~taraaaaaaaaa!!!~

hollaa.. selamat pagi uols.. Assalamualaikum.. harini ofis Ome sunyi..lenggangg.. ramai btol manusia yg terikat jd urusetia IGEM pagi ni di KLCC.. termasuklah bos Ome.. hihhihih.. im freeeeeeee todayyy! weeeeeEeee.. excited bebenor xde bos kn.. pdhal boring nye Tuhan saje yg tau.. almaklumlah..bile bos xde keje yg sememangnye kurang lg bertambah kurang.. uols tau x jd PA ni bosan.. klu x caye, meh la gantikan Ome kejap.. no wonder la bl mtk kerani or pegawai laen gantikan PA ni, dorg xmo.. ade setengah kate xbest sbb byk keje.. ade setengah kate plak xbest sbb duduk dpn bos.. dh nama pun PA kn uols.. so, bile org nk jmpa bos kerk ape kerk sumenye melalui PA.. so, nk x nk org akn cr PA dulu klu nk jmp bos.. ye dak uols.. aishhh.. ape laaa yg Ome dok mencecehkn pg ni kn.. huhuhu..

taraaaaaaaaaaaaa.. ape yg nk di taraaaaaaa kn kn.. hehehe.. ekceli kn uols.. Ome nk tny uols la kn..pnh x dgr org dulu2 kate klu mata sebelah kanan kte klu asyik ngeyit2 byk kali mknanye ade sesuatu perkara baik akan berlaku.. tapi klu mata sblh kiri plak yg ngeyit2 banyak kali mgkn bad thing will happen.. pnh dgr x? pnh dgr x? Ome bkn nk mensyirikkan Allah yang Esa tau uols.. Ome pcaya segala ketentuan yang berlaku dlm kehidupan kte adalah takdir Yang Maha Esa.. mungkin ape yg berlaku dlm hidup Ome ni kebetulan saje.. mcm ni uols.. lately ni kn mata sebelah kanan Ome ni slalu sgt ngenyit2.. bkn sbb Ome nk ngorat org ke ape ke kan.. mmg mata ni ngenyit2 sndri uols.. smpai satu tahap Ome rs Ome nk g wat check up.. sbb Ome ingt power kerabunan Ome semakin tinggi.. tp d sbbkn Ome ni mmg ade penyakit M.A.L.A.S utk berjumpa dgn Doktor, so Ome pun wat bodo ajelah.. mmg Ome jns malas ok nk g jmp Doc.. klu dh sakit sgt smpai org kate xblh tahannn gler, barulah terhegeh2 nk g jumpa Doc.. e2 mmg peel Ome.. harap maklum dan maaf.. :)

so, berbalik pd story mory ni td.. last week hubs ajak Ome g tgk perabot..almaklumlah.. sofa yang dulu berada dirumah lame tu Ome berikan pd kakak Ome.. sbb kerusi tu besar sgtt uols.. living hall rumah Ome tu bukan besar..mmg xcukup ruang..sempittt klu untuk sofa gedabak Ome tuh.. so, kami decide berikan sofa tu pd kakak Ome jerk.. d sbbkn umah tu xde sofa, org yg dtg umah mmg kena duduk bawah.. kesiann uols.. tp nk wat camne kn.. mmg kami sedang melakukan kunci kira-kira atau penjimatan yg terbaik demi masa dpn keluarga tercinta ini :)..  jd nk di jadikan citer, semalam Ome g tgk wayang uols.. Ome g tgk sorang2.. sbb En. Hubby Ome keje.. dia dh start standby uols.. so, d sbbkn Ome bosan xtaw nk wat ape kat umah (pdhal keje skolah melambak2..nk kena siapkan kn) Ome pun pegilah layan movie Conan The Barbarian tu sorg2 kat GSC Alamanda.. 


mmg balik dari tgk wyg tu, mmg Ome xdelah pk pape kn.. tp Ome tgk dia dh smpai umah dulu.. bile buka jerk pintu Ome terkujat skjap.. ms tu mcm2 perasaan dtg.. nk melompat2 ade.. nk menanges ade.. nk jerit satu umah pun ye gak kn.. tp mcm bese.. tenang.. sambil tersengih naik hall ats n nmpk hubby tgh tgk tv.. Ome ape lagik..melompat la kat die.. dgn senyuman yg xtaw nk ckp camne..tny dia knp dia beli.. mcm2 la yg Ome tny.. mmg gumbira gler la uols.. terkujat ok.. sbb barang2 yg tersenarai utk di beli dh pun dibeli oleh En. Hubs Ome tuh.. so, sp yg x terkujat kn uols.. hihhihhihi.. n yg plg best tu.. dia siap belikan meja solek.. sbb meja solek yg skg ni Ome xberkenan sbb xde tmpt tutup..  jns slide.. pdhal En. Hubs beli meja solek tu 5 thn lps untuk kawen kn.. meja solek tu elok jerk lg.. tp sbb syg pny pasai dia belikan jgk.. so, uols pk.. xkn uols x gembira? klu hubs belikan brg yg kte tingin nk.. kan..kan.. :) 

taraaaaaaaaaaa!!! :)

 merasmikan perabot baru.. hihihi :)

mmg Ome sgt tacing uols.. rs nk nangesss.. tp mmg nangesss pun.. siap gesek air hidung kat muka dia..hahaha..errrmm.. xtaw la nk ckp ape.. hanya DIA yang mengetahui ape yg Ome rs skg ni.. apepun, Ome bersyukur kepada DIA kerana temukan jodoh Ome dgn En. Hubs.. Thank You Allah.. Alhamdulillah..  bkn sbb dia belikn Ome barang.. tp sbb Ome rs Allah temukan Ome dgn lelaki yang sgttt baikk.. n Ome doa semoga ikatan yang kami bina ni berkekalan utk selamanya.. insyAAllah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! xtaw la hadiah ni utk ape.. nk kate utk besday dia dh bawa g Korea ritu.. nk kate anniversary.. xmungkin sbb dia dh belikan samsung galaxy tab ritu.. dh tu ni hadiah utk ape ye en Hubs? errmm.. thank u sgt2 la En. Hubs... i luv uuuu!!!! 4eva & eva.. muaaahhhhh.. daaaaaaaaaaaaaa.. cauuu cinnn cawwwwwww .. WeeeeEeEEeeee :D

07 September 2011

~polka dot~

aishhh.. celah mn pulak nk cr baju polka dot nih.. uols..uols.. blh tolong Ome.. sebenarnya next week kakak Ome nk buat besday party anak dia yg ke2 tahun.. n yg pasti spt tahun2 yg sblm ni.. klu nk wat majlis ape2 pun bkn takat hari raya jerk, memang kami suka sgt bertema nih.. n tahun ni tema besday anknye nk pakai baju polka dot.. mmg trend skg ni sume org dok sibuk cari baju polka dot ka? aduiii..  celah mn plak Ome nk cari baju polka dot ni uols? esp utk kaum adam.. ada kerk baju polka dot? n uols xrs kerk klu yg berbadan cumel mcm Ome ni klu pakai polka dot mesti nmpk lg chubby.. kn..kn? ape kate uols? meh ar..bg pendapat sikit kat Ome.. n klu uols tau kat mn ade jual baju polka dot nih, share la ngn Ome ye uols.. tgh dok google dari td.. tp xde satu pun baju polka dot yg Ome berkenan.. klu yg Ome berkenan pun jual nye kat luar negara.. apakah???? hellloo.. besday party anak kakak Ome tu minggu dpn jerk uols.. suka mcm tu kan.. cr last minit.. menci! bl nk xdpt.. bl xmo.. melambak2 dpn mata.. ye dak uols.. huhuhu..

ehhh.. sblm tu.. uols tau x maksud polka dot nih? aiseyyy.. pnya panjang berjela Ome dok pot pet pot pet uols masih ternganga kan.. xtaw maksud polka dot.. aduiii la uols nih.. klu x tau tnya.. meh sini Ome letak satu pica baju yg polka dot yg uols blh jdkn rujukan.. yelah.. mn la tau uols tau kat mn2 ade jual baju2 yg polka dot nih kn.. uols blh sharing is caring dgn Ome.. ye dak uols.. taraaaa!!! shumil ke baju polka dot ni uols? confius Ome.. n maybe klu nk cr yg ladies mgkn byk kat shopping complex tu kn.. tp klu yg utk lelaki??? ade kerk baju t-shirt/ kemeja yg polka dot uols?? confius..confiusss..


klah.. nk try search ag.. klu jumpe let me know ye uols.. dh fenin nih.. hakkk tooiii btol.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *klu boleh xmo ar baju kurung polka dot uols.. open house + besday party maaa.. mst panas.. almaklumlah.. klu dh jd sebahagian tuan rumah haruslah kena sengseng lengan baju utk buat keje kn..xkn nk hadaaaappp jerk tanpa wat keje kn.. so, klu boleh nk cari baju jenis blous/t-shirt (lg senang..simple!).. tolong ea uols.. daaaaaaaaaaa.. cau cin cawwww..weeeeEeEEee :D

~vacum~

hollaa.. selamat pagi uols.. rini Ome sgt2 malas nk bangun pagi.. mata ni rs mcm spt di gam2.. dua tiga kali alarm tu bunyi.. Ome snooze kn blk.. atlast almost 7 am br la Ome bgn.. e2 pun melangkah ke bilik air dgn malas glernyee.. adehhh.. nk kate tido lmbt.. pukul 11 dh msk bilik.. aduii la.. knp la mata ni wat hal rini.. ni blom bfast lagi.. klu bfast di tmbh plak n.lemak? mmg silap hari bln.. Ome bentang shawl bawah meja nih.. Ome tido.. ZzzzzZzz.. syokknye klu dpt buat mcm tu kn.. huhu..

spt bese story telling Ome mmg akn melalut aka kelautttt.. tgk la tittle tu.. xde kena mengena pun sbnrny dgn opening story nih dan tittle nih kn..hehehe.. ok2x.. berbalik pd tittle di atas ni uols rs ape yg sedang Ome pk kan? ce teka..ce teka.. hari ni Ome nk bg pop kuiz kat uols.. so, klu uols tau ape yg Ome pk kn.. uols mmg bijaakkk.. kte minummm duluuuu.. hehehe :)

3,2,1.. tetttt.. hbs dh masa.. mmg uols ni bijaakk la.. pandaiii.. mcm2 tau jerk ape yg kepala Ome ni dok pk kn kn.. errrmmm.. niat d hati mau beli ini menatang.. VACUM!  Letih la uols... sejak dok pindah umah teres 2 tingkat nih, Ome rs mcm nk fitam bile dok bersihkan rumah tu.. e2 nsb 2 mggu skali Ome sapu..klu dtg malasnye menggila kn.. sebulan skali pun blum tentu.. tp pk mata ni berat memandang berat lagi bahu memikul digagahkan jgk la menyapu rumah tu.. e2 blum kena mop lantai lagi.. adehhh.. mmg berpeluh mcm berlari atas treadmill uols.. uishhh.. fenattt!!! so, bile di pk2kn kembali.. Ome rs Ome patut ade sebuah mesin nih.. uols tau kn vacum ni utk ape.. hahhh! pandai pun.. vacum ni kejenye utk menyedut segala kekotoran di dlm rumah.. n yg plg Ome xthn.. sawang labah2 dan rambut2 yg gugur.. aduii.. ni lg satu mslh.. Ome xfhm btol.. knp la labah2 tu suka sgt wat sarang dlm umah Ome tuh.. penat tau nk mengenjet2 kaki nih dok sapu sarang2 tu.. lg2 plak klu sarang tu kat siling rumah.. sampai dok krem la kaki nih.. dgn rambut gugur kami laki bini.. klu dikumpul2 kn Ome rs blh buat rambut palsu.. menci tauuu..  e2 yg sdg berkira2 ni uols.. nk beli vacum tp xtaw jns yg mcm mn yang elok dan bagusss..

last weekend ritu ade la Ome g jenjalan kat Courts Mammort dan SenQ kat The Mines.. belek pny belek vacum tu mmg ade yg dh berkenan.. tp bile di buat kunci kira-kira (pengiraan hariaan) so, tpksalah batalkan hasrat..almaklumlah.. baru balik raya.. so, byk duit yg perlu digunakan.. kebetulan plak bln ni jgk kena servis keta.. major plak tu servisnye.. lagi harussslah kena berjimat kn.. silap hari bln Ome takut uols terserempak dgn Ome kat tepi jln2 tu dgn pegang bekas tin.. aishhh.. nauzubillah la kn.. ish3x.. jd, sblm pkra tu berlaku, baiklah kte  buat kunci kira-kira.. n klu rezeki lebih bln dpn, kte tangguhkn pembelian vakum nih ke bln hadapan.. tapiii.. klu uols rs uols nk belikan utk Ome sbg hadiah, ape slhnye kn..kn.. hahahhaa..

 nk beli jns yg kecik2 jerk mcm nih..senang nk angkut turun naik..
pergghhh.. kurang sikit mengantok bile dpt menceceh kat sini uols.. ekceli story mory rini xdelah menarik mn kn.. tp sbb nk hilangkn sikit rs mengantok nih, terpaksalah menceceh bukan2 kat entry ni.. oklah.. Ome nk bfast jap.. lapar la plak.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *bile la nk start ganti puasa nih weiii.. En. Hubs masuk hari ni dh 3 hari dia puasa 6.. syabas En. Hubs.. truskn perjuangan anda.. lps ni giliran adinda plak ye kekanda.. kekanda jalan dulu.. hehehe.. daaaaaaaaa... cauuuu cinnnn cauuuuu.. weeeeEEEee :D

05 September 2011

~SELAMAT HARI RAYA~

hollaa.. Assalamualaikum.. hye uols.. wahhh3x.. raya sakan ye uols.. ehhh! ade yg xblk lagi dr kmpung.. ni btol2 raya sakan nih.. Ome jgk la yg sdg berduka lara.. almaklumlah.. hari ni dh msk keje semula slps  seminggu cuti raya.. tp tetappp rs xpuas cuti uols.. rs mcm nk cuti sebulan..almaklumlah.. raya kn sebulan..of coz la rs nk cuti sebulan kn..kn.. hihihi.. over tau Ome nih!

raya tahun ni turn raya di Terengganu.. n tema baju raya thn ni ceklat.. hihihi.. pica raye? aduiii.. mmg sgt sediihhh.. tahun ni xsempat pown nk amik pica.. pg2 lagi emosi & kesihatan Ome x stabil.. blh plak raya pertama tu dtg bulan.. bendera merah berkibar2 dgn megahnye.. stress akakkk nok.. nsb la Ome sempat pegi solat raya pagi tuh.. almaklumlah.. bile raya kat Trg jerk dpt solat raya.. sbb ms tu adik badik hubs (ipar duai) sume pegi solat.. so, xkn nk wat bodo plak kn x g solat sunat raya tu.. 2 tahun skali solat raya.. hehe.. dpt jgk merasa solat raya uols.. sgt sadis kn.. bkn ape..bl raya kat sini, mmg xsempat nk pegi.. almaklumlah.. bl dgn femly sendri ni byk benda nk wat di pagi raya..byk benda nk disediakan.. lgpun nama pun solat sunat kn.. klu kat Trg persiapan raya x semeriah di KL.. sbb kat sn xde ketupat nasi.. xde rendang.. xde lontong.. deme mkn nasi minyak or nasi dagang jerk.. plg2 sempoi pun sate.. sbb tu Ome kate x semeriah beraya kat KL.. klu kat KL ni mmg ibu Ome wat mcm2 makanan.. so, bl beraya kat KL berat badan Ome mencanak2..  hihihi.. tp baik beraya kat Kl kerk kat Trg ke.. dua2 keluarga Ome.. so, kenalah bertolak ansur.. dh nama pun ade suami.. xboleh la nk selfish kn.. raya mengikut giliran.. klu xmo ikut giliran.. cari suami/isteri yg xde ibu ayah.. yg xde adik badik.. yg xde sedara mara.. hahhh!! dpt la uols beraya dgn femly uols aje.. hehe..

Ome balik Trg pada hari ahad.. lps jerk solat subuh trus berdesupp blk Trg..nsb la jalan x jem.. alhamudlillah.. pegi & balik perjalanan kami x disekat oleh jem.. nsb la x kena bertapa atas jalan raya tu kn.. klu x mmg haruuuu.. huhuhu.. Ome blk KL pada hari ke3.. e2 pun sbb hari raya ke4 Ome kena blk Johor.. sbb sepupu Ome bertunang pada hari raya ke5.. besenya klu dh blk Trg x kn blk dh johor or kampung ayah di sblh hulu selangor tuh.. tp d sbbkn sepupu bertunang so, dh alg2 blk ke Johor tu, better singgah di umah atok kn.. dpt la Ome bersalam2an dgn my nanny tuh.. nanny Ome ni dh berusia jgk tau uols.. uols bygknlah nanny Ome ni dh pun bercicit.. alhamdulillah.. umurnya masih panjang.. semoga umurnya dipanjangkan lagi sbb cicitny yg sulung pun akn berkawen.. so, klu cicit pun dh beranak nnt, nnt anak cicit tu di panggil ape ye uols? cuit? cucut? ehhh.. x tau la.. Ome pun fenin nk pggl ape la nnt kn.. kira e2 dh pangkat moyang la kn uols.. huhu..

apepun, masih x terlmbt kn uols Ome nk ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin.. Semoga raya kali ni meninggalkan seribu kenangan manis utk kte sume.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *raya tahun dpn ingt nk wat tema biru turqouise.. errrmmmm.. mst shantekk kn..kn.. lg2 klu Ome yg pakai kn.. muahahaa.. daaaaa.. cauuu cinnn cawwww... weeeeeeeEEee :D

satu2nye pica raya yg sempat di ambil kat rumah nanny di Muar Johor.. huhu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...