19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 October 2011

~KAMEK URANG KAYO2 DI SARAWAK TOK (part 2)~

ok.. meh kte sambung story mory kamek urang di Sarawak.. almaklumlah.. dh nama pegi 3 hari 2 malam.. byk kesah yg nk di story mory kn ye uols.. hehehe.. tapi Ome xmo story byk2 dh.. jz nk tepek pica2 yg sempat kami amik sewaktu 3 hari 2 malam di sana.. klu ikutkn ade la dlm 500 keping jgk.. klu pic kurang dari 500 keping tu bkn Angelz namanye uols.. kami ni mmg dari kecik gler gambar.. asik nk mencapap jerk klu dpn kamera tu kn.. ini pun dh kurang2 jgk la.. klu x dulu.. pantang nampak.. ngeh3x.. jom! kte cekedot pica2 hari terakhir di Kuching.. laaayaaannn..


 muzium kucing! cute kn kamek.. hihih :)



 2 jenis makanan Sarawak yang Ome xpandaii nk makan.. aiyarkk!
Laksa Sarawak & Mee Kolok


 our tour guide yang pasan kacak tek.. hihihi ;)
kami odw nk naik belon time nih :)

ooo..lupa plak.. mlm terakhir b4 nk blk tu, kami kayo2 di sekitar WaterFront.. naik sampan 50 sen uols.. mmg sgt scary.. walaupun perjalan nk ke seberang tu amik masa xsmpai 5 minit.. tp scary tu tetap ade.. uols pun tau kan setiap sungai Sarawak mst ade buaya.. aishhh.. Ome sgt seriau mengenangkn klu2 la buaya tiba2 muncul.. skali dia libas dgn ekor dia.. x arwah dibuatnye? tp alhamdulillah.. nothing bad happen berlaku.. seingat Ome la kn.. hari terakhir tu kami dibawa bersiar2 disekitar bandaraya Kuching.. antara tempat2 yg Alfie bawa kami Muzium Kucing (mmg khas utk pameran kucing), Muzium Kuching (Muzium yang biasa tu), Satok (beli ikan terubuk masin), WaterFront, Kilang Pasu dan lain-lain lagi la.. tp xingat nama2 tempat tuh tek.. hihihi.. 
Hari ke2 tu, Alfie bw kami ke kedai Kek Lapis Sarawak Dayang Salhah.. so, klu dh smpai Kuching, klu x beli kek Sarawak tu, mcm x lengkap la org kata kan.. klu uols nk ke Sarawak.. Uols bley layari laman web ni.. (jz click here) .. alhamdulillah.. kali ni Ome sgt berpuas hati dgn service yg  kitak berikan.. thanks to our tour guide.. well done! kamek urang sgt epy tek.. n thanks a lot to my frenz.. Mr. Nicholas Tan from Borneo Exploration coz memberikan perkhidmatan dan arrange kn tour guide yg baik utk kami.. thanks a lot.. mmg budak pasan kacak tu sgtt baik tek.. insyaAllah.. panjang umur murah rezki, kamek urang jumpa kitak lagi ya.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * next vacation Angelz!!! sgt teruja nih.. simpan duit ye Angelz.. daaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaauuu.. WeeeEEEEeee :D.. LOL ^_^

~KAMEK URANG KAYO2 DI SARAWAK TOK~

holla uols.. selamat pagi.. uargghhh.. 5 hari berturut2 dpt cuti uols.. jgn ingat Ome muslim Ome x raye Deepavali.. kata 1 Malaysia kn.. tp Ome bkn raya ziarah menziarahi, tp Ome and Angelz makan angin di Sarawak Bumi Kenyalang.. kami bukan ber4.. tp ber3 sajo.. yg mama org tu, xdpt pegi sbb baru habis pantang ye uols.. tp xkesahlah.. kami fhm situasinya kn.. femly 1st.. so, no hurt feelink.. hehehe.. hahhh!!! selalunya kami berjimba dkt2 area semenanjung ni jerk kn.. tp kali ni kami ke seberang laut plak.. obesi jgk tu.. msk Sarawak pun kena ade pas permit ok.. sgttt la 1 Malaysia..huhu..


 budak x cukup ketinggian..ngeh3x.. :)

selama 3 hari 2 malam kami di Sarawak.. mmg have fun habes la org kata.. actually, dis is my 2nd time to Sarawak.. tp 1st time sampai Sarawak.. Ome mmg slalu ckp kat org2 semenanjung yg Sarawak x best.. sbb ape.. sbb Ome xpegi tempat2 menarik rupanya.. hahaha.. sory la org2 Sarawak.. kamek salah sangka tek.. kamek ingat Sarawak sik ada pappa.. sik caiya tek Sarawak sgtt bestt! huhuhu.. bkn ape tau uols.. kali ni Ome pegi dgn Angelz.. n sblm kami berangkat ke Sarawak, kami dh book dgn travel agent kat sana utk bw kamek urang kayo2 di Sarawak.. fuiyooo.. bercampur baur bhs Ome kn.. sgttt la 1 Malaysia ok.. 

 haruslah bergambar dengan kucing2 batu yg ade kat sekitar Kuching tu kn ;)

kamek urang kayo2 di Taman Semenggoh Orang Utan.. wahhh.. mmg sgt teruja.. dpt jmp orang utan.. selalu tgk dlm tv jerk.. tp kali ni dpt tgk secara live lagikk (kesian kn..ahahha).. mmg nk pegang orang utan taaaaaaaaakk dpt la kn.. sbb tour guide kami kata orang utan situ sgt garang..suka ngamok..suka cederakan org.. huhuhu.. jd, mmg Ome tgk dari jarak 20 meter jgk la.. takut wooo..skali dia libas dgn tamparan hebatnya..x ke lauttt peginya nnt.. hehehe.. 



 orang utan yg sgt kiuut!
 kembar alg.. hihihi.. (sory!!!)

ehhh..lupe plak nk perkenalkan tour guide kami di sana.. taraaaaaaaa.. nama tour guide kami ni EN. ALFIE.. mmg asal orang Sarawak tek.. kaum Iban lagi.. mcm2 ilmu yg kami dpt dari En. Alfie.. yg xthn tu dia jgk ngajar bhs bukan2 kat budak 2 orang tu k.. mmg sengal..  dh tu siap kenakan Ome lagi..mmg sgt mendatangkan kemarahan.. ade kerk dia ajar makna kanji.. dh budak2 dua org tu panggil Ome Kanji.. mmg sengettt la kn.. huhuhu..

memperkenalkan!!! MR. Alfie Anak (aiyarkk..xingt nama ayahnye..maafkan kamek tek)


lps g lawat kembar alang (nk bg nama pd Orang Utan ni kena byr RM100 Ribu ye uols), trus kami ke Culture Village.. kat sini mmg lg sgt teruja la kn.. sbb Ome mmg suka belajar budaya2 nih.. lg2 budaya yang Ome xpnh tau selama nih.. kat KAMPUNG BUDAYA nih.. ade persembahan dari kaum2 yg ada di Sarawak nih..antaranya tarian dari kaum Iban, Bidayuh, Panen, Orang Ulu' dan macam2 lagi lah.. n kat sini jgk ade disediakan rumah2 lama kaum2 Sarawak nih.. antaranya rumah panjang la kn.. mmg sgtt teruja tau uols.. 











 ketaQ lutut ok turun tangga nih.. aiyoo.. pakai tumit rendah jerk tuh.. tangga sgt scary ok!

wahhhh.. panjang nye citer hari ke2 ni kn.. blum masuk hari ke3 nih.. utk hari ke3 nnt Ome update k.. sbb nmpk mcm panjang sgt dh nih.. ni qada' blk story mory yg pendek2 sblm ni la kn.. ngeh3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * bley dikatakan party bujang terakhir utk alang yg akan mendirikn masjid pada 12 November 2011 nih.. lg 2 mggu jerk uols.. adik saya ni akn jd milik orang.. bley kerk Angelz berjimba lagi mcm ni lps nih? kte tunggu dan lihat.. huhuhu.. daaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaauuuu.. weeeeeeeEEEeeee :D

28 October 2011

~JOM KTE MENGENAL ;)~

  Nora? muahahaha.. 

 Kamek Urang di Sarawak!

kelaaaass kau jahh.. nama kamu bkn maen glem..hihi.. salam syg teramat syg..KEGEMBIRAAN MADU LEBAH..peace! *rini tour city b4 blk key Ell..will misz Org Utan Semenggoh Sarawak nih..huhu;)

25 October 2011

~lagu utk adikku Angah (Angelz)~

lately ni Ome mmg suka tepek2 lagu yg best2.. yg agk2 ade kena mengena dalam hidup Ome.. malas nk coloteh panjang.. buang tebiat kn..kn.. hahaha.. uols layan la ea MV nih.. lagu ni sgt sesuai utk adik Ome.. Angah.. hihihi.. :)


laaaaaaaayaaann.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *xsbr nk jimba dgn adik2ku esok.. Angelz Trip!! angah & alang.. without Achu.. huhu.. we will fly..fly..fly.. yeahhhhooo.. org2 Sarawak..kamek dtg.. ngeh3x.. daaaaaaaaa.. cau cin caaaaaauuu.. WeeeeeEEEeee :D

24 October 2011

~hahahahhahahahahha~


Ome nk post kat FB.. tp kwn Ome xbg.. sbb dia kata untuk orang laen dia bg sharing..utk Ome dia kata jangan.. sbb kes Ome sgt parah... so, kenala dgr nasihat dia kn.. (pdhal bl Ome post kat blog ni comfirm keluar jgk kat FB).. ngeh3x.. ngeh3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *busuuukkk hatiii! hahahahaha.. cau cin cauuuuuuu.. WeeeeEEEeee :D

~sweet word~


nk sharing is caring lagi dgn uols.. amacam? ape yg menarik? Ome mmg sgt suka tgk muka baby nih.. geram! ngapp! ngap!!! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *cuba sedaya upaya beraksi comel spt budak tenit nih..tp kenalah terima hakikat.. sbb Ome mmg Ome.. ngeh3x.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin caauuuu.. weeeeEEEe :D

comel kn..kn.. baek ckp comel..krg Ome sumpah uols jd batu belah kang..cpt..cpt.. hehe :)

~MV again..laayaan~

salam uols.. tiba2 nk sharing is caring dgn uols.. "terpukul" plak dgn lagu baru Ramlah Ram nih.. bunyi mcm kejam kn lagu nih.. n sgt kejam x Ome tujukn lagu tu utk Ome sndri.. huhuhu.. (player ye kau Ome). .ish3x..  tamo..tamo.. bkn player.. tp hakikatnye i have to.. bkn saje2 ok.. kpd yg DIA disana tuh.. Ome mintak ampun dan maaf ye.. for me.. past is past.. mmg dh termaktub... kita tiada jodoh.. semoga hidupmu bahagia dan bertemu dgn insan2 yg terbaek utkmu.. Terima Kasih kerana pernah menyayangi diri ini.. (agk2 klu Hubs aku baca dia jeles x).. huhuhu.. **B, i luv u b!!! alhamdulillah.. Allah temukan dengan insan yg sgt baik utk diri ini.. Terima Kasih Allah :)

#maillambung n # apeputakboleh nk kerk ea lagu nih? klu x, asyik nk tuju lagu jerk keje depa nih.. arggghhh.. klu nk korg mintak la ye.. mcm aku xtaw.. korg pun player jgk kn..kn.. hihihi.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *suka karok lagu Ramlah Ram.. Diam-Diam Jatuh Cinta.. daaaaaaaaaaa.. cau cin caaauuuuu.. WeeeeEEEee :D

21 October 2011

~tutti fruity~


Assalamualaikum.. holla uols.. salam jumaat.. uols nmpk x pic kat ats nih? nmpk kn.. xmo citer panjang2.. kte pendekkan story telling rini k.. smlm Ome mkn tutti frutti.. first time.. n klu org yg pnh mkn TF ni tau la ape mende alah nih.. sogan oooo.. ingtkn ade org yg service..rupanya self service.. ape yg Ome mksdkn self service..nk tau uols sndri la cekedot k.. n harganya lebih kurang mcm Baskin Robbins.. Famous Amous.. lbh kurang aje.. x terkujat dgn harga.. tp terkujat dgn servis.. ekekek.. mcm org kampung pun ye gak.. tp pengalaman mengajar kte kn.. walaupun agk malu jgk, tp xkesah lah.. yg penting Ome dh pnh rs ape itu TUTTI FRUTTI.. uols adeeeeeeeeEEE? ngeh3x.. 

 ni la hasil pertama berkunjung ke TF.. yg penting ceklat M&M haruslah tambah jgk kn.. tu yg superb!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * kedai ni dh berada kat Presint 15 Diplomatik Putrajaya.. cekedot ya.. daaaaaaaaaaaaaaa... Cau Cin Cauuuuuuuuu.. WEeeeeeeeeeeeeEE:D

model TF yang x bertauliah.. muahahah..

18 October 2011

~syaitooonnnNNN!!!~

(sumber dari Berita)
BETONG: Hanya kerana teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya, seorang pelajar berusia 16 tahun mengelar bayi perempuan baru dilahirkannya sehingga mati dan perut terburai di bilik asrama sekolahnya di sini, semalam.

Kejadian menggemparkan itu berlaku kira-kira jam 7.40 pagi dan pelajar tingkatan empat terbabit dikatakan melahirkan bayi cukup sifat sebelum dia mengelar ...bayinya yang masih hidup itu dengan pisau pemotong sayur sepanjang 15 sentimeter.

Sumber berkata, sebelum kejadian, pelajar terbabit dikatakan gagal hadir ke kelas sehingga menimbulkan rasa curiga seorang guru lelaki berusia 41 tahun yang kemudian ke bilik asramanya.

Menurutnya, sebaik tiba di bilik pelajar berkenaan, guru itu terkejut apabila mendapati satu mayat bayi perempuan cukup sifat berlumuran darah di atas lantai berhampiran katil suspek.
 ape slh baby ni? knp? knp?

sgttt syaitttooonn kan..kan.. vongokkkkkss! np baby ni yg jd mangsa? ko tau x syaitooon??? aku ni dh 5 tahun x beranak.. ko dh bley beranak ko sedappp rasa buat baby ko ni camni??? vaviii laa.. (mmg main samak btol dak nih).. klu aku jmpa mmg aku rejam ko dgn batu.. biar matikkk..uwaaaaaaaaa.sedihhh.. adakah ini tanda-tanda akhir zaman? nauzubillah.. kejammm!!! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * mmg pangai lebih dasyat dari menatang.. *%^&$$$^^& (tanda emo)..huhu..

~speechless~

Ya Allah..im speechless ok.. aishhh.. no word can describe.. about my feeling rite now.. (eceeehh.. emo smpai speaking london plak Ome ni kn..) huhuhu.. xmo ckp lebey2 lah.. uols jerk la yang menilai sendri.. sblm tu Ome nk tny..mmg manusia zaman skg ni xde perikemanusiaan ke ea? halllooooooooooo.... mn peginya perasaan depa nih ea? hellloooooooooo... oh nooooooooo..


tamo comment byk2.. sedihhhhhhhhh! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!* mcm mn la nasib kanak2 zmn skg ni..pg ni d latest story yg Ome dgr.. pelajar 16 thn mengelar dan merodok perut baby sampai terburai (klik link ni klu nk tau lebih lanjut)..nauzubillah.. mn la letaknya perasaan manusia2 nih.. Vongoks!!!!!

17 October 2011

~like father like son~

uols pnh dgr x istilah like father like son.. or dlm Bahasa Melayu nye bapak borek anak rintik.. pnh kn..kn.. so, Ome tingat kat Hubs.. bukan ape uols.. tau x, peel hubs Ome yg Ome bengang tahap tenuk.. klu kata Ome tgh marah/bebel2 kat dia kn.. mst dia akn ngajuk ckp Ome.. xpun dia akn wat mimik muka..mcm budak2 slalu buat mimik muka klu kena marah tuh.. e2lah yg berlaku pd Hubs Ome.. stress x? stress x? huhuhu.. n td Ome tengok ade satu video dari FB nih.. nk tau uols bleh cekedot kat link nih .. cumil sgt kn.. n Ome pun tingat jgk kat hubs.. sbb ape? sbb peel Ome bl tidur mlm mmg cenggini.. ms mula2 kawen dulu.. Ome terkejut gler uols.. Ome ingtkn hantu mn la yg dok tidur sblh Ome sambil bercakap nih kn.. skali tingat plak yg Ome nih dh berkahwin masa tuh.. trus tergelak sorang2.. selalunya sblm dia bercakap sorg2 tuh, Ome akan terjaga.. so, sjk hari tu.. mmg Ome dh terbiasa.. so, xdelah takut mcm waktu mula2 dulu.. mau x terkejut berok.. klu dh tiba2 bercakap.. seolah2 sdg bercakap ngn kte.. hihihi.. ehhh.. jom kte tgk aksi2 baby comel nih.. sambil buat keje bley hilangkan stress kn.. bl tgk gelagat2 baby cumil nih.. ngap2!!! rs mcm nk geget jerk..gerammm btol!

eating and sleeping :)
baby's laughing.. muaahhhxx :)

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * tgk lah suatu hari nnt.. Ome nk wat dajal kat Hubs.. ngeh3x.. Ome nk rekod video dia tgh tidur sambil bercakap tuh.. hahaha.. klu baby cumil jgk kn.. tp klu org tua cenggitu.. mst buruk kn..kn.. hahaha.. n klu suatu hari nnt Ome ade anak, klu anak Ome dok ngajuk Ome bl Ome tgh marah n tido pun bley bercakap.. mmg comfirm!!! baka papa dia.. huhu.. daaaaaaaaa... cau cin cauuuuu.. WeeeeEEEeee :D

~pompa bensin.. mcm pelik jerk nama kan~

holla.. salam Isnin uols.. seperti bese.. xmo ckp panjang lebar lah.. jz nk share dgn uols.. ade satu group ni namanya Pompa Bensin.. search pny search rupanya Pompa Bensin bermaksud Petrol Pam (Bahasa Indonesia..patut pelik jerk kn bunyi nama group nih).. wateva lah..yg pasti lagu nye boleh tahan.. i luv it! Jom! pakat dgr.. :)

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * Nama Ome jgn dilupakan ye uols.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin caaauuuu.. weeeeEEEE.. :D

14 October 2011

~evergreen la plak~

hahaha.. hari ni kte lyn MV jerk k.. superb jiwang karat kn entry sblm nih.. mmg terbaekkk dari ladang..!! rasa bagai dibuai2 gtu.. hhhaaahhhh.. tgk la sp pny entry..haruslahhh superb jiwang karat.. ngeh3x.. ehhh.. sblm balik.. esk kn cutiii.. jgn blk dulu.. lexxxxx luuuuu..  Ome nk uols dgr plak lagu nih.. kte layaaan lagu ni plak.. hah! hah! rs mcm nk hentak2 pale atas meja la tuh.. xmo layan sudah.. Ome sukeeee.. superb evergreen! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!* hentak2 la pale tuh.. klu rs fenin, nk fitaamm.. hentak2 jari jemari pun ok dah.. orait bebeh.. daaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaaaauuu.. Weeeeeee :D


~feelink!~

jom! kte feelink2 skt di hari jumaat yg mulia ni uols.. :)(:



amacam? karat x? karat x? muahahah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * buang tebiat karat2 di hari jumaat.. woooooohoooo.. daaaaaaa.. cau cin cawwwwwww.. WeeeEEEEeee :)

~teruna & dara b4 n after~

Assalamualaikum.. hye uols.. jgn pelik bin ajaib ea.. klu lately nih, Ome tamo  coloteh panjang2 entry.. ntahlaaa.. rs mcm MALAS pun ye gak.. so, meh sini Ome upload satu coretan khas utk para2 suami.. cekedot ea..


hahaha.. amacam? takesima jgk Ome dibuatnya.. huhu.. to En. Hubs ku cayang.. doakn semoga perkahwinan yang telah melepasi 5 tahun ni berkekalan utk selamanya k.. saaaayaangg kamu En. Hubs! for me u ar everything.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * kesilapan lalu mengajar erti kehidupan.. daaaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaaauuu.. muaxxhhhhss.. WeeeeEeee:D

InsyaAllah by Maher Zain


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...