19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 November 2011

~CUTI-CUTI CINTA~

wahhhh.. curlassss.. tajuk entry kali ni sgt dasaaattt kn.. hehe.. Selamat Pagi uols.. amacam short vacation uols? best kerk x? hangat kerk x? Ome? semestinya la hangat daripada biasa.. hahaha.. nk tau kemana destinasi kami? jom! kte cekedot.. Ome bg uols tatap dulu pica2 yg sempat kami amik k.. taraaaaaaa!!!!




 bath tab yang meninggalkn memori..ngeh3x..

amacam??? teruja x? huhu.. cuba uols teka ke mana destinasi kami ni.. tau x? yeee.. destinasi hanimun kami kali ni dekat saje.. xsmpai 1 jam perjalanan.. hehehe.. mmg saje choose dis place kali ni coz nk merasa sendiri pengalaman2 yg orang laen pnh rasai.. kami pegi Port Dickson jerk sbnrnya uols.. tgk tmpt mcm jauh sgt kn.. hakikatnye dekat saje.. mmg saje pilih PD, kerana Ome rs PD byk meninggalkan memori.. n kerana skg ni kn musim cuti sekolah.. so, d sbbkn Ome takut jalan jem jd Ome tamo serabut2 kepala dengan jem.. dh kata hanimun kn.. off coz la fikiran kena tenang.. barulah percutian tu akn jd lebih happening.. jauh atau dekat.. no 2.. btol x uols? 

Vacation kali ni sbnrnya last minute.. ntah mcm mn dok godek2 tenet, Ome ternampak hotel nih.. ekceli hotel ni ade beberapa jenis.. ade yg jns challet.. ade yg jns tower..  ade jgk yg jns ade kolam renang dalam challet tu.. n Ome amik yg bese jerk.. klu yg ade kolam renang namanya GRAND LEXIS.. tapi klu xde kolam renang dlm bilik tu di panggil LEXIS.. nk yg grand2 mmg tak mampu la kn.. n yg Ome dok menginap ni jenis tower.. dlm bangunan yang bertingkat.. yg Ome tunjukkan pica kat atas tu atas air.. klu yg atas air tu di panggil challet.. ekceli dalaman challet yg kat ats air tu same jerk dgn yg dalaman  yang dalam bangunan nih.. bezanya yg kat challet tu boleh tangkap ikan, ketam dan lain-lain lah.. pegi jerk kat beranda tu.. senang kn..

 GRAND LEXIS 

Sebenarnya Ome nk amik yg jns challet atas air tu.. tp bl Ome cekedot, yg jns challet atas air tu dh hbs.. beselah kn.. musim2 cuti sekolah nih.. hotel semahal mcm mn pown boleh sold out.. n rezki kami la kowt, Ome dpt jgk menginap di sini.. walaupun yang tinggal ialah Premium Tower tapi Ome rs Ome puas hati jgk lah.. sbb bagi Ome, bilik yg disediakan sgt shantek.. n yg penting pemandangan dari beranda.. mmg terbaekk! boleh nmpk sunrise dan sunset lagi.. shantekkkk!  

 rambut baru Ome.. slps berendam dlm kolam.. shantekkn.. hahaha

oh yeee.. vacation kali ni jgk bkn kami pergi ber2 jerk uols.. kami bawa pasangan pengantin baru jgk.. sp lagi bkn adik Ome Noora & Iskandar.. oh ye.. last entry Ome ade kata kn yg Ome belikn baju tido utk seseorang.. yeee.. Ome belikan baju tido tu utk Alang.. hahaha.. ingtkn nk suprise kn dia.. tp silap la.. sbb Ome dh corat coret kat entry ni kn.. so, dia dh bley agak.. tp kn dia xtaw sbnrny Ome ade tambahkn aksesori utk baju tido tuh.. mula2 laki dia nk buka dpn kami.. Ome ckp jgn buka kat dpn kami..buka dlm bilik.. Alang maybe dia dh bley agak, so, dia mmg suh laki dia buka dlm bilik.. sekali dlm bilik dia ingt dia x terkejut dh la kn.. sbb Ome g tambah aksesori.. n aksesori tu Ome letak atas.. so, dia terkujat.. Ome bila baca status dia kat FB tu, trus gelak guling2x.. hahahaha.. terbaekk!!! best jugak kn dok kenakan orang.. ehhh.. uols nk tau kerk aksesori ape? hahaha.. xpyh la tau.. uols agak sndiri la ea.. klu uols tgk status FB dia pown uols dh bley agak.. hahahah.. *gelak guling2x..

alamak!!! sory la.. pica xbyk la cuti kali ni.. sbb masing2 sibuk melayari cuti-cuti cinta.. so, xbrape hengat nk snap pica.. pdhal alg siap bw camera mahal dia tuh.. yapeddaaa... confius..knp la cuti kali ni xbrape byk pic.. ish3x.. oh ye.. nama jerk cuti2 cinta kn.. tp bl Ome dh jmp alg.. cuti2 cinta kami bertukar menjadi cuti2 angelz.. bl kuar mmg kami berdua.. g swimming pool ber2.. hubs kami? hahaha.. statement hubby yg xbley blahh.. Ome ajak la dia g swim kn.. dia bley ckp ape.. "tamo la.. byr mahal2 nk kuar..dok dlm bilik ni lg best.. rugi la byr mahal2x..".. boleh??? apakah??? klu uols nk tau kat mn challet ni bley cekedot kat sini k.. mmg Ome puas hati.. either hubs Ome byk songeh.. konon xbest la kn.. tp bl ajak kuar tamo.. syg nk tgglkn bilik.. yappedaaa.. atlast Ome ngn alg jerk yg g mandi kat kolam renang.. bila kat luar kami berdua hanimun.. tapi klu dlm bilik turn hanimun dgn hubby masing2 la kn.. ahahaha.. *gelak gatai.. 

pasan x?suar kami design yg sm tp warna jerk laen..made in PD.. hehe :p

so, short vacation uols camne pulak? haruslah syoookk kn.. walaupun cuti xlame, tp hanimun kami kali ni sangatttttt daasyaattt.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * rs mcm xbrape nk complete bila angah xde.. ermmm.. selalu Angelz ber3 either Achu jarang2 kuar dgn kami.. tp bl Angah xde, mmg sgt pelik.. rs kekurangan kat situ.. so, Angah.. pls.. tukar tittle anda dari cik ke puan dengan segera yang mungkin supaya kite bley g hanimun triple plak.. hehehe ;) daaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuu... WeeeeEEEEEEeeeee :D

25 November 2011

~Mood Hanimun..wink wink ^_^~

Taraaaaaaaa!!! hehe.. ceria jerk kn..ape x nye.. esk cuti..lusa cuti..n tulat pun cutiii!! yuhuuu.. ape plan utk cuti 3 hari ni? hehehe.. nnt Ome story telling kat uols ea bila Ome dh selamat balik dari bercuti.. yg pasti.. mood utk hanimun dh datang kembali.. hoyeahhh!


hahhh! Ome siap tukar background blog ni.. curlasss kau Ome.. pica baby ag..  jgn jelesss.. hihihi.. ehhhh! rini Ome tamo story panjang2x.. nk get ready utk blk.. sbb kejap ag nk g Alamanda.. nk cari ape? hehe.. nk cr baju tido.. wuuuuuuuuu.. malu2x.. bkn utk Ome la.. utk seseorang.. klu bgtau skg x suprise dah.. so, nk simpan dulu story nih.. nnt Ome story telling kat uols ok.. 

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *usaha, doa dan tawakal.. bp kali nk hanimun daaaaaaaaa.. hoyeahhh! daaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuu.. WeeeEEEeee :D

~TWILIGHT BREAKING DOWN - PART 1~

Holllaa.. Salam Jumaat uols.. yeeeee.. smlm Ome dating dgn Mr. Edward.. mmg kacak daripada biasa.. nerbes ok nk dating dgn Edward.. hahaha.. d sbbkn nk dating dgn Edward semalam, terpaksalah Ome korbankn Zikir utk sementara waktu.. no wory Zikir.. next week kte dating balik yeah.. hahaha...

Puiyooohhhh.. kali ni Twilight mmg btol2 bikin hati dan jiwa Ome ni panasssss beb.. adehhh.. sp yg dh pnh baca novel Twilight ni tau la kowt ape yg berlaku utk episod kali nih.. klu ikut kn hati nk memberontak kat situ jgk.. tp lame2 bl tgk semakin menjadi excited nk tahu ape la yg akn berlaku utk next episod.. seyes uols! mmg x rugi la Ome menanti utk episod kali nih.. Edward sgt hooooootttt dan spicyyyy! hahaha.. nk tau kerk ape yg berlaku pd Edward dan Bella? errmmm.. tamo la Ome story telling kat sini.. nnt uols tamo dah g tgk.. tp yg pasti episod kali ni mmg byk adegan yg x sesuai di tonton oleh kanak-kanak.. hohohohh.. mesti lagi membara uols nk pegi tgk filem nih kn.. pegi..pegi.. pegi.. jgn xpegi.. uols kena support bf Ome ni kn.. mmg Ome suke..suke.. suke.. terasa spt di awang2an.. yg xthn tu.. hanya sekali sentuhan.. Bella bley preggy uols.. dasaaaaaaaat.. klu manusia mengandungkn anak vampire.. uols rs ape yg berlaku? hahhhhhh! nk tau ape yg berlaku.. uols cekedot la di pawagam2 yg berhampiran dgn uols k.. mmg terbaekkk! kebetulan plak mlm smlm malam jumaat.. hahaha.. membawa kesan di hati ini.. ekekekkeke.. (xbley blahhhh kauuuu Ome!)

 shantek kn anak dorg

apepun, Ome mmg xsbr sgt nk tunggu next part movie nih.. serius Ok! Ome mmg gian gler dh tgk movie nih... np la dorg x truskn utk part seterusnya.. cuma ending utk part nih.. Ome nk bgtau uols.. Bella dah bertukar jd Vampire! hoyeahhh.. tp kesian plak kat Jacob uols.. kuciwa gler bl Bella kawen dgn Edward.. xpela Jacob.. ramai lagi yg menantimu di luar sana.. hahaha.. oklah.. tamo story lebih2.. nnt uols takesima plak klu Ome story lebih2.. uols g la date sendiri dgn dorg k.. xpe.. kali ni Ome izinkan uols date plak dgn dorg..  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *semalam Ome dpt tgk movie dgn tenang tanpa gangguan dari kanak2 ataupun hubs Ome sndiri.. mmg mata ni x lekang la dari menatap Edward.. org kata klu ape yg berlaku kat sebelah kite pun mmg xkn sedar diri dah.. mmg sgt meroyan kn.. hihihih.. daaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaaauuu..WeeeeeEEEEee :D  

xsbr gler nk tgk part 2.. adehhh.. lg setahun nk kena tggu.. huhu.. ;p

24 November 2011

~EXTREME EXCITED~

Hollaa.. Assalamualaikum WBT uols..semalam uols tidur nyenyak x? Ome? alhamdulillah.. walaupun semalam Harimau Muda tewas kepada Unta, tapi Ome tetap trus menyokong Harimau Muda selagi gol keeper nye sehebat Apek.. hahaha.. (statement xbley blahhh kn).. Kalah menang kn adat permainan.. rakyat Malaysia menerima kekalahan Harimau Muda dengan rela.. tamo la jd mcm negara jiran kte tu kn.. ntahapehapentah.. mcm x bertamadun pun ye gak.. ish3x.. pelikk.. xpe..xpe.. Harimau Muda dh sgt kenyang membaham Garuda kn.. so, tamo la tamak2.. nabi pun ckp..klu dh kenyang..berhenti mkn.. so, semalam Harimau Muda berhenti la mkn Unta.. sbb dh kenyang sgt.. hehe :) *ayat penyedap hati.. huhu..

Oh ye.. hari ni Ome nk kabokn kepada sume orang2 kampung! hari ni Ome nk g tgk Twilight.. jgn jeles tau.. terpaksala korbankn #tentangDhia mlm nih.. sbb movie tu start 7.45 pm.. so, mmg xsempat nk tgk dari awal sbb haruslah kena solat maghrib dulu sblm tgk wyg kn.. klu x, mmg xsempat lah nk ngadap Edarward Cullen kesayangan Ome tu kn.. jgn marah ye Zikir.. nnt Ome tgk ulangan kat tonton.com.. Ome dh janji dgn Edward Cullen nk dating mlm nih.. so, xbaek la klu Ome mungkir janji.. ye dak? ngeh3x.. *OMG! Ome extreme excited nk ngadap Edward Cullen mlm.. hoyeahhh


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * np la dorg x trus buat part 2.. aishh.. menjadikan Ome lbh meroyan tau.. ilebiuedward! ngeh3x.. daaaaaaaaa..cau cin cauuuuuuuuuuuuuu.. WeeeeEEEEE :D

22 November 2011

~FINALLY! DPT GAK TIKET! YAHOOO^_^~

oh ye.. Ome nk kabo kn kat uols.. pagi td, masuk2 jerk keje trus Ome buka web GSC.. n Ome cekedot utk tiket wayang utk malam lusa.. ape lagi klu bukan movie Twilight Breaking Down Part 1 kn.. hoyeahhh! gumbira! gumbira! n yg paling penting, seat Ome seharunya seat yg selalu Ome duduk bila tgk wayang.. horeyyy! Ome suka.. Ome suka..


jgn jeles ok.. klu jeles cpt2 buka laman web GSC n pilih aje seat.. cpt2x.. sebelum tiket sold out... aishh.. jgn la kata Ome sawan plak.. bukan ape uols.. Ome mmg dari musim pertama Ome dh tgk movie nih.. so, mmg sawan semakin menjadi2 sejak akhir2 nih.. lagi sawan bl tgk preview movie nih.. ade Edward Cullen yg gagah perkasa.. ehhh.. kebetulan smlm one of my friend dari ofis lame dok mengapi2kn Ome.. dia dh tgk filem ni uols.. mcm mn dia dh tgk filem ni? xpyh la uols tau.. sbb Ome malas nk story panjang2.. di pendekkan citer bukan tgk kat wyg ok.. sbb klu wyg ditygkn pd lusa.. so, mmg bkn kat mn2 panggung wyg ye.. bley plak di dok memanaskn ati Ome yg tgh panas time tu sbb tgk drama #TentangDhia semalam.. huhuhu.. oh ye.. update sikit drama smlm.. Melly gler semakin gler ok.. mmg hadap sgt nk kn azmi tidor dgn dia.. smpai Dhia kena serang.. cilakak sungguh.. tp nsb ending drama tu smlm Zikir dh jumpa Dhia.. yahooo! i looiikkee.. *lompat2x.. hehe :)


 married!
 amboi Bella.. obershadow nmpk.. hehe :).. hot & spicy!
 yeahhh! dh de baby.. i loiikee :D
alamak! tiba2 kn masuk citer drama #TentangDhia plak.. hehehe.. sgt emo lately nih.. bl tgk drama ni, mmg emo habes.. adehh.. patutla org2 Malaysia ni cpt tua.. tgk drama pun nk emo kn.. ahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *lps tgk movie Twilight ni nnt, Ome hapdate kat uols k.. xsbr nk tatap wajah kesayangan Ome.. EDWARD CULLEN.. wooooww!! hot! hot! hahaha... daaaaaaaaaaaaaa.. Cau Cin Cauuuuu.. WeeeeEEEEeee :D

~TAHNIAH HARIMAU MUDA~


holla.. selamat pagi uols.. amacam smlm? kalau dh nama rakyat Malaysia.. sedikit sebanyak uols pasti rasa gembira dan vangga sebab semalam Malaysia menang!!! hoyeahhh.. hoyeahhh! well done! gud job Harimau Muda Malaya.. uols mmg terbaekkkk dari ladang! x sia2 Ome menunggu dan menanti dari start bola sampai la lagu Negaraku berkumandang di stadium Jakarta semalam.. bl lagu Negaraku dimainkn waktu tu, Ome sgt tacing ok.. tacing sbb tgk player2 Malaysia ni berjaya mengharungi suka duka semasa di sana.. tabik springs satuuuuu!!!


sebenarnya smlm ade peristiwa yg xbest berlaku pada Ome dan hubs.. xbest btol klu hubby x mcm hubs org laen.. org laen laki bini sume dok semangat berkobar2  tgk bola.. tapi dia??? adehhh.. sabar ajelah... konon suka maen futsal.. tp bl Malaysia nk lawan jerk, mst dia akn berifkiran negatif.. dan yang paling xbest tu, Ome terpaksa la tgk bola mcm orang bisu.. Malaysia nk gol kn bola jerk, tpksa tutup mulut dgn bantal.. haaaaaaaaaaa.. sgt sadis!  klu Ome tau la terpaksa tgk bola mcm orang bisu, Ome g umah kawan Ome pun xpe.. mmg xsporting langsung.. gerammm ok.. mmg semalam Ome merajuk dgn dia.. dia xtgk bola dok jerk la diam2 dlm bilik tu.. xpyh la nk sound2 Ome kn.. ni x, siap sound mcm la Ome dok memekak dpn orang ramai.. mmg gerammmm!!!

hahaha.. mst uols ckp.. psl bola laki bini gado.. mmg pown! smlm Ome bengkak dgn hubs Ome.. klu ikut kn hati nk jerk tido luar (sbb time tu dia dh masuk tido dlm bilik.. xbleh dh nk halau dia kuar..hahaha).. tp fikir Ome ni isteri kn.. sabar ajelah.. jeles ok bl dgr org laen laki bini bergumbira smpai ke saat akhir.. ade tu yg siap bergoyang buntuit dgn laki msg2.. tp hubs Ome? ish3x.. sabar ajelah.. *geleng2 pale

apepun, skali lagi Ome nk ucapkan tahniah pada skuad HARIMAU MUDA MALAYA kerana berjaya membenam GARUDA.. klu uols tgk smlm match MSIA VS INDO ni, uols bley kena heart attack ok.. Ome smpai rs nk demam di watnya.. stress! migrain dtg menyerang time2 saat genting.. bukan nk kata ape la kn.. klu uols tgk penyokong2 fanatik Indonesia ni sgt la menyakitkn jiwa raga.. apepun, player2 Indonesia.. uols pun mmg terbaek! well done.. kte serumpun kn.. tamo la gado2.. bahasa melambangkan bangsa kn.. i know.. Indonesia mmg terbaekk! cuma rezeki jerk x berpihak pd uols.. terimalah hakikat k.. kalah menang kn adat permainan.. AAAaaaaaauuuummm.. ^_^


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *oh ye.. klu tny Ome the best player Harimau Muda off coz la penjaga gol terbaek kte kn.. sp lagi klu bukan KHAIRUL FAHMI aka Apex.. mmg tabikkkk springsss!!! Wira Negara kerana byk menyelamatkn gawang Malaysia.. tp kn smlm dlm byk2 player, i tiba2 ternmpk Mr. Yong.. i loiikkee.. Hye Mr. Yong.. hehehe :) daaaaaaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaauuu.. WeeeeEEEe :D

18 November 2011

~OST TENTANG DHIA~

Bismilahirahmanirahim.. salam jumaat uols.. semoga hari ni kita semua dilimpahi dengan rahmat & dilindungi Allah SWT.. aminyarobalamin.. anyway, esok kan weekend.. weekend uols dh plan nk kemana2 kerk? Ome dh plan utk hari ahad ni.. tp utk hari sabtu belum terfikir nk kemana.. almaklumlah.. En. Hubs dapat arahan untuk bekerja di hari minggu.. jd, saya yang menurut perintah la kn.. trus otak blank xtaw nk wat ape.. ermmmm.. xpelah.. kata pun mencari rezeki kn.. 

oh ye.. skg ni rsnye sume org dok giler layan drama #TentangDhia kn.. uols layan x? adehhh.. klu uols x layan drama ni mmg sgt rugi.. yg penting lelaki idaman malaya Ome berlakon jgk ye.. sp lagi klu bukan ADY PUTRA.. hahaha.. serius ok! tgk drama ni menjadikn penonton semakin lama semakin emo.. especially Ome la kn.. lately ni, TL Twitter Ome tu asyiklah ber"update".. klu x, haremmm.. klu x menjoyah dgn #apepuntakboleh & #maillambung, memang x ber"update" la twitter tuh.. ini semua penangan drama #TentangDhia la nih.. klu rs nk emo aje, trus update.. dh rasa mcm pengolah citer plak.. kebetulan smlm #apeputakboleh xdpt nk tgk drama ni.. sbb smlm dia kena OT.. so, dia mintak Ome dgn #maillambung update story tuh.. so, smlm jenuh jgk sambil mata ni menatap tv tu, sambil jari jemari ni menaip nk update kn.. mmg superb hebat kn penangan drama nih.. hadooiii lahhh..

 hero malaya Ome! :)
klu dh nama drama, mst ade lagu tema utk sesebuah drama tu kn.. yup! memang ade! n yg menjadikan Ome semakin teruja bila lelaki idaman malaya Ome, dok nyanyi lagu ni.. Ady Putra sendiri yang nyanyikan lagu tema utk drama ni ye uols.. Ome sebenarnya xbrape nk psti la.. ape tajuk sebenar lagu nih.. dlm tweet Ady kata, tajuk lagu ni DHIA.. tapi bl tgk ending drama ni, tertulis Dia Untukku.. tapi bila search dalam youtube plak, tajuknya bertukar Dia Takdirku.. jadi, mmg Ome xtaw mana satu ntah tajuk lagu nih kn.. apepun, ketiga2 tajuk di atas ni ialah lagu OST #TentangDhia.. nak tau lagu ni camne? jom! kte cekedot :)
sebenarnya Ome dh dpt lagu ni dari hari Isnin ritu kowt.. #maillambung ade pesan klu dpt jerk lagu nih trus send kat dia (almaklumlah..dia pun tgh dok mensawan mcm Ome bl tgk Ady Putra nih).. mcm beselah.. Ome kn tempat tuju lagu.. sbnrnya Ome lupa nk send lagu tu pd #maillambung.. n kebetulan smlm dia remind Ome utk send lagu tu klu dh jmp.. trus la smlm Ome send kan.. hehehe.. ampun ya #maillambung.. lps dpt lagu ni excited sgt.. e2 yg smpai terlupa tu nk sharing is caring..  *padahal nk bolot sorg2.. ekekekek ;p

actually drama ni baru episod ke 6 klu x slh Ome la kn.. so, mane yg blum sempat nk tatap wajah hero malaya kesayangan hamba ni, bley la saksikan tayangan drama ni setiap hari Isnin - Khamis jam 7 - 8 mlm (sempat promote lagi.. mcm dpt komisen dok promote2 kn..hehe).. selain dari Ady Putra, ade jgk heroin yg sgt comel dan shantek.. semestinya Nora Darnish.. Ome xtaw la knp bekas suami Nora ni pilih orang laen.. sedangkan Nora ni sgt la shantek.. ish3x.. klu dpt yg lebih baik xpelah jgk kn, ini? ??? adehhh.. malas nk ckp byk.. mmg Ome sgt x fhm dgn pangai lelaki ni.. ape ntah yg depa dok cr kn.. *ek ehhh.. dh msuk bab laen plak.. huhuhu..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * coppp!!! #maillambung.. tlg jgn nk mensawan sgt bl tgk HERO MALAYA aku ni yerk.. Tgk senyap2 sudah.. tak elok tu klu nk mensawan sgt.. ngeh3x.. daaaaaaaaaaa.. cauu cin cauuuuuuuuuuuuu.. WeeeeEEEEee :D

16 November 2011

~contest jom raikan cinta sempena anniversary Eka & Daus~

1- buat 1 entry dan tempek gambar atas ni
  - DONE!

2- tiada paksaan dalam mem'folo'saya...saya tidak suka memaksa org... tp kalu folo, saya ucapkan terima kasih dan bonus utk kamu sbb tau perkembangan contest ini dari masa ke semasa.
  - DONE!

3- jawab soalan berikut :

  - pasangan ini akan menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke...? mmg soalan bonus 
    2 TAHUN!

  - mereka akan sambut di...? ni pun mudah je, bg mereka yg sentiasa mengikuti perkembangan tuan tanah
      oversea! (rasanya Korea or Beijing kowt!)


  - sila cadangkan destinasi bulan madu yg WAJIB dikunjungi pasangan ini ... kalau boleh, suggest tmpt  murah2 yerrrrrr... takmo la yg memahal. tak mampu. almaklumlah tuan tanah ni berkira sket bab2 nak  berjalan. mana tau, ada rezeki leh wat tmpt hanimun thn dpn kan :) kalu boley tempek gambar2 korang di lokasi tersebut, spy tuan tanah tak keruan + gila bayang bila menatap gambar tu...kalu ada bg tips dpt extra mark ok :) tips backpackers pun ok.i likeeee... kalu yg belum kawen tu... buat la 'destinasi impian bulan madu saya' pun boleh diterima pakai. :)

  - DESTINASI IMPIAN BULAN MADU OME IALAH MENGERJAKAN UMRAH DI TANAH SUCI MEKAH. Itu ialah impian Ome dan Hubs.. kenapa pilih Mekah? 
    a) Sebab Ome nk lihat sendiri Serambi Mekah.
    b) Sebab Ome nk mengadap rumah Tuhan yang paling Agung yang sentiasa menjadikan pilihan Ome.
    c) Sebab itu ialah impian Ome n Hubs ! :).. doakan kami ya :D

4- tag 2 org
    a)Harlisz
    b)Yatybeckham

5 - tinggalkan link entry anda di ruangan komen
  -  Done!

HAPPY ANNIVERSAY EKA & DAUS :)

~IMPORTANT PERSON IN MY LIFE WEDINK~

Holla.. Salam uols.. rini Ome sgt2 la mengantok.. mata ni seolah2 macam di gam-gam.. aishhh.. kebetulan plak first day dtg bulan.. aiyooo.. lg la rs tade mood.. rs mcm nk MC jerk hari nih.. tp pk2 blk.. nnt bos ckp ape plak kn.. gagahkn jgk la diri ni ke ofis.. tp sampai ofis mmg letak bantal atas meja n kasi kepala n mata ni berehat jap.. n now much better sikit dari tadi.. ini yang cuba nk mengarang story nih.. nama tajuk pun important kn.. so, mmg sgt important utk di coloteh motehkn kat entry Ome kali nih.. yeahhhaa!!! *serulah serulah.. hilangkan penyakit mengantok nih.. hilanglah.. huhuhu..

oooookkkkoooo.. kembali cargas! bila bos mula mengamok.. ngeh3x.. opppsss! kte teruskn story mory kte hari ni.. psl bos dh bley negotiate.. almaklumlah.. last week g kursus negotiation skill.. so, xpyh nk ckp panjang lebar.. gunakan lenggok bahasa yang sopan dan cakap dgn lemah lembut.. trus dia cool.. yahooo! berjaya! berjaya! hihihi ;p

owaitt..owaiiit.. Ome tau uols xsbr nk tau sp la yg kawen ni kn.. ye.. ye.. Ome bg tgk pica dulu ea.. n then nnt Ome story mory wedink nih.. jom! kte tgk pengantin baru.. 

 Angelz 4eva!!!

yeahhhh.. klu uols dh tgk dalam pica ni ade sape, so of coz la ANGELZ WEDINK.. one of my sister iaitu Noora aka ALANG telah selamat diijabkabulkan dengan sekali lafaz saje ok.. fair n square.. klu dulu masa Ome diijakabulkan, En. Hubs Ome perlu buat 2x akad.. almaklumlah.. org Terengganu kan.. kebetulan nama ayah Ome ade N kat belakang tuh.. pandai2 jerk dia g tambah G.. "aku terima nikahnya, FARAH SYUHAIDAH BINTI AMINUDDING dengan mas kawennya rm80 tunai!".. last2 tok kadi suh akad skali lagi.. hahhahaha.. waktu tu sume pakat ketawa.. sp suh pandai2 tambah huruf.. kn dh kena ulang skali lagi.. mmg memori yg sgttt indah.. hihihi.. n ms Achu plak nikah, suaminya iaitu Syah plak kena akad 3x.. sbbnye kes mas kawennya yg susah nk di sebut.. alhamdulillah.. nsb kali ke3 tu, SAH! klu x, mau tok kadi tu suh mandi air bunga.. hehehe.. n last skali ANGAH.. yg ni xtaw la camne.. ape citer plak kn.. kte tggu nnt bl dia nak mendirikan masjid.. hahaha..hopefully biarlah skali ye yang.. klu dua kali tu bley thn lagi.. org kata lebih afdal.. hehehe ;)
alhamdulillah.. bertambah ahli keluarga baru ANGELZ

hahhh! klu tgk pica yg ke2 ni plak, uols terpk x, mgkn ade kekurangan disitu? ade kn? kn? uargghhh.. sedihhh! En. Hubs sy sorg jerk yg tade dlm nih pica nih.. klu x dh complete dh.. dh bley di jadikan satu album kn.. huhuhu.. tapi nk wat camne.. Hubby Ome terpaksa la berkorban demi agama, bangsa dan negara kn.. so, terpaksalah duduk kat dpn tu sorg.. tapi xpe.. bak kata angah.. walaupun En. Hubs tiada kat situ time tu, tapi En. Hubs Ome sentiasa berada dalam hati Ome.. ngeh3x.. (ayat jiwang karat lagi dari Angah.. horeyyyy!!!)

 uarghhh!!! sedihhhh!


u seeee.. setiap kali wedink adik2 Ome, mmg Ome wajib nanges.. tak tau la kenapa.. adehhh.. kali ni byk kali plak tu nanges.. sekali masa akad nikah.. sekali waktu dh nk blk... sesi babai tata muahhh muahhh.. yg ni la part yg paling Ome x gemar skali.. huhuhu.. bl tgk jerk pica ni mmg rs sebak ya amat.. klu nk tau ni la adik kesayangan OME.. ACHU adik kesayangan ANGAH.. so, bila turn ALANG kawen, mmg Ome la yg paling overshadow nanges.. tak malu kn.. uhuhuhu.. habesss make up makkk nokkk.. nsb time ni dh nk blk.. huhuhu.. 

 Sesi mengedix.. ngeh3x..

oooo.. masa pica ni diambil Achu dah blk.. almaklumlah.. org dh ade anak.. anaknye pun msh kecik lagi.. so, terpaksalah Achu angkat kaki balik dulu.. so, inilah sesi mengedix bersama pengantin.. selagi x cukup memory tu, slagi tu la sesi mengedix.. sbb lps ni dh susah dh kami nk mengedix cenggini.. terpaksalah tunggu wedink Angah plak klu nk mengedix lebih2x kn.. huhuhu.. oh ye.. kami berkampung dirumah Alang selama 2 hari.. dh nama pun orang penting kn.. klu x dtg mmg ade yang tamo nikah dan sanding nnt.. ade la yg muncung sampai bley letak hanger plak.. hehehe ;p

 Pengantin Wif Femly Achu
 Pengantin Wif Bakal Pengantin.. hoyeahhh!!
 
Pengantin wif Along n Mijie (dalam hati Ome.. hihihi:)

tgkla pica terakhir tu.. kesian Ome kn.. uarggghh.. En Hubs tiada disisi.. terpaksalah bermanje2 kejap dgn Is.. nasib Is sporting.. Alang xmarah kn Alang? ngeh3x.. apepun, last weekend ialah hari yang sgt bermakna dan gembira utk ANGELZ.. semoga kebahagiaan yang kte kecapi hari ini akan kekal bahagia hingga akhir hayat.. I LUV UOLS ANGELZ!!!! muaaaaaaaahhhh.. TERIMA KASIH KERANA MENJADI KAWAN, SAHABAT, ADIK2 yang sangat bermakna dalam hidup Along! semoga persahabatan yang dibina selama berbelas-belas tahun ini akan kekal hingga ke syurga.. Aminnnnn.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Alang dan Iskandar.. Along doakan kalian berbahagia dan sentiasa dilindungi Allah SWT.. semoga kalian tabah mengharungi liku-liku onak ranjau duri selama menjadi pasangan hati.. Along sentiasa doakan kalian dikurniakan anak yang soleh mahupun solehah dan kalian akan menjadi suami dan isteri yang kekal di Al-Jannah.. ALONG SAAAAAAYAAANGGGG KORANG! daaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaaaaaaauuu.. muaaaaaaaaaxxhhh.. weeeeeEEEEeee :D


 Special for my lovely ALANG :)

SELAMAT PENGANTIN BARU ISKANDAR & NOORA

15 November 2011

~AKULAH KEKASIHMU~

petang2 yg sunyi lagi hening nih.. moh kte berjiwang karat jap uols.. oppps! lately ni Ome dikelilingi dengan insan2 yg sgt bahagia.. so, bl dorang bahagia, rasa bahagia tu jgk sedikit sebanyak terpalit pada Ome jgk.. sgt bahagia bl tgk sepasang kekasih yang mula mencintai satu sama laen.. sepasang kekasih yang sentiasa menyebut panggilan sayang kepada kekasihnya.. pasangan yang x pnh pun Ome tau jiwang karat tiba2, bl dgr perkataan jiwang tu dari mulutnya Ome rs nk tercabut bulu ketiak nih.. hahaha.. (sp rs cili dia yg terasa pedas kn..kn..).. n x lupa jgk pd pasangan yang baru jerk mendirikan masjid.. syukur alhamdulillah.. ALLAHUAKBAR!!! besar sungguh nikmat cinta ni kn.. bak kata orang putih.. flowering in their head.. ngeh3x..

uols tau ape maksud CINTA??? cinta e2 yg sgt subjektif kn uols.. susah utk dimengertikan tapi sangat senang untuk di ungkapkan.. tapi awas! jgn terlalu taksub pada cinta.. kerana cinta yang hakiki ialah CINTA PADA DIA YANG MAHA ESA.. kekal hingga akhir nyawa.. btol x uols? kerk Ome silap? huhuhu.. ehhh.. knp bercakapa pasal CINTA pulak nih Ome? OPPPs.. sbb Ome sgt bahagia.. sgt bahagia bl kawan2 Ome dilimpahi dgn rs CINTA.. Seyes! Ome rs seakan2 Ome yg sedang fall in luv.. hihihi.. *xvley blahhh kn Ome nih.. cettt!

jom kte layan lagu dari kumpulan AXL nih.. ekceli lagu ni tade kena mengena pun antara hidup dan mati Ome.. tapi Ome tiba2 dpt idea utk di coloteh moteh kn kat entry nih.. rsnye xde kena mengena kowt kn.. tp ntahlah.. tiba2 jerk.. uols pnh kenal x penyanyi dari kumpulan AXL nih.. seyes! Ome xpnh kenal pun penyanyi utama kumpulan nih.. first time Ome dgr lagu ni ade seorang sahabat Ome  yang mn dia menyanyikan lagu ni waktu we ols pnh hank out g karoke satu masa lalu.. e2lah kali pertama Ome mengenali kumpulan ni.. n Ome mmg sgt2 suka dgn lagu2 dari group nih.. bg Ome, sahabat Ome ni mmg sesuai bawakan lagu nih.. dat's y sampai skg  bl dgr jerk lagu2 AXL comfirm Ome akn ingt dia.. n kebetulan lately ni HOT FM jgk slalu sgt psg lagu2 AXL.. lg la bertmbh2 kuat ingatan Ome pd dia.. jom! kte laayann lagu nih nk? 


laayaaan.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *suka baca tweet Ady Putra.. n tweet yang paling Ome suka pada 11.11.2011 yang lalu Ady Putra ade menyatakan 11.11.11.. satu satu satu satu satu satu.. aku taat pada yang SATU.. Alah Maha Besar.. :)) daaaaaaaaaaaa.. cau cin caaaaauuuu.. WeeeEEEeee :D

~Teater Badai Semalam~

Holla.. selamat pagi uols.. uols sihat? beberapa hari lps Ome tade kat ofis.. dua hari berturut2 last week Ome kursus kat PICC, Putrajaya nih.. almaklumlah.. dh hujung2 thn ni.. haruslah kena g kursus utk cukupkan 7 hari setahun.. n alhamdulillah.. mmg cukup2 dh Ome berkursus utk tahun ni.. so, nnt xdelah kena bg alasan kenapa x hadir 7 hari setahun plakkan.. so, sgt gumbira.. yeahhh!!!


oppss.. jgn jeles ye bl baca tittle kali nih.. ye! Ome dpt tgk teater di Istana Budaya KL.. finally!!! hehehe.. ekceli, first time sbnrnye Ome tgk teater nih uols.. hahaha..  klu pnh pun, kat Korea.. sgt kesian kn..mmg extreme excited ok! sanggup tu berhempas pulas cr jgk tiket last2 minit.. kn bagus klu nk blaja jgk ade semangat mcm ni kn.. never give up! hohoho.. tp mmg sgt excited uols.. n Ome dpt duduk barisan ke4 hall pertama.. lg la excited kn.. Ome g ngn adik Ome, Angah and Bf dia.. opsss.. uols dh terlmbat..e2lah.. masa dia free dulu uols tamo roger2 Ome.. dh melepas dh kn.. Angah dh ade bf uols.. Ome sgt bahagia bl tgk dia ade bf.. sbb terpancar dari wajah dia yg dia sgt bahagia skg nih.. (ehhh.. skg ni nk story psl teater kerk psl angah ni?hahaha)


ok.. kte balik pd story asal k.. Ome tgk teater Badai Semalam.. pelakon2nya Erra Fazira, Aaron Aziz, Fizz Fairus, Umie Aida, Emelda Rosmila dan ramai lagi la.. tp yg sgt menghiburkan dlm story nih Emelda Rosmila.. sgt kelakar Ok.. n of course la Erra Fazira yang paling gojes kn.. ya ampun.. mcm barbie doll ok muka dia.. tp Ome pelik.. np Erra nmpk sgt kecil ea.. kerk sbb stage tu sgt besar dan tinggi.. so, nmpk Erra ni rendah dan kecik aje.. Ome tgk pinggang dia Ome rs pinggang dia 24 - 26 cm jerk kowt.. kecikkkk sgttt.. ish3x.. dh ler gojes, menawan, shantek, cumil.. segala2nya lah.. no wonder bley jd ratu cantik Malaysia kn.. beruntung Tengku Emran.. mmg Erra sgt2 shantek.. Oooo.. sp yg minat dgn Aaron Aziz? Ome x brape suka Aaron Aziz.. for me Aaron bese2 jerk.. Ome excited nk tgk teater ni sbb ade Erra..  n adik Ome si Angah tu minat giler dgn Aaron Aziz.. tp lps tgk Aaron Aziz, dia trus x minat.. sbb ape? tettttttt.. hahahah.. dia kata Aaron Aziz xnmpk pon tough mcm dlm tv.. bese2 jerk.. hahaha.. kelakar plak bl dia ckp cenggitu.. tp seyes! mmg taaaakkk la ensem mn kn.. sbb Ome dh "jatuh cinta'' dgn Ady Putra.. hahaha..bg Ome Addy Putra mmg "unik".. klu uols xpcaye, cuba uols follow twitter Ady Putra.. n bg Ome dia bley bawa sume karakter.. x kira watak baik kerk jahat kerk, dia bley bw.. n Ome start falling in luv dgn Ady Putra dalam citer Chinta.. Ady berlakon dgn Fasha Sandha waktu tu.. seyes! mmg start dari situ Ome suka dgn lakonan Ady Putra.. n skg ni Ady Putra berlakon dlm #TentangDhia setiap hari isnin - khamis jam 7 - 8 mlm di slot akasia di tv3.. wargghhh.. siap promote nih.. xbley blahhh.. hehehe;)

 barisan2 artis Badai Semalam

Nak tahu kerk jalan citer Badai Semalam ni? siapa pnh baca novel Badai Semalam? ekceli, Ome rs Ome xpnh pun baca novel Badai Semalam nih.. n Ome mmg xtau lnsg jalan citer nih.. bagi Ome klu suh diberi bintang dari 1 - 5, Ome bagi 3 setengah bintang.. ekceli jln citer ni x la menarik sgt.. sbb jln citer ni sgt slow.. yg menjadikan story ni menarik bl ade aksi dari Emelda Rosmila yang sgt menghiburkn.. n off coz la Erra penyebab utama kenapa Ome nk pegi tgk teater nih kn.. n kebetulan first time Ome tgk teater.. e2 yg sgt excited.. haahh! Jasmin Hamid pun ade dlm story ni uols.. Dia berlakon sbg  perempuan gebret yg sgt la gedix.. mmg sdkt sbnyk ade unsur2 18sx.. x sesuai di tonton oleh kanak2.. huhu.. klu uols nk tau, lps hbs teater ni, artis2 ni kn akn keluar dari panggung dan penonton bley bersalaman dan mengambil gambar.. tapi ms sgt singkat.. hny 20 minit jerk uols.. ms Ome kuar panggung tu, berderet2 manusia dh beratur sbb nk amik signature artis.. so, Ome malas nk tggu lame2 kat situ, Ome balik jerk lah.. tp sempat bergambar dgn banner2 yg ade jerk.. hehehe.. 

 yup.. inilah bf Angah.. cumil kn? hehe :)
 xdpt bergambar org real ni pun mcm real kn.. hehe :)
 extreme excited!!! hihihi ;)

xslp Ome, ms Ome g tgk teater ni rupany2 Fara Fauzana pun tgk jgk.. tp Ome xterserempak plak FF.. maybe dia dok kat seat VIP kowt.. yg harga tiket RM300.. mn Ome tau? ape lagik.. Twitter la kn.. kat situ jerkla dorg akn update dari semasa ke semasa hal ehwal dorg.. lps ni klu ade teater laen yg best2 lagi, Ome nk g tgk jgk la.. mmg agk jauh sikit dari Putrajaya nih, tp best wooo.. mmg dorg berlakon real ok.. dpn mata.. xdelah mcm kat tv tuh.. e2 yg tiket lg mahal dari biasa.. huhuhu.. n nk tgk teater ni mcm2 peraturan yg pihak IB letak ye uols.. uols bkn tgk wyg ok.. yg mn bley wat suka2 ati.. nk amik gambar, nk rekod pun x dibenarkn.. tapi berbeza plak klu kat korea. Klu uols nk rekod and amik gambar bley..tp xbley ade flash.. e2 jerk rules nye... salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *bl la Ady Putra nk berlakon teater plak kn.. klu btol ade, Ome nk jd orang pertama yang beli tiket.. huhuhu.. daaaaaaaaaaa... cau cin caaaaaaaaauuu.. weeeeeeeeeeeeEEEeeee  :D

10 November 2011

~DEAR DIARIES~

Pst.. Pst.. Sesi meluahkan perasaan.. ehem.. ehem.. (basahkn tekak dulu)


Dear Diaries,

Hari ni Ome sgt down gler.. lagi2 bl mendengar perkhabaran yg spatutnye Ome tangisi dengan kegembiraan tapi bertukar tangisi kesedihan.. spatutnye Ome gembira bile melihat org laen gembira.. tapi hati ni tetap nk meruntun jiwa lara..  Ome manusia biasa.. Ade hati ade perasaan.. Ome bukan Malaikat.. Bukan Rasul.. Apatah lagi Nabi Yang Maksum.. Jauhhhh sgttt dh tu.. Ome manusia biasa.. yang sering melakukan kesilapan dan manusia biasa seperti orang2 lain.. Salah kerk klu Ome menangis kerana sedih?

Maybe sume orang kata.. sabar.. usaha... doa.. tawakal.. jgn dipaksa DIA untuk berikan apa yang Ome mahu.. tapi pnh x uols terpk.. klu uols berada di tempat Ome.. kuatkah uols? adakah lebih kuat dari Ome? ya.. i know.. Allah lebih mengetahui apa yang terbaik utk kita.. Ome percaya pada Qada' dan Qadar yang Dia berikan pada Ome.. Ome tahu ape yang berlaku dlm hidup Ome, mesti ade hikmah di sebaliknya.. tp Ome manusia biasa uols.. ade hati ade perasaan.. sekali lagi Ome nk tekankn.. Ome ade HATI ade PERASAAN.. Ome bukan patung.. bukan benda yang x bernyawa..

Ome cuma mohon.. diberikan kekuatan super sayya mcm Goku.. mcm Gohan..  mcm citer kartun Dragon Ball tu jerk uols.. give me a strength.. give me a strength.. give me a strength.. dat's all.. enuf for today..  sbb esok lusa Ome nk g cr 7 biji bola Dragon Ball.. hehehe ;p.. Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *uols pnh terpk x? ape yg uols akn buat klu diberi pilihan utk patah blk masa ni? wat eva it is.. Ome tahu.. nobody bley patah blk masa nih.. but we have to move forward rite.. YES! skali lagi.. OME TERIMA QADA' DAN QADAR DIA :)
yeahh! my hero's.. nsb xbley wat rambut cenggini.. 
klu x dh complete bley jd mcm Goku & Gohan.. haha :)

09 November 2011

~PICNIC DI PD WIF MY LUV PATZI~

Isnin ritu 3/4 dari penduduk Malaysia nih cuti la kowt kn.. sbbnye di Malaysia ni, klu public holiday jatuh pada hari Ahad, jd hari Isnin tu wajib la cuti.. melainkan negeri-negeri yg normally cuti weekend dorang  jumaat dan sabtu spt di Terengganu, Kelantan, Perlis & Kedah.. tp sbb raya aidiladha mmg stp tahun xslp Ome la kn negeri2 spt Terengganu n Kelantan ni akan dpt cuti umum 2 hari.. sbb tu la klu Raya Aidiadha Ome suka blk Terengganu.. sbb raya aidiladha sgt la meriah.. seminggu dok kampung, seminggu la dpt mkn daging fresh.. seyes! klu kat kampung mmg sampai naik jemu la dok mkn daging.. huhuhu.. kat sini? ermmm.. bkn rezki kn.. susah nk dpt daging.. klu x sendri korban, mmg sgt susah la nk dpt rasa.. nsb la Ome ni bkn jns addicted dgn daging ni kn.. mmg Ome kurang suka daging.. xsodap! hehehe ;)


Back to story mory kte.. hari isnin ritu Ome mmg niat nk duk umah jerk.. ingt nk panggil la maid per hour tu dtg umah kn.. sbb umah tu dh penuh dgn sawang-sawangan.. dari sehari ke sehari nk suh org dtg, bersihkn rumah.. x jgk buat.. so, mmg keje2 pembersihan ditangguhkn utk seketika.. yg mn dtg umah Ome tgk, ade sawang tu buat2 buta ajelah.. bkn Ome malas.. tp Ome xthn dgn sawang2 tu.. sgt kesian dgn tempat tinggal labah2 tu.. xsmpai ati nk musnahkn sawang tuh.. so, klu suh org laen buat, xdelah rs bersalah sgt kn.. bley x pakai alasan tu? muahahhaa.. *gler pny pemalas ko ni Ome oiit!


so, dlm pukul 9, ibu Ome call.. ms tu mmg baru nk bangun.. klu ibu x call mmg xbgn2 lah kn.. hahaha.. sgt x senonoh kn bini org nih.. dgn hubs2 x reti2 nk bgn.. aduii la laki bini ni kn.. so, ibu ajakla follow depa g Port Dickson.. pdhal mlm tu ayah dh call tnya g x.. Ome bkn tamo pegi.. tp kesiankn hubs.. sbb start disweek dia dh kena standby.. tp sbb ibu ayah beriya ajak pegi, so, kerana tamo hancurkn hati ibu dan ayah, kami get ready jgk.. siap2.. dlm pukul 10.45 kami berdesupppppp pegi PD.. nsb la PD dekat jerk kn.. dlm pukul 12.00 kami dh smpai.. e2 bw slow2 aje.. sbb takut speed trap kn.. klu bw porsche, silap hb pukul 11.15 dh bley smpai PD.. tp xtaw la dgn selamat or innalillah kn.. huhu.. ehh.. tp ms pegi tu, Ome nmpk 3 buah keta ala2 Porsche gtu.. keta ape ea.. Ome lupa.. hubs ade sebut sbb keta tu Yusry KRU ade.. Lamborghini ea nama keta dia? hah! keta tu la.. gler arh.. mmg teruja arh.. glernye laju.. mmg klu Ome yg drive time tu, mmg Ome follow jgk dr belakang.. nsb hubs yg drive.. almaklumlah.. hubs Ome kn driver yg plg tenang dan cool bw keta.. klu ikut hati Ome mmg nk tekan pedal minyak tu bg phk dia.. huhuhu.. glernye samseng kn bini dia nih.. wink wink ^_^

cilok dari google :)

ooo.. sampai sana perkara pertama yg kami buat ialah mencekik.. ngeh3x.. nsb la dari umah Ome bw jgk la sikit2 makanan ringan.. so, xdelah segan sgt kn.. ibu ngn kekna siap bekal nasi lemak ooo.. mmg nasi lemak ibu terbaekkk dari ladang.. dua kali jgk la Ome tambah.. siap plak ade nugget goreng.. hot dog goreng.. ayam crispy goreng.. wallaaa.. mmg heaven la kn.. mcm mn x dumok.. mkn sgt melampau.. huhuhu.. Ome mmg xbw baju persalinan pown.. pegi semata2 utk dtg jerk.. baju utk mandi manda x bw lansung sbb Ome malas nk mandi.. sbb Ome teringat.. g kat PD dulu orang kata ade buaya.. uols pnh dgr x citer tu? walaupun perbandaran PD dok nafikn, tp Ome pedulik ape.. Ome takut ooo.. sekali dia ngap mmg koluinnailillah.. so, tamo cr pasal lah.. lgpun panas.. slp haribulan ade yg blk jd taik cicak.. kulit gulap gulita.. huhuhu..

oh ye.. yg tido sana sbnrnye femly kakak Ome jerk.. dia mmg ade booking sebuah bilik studio  kat Permasuri Resort.. we ols plak, x booking pown sbb hari selasa kn we ols keje.. so, tghari tu dpt la rehat2 kejap dlm bilik tuh lps berpicnic dkt pantai PD.. studio bilik tu sgt nice.. harga pun sgt berpatutan klu booking di bawah BPH.. klu xbooking bwh BPH, harga semalam bilik tu RM2++ nok.. tp sbb booking di bawah BPH, bilik tu jadi RM73 something xslp Ome.. e2pun slp tambah tax ye uols.. sgt murah kn.. klu masuk 2 keluarga pun still muat lah.. bw toto.. bentang toto.. pun selesa lagi.. cuma dlm bilik tu xde tempat utk masak.. dh nama pun bilik studio kn.. dlm pukul 5.30 gtu, kami kuar g minum2 petang kat pantai.. dpt la menegok satu biji air kelapa.. waalllaaa.. mmg sgt heavennn.. lps kenyang trus balik Putrajaya.. nsb la odw balik tu x jem.. cuma sampai highway seremban tu, kereta terlalu banyak.. n jln pun sgt slow.. tp lps jerk melepasi seremban, jalan back to normal.. yeahhh! yg penting x sesak dgn jem! perjalanan amik masa 1 jam jadi 3 jam.. mmg masa tu nk maki hamun pun ye gak kn.. mmg kurang tahap kesabaran! hehe ;p

ooo.. yg menjadikan kami nk kesana jgk sbb ibu ckp nk continue celebrate besday hubby.. kn hari ahad tu besday hubby.. so, ibu ajak sbb nk celebrate ramai2.. kebetulan adik badik Ome yg laen sume ade.. e2 yg depa beriya nk weols pegi jgk tuh.. ooopss! jgn xtaw.. ayah Ome belikn kek Tiramisu utk hubby Ome.. heheh.. org xpnh potong kek.. sekali suh potong kek, buat muka xpuas ati.. menci tau... segan la kononnye kn.. eeee.. sabar jerk la.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * pic byk dlm camera kakak Ome lah.. next time la  Ome tepek kat sini ea..  daaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuu.. WeeeeEEEEee :D

 muka org xpuas ati.. wekkk wekkk ;p
sponsored by father in law

08 November 2011

~Celebrate besday ayah & ibu!~

Assalamualaikum.. hye uols.. ade yang masih bercuti ka? mmg saje la tu nk mendatangkan kemarahan kn.. arghhh.. jeles! jeles! fire! fire! fire! (org busuk ati mmg mcm ni rupanya..ngeh3x).. ooo.. sambung cuti ye.. xpe3x.. Ome bg peluang pd uols utk berehat sepuas2nya.. sbb esk lusa uols kena keje blk kn..? hahaha.. fadan muke uols.. fadan muke.. hahaha.. *gelak jahat.. muahaha..

ek ehhh.. galak plak Ome ni kn.. ish3x.. x sesuaiii.. bl la nk jd pompuan melayu terakhir ni Ome Anat.. huhu.. ok3x.. hr ni Ome nk story telling cuti semalam.. tp d sbbkn xbw kabel hp, so, next entry Ome update k.. now Ome nk story telling, story yg dh agk berlapuk jgk la.. ape x berlapok nye.. event ni berlaku pd awal bln 10 ritu.. tp d sbbkn pica2 yg diambil dlm camera canggih adik Ome, so, nk xnk kenala tunggu.. n kebetulan last week kakak Ome dh upload dlm FB.. so, Ome kidnaped dari FB akak Ome sajo.. ahaks.. 

so, nk dimulakan dari mn yerk.. aaaahhhhahh! nk mulakn ape..mukadimah dh panjang berjela.. ekekek.. ok2.. utk makluman uols, pd 7 & 14 hb Oktober ialah tarikh keramat ibu dan ayah Ome.. ayah Ome lahir pada 7 Oktober n Ibu plak lahir pada 14 Okt.. mcm dh janji gtu kn.. mmg jodoh, takdir dan qada' dan qadar dh tertulis, harijadi ibu n ayah Ome jatuh pd bln yg sm.. cuma seminggu jerk bezanya.. so, nk dijadikan story nye, spt bese tiap2 thn kami akn buat satu event, xkesahlah event tu kecik kerk , besar kerk, kami tetap akn celebrate sm2.. bkn susah sgt pown.. ajak g mkn.. belikn kek.. dh memadai kn.. atleast nmpk la kami adik badik ingat tarikh keramat ibu & ayah kami kn.. uols pnh ucap x besday pd Ibu dan Ayah uols? Ome nk sharing ngn uols la kn.. selagi ibu & ayah uols masih ade ni, ucap2kn lah.. sbb bl mereka dh xde nnt, xdelah kte terasa sgt kn.. sbb kte pnh celebrate bersama2 mereka.. ye daK? kerk Ome salah? bkn susah pun.. jz ucap.. e2 pun dh memadai.. Ome pecaya, ibu dan ayah uols mst terharu.. cayalah ckp Ome.. ;) *tepuk dada tanya selera ye uols..

 ma luv patzi :)
 at SUP URAT KETING

 Budak tecik ni xreti dok diam.. ade kusi tp suka dok atas meja..aishh..

so, di sbbkn kami adik badik ni suka sharing is caring , kami adik badik plan nk g mkn2 n belikn kek.. so, mlm tu kami adik badik bw lah ibu dan ayah g mkn.. mmg ape yg kami berikan x ternilai tau uols, tp yg penting keikhlasan kami utk celebrate dan berkumpul satu keluarga tu, amat bermakna.. susah tau nk dpt precious time tuh.. e2lah yg akn dijadikan kenangan sampai bila-bila.. 4eva n eva gtu kn..kn.. tempat makan kami pilih ialah SUP URAT KETING di Bandar Baru Bangi, Seksyen 7 sana tuh..  nk kata mahal sgt tu xdelah.. bl sharing is caring tu, xdelah rasa sgt kn.. almaklumlah.. masing2 ade komitmen.. n sgt meriah jgk kn klu adik badik kuarkan skt perbelanjaan utk ayah dan ibu.. lagi bermakna gtu.. btol x? hehehe :)

ooo ye.. x mcm slalu.. slalu lps mkn2 we ols trus blk.. tp d sbbkn nk celebrate besday ibu dan ayah, kami terjah ke Bowling Alamanda.. walaupun ibu dan ayah x main (ayah mmg xbrape nk pandai.. ibu pandai tp dia segan ngn menantu dia.. hehehe), kami adik badik n menantu jerk yg main.. time ni mmg xhengat dunia la masing2 kn.. tp sgt enjoy!!! spt bese lah kn.. juara bowling x lain x bukan.. hubs Ome lah.. sbb dia yg bg idea maen bowling tuh.. n dia jgk yg banjer kami adik badik maen bowling.. haruslah bg tukang blanje menang.. (pdhal mmg x teror pun kami..ekekeke)

 couple paling romantis.. hehe :)
 one epy femly at bowling :p
 galok ini pompuan.. hihihi ;p
 u see.. org terer.. xbleh blahh.. ngeh3x..
 anak2 PUAN FARAH HAYANA yg xreti dok diam.. hahah..
 last but not least.. couple paling sweetttt.. ekekeke :)

walaupun besday Ibu dan Ayah dh lepas, kat sini Ome tetap nk ucapkan Selamat Hari Lahir pada Ayahandaku, Aminuddin bin Omar dan Ibondaku Zaharah binti Ahmad.. sbg anak, Ome nk doakan semoga mereka sentiasa dipanjangkn umur, dimurahkan rezki, diberkati dan dilindungi Allah SWT dan menjadi couple yang sentiasa romantis gtu.. Ayah & Ibu!!! Ala (nama manje dirumah ye uols) luv ibu dan ayah 4eva n eva!!! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ooo.. selain dari blanjer mkn, Ome & kakak belikn Ibu voucher SPA.. n utk ayah Ome belikn handset sbb kebetulan handset ayah rosak.. hehe.. daaaaaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaauuu.. WeeeEEEEeee :D

peace!! tata uols ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...