19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 December 2012

~better than yesterday..syukur..~

hollaa.. Assalamualaikum.. alhamdulillah.. seminggu telah berlalu.. setakat ni Ome berjaya menjaga ibu dan ayah.. syukur alhamdulillah.. Allah memberikan kekuatan pada Ome untuk terus berbakti pada ibu dan ayah.. walaupun mula2 tu agk mencabar jgk la.. alhamdulillah.. rutin untuk hari biasa.. telah selesai untuk minggu ni.. ibu pun nampak cool sket berbanding hari sebelum2 nih.. mgkn dia agk tergamam kowt tgk anak dia nanges.. kah kah kah.. ibu.. ibu.. ala sayaaang bangat ibu!

so, esk weekend.. Ome dpt cuti rehat dari ayah dan ibu.. uols ape cite weekend ni? hopefully weekend uols nice2 saje ya.. Ome? ermmmm.. berehat bersama kit kat.. hehehe.. happy weekend guys.. oh ye.. Intensif semakin hampir.. assignment semakin dekat due date.. hopefully Allah permudahkan segalanya.. buku oh buku.. satu hape pun xpegang2 lg.. sabau je la.. dgr2 kata jadual intensif pun dh keluar.. hatoyai.. adeQ nebes! huhuhu..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *wake up yesterday stronger than yesterday, face your fears and wipe your tears.. #emotions .. daaaaaaaaaaaa.. chau chin chauuu... weehoooo :D

 lagu peneman dikala drive pepagi ke rumah ibu ayah.. tacing! :D

26 December 2012

~Tabahlah wahai HATI~

Assalamualaikum.. hye uols! sihatt? Ome? alhamdulillah.. sihat.. cuma kadang2 hati dan emosi x brape nk sihat.. oh ye.. klu uols nk tau.. skg ni Ome cuti separuh gaji.. utk sebulan.. alasan??? hehehe.. jaga parents yang sedang sakit.. alhamdulillah.. nasib la Ome ni kerja kerajaan.. so kebajikan pekerja di utamakan.. nak2 klu berkaitan dgn keluarga.. family 1st!!!

Alkisahnye bermula apabila rabu minggu lepas ayah Ome jatuh dari tebing bukit bersebalah hospital Putrajaya.. gara-gara parking penuh, so ayah terpaksa letak jauh sikit dari hospital.. ayah hantar ibu untuk wat rawatan susulan.. ibu plak baru 4 bulan lumpuh separuh badan.. so, nasiblah mmg ayah hampir nk pencen.. ayah lah yang jg ibu selama ni.. hantar ibu wat rawatan. jaga makan minum mandi ibu.. ayah sgt bersabar ok dgn karenah ibu.. almaklumlah.. org tgh sakit kn.. dr ibu xbley berjalan lnsg tapi skg ni alhamdulillah.. atleast ibu bley berjalan.. cumanya kena papah sket.. 

nk di jadikn story mory, baru2 ni ayah plak patah buku lali.. so stlh perbncgn di buat, Ome amik kptsn utk cuti separuh gaji.. utk jaga ibu dan ayah.. klu uols nk tau jaga org separuh lumpuh ni sgt mencabar.. nak2 plak klu dorg ni xbleh berckp.. subhanallah.. hanya Tuhan je yg tau betapa bersabarnya ayah melayan ibu.. dorg nk ckp , tp dorg xbley nk ckp.. kena guna isyarat.. skali kte nk fhm, mmg amik masa.. salah teka, dorg marah mcm hape pun xtau la ome nk ckp... slama ni hny tgk ayah, adik2 kena marah dgn ibu sbb xfhm ibu nk ape.. tapi hari ni?? subhanallah.. seyes ok! Ome tabik spring dgn ayah.. bersabarnye la dia selama ni.. Ome sampai nanges2 la sbb xfhm apa yg ibu nk sampaikan.. nk ketawa pun ye bila di kenang blk keadaan td.. Ome nk cite details mmg panjang citernye.. cuma yg Ome nk tekankn kat sni kesabaran ayah selama menjaga ibu.. seyes! Ome tabikk spring dgn ayah sbb sgt bersabar dgn ibu.. huhuhu..

lately ni emosi Ome mmg sgt x stabil... penat tu jgn ckp la kn.. dgn assignment yg bertimpa2.. e2 yg sedih + touching tu x hengat dunia.. sampaikn ms mandi td pun berjurai2 air mata.. sbb rs bersalah marah ibu dan rs sedih sbb kena marah jgk sbb xfhm ibu nk ape.. ahahaha... apepun,  terima kasih kepada insan2 yg sentiasa di sisi ketika susah dan senang.. yg bertanya keadaan ayah.. bertanya keadaan ibu.. terima kasih sbb mendoakan kesihatan ibu dan ayah Ome.. Allah sahaja yang dpt membalas kebaikan korg.. 

hohoho.. jgn xtau.. nama panggilanku dari kakakku.. bibik! bibik ko pggl aku na.. summa'! skg ni ome punch card sblm jam 8 pagi dan blk umah sblm jam 10 malam.. klu weekend ayah dan ibu bg cuti.. katanya suh i rehat.. ehehehe..
skg ni bukan saja jd surirumah tangga.. tapi Ome kini merangkap jururawat.. tade lah jururawat sgt kn.. tp boleh la stakat nk masak.. nk mandikan ibu.. nk bg ibu ubat.. klu ibu dulu kecik2 boleh jaga kte, knp kte xbleh nk jaga ibu kte kn??? apepun, kepada uols yg masih ada ibu dan ayah.. hargai lah mereka selagi mereka atau kita belum menutup mata utk slamanya k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ya Allah.. berikanlah kekuatan dan ketabahan kepadaku untuk aku terus berjuang sebagai seorang anak, isteri, dan juga pelajar.. berikan aku kekuatan ya Allah dalam menempuh dugaan dan ujian yang KAU telah takdirkn untuk ku.. aku terima dugaan dan ujianMU.. cuma ku mohon... KAU berikanlah ketabahan dan kekuatan kepadaku..aminyarobalamin.. -xoxo-

be strong ome! muka je nmpk ganas tapi dalam hati ni bertaman-taman tau!huhuhu
#Taurus Song for This Month

17 December 2012

~Aquaria KLCC~

Dah alang-alang dok story mory psl anak2 buah Ome.. moh kte sambung story.. tp sebenarnya dh terbalik.. sebelum pergi Hulu Langat tu, 2 minggu sebelum tu Ome dh bawa anak2 buah Ome ni g jenjalan.. kebetulan time tu ibunya kursus di Johor.. so Ome kesian kat anak buah Ome yg sulung tu.. sbbnye Ibunya dok la berjanji nk bawa dia g main snow walk kat iCity tu.. tp sampai kesudah xbw2.. tp bgs jgk dia xbw.. sbb baru2 ni Ome terbaca satu blog dari tuan tanah yang dh bawa family nye kesana.. nk tau citer ape.. uols boleh baca sendiri.. perghhh!! Ome yg baca ni pun sakit jiwa dengar.. alhamdulillah ibu dia xbw budak2 ni kesana.. *cekik darah* #klik


So, nak dijadikan story morynye.. Seperti bese Hubby Ome keje.. so Ome ni teringin sgt sebenarnye nk masuk Aquria nih.. nama je org KL.. nak2 klu tempat2 kat Putrajaya ni.. hahaha.. 10 tahun hokay dok Putrajaya ni.. Ome rs sekali je kowt Ome pnh jejak Taman Botani n Wetland tu.. e2pun sebab ade event ape ntah Ome xhengat.. klu tak??? mmg takkk la Ome nk g kn.. so, bilamana tingat kat budak2 ni, Ome jd kesian pun ye.. teruslah tny ibu dia boleh x Ome nk bw budak2 ni g sana.. n Ibu dia mmg lagi la suka kan.. nsb baik dpt kakak yg x kedekut nk pinjam anak dia.. alasan nk msk sendiri mmg tak.. so kte gunakan budak2 ni sbg alasan utk msk k.. hehehe..

Seriously! mmg sgt shantek ini ikan2.. dh nama pun aquria.. mmg mcm2 haiwan yg hidup dalam air la yg ade dalam tu kn.. nk cari badak air mmg x jmp meskipun badak ni suka dalam air ye.. so jgn plak g cari badak air.. mmg sampai ke sudah x jmp2.. tapi!!! dalam tu ade ular & pelbagai serangga.. termasuk labah2.. scary oooo.. tp anak2 buah Ome sgt slumber badak.. ade sekor katak besar.. umakngaihhh! anak buah Ome yg si Anis tu bukannya dia reti geli or takut.. sabau je lah..

we are @ Aquria KLCC dude!

tata shark.. ehh.. budak paling baekk!

nanny juna terlebey excited! lalalala..

mama n kidz

nanny Juna yo!

inilah padahnya kalau terlalu taksub dengan shark.. hatoyai..
Bagi yang ade anak2 tu.. xrugi kowt skali skala bawa anak2 uols msk tempat2 cenggini.. biar dorg kenal kehidupan di dalam air..nak2 plak klu ade anak2 yg baru sekolah tu kn.. sgt bagus untuk tumbesaran mereka.. jangan ckp la kn.. kdg2 bila dh msk tempat2 cenggini.. comfirm! parents lebih excited dr anak.. xcaya??? pegi la tgk sendiri.. hahahaha.. sebab kteorg pun nmpk lg excited dr budak2 nih.. hihihi ;p.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace yo! * kali pertama bw budak2 ni x rs nk fitam sgt.. tp kali ke2 bawa g Hari Keluarga tu mmg btol2 rs nk pitam.. naik darah Ome dibuatnya.. huhuhu.. daaaaaaaaa.. chauuu chin chauuuu.. weeeehooOOOo :D

~Nanny oh Nanny~

wat ur feelink rite now?
Holla.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Monday Bluess? no no no.. make sure hari ni uols lebih happy dari biasa k.. anyway, Ome nk story telling psl Hari Keluarga ofis Ome yang diadakan di Impian Rimba Resort Hulu Langat, Selangor.. uols pnh pegi? act klu sebut Sg Congkak & Sg Gabai, memang dua tempat ni tempat favourite Ome untuk bermandi manda.. almaklumlah kn.. Ome ni ni 'hantu air'.. nak-nak plak air sungai.. perghhh! fav Ome tuh.. so nk di jadikan citer, kebetulan ofis Ome buat Retreat khas untuk department Ome ni sajo.. 

Sepatutnya Ome bawa hubby Ome.. tp sebab tarikh nk pergi tu tarikh hubby Ome standby & bekerja, Ome mintak kawan baik Ome teman Ome.. sebabnye??? hahh! sebabnya Ome bawa 2 orang anak buah Ome yg sangat baekkk nih.. huhuhu.. seyes ye.. sangat menguji kesabaran.. Ome tabik spring kat semua mother's in th world sebab mengandung, melahirkan malah membesarkan anak2 mereka dengan penuh kasih sayang.. Ome jaga 2 hari pun Ome nk fitaam.. uhuhuhu.. sabau je la.. nasib baik lah Ome bw kawan Ome ni sebagai peneman & nanny kepada anak2 buah Ome ni dikala Ome ade meeting.. huhuhu..

Bukan saje ade meeting ye uols.. kat sana kami jgk buat aktiviti sampingan.. Ini kerana kami dapat eratkan silaturahim antara kawan-kawan.. almaklumlah.. Ome ni kan Personal Assistant.. mmg Ome jarang keluar dari bilik Ome ni melainkan klu nk distribute surat or ke toilet.. selain dari tu.. mmg terperap je la Ome dlm kamarku yg kecil ni.. lalalalaa.. aktiviti kami di sana? makan durian, bbq, karoeke, lucky draw, sukaneka.. n yg paling penting.. terjun dalam sungai.. walaupun air sungai disana cetek2, tp derasnye x hengat dunia.. seriau btol tgk anak2 buah Ome yg x reti dok diam ni dok  bersuka ria dalam sungai tu.. sabau je lah.. anak orang ooiitttt.. klu anak sendri pun dh risau, ini kan plak anak org.. takutttt!

anak org arab ni sgt adorable hokay.. rs mcm nk picit2! ohhh.. ms ni verangan ala2 mommy gtu.. hihihi ;p

time ni x terjun ag.. bersabar sbb ramai ofismate kan.. behave ok.. behave.. hahaha..

budak2 ni sgt happy bila dpt menan.. kebetulan anak slh sorg staff celebrate besday..
 apepun, pengalaman manis ni sgt bermakna utk Ome.. 2 hari jd nanny.. sgt2 menguji kesabaran.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *to all mummy's in the world! penghargaan untuk uols.. tabik springs utk uols k! hihihih.. daaaaaaaaa.. chauuu chinnn chauuuu... weeehoooo :D

12 December 2012

~Durian Crepe Lover~

Holllaaa.. Assalamualaikum uolss.. Selamat Pagi.. hari ni 12.12.12.. Apa yang menarik tentang tarikh ni??? errmmm.. Ome mengharapkan hari ini akan menjadi hari yang terbaik dan terhebat dalam hidup Ome.. who know's rite.. tiba2 duit 10 juta jatuh dari langit.. kah kah kah.. gilernye pnya verangan! huhuhu.. anyway hari ni Ome tamo story psl tarikh ni.. hari ni Ome nk story telling dgn uols pasal sejenis makanan yang baru2 ni famous di pasaran.. jom kte cekedot!

tengok je dah terliuq!

sedapp!

heaven!!!

Haaahh!!! uols tau apa benda ni??? inilah sejenis makanan yang dinamakan DURIAN CREPE.. Klu uols nk tau Ome ni bukan lah seorang pencinta durian.. bak kata orang-orang kte ni la "hantu durian".. klu dulu time kecik2 suka gak makan durian, tp skg ni.. hatoyai.. bau durian pun rs nk fitaam.. nk2 plak klu beli n bawa balik ke rumah.. comfirm satu kereta semerbak dgn bau durian kan.. hari tu Ome dh try.. hubby Ome beli durian nk di bawa ke rumah family Ome di Salak Tinggi.. Odw nk ke rumah ibu tu, Ome mmg dh rs loya2 dah.. menahan rs loya sampai meleleh2 air mata.. nk buka tingkap time tu hujan plak tengah lebat.. uols bayangkan muka Ome time tu.. ya Allah.. seyes ye.. Ome mmg rs nk fitam dah.. nasib En. Hubby Ome time tu lalu jalan shortcut.. n yang penting tak jem.. almaklumlah.. time2 peak hour.. orang tgh baru balik nk blk keje.. mmg mendapat la klu jem kn.. 

Actually hari tu ade lagi seorang kawan Ome dh penah bagi Ome rs Durian Crepe ni.. Tapi Ome xsuka.. Mungkin sebab orang yang buat Durian Crepe tu x pandai buat agknye la.. xkena dengan selera Ome.. n tiba2 kawan yang sorang lagi ni plak nk dijadikan citer  nk bg Ome rasa jgk Durian Crepe ni.. Bila orang nak bagi takkan kte nk tolak plakkan.. nak2 plak kawan yang nak bagi.. nnt kata apa plak kawan Ome tu kn.. So nak dijadikan citer, kawan Ome ni pun bg jgk pd kakak Ome.. Dari sehari ke sehari dia nk anta.. tp beselah.. Ome kan zibi women.. so kawan Ome ni anta dulu kat kakak Ome.. kebetulan dia mmg nk anta tempahan kat kawasan sini.. Seyesly, 1st time kawan Ome bg tu, Ome x brp suka Durian Crepe nih.. almaklumlah.. Ome bukan pencinta durian.. nak2 plak klu durian tu dh bercampur.. bubur durian, pengat durian.. durian kek.. cekodok durian.. ape2 je la durian yang telah bercampur.. memang Ome xbrp nk suka dan makan.. tapi ntah macam manakan Ome g rasa jgk Durian Crepe yang kawan Ome ni bg kat kakak Ome.. terus ko masuk dalam mulut ni rs mcm "oh.. heavennya".. sedapppp! dari  dia nk bg Ome sebungkus utk buat rasa, terus Ome order 5 bungkus terus.. hahaha.. Ome bukan nk puji sebab dia kawan Ome ye. tp klu Ome cakap Ome xsuka, mmg Ome x kn sentuh makanan tu.. sape je yg kawan dgn Ome dorg mmg tau Ome jenis cerewet sket bab makan.. 

Kalau uols xpecaya, uols sendiri boleh hubungi kawan Ome ni yer.. Tapi bila dah beli dan uols rs x sedap menigkut selera uols, xboleh la pulang balik kan.. sebab ini bukan kedai baju.. boleh tukar-tukar dalam masa 3 hari.. masing-masing ade selera masing-masing kan.. Bagi Ome skali dah xsuka, xpyh beli dah.. tapi klu suka, ape salahnye order n order n order sampai la rasa puasss! btol x.. Ome order 5 bungkus pun xcukup.. nnt Ome nk tempah lagi.. yeahhH! salam sayang teramat sayang..  KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *utk sebarang tempahan boleh hubungi  Diyana Aziz @ 0125599822 (putrajaya...bangi...Kajang).. daaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuu.. Weeehoooo :D 

06 December 2012

REVIEW TWILIGHT BREAKING DOWN PART 2 VS LAGENDA BUDAK SETAN 2 - KATERINA

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. happy working uols.. hahaha.. happy pulak hari ni.. lama dah Ome x corat coret kat entry ni kan.. anyway hari ni Ome nk story mory review movie yang Ome ngadap 2 minggu nih.. n both movie jugak ialah movie yang ditunggu-tunggu Ome.. yeahakkk! 


First skali Ome nk review movie Twilight Breaking Down Part 2.. rasanya uols tau kowt Ome ni peminat tegar movie nih.. dari 1st movie lagi Ome dh tgk cite ni.. rsnye 5 tahun yang lepas kowt... xpenah skali pun miss dari tgk.. n kali ni lagi la Ome teruja.. last episode kowt.. wajiblah tonton kn... n rsnye sume orang dh tgk filem ni.. bg Ome filem ni lagi best dari part 1.. almaklumlah.. kali ni Bella dah jd vampire.. n dpt plak anak yg comey nk mammm tu kn.. aiyarkkk.. sgt cantik ini budak.. betapa hebatnye ciptaan Allah ni kan.. seyes.. bg Ome budak ni sgt comey, cantik, kiut miut.. ehhhh.. semuanya lah.. n yg paling Ome nk sgt tgk haruslah bf Ome yg encem lagi macho tu.. Edward Cullen! hoyeahh! sgt la teruja ok tgk Edward.. walaupun hakikatnya badan Jacob sgt uuuuuu.. machooo ooo.. hahaha.. 

For me, cite ni lebih puas hati.. n sesiapa yang belum tengok tu, di persilakan ke panggung berhampiran uols.. Ome tamo cite panjang2.. Ome nk uols tgk sendri.. ade aksi mendebarkan.. yang pasti uols xkn menyesal.. ***** untuk movie nih! Ome nk repeat sebenarnye tgk cite nih.. tapi xtau bile.. beli DVD je la jawapnye nanti.. Edward!!! wait for me! yihakkkk! :D

2nd movie yang Ome sangat nantikan.. Lagenda Budak Setan 2.. hohohoho.. berbeza sangat jalan ceritanya dengan Twilight.. tapi ada satu persamaan.. dua2 citer ni berkisahkan tentang 2 orang kanak-kanak.. tapi LBS2 sangat tacing giler babasss! mula2 tu mcm bosan sket.. sbb rs mcm lambat sgt cite ni nk hbs.. tp ending story ni sgt la menghibakan.. LBS2 ni bikin Ome nanges ooooo.. meleleh2 air mata ni bercucuran.. hatoyaiii.. Ome klu cite ade kena mengena ngn kanak-kanak & nak2 plak cite tu psl kematian, seyesss! meleleh air mata air hidung nih.. nsb la air lain xkuar.. puittth! double meaning la plak! huhuhu.. n Ome jgk tamo review panjang2.. jalan citernye mmg sgt tacing.. n yg bestnye plak ade lagi sambung LBS3.. yg tu tahun depan pny story.. bile tgk preview LBS3 ni Ome rs lagi mengayat hati kowt.. shiaaan dgn Kasyah.. byk sgt dugaannya.. inilah yang dinamakan takdir.. so, untuk movie ni Ome bg **** .. 

Ok uols.. jang lupa ya.. saksikan filem2 ini berhampiran pawagam anda.. selamat menonton! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *semakin Allah sayangkan hambaNya, semakin kuat ujian buatnya.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuu.. weeehoooo :D

20 November 2012

~MAU ORDER KETUPAT PALAS?~

Assalamualaikum.. hye uols.. lama dh x story mory entry nih..puihhhh.. puihhh.. berhabuk dah.. shian die yerk.. lately xbyk cite menarik nk di bebelkan.. n yg sebtolnya tade ms nk update entry ni.. almaklumlah.. klu dh asyik la ngadap drama-drama korea.. mmg pandangan tak berganjak.. hehe.. nk wat camne.. pnh dgr x org kata.. Korean comedy is a heal for broken heart.. xcaya??? cekedot! u will know it.. alhamdulillah.. stakat ni mmg sgt berjaya.. huhuhu.. selain dari membaca quran/ berzikir/bertahmid dan sebagainya.. ada jgak cara alternatif.. #peace!

baikkk! dh jauh sgt ni mukadimahnya.. anyway hari ni Ome nk update psl penjualan ketupat palas.. normally klu uols nk mkn ketupat palas terutama yang berada di sekitar KL dan Selangor ni selalunya setahun skali je kte dpt merasa.. eh silap.. sekurang2nya 2x setahun.. termasuk Raya Haji kn.. tp skg ni uols jangan risau.. skg ni maklumat di hujung jari anda.. mslh mengidam anda dapat di atasi.. Ini kerana klu uols rasa mengidam nk makan ketupat palas.. adik ipar Ome boley bekalkan ketupat palas dan penghantaran akan dilakukan secara post laju.. terus kerumah anda.. no worry pasal basi or x sdp ke ape kn.. org kata x kenal maka x cinta.. Ome tolong promote on behalf my sister in law.. klu uols ngidam & nk rs sendri kesedapan ketupat palas ni.. boley hubungi terus tuan tanah yerk.. uols can call her Cik Ta Tupat Palas n uols boleh terus hubungi beliau di talian 0145295801.. or boley add on FB nya di sini..  bak kata tuan ketupat palas,dengan harga rm10 sahaja uols akan dapat KETUPAT PALAS FROZEN (kosong) dan yang paling penting serunding Daging boleh di beli!!! kalau KETUPAT KOSONG 25bji utk RM10 dan inti SERUNDING DAGING 20biji utk RM10.. terus sampai ke pintu rumah anda.. #TupatpalascikTa

Ketupat Palas Terengganu

menarikkan?? yumeeyyy!

so ape lagik??? jangan segan silu.. rajin2kn jari anda.. jz call, buat tempahan dan tempahan anda akn sampai dengan segera.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *lai lai lai.. tupat..tupat.. klu org Terengganu dorg suka goreng ketupat palas ni.. pastu mkn cenggitu jerk.. sedapppp.. terbaik dari ladang oooo.. daaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuu.. weeeehoooo :D

31 October 2012

~rs nk terkinja~

hollaa.. hye uols.. dh dgr belum lagi Apo Kono Eh Jang Versi 2012? nyanyian Fida feat AC Mizal.. bolum??? klu bolum meh pakat dkt2 sikit.. seyes! rs mcm nk terkinja2.. *ms type ni kaki dh terangkat2 ni*
#hatoiiii


amacam? rasa nk terkinja x? hahaha.. dgn AC yang mcm peluru berpandu bila part nyayian rappers dia tu..terubat rindu kat 4u2c.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *rasa mcm dh sawan kepialu dh nih.. ish3x.. ish3x.. sodap jugak sore pidah nih.. terbaikk! daaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuu.. wehooooo :D #tata

23 October 2012

~Doaku Hari Ini~

Bismillahirahmanirahim




salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *4giving someone doesn't make you weak, but rather it makes u strong enough because u understand that everyone makes mistakes.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuu.. weeehoooo :D

Allah the Almighty

~FIKIR2KANLAH DAN SELAMAT BERAMAL~

Assalamualaikum.. Selamat  pagi uols... sihat ka? ceria ka? meh sini pakat dekat2 sikit ngn Ome.. nk share dgn uols.. betapa hebatnya manusia nih.. jom kte cekedot..

orang kata :-

hindari :-


muhasabah diri :-

doaku :-
kawan :-

Kita ni hidup sekejap je uols.. jangan kerana perasaan marah, hasad dengki, cemburu mengkhinzir buta dan seangkatannya.. kita menabur fitnah dan melaga-lagakan sesama manusia.. motip? adakah kte berpuas hati bila melakukan sedemikian? untuk apa??? ada mata lihat.. ada telinga dengar.. ade otak gunakanlah sebaiknya.. apabila dh terkantoi.. nk ckp ape??? lu pk la sendiri.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! no war.. *Dengan rasa rendah dirinya, sebagai hambaNYA yang sangat kerdil.. Ome memaafkan manusia-manusia sebegini.. dan Ome jgk memohon maaf sekiranya Ome menyakitkan hati mana-mana pihak selama mengenali Ome.. Ome hanya manusia biasa yang tidak lari melakukan kesilapan.. fikir-fikirkan lah dan selamat beramal.. daaaaaaaaaaaaaaa... cau cin cauuuuuuuuuu.. weeehoooo :d                                  
I just want to be happy

17 October 2012

~10 juta kali dok ulang~

hamikkkk jemahhh.. hari ni mak hapdate blog mak smpai 3 entry.. kih3x.. cooppp! tamo ckp byk2.. jz nk bgtau Ome suka dengar 5 buah lagu ni skg... *10 juta kali dok ulang* jom! kte cekedot..






Hamikkk.. sampai 5 lagu jemah, mak bagi.. hahaha.. selamat mendengar.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *semangat rajin.. datanglah kepadaku.. ku seru!!!!!!!!!! *bertukar!* esaimen menanti ome.. plsss.. tinggal lagi 2 bulan je kowt.. nk buat preparation utk hadapi USM utk 3 minggu.. pffffffffffffffffffffffftttt daaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuu.. wehoooooo :D #tepuk2bintang

~AKU TERIMA NIKAHNYA~

coppp! jgn jeles.. Ome dh tgk dh cite nih.. sbb ape? sbb ade ady putra n nora darnish.. seyes k.. romantik giler.. rs spt di awan2ngan time tgk cite nih.. ermmm.. review yerk.. xtau nk comment camne.. tp filem ni sgt romantik, tragis dan sedih sedan.. act ada gak la babak2 yg menyentuh kolbu Ome ni.. tp xsempat pun nk mengalir.. sbbnye hanya mampu bertakung menjadikan sebuah empangan.. np ea? xcukup air mata agknye.. e2 yg xbrp nk mengalir sgt.. tp bg Ome jln citernye ok lah.. dh boley agk endingnye camne.. mcm drama2 yg lain kowt.. tinggal lagi sbb pelakonnya hebak2 sgttt..  n story ni katanya kesinambungan dari drama Tentang Dhia.. ye kerk uols? apepun, ady putra wat Ome giler byg skejap.. eeeeeeeeeeeeeeeee.. ady putra! i lebiuuuu.. *ehek ehek* 

romantic movie
so, klu rs nk g tgk tu pegi lah tgk.. mmg tacing uols.. tacing! huhuhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *sgt excited tgk preview Twilight Breaking Dawn Part 2.. movie yg Ome tunggu setiap tahun.. n dis is the last episode.. OMG.. hakakkk excited! daaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuuu.. Weeehooo :D


~story mory ome~

holla.. Assalamualaikum.. hari ni hari rabu.. 17 okt 2012.. act byk benda nk di story telling kn kat sni.. tp ntahlah.. mood untuk membebel tu hilang.. lenyap bersama angin yang sepoi-sepoi bahasa.. erkkk.. dh np kau ni Ome? jiwang sgt dh nih.. anyway Ome jz tepek pica je la ea.. ape yg Ome lalui dalam masa beberapa minggu nih.. jz cekedot..

10.11.12 - 11.11.12 (2hari)

Ome kursus di Hotel Plaza Kuala Lumpur.. Kursus ape??? Kursus Meningkatkan Kemahiran Kesetiausahaan.. best ke x? hahahaha.. malas nk comment.. pnh dgr x peserta hanya seramai 5 orang.. n yg kelakarnya tu 2 org peserta dari Sabah x muncul2.. atlast tinggal kami ber3.. penah x seumur hidup uols kursus hanya ade 3 org peserta??? kah kah kah.. seriously.. bosannnnnnnnnn! tp sbb ofis dh byr kan.. hadapkan je lah.. tp np ea penganjur tetap buat jgk walaupun dorg tau peserta xsampai 10 orang kowt.. agk2 la.. tp yg bestnye g kursus tu.. Ome dpt ilmu kehidupan.. dari seorang ke seorang wanita yang bergelar seorang ibu.. seriously! Ome tabik spring dgn wanita2 sebegini.. sgt survive! klu Ome di letakkan ditempat dorg, Ome xtau la Ome mampu ke tak hadapi ujian dan rintangan yg Allah telah tentukan.. btol la.. Allah xkan membebankan hambaNYA sekiranya hambaNYA tidak mampu mengalas ujian dan dugaan yang diberikan..  alaahai.. nk tepek pica.. tp tade pica menarik.. so Ome tepek kata2 pujangga ni je la.. hayati ye syg2 Ome..


13.10.12 

Happy Birthday Ibu... hehehe.. actually besday Ibu 14 Oktober 2012.. tp we ols celebrate sehari lebih awal.. act klu ikut kalendar islam, slps maghrib tu dh kira 14 Oktober kn.. so, we ols celebrate besday ibu malam 14hb tu.. act tade la celebrate grand2.. we ols anak beranak je yg celebrate sm2.. d sbbkn kami adik badik ber4.. so dh bahagi2 kn tugas.. kekna kena belikan ibu hadiah.. Ome akan sediakan kambing n ayam utk dibakar.. adik Ome yg ke3 tu akan belikan ayah hadiah.. sbb hari jadi ayah jatuh pd 7 Okt.. seminggu sebelum besday ibu.. n adik yg bongsu tu belikan ibu kek.. see! berganding bahu meletop kn kami adik badik.. khas utk ayah dan ibu tershinta kami.. Ibu.. Ayah.. Ala doakan ibu ayah akan bahagian hingga al-jannah.. we ols sentiasa doakan kesihatan yang baik2 utk ibu ayah.. we ols love u ketat2 ibu.. ayah.. *kesat air mata* HAPPY BIRTHDAY IBU AYAHKU.. we love uuuuuuuuuuuuuuu!!!

always love both of u

sekian dulu story mory utk kali ni.. nnt bila Ome free Ome update story mory yg baru k.. opsss! review Aku Terima Nikahnya nanti Ome story mory kat uols k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *surat KURSUS INTENSIF dh smpai.. 3 weeks akan menetap di USM Penang.. sekiannn.. guys.. ar u ready? Im not.. rs mcm malas giler nk dok sn.. 3 weeks plak tu.. ermmm.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuu.. weeeehoooo :D

04 October 2012

~jiwa kacau - sofarz~

Assalamualaikum & Selamat Pagi Khamis.. Selamat Malam Jumaat.. hoyeahh! happy sangat ye Ome.. mlm td dok layan citer org2 Jiwa Kacau.. hahaha.. seriusly ye uols.. movie ni sebenarnya biasa je.. n jalan citer ni pun bese jerk.. tp pnh ke tgk movie psl orang giler? tak penah lagi kan? agk2 yg Jiwa tengah kacau tu WAJIB pergi tgk citer nih.. ya Allah haiiii.. Ome mmg gelak xhengat dunia tapi klu kat umah mmg guling2 dah.. nak2 pelakon2nye semua mmg kelakar menggiler.. tau sbb ape Ome nk tgk citer ni? haruslah sbb Jeff Sepah.. mmg lawak giler la dia nih.. ade jerk akal dalam pale otak dia.. for me jalan citer ni Ome bg *** je tp sbb lawak menggiler Ome bg ***** .. 

 bestt!!!!! 

Untuk 1st part tu mmg boring sket.. semua org pakat tnya citer ape la ni.. citer ape la ni.. tp start dorg dh masuk wad giler.. semuanya bertukar! hubby Ome yg mula2 rs nk tido trus celik.. tp sbb ego kan.. ketawa cover2.. ecehhh! oh ye.. Ome tgk movie dgn 2 orang lagi kawan baik Ome.. Angah my Angelz and Juna my sweetie.. lalalala.. Juna pun mcm hubby Ome.. gelak skit2 jerk.. Ome pun xfhm.. dorg ni tade prasaan ke kan.. tp yg gelak x hengat dunia haruslah kami happy go lucky! hahahaha.. angah lagi la ketawa xhengat dunia kan.. angah!!! citer tu kelakar kan? np dorg ketawa mcm segan2 jerk? dorg cover macho kerk? huhuhu..

 dedicated to all Jiwa Kacau :D

So, sesiapan yang nk tgk movie nih.. di persilakan.. agk2 tamo rugi boleh tgk pd hari rabu mcm kami.. sbb hari rabu murah je tiketnya.. klu rs2 mmg pitih tu banyak boleh la tgk hari2 biasa.. tade la rugi sgt pun.. sbbnye mmg kelakar x hengat dunia lah.. oh ye.. antara pelakon2 yg giler kelakar dlm citer antaranya hamid gurka (yg ni kejenye nk rodok org je), taukey (apepuntakboleh), yassin (mengencing je kejenye), Apek (suka sgt lari dari wad giler) n ramai lagi la.. semua pelakon mantap2.. ish3x.. tamo citer lebey2.. ni pun dh panjang lebar Ome membebel.. nk tau citer ni best ke x, boleh g tgk k.. seriusly!!! kelakar!!!! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace yo! *Juna, terima kasih sbb mkn masakan kte 2x.. lps ni klu rs nk masak boleh pggl kamu sbb kamu mkn byk.. sy suka tgk org mkn masakan saya.. jd x la membazir.. Angah.. trima kasih sbb susah2 dtg dr jauh.. terubat rindu along pada Angelz.. n last but not least.. thank you hubby! sbb terpaksa layan citer giler nih.. tp kelakar kan? kelakar kan? hahaha.. daaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuuuuu.. weeeehoooo :D

02 October 2012

~Sofarz The Movie - Jiwa Kacau~

Holla.. Assalamualaikum.. hye uols.. malam esok Ome nk g tgk wyg dgn kwn Ome wif ma love.. Ome xpasti plak cite ni best ke x.. n yg pastinya Ome xtau genre citer ni seram ke atau komedi? agk2 uols citer ni bergenre ape ea? uols tau kan yg Ome mmg xkn tgk citer hantu melainkan kerna paksa.. bila tgk preview filem ni macam best plak.. kelakar ade.. seram pun ye jgk..  so, lusa Ome update k citer nih.. 

 seram ke komedi niH? klu seram yg dok sblh Ome tu bersiap sedia la ye.. 
cakar harimau menanti anda.. ngeh3x..

Yang pasti orang yang berjanji dengan Ome nk tgk sm2 citer ni hopefully akan berada bersama-sama pada hari esok ye.. so kepada yang berkenaan tu.. make sure muncul taw.. Ome dh siap beli tiket ni.. klu x muncul jugak n klu Ome tau uols tgk dengan org lain, Ome nk sentappp! jangan tanya Ome knp Ome sentap.. lu pk la sendri der.. lu berjanji dengan wa lps tu lu bley tgk plak dgn org lain..ini makannya!!! ngeh3x.. *see uols tomorrow*

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *citer nie mmg sgt sesuai dengan keadaan ku yang Jiwa Kacau.. hahaha.. no more stress.. no more hurt.. no more sickness.. no more no more no more no more! cargass! daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. cauuuuuuuuuu cinnnnnnnnnnn cauuuuuuuuuuuuuu.. 

lagu ini membuatku sgt tenang

30 September 2012

UNTUK 3 HARI

holla.. Assalamualaikum.. epy sunday uols.. ahad hari bersama keluarga... so have fun ya uols.. anyway, Ome nk tny la.. sp yg dh tgk cite UNTUK 3 HARI ni? angkat kaki!!! huhuhu.. ada org kata cite ni best.. kelakar.. mcm2 scene yg boleh di tonton.. tp cite ni xsesuai utk perkembangan kanak2.. ye ker uols? n ade jugak tu yang dh pergi menonton dengan couple tercinta n siap bgtau.. XPAYAH TENGOK PUN TAKPE.. BUKAN BEST SGT PUN..  hahaha.. tp org kata klu movie AFDLIN SHAUKI yang buat skripnye, so mmg wajib tonton.. *ERMMmm... 

Movie yang penuh kontroversi

Org kata klu nk tau best ke x.. better g tgk sendri kan.. baiklah.. akan ku jejakkan jgk kaki ini kedalam panggung tu walaupun En Hubby tamo g tgk cite nih.. almaklumlah uols.. citer melayu kn.. tau je la hubby Ome tu.. klu cite melayu mmg fail skt.. org lahir kat LONDON mana la nk sgt layan cite melayu kn.. kn B.. hahaha.. *hakktuiihh.. sabau jela*

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *kak! lambat lagi ke nk mengemas tu.. hari ni saya ade date nih.. cpt lah.. huhuhu.. daaaaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuu.. weeehooooo :D

25 September 2012

zheng fu & 4eva love by shila amzah

holla.. lama giler kn ome x bebel kat sini.. ya Allah.. dh bersarang lagi laaah.. puhhh puhhhh... (labah2 lari).. hahaha.. ehh ehhh.. Ome nk share lagu ni dgn uols.. seriously sepatah haremmm Ome xfhm makna lagu nih.. tp lagu ni sedikit sebanyak menyentuh kolbu Ome la plak.. berbeza dgn cara penyampaian Siti Nurhaliza nyanyi dulu.. nk tau cekedot link ni.. Ome lebih suka dgr Shila Amzah nyanyi.. seriously.. meremang bulu roma ku ini.. huk huk huk .. 


meremang tengkukkk ni oit! 



tak terlambat kan klu Ome nk ucap tahniah kepada Shila Amzah yang telah memenangi pertandingan Asian Wave 2012 di Shanghai.. terbaikk! salam sayang sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *jom g karok! nk cari lagu nih.. nak feeling-feeling ar dgn lagu nih.. hahaha.. daaaaaaa.. caaauuuuuuuuuu cinnnnn cauuuuuuuuuuuuu.. 

14 September 2012

~AGNES MONICA - RINDU & RAPUH~

Assalamualaikum wbt.. Morning #syg2ku.. its' Friday.. yeahhh! hari Isnin ni plak public holiday kn.. sempena HARI MALAYSIA.. *lompat2 bintang*.. uols sihat ka? Ome alhamdulillah.. sihat walafiat.. ade org kata muka Ome semakin berseri-seri.. ya kah? wahhh.. kembang semangkuk dh nih.. berseri la sgtttttt kan.. sabau je la.. lately ni Ome semakin rs xselesa dgn perkembangan kesihatan diri ini.. sometimes klu turun naik tangga sikit pun dh rs lelah.. mata berpinar2.. mcm nk pitam.. so insyAAllah.. nnt bl free time Ome nk menyenamkan diri.. (bhs apakah itu Ome oii.. aku senam jgk kang)... apepun, doakan lah Ome slalu sentiasa sihat ye uols.. semalam pun amik MC.. sbb nk follow up dgn doctor..  Fibroid Ome bertandang kembali.. dulu masa tahun 2010 dh pnh kena operate.. so dis year 2012 fibroid tu menjengah lagi.. sajakkk sungguh kan fibroid nih.. suka sgt bertandang di rahim Ome nih tanpa keizinan kan.. so nk xnk kenala hadap jgk..  Uols.. i need ur doa'..  pls.. always pray for me ya..


Jom! kte dengar lagu nih.. sambil2 buat keje tuh.. ape kata uols klik lagu nih.. Ome tgh layan lagu nih.. best jgk lagu nih.. ade kwn Ome suka sgt dgr lagu nih.. so Ome plak dh tersampuk n tersuka plak lagu nih.. terima kasih yayang.. mmg lagu ni sgt laayann.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *esaimen semakin hari semakin banyak.. dengan kuiz nye.. dengan esaimen nye.. kdg2 kepala ni mcm nk hentak2 kat dinding.. migraine ku bertandang kembali jgk.. terpaksa la amik ubat migraine jgk smlm.. sabau jerk lah kn.. apepun HAPPY WEEKEND uols.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. cauuu cinnn cauuuuuuuuuuuu.. weeeehoooo :D 



10 September 2012

Nak hadiahkan kekasih Bear x?


Selamat Pagi.. pstt.. psttt.. nk bear besar gedabak ni x? klu nak, pujuk la cik abg belikan.. klu rs tingin nk bebear besar cenggini... roger2 Ome k.. skg ni Ome sdg bergiat cargas nk try jd tokey jual bear pulak.. hahaha.. n cik abg yg di luar sana tuh.. xreti2 lg ke? tamo ke belikan utk org tersyg? klu tamo belikan utk org tersyg belikan utk diri sendiri pun boley.. peneman dikala sunyi.. nk saiz ape.. let me know ya.. harga?? dari RM110 - RM500.. depends on saiz.. warna ade 3 colour.. pink, putih dan brown.. bebear pink ni lebih besar dari Ome okeh.. tinggi 1.6m.. harga RM250.. harga boley nego lagi.. so no worry.. anything PM Ome k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *bebear dumok ini tade nama lagi.. ade idea x nk bg nama ape utk dia?* daaaaaaaaaaaa.. cauuuu ciiinnn caaauuu.. weeeeeeeeeeehhoooo :D

Muara Hati by Hafiz & Siti Nurhaliza


Assalamualaikum.. hari ni seharian kte dengar lagu ni je eh.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *mood macam hampess* #piyet


06 September 2012

~TEDDY BEAR BESAR GEDABAK!~

puuhhh.. puhhhh.. bersawang dh rupanya entry Ome nih.. almaklumlah.. tade story mory yg menarik.. so klu tade story mory yg menarik tadelah corat coret yg nk di bebelkan.. tapi hari ni Ome tertarik dengan satu page facebook nih.. act dh seminggu lebih kowt Ome LIKE page nih.. seriuosly.. Ome teruja!!!! En. Tarmizi! tolong belikan sebiji.. Ome bayangkan klu Ome g USM thn dpn.. Ome dh xpelu takut tido sorg2 kowt.. ade menatang ni yg menemani Ome.. xpyh dh nk polok2 org.. shiannn kwn2 Ome.. jd mangsa pelukan Ome.. maaf ye kengkawan USM ku.. huawwawawa.. sbb Ome ni agk penakut orgnye.. so , klu nk tido tu mst kena ade org kat sebelah.. klu tade org kat sebelah mmg smpai ke pagi la x tido.. klu tido pun tido2 ayam.. n jenis plak suka memeluk benda waktu tido.. bayangkan lah klu Ome bawa menatang nih? perghhhhh.. insyAAllah sampai ke pagi lena selenanya.. ade bebear teman kte.. tapi awas! comfirm klu letak kat  bilik tido umah Ome tu kena campak dgn En. Tarmizi.. setakat bebear kecik tu pun dia campak2.. jelessss lettewww.. hahaha.. 
 dumokkk nye kauuuu.. nk pinkkkk!
kiut kannn! nk tau lebih lanjut bleh klik kat sini

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH. peace! * kelas tahun 2 dh bermula.. misi merangkul 4 flat kini bermula.. daebakkkk!* daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. chau chin chauuuuuuuuuuu.. weeehooooooooooooo :D

22 August 2012

Happy 6th Anniversary My Dear Hubby

Assalamualaikum.. Ncakkk! Selamat pagi.. hokeyyy.. jgn wat2 terkujat ye.. yeee.. hari ni Ome dh start keje.. huhu.. sedih hakakk nok.. nk wat acane kn.. cuti dh tade.. nk x nk kenala gagahkan diri masuk ofis jgk hari nih.. tapi takpe.. keje kerana Allah.. insyAAllah.. keje dari 8 jam rasa mcm 8 minit jerk.. *erkkk.. sob sob sob..

So, mesti ramai lagi yg bercuti sakan kan.. almaklumlah.. klu amik je 3 hari lagi cuti dh dpt direct cuti seminggu.. klu Ome ni bukan student, cuti tu byk lagi.. comfirm! memang Ome cuti hokeyy.. tp d sbbkn cuti yg berbaki tu byk kegunaannya nnt, so, terpaksalah mencargaskan diri datang ke ofis.. perghhh! klu hari2 camni la jln raya.. alangkah bahagianya rasa.. lengang lengeng jd jalan raya.. ofis pun senyap sunyi.. tp mslhnye skg nk cari tempat utk makan.. comfirm la cafe bawah ni tutup kn.. so nk x nk kena lah mencari makanan kat luar.. nk puasa 6 plak x boley.. bendera merah sedang berkibar dgn megah.. hatoyaii! sabau je laahhh..

opppss! terlebey sudah.. act Ome nk story mory psl anniversary Ome n hubby... alhamdulillah.. tahun ni tahun ke6 kami celebrate anniversary bagi tahun 2012.. selepas 6 tahun melayari bahtera perkahwinan yang penuh dengan onak dan duri terasa seperti sekejap je masa ni berlalu kan.. alhamdulillah.. setakat ni kami masih mampu bertahan dan insyAAllah dapat terus bertahan sehingga al-jannah.. insyAAllah.. aminnn.. so tanggal 19 Ogos 2006 menyaksikan dua pasangan merpati yang x brape nk sejoli (En. Hubby kuwus dan saya dumok ye) telah dinikahkan oleh ayahanda Ome sendiri iaitu En. Aminuddin b. Omar.. alhamdulillah.. dengan dua kali nafas (bak kata ustaz, 2x lebih afdaL.. afdaL la sgt kn..padahal??? haha *gelak sorang*) Ome sah menjadi milik Tarmizi bin Abdullah.. hak milik kekal ye kawan-kawan.. tade talian hayat melainkan dengan izin Allah sahaja..
pic ni je yg jmp.. pic laen kat mana ntah.. huhu..
 see! sapa yang beza sgt nih? yg kuwus semakin kuwus yang dumok semakin dumok.. 
uarghhh! *lompat2 bintang*
raya 2012
Apapun, Happy Anniversary Hubby.. Semoga ikatan yang dibina berkekalan untuk selama-lamanya.. oh ye.. semalam En. Hubby telah menghadiahkan Ome sebentuk cincin emas putih.. setelah sekian lamanya, cincin2 merisik dan tunang telah hilang akibat di curi beberapa tahun yang lalu, kini En. Hubby telah menggantikan yang baru.. terima kasih En. Hubby.. sayaaang abg ketat-ketat :D


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *abg, orang nk ucapkan terima kasih kat abg sebab selama org jd isteri abg, abg telah byk berkorban dan sentiasa berusaha untuk membahagiakan org.. org mintak ampun dan maaf sekiranya ade kekurangan yang org xdapat berikan pada abg especially zuriat.. terima kasih kerana sentiasa disisi orang dikala org susah dan senang.. terima kasih abg.. (rs nk nanges nih).. huhu.. daaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuuu.. muahhhhhhhhhhhh!

16 August 2012

~SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA~

hollaa.. Assalamualaikum WBT.. yeahakkk! 3 days to goo.. mesti ramai yg dh pakat nk mula cuti esok kan.. semua pakat nk balik kampung halaman.. begitu jgk Ome.. tapi tahun ni Ome x cuti mcm org lain.. Sume org cuti seminggu.. tapi Ome amik cuti sehari je kot.. e2pun sebab nk blk Kemaman next week.. cuti Ome dh hbs uols.. bulan 10 ni nk ke Tawau plak.. so, kenala berjimat cermat cuti.. nasiblah.. beginilah nasib org klu dah study dan berfamily nih..ini tade anak lagi nih.. klu ade anak nanti? anak sakit nk cuti.. anak sekolah nk cuti.. perghhh.. tgk org2 sekeliling Ome yg ade anak2 tu.. kesian tau.. tabik spring lah pd mereka yg ade anak2 nih.. mcm mn la dorg plan kan.. padahal Ome dpt cuti setahun 25 hari.. e2pun x cukup2 lagi.. hatoyaiii! sabar je lah..

ehhhh.. kn melalut sgt tu.. act Ome nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada uols.. MAAF ZAHIR & BATIN.. Balik raya tu hati-hati di jalan raya ya.. InsyAAllah.. umur panjang kita berjumpa selepas bercuti ya.. jangan makan byk2.. nnt cirits birits (fobia Ome klu ckp psl cirits ni).. have fun ya di kampung halaman... doa Ome sentiasa mengiringi uols..  tahun ni Ome xtau lagi nk wat ke x open house.. rsnye mcm bajet lari.. tapi tape.. insyAAllah.. doakan Ome murah rezeki ya uols.. dapatlah buat open house utk uols.. hehehe


Walau dimana jua uols berada, Ome sentiasa doakan uols sentiasa dalam perlindungan Allah SWT.. hati-hati mana yang drive mlm2 buta.. pagi2 buta.. klu hujan tu jgn speed ya.. (dh mcm nasihat dari ibu2 plak).. salam sayangt teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *alhamdulillah.. bos Ome bg duit raya.. yeahakk! ini la untungnya klu dapat bos lain bangsa.. raya cina pun dpt angpow raya melayu pun dpt jgk.. terima kasih Mr Wong Tin Song! daaaaaaaaaaaaaaaaaa... cau cin cauuuuuuuuuu..

alhamdulillah *terima kasih Mr Wong*

06 August 2012

~sedih ke? jgn sedih2.. Allah sentiasa ada..~

Selamat pagi #sweetheart.. ade yang sedang berduka lara? tension? sedih?? sebab DLCW kalah di tangan Lin Dan? huhuhu.. Ome pun sedih jgk uols.. Ome tgk smpai set ke2 je.. lps tu Ome dh xmampu nk tgk.. sbb Ome stressssssssssss.. tp smlm org kata set3 mmg sgt2 hebat eh? huhu.. takpelah.. nnt klu ade ulangan Ome tgk.. bukan ape.. smlm xmampu nk tgk secara live.. takut xbley terima kenyataan yg Malaysia kalah lagi di tangan China.. tapi ape nk buat.. rezeki bukan berpihak pada Malaysia kn.. who know's satu hari nnt pingat emas akan digenggam jua oleh pemain Malaysia.. insyAAllah.. apepun sebagai rakyat Malaysia, Ome sgt berbangga di lahirkan di Malaysia yang aman damai dan harmoni di samping dapat hidup bersama pelbagai bangsa, agama dan budaya .. Disinilah Ome di lahirkan dan di besarkan.. saya bangga jadi anak MALAYASIA!!!  yeahhh! semangat siott! lalalala.. apepun hari ni Ome nk dendangkan lagu ini kepada sume manusia di dunia nih.. bukan ape.. bagi sesiapa yang sedang berduka lara, stresss, mahupun tgh tension dengan hal-hal duniawi nih, Ome suggest uols dgr lagu nih.. seriously.. sedikit sebanyak lagu ni akan buat uols lebih tenang dan bersemangat untuk melakukan kerja harian .. *chill babe.. chill*

sgt tacing tgk DCLW time nih.. *sebak*
jom pakat dgr lagu nih.. sgt tenang.. *air mata bertakung*

Salam Nuzul Quran uols.. Happy Working pada yang sedang berkerja macam Ome ni.. Daebakkkk!!! *tenung komputer tajam2*.. n pada yang sedang bercuti tu.. cuti la puas2 ye.. g la beli baju raya.. lps ni xpyh la nk bersesak2 kat Jalan TAR tu lagi.. berilah peluang pada kami plak.. minggu dpn dh nak raya..  baju raya Ome act dh ade 4 pasang baju kurung.. tapi tetap nk cari lg 2 helai baju kasual.. ngeh3x.. oklah uols.. have a nice day uols.. tata.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *dari semalam tekak rasa loya.. muntah pun buih2 je.. gler byk angin dalam badan.. nsb perut x sakit sgt.. sabarlah wahai perut.. tggl lagi 12 hari je kot nk berpuasa.. kemon peyot.. kemon.. u can do it!!! daaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuu.. weeeeeEEEEhooo :D

01 August 2012

~MV pilihan Ome minggu ni~


MV pilihan Ome minggu nih.. lagu nih! lagu yang dahulunya dinyanyikan oleh Alleycats dan telah dinyanyikan semula oleh Adira dengan arrangement muzik yang agak menyentuh kolbu.. tiba2 rasa tacing.. ngn alunan suara Adira yang mendayu-dayu.. perghhh.. sebakkkk.. 

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *sekejap je kan dah minggu ke2 berpuasa.. lepas ni dh kena msk kelas balik.. haiyarkkk! malasnyeeee.. daaaaaaaaaaaaa.. caaauuu cinnnn cauuuuuuuuuuuuu.. weeeehoooooOOooo :D

~Finally! Done For 1st Year~

Morning.. Selamat pagi #Sweetheart.. uols sihat? dah lama Ome x membebel kat sini kan.. takde story telling yg nk di story kn la uols.. but! hari ni Ome nk story telling pasal result final exam yang baru jerk Ome terima semalam.. nk tau ape kesudahannya??? weeeeeeeeeeee.. 1 hour b4 bley check tu, mmg gigil tatoott uols.. dada ni berombak ibarat tsunami.. hanya Tuhan je yang tau betapa gugupnya la jantung ni.. yeee uols.. Ome xtipu.. serius! rs mcm amik result SPM.. uols tau kn mcm mn rs amik result SPM dulu.. e2la yg berlaku pada Ome smlm.. *dup dap dup dap*

So, masa tgk result tu agak terkujat jgk la uols.. apa yang Ome target lebih dari apa yang Ome dapat.. walaupun Ome bukanlah antara salah sorang calon Dekan, tapi Ome dh sgt2 bersyukur dengan result yg Ome trima.. Ome bgtau ea.. cite ni habis kat sini je la eh (ehhh! mcm kenal ayat nih) Ome mmg study last minit je uols.. seriously! esok nk exam, sehari b4 exam tu la baru la terhegeh2 dok baca buku.. baru la terhegeh2 buka VC yg lect upload dalam portal.. mcm yg Ome ckp sblm ni.. Ome tadelah terpk utk dapat Anugerah Dekan apatah lagi Best Student kn.. Ome bley ckp klu dh lulus tu syukur alhamdulillah.. n Allah perkenankan lah doa Ome uols.. dgn pointer yg Ome dpt tu, meskipun org lain akan kata "alaaa.. xde la gempaQ sgt result tu" tapi Ome pedulik ape.. yang pntg Ome sgt bersyukur.. *Terima Kasih Allah*


Alhamdulillah.. Walaupun baru tahun pertama.. Ome nk ucapkan terima kasih pada sahabat-sahabat baik Ome iaitu  Joon, Aida, Farel, Ct (kakak! Ome windu kakak), Nadia, Shamsul dan Kay.. bg Ome tiada mereka Ome x mungkin bley buat yang terbaik untuk exam ni.. terima kasih kerana saling tolak menolak (pushh) dari belakang utk trus berikan semangat dikala down.. Terima kasih kerana saling memberikan kerjasama dalam menyiapkan tugas-tugas berkumpulan..  suka duka Ome bersama mereka sepanjang tahun lepas akan Ome jadikan memory terindah dalam hidup Ome.. n Ome jugak nk ucapkan terima kasih pada Pensyarah2 dan Kawan2 USM yang lain yang x jemu2 memberikan pertolongan / tips2 di ruangan Facebook untuk Ome dan kawan2 menempuh final exam yang sgttttt stresssssssssssss! 9 paper dh settle.. ade lagi 3 tahun (insyAAllah) dan ade lagi 106 jam mata kredit yang perlu di tempuhi.. *wish me luck*

 inilah result tahun pertamaku.. lalalala..
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAN MADU LEBAH.. peace! * Done for 1st year.. ade lagi 3 tahun yang perlu ditempuhi.. sepanjang tahun pertama pelbagai dugaan onak duri yang ditempuhi.. semoga segalanya dipermudahkan Allah.. Ya Allah.. Berikan aku kekuatan dalam menempuhi segala onak duri ranjau yang berlaku dalam hidupku.. kerana aku percaya.. KAU LAH MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. cauuu cinnnn cauuuuuuuuu.. weeehhoOOOoo :D

20 July 2012

~happy angelz day~

Salam Jumaat uols.. Ome baru tingat yang sebenarnya Ome x story telling ngn uols psl Angelz Day.. klu uols nk tau setiap 14 Julai ialah Hari Ulangtahun Angelz.. n tahun ini ialah Ulangtahun ke12 Angelz .. lama x uols persahabatan kami ni? Mungkin untuk uols 12 tahun tu masa yang pendek, but for me its not.. sebabnye selama 12 tahun kami berkawan ni, walaupun pelbagai krisis, onak duri yang kami lalui, kami dpt lalui dengan tenang.. n alhamdulillah.. 12 tahun ialah suatu jangka masa yang sgt panjang.. org kata klu 12 tahun yang mana ade anak perempuan tu, anak perempuannya dh bley jadi anak dara tau..  last year kami celebrate dengan ber "photoshoot" sekitar Putrajaya nih.. still ingat x pica yang Ome kepilkan last year dalam blog nih.. x ingat eh? klu x ingat bley cekedot kat sini dan sini jgk k.. but dis year kami xdpt nk buat photoshoot tp jz celebrate dgn buat mkn2 di rumah Ome.. but sgt sedih.. sbb dua org lg adik Ome iaitu Alang n Achu xdpt hadir atas sebab2 yg xdpt dielakkan.. tapi xkesahla kn.. yang penting Angah dtg bawa suaminya.. n we ols celebrate dengan my luv patzi  (femly) dan juga nk celebrate kedatangan Ramadhan yang bakal di raikan oleh semua umat manusia esok.. 

 my luv patzi
 husband n wife :D

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * jom pakat dgr lagu ni plak.. semalam lagu Ku Cinta Dia.. hari ni kte dgr lagu ni plak k.. Mendua by Astrid.. best..best.. 10 juta kali dok ulang.. hahaha.. Ahlanwasahlan ya Ramadhan.. puasa.. jangan x puasa ye uols.. daaaaaaaaaaaaaaaaa.. chau chin chauuuuuuuuuuuu.. weeehoooo :D

 * lagu ini tiada kena mengena antara hidup dengan mati.. sekiannn.. hehehe :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...