19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 January 2012

~gambang wif ma luv patzi~

Krismas holiday ritu, Ome sekeluarga bercuti ke Kuantan Pahang.. macam biasalah.. percutian hujung tahunan sebagai penutup tahun 2011.. tiga tahun sblm tu x slp Ome kami sekeluarga ke Kelantan.. 2 Tahun lepas terbang ke obesi Jakarta-Bandung.. n tahun lps bln 7 kami ke Langkawi.. n bln 12 nye plak kami ke Kuantan Pahang.. tahun ni? stakat ni yg comfirm klu tade aral melintang insyAAllah, bln 10 ni kami sekeluarga akan ke umah abang ipar Ome di Tawau Sabah.. hoyeahhhh.. xsbr rsnye nk kesana.. naik belon.. hehe;))

klu dh nama bercuti tu, semestinya perancangan awl perlu dibuat.. n haruslah bila cuti sekolah sume hotel/guesthouse akn full booking.. so, d sbbkn tamo serabut perut dgn mslh2 utk penginapan, Ome lah selaku PA (bkn kat ofis jerk jd PA, kat umah pun kena jd PA..) bertanggungjawab utk menempah penginapan semasa di sana.. kami stay di sana 3 hari 2 malam..  Ome booking rumah tumpangan jerk.. sbb kami ramai kn.. nk booking hotel rsnye xmampu la kowt kn.. n homestay ni lagi best dr book hotel.. btol x uols? klu dok hotel, tentu2 bilik asing2.. mn ade hotel bleh dok satu bilik sampai 10 org kn.. jd book homestay lagi jimat dan murah.. satu buah rumah tu bley dok sampai 12 org..

malam pertama sampai kat Kuantan kami sekeluarga makan kat Tanjung Lumpur.. klu uols ni kaki jalan, uols mst tau kat celah mn Tanjung Lumpur ni..n ape yg menariknya kat Tanjung Lumpur ni dipenuhi dgn kedai2 makan yang menjual makanan2 laut sama ada bakar atau goreng.. semua mskn ade.. ckp jerk nk ape.. ikan bakar.. sotong..udang.. segala makanan laut ade.. n mlm tu turn ayah banjer mkn.. hahaha.. ikutkn planning awl g sn nk msk jerk.. almklumlah.. nk jimat kn.. tp bl dh smpai sn.. perkataan jimat tu trus xde.. hahaha.. syokkknyeee..nama pun bercuti..jd rehat sajo.. hehe:D

 fav Ome.. kelapak!

hari ke2 di Kuantan, kami planning ke Gambang Waterpark.. lebih kurang mcm Sunway Lagoon, tapi beza byk la kn.. Sunway mmg sgt luas dan pelbagai permainan.. nk menapak dari satu permainan ke satu permainan tu agk la jauh jgk.. sbb Sunway sgt besar.. beza ngn Gambang ni mmg la Gambang ni xbyk lagi mainan air yg bley di main, tapi masih berpuas hati dgn harga dan makanan minuman yg dijual pun jauh la bezanya dgn Sunway.. Sunway tu bapak la mahal kn.. tp kat Gambang ni Ome rs masih lagi worth it.. lagipun g sana nk bw anak2 buah Ome yg dua org tecik tu main air.. ehhhh.. tp Ome rs bkn budak2 tu yang excited..ibu ayah, mama,papa, pakcik,makcik dorg ni yg excited lebih.. ngeh3x.. uittt.. jgn xtaw ok.. segala mak nenek dlm tu Ome g redah main.. n ade satu permainan ni ala2 superman.. klu rs nk tau mcm mn jd superman, bleh main mainan air nih.. seyesss!! serabut perut truss.. hahaha.. rs mcm jantung ni nk kuar.. huhhh! terbaekkk.. hahaha.. 

 harga2 masuk.. murah kn?murah la nk banding harga sunway..hehe:D
 percaya x Ome main menatang ni?x caye? xpe3x.. nnt Ome tunjuk bukti..hahaha..

dh penat bersuka ria kat Gambang, time to eat! bkn tamo mkn dlm tu.. tp mknan dlm tu lebih kurang jerk.. nasi lemak, nasi minyak.. hohoho..moh la kte cr mknan yg lebih berkhasiat.. mcm bese..klu dh de kat Kuantan, haruslah kena jejakkan kaki ke pantai batu hitam.. tp sygnye kedai makan peberet hubby tutup.. jd beralih la ke kedai lain.. sume dok pakat mkn benda yang sama.. nasi goreng ayam! n klu dh dok tepi pantai haruslah menikmati air kelapa kn..walllaaa.. mmg terbaekkk dr ladang! nk2 plak dpt menghirup udara segar.. angin yg menghembus bayu..hahahah.. selama ni, Ome xpnh pun turun kat tepi pantai batu hitam tu klu blk terengganu berdua ngn hubby..tp bl bw femly Ome, mmg haruslah kena turun tepi pantai tu kn..org KL sekali skala mari kampung..mmg jakun.. ngeh3x.. rs mcm bley buat MV Ombak Rindu la plak.. hahaha... n mlmnye kami jenjalan kat EAST COST MALL.. shoping mall baru kat Kuantan kowt.. dh lame xblk naik kereta.. mmg xtaw sjk bila ade mall nih..tp mmg xbest lnsg..sbb padat dgn manusia..bygknlah satu jam stuck dlm bangunan tu semata2 nk kuar dari parking.. menci tau.. klu g mn2 x stuck dgn jem mmg x sah kn.. nk jgk kena bw roti.. 

 korek.. korek.. jgn x korek.. fav femlyku.. kepalak! haha..
 tersengih lebey nmpk x boy..hahaha..
 budak penat mandi!sememeh jerk..

 sweet x? rs mcm wat MV Ombak Rindu..ahaks:p

esoknye kami rehat2 sajo di rumah tumpangan.. nama pun bercuti kn.. almost 11, baru tergegeh2 check out.. cdgnye nk g cr kepok lekor.. x sah la kn klu dh smpai kuantan x cr kepok lekor.. mslhnye klu nk cr kepok lekor yg sedap, seharusnya lah kena ke sempadan nye.. mn lagi klu x kemaman.. kepok lekor plg sedap dlm dunia ni, xlaen xbukan.. kepok lekor Teregganu la kn.. mmg agak jauh jgk dr Kuantan nk Kemaman tu.. almost 45 minit jgk la.. dalam pukul 3 baru kami bertolak balik KL.. n alhamdulillah dlm pukul 7 lebih sampai umah masing2.. 

 apo la anak banak ni buat
 anak buahku yg comel mcm mama nya.. hahaha..
 ayh chu, tok ibu & anis :D

orang kata selagi femly kte ade kat sisi.. baiklah kte mendekatkn diri masing2 dgn keluarga.. kowt2 la mn tau tiba2 slh sorg ahli keluarga dh takde nnt, baru nk nyesal x guna.. saya saaaaaaaaaaaayaang femly sy.. n moga percutian tahunan ni akan kekal sampai bila2.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *insyAAllah.. akhir bln 5 ni kami akan bertambah seorang lagi ahli keluarga.. semoga semuanya dipermudahkan Allah SWT.. aminnnnnnnn.. daaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaaaaauuu.. WEeeeeEEEEEee :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...