19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 January 2012

~hani go to school~

oh ye.. semalam anak buah ku yang pertama menjejakkan kakinya ke sekolah pra-tadika.. sekolah under Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).. tok ayahnye yang mencari kn dia skolah nih.. bagus kn tok ayahnye.. mmg tok ayahnye sgt pro aktif untuk kebajikan cucu2nya.. e2lah ayah Ome.. klu bab sekolah kerk, kebajikan ank2 kerk, mmg dari kecik lagi ayah Ome sgt mengambil berat.. u see.. sampai kn ke cucu pun dia nk take over.. sgt bagus kn atok nih.. bkn senang tau nk dpt atok cenggini.. ms pendaftaran tu rsnye tok ayah dia la yg pegi skool Hani.. *ayah & tok ayah terbaik dari ladang!

nk tgk pica Hani yang terkini? baru sat ni ibunye upload dlm FB account nye.. ala tomey-tomey.. nama pun sekolah agama kn.. so, wajiblah pakai tudung.. bl tgk Hani, Ome tingat waktu Ome kecik2 dulu.. mmg ayah pun hantar kami adik badik sekolah agama.. sekolah tadika Ome dulu namanya Sekolah Tadika Attaufiqiah.. satu2nye sekolah tadika agama kat Cochrane Cheras (klu x slh Ome la kn..hehe..xingt!).. almaklumlah.. waktu tu kecik lagi.. pegi skolah balik skolah jalan kaki.. banjer skolah dulu 50$ jerk.. xmcm budak2 zmn skg nih.. blanjer nk byk.. hopefully Hani masuk skolah ni, jadilah budak yang bijak ye syg.. bijak dari segi fizikal, mental dan adab sopan.. tamo noti2 ye Hani.. ingat selalu pesan ibu tu.. 

 ni nk jd ustazah kerk nk jd model ni? ish3x..

klu uols nk tau, klu Ome ade anak.. anak Ome tu sama besar dgn anak kakak Ome ni.. sbb kami ni kawen tahun yg sm.. beza sehari jerk nikahnye.. hari jumaat mlm kakak Ome nikah.. hr sabtu pagi tu plak, turn Ome.. kami sanding same2.. tp rezki xmemihak pada Ome.. kakak Ome skg dh beranak dua.. Ome? hahaha.. anak tekak ade lah.. tp xpe.. Allah kn dh rancangkn ape yg terbaik utk Ome.. n alhamdulillah.. Ome rs bahagia jgk di samping suami tershinta Ome tuh.. n hubby selalu pesan pada Ome, bkn rezki kita.. bkn kuasa kte nk tetapkn rezki yg ade.. n klu uols nk tahu..tiap2 kali dtg piod, mst Ome tacing.. kdg2 tu bl kat ofis ok jerk.. smpai kat umah tgk muka hubby, trus nanges2.. muahahaha.. gediks gler kn.. tp Ome suka.. sbb nnt hubby pujuk Ome mcm budak kecik.. yg plg kelakar tu, siap suh peluk dia.. tepuk2 Ome mcm baby tuh.. n then mst dia akn ckp.. "takpe..takpe.. abg ade.. peluk abg..peluk abg".. hahaha.. sweeettt kn.. :D

yeee.. d sbkn Ome xde anak, jd Ome nk la jgk feelink2 ade anak.. jd mmg dr kecik ank2 buah Ome panggil Ome mama.. Ome belikan hani beg skolah.. aiyooo.. beg2 skolah budak2 skg ni sgt la mahal kn.. beg skolah nye tecik toet tp hrganye cecah rm50.. e2 yg kecik.. yg besar sikit tu plak ade yg cecah ratusan ringgit.. hohoho.. n utk anak buah Ome ni, Ome xdela beli yg mahal.. cukupla stakat Hani mampu ngendong beg skolah nye tu.. nama pun pra tadika kn.. wat pe beli beg mahal2.. tunggu hani darjah 1.. klu mama ade pitih lebih, mama belikn beg yang bley tarik2 tu ea..senang Hani tarik beg tu ke hulur ke hilir.. xpyh la nk sibuk2 ngendong.. tingat Ome dulu2 ms kecik.. sume buku skolah nk d bwnye.. pdhal ade jerk jadual waktu tu kn.. tp time tu kn budak2.. main sumbat jerk segala buku dlm beg..pastu bw g skolah mcm bw batu.. beratnye la hai..sbb tu ms skolah kurus kering.. exercise! hehe..

 comel x beg Hani kwn2 mama? comel kn..mcm mama.. ome anattt!
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *sakit perut yang x hilang2.. sgt xsuka.. perut ni rs mcm ombak rindu.. nk muntah.. aiyarkkk.. daaaaaaaaaa.. cau cin caaaaaaauuu.. #minyak yu yeee.. sgt melegakan.. bau baby! sukeeeee sgtt! :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...